ronja
|
dojenje: Ja, samo dojim ga, ne dajem mu ne mleka, ne čaja, ne vode, ne nič, razen AD3 kapljic, ki pa mu jih dajem že ves čas. Jem vse, res pa je, da svinjine verjetno še nisem, ker je tudi sicer ne jem prav dostikrat, že mesa na splošno ne, svinjine pa sploh ne (v gl. samo kadar smo pri dediju, pa zdaj tudi tam ni bilo tega), fižola itak ne pojem veliko, tudi kadar sem ga jedla, zdaj pa sem ga jedla mislim da 1x, ampak zaradi tiste žlice mu ni bilo hudega (nisem glih fen fižola...) camino, nič ni narobe s tvojim mlekom! Ronja in Lejla sta se obe fuuuul pogosto dojili, sploh Ronja, pa sem imela mleka kolikor češ (nikoli ni pojedla do konca, vedno bi si lahko še kaj ven stisnila, samo ona enostavno ni mogla pojest več, pa še ko se je nažrla, je vedno pol ven vrgla, ker je pač preveč pojedla) - to ni nujno vzrok. Mali otročki imajo pač še male želodčke. Svit je prvi otrok, ki včasih prespi noč (res pa je, da je zame noč od 1h do 6h . Ronja se je dojila ponoči še pri 1 letu. Lejla tudi, ona je imela ritem, da je šla spat ob 22:30, se zbudila med 24 in 1 za dojenje in potem še enkrat ob 3h in potem je vstala med 4 in 4:30 - ubibože . Ampak vseeno boljše kot Ronja, ki se je dojila na 1 uro, ves čas. Pa sem vedno imela več kot dovolj mleka, ker vedno dojim samo na 1 dojki, pa če bi to spraznila, bi komot dala še drugo, samo enostavno ni noben tok pojedel (še Svit ne, pa je res dedec - ma 7 kil...) Svit pa ponoči dostikrat ne je prav pogosto, pa potem dopoldne malo nadoknadi, včasih pa čez dan kaj spi, pa potem ponoči nadoknadi itd... Jaz se ne sekiram več nič, niti ne vem, na koliko ur je, ker je itak vsakič mal drugače. Če zajoka in bi rad jedel, mu bom dala, pa tudi če je jedel pred 15 minutami. Se mu prilagajam, kot sem se malima in je vse izi, ker je pač malo bolj konkretno dete že od začetka, pa lepo napreduje in mi noben ne mori (itak ti pri 3. mal nehajo, ker verjetno obupajo, pa ker ne upajo, ker lahko vsakemu rečeš: "posluši, mam več otrok ko ti, tak da šuti" . Zaupajte si, punce! V naravi bi vse (oz. veliiiiika večina) lepo dojile in se ne sekirale:). krem za sončenje za take male ne priporočajo oz. jih celo odsvetujejo. Take male maš itak v senci, v vozičku ga zaščitiš z marelo, sicer pa s klobučkom in oblekami, tako da jaz nisem nobene mazala in tudi Svita ne bom. Ni bil noben opečen, ker jih seveda nisem puščala na direktnem soncu. Saj zdaj je itak eš tako mraz, da majo in dolge hlače in dolge rokave, zgoraj imajo pa dojenčki in otroci itak kapice, če so na soncu. Tako da ostanejo še rokice, ki jih pa res ne bi mazala, ker jih dajejo v usta in se mi to ne zdi glih najbolj fajn... Cost - benefit se ne pokrije za moje pojme, skratka. Če ne bi imeli možnosti drugače zaščitit otroke, ajde, samo pri nas to res ni problem.