|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
25.4.2012 21:06:31   
beti 1
Camino, Auri: z vajinim mlekom zagotovo ni nič narobe, ker user posted image  lepo napredujeta. Nekaterim pač bolj paše večkrat po malo jest, drugi se pa raje naenkrat najedo, da majo potem mir. Naša se npr. zvečer tolko nabaše, da že komaj požira (se prav sliši), da potem ponoči lahko spi. Če mata živce lahko poskušata potegnit čas med podojem s tem, da ne podojita ob prvem znaku ampak počakata, da user posted image  da res jasen signal, da je želodček prazen. Pri nekaterih deluje, pri drugih pa ne.
Moj prvi je bil tudi tak. Je še skoraj do 3 let rabil 3 dcl razredčenega čokolina okoli 2-3 zjutraj, da je lahko spal do 6-ih. Sicer se je zbujal okoli 4-ih.

Krema za sončenje: pri dojenčkih ne pride v poštev!!! Imajo še preveč prepustno kožo in preveč možnosti za alergijo. Marsikateri že samo zaradi potenja dobi izpuščajčke. Zaščititi jih je potrebno s senčnikom ali dolgimi oblačili, tetra pleničko čez voziček, ipd. Pa seveda izogibanje močnemu soncu, raje kakšno uro več kot manj. Se dobi že kar veliko oblačil s faktorjem tudi 50.

Auri: srečno pot in uživajte še za nas. Doli je res lepo.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 25.4.2012 21:08:12 >

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 2101
25.4.2012 21:12:00   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Avent: vem, da je razprava o tem že bila... A, si nisem zapomnila... Cucelj od avetove flaške z 1 luknjico- je primeren za čaj? Sem sedaj to potegnila iz naftalina, pa ne vem, če je za čaj ali za mleko. Glede na počasno pretočnost, bi rekla, da je za čajuser posted image
Kimica pomoč- se mi zdi, da imaš ti Aventove stvari. Hvala

Ja, imam Aventove cuclje.. Meni so se zdeli pimerni za čaj, ker imajo Aventovi cuclji manjše luknjice in bolj počasi teče.. Tako, da jaz imam en cucelj za čaj/vodo, drugi za mleko..

IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

kimica86, kako sta opravili v RA? :)

2. aprila smo imeli prvič RA in sem že napisala kako je bilo- da sem popi... Naslednjič jo imamo 17. maja in upam, da bo tokrat vse v redu, ker, če ne bom osivela v sekundi..

Moja tamala je pa danes ultra SITNA in razdražena!!! A je možno, da je to posledica včerajšnjega cepljenja??? So kašne prepovedi po cepljenju?? Da se kaj ne sme ipd..

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2102
26.4.2012 8:17:58   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86
Moja tamala je pa danes ultra SITNA in razdražena!!! A je možno, da je to posledica včerajšnjega cepljenja??? So kašne prepovedi po cepljenju?? Da se kaj ne sme ipd..

Ja, pogosto so dan ali dva bolj sitni in jokavi. Ni nobenih prepovedi, samo opazuj jo, ker se včasih zgodi, da dobijo tudi vročino.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2103
26.4.2012 10:02:25   
vijolica2
Samo da povem da sem končno prejela odločbo za otroški.user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 2104
26.4.2012 11:32:12   
ronja
dojenje: Ja, samo dojim ga, ne dajem mu ne mleka, ne čaja, ne vode, ne nič, razen AD3 kapljic, ki pa mu jih dajem že ves čas.
Jem vse, res pa je, da svinjine verjetno še nisem, ker je tudi sicer ne jem prav dostikrat, že mesa na splošno ne, svinjine pa sploh ne (v gl. samo kadar smo pri dediju, pa zdaj tudi tam ni bilo tega), fižola itak ne pojem veliko, tudi kadar sem ga jedla, zdaj pa sem ga jedla mislim da 1x, ampak zaradi tiste žlice mu ni bilo hudega (nisem glih fen fižola...)

camino, nič ni narobe s tvojim mlekom! Ronja in Lejla sta se obe fuuuul pogosto dojili, sploh Ronja, pa sem imela mleka kolikor češ (nikoli ni pojedla do konca, vedno bi si lahko še kaj ven stisnila, samo ona enostavno ni mogla pojest več, pa še ko se je nažrla, je vedno pol ven vrgla, ker je pač preveč pojedla) - to ni nujno vzrok. Mali otročki imajo pač še male želodčke. Svit je prvi otrok, ki včasih prespi noč (res pa je, da je zame noč od 1h do 6huser posted image . Ronja se je dojila ponoči še pri 1 letu. Lejla tudi, ona je imela ritem, da je šla spat ob 22:30, se zbudila med 24 in 1 za dojenje in potem še enkrat ob 3h in potem je vstala med 4 in 4:30 - ubibožeuser posted image . Ampak vseeno boljše kot Ronja, ki se je dojila na 1 uro, ves čas. Pa sem vedno imela več kot dovolj mleka, ker vedno dojim samo na 1 dojki, pa če bi to spraznila, bi komot dala še drugo, samo enostavno ni noben tok pojedel (še Svit ne, pa je res dedec - ma 7 kil...) Svit pa ponoči dostikrat ne je prav pogosto, pa potem dopoldne malo nadoknadi, včasih pa čez dan kaj spi, pa potem ponoči nadoknadi itd... Jaz se ne sekiram več nič, niti ne vem, na koliko ur je, ker je itak vsakič mal drugače. Če zajoka in bi rad jedel, mu bom dala, pa tudi če je jedel pred 15 minutami. Se mu prilagajam, kot sem se malima in je vse izi, ker je pač malo bolj konkretno dete že od začetka, pa lepo napreduje in mi noben ne mori (itak ti pri 3. mal nehajo, ker verjetno obupajo, pa ker ne upajo, ker lahko vsakemu rečeš: "posluši, mam več otrok ko ti, tak da šuti"user posted image . Zaupajte si, punce! V naravi bi vse (oz. veliiiiika večina) lepo dojile in se ne sekirale:).

krem za sončenj
e za take male ne priporočajo oz. jih celo odsvetujejo. Take male maš itak v senci, v vozičku ga zaščitiš z marelo, sicer pa s klobučkom in oblekami, tako da jaz nisem nobene mazala in tudi Svita ne bom. Ni bil noben opečen, ker jih seveda nisem puščala na direktnem soncu. Saj zdaj je itak eš tako mraz, da majo in dolge hlače in dolge rokave, zgoraj imajo pa dojenčki in otroci itak kapice, če so na soncu. Tako da ostanejo še rokice, ki jih pa res ne bi mazala, ker jih dajejo v usta in se mi to ne zdi glih najbolj fajn... Cost - benefit se ne pokrije za moje pojme, skratka. Če ne bi imeli možnosti drugače zaščitit otroke, ajde, samo pri nas to res ni problem.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 2105
26.4.2012 11:43:23   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Ja, pogosto so dan ali dva bolj sitni in jokavi. Ni nobenih prepovedi, samo opazuj jo, ker se včasih zgodi, da dobijo tudi vročino.

Baje so prvih 48ur po cepljenju blj sitni- tako sem snoči slišala.. Tako, da upam, da bo danes popoldan bolje user posted image
No ja, že sedaj je super, saj od 10h pridno spančka..
Vročine ni imela- ji merim vsaj 3x dnevno..

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Po tvojem smejkotu sodeč, si zadovoljna z vsoto, ne?? user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 2106
26.4.2012 11:46:59   
Matkurja
Kaj pa zaščita obraza? Jaz sem včeraj šla na sprehod, pa je lih sonček sijal na obraz (roke je imel itak skrite v rokavih, ker ima preveliko jopico). Sem pa pozabila plenico, da bi jo dala čez. Pol sem pa kar dekco dala čez, ker mu je lih v učke sijalo. Ko je pa zaspal, sem pa dekco dol dala. Kako naj mu torej zaščitim obraz?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2107
26.4.2012 11:47:35   
kimica86
Mene je pa presentilo včeraj to, da je tamala spila na zizkah 100ml mleka user posted image user posted image user posted image
Ponavadi zjutraj navleče maximum 70ml in še to, če je res od volje, drugače ni več kot 50ml.. Včeraj pa kar 100ml user posted image
Pa pila sem enako kot druge dneve.. Ali se je pa njej dalo in se je pač tako odločila, buuu user posted image user posted image Mogoče je ugotovila, da je moje mleko boljše od Novalaca user posted image user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2108
26.4.2012 11:47:52   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

No, super. Jaz še zmeraj čakam.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2109
26.4.2012 11:49:22   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Kaj pa zaščita obraza? Jaz sem včeraj šla na sprehod, pa je lih sonček sijal na obraz (roke je imel itak skrite v rokavih, ker ima preveliko jopico). Sem pa pozabila plenico, da bi jo dala čez. Pol sem pa kar dekco dala čez, ker mu je lih v učke sijalo. Ko je pa zaspal, sem pa dekco dol dala. Kako naj mu torej zaščitim obraz?

Jaz imam na svoji košari tisto zaščito, ki se čez pokrije- kot zaščita proti vetru, da ne piha not.. Tako, da kar s tem zagrnem.. Ker tudi jaz ne nameravam flajsat po tamali nobenih kremic- vsaj ne, dokler je tako majhna..

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2110
26.4.2012 14:12:27   
camino79
Kimica, kako pa veš točno, koliko spije na prsih???

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2111
26.4.2012 14:17:42   
ronja
Kupi senčnik za na voziček, ga boš itak celo poletje še rabila, ko bo otrok hotel ven gledat in ga (vozička) ne boš mogla kar s plenico pokrit - trust me;), pride prav.

Sem bila pa včeraj čisto iz sebe, ker smo dobili odločbo, da SVIT NI SPREJET V VRTEC!!! WTF??? Oba sva prijavljena tu ež 100 let, obe punci sta v tem vrtcu, plačujemo glih zato, da bi on dobil lahko mesto, sicer bi lahko vse 3 ven vzela za 1 leto, ker itak ne hodita, pa za tavečje ni tak problem dobit mesta... Edino ena točka mu je manjkala, ker sept. še ne bo 11 mesecev star, ampak to je vse, vse ostalo imamo! Pa ni prišel not, baje noben letnik 2012 ni prišel in je od tega letnika prvi, samo mu to nič ne pomaga, ker so še 11ke spredaj in ker gremo zdaj itak vsi na centralno čakalno listo... Mah... Še vedno malo upam, da pride not v 2. krogu... Držite mi pesti!

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2112
26.4.2012 14:38:16   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: camino79

Zaenkrat imamo še tehtnico na izposojo in je kar fajn stvarca pa še poceni user posted image user posted image

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 2113
26.4.2012 15:00:35   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: camino79

Zaenkrat imamo še tehtnico na izposojo in je kar fajn stvarca pa še poceni user posted image user posted image

Čeprou to je tko...20ml + al pa -, to veš ane ... sej to so nam še v porodnišnici povedal ....

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2114
26.4.2012 15:07:22   
camino79
Aha...ok.user posted image user posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 2115
26.4.2012 15:22:41   
lily32
kimica, zakaj pa sploh še tehtaš, koliko poje? Saj lepo pridobiva na teži.

Dojenje: jaz bi vsem mamam priporočila, da vržejo stran uro in se prepustijo ritmu otroka. Nikoli nisem čakala na jok otroka, je zelo veliko zamenj, s katerimi otrok prej pokaže, da je lačen.

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 2116
26.4.2012 16:09:17   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Čeprou to je tko...20ml + al pa -, to veš ane ... sej to so nam še v porodnišnici povedal ....

Odvisno kašno tehtnico imaš.. Tam, kjer smo si jo mi izposodili, so povedali, da je točna.. Sicer pa jo vedno 2-3x stehtam pred in po hranjenju.. Raje pustim +10ml kot -10ml user posted image

Tehtam jo zato, da vidim koliko mleka imam, ker se mi je precej zmanjšala količina..

Neposredna povezava do sporočila: 2117
26.4.2012 16:12:36   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Odvisno kašno tehtnico imaš.. Tam, kjer smo si jo mi izposodili, so povedali, da je točna.. Sicer pa jo vedno 2-3x stehtam pred in po hranjenju.. Raje pustim +10ml kot -10ml user posted image

Tehtam jo zato, da vidim koliko mleka imam, ker se mi je precej zmanjšala količina..

Sory tehtnica je le tehtnica...verjela bi v to, če bi si izčrpala in potem vidla kok je resnično mleka...

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 2118
26.4.2012 16:28:44   
kimica86
Ko grem črpat, še zdaleč ne načrpam toliko kolikor lahko tamala navleče.. Sicer, kot sem napisala, gledam raje +10ml kot -10ml user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2119
26.4.2012 20:47:50   
zaljubljena23
Se opravičujem, da vdiram v vašo temo...

Pri meni dobite luštne naglavne trakce za vaše princeske..Če katero zanima, se mi lahko javi na ZS

user posted image

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2120
27.4.2012 14:41:26   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Kupi senčnik za na voziček, ga boš itak celo poletje še rabila, ko bo otrok hotel ven gledat in ga (vozička) ne boš mogla kar s plenico pokrit - trust me;), pride prav.

Podpis. Ima pa vedno več vozičkov tudi opcijo, da dokupiš posebno mrežo, ki ima UV faktor, samo se ne vidi ravno dobro skozi, tako da verjetno pride bolj upoštev dokler user posted image  spi, potem pa spet rabiš senčnik. Sem pa ravno včeraj v lekarni videla, da ima Mustela tudi neke zaščitne kremice, samo moram še naštudirat ali so tudi za tako majhne, če je sila.

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Sem bila pa včeraj čisto iz sebe, ker smo dobili odločbo, da SVIT NI SPREJET V VRTEC!!! WTF??? Oba sva prijavljena tu ež 100 let, obe punci sta v tem vrtcu, plačujemo glih zato, da bi on dobil lahko mesto, sicer bi lahko vse 3 ven vzela za 1 leto, ker itak ne hodita, pa za tavečje ni tak problem dobit mesta... Edino ena točka mu je manjkala, ker sept. še ne bo 11 mesecev star, ampak to je vse, vse ostalo imamo! Pa ni prišel not, baje noben letnik 2012 ni prišel in je od tega letnika prvi, samo mu to nič ne pomaga, ker so še 11ke spredaj in ker gremo zdaj itak vsi na centralno čakalno listo... Mah... Še vedno malo upam, da pride not v 2. krogu... Držite mi pesti!

No tule ti mogoče zakonodaja prav pride, če bo za drugega spet treba plačevati. Pa do decembra oz. januarja se zadeve tudi še spremenijo, jih kar dosti odda vpisnico za rezervo, ko je treba otroka vpisat, pa tega ne storijo. Meni so v zabačenem selu kamor se (menda) selimo, že po telefonu povedali, da naj v naslednjem šolskem letu na mesto nikar ne računam, da pa je fino, če jim pošljem prijavo, da bodo vedeli za naprej.user posted image

Mi smo bili včeraj v Volčjem potoku smo si šli ogledat žuželke in izumrle morske velikane. Pa moram rečt, da so me dinozavri bolj navdušili, pa veliko več jih je bilo. Tulipani so sicer že v odcvetanju, ampak so gredice če nisi preblizu še vseeno lepe. Je pa pihalo res skoraj kot burja. Sem morala met večino časa še plenico čez košaro, pa je bila kljub temu polna smeti. Se mi ej zdelo, da ni še tako zelo toplo, pa nisem vzela kreme za sončenje za starejša 2. No in danes je starejši, ki je bil v kratkih rokavih cel pikast. Sem mu že Claritine dala, pa ne vem, če se ne bo treba it še pediatru pokazat. Pa ravno čez praznike user posted image .

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2121
27.4.2012 18:49:31   
trnuljčica
Beti sedaj govorijo o 1/3 cene za drugega v vrtcu, zastojn za tretjega... Mislim, da starši zaradi tega otrok ne bodo izpisovali...

Jaz pa ugotavljam, da bo naša verjetno vseeno šla jan v vrtec, ker če ne bo, potem septembra mogoče ne dobim vrtca. Skoraj zagotovo bo po selitvi brez vrtca. Upam da, ne do šole,user posted image ,ker to res ne bo najboljše za njo. Možno, pa je...

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 27.4.2012 18:51:14 >

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2122
27.4.2012 18:55:00   
beti 1
Trnuljčica: a v Mariboru tud gledajo iz katere občine si? Tam kamor gremo mi, ni nobenega govora o kakem pravilniku ali točkovanju. Zaenkrat v Ljubljani za starejše skupine niti približno ni tako težko dobiti vrtca, ker je pač normativ drugačen (več otrok).

Mi mamo pa peto bolezen. Mi sploh ni potegnilo, da bi bili lahko izpuščaji zaradi bolezni, ker jih je res največ in najprej mel tam, kjer je bil izpostavljen soncu in cipresam.

Neposredna povezava do sporočila: 2123
27.4.2012 19:33:48   
trnuljčica
Beti ko sem prvega vpisovala, sem morala celo v času vpisa spremeniti prijavo v vrtec, ki je 100 m bližji našemu domu, ker je bila to edina postavka, ki mi je sploh prinesla točke.user posted image HB se je tisto leto (2008) odprlo ogromno novih oddelkov in so vsi otroci dobili. Sicer bi mi zagotovo izpadli, ker smo imeli najmanj točk . Sedaj sem gledala in se točkuje, če živimo v občini. Je pa vseeno, al en al oba starša živita v občini.
Tako, da če bo jan notri, domnevam, da je ne bodo septembra vrgli ven. user posted image Je pa škoda, ker se mi zdi premala. Samo še hujše mi je , ko pomislim, da ne bi prišla potem notri ne tu, ne tam.
Sem slišala, da ko so izven jasli je pri vas malo lažje, a kaj ko so sedaj večje generacije in bodo slej ali prej ti otroci, ki so v domačem varstvu šli v vrtec. Vseeno upam, da dobi drugo leto po preselitvi. Da bo vsaj 1 leto pred šolo notri.

Jaz sem pa ravno hotela reč, da nima kakšno od otroških bolezni... Naš jo je dobil en dan po 1 rd. Sem jo spoznala po metuljčku in sem p samo obvestila.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 27.4.2012 19:37:17 >

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 2124
27.4.2012 20:23:37   
kokosh
nas fantek ima ze skoraj dva tedna na spodnji dlesni bulico, ki se cedalje bolj dviguje in bledi. Afta ni, glivice bi se ze razselile, tako da gre verjetno za zobek. Le lokacija je cudna - trojka?! Sicer pa divje grize, karkoli dobi ...

Neposredna povezava do sporočila: 2125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......