|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2012
17.4.2012 10:51:24   
ma_mi
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Pozdravljene, berem vas ze nekaj casa in ste prau fajn. Se vam pridruzujem tudi tukaj saj sem ze pri noseckah z dvojcki. rok imam 20.8..dobili bomo dva fanta[/buser posted image user posted image ]. Sem med starejsimi, imam ze 37 let NS je bla ok, 9.3. Sem imela amniocintezo in ze kmalu dobila rezultate, da je vse ok. Zdaj sem 13.4 imela morfologijo. vse je ok, vsi pregledi so pri Pusenjaku,ki je res super. Drugace pa sem doma,ker mam skoz kaksne tezave. Lp

Midve sve bile pa skupaj na AC - si na AC zvedla za 2 fanta, si prava? Pa tam si še sovaščanko oz sokrajanko spoznala? No jaz sem tista, ki je šla prva notri in potem med počivanjem sem bila na tvoji desni strani :)
Upam da si prava :))

Drugače pa, sem vesela, da je vse ok in - DOBRODOŠLA

< Sporočilo je popravil ma_mi -- 17.4.2012 10:52:09 >

(odgovor članu Naja3)
Neposredna povezava do sporočila: 1676
17.4.2012 21:40:52   
moč81
Tacanja jaz imam mutsy 4rider-ja in je super za vse terene! Slabo je edino to,da zavzame veliko prostora v avtomobilu,no če se ti bo dalo vsakič ga čisto razstavit bo zavzel malo manj prostora. Jaz sem ga kupla za lani rojeno hčerkico in ga bom uporabla tudi za tega dojenčka. Pa še fajn je to ko paše maxi cosi lupinica na ogrodje mutsy-a, čeprav jaz tega nisem prakticirala in sem imela lupinico izključno le za v avto.
Naja3 iz katerega konca si? Dobrodošla med nami in vse nove nosečke, ki ste se nam pridružle!user posted image
Uživajte v brcikah in pazite nase!!!

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 1677
18.4.2012 6:39:06   
Toopsy

Jutro!

Evo, jaz sem pa včeraj dala skozi cukr test. Vse, ki ga boste imele svetujem, da si vzamete s sabo kaj za brat, ker sem bila tam od 7 pa do skoraj pol 12. Vse poteka zelo počasi in kar veliko nas je bilo. Tista voda je res bljak, sploh če je kateri še vedno slabo.
Vesela sem, da je za mano, pregled pri g pa imam jutri, tako da komi čakam da slišim bitje srčka najinga sončka. Mi je pa prov hecno, ker mali konstantno brca, in se prov sprašujem, kdaj ta otrok spi:))

(odgovor članu moč81)
Neposredna povezava do sporočila: 1678
18.4.2012 9:25:07   
Naja3
ma_mi sem ta prava, res smo bile skupaj na amniocintezi. S "sovaščanko" (isti konec Ljubljane) se kar redno vidiva in slišiva. Moji rezultati so prišli res hitro cca po 14 dneh, njeni pa malo kasnjeje, kako pa je bilo pri tebi ma_mi?

Sem iz Ljubljane.

Glede vozičkov pa imamo nosečke z dvojčki kar probleme, saj si lahko ogledaš le nekaj vozičkov in ni take izbire. Mogoče je pa je težje za nega, ker je tolikoooo izbire. Ampak se je za dva potrebno malo znajti user posted image . To velja isto za tiste, ki imajo otročke z zelo majhno razliko. Jaz sem se odločila za Easy walkerja duo (srebrne barve) in moram rečt da mi je zelo všeč, zložen voziček za dvojčke pa je res velik, sej verjetno pa niti ne bomo mogli z dvema user posted image user posted image tolk okol hodit user posted image (mislim, da imajo vozičke EW za enega v pikapolonci res veliko znižanje). Za enega bi tudi jaz kakega Mutsija izbrala ampak 4riderja, ker sem pri prijateljici probala vozit urban riderja pa se mi zdi da ni tako zelo okreten (ali pa je tak le njen).
Tako kot je rekla moč81 - Uživajte v brcikah in božajte trebuščke.

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1679
18.4.2012 11:39:53   
printemps
toopsy sva se že zadnjič pogovarjali, da imava isto gin. in da imava obe jutri pregled user posted image , samo da imam pa jaz ta cuker test šele v ponedeljek, ker je bilo prej že vse zasedeno. A to res toooook časa traja user posted image , joj jaz imam namen po pregledu it še v službo. A mogoče katera ve, kako gin. ve kdaj se dojenček obrne, če ne naredi več ultrazvoka? Nekje sem zasledila, da ti pripadata načeloma samo dva ultrazvoka, jaz sem že imela dva, ampak me pa zanima kako potem gin. ve kdaj se dete obrne? Hehehe vidim, da so tudi vaši otročički zelo živahni, tole moje dete, je tudi zelooo živahno, veliko brca, miga, plava in potuje pomojem trebuščku. Te občutki so res tok lepi in zabavni user posted image . Jutri imam ponovno pregled in že komaj čakam, da spet zaslišim srček tega malega bitja user posted image
Vidim, da se pogovarjate o vozičkih, midva sva bila kr v dvomih med maksi cosi in jane pro slalom. Na koncu sva se odločila, da bova kupila jane pro slalom, no če se ne bova do nakupa že spet premislila user posted image
Pozdravček vsem

(odgovor članu Naja3)
Neposredna povezava do sporočila: 1680
19.4.2012 8:39:13   
tapeta
Dobro jutro!

Včeraj sem imela kontrolni uz, ker na morfologiji ni mogla vsega dobro videt, in je vse super. user posted image
Sem pa danes šla na cuker test in sem po 10. minutah zaključila. Sladkor je bil že na tešče povišan, torej ni bilo potrebe po nadaljevanju testa. user posted image Torej v naslednjih dneh pričakujem klic od G in verjetno napotnico za diabetologa. user posted image

(odgovor članu printemps)
Neposredna povezava do sporočila: 1681
19.4.2012 9:18:17   
pupiika
jaz imam pa čez tri tedne morfologijo in se tudi že veselim. Sedaj pa imam en problem...kaj je že katera padla po stopnici? Meni se je danes zjutraj spodrsnilo in sem padla po stopnici, padla sem na tazadnjo in v trebuh se nisem nič vdarila. Zdaj pa ne vem naj grem k g. na pregled al kaj naj naredim.? Sicer me ne boli nič drugega kot tazadnja ampak ni prehudo. user posted image

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1682
19.4.2012 9:25:00   
printemps
pupika meni je zadnjič na Šmarni spodrsnilo in sem tk nerodno padla, ampak na srečo sem se ujela na koleno leve noge. Ker se nisem nič udarila v trebuh, tudi nisem potem nič klicala gin., pa tudi potem zvečer sem normalno čutila vse vragolije malega deteta v trebuščku. Če boš pa bolj mirna, pa samo pokliči gin. ali pa sestro pa ji po tel. povej kaj se ti je pripetilo, pa ti bodo že po tel. znali kaj povedati.

(odgovor članu pupiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1683
19.4.2012 9:35:14   
Toopsy
tapeta zdaj boš morala bolj merkat na prehrano in se drzat diete. kolegica ima prav tako nosečniško sladkorno, mela je neka predavanja o zdravi prehrani, pa 4x na dan si mora kontrolirat sladkor.

printemps jst mam danes ob 10.30 g:) morda se srečave.

kar se pa padcov pa tega tiče, na materinski šoli za zgodnjo je omenila, da če se nam kajtakega zgodi, naj raje pokličemo pa povemo kaj je bilo.

(odgovor članu printemps)
Neposredna povezava do sporočila: 1684
19.4.2012 9:51:02   
pupiika
bom dans poklicala pa bom tud bolj pomirjena...saj problem je glih v tem da še ne čutim gibom malega bitjeca in sem zato še bolj v dilemo. Vseeno vam hvala punce...

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1685
19.4.2012 10:07:58   
printemps
toopsy dobro opravi pregled user posted image jaz ga imam ob 13, tk da se bova ravnon zgrešili.

(odgovor članu pupiika)
Neposredna povezava do sporočila: 1686
21.4.2012 18:32:36   
tapeta

IZVIRNO SPOROČILO: Toopsy

tapeta zdaj boš morala bolj merkat na prehrano in se drzat diete. kolegica ima prav tako nosečniško sladkorno, mela je neka predavanja o zdravi prehrani, pa 4x na dan si mora kontrolirat sladkor.

Vem, da bo treba pazit na prehrano. Upam, da bodo izvidi kmalu pri G in da me pokličejo, da vidim na čem sem.
Česa se pa moram izogibat pri prehrani? Ima katera kak nasvet!

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1687
22.4.2012 6:47:48   
Toopsy
Jutro!

Vidim da ste res skoraj da vse pobegnile na FB:)

Moj pregled je za mano, vse je ok, brez težav. Mal sem spraševala kar se železa v krvi tiče, pa so mi rekle sestre, da se to kasneje meri. Sem spraševala G če naj kake železove dodatke jemljem, pa je rekla da ne. Naslednji pregled imam 11.maja.

V zvezi s sladkorno, je priporočljivo, da se čimbolj izogibaš beli moki pa seveda sladkorju. Večkrat na dan jest, po malem, pa čimbolj naravno, brez dodatkov. Kar pa bi itak vse mogle upoštevat:))

Lp

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1688
22.4.2012 8:34:11   
OrangeMoon
Pozdravljene!

Tudi za nami je morfologija in kot kaže je vse v najlepšem redu, jupiiii!
Res smo postale bolj redkobesedne, kar verjetno pomeni, da je vse v redu, ali kaj?
Resnično upam :)
Meni dnevi kar letijo, počutje je odlično, energije imam veliko, volje za sedenje za računalnikom pa vedno manj :)
Voziček imam nagledan Mutsy 4 rider in sicer rabljen. Potrebujemo ga za vse terene, da bomo lahko rinili povsod kamor nas prime:)
Od nosečniških stvari si nisem še nič kupila, ker sem bolj majhna in drobna in so mi prav kakšno številko večje trenirke, ohlapne oblekice imam pa še od nenosečniškega časa, tako da juhuhu za moj stil oblačenja,
ki ne zahteva veliko denarja:) zdj si sešijem še kakšno krilce s širokim elastičnim pasom in poleti kakšno bolj široko obleko pa bo to to.
Za otročka nisva še nič kupovala, podarili nama bodo rabljeno posteljico, dobiva predalnik za previjanje, še kupe oblekic, jajčko si bova izposodila. Sem si pa naročila eno lepo knjigo s kroji za otroške oblekice in se že veselim, da bom kaj sama naredila. Celo življenje si že predsavljam, kako bom svojemu oročičku šivala odejice in mehke igrače in tega se bolj veselim kot kakršnegakoli nakupovanja. Je pa res da sem precej netipična ženska za ta čas v katerem živimo:)
Imam tudi prijateljico z majhno pupo, fotografinjo, ki ravno začenja s fotografiranjem nosečnic in mamic oz. družin in sem že zmenjena, da dobim kakšno lepo sliko iz tega prekrasnega časa, ker se sama nič kaj ne potrudim da bi se fotografirala. Če slučajno katero zanima mi lahko piše na ZS. Ve si kaj fotografirate trebuščke, kako rastejo?
Toliko o tem, pred rojstvom novega člana nas čaka še prenova kuhinje in kopalnice, skrbi me, koliko nas bo stala ta mala kopalnica, baje da so to kr stroški, če se lotiš razbijanja.
Ali ste se že odločile kateri paket za novorojenčka boste vzele? Joj, upam, da nam prej ne poberejo vseh ugodnosti, ki smo jih deležne nosečnice, a ni to grozno? Že tako nas skrbi tisoč in ena stvar, potem nas pa še takole mrcvarijo s temi varčevalnimi ukrepi?!

No evo, malo sem se razpisala, me zanima kakšna so vaša mnenja na vse zgoraj našteto ;)

Punce srečno, božajte trebuščke in javite se kaj.

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1689
22.4.2012 12:49:12   
tacanja
Zdravo punce,
najprej hvala za mnenje glede vozičkov. V ožjem izboru sta zaenkrat MaxiCosi Mura in pa Mutsy 4 rider. Nakup pa nas čaka potem enkrat v maju, ko bomo šli še verjetno v Ikeo po kakšno otroško opremouser posted image . Sicer pa tudi naš trebušček raste in dobiva prav lepo dojenčkasto oblikouser posted image . Sem med velikonočnimi prazniki zgledala kot da bi preveč šunke pa jajc pojedla in sem bla sama sebi smešnauser posted image . No, samo zdaj je že boljše ker res ni več dileme o nosečnosti.
Sicer pa smo tudi mi sredi prenove. V hiši bomo pregradili zgornje in spodnje nadstropje tako da bomo od starešv čisto ločeni. Vhodna vrata so tudi že narejena, čaka nas še polaganje ploščic in pa kitanje sten in stropa. In pa seveda betoniranje odprtine kjer so bile včasih stopnice. Ogromno dela in ogromno čiščenja torejuser posted image . Upam da uspemo vse to naredit do junija da bom mela zadnje mesece nosečnosti mir in da bom lahko uredila otroško sobico in porihatala vse stvari za našo bebicouser posted image .
Nazadnje sem imela pregled 10.aprila kjer je g. ugotovila da imam pomanjkanje železa v krvi in zdaj jemljem dodatke. Drugače pa je počutje v redu, edino križ me boli ker imam maternico nagnjeno malo nazaj in bo verjetno to vzrok.
V omari pa imam zaenkrat dvojne nosečniške hlače, sem jih uspela dobit znižane v H&M-u. Ostale stvari pa še zaenkrat spravim na sebe, čeprav bom morala kakšno majčko s trebuškom kupit ker imam povečini vse bolj oprijete. Sicer pa čakam na tople dneve ko se bo dalo nosit oblekce in bolj lahkotne stvariuser posted image

Uživajte s svojimi trebuški in lepo nedeljo želimuser posted image

(odgovor članu OrangeMoon)
Neposredna povezava do sporočila: 1690
22.4.2012 13:31:23   
tapeta

IZVIRNO SPOROČILO: Toopsy

V zvezi s sladkorno, je priporočljivo, da se čimbolj izogibaš beli moki pa seveda sladkorju. Večkrat na dan jest, po malem, pa čimbolj naravno, brez dodatkov. Kar pa bi itak vse mogle upoštevat:))

Lp

Sladko sem že v četrtek čisto črtala. To mi niti ni tak problem. Ostala hrana mi bo verjetno več preglavic delala. Obožujem testenine, tudi kruh... Zdaj verjetno je najbolje da počakam na klic od G in potem na pogovor pri diabetologu, da vidim kako in kaj. Do takrat pa malo pazit kaj dam v usta.

Midva nisva še nič konkretno pripravljala. Opremo še imam od taprve in morem domov prinest in malo oprat in spucat. Cotke dobim v kratkem in ko bom šla potem v nakup, če bom še kaj potrebovala. Stanovanje oz. pohištvo bo potrebno še malo preurediti, da bo prostora še za eno posteljo. Je kar problem, ker sva v najemniškem stanovanju, ki je že bilo opremljeno in si kakšnih večjih posegov v stanovanje ne moreva privoščit.user posted image

Glede paketa, bova izbrala denar, sva tudi prvič tako storila. No, seveda če bo sploh še možno pakete izbirat. user posted image

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1691
22.4.2012 19:49:04   
wish87
dober večer punce user posted image

da se še mi malo oglasimo :) počutje je uredu, bejbi očitno raste (trebušček je iz tedna v teden večji), je tudi precej aktiven, ker me zna kar konkretno zbrcati :) ampak se ne pritožujem in sem čisto vesela samo da se mi "oglasi" in me spomni na sebe :)

tacanja tudi mi delamo točno to kot vi :) mogli smo kar precej razbijat (stene, plato in prejšnje stopnice), veliko smo tudi že na novo sezidali (dve nove stene, vstavili nova vhodna vrata, ene nove stopnice,...) zdaj pa delamo še stopnice za v najino stanovanje (upam da bodo do konca tega tedna ulita in že prehodna:)) potem pa nas čaka ravno tako še zalit plato kjer so zdaj bile stopnice in pa polaganje ploščic, kitanje, frajhanje, beljenje,...:) uf dela še veliko :) upam pa da nam ta projekt uspe do konca meseca maja, potem pa še renocavija kuhinje in dnevne sobe...:)

tudi jaz bom šla vrjetno v tem tednu k moji teti, ki ima ogromno opreme in oblekic za otročke (ima 5 letno punčko in 3 letnega fantka :) ) da vidim kaj imamo in kaj nam še manjka da bom dokupila dokler nisem še preširoka za po trgovinah in dokler ni prevroče :) se že veselim vseh teh priprav...:)

glede pomoči s strani države ki nam pripada pa bova vrjetno tudi midva vzela denar, kker opremo večinoma bova vso dobila, oblekic tudi veliko, ostalo pa ne potrebujem, tako da bo bolj prav prišel denar! :) upam da ga bomo še deležni :)

sem se razpisala :) bom kar nehala :) grem počivat in božat bušija :)

lep večer še naprej

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 1692
23.4.2012 17:59:39   
ninasiki
se opravicujem, ker vdiram v temo ampak, če katiro zanima prodam vozicek PP SKATE...lupinca, baza za avto, adapterji za lupinico, kosara, sportni del, zascito za dez, nakupovalna kosata, drzalo za flaske in zascita za nogice za zimo...zraden podarim ovcko...barva je tropikal, letnik vozicka je 2011...sportni del se obraca v obe smeri...nakupovalna kosara je prenosljiva...vozicek je uporabljen samo 10 mesecen in je lepo ohranjen...vse informacije na ZS
lp nina

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu urssi)
Neposredna povezava do sporočila: 1693
24.4.2012 7:18:18   
ključek
Živjo punce!!
Še ena user posted image bi se vam pridružila, če lahko?? user posted image
Vidim, da že konkretno "čvekate", a mislim, da bom hitr "not padla". user posted image
PDP imam 22.8.2012.

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 1694
24.4.2012 8:19:58   
tapeta
Me to you, dobrodošla med nami!

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 1695
24.4.2012 8:27:07   
ključek
IZVIRNO SPOROČILO: tapeta

Me to you, dobrodošla med nami!

hvala!! user posted image

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1696
25.4.2012 8:02:19   
tapeta
Punce, kaj ste vse na fb pobegnile?

Evo, jaz še vedno čakam na klic od G glede sladkorja oz. da se mi oni javijo na telefon, ker že od ponedeljka neuspešno kličem. user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 1697
25.4.2012 10:47:10   
gorskarozica
Ja moram reči, da nas je na FB že 54 in toliko debat, da je kar težko že vse spremljati. Zgleda, da imajo punce med službo prižgane računalnike in smo potem skoz na tekočem. Je bolj enostavno kot na RR. Drugače pa stopam v 26. teden in imamo že 800g. Buši lepo raste. Začela sva že z nabavljanjem rabljenih večjih stvari, nekaj si bom sposodila, upam tudi na e-paket, da še dokupim kar nama bo manjkalo. Uživajte in božajte bušije :)

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1698
25.4.2012 10:51:10   
gorskarozica
Aja še to, za sladkor še nisem bila, grem šele čez 2 tedna. Mi je pa kar malo čudno, ker vas berem in ste že skoraj vse bile na testiranju. Ampak tak so mi rekli, da naj počakam do 27. tedna, da se potem če je sladkor povišan že bolj izrazi. Upam da mi uspe spit in ne zbruhat toliko sladkorja. Tapeta upam da kmalu dočakaš klic in da ne bodo prehudi dietni ukrepi.

(odgovor članu gorskarozica)
Neposredna povezava do sporočila: 1699
25.4.2012 11:49:39   
iluzija
Drage nosečke pozdravljene,

Sem mamica 5 in 1 leto starima punčkama in sem v času nosečnosti tudi sama redno obiskovala tukajšne forume. Na vas pa se obračam z eno prošnjo, in sicer pišem diplomsko nalogo z naslovom STRES NA DELOVNEM MESTU PRI NOSEČNICAH IN MATERAH. Lepo bi vas prosila, če si vzamete minutko časa in rešite kratko anketo za raziskavo pri diplomski nalogi. Anketa je anonimna.

http://www.1ka.si/a/14614

Že v naprej se vam zahvaljujem in vam želim čim lepših trenutkov v času nosčnosti, ko pa se vam vaš novi član pridruži pa čim več crkljanja in cortkanja z malimi štručkami.

SREČNO!

(odgovor članu gorskarozica)
Neposredna povezava do sporočila: 1700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?