|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2012
19.4.2012 17:31:43   
monita
dober dan

mi smo ravno iz nakupov prišli...nakupili nekaj za bebo in nekaj za malo....
drugače pa sem skos utrujena, ko se zjutraj vstanem, bi najraje šla nazaj spat, ponoči slabo spim....

komaj pa že čakam pregled v sredo :) in pa da grem še malo po trgovinah, čeprav ne veliko, ker niti ne morem več tak veliko laufat po teh trgovinah....

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
19.4.2012 19:09:33   
manja91
teychiD,men je moja G ta torek tudi rekla da plod zaostaja v rasti ali pa je ona izmerila narobe,v 34t3d,mi je namerila 2092g,prejšnji teden ko mi ga je merila je imela pa 2085g,in je vidno da se naj nebi v 1tednu nič zredila,zato me je poslala v bolnico na pregled,kjer je danes ugotovila da se user posted image normalno razvija in ima 2300g,imam tudi majhen trebuh in me je bilo strah da morda pa res zaostaja v rasti..ampak je na srečo vse ok...zdaj imam vsak teden ctgje,tako da je kar fajn...zibko smo sestavili,previjalna je tudi že,jajčka čaka.hehhe

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1902
19.4.2012 19:13:28   
Chocolat
Ojla sonosečke. Se pridružujem ostalim, komaj še letam naokoli, še dobro da imam večino nakupov za sabo. Trebuh je tako velik, da si le še balerinke obuvam, ni šans, da bi si kakšne čevlje na vezalke omislila in uporabljala. Pa s pranjem las, ker imam dolge imam tudi težave, je cel projekt se skloniti in vse oprati, me začne takoj trebuh k tlom vlečiuser posted image Spanje oz. bolje rečeno nespanje pa je poglavje zase. Sem prebrala pol knjižnice v zadnjih mesecihuser posted image

Drugače pa sem imela danes spet pregled pri G, moj drugi CTG. Popadkov še ni (bila le ravna črta). Sem vesela, da se še ne dogaja...nisem še pripravljena, je bilo 8 mesecev nosečnosti premalouser posted image Sva se pa zmenila, da mi naslednji teden vzame vaginalni bris za test streptokok B. Pravi, da je pomembno, saj v primeru okuženosti matere dajo neko zdravilo med porodom s katerim preprečijo prenos okuzbe iz matere na otroka (je že Jasmina85 o tem nekaj pisala par postov nazaj). Tako da imam naslednji teden se ta test poleg ctg vkljucen v pregled, rezultat pa menda dobim v slabem tednu. Lepo bodite, se beremo...

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
19.4.2012 19:37:19   
teychiD
evo...danes sem bila na pregledu, imela sem ctg, ki je bp in pa uz za kontrolo rasti. Od torka je pikica nekaj pridobila, vendar bi naj imela težo za dobrih 35t, js pa sem že sedaj v 38t 1d. Pregledala me je tudi vaginalno, ker če bi bila vsaj malo odprta bi me poslala kar rodit. Imam pa pregled spet v ponedeljek, do takrat morem pa počivat in ležat na levem boku.
Sama pa nimam nobenih težav, spim super, razen nočni obiski wc-ja so nadležni user posted image da počivam se moram kar prisiliti, ker js bi še miljon stvari počela, ker me resnično nič ne matra...ampak za pikico se morem potrudit in ležat...bolje doma kot v bolnišniciuser posted image
Glede testiranja za streptokok sm se pa tud sama odločla, ker so lahko posledice za otročka, če se okuži med porodom lahko kar hude. Moj izvid je negativen, če pa bi bil pozitiven, bi mi že pred oziroma med porodom začel devat antibiotike, tako nekako sem js razumela svojo ginekologinjo user posted image

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1904
20.4.2012 9:26:52   
monita
danes ponoči sem pa že mislila, da bova morala z mojim it v P... skos me je nekaj ščipalo v križu in to kar ajn boleče... ampak ni nič....

zadnje čase pa komaj čakam ko je vikend, da ga je čim prej konec, ker nebi rada za vikend rodila, ker se mi zdi da so zdravniki bolj pripravljeni za med tednom, vikend jemljejo tak v izi.... pa še moja G za vikende ne dela da bi šla do nje... napotnice pa tudi še nimam... moramo še počakat... upam da prej diplomiram preden grem rodit....

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1905
20.4.2012 10:01:38   
Chocolat
IZVIRNO SPOROČILO: monita danes ponoči sem pa že mislila, da bova morala z mojim it v P... skos me je nekaj ščipalo v križu in to kar fajn boleče... ampak ni nič....

Monita: Ooo...,to mi pa nekam znano zveni. Držim pesti, da dete še malo počaka, če bi mami rada prej diplomirala. Že veš kdaj imaš zagovor diplome ? Držimo pesti ! Pri meni se je z bolečinami v križu začelo pri prvemu otroku. So pa te bolečine v križu trajala kar ves teden prej, potem mi je začelo postajati slabo, pa krči podobni menstrualnim. Mene je tako črvičilo po malem kar ves teden prej, tako da sem se psihično pripravljala vsak dan, da bom rodila, pa ni bilo nič, no rodila pa sem potem na pdp.  

Če se prav spomnim je imela včeraj prva od majčic sprožen porod, vsaj tako je ovnica7 napisala prejšnji teden, da ji bodo v četrtek sprožili.
Ovnica7. mislimo nateuser posted image

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1906
20.4.2012 12:23:27   
SilberMond
joj kok dolgo me že ni bilo tukaj...bolj zahajam na fb. drugače pa se selimo ta vikend nadstropje višje in potem čakamo dan d :D. je pa že 7 majčic rodilo in imamo 6user posted image in 2user posted image (dvojčka).

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1907
20.4.2012 12:30:08   
mausikaa
uf a tolko majčic je šlo med aprilčice? ženske umirite konje - nismo še maja user posted image

(odgovor članu SilberMond)
Neposredna povezava do sporočila: 1908
20.4.2012 13:31:52   
Jasmina 85
živijo

Ste pa pohitele nekatere z porodiuser posted image , čestitke vsem mamicam, upam da ste dobro z otročički.

No jaz sem danes od frizerja-so me vprašale če dvojčke nosim...tak da veste potem kakši trebuh me jeuser posted image .
Sem pa mela čistilno akcijo danes, kopalnico in hčerkino sobo sve skup pospravljale+celotno hišo posesale,pa igrale,... že 2 dan pa se ob pol 3 zbudim in do 5 gledam na uro. Tak da sem čist adijo sedaj, Še zdaj ko sem napisala se zavedam da sem pretiravala danes spet. No kosilo še skuham, ostalo pa bo hčerka danes na vrsti za igranje do večera. Ne delam več nič user posted image .

Držte se majčice
lp

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
20.4.2012 13:34:59   
Jasmina 85
Hotla sem še samo povedat, da se punce ne sekirajte glede porodne teže, mnogokrat ultrazvok pokaže manj, kot je v resnici. Čim več počivajte na levem boku, pa držte se.
lp

(odgovor članu Jasmina 85)
Neposredna povezava do sporočila: 1910
20.4.2012 14:16:27   
monita

IZVIRNO SPOROČILO: Chocolat

Monita: Ooo...,to mi pa nekam znano zveni. Držim pesti, da dete še malo počaka, če bi mami rada prej diplomirala. Že veš kdaj imaš zagovor diplome ? Držimo pesti !

hvala... ne nevem še...sedaj čakam da mi odobrijo temo, računam da bi nekje v sredini maja lahko diplomirala.... tako da mora mala počakat do PDPja.... se mi tudi zdi, da nisem psihično še pripravljena na porod in vse ostalo...ker mi je telih 9 mesecev minilo prehitro, mnogo prehitro.... res upam da bo mala počakala... sicer mi je najpomembnejša mala, tak da če bo prej bomo zlo veseli, ampak, bi pa jas lažje spala če prej diplomiram... bomo vidli kaj naj bo prinesel naslednji mesec ;)

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1911
20.4.2012 15:21:00   
Chocolat
IZVIRNO SPOROČILO: mausikaa uf a tolko majčic je šlo med aprilčice? ženske umirite konje - nismo še maja user posted image

user posted image user posted image Se strinjam z mausiko, a kaj ko ni vse od nas ženskic odvisno. Jaz nisem na FCB, pa sem potem slabše informirana. Čestitke vsem mamicamuser posted image

Monita: se strinjam, da bi bilo zate lažje, da bi najprej diplomirala. Si predstavljas da v enem mesecu diplomiras in rodis ? Kako lepi darili in tako zivljenski!
Naj dete res počaka...

Sem nekje prebrala, da pri dojenju pomaga sezamov čaj. Se že vidim kako bom v naslednjih dnevih po štacunah naokoli sezam iskala. Ker dojiti nameravam, če pa ne bo šlo, bomo dodajali, kaj naj...aja, pa spomnila sem se, da moramo pred odhodom v porodnišnico sterilizirati v vroči vodi (5 min) dudke in nastavke za dojenje, če jih bo katera uporabljala. Sem na to čisto pozabila...

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1912
21.4.2012 9:36:27   
monita

Monita: se strinjam, da bi bilo zate lažje, da bi najprej diplomirala. Si predstavljas da v enem mesecu diplomiras in rodis ? Kako lepi darili in tako zivljenski!
Naj dete res počaka...

ja to bi bilo res nekaj najlepšega... bomo vidli... včeraj zvečer sva pa bila z mojim že pripravljena da greva, ker me je pa tako močno špikalo v križu in sem tudi klicala v Lj v P povedala kaj je na stvari in da bi mogel bit CR pa da nevem kaj naj zdaj... pa je rekla da naj se pridem pokazat, da če ni nič bom šla domov, drugače pa bomo vidli kaj je... no, pa sem potem šla malo počivat in se je stanje izboljšalo... tak da nisem šla nikamor.... verjetno je to blo od vsega napora, ker moram vse trgovine obletat, pa ne morem bit pri miru in potem me takle špika.... tako da danes ne delam NIČ... grem zdaj počivat nazaj, čeprav sem šele pol ure nazaj vstala....

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
21.4.2012 13:11:48   
Jasmina 85

Sem nekje prebrala, da pri dojenju pomaga sezamov čaj. Se že vidim kako bom v naslednjih dnevih po štacunah naokoli sezam iskala. Ker dojiti nameravam, če pa ne bo šlo, bomo dodajali, kaj naj...

Se strinjam s tabo, res pa je da so želje eno resničnost pa drugo. V glavnem bom se potrudila koliko bom lahko da bom dojila. Še en nasvet babice je piti brezalkoholno pivo, baje zellooo pomaga user posted image .  pa piti,piti,...tekočine čim več, drugače se mleko ne more delati dovolj hitro.

Še ma katera kak dober nasvet za dojenje? Vsak bi prav prišel.

Monita držim pesti da ti uspe narediti vse po planu. Po pisanju sodeč imaš diplomsko napisano, tak da bo hitro šlo v vsakem primeru. Pred ali pa po porodu.

Tako lepo se imejte

lp

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1914
21.4.2012 14:09:12   
Klaudia
Meni je pri dojenju najbolj pomagal sezamov čaj, ter polenta na vse možne načine. In predvsem ogromno tekočine. Vsakič, ko se je dojila, sem zraven spila cca 0,5l tekočine.

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Jasmina 85)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
21.4.2012 17:48:36   
mausikaa
za dojenje kot prvo pomaga pozitiven pristop (pa naj se to bere še tako butasto), jaz o tem ali bom ali ne bom dojila v bistvu sploh nisem hotela razmišljati, sem se odločila da bom dojila in sem uspešno dojila, prvo pupo eno leto, drugo pa tri leta, definitvno pa pomaga pitje, čimveč tekočine, meni je ustrezal čaj z dojenje, pa nek Hippov sok sem pila, in pa seveda ogromne količine vode, ponavadi sem si kar pripravila vrč vode zjutraj in ga spila nekje do poldneva, potem pa vsaj še enega popoldan, poleg vsega drugega seveda...

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 1916
21.4.2012 18:16:43   
lluna
Punce,

se podpišem pod polento za pospeševanje delanja mleka, meni je neverjetno pomagala pri prvem otročku! In pa veliko tekočine..

Jaz sem še kar odprta nekaj več kot 4 cm, MV se pa tudi še počasi lušči, tako da še malo čakamo. Naslednji teden grem najbrž v vsakem primeru notri, ker sem že toliko časa toliko odprta.

Čestitam vsem majčicam, ki so pohitele in skočile med aprilčice, tudi jaz se nisem pofočkala na FB in nisem na tekočem. Drugim naj vam hitro mine in srečno! user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil lluna -- 21.4.2012 18:17:43 >

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1917
21.4.2012 19:48:17   
Chocolat
Sezamov čaj: a to kupiš kar sezam v navadni trgovini in daš v vodo zavreti ali kako ?  Pri nas v prvo je bilo tako, da me je patronažka ob obiskih na domu po porodu čisto zasekirala, da otrok ne pridobiva na teži (je imel res slab sesalni nagon ali kako se temu reče) in je med dojenjem vedno zaspal.Tako ni pridobival na teži, ampak jo je izgubljal. Kljub stalnemu pristavljanju je vlekel par minut potem pa zaspal (takemu tipu novorojenčka se reče zaspanček). In sem ga med dojenjem morala skoz buditi, celo ponoči sem ga morala po navodilih patronažke buditi in dojiti na vsake tri ure, ker je bil vsak obrok tako pomemben. Na flašo pa je vlekel, saj je samo teklo (kot kaže ni imel moči za vleči) tako da sem si črpala mleko z prsno črpalko.Veselica, vam povem :) Mogoče je bil v prvih dveh tednih utrujen od poroda ne vem...tako da res je kdaj odvisno od pozitivnega pristopa veliko pa tudi od otroka. Če sama ne bi vložila toliko energije in volje v dojenje, ne bi verjela, da je temu tako.

Iluna: srečno, če boš šla v Rim v prihodnjih dnevih. Lahek porod in eno zdravo štručko v naročje ti želimuser posted image

(odgovor članu lluna)
Neposredna povezava do sporočila: 1918
21.4.2012 20:41:25   
ČrnTulipan
moje iskušnje o dojenju: pit v meji normale-(drgač si tut ful želodec raztegneš) fajn je pit čaj, projo in cekurjo skuhano skupej ali 2 velike žlice sezama vreš v vodi pa pol to spiješ-še bolše če tut sezam poješ. drgač pa za velik mleka čimvečkat pristavlat otročička, pa ustrajat. jst na začetku nism mela tolk mleka, moj mali je mel 5 mescu u eno krčke, tko da sm šla na dijeto brez mleka, jajc,.... ampak sm se ful matrala da sm naprej dojila, pa še mali je bil bolj len in je sam po 5 min jedu, sam sm ustrajala, in tulila večkat ker sm mogla dodajat, pa je iz flaše lažje in raje pojedu, sam sm ustrajala, in se je obrestovalo. smo stari 20 mescu in še nismo bli ful bolni. vsaj za enkat, jst pa sm bla ful ponosna nase. sej bi dojila več kot leto, sam sm spet zanosila. je blo fulll težko, sam sm zdržala, tako da če kera rabi podporo v tem, rade volje pomagam in bodrim :) enim pomeni dojenje veliko, ene se pa požvižgajo. je pa dojit otroka eden izmen najlepših občutkov ki te prevzamejo :) uf spet sm se razpisala...

chocolat ja, kupš v navadni trgovini ponavadi med zdravo prehrano- vem da mercator ma in je v papirnati vrečki, 2 žlice daš v 2 dcl vode in to vreš -kuk min sm pozabila bi mogla mau po netu pogledat- me spomin zapušča spet da kr ni res. sam pri meni je mau trajalo da sm dobila mau več mleka po sezamu. pa tut ženske smo si različne, eni nekej paše, drugi drugo. Vem kako ti je blo, ko se trudiš za dojit, mali pa zgubla na teži... sm mela filing kaka mama sm da niti otročka nemorm nahranit ;( sam zdej sm ponosna nase, upam da si ti tut, ker moraš bit. papa

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1919
22.4.2012 9:44:57   
Chocolat
ČrnTulipan hvala za lepe besede. Sem vesela zate, da ti je steklo in si dojila tako dolgo. Mislim, da mora tako kot v vseh življenskih zadevah človek poslušati predvsem sebe. Če veš, da je dojenje tisto, kar tvoj otroček najbolj potrebuje, se splača vztrajati. Če pa dojenje mamico preveč izčrpuje in obremenjuje, potem je še vedno možnost, da otroka nahraniš, le na drug način. Meni se je zdelo vredno vztrajati in sem vesela da sem se tako odlocila. Vem pa, da za vsako ceno ne bi vztrajala.  No, to je moje mnenje, vsaka pa seveda posluša samo sebe v prvi vrsti.

Sezamov čaj, priprava: sem malo pogledala na net. V 2 dcl vode daš 2 žlički sezama (semena) vre naj na majhnem ognju 20 min in to pijemo 3x dnevno.
(3xna dan po 2 dcl čaja). Menda pa ni ravno najbolj okusno...

Včeraj je bil menda mlaj. Jaz sem bila kar nekaj utrujena, pa brez volje. Ne vem ali me zdelujejo zadnji tedni nosečnosti ali nizek pritisk in to muhasto vreme.
Smo sicer uspeli narediti daljši sprehod, a nisem bila po njem nic bolje. Lepo nedeljo vsem sonoseckam.

(odgovor članu ČrnTulipan)
Neposredna povezava do sporočila: 1920
23.4.2012 9:18:21   
Chocolat
Ojla v novem (še zadnjem aprilskem tednu) potem pa se začne naš mesecuser posted image  Upam, da ste dobro spale. Za tiste, ki ste dežurale na wc pa eno user posted image .
Res sicer da pijem dosti tekočine, a tile obiski na wc so že kar malo "dosadni", vsaj ponoči. Po moje grem ene 5 do 6x. 

Danes sem se naročila na depilacijo in pedikuro pri kozmetičarki.Rabim malo razvajanja zase saj bo potem manj časa.
Če mi znese do konca tedna še frizerka, potem sem pa res "ready".

Pridno čekiram tudi aprilčice, da vidim kaj jim dogaja saj bomo kmalu na istemuser posted image .Če bo katera hodila po štacunah v teh dnevih naj upošteva še en super nasvet (hvala aprilčica!), ki si ga bom dovolila kar kopirati, ker se mi zdi res uporaben.user posted image  "Tiste ki pričakujete svoje user posted image in če boste slučajno šivane: kupite si vložke Vir Natur (tisti zeleni paket) ne Vir 80, ker se tista mrežica zatakne za šiv in ful boli. Kupite si tudi plavalni obroč za plavanje in ga dajte v torbo za porodnišnico. Če boste šivane oz. v vsakem primeru boste v prvih dnevih po porodu težko sedele (ko jeste npr), tako da obroč napihnete na pol, ne čist do konca(tko mi je svetovala sestra) in samo na šlaufu sedet (recimo ko boste jedle). "

No, zdaj pa malo našo rusko fronto v stanovanju pospraviti potem pa akcija v svet...

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1921
23.4.2012 11:42:20   
hjerte
Zdravo,

javlja se še ena majčica 2012, ki bi se zelo rada pridružila vaši debati na forumu. Upam, da me sprejmete medse. Na hitro sem preletela vaše zadnje poste in videla, da ste prisotne tudi na FB - se vam lahko pridružim tudi tam?

Lep dan vsem še naprej

hjerte

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1922
23.4.2012 17:30:55   
mausikaa
Hjerte dobrodošla, jaz na FB nisem ti bodo tiste punce ki so tam pomagale...

(odgovor članu hjerte)
Neposredna povezava do sporočila: 1923
23.4.2012 17:35:27   
mausikaa
Čokoladka jaz sem si v petek privoščila dan za razvajnje, sem šla na pedikuro in masažo, potem pa še k frizerju, in sem se počutila kot prerojena. Jutri imam kontrolo pri svojem G - me prav zanima kaj se dogaja v spodnjem štuku, ma sem že malček naveličana, ampak na sam porod se mi pa zdi da še nisem pripravljena, moram še par stvari pošlihtat user posted image  definitvno pa danes pakiram nahrbtnik zase in torbo za škratka/škratko.
Aja pa iz DM-a sem dobila kupone, nekaj jih je prav uporabnih, tudi popusti so kar lepi user posted image

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1924
23.4.2012 17:51:08   
ninasiki
živijo majčice...sem majčica 2011 in prodam vozicek PP SKATE...lupinca, baza za avto, adapterji za lupinico, kosara, sportni del, zascito za dez, nakupovalna kosata, drzalo za flaske in zascita za nogice za zimo...zraden podarim ovcko...barva je tropikal, letnik vozicka je 2011...sportni del se obraca v obe smeri...nakupovalna kosara je prenosljiva...vozicek je uporabljen samo 10 mesecen in je lepo ohranjen...vse informacije na ZS

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?