beti 1
|
Pozdravljene! Mefisto: Vse najboljše!!! Evo, jaz sem se že natelovadila za danes. Cepljenje: na mestu vboda imajo lahko oteklino in rdečino, pa tudi zatrdlino. Če jih ne moti oziroma boli ni potrebna posebna nega. Če je reakcija na cepivo bolj izrazita je lahko ta predel tudi toplejši in bolj občutljiv in po mojih izkušnjah obkladki pomagajo. Fiziološka manj pohladi, če daš zraven še malo alkohola dalj časa hladi, se pa zna od začetka pritoževati, ker toliko pohladi. Ugotavljanje temperature: kot so že ostale napisale, ko ima res povišano temperaturo se čuti, že ko mu daš lubčka na čelo. Posebej verjetno je, kadar ima čelo zelo toplo, rokice in nogice pa hladne. Ko imajo tja proti 39°C imaš prav občutek, da izžarevajo vročino. Sicer je bolj realno primerjati temperaturo svoje in njegove kože pod oblačili. Pa ne takoj po tem, ko ga npr. pobereš izpod odeje, ker je ponavadi nekoliko toplejši, saj je bil bolj pokrit. Po kakih 5-10 min je že bolj realno. Naša je imela prvi večer po cepljenju okoli 37,5°C, sem jo samo malo manj pokrila kot sicer in je do jutra temperatura padla. Pa v tistem popoldnevu sem ji 2x dala obkladek na mesto vboda. Po prvem cepljenju po mojih izkušnjah še ni take reakcije, po 2. in 3. je lahko bolj izrazita. Lily: hitro se pozdravite Prehrana: Janchek, Mistica a copy paste se ne da? Sicer se je dalo kopirati celotno besedilo iz npr. Wordovega dokumenta in ga prilepiti sem notri. Malo težje je, če je PDF. Sem potem razmišljala in se spomnila, da sem tudi sama prvemu že okoli 5 meseca ponudila riževe kašice, ker sem mislila, da mu je samo dojenje premalo, ker je še kar veliko jokal. Pa mu niso bile všeč, ne z mojim mlekom, ne z AM. Načeloma mi je všeč, da lahko otroku ponudim nekaj an žlico, ko začne kazati interes za hrano, ker naša tudi že opazuje ko jemo in daje znake, da bi tudi ona takrat jedla.
< Sporočilo je popravil beti 1 -- 19.4.2012 11:51:10 >
|