liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Pa kako ne vidite, da gre vse skupaj v božju mater. Vidimo, že nekaj let...... Pa dejmo veselo ploskat vsemu, kar si je veliki Vođa izmislil, saj zdaj, ko je pa on rekel, da je kriza, je pa res kriza. Prej, ko je pa veliki Vođa rekel da ni krize, je pa ni blo, takrat so se pa rožce sadile in vabilo se je te iste sindikate, ki so zdaj državni sovražnik številka ena, spomladi na ulice. Sam nekateri očitno ne vidite dlje od svojega nosu. Sem že nekajkrat povedala.....predvidevam pa, da nisi vsega prebral..... Ne ploskamo temu, kar si je veliki vodja izmislil......kriza je bila tudi takrat, ko je veliki vodja dejal, da ni krize in je zminiral ukrepe prejšnje vlade na celi črti, ter ljudem predstavil prejšnjega mandatarja kot največjega luzerja in nesposobneža (seveda z veliko pomočjo ostale levice in ta istih sindikatov).....in ljudje so velikemu vodju verjeli.....krize ni, pokojninska reoforma ni potrebna, zakon o malem delu ni potreben.... In še enkrat.....ker verjetno si tudi to spregledal....se sprašujem o kredibilnosti sindikatov, ki se sprenevedajo kakor pač veter piha in demonstrirajo zgolj zato, da demonstrirajo......in ne najdem niti enega razloga, da bi jim verjela, da mislijo resno, da se res borijo za moje pravice (ker pravijo, da se borijo za nas vse, da se sploh ne borijo za plače)......pač jim ne verjamem...ker me njihovi argumenti niso prepričali..... Tale vladni predlog je nastal tako, da je mel vsak nadebudni novopečeni minister teden dni časa da predstavi svoje predloge in pol so to zbobnal skupaj brez premisleka in to je to. Ja madona, to se ne dela tako. Od tu tudi tako radikalni ukrepi, kot je poseg v tako osnovne pravice kot je porodniška in bolniška, grobi posegi v šolski sistem in podobno. Plačilo vrtca za drugega in vse nadaljne otroke ne štejem pod takšne ukrepe. To je itak predvolilni bombonček velikega Vođe (pa me bo ta ukrep direkt počil po žepu) Zanimivo, pa glih tega podpiram. Ni nastal predlog tako.....nastal je točno takrat, ko je pokojninska reforma padla na referendumu.....samo nobena stranka ni tako neumna, da bo dajala v svoj politični predvolilni program zniževanje socialnih pravic in krčenje javnega sektorja.....ker to bi bil politični samomor....imela pa je tak program vsaka stranka pripravljenega.....vsaka, katerakoli bi prišla na oblast..... Verjetno se spomniš, ko je nekoč, pred leti, Borut Pahor, ko je bil mandatar dejal.....da če pokojninska reforma pade, bodo ukrepi zelo, zelo drastični......res je Janša takrat dejal, da to ni res, ker si je nabiral politične točke (vedel pa je, da ima Pahor prav)......in ti ukrepi so zdaj prišli.....deloma so prišli že z uveljavitvijo novega Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev.....to, kar predlaga Janša pa je zgolj nadaljevanje neizbežnega......krčenje javnih izdatkov......kjer pač predstavljajo plače in socialni transferji z zdravstvom, poleg pokojnin, največji delež izdatkov..... Andrej Vizjak je pa vodja pogajalske skupine...mislim da ima JJ vso pravico, da se upravičeno zjoka ob tako visoko sposobnem kadru. Andrej Vizjak pa drugače čisto paše v kalup pogajalcev.....
|