beti 1
|
Vijolica: super, da je mali priden in ne poliva več toliko. Ti želim, da bi tako ostalo tudi za naprej. Pa res lepo, da sta si privoščila koncert. Moj starejši je bil na nek način podoben, samo pri tašči je dolgo spal. Morje, spanje drugje: moj je do lani imel samo obvezne dneve dopusta, ker radi tudi smučamo in gremo kdaj v toplice si ej poleti le težko privoščil več kot 2 tedna dopusta, pa še to sva se odkar je starejši v šoli morala križat, da je imel varstvo čimdlje pri nama. Tako da so bili skupni dnevi na morju omejeni, sta pa bila zato mala 2 na počitnicah pri starih starših doma, ker imajo moji kmetijo, tašča pa praktično tudi, samo da imata od živali le čebele imajo ej skou dogajalo. Za prvič prespat, sploh več kot eno noč, je potrebno po mojih izkušnjah se o tem z otrokom pogovarjat, potem pa ali izkoristit trenutek (npr. prespi tudi priljubljena sestrična,...) ali pa ne popustit otrokovemu strahu pred neznanim (ja, tudi spanje preko noči pri dedkih in babicah je nekaj neznanega) in ga opogumiti, da se spusti v novo lepo izkušnjo. Če boste čakale, da se čisto sami za to odločijo, bodo lahko stari 30 let (malo heca). Moja 2 sta sicer večja, ampak že vsaj od 4 leta z veseljem hodita na počitnice k dedkom in babicam (sploh mojim), na morje in smučanje z vrtcem pa sploh. Odvajanje od plenice: jaz sem se pri starejšem "potrudila" in ga mogoče malo sforcirala, da je bil pred 2 leti brez plenice preko dneva, ker mi je zelo pasalo zaradi previjanja in pralnih plenic. Ni bilo tako hudo, ker je bil tudi sam zelo zainteresira za novosti in za bit velik. Ponoči pa je imel še zelo dolgo plenico, potem nepremočljive hlačke in na koncu bil celo na zdravilih, ker je močil posteljo še v OŠ. Pri mlajšem sem poskusila, ampak enostavno ni delovalo, ni sodeloval, zato sem ga pustila. Ne vem, če je bilo 1 mesec kasneje, ko je sam pokazal željo, da bi bil brez in je bil res po 1 tednu uspešno brez in potem po kakem mesecu tudi ponoči. Samo v ilustracijo, kako velike razlike so lahko pri tem. Je pa res, da starejši še sedaj hodi praktično vsaki 2 uri lulat, mlajši pa lahko vstane po celi noči (pa je zvečer spil 3dcl vode +), pogleda Živ Žav v celoti, poje zajtrk in potem ga moraš še spomnit, da je treba lulat. Ampak takrat potem traja, da sprazni svoj rezervoar. Samo kadar smo zunaj ga pa vsak pes spomni, da bi lahko tudi on kakšno drevo zalil, to mu je ful fora. Grem zrihtat našo ne-/zaspanko.
|