Mistica
|
Pozdravljene Tudi jaz se oglašam po daljšem premoru, vidim, da imamo podobne težave- ene prej, druge kasneje, zato bi dodala svoj komentar o dojenju. Z mefisto sva pisale o tem par tednov nazaj, ko sva bile v podobni situaciji. Tudi moja mala se je začela kregat na dojki, in sicer nekje okrog 6-7.tedna. Nato sem začela dodajat AM, se full sekirala in obremenjevala, potem pa se pač sprijaznila, da količina mleka upada in da bomo slej ko prej prešle samo na flašo. Črpala si nisem, ker za to ni časa in ne energije. No, pa smo sedaj v 12.tednu in se deloma še vedno dojive! Pred vsakim obrokom se malo podoji, dokler ne začne protestirat, nato ji naredim flašo. In opazila sem, da se je v 11.tednu njeno kreganje malo umirilo, pri meni vleče dlje časa, tako da mleko kljub vsemu še vedno nastaja. In šele v 11.tednu sem začela dodajat tudi ponoči, prej ni bilo potrebe. In ko kam grem, ji naredim flašo. Pa moram povedat, da sem zadovoljna s tem načinom, nam vsem bolj paše tako, ostane full več časa, da se ukvarjamo z njo (prej smo ble skoz priklopljene, tud uro, uro in pol), mala ni skoz lačna (jokava) in kar je za nas še posebno velika sprememba – mala je začela spat tudi čez dan, sicer malo in ne vsak dan, a občutno več kot pred tem. Ali je k temu pripomoglo AM ali to, da je skor podvojila težo ali to, da sem (smo) bolj sproščeni, sploh ni važno. Kar hočem povedat je, da tudi kreganje na dojki, ne vodi nujno k popolni ukinitvi dojenja, to ste mi tudi punce tukaj svetovale, z kar sem zelo hvaležna. In da sekiranje zelo vpliva na produkcijo mleka. Mislim, da večino mamic želi dojiti in da se vsaka po svoje trudi, potem pa je ogromno dejavnikov in situacij, ki vplivajo na to ali bo tudi v praksi dojenje uspešno. Glavno je, da se trudimo, nič pa ni narobe, če iz tega ali onega razloga »krenemo« iz želene poti. Naši zakladki bodo kljub vsemu zrasli in bili zdravi, pomembno pa je tudi, da bodo ob njih zadovolne in srečne mamice in očki. Lepo nedeljo vam želim
|