|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
22.3.2012 11:04:28   
trnuljčica
Vprašanje: a ve svoje pri 1,5 letu date/ boste dale s starimi starši na morje?
Ne da bi to kaj vplivalo na moje odločitve... ker jaz pač ne... samo zanima me... kolk sem čudna pačuser posted image

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 22.3.2012 11:05:34 >

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
22.3.2012 11:06:51   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Naša se je zredila v enem mesecu za kilo in 200g pa je rekla pediatrinja da suuuuper, da je ful pridna in da lepo napreduje ;)

Da se moja tamala toliko zredi, bi meni bilo že too much.. Moja se redi cca. 800-900g na mesec in sem čisto zadovoljna.. Od kolegice se je tamala zredila po nekje kilo in 100g mesečno in je bila prav preveč okrogla v obrazček, da se je celo njej zdela prav smešna.. hehehe user posted image user posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
22.3.2012 11:08:39   
trnuljčica
Kimica boš videla prvo so okroglelični, nato se potegnejo in so ok, pa spet okroglelični. No vsaj moji user posted image .
Je pa zrasla 6 cm takrat, ko se je zredila 1200g.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1303
22.3.2012 11:11:06   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Ne da bi to kaj vplivalo na moje odločitve... ker jaz pač ne... samo zanima me... kolk sem čudna pačuser posted image

Jaz osebno vem, da ne bi poslala, ker takrat bom tamalo odvajala od plenic.. Pa na splošno se mi bo zdela premajhna, da jo pustim dlje časa od mamice in atija user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1304
22.3.2012 11:15:50   
trnuljčica
Ker ne vem kaj naj naredim : Vrtec za drugega je zastojn. Tašča ki jo bo čuvala pa bo zagotovo hotela iti z obema na morje in bom nenapovedanouser posted image iskala varstvo vsak mesec za kak teden od maja do septembra... Moji bi ziher vskočili, samo bo mami že v pokoju in se bosta od maja do oktobra kar odselila na toplo...
Sploh ne vem... Ni mi je pa za dat v vrtec pri 1 letu...

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1305
22.3.2012 11:38:37   
beti 1

Kimica boš videla prvo so okroglelični, nato se potegnejo in so ok, pa spet okroglelični. No vsaj moji user posted image .
Je pa zrasla 6 cm takrat, ko se je zredila 1200g.

Se podpišem. Naša se je prvi m isto zredila, zrasla pa "samo" 4.5 cm, do 2 m pa skupaj 2,1 kg in 6.5 cm. Si lahko predstavljaš, kake šlaufke ma? user posted image user posted image user posted image  V obrazek pa ni taka lunca kot sicer, ji je pa MM že rekel, da je kot Dolanc user posted image user posted image user posted image , zarad podbradka.

Varstvo, morje: jaz sem pri prvem 9 mes mela študentko varuško. Se nam je super obneslo. Če maš samo za kak teden na mesec jo mogoče najdeš.
Jaz je tudi ne-bi dala tako zgodaj za več dni drugam, sem na prepričevanje MM pustila starejšega pri slabem 1.5 letu pri tašči in tastu za 1 teden, da sva šla smučat. Je bil cel teden čisto priden, ampak sem potem "odplačevala" dolg pogrešanja še skoraj pol leta. Sem pa dala mlajšega pri 3.5 letih na morje z vrtcem za 5 dni, ampak je bil s starejšim, pa sta se mela super. Starejši je pa potem zadnji 2 leti, ko je bil že v OŠ, šel z mlajšim z vrtcem na morje. To majo v našem trenutnem vrtcu res super organizirano. Mi2 sva pa mela tiste 4 (popol)dneve samo zase, je noro pasalo. user posted image

Črna Gora: glede na opisano bi jaz na tvojem mestu šla, tud sami se boste meli čisto fino, ker mate družbo že doli.

Neposredna povezava do sporočila: 1306
22.3.2012 11:55:35   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Varstvo, morje: . Če maš samo za kak teden na mesec jo mogoče najdeš.

Jaz je tudi ne-bi dala tako zgodaj za več dni drugam, sem na prepričevanje MM pustila starejšega pri slabem 1.5 letu pri tašči in tastu za 1 teden, da sva šla smučat. Je bil cel teden čisto priden, ampak sem potem "odplačevala" dolg pogrešanja še skoraj pol leta. 

Samo oni nikoli ne znajo povedat kdaj bodo šli. Ala planiranje z najinim dopustom, dopustom od mojih itd... Ker oni pač bodo ko bodo, ker imajo čas. Prav tako rečejo. Dvomim, da se bo ravno sedaj to spremenilo. Nobeno varstvo ne najdeš z danes na jutri. Sploh poleti. Študentki pa že imamo, za občasno varstvo 1-2 uric zv. Sam to bo tudi sedaj na čakanju nekaj časa(je še premala)... Pol pa ne vem če punci ne bosta že v službi.
Iz izkušenj s prvim sem sive lase dobila, ko sem za 2 x po 1 dan rabila varstvo. Takrat je (prvih 6 mes) še tašča čuvala malega. Tudi z danes na jutri. Takrat so bili čisto vsi zasedeni (ene 7 ljudi, vključno z obema študentkama). Groza. Ko rabiš sigurno ni nobenega.

Jaz sem takšen ,dolg, odplačevala pri njegovemu 2,5 letu in ponovno pri 2,8 letu. Razlika le da samo 1 mesec! Se je točno ob isti uri sredi noči vsako noč zbudil in histerično iskal mene. Seveda nama niso verjeli, saj je bil pri njih super truper miren. Naš miren? Ja ko je kaj narobe.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1307
22.3.2012 13:17:56   
Janchek81

Janchek pol bi te pa p od Kimice grdo gledalauser posted image , ko se drži dohtrskih navodil.
Moja se je tudi zredila prvi mesec za 1200g(samo dojena), kar je res preveč, ampak naša p je res ok (kot tvoja) in samo komentirala, da je res dobilauser posted image (ni mislila kritizirat, ni pa vedela kako naj reče, da je velik). user posted image No saj pol je bila drugi mesec po jusu (750g).
Kaj pa bomo saj mu ne moreš vzet oz ne dat za jest... Pa če je samo dojen al pa na AM. Mene moti če p delajo razlike dojen al nedojen.

Naša ni nč tko niti pogledala, da je preveč al pa kej ... k drgač kr opazim, če se v čem zdravnice ne strinjajo al pa da kej hočjo prekrit .. ta je bla res prou zadovoljna, da se lepo redi in da je pridna .. ker je tud rekla 'kar tako naprej'. Ja sej je res, kaj boš otroku, če je lačen, mu boš reku 'ne zdej pa ne boš dobila 120ml ampak samo 90ml, da se ne boš preveč redila'? ;)))))))) pa da se mi pol joka non stop, ker bi bla lačna .. NO THANKS ;)

Neposredna povezava do sporočila: 1308
22.3.2012 13:36:28   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Naša se je zredila v enem mesecu za kilo in 200g pa je rekla pediatrinja da suuuuper, da je ful pridna in da lepo napreduje ;)

Da se moja tamala toliko zredi, bi meni bilo že too much.. Moja se redi cca. 800-900g na mesec in sem čisto zadovoljna.. Od kolegice se je tamala zredila po nekje kilo in 100g mesečno in je bila prav preveč okrogla v obrazček, da se je celo njej zdela prav smešna.. hehehe user posted image user posted image

Naša je šla v prvih 5. tednih gor 1800 g, je bila samo dojena in nam niso nič komplicirali.user posted image
Med 6. in 9. mesecem pa je pridobila samo 600 g, čeprav sem mi je zdelo, da veliko poje, a je zrasla v dolžino, ni se pa zredila.

Ne moremo jim ukazat, koliko naj se zredijo, saj konec koncev ni važno, glavno je, da so zdravi.user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
22.3.2012 15:54:16   
Janchek81

In kaj bi nardila, če bi se tok zredila ... bi ji zmanjšala obrok ali kaj user posted image Otroci morjo bit okrogli in ne posušeni in naša pri 58cm in da ima 5130g ni bajsa al pa kej in da bi se zarad tega sekirala ... delč od tega, je tko lepa punčka in nič ji ne manjka user posted image Tko, da ne morš bit kot starš pametn kva je dost in kva ne ... važn, da so zdravi in siti in da jim nič ne manjka, pa al se zredijo na mesec za eno kilo al pa za 2 user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
22.3.2012 15:55:32   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Naša je šla v prvih 5. tednih gor 1800 g, je bila samo dojena in nam niso nič komplicirali.user posted image
Med 6. in 9. mesecem pa je pridobila samo 600 g, čeprav sem mi je zdelo, da veliko poje, a je zrasla v dolžino, ni se pa zredila.

Ne moremo jim ukazat, koliko naj se zredijo, saj konec koncev ni važno, glavno je, da so zdravi.user posted image

Točn to .. ne mormo jim ukazat kok se zredijo, pač če so lačni so lačni in ne moreš jim druzga kot dajat pač za papcat ko so lačni user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1311
22.3.2012 18:05:51   
mefisto
Dober dan!

Te lepe dneve mi po večini preživimo zunaj, tako da mi za računalnik ostane bolj malo časa.
Pa da pokomentiram par stvari:

Naš se je v enem mesecu zredil za 1400g (hranjen samo z mojim mlekom). In je bila peditrinja čist zadovoljna. Pa glede na to da je imel odpustno težo 2500g sedaj končno izgleda kot pravi dojenček.

No, tudi mene zanima, kaj pa bi naredila če se bi mala bolj redila?

Jaz 1,5 letnika nikakor ne bi pustila nikamor brez mene. Sicer pa če se spomnim mojega večjega niti nebi hotel iti. Letos je prvič pri 4 letih šel z babico in dedkom v toplice, pred tem pa ni bilo šanse.

Plenice kaj pa vem, jaz kr vztrajam pri pamperskah. Vem da sem pri prvem kar precej testirala, po se mu je pri vseh drugih vedno ritka vnela ali pa so spustile in sem na koncu pristala nazaj na pamperskah. Tako da sedaj sploh ne probam več kupiti kaj drugega.

Eno vprašanje, koliko kaj vaši še polivajo? Ker naš še kr konkretno, se preoblačima tudi po 5x na dan. Zelo lepo podre kupček, sekundo za tem pa kar dosti polije.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1312
22.3.2012 19:01:45   
Janchek81

IZVIRNO SPOROČILO: mefisto

Eno vprašanje, koliko kaj vaši še polivajo? Ker naš še kr konkretno, se preoblačima tudi po 5x na dan. Zelo lepo podre kupček, sekundo za tem pa kar dosti polije.

Moja tud lepo podere tudi po 3 kupčke, potem pa včasih, če je preveč pojedla ( sklepam po tem, ker vedno k mi poje 120ml ali več ) mi polije konkretno, samo je pa tudi to, da vedno ko mi polije je potem tudi prej lačna. Mi pa polije 1x al pa 2x na dan, včasih tudi nikoli user posted image

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
22.3.2012 20:04:22   
trnuljčica
Mefisto pri nas se je polivanje uredilo. Ima pa kakšen dan, ko kar polije, večkrat. Ne vem v čem je finta. Verjetno je tisti dan ponudba večja, naša pa rada vleče tudi kar tako, če ji daš.

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 1314
22.3.2012 20:37:40   
Matkurja
Kaj pa bi naredile, če bi se redil premalo? Ga zbujale ko spi? Pa če noče jest... Jaz mu nardim zmeraj zadost dodatka, pa ko ima poln želodček noče več požirat, plune ven.
Poliva ne več. Sem ga pa danes dvakrat več kot običajno preoblekla, ker so šparove dvojka spustile. Tko da sem lepo nazaj v vrečo zapakirala, kar sem imela v previjalni in jih bom potalala naprej.
1,5 letnika na morje s starimi starši?? Ne vem če. Mogoče en dan, več pa ne.

Neposredna povezava do sporočila: 1315
22.3.2012 20:41:05   
kimica86
Ne, sej je prav, da otrok papca- nimam čisto nič proti user posted image
Če bi se pa zredila toliko, tudi prav.. Jaz sem rekla samo, da bi mi bilo too much za videt, ne pa, da ji ne bi dala za jest, oz. zmanjšala količino user posted image
Sicer, glede na to koliko moja tamala poje, sem mislila, da bo ziher pridobila vsaj 1kg na mesec user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1316
22.3.2012 20:42:45   
lily32

Jaz osebno vem, da ne bi poslala, ker takrat bom tamalo odvajala od plenic..

Kdaj boš lahko začela tamalo odvajat od plenic, pa sedaj še ne moreš vedet, ker je vse odvisno od zrelosti otroka. Otrok se mora najprej začeti zavedati, da lula in kaka in potem lahko začneš z odvajanjem. Pri večini otrok je to med 2 in 3 letom. Če prezgodaj forsiraš ne dosežeš nič. Otrok se bolj ali manj navadi sam.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1317
22.3.2012 20:48:53   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Kaj pa bi naredile, če bi se redil premalo? Ga zbujale ko spi? Pa če noče jest... Jaz mu nardim zmeraj zadost dodatka, pa ko ima poln želodček noče več požirat, plune ven.
Poliva ne več. Sem ga pa danes dvakrat več kot običajno preoblekla, ker so šparove dvojka spustile. Tko da sem lepo nazaj v vrečo zapakirala, kar sem imela v previjalni in jih bom potalala naprej.
1,5 letnika na morje s starimi starši?? Ne vem če. Mogoče en dan, več pa ne.

Mahhh.. Jaz ne vem kako bi šlo z zbujanjem, če ne bi pridobivala na teži, res.. Ker naša tamala, če se npr. zbudi ob 7h, dokler jo previjem, nahranim in uspavam je že 8:30 in bi jo morala potem okrog 10:00 zbudit za jo nahranit.. In bi spala eno dobro urco user posted image user posted image
Ma jaz prisegam na Pamperske in na nobene druge plenice!!! Baje so tudi Huggies dobre user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
22.3.2012 20:51:24   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Kdaj boš lahko začela tamalo odvajat od plenic, pa sedaj še ne moreš vedet, ker je vse odvisno od zrelosti otroka. Otrok se mora najprej začeti zavedati, da lula in kaka in potem lahko začneš z odvajanjem. Pri večini otrok je to med 2 in 3 letom. Če prezgodaj forsiraš ne dosežeš nič. Otrok se bolj ali manj navadi sam.

Večina mamic (kolegic) začne že pred 2 letom odvajat od plenic.. Jaz sem pri 1,5 letu bila že brez plenic in poleti uživala brez pleničk user posted image user posted image
Jaz jo bom počasi začela privajat na kahlico, potem na školjko in na koncu še na "brez plenice"..

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1319
22.3.2012 21:08:00   
trnuljčica
Kimica ne planiraj preveč. Prepusti se. Ker na koncu je lahko čisto drugače oz ob drugem času kot planiraš. Vse! Ne samo odvajanje...
Pri našemu ni bilo šans, dat ga na kahlico. Ko je bil dovolj star in je on pokazal interes (ne mi), pa je naenkrat šel na nastavek na školjki. Velikokrat se drugi čudijo, da gre kar sam, tudi ponoči. Torej ne rabiš iti zraven al stat. Tako pač kot se je navadil. Hoče sam in konec. Saj jaz sem tudi mislila, da bo prej, pa se ni dalo... Prepusti se. Nobenih planov. Če pa že pa zelo ohlapne.user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1320
22.3.2012 21:14:06   
kimica86
Ne, sej ne načrtujem varijanta: takrat bo in pika.. Poskusla bom in če bo šlo, bomo nadaljevali naprej.. Če pa ne pa tudi prav.. Sem rekla le, da imam namen jo začet odvajat od plenic, če bo pa šlo pa ne vem user posted image Bomo videli user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1321
22.3.2012 22:17:52   
ronja

Nope. če kaj poznam svoje, se bo pri 1,5 letu še dojiluser posted image . Pa tudi sicer - prvič si tudi babice ne bi upale vseh 3 za dalj časauser posted image , drugič tudi malidve še vedno radi zaspita pri nama oz. se še nista odločili, da bi spali kje drugje; smo se že pogovarjali o tem, sta bili za tako na splošno, ko sem pa vprašala, če bi danes šli,pa noben dan ni bil tapraviuser posted image - silila ju ne bom, se mi zdi boljše, da gresta, ko si želita. Ronja si je na kmetijo želela it in so tam prespali in ni bil noben problem in letos gre spet. Z babicami smo se tudi že menili, malima sem takrat že kupila zobne krtačke s pokrovčkom, da jih bosta imeli za tja... pa smo že krtačke zrabli prej, hehe. Bomo enkrat izvedli, samo tik pred in tik po prihodu novega člana pa res ni pravi čas za prvič;). Tak da trnjulčica - jaz sem čist čudna, če te kaj potolažiuser posted image . Tudi jaz mislim, da ni problem v tistem času, ko so tam, ampak da dobiš potem nazaj - vsaj pri mojih puncah - vse plačašuser posted image . Meni je zdaj že čisto vseeno, če mislijo, kar hočejo, zaradi mene sem lahko tudi posestniška mama, zato, da bojo lepše o meni mislili, ne bojo moji otroci trpeli, pika. In tudi meni se ne da potem par mesecev zezat z njima, zato, ker so mele babice svoje ideje. Tako da niti nič ne težijo. Vem, da si želijo, bojo prišli na svoj račun, ampak ko bojo otroci pripravljeni in ko ne bo nobenih pretresov na vidiku, pika.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 1322
22.3.2012 23:19:27   
mamicaaa

Kimica ne planiraj preveč. Prepusti se. Ker na koncu je lahko čisto drugače oz ob drugem času kot planiraš. Vse! Ne samo odvajanje...
Pri našemu ni bilo šans, dat ga na kahlico. Ko je bil dovolj star in je on pokazal interes (ne mi), pa je naenkrat šel na nastavek na školjki. Velikokrat se drugi čudijo, da gre kar sam, tudi ponoči. Torej ne rabiš iti zraven al stat. Tako pač kot se je navadil. Hoče sam in konec. Saj jaz sem tudi mislila, da bo prej, pa se ni dalo... Prepusti se. Nobenih planov. Če pa že pa zelo ohlapne.user posted image

Jaz sem tudi mislila kak bomo tavečjo hitro odvajali od plenic, pa je zdaj stara 22mes in je še vedno v plenicah, kahlice niti pogledat noče. Pa je nič ne silim, bo že, ko bo pripravljena.

Sara 2010
Hana 2012

Neposredna povezava do sporočila: 1323
22.3.2012 23:37:48   
trnuljčica
Mamicaa naš je bil dobrih 2,5. Sicer je bil zadnja 2-3 mes samo v nočni plenici, a vseeno...
Ni pa šlo preden se njegova glava ni odločila za to.
Kahlice pa ni hotel povohati niti pred 1 letom, kaj šele potem ko je že vedel v čem je stvar.
On mora vse sam. Zato si je verjetno izbral stopničke + nastavek.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 22.3.2012 23:50:10 >

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1324
23.3.2012 7:33:32   
vijolica2
jutro...(pišem z eno roko)
kakko ste? moj mali je priden in nimam kaj reči.

Včeraj me je dragi peljal na koncert od jana plestenjaka, mali je pa bil z babico in je skoz spal, tako da je mogla zbudit nahrat potem pa je zaspal nazaj.Na koncertu je blo full fajn.user posted image

Tudi naš poliva ful manj, ko se preveč naje, ali ko prehitro pije.

Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejo
Raziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......