|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2012
22.3.2012 8:31:42   
*pupika*
Hehee ... kot bi brala sebe. Tudi pri meni se vedno zatakne tu, ker ne veva spola, oz. ga tudi ne želiva vedet. In se vsi obnašajo, kot da sva iz lune padlauser posted image js se pa samo smejimuser posted image

In ravno iz tega razloga še nisem čisto nič kupila. Ker vem spola. Majo milijooooon luškanih stvari za fantke, pa za punčke, sam unisex ... khm ... tu se pa kar malo ustaviuser posted image

Pa se ne sekiram. Oblečt bo že mel kaj. Mene pa tudi tok lušti ne matrajouser posted image

Kar pa se tiče kaj bi otročeku obleka poleti sem tudi že js veliko razmišljala. Absolutno dolge rokave in hlače.
Nekej tankega, pa čez kako jopico.
Mela pa bom pripravljeno še kakšno odejico za vsak primer, če bo hladno.
Aja, to bo šel izbirat moj možek, ko se otroček rodi. Je rekel, da bi rad SAM nekaj kupil. In js se bom pustila presenetituser posted image

(odgovor članu printemps)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
22.3.2012 8:40:55   
printemps
hehehehe Pupika ja tudi pri nama je tako, vsi se čudijo kako to da nočeva vedeti, in kok sva čudna user posted image ampak se pa tudi jaz prov fajn zabavam, ker zdaj vsi okoli mene ugibajo in vsak po svoje zatrjuje, da vejo kateri spol bo dojenček user posted image . hehehehe al so res luštni.
Aja danes imam pa morfologijo, me že zdaj malo živčki dajejo

(odgovor članu *pupika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
22.3.2012 8:49:27   
zalenka
hej punce. še ena med vami razglašena za čudno. vsak reče aja vidva sta una ta čudna. ma ok, mi gre skoz eno uho not, skoz drugo ven.

drugač pa več unisex stavri sem jaz vedno našla v hm, ca, baby centru, pikapolonici.

za domov bomo kupili nov kompletek, to je edino kar bom kupovala novega. verjetno tako kot že prej pri obeh, ker sta tudi oba poletna (prva 9.8, drugi 13.6). To bo bodi z dolgimi rokavi za spodaj, čez pa plišast pajacek, kjer je meni bistveno, da se zapenja oz odpenja tudi med nogicami, ker to bistveno olajša previjanje. če ne bo pajacka, bom vzela žabice in jopico. pa še ene štumfke za čez in kapico. Če mi bo zneslo pa bom kompletek zašila sama, edino gor ne morem napisat imena, ker ne vemo al bo pupa al fante user posted image .

o oblačilcih poleti smo že govorile kar nekaj nazaj. prvi mesec računajte na dolga oblačila, avgusta tudi plišek en bo odveč, pa spodaj bodi. Kratkega pravzaprav za prvi mesec ne rabite.

Neposredna povezava do sporočila: 1528
22.3.2012 9:46:14   
Kratka
No, midva sva pa ena tistih, ki veva spol, ampak ga nočeva vsem razkrit user posted image meni je prav zabavno poslušat vsa ugibanja user posted image Za spol vesta samo moja mama in pa svakinja, aja, pa zadnjič me je moja frizerka dobila na finto in se mi je zareklo user posted image če bom še naprej tako "uspešno" tiho, kot pri frizerki, bodo čez kakšen mesec že vsi vedeli kaj bomo imeli user posted image user posted image

Cotke, midva sva kupila samo en bodi v Babycentru nevtralne barve. Kupovat misliva tako ali tako v nevtralnih barvah, ker še vseeno vzemam malce z rezervo glede spola, poznam preveč primerov ko so starši šele po porodu izvedeli, da so kupovali v napačnih barvah user posted image

Drugače sem pa zadnjič videla, da se najde tudi v Mani kaj nevtralnega in še poceni.

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1529
22.3.2012 9:48:11   
tapeta
Midva bova za spol vprašala, sva preveč firbčna da bi zdržala do avgusta. Sicer nama je že na NS namignila, tako da komaj čakam na morfologijo, da bo malo bolj sigurno. user posted image Prvič sva tudi vprašala za spol, ampak je na morfologiji še skrivala. user posted image Tako da sva šele po 30. tednu izvedela. Je pa za ostale družinske člane bila skrivnost. Tokrat pa ne vem ali bova tiho ali bova že prej povedala

Kupovala nisem še nič. Opremo po tavečjem še imam od prve. Pa tudi oblačil kar nekaj. Verjeno bom po morfologiji šla kaj za lušte kupit.

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1530
22.3.2012 10:37:00   
*mommy to be*
Hej hej souser posted image ...
Mi smo včeraj opravili morfologijo, kot kaže je vse v najlepšem redu, naš mali brcač veselo miga in trenira mišice... In to tako močno da ga je včeraj zvečer že ati začutil... :)user posted image Sem tudi vprašala za spol in ga midva veva, za ostale pa bo presenečenje. Sva rekla da se ni vidlo, ker je dete nogice prekrižalo...user posted image
Drugače pa imam doma oblačilc malo morje, mi je moja botra dala za oba spola, tako da ni nič sumljivo, tudi jajčko, ležalnik, kenguru, stolček za hranjenje že imava, enkrat greva še po posteljico in voziček, pa imava ta glavno opremo vse doma. Tako da bova morala res malo kupiti... HB po eni strani... Nič grem jaz likat, ve pa pridno božajte buščke in se nastavljajte sončku... :)
Aia za seznam naslednji pregled imam 19.4.user posted image

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
22.3.2012 11:10:15   
gorskarozica
user posted image za vse dobro opravljene morfologije user posted image

Crtek morfologijo imam 26.3 in že komaj čakam, da vidim kako je vse na svojem mestu. Bi ti predlagala, da na koncu seznama še napišeš koliko punčk in koliko fantkov pričakujemo vse avgustovke skupaj.

Drugače pa počutje vedno boljše, vreme res fajn vpliva na počutje. Drugače pa že komaj čakam tiste taprave brce, ki jih še ni. Lepo se imejte in božajte trebuščke.

(odgovor članu *mommy to be*)
Neposredna povezava do sporočila: 1532
22.3.2012 21:33:24   
Toopsy
Hej hej!

Evo tudi za nama je morfologija in s ponosom oznanjava da bova dobila sina:)) Jst sem že cel čas govorila da bo fantek, moj pa je sanju punčko in je tudi mislil da bo. In evo, se je na pregledu tako vse vidlo, da sva že pred ginekologinjo vedela kaj je:))

Z tamalim je vse uredu, lepo raste, konstantno čutim njegove brcke in danes sva kupila nekaj prvih oblačilc. Naslednji pregled imam
16. aprila in to preventivni pregled glede sladkorne, potem pa 18.aprila pri ginekologinji. Oujeah;))

(odgovor članu gorskarozica)
Neposredna povezava do sporočila: 1533
23.3.2012 8:05:45   
crtek
user posted image

user posted image
PDP,
nick, starost, zaporedna user posted image , število user posted image doma, naslednji pregled, kraj, kraj poroda, pričakujemo:user posted image /user posted image /user posted image

konec julija, ampak spada k nam user posted image
*bobika*user posted image , 30, 2user posted image , 1user posted image , 23.2., Ce, ? , user posted image
printempsuser posted image , 26,1user posted image 0user posted image , 22.2., Lj, ?, user posted image
Srcica001user posted image , 22, 1user posted image , 0user posted image , 2.2., Kr, ?

1.8.
Peškauser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , 1.2., ?, ?
  princeska Tiauser posted image , 30, 1user posted image , 0user posted image , 19.3., ?, ?
just_meuser posted image , 24, 1 , 0 , 14.2., ?, ?

2.8.
Bri.na, ?, ?user posted image , ?user posted image , 21.12., ?, ?
*mommy to be*user posted image , 22, 1user posted image , 0user posted image , 19.4., Mb, Mb , user posted image

3.8.
M_mojcauser posted image , 27, 2user posted image 1user posted image , 4.1., ?, ?
proximauser posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 15.2., ?, ?
skarabej_79user posted image , 32, 1user posted image , 0user posted image , 17.2., Lj, ?

4.8.
_mala_ user posted image , 32, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
Evita12user posted image , 29,1user posted image 0user posted image , 26.3.,
?, ?, user posted image
Toopsyuser posted image , 26, 1user posted image , 0user posted image , 18.4., Lj, ?, user posted image

5.8.
RedSonjauser posted image , 32, 1user posted image , 0user posted image , 16.12,
Lj, ?, user posted image
Katekcopatekuser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , 14.2.,
Ce, ?
Claudia13user posted image , 30, 2user posted image , 1user posted image , 13.2.,
Mb, Pt, user posted image

6.8.
Kratkolaska user posted image , 29, 1user posted image , 0user posted image , 12.4., Lj, ?

7.8.
naiauser posted image , 28, 2user posted image , 1user posted image 14.3.
Lj, ?, user posted image
Aria79user posted image , 32, 1user posted image , 0user posted image , 29.3.,
Iz, Iz,user posted image
corisuser posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 5.1.,
?, ?
Maja T. user posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image , 3.2., Mb, Mb, user posted image
joungLINAuser posted image , 17, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, user posted image

8.8.
zalenkauser posted image , 32, 3user posted image , 2user posted image 7.3.
Lj, ?
urssiuser posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image 23.4.,
?, ?, user posted image
gorskarozicauser posted image , 29, 1user posted image , 0user posted image ,  21.3., ?, ?

9.8.

Doriauser posted image , 33, 4user posted image , 1user posted image , 27.2.,
?, ?
pikaa27user posted image , 27, 1user posted image , 0user posted image , 12.3.,
Pt, ?
julij user posted image , 23, 2user posted image , 1user posted image , 8.3., Lj, ?

10.8.
cebelica28, 30, 1user posted image , 0user posted image , 22.12,
Lj, ?
medicinka25, ?, 2 , 0 , ?,
?, ?

11.8.
*pupika*user posted image , 25, 3 , 0 , 31.1., ?, Sg, user posted image

12.8.
  suzi1111user posted image , 27, 1user posted image , 0user posted image , 5.3.,
?, ?

13.8.
jelena87user posted image , 24, 1user posted image , 0user posted image , 13.2., Lj, ?
riba83user posted image , 28, 2user posted image , 1user posted image , 31.1., ?, Mb,
lady69user posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica Bleda, ?,
*Talija*user posted image , ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?,user posted image
ana89user posted image , 23, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?,

14.8.

Pikab84, 27, 2user posted image , 1user posted image , 12.1., ?, ?
Crystalluser posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 31.1.,
?, ?

15.8.
piaa, 28, 2user posted image , ?user posted image , 10.1., ?, ?
tapetauser posted image , 26, 2user posted image , 1user posted image , 3.1., ?, ?
Tejči79, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?,
?, ?

16.8.
crtekuser posted image , 25, 1user posted image , 0user posted image , 19.4., Kras, Iz
vila_lila, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?
Tinca***user posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 29.2.,
?, Pt
, user posted image
activiauser posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 5.4., ?, ?, user posted image
*pika*poka*user posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 8.3., ?, ?
klavdi1 , 31, 2user posted image , 1user posted image , 12.3., ?, ?

18.8.
leonoral, 25, 1user posted image , 0user posted image , 20.1., ?, ?
Mojci1984user posted image , 27, 1user posted image , 0user posted image , 24.2., ?, ?
tacanjauser posted image , 26, 1user posted image , 0user posted image , 21.2., Ve, ?
ninka80user posted image , 31, 3user posted image , 2user posted image , 13.3., ?, ?
Poletje2012user posted image , ?, 2user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?
p*i*k*a*p*o*k*auser posted image , 33, 2user posted image , 1user posted image , 18.4., ?, ?

19.8.
Anita_suser posted image , 22, 3user posted image , 2user posted image , 13.2., Cerknica, Po

20.8.
Kratkauser posted image , 27, 2user posted image , 0user posted image , 13.3., 9.5. UZ srčka, ?, ?,
user posted image
moč81user posted image , 27, 3user posted image , 1user posted image , 14.3., ?, ?
ma_miuser posted image , ?, 4user posted image , 3user posted image , ?, ?, ?
taayyyauser posted image , 23, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

21.8.
Anonimnauser posted image , ?, 5user posted image , 4user posted image , ?, ?, ?
kattkuser posted image , 21, 1user posted image , 0user posted image , 17.4., Nm, ?
Iz Lune , 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

22.8.

Minnie, 25, 1user posted image , 0user posted image , 10.1., ?, ?
Kaja2009user posted image , 28, 2user posted image , 1user posted image , 22.3., ?, ?,
hippyuser posted image , ?, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?

23.8.
Chihuahuauser posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 13.3., ?, ?
Wish87user posted image , 24, 1user posted image , 0user posted image , 9.3., ?, ?
OrangeMoonuser posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , 17.2., Ce, ?
Mavri.causer posted image , 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?

24.8.
mami 3muser posted image , ?, 3user posted image , 2user posted image , ?,
?, ?
Bubaluuser posted image , 29, 1user posted image , 0user posted image , 12.3., ?, ?
OranznaM , 31, 2user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?

26.8.
duda13user posted image , 21, 2user posted image , 0user posted image , ?., Lj, Lj

Maeveuser posted image , 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, Kr, ?

28.8.

zebr4user posted image , 29, 2user posted image , 0user posted image , 2.3.,
Ce, ?
Refrescouser posted image , 39, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?

30.8.
špica84user posted image , 27, 2user posted image , 1user posted image , 2.4.,
?, ?
desiderauser posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
LINDIuser posted image , 34, 2user posted image , 1user posted image , 21.2., ?, ?

31.8.
Mojarožicauser posted image , 32, 2user posted image , 1user posted image , 9.3.,
?, ?
MADMAXuser posted image , ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

x.8.
82ribica, ?, 1user posted image , 0user posted image , ?,
?, ?
am...mami bom, ?, 2user posted image , 0user posted image , 15.12.,
?, ?
Čokomanka , 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?
presticauser posted image , 32, 2user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?

NUHALNA SVETLINA:
marec:

LINDI                  5.3.

MORFOLOGIJA PLODA:
marec:

princeska Tia        19.3.
*mommy to be*    21.3. user posted image
printemps             22.3
skarabej_79        22.3.
proxima               26.3.
Evita12                26.3.
RedSonja             26.3.
gorskarožica        26.3.
*pika*poka*         29.3.
crtek                   29.3.
Kratkolaska         29.3.

april:

*pupika*                       2.4.
activia                          5.4.
zalenka                       5.4.
Bubalu                       11.4.
moč81                       11.4.
wish87                      12.4.
pikaa27                    16.4.
Kratka                      18.4.
p*i*k*a*p*o*k*a  18.4.
Mojci1984               20.4.

AMNIOCENTEZA:

RedSonja               28.2. user posted image
Maja T.                  28.2.

GLUKOZNI TEST:

proxima                13.4.
Toopsy                  16.4.

ICT:

proxima               10.5.

NOSEČKE Z DVOJČKI :

SKUPAJ NAS JE :

86 user posted image

Z NAMI SO POT ZAČELE:

Zen-a 
user posted image
romare user posted image
*sanela* user posted image
katalejauser posted image
Svet user posted image
srečki user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                                  - mama.si
-
nosečnica.si                               - babybook.si
-
noseča.com                            - pregnancy.org
-
bibaleze.si                                   - bambino.si
-
mojezdravje.si            - parrentsconnetct.com
-
pregnology                                                      
-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)  

NOSEČNOST PO TEDNIH

OTROŠKA IMENA

ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1

-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)

-
Priznanje očetovstva

-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

< Sporočilo je popravil crtek -- 23.3.2012 8:06:53 >

Love doesn't make the world go round, but it makes the ride worthwile.

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1534
23.3.2012 8:29:33   
crtek
jutro punce!

čestitke vsem za uspešno opravljene morfologije user posted image mene to čaka točno čez 1teden in sm že tko neučakana, da to kar res ni user posted image

glede opreme: midva z user posted image sva po NS šla nabavit 2 bodija, zdej po morfologiji pa bova šla še kaj user posted image js koooooomaj čakam, da bomo vidli našo malo bibo, res sm firbec, če bomo dobili pupo al fantka user posted image drugače pa zibelko bom mela tisto, ki sm še js v njej spala, postelco mamo od svaka, oblekce bomo dobili al za oba spola od ene 3različnih strani, opremo za sobico bomo pa se lotli rihtat enkat aprila/maja user posted image koooooomaaaaaaj čakam. Samo se nismo še čisto zmenli, če bomo najprej uredili podstrešje, kjer bo pralnica, likalnica, sušilnica in veeeeeeliiiiikaaaa garderoba, al se bomo najprej sobice lotli...se še menimo, js samo upam, da se lotimo čimprej, pa karkoli že bo prej na vrsti user posted image
sicer za user posted image za iz porodnišnice sm se js že odločla kaj bom kupla, samo še čakam na morfologijo, da bom mela izgovor user posted image bom pa kupla beige bodi s kratkimi rokavčki, zelene hlačke/žabice (take bombažne, ki majo še stoplake) in majčko za čez, bom pa tudi js dekico pripravla, če bo slučajno hladno user posted image sm pa govorila s patronažno sestro (lihkar hodi k moji sosedi user posted image ) in pravi, da za poleti ni za pretiravat z oblačenjem, da je res, da se user posted image obleče malo bolj kot sebe, ampak če je zunaj 40°C, je čisto brezveze ga met v 3plasteh bodijev, majčk, žabic in plišastih pajackov, tko da js mislim, da bom te mičkine bodije (to kar mi bo manjkalo) kr vse s kratkimi rokavčki kupla, pa za čez hlačke/žabice in kšno majčko.

Kolko se vam že kej poznajo trebuški? Meni se še skoraj nič ne vidi. Si morem res dat čisto oprijete stvari, pa še to moreš prou pogledat user posted image sicer js opazim fuuuuul razliko (prej sm mela nonstop raven trebuh) in pač tisti, ki me bol poznajo, večina pa ne opazi nič posebnega user posted image lahko pa še vedno trebuh čisto not potegnem in je prou raven, samo tega ne delam pogosto, kr začne pol biba protestirat in se ful premikat in brcat user posted image se mi zdi tko zabavno, da se tak mičkin čru buni user posted image

drugače pa se morem pohvalit, da sm oddala diplomo svoji mentorci v pregled user posted image zdej me čaka samo še par malenkosti in sm KOOOONČAAAALAAA user posted image mi je blo tko zabavno včiraj, ki kr nism vedla kaj bi počela, čeprav ni da se nič dela ne najde user posted image tko da zdej bom mela več časa tudi za z vami komunicirat user posted image

ala pupe užiavjte v sončku, pa se beremo

Love doesn't make the world go round, but it makes the ride worthwile.

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1535
23.3.2012 9:33:04   
printemps
hej dobro jutro user posted image črtek čestitke za oddano diplomo, vem kako si se mogla zdaj oddahnit, da je največji del diplome za tabo. Samo še pikica na i pa bo res konec.
Jaz sem imela pa včeraj morfologijo, čeprav mi je bilo malo hudo, ker sem mogla it sama (moj je že cel teden odsoten), sem se takoj toook razveselila, ko sem vidla tole malo bebico user posted image . Gin. pravi, da je zelo zelo živahen/na, pa sem rekla, da vem, ker že zdaj čutim kar fajn dogajanje tam notri v trebuščku user posted image . V glavnem vse je v redu, edino kar me je pa potem malo razjezilo, ko mi je moj reku, naj mu pošljem slikco, pa sem rekla da je žal nimam. Ko sem jaz mislila, da mi printa slikco dojenčka, je v bistvu printala podatke o velikosti, teži,.... Smotka smotana sploh mi ni naredila slikce. Drugače pa mi je prestavila datum poroda na 30.7, ampak ker imam od prej datum 4.8. in ker ni to za cel teden prej, je rekla, da bo pustila avgustovski datum. Čeprav se tudi meni zdi, da bo dete prišlo julija na svet. Ah imam res smotano gin.
Naslednji pregled imam 19.4 23.4. imam pa testiranje za sladkor. So mi povedali, da tole testiranje traja kar 3 ure in da nikamor ne smeš it, da moraš čakat v čakalnici, čiči pa čaki user posted image

Oh ja petek je in tak lep dan, jaz po službi takoj šibam na šmarno in že zdaj komaj čakam user posted image

Lep dan vsem user posted image

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1536
23.3.2012 9:51:19   
Toopsy
Hej hej!

Crtek bravo za diplomo, meni je ravnokar somentorica poslala mail da se naj zglasim pri njej, ker ji nekaj ni jasno:( upam da se mi ne bo zavlekla zadeva:(

printemps tudi jaz nisem včeraj dobila slikice in sem bla prov razočarana. Pa mi je pol kolegica rekla da je ona na morfologiji tudi ni dobila, baje je to odvisno od ginekologinje. test za sladkorno mam pa tut jst in to v šiški. prej 8 ur ne smeš ne jest ne pit, potem ti tam vzamejo kri, ko dobijo rezultate moraš spit neko tekočino in nato mirovat eno uro.in spet, ne smeš ne jest ne pit. nato ti ponovno vzamejo kri in spet čez eno uro še enkrat. mal mi je bedno, ker se ful bojim kri dat in tisti dan bo res pestro, sam nimamo kaj. Printemps kaj je mogoče tvoja ginekologinja Toff Jovan?

Neposredna povezava do sporočila: 1537
23.3.2012 10:31:53   
printemps
hehehehe Toopsy ja pa je res moja gin. Toff Jovan user posted image a je tudi pri tebi bolj tko tko zelo redkobesedna?

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1538
23.3.2012 11:08:54   
Toopsy

heh ja je treba kr vlečt iz nje. Sam pol pa sestre nadoknadjo a ne:) ja zgleda da ona res na morf. ne daje slikic, pa baje da sam ona vse nosečke pošilja na cukr test. je pa baje ful odvisno od nje glede ultrazvoka, mogoče je bil to zadnji al pa nardi še enga.
a v materinsko šolo boš šla v šentvidu al ne?jst sem bla za zgodnjo nosečnost, mislim da v februarju, zdej pa nevem a bi bila tuki al pa šla drgam.Porodnišnica ma baje bolše.

Neposredna povezava do sporočila: 1539
23.3.2012 11:20:12   
printemps
ja sestre v šentvidu so res pravi balzam, da omilijo malo to tiho mašo pri gin. user posted image . Jaz sem imela včeraj morfologijo in takoj klicala v šiško za pregled cukra, pa so mi dali datum šele 23.4. Kdaj imaš pa ti pregled cukra? Ja meni je rekla, da naj bi to bil zadnji ultrazvok, razen če ni kaj posebnega.

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
23.3.2012 11:24:59   
printemps
aja toopsy vidim, da imaš tudi ti rok 4.8 tako kot jaz user posted image meni so potem na nuhalni izmerili, da bo prej in tudi gin mi je včeraj rekla, da naj bi bilo 30.7, ampak da bo vseeno pustila datum 4.8.

Neposredna povezava do sporočila: 1541
23.3.2012 12:41:24   
.bina.
Pozdravljene...
no da se vam še jaz pridružim...zdaj 4.4. imam morfologijo in na prejšnjem pregledu mi je rekla da dobimo deklico...kako super občutek ob premiku, saj je to moja prva nosečnost...

(odgovor članu *pupika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1542
23.3.2012 13:16:49   
tapeta
Čestitke vsem za dobro opravljene morfologije. user posted image Mene čaka čez dober teden dni, komaj čakam!

Črtek, bravo za oddajo diplome. Zdaj si že res tik pred koncem. Jaz sem bila lani na tem mestu in se mi je tak kamen odvalil od srca, ko sem končno spravila to diplomo skupaj. S tem da sem jo jaz že iz prve nosečnosti vlekla in ni in ni bilo prave motivacije za pisat. Ko sem si rekla, da je pa res zadnji čas da se spravim zraven, se je pa vse odvijalo s svetlobno hitrostjo in v dobrih treh mesecih sem jo že zagovarjala in to ob družini in redni službi zraven. Ampak motivacija je bila dovolj velika in pol se vse da.
Toopsy, tudi tebi želim da se čimprej rešiš te diplome!!

.bina., dobrodošla!

(odgovor članu .bina.)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
23.3.2012 13:41:46   
Toopsy
printemps datum za cukr dobiš preden maš naslednji pregled. jst sem tut takoj klicala pa mam 16 aprila za cukr, 19 april pa pol pregled. na nuhalni mi je rok prestavla na 7.8 ampak je včeraj rekla da je 4.8 kr fajn. prvi rok je postavljen glede na zadnjo menstruacijo, na nuhalni pa ti ga postavjo glede na velikost otročka. kolegica ki isto hodi k njej je rekla, da naredi uv še v 32.tednu, ampak to je njena dobra volja, ker nam zdravstvo plača samo 2 pregleda.

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1544
23.3.2012 19:25:34   
printemps
toopsy imava pa očitno obe na isti dan pregled, tut jaz imam 19.4 pregled. Ja jaz sem včeraj takoj po morfologiji klicala in mi je sestra rekla, da imajo že vse zasedeno, tako da pridem na vrsto šele 23.4 user posted image ampak so mi tut že sestre v šentvidu rekle, da imajo verjetno gužvo in da ne bo nič narobe, če bom imela testiranje za cukr pač po pregledu.

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1545
24.3.2012 8:16:34   
Toopsy
printemps verjetn da res, k jst sem klicala mal čez 12 da sem dobla datum. Tko al pa tko mava pa ziher super sladkor tko da sploh nebo problema:))

Lep vikend vsem

Neposredna povezava do sporočila: 1546
24.3.2012 9:33:59   
zalenka
pozdravljene sosnosečke.

vidim, da vas je kar nekaj že opravilo morfologijo. čestitke vsem za dobre rezultate.

glede slikic na morfologiji je ponavadi res tako, da jih ne dela - ampak zakaj, zato ker je otroček že tako velik, da itak ne morega celega na slikico spravit.
in glede števila UZ je res, da po ZZS pripdata zdravi nosečki le dva - potrditev nosečnosti in morfologija. V prvi nosečnosti so bili 3-je - to je ta, ki ga omenjate v 32-tednu, zdaj tega nekateri G delajo iz njihove dobre voljem, drugi ne več. bodite srečne če je vse ok in ni potrebno, zdravstvo pa itak vemo da škrtari tam ko je najmanj potrebno.

cukr test se dela vsem nosečkam preventivno v 24. tednu, če ste kdaj imele že težave s cukrom pa že prej. so pa ukinli tisti hitri enourni test in zdej vse pristanemo direkt na 3 urnem, ki je menda veliko bolj gotov kot tisti hitri. res pa je tudi da zaradi cukra zdaj ful bolj komplicirajo kot so nekdaj. v lj vem da se je potrebno naročit (meni je že dal anpotnico in mi rekla naj se naročim konec marca za konec aprila). Prej si ap samo šel tešč na polikliniko pa s eni blo treba nič naročat. Aja pa zdej ni več na polikliniki ampak v kliničnem.

glede prestavljanja roka pa kakor vem se večinoma G drži dejtva, da ga ne prestavljajo če po meritvah otročka ne gre za več kot 10 dni razlike. Treba je pri meritvah tudi upoštevat da z meritvami preko UZ računamo z možnostjo do 10% napake.

pri nas sva pa doma le jaz in sinko, hčerko pa imamo na infekcijski - je oči z njo, ker je fasala bakterijsko pljučnico. Je bilo 2 dni kar krizno, danes pa je že boljša, sicer še na infuziji in na ab direktno v žilo, ampak mogoče če bo sreča prideta že zvečer domov.

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1547
25.3.2012 9:53:13   
LINDI
Zalenka držim pesti,da se ti čimprej vrne malčica domov.user posted image user posted image ,če sem prav zasledila,imaš ti tudi povišan krvni tlak.Jaz imam metil dopo,vendar se mi je stanje doma ker nisem v službi zelo izboljšalo,glavobol je bil samo 3x,edino vrtoglavica ostaja,ampak to pa ni taka panika,he he,kot bi bla na vrtiljaku ,,he he...Sem zasledila ,da se pogovarjate o vozičkih.Jaz sem imela pri malčku Hauck štirikolesnik z velikimi gumami,in ročajem,ki ga lahko prestavljaš v obe smeri..super voziček glede na to,koliko smo prehodili z njim...dež,sneg,pesek,super je,da ima velika kolesa,in da niso napihljiva,vsaj,če si na vasi,potem smo pa imeli marelo z majhnimi koleščki..hauck,to pa je projekt,da kam prideš z njim,adijo pamet,že na malo peska rineš kot....ni za govorit,tako,da jaz sem za definitivno velika kolesa on nastavljiv ročaj,ker tiste marele zraven to je tudi smešno,komaj sem jo namontirala,nastavila,je imel moj pikc prste vmes,pa spet jovo na novo,he he

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
25.3.2012 9:58:32   
Mojarožica
Dobro jutro punce!

naj vsem, ki ste že in tiste, ki boste letos in ste v.d. mamicam zaželim en lep dan:)

No jaz sem bila v ponedeljek pri ginekologinji, ker sem imela od petka en čuden izcedek in samo zjutraj. Pa ker se stvar ni umirila in je vse skupaj kazalo na kri, sem se šla pokazat. HB ni bilo nič takega, je sicer BV (bakterijska vaginoza)od katere je izcedek, barva pa ji vseeno ni bila všeč, tako, da sem do naslednje kontrole na bolniški. Moram pa rečt, da se očitno pozna, tudi če mislim, da je v službi ok, mi je zdaj pritisk padel na čisto normalnega, ko pa sem hodila v službo, pa je bila moja G na tem, da me da na tablete.

Naša mala seveda na polno kašlja, tako da je res že skrajni čas, da pada dež in se naredi nekaj vlage. Kakor hitro izklopim vlažilec je vse narobe. Pa ne kurimo že odkar je šel tisti hud mraz mimo, da ja ne bi bilo presuho doma. Pa še tečna sem, če mi kdo zna stopit na živec je to moja tašča. Tri besede, pa že globoko diham, itak da je vse narobe, ker je njen sim ne upošteva tako kot takrat ko je bil doma, pa je ne pokliče 100x na teden, pa ne joka z njo, ko ona jamra, ker je ima poln kufer. Drama queen in attention freak....in danes jo je TREBA peljat na kosilo, ker ona pa na materinski dan, RES NE BO KUHALA..

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1549
25.3.2012 12:31:31   
RedSonja
Bomše tukaj napisala, ker se nekje spomnim, da je ena avgustovka že pisala o temu:
V nedeljo sva bila na obisku pri sosedih, ki imajo dva majhna otroka in smo se malo igrali. Danes pa mi njuna mamica pove, da je v sredo eden dobil izpuščaj - diagnoza 5. otroška bolezen.... Ža cel dan se sekiram kaj to pomeni.... kot sem brala na forumu je ta bolezen zelo nevarna za plod. Jaz pa žal ne vem ali sem jo že prebolela ali ne:((((. Še končnih izvidov iz amniocinteze nisem prejele, pa me je še tole začelo sekirat :(.

Kakkšen postopek preverjanja uberejo zdravniki?

(odgovor članu Mojarožica)
Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Prerez presredka: Kako ga lahko preprečimo?
Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako lahko preprečimo prerez presredka pri porodu.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?