|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2012
17.3.2012 9:11:34   
LINDI
A migrena tko zgleda,da ti je slabo zraven glavobola,in greš sam oči zapret in spat potem imam tudi jaz migrene..slabo počutje da ne govorim,sem že na bolniški zaradi previsokega pritiska,me zanima če je še katera

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1501
17.3.2012 11:14:16   
Kratkolaska
Pozdravljene!

Danes je pa lep sonček, edino malo piha. Če ne bo preveč vetrovno se bom odpravila po regrat, da dobim malo železa user posted image

Tako kot Crtek sem tudi jaz imela v četrtek 3 pregled pri ginekologu. Vse je ok, počutim se tudi super. Tudi jaz imam morfologijo 29.3 in upam, da bomo izvedeli kaj bo, ker moj je namreč prepričan, da bo punčka. Naslednji pregled imam čez 4 tedne (12.4).

Tudi jaz imam glavobole, ki trajajo po 3 dni. Moj je malo povprašal svojo homeopatinjo ali mi lahko da kakšne kapljice, da ne bi jemala lekadola. In mi je svetovala, da naj se odpovem čokoladi in siru, ker naj bi povzročala migrene. Tako da zdaj že en teden ne jem nič od povedanega pa me ni glava nič bolela. Čeprav jez imam na sumu polno in prazno luno, ker me ravno takrat najbolj daje. Meni osebno malo pomaga mrzli obkladek in temen prostor, ampak kaj ko sem pa v službi 8 ur pred računalnikom.

Midva sva voziček že izbrala, pa otroško sobo tudi že vema katero boma kupila, zdaj samo še malo počakama in naročima stvari, da bo do prihoda naše bebe vse pripravljeno.

Jaz nosim otročka bolj zadaj, tako da če pretiravam z delom me že začne bolet v križu. Razmišljam, da bi si nabavila kak kozmodisk. A ima katera kakšne pozitivne izkušnje z njim? Oz. bolje rečeno to pomaga ali je to vstran vržen denar?

Uživajte na sončku in se razvajajte!

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 1502
17.3.2012 12:05:27   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: crtek

jutro!

migrene: to je pa tko en nadležna stvar...sm mela fuuuul probleme z migrenami preden sm zanosila in sm se bala, da jih bom mela zdej še več, pa HB ni tako...sej me toka kšna migrena na mesec, ampak če takrat res dosti tekočine spijem in že takoj ko začutim bolečino vzamem lekadol, je pol kmalu bolše. Pa valda dosti na soncu bit in ne preveč časa presedet za računalnikom (hahaha...zdej se sama sebi smejem, ki sm za računalnikom od 7ih do 22ih z vmesnimi presledki user posted image )

zalenka upam, da migrena kmalu mine user posted image vem kako nadležno je to in res ne privoščim prou nobeni...

jooooj to vam pa morem povedat! Včiraj zvečir sm ležala u postli in nism mogla zaspat, sm se neki praskala po trebuhu in me je biba tako brcnla (al boksnla...ne ločim user posted image ), da me je prou presenetla user posted image pol se je pa začela pretegovat in prvič se mi je zgodilo, da sm jo/ga čutla čez cel trebuh, se pravi noge in roke istočasno user posted image sm bla pol tako vesela, da sm kr ležala in čakala če bo še kej user posted image ne morem vrjet, da sm se tolko navezala na to malo bibo, ki raste v meni in vsak dan jo mam rajši user posted image

zdej se grem pa šetat, ki sm ratala prou odvisna od sončka user posted image

crtek zame je pa tole sonce strup. vsako pomlad me zmatra. Če me pa napade migrena imam pa s sončno svetlobo še kak teden probleme, tako da imam sončna očala in kapo s šiltom celo za okoli bajte. Pri migreni mi je pa ključna tema in tišina.
Ja nadležno, zdaj so mi razjasnili, da velike spremembe - kot so bile recimo moja stroga dieta in še hormonske spremmebe lahko sprožijo migrene ful pogosteje. V prvih dveh nosečnostih, ko nisme imela toliko težav, je bilo bolje, zdaj pa mi res že presedajo.

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1503
17.3.2012 12:10:42   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: LINDI

A migrena tko zgleda,da ti je slabo zraven glavobola,in greš sam oči zapret in spat potem imam tudi jaz migrene..slabo počutje da ne govorim,sem že na bolniški zaradi previsokega pritiska,me zanima če je še katera

lindi težko je opredelit migreno, ker jih je ful vrst in vsak jo lahko doživlja drugače pa tudi različne intenzivnosti.

dokler si lahko pomagaš z lekadolom oz blažjimi tabletami je super. v nosečnosti ap je problem, če si na močnejših, ker jih ne smeš jemat in moraš migreno preležat. pri meni to v najhujši obliki pomeni izgubo zavesti. začne se z glavobolom, ki je pri meni izrazit v sprednjem delu čela oz za očmi - se počutiš kot da bi ti nekdo hotel oči ven izpulit. težko opisat. moti me svetloba in hrup, pritisk v glavi se povečuje, moje telo postane mravljinčasto. v tej fazi ponavadi bruham ali ap mi ej ful slabo, da niti stat več ne morem in potem me zmanjka.

S pritiskom imam jaz tudi težave,a s emi je zdaj ful umiril, ko sme doma in imam normalnega, tako da stres v službi je no one povzročitelj, ampak saj to itak vsi vemo. danes sem zaradi pritiska in eritrociurije dobila podaljšano bolniško do nastopa dopusta, torej do 25.5. priznam, da se počutim malo nekoristno in nič kaj dosti ni od mene, ampak za bebico tokrat en bom reskirala zdravja.

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 1504
17.3.2012 12:15:29   
zalenka

IZVIRNO SPOROČILO: Kratkolaska

Pozdravljene!

Danes je pa lep sonček, edino malo piha. Če ne bo preveč vetrovno se bom odpravila po regrat, da dobim malo železa user posted image

Tako kot Crtek sem tudi jaz imela v četrtek 3 pregled pri ginekologu. Vse je ok, počutim se tudi super. Tudi jaz imam morfologijo 29.3 in upam, da bomo izvedeli kaj bo, ker moj je namreč prepričan, da bo punčka. Naslednji pregled imam čez 4 tedne (12.4).

Tudi jaz imam glavobole, ki trajajo po 3 dni. Moj je malo povprašal svojo homeopatinjo ali mi lahko da kakšne kapljice, da ne bi jemala lekadola. In mi je svetovala, da naj se odpovem čokoladi in siru, ker naj bi povzročala migrene. Tako da zdaj že en teden ne jem nič od povedanega pa me ni glava nič bolela. Čeprav jez imam na sumu polno in prazno luno, ker me ravno takrat najbolj daje. Meni osebno malo pomaga mrzli obkladek in temen prostor, ampak kaj ko sem pa v službi 8 ur pred računalnikom.

Midva sva voziček že izbrala, pa otroško sobo tudi že vema katero boma kupila, zdaj samo še malo počakama in naročima stvari, da bo do prihoda naše bebe vse pripravljeno.

Jaz nosim otročka bolj zadaj, tako da če pretiravam z delom me že začne bolet v križu. Razmišljam, da bi si nabavila kak kozmodisk. A ima katera kakšne pozitivne izkušnje z njim? Oz. bolje rečeno to pomaga ali je to vstran vržen denar?

Uživajte na sončku in se razvajajte!

kratkolaska pri migreni je največkrat vzrok stres, lahko pa tudi hrana. Če nagruntaš, da ti nekaj škodi, je to najboljša možna odprava, a kaj ko stresa žal ni tako lahko odpravit. največkrat pa gre za splet večih dejavnikov. meni ko že mislim da kaj nagruntam, se spet vse podre in spremeni, tako da zaenkrat še nimams reče, da bi vedela kaj in kako.

glede križa ne vem. jaz sem kozmodisk nekaj časa uporabljala, a ne med nosečnostjo in mi je kr pomagal. sem ga pa morala skoz imeti. ni tko da bi ga mel eno urco an dan pa bi mi nucal. spet pa verjetno zelo različno. jaz pa že tretjič nosim ful naprej - kar pomeni, da večji kot je trebušček in ta raste zelo hitro, težje je držat ravnotežje in tudi trpi hrbtenica. ampak še par mescev in bomo mele mali čudež na rokah. pol bomo pa o musklfibru na rokah jambrale user posted image

(odgovor članu Kratkolaska)
Neposredna povezava do sporočila: 1505
17.3.2012 12:23:19   
Kratka
Zalenka, ja tole sonce tudi mene zmatra in mi nič kaj ne paše. Sicer migrene, tiste ta prave s slabostjo in bruhanjem nimam, ampak glava me pa večkrat boli točno tako kot opisuješ. Če pravi čas vzamem lekadol mi pomaga. Enkrat ga pa nisem, ko me je glava cel dan po malem bolela, zvečer sem šla spat s kar močnim glavobolom, zjutraj sem se zbudila še s hujšim glavobolom in potem cel dan bruhala, glava me je pa še vseeno bolela...Včeraj sem bila malce preveč na soncu in me še danes boli glava, tablete spet nisem vzela, sem pa kavico spila in mi je bolje. Je pa res, da tokrat ni preveč hud glavobol.

Punce, ima katera hemoroide???? Mene nekaj hočejo hecat, pa sploh ne vem zakaj, ker hodim ves čas redno na wc. Zdaj me pa že tretji dan nekaj močno srbi okoli danke in zunaj in notri, danes me že tudi malce boli ko se vsedem, srbečica je mogoče manjša, krvavim pa nič ne. A ni to malo prezgodaj, da bi bilo od nosečnosti?user posted image

(odgovor članu zalenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1506
17.3.2012 20:14:33   
špica84
Kratka men se je v nos. naredil sam nevem točno kdaj.Potem proti koncu dojenja sem šla na op,da so to mal popravli.Sam se mi zdaj že vn boči

A se je kteri že nardila linea negra,men se dela čist taka tanka.V prvo se mi je dosti kasnej nardila in vstraja še full po porodu

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 1507
17.3.2012 20:33:23   
Toopsy
Hej hej!

Kratka
Meni je ginekologinja dala svečke in mazilo za hemoroide vendar nisem nič uporabila. Dobila sem jih ene 3tedne nazaj,prebavo imam čist super. Pomagala sem si tako, da sem se po vsaki uporabi WCja umila s hladno vodo in nekaj časa sem se mazala z eno domačo kostanjevo kremo. Za enkrat je spet vse ok sam je pa zadeva zelo boleča če ne ukrepaš. Tko da ti svetujem da merkaš da imaš čimbolj redno prebavo, da nisi zaprta in dajaj si hladne obkladke. Upam da ti bo kaj pomagalo

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 1508
18.3.2012 9:48:29   
Kratka
ojla,

mažem si s kostanjevo kremo in mislim, da je celo malo bolje že, čerpav je kar muka ko moram na wc user posted image , ampak danes vsaj sedim lahko normalno.

špica, jaz imam tokrat to črto zelo rahlo izraženo. V prvi nosečnosti sem jo zelo zgodaj že dobila in tudi močnejša je bila.

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
18.3.2012 12:20:02   
zebr4
Ojla dekleta.

Zdaj je pa že res precej časa minilo od kar sem vas nazadnje brala. Si moram danes čas vzet, da preberem vse za nazaj.
Jaz se mažem z jojobinim oljem in je dokaj o.k. Trebušček se že pozna, a vendar jih še dosti ni ugotovilo kaj se dogaja, ker večino časa nosim "oversize" tunike in obleke. Nič oprijetega več ne oblečem, ker zgelda kot, da sem se zelo najedla.user posted image

Lepo nedeljo vsem skupaj!

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 1510
18.3.2012 14:54:55   
zalenka
kratka če imaš doma justovo teetree kremo potem si lahko z njo namažeš. meni je zelo pomagalo, res pa nisme imela velikih problemov. sem kr hitro začela mazat in je bilo v enem tednu že ok. sem pa fasala čisto an koncu druge nosečnosti. pa probaj čim manj sedet, ker to je slabo za hemeroide, čeprav je verjetno boleče če hodiš?

jaz sem si privoščila krepčilni spanec z mlajšima dvema in ej takooo pasalo.

(odgovor članu zebr4)
Neposredna povezava do sporočila: 1511
   [Brisano sporočilo]
19.3.2012 9:49:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zalenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 1512
19.3.2012 9:52:00   
tapeta
Pozdravljene!

Tudi jaz sem imela pregled v prejšnem tednu in sem poslušala srček. Zdaj pa veselo odštevam dneve do morfologije, da spet visim malega škrata. user posted image Tudi jaz ostajam v bolniški. Tokrat sem prosila za krajše sprehode, ker sem že 2 meseca not zaprta. Upam, da bo komisija podaljšala in upoštevala sprehode, da se malo pretegnem in naužijem sončka. Kaj ostale tudi tako dolgo čakate na odločbo komisije. Tudi po preteku prejšnje odločbe.

Kratkolaska, tudi mene zelo boli križ. Zdaj že konstantno dva meseca. user posted image Velikokrat se težko vstanem iz ležečega položaja. Najhuje je ponoči, ko se komaj prevalim iz enega boka na drugega in zelo slabo spim, pa seveda vsaj petkrat it lulat. user posted image Osebna zdravnica mi je rekla, da kaj dosti zdaj ne morem naredit. Naj vzamem kakšen lekadol, ki pa mi ne pomaga nič. Kakšnih obkladkov in kaj podobnega v nosečnosti ne priporoča. Poskušam čim manj sedet in ležat čez dan, pa kakšno vajo za hrbtenico naredit. Pa se res pozna in je lažje zdržat čez dan.

Toopsy, mene so v prvi nosečnosti matrali krči v nogah, samo ne še tako hitro in mi je G priporočala magnesol tablete in so res pomagale.

Vsem puncam, ki ste tik pred diplomo, želim da se vam vse izteče po načrtih.

< Sporočilo je popravil tapeta -- 19.3.2012 9:53:12 >

(odgovor članu crtek)
Neposredna povezava do sporočila: 1513
19.3.2012 10:41:26   
OrangeMoon
Pozdravček vsem!

Crtek, motivacije za delo je dovolj, nisem pa sigurna da bo moja mentorica tako hitro prebrala mojo že popravljeno diplomsko, kot bi blo zaželjeno:)
Je pa toliko dela z urejanjem še potem, ko vse napišeš, da joooj:)
Vsekakor pa diplomiram pred poletjem, seveda pa upam, da do meseca maja, a kaj ko ni vse odvisno od mene.
Zraven še delam, dokler je počutje BP.
Vsem, ki počivate doma, vam želim, da vam sonček in svež zrak dobro deneta, da bi ble čimmanj pod stresom in da se zdravstveno stanje izboljša.
Jst nimam težav, razen bolečin v križu, oz. še nižje, ne morem dolgo sedeti ali stati ali hoditi. Pa še ni neke teže v trebuhu ;)

Fino je brat, kako čutite svoje otročičke v trebuščkih, do zdaj sem samo parkrat začutila čisto rahlo trepljanje, komaj čutno. In se že veselim da bo tega vedno več.
Sem čisto blažena, iz dneva v dan bolj :)

Lepo se imejte, pazite nase in se naužijte sonca in ptičjega petja!

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 1514
20.3.2012 10:15:56   
Kratka
evo, moj hemoroid me vsak dan manj boli, tako da sem se še pravi čas začela mazat. user posted image

A so pri vas očetje že občutili brcike? Moj je ravno včeraj zvečer dal roko gor, ko je tamali izvajal dirke in akrobacije in me je ene parkrat orng brcnil, tako da ga tudi njegov očka lahko čutil. user posted image

(odgovor članu OrangeMoon)
Neposredna povezava do sporočila: 1515
20.3.2012 12:29:33   
pikaa27
heeej, da se malo po dolgem času javim. spremljam vas vedno, malo bolj aktivno na fb. drugače sem imela prejšnji teden pregled-poslušali smo srčka (tokrat smo ga takoj našli), tehtali, pritisk pa pogovor. hmg in vse ostalo je super, tak je reko dohtoruser posted image  Kratka, jaz sem tudi kakšna dva dni nazaj mela neke akrobacije v trebuščku, je blo zvečer in sem tudi rekla mojemu, probaj tooo.... in sma bla tak navdušena, je prav čutil. je pa potem hitro minlo. Je še prehitro za kake konkretne brcike in to, vsaj meni se zdi. Čutim pa še, kak me včasih tišči malo levo malo desno pa gor in doluser posted image  počutje je kar vredi, razen kaj me je križ nekaj začet bolet, lačna pa sem tudi skoz.
nič, lepo bodite
morfologija: 16.4. (upam, da takrat, ker nisem vredi g. razumela ali pa kak dan kasneje)

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 1516
20.3.2012 12:50:47   
prestica
Kako se pridružiš avgustovkam na FB?

< Sporočilo je popravil prestica -- 20.3.2012 12:51:06 >

(odgovor članu pikaa27)
Neposredna povezava do sporočila: 1517
20.3.2012 13:59:06   
špica84
Ena te doda pod prijateljice na fbju in te doda v skupino

(odgovor članu prestica)
Neposredna povezava do sporočila: 1518
21.3.2012 11:22:11   
p*i*k*a*p*o*k*a
Pozdravljene vse avgustovske nosečke user posted image !
Tudi jaz se vam pridružujem ... sem po malem spremljala vaše pogovore (kolikor sem uspela poleg službe, sinka in vseh ostalih vsakodnevnih obveznosti), ki jih je res ogromno. Težave so pri vseh nas podobne - neprestani glavoboli (posledica nekoliko nizkega pritiska), neredna prebava oz. zaprtost, sicer pa je počutje dobro in sem 100%delovno aktivna.user posted image
Stara sem 33 let, to je moja druga nosečnost in imamo sinka, ki pa bo kmalu dopolnil 7 let. Glede na to, da je razlika velika, se mi nosečnost zdi nekaj povsem novega, saj sem veliko stvari pozabila oz. se jih bolj medlo spomnem. Ampak v nosečnosti res uživam (vsaj trenutno). Rezultati nuhalna so bili odlični, naslednjo morfologijo imam 18.4.2012. Glede spola pa sva s partnerjem istega mnenja in sicer bo ostala skrivnost do 18.8., ko bo na svet prijakal naš user posted image .

Lepo spomladanske dneve vsem nosečkam in uživajte po najboljših močeh ... se še javim, vaša sporočila pa bom poskušala čim bolj redno spremljatiuser posted image .

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 1519
21.3.2012 13:08:11   
urssi
pozdravljene, tudi jaz se že dolgo nisem oglasila, berem vas pa redno! moje počutje je zelo dobro, sploh po opravljeni morfologijiuser posted image . Z našim user posted image  je vse ok in dobili smo potrditev, da je user posted image .  Kile gredo lepo gor, meni se zdi, da prehitro. s takim tempom v prvi nosečnosti je bil seštevk kg na koncu kar velik, 17+user posted image .  Še dobro, da sem jih brez težav izgubila. Naslednji pregled pa 23.4.

Uživajte!

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 1520
21.3.2012 18:16:01   
Aria79
Čao punce, po res dooolgem času na RR, ampak, da vsaj osvežim seznam user posted image . Danes je za nami morfologija. Z našo štručko je vse v najlepšem redu, vse na svojem mestu. Danes smo izvedeli tudi spol in sicer pričakujemo enega pridnega fantka user posted image user posted image , ki že zdaj zlo rad počiva. Naslednji pregled imam že 29.3., ker se je danes posvetila samo otroku.

Vsem čestitke za uspešno opravljene preglede!

(odgovor članu urssi)
Neposredna povezava do sporočila: 1521
22.3.2012 7:41:39   
tapeta
Punce, danes je na Baybcentrovi spletni strani lupinica Maxi Cosi cabriofix v dnevni akciji, če katero zanima. Samo v rdeči barvi je. http://www.baby-center.si/DesktopDefault.aspx

(odgovor članu Aria79)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
22.3.2012 7:51:04   
prestica
Avgustovke, a že kupujete opremo? Jaz še čakam rezultate amniocenteze. Kaj pa se dogaja na Fb-ju? Ste tam bolj aktivne?

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1523
22.3.2012 8:02:04   
*pupika*
Aaaaaaaaaaah mene že pa res drži, da bi šla kej kupit ...user posted image
Dudo, bodi ... karkoli. Malenkostiuser posted image

(odgovor članu prestica)
Neposredna povezava do sporočila: 1524
22.3.2012 8:20:25   
printemps
hej dobro jutro vsem skupaj user posted image da vam povem mojo štorijo.

Zadnjič me je tako držalo, da bi nekaj kupila za dojenčka in sem šla v Špar trgovino, kjer je tudi ena otroška trgovina (mislim da je obaibi). No in me takoj prodajalka zahaklja, če mi lahko kaj pomaga, pa sem rekla, da mi pa res lahko. So se ji kar učke zasvetile, ko je vidla, da ima pred seboj zelo potencialnega in dobrega kupca. In sem ji rekla, da iščem oblekce za novorojenčka, pa je rekla, seveda imamo veliko izbire. In me vpraša, ja za koga pa gledava, za fantka ali punčko? No tu se je pa zataknilo, odgovorila sem ji, da se ne ve spol oz. da ga s partnerjem nočeva vedeti. Vsa začudena me gleda in reče, a tako ja potem pa imava problem. Jaz sem si pa mislila, če si prodajalka ta prava, mi boš že kaj prodala. Po pregledu tistih sicer nadvse ljubkih oblekic, res ni bilo take izbire, da bi lahko bilo in za fantka in za punčko. Tako, da sem trgovino zapustila s prazno vrečko. Ampak, ker mi vest ni dala miru, sem šla pogledat še v C&A, kjer sem pa vidla, da imajo kar nekaj izbire za oba spola user posted image

A ste že kaj razmišljale, kako boste dojenčka oblekle, ko boste šle iz porodnišnice? Jaz sem potem res že celo nekaj malega kupila (hlačke, mako majčko in eno jopico), ampak ne vem čisto dobro koliko bodo morali biti ti naši sončki poleti oblečeni?

Je že imela morda katera od mamic kakšnega poletnega dojenčka?

(odgovor članu *pupika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?