|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI
15.3.2012 16:08:20   
krisam
moram v sredo vprašati dr. kaj naj jem oz kdaj lahko začnem z folno...a mogoče katera je femibion ali pa tifol v času postopka ivf?

čakava, da nama posije sonček!!!

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 201
15.3.2012 17:28:05   
ninocka26
Jaz sem jedla v zadnjem postopku femibion (sem zanosila in sem ga jemala do 3 meseca). Nato sem pa prešla na Elevit, zaradi vseh ostalih vitaminov.

(odgovor članu krisam)
Neposredna povezava do sporočila: 202
15.3.2012 17:37:49   
krisam
ninocka 26 ali si sama jedla ali so ti zdravniki povedali kdaj, ker jaz sem zdaj v dvomih ali naj kar pot pod noge in grem kupit ali naj počakam do testa v sredo?

čakava, da nama posije sonček!!!

Neposredna povezava do sporočila: 203
15.3.2012 18:39:38   
mala06
Čestitke srečkam nosečkam, vsem ostalim pa želim, da čim prej zagledate user posted image .
Folno sem jaz jedla že pred začetkom postopka. Nima kaj bit narobe, je zelo priporočljiva, ko načrtuješ nosečnost.

(odgovor članu krisam)
Neposredna povezava do sporočila: 204
15.3.2012 18:58:44   
ninocka26
Tudi jaz sem jo jedla že pred postopkom in sicer sem začela 3 mesece prej. Škodit itak nima kaj, saj se ne kopiči v telesu (se izloči, če je telo ne potrebuje).

Mala kako si?

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 205
15.3.2012 19:07:56   
cukica
Tako mi imamo v soboto še en uz imam pa v vsakem jajčniku po 15 foliklov velikosti od 13-16 tako,da verjetno pade stopka v soboto.

(odgovor članu andreja83)
Neposredna povezava do sporočila: 206
15.3.2012 19:25:40   
*zabica*

IZVIRNO SPOROČILO: šičko

Žabica - hvala ti za odgvovor. Sem že klicala in se prijavila, tako da imam prevzem zdravil 30. 3. 2012.
Kako pa pri tebi? V kateri fazi si zdaj?

Včeraj sem bila pri prof. tomaževiču, ki mi je potrdil, da imam pregrado...Sedaj čakam na datum za odstrnitev...Mi je pa profesor včeraj povedal, da so dokazali, da pregrade povzročajo prav neplodnost in ne le splave in prezgodnje porode....Menda imamo ženske s pregradami 30x manjše možnosti zanositve kot ženske, ki nimate pregrade...Mi ne preostane nič drugega, kot da uredim še to, potem pa ponovno v postopke, če ne rata naravno :)

(odgovor članu šičko)
Neposredna povezava do sporočila: 207
15.3.2012 19:49:47   
Storžica 81
kar ne morem verjeti da prof. Tomaževič skoraj vsaki odkrije pregrado...user posted image . Meni je na zadnjem UZ tudi kao odrkril pregrado, dr. Drobnič jo potem ni našel. Ena kolegica je lani šla na odstranitev pregrade (našel jo je Tomaževič), zdravnik, ki naj bi jo odstranil jo ni našel.

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 208
15.3.2012 19:51:37   
mala06

IZVIRNO SPOROČILO: ninocka26

Tudi jaz sem jo jedla že pred postopkom in sicer sem začela 3 mesece prej. Škodit itak nima kaj, saj se ne kopiči v telesu (se izloči, če je telo ne potrebuje).

Mala kako si?

Jaz sem super edino, cuker imam mal povišan in si ga moram merit ter se držat diete. Pa bo že nekako. Pa ti, kako si kaj?

Neposredna povezava do sporočila: 209
15.3.2012 19:53:59   
ninocka26
Jaz sem Ok, pridno rastemo, sladkor sem imela pa tik pod mejo, tako, da bi me radi še 1x videli v 30. tednu. Mi je že zdaj slabo.

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 210
15.3.2012 21:55:11   
Felidae
Cukica uuu to je pa veliko foliklov! kolk si pa kej napihnjena? katere hormone pa imaš?
midva imava pa jutri zjutraj UZ in upam da jih bo čim več :)

Neposredna povezava do sporočila: 211
16.3.2012 7:22:35   
cukica
Felidae napihnjena nisem ne vem koliko sam me pa bolijojajčniki tako,da res ogromen pijem.Imam pa superfact+ menopur 3 ampule.Upam,da boš mela čimvečje število foliklov.

(odgovor članu Felidae)
Neposredna povezava do sporočila: 212
16.3.2012 7:32:00   
cukica

AKTUALNO MAREC

.

PETEK 16.3.

FELIDAE - UZ
TIAN77 - ET

PONEDELJEK 19.3.

TATYANCHA  - POSVET

SOBOTA 17.3.

CUKICA - UZ

TOREK 27.3.

mARTINA ALYA-UZ

ČETRTEK 29.3.

LATKA - POSVET
HANYBANY -PREVZEM ZDRAVIL

PETEK 30.3.

ŠIČKO -PREVZEM ZDRAVIL

user posted image user posted image OBJEMČKIuser posted image user posted image
JONA KLARA, FOXYLADY,KRISV,INA,...  

user posted image

user posted image   T R E P E T A L K E  (beri TESTI) user posted image

TADDEA - 6.3
*KARMEN* - 8.3.
KRISAM 21.3.
ANDREJA_P user posted image user posted image 26.3

user posted image  
  user posted image   KANDIDATKE   V  POSTOPKU    user posted image  

FOXYLADY  (dr.ZORN)

EMAS. (dr. ZORN)
CUKICA  (dr.RIBIČ)
MARJETACVETA
AVONIJA (dr.REŠ)
KRISV(dr.REŠ)  
ELARAB (dr.)
ANDREJA83
MARTINA ALYA

user posted image   KANDIDATKE ZA  POSTOPEK   user posted image  

VRTNICA.M (dr.REŠ)
ANDREJA_P (dr.ZORN)
ANAU (dr.GAVRIČ)
ŠIČKO(dr.BOKAL)
ANE_ANE(dr.REŠ)
KRIS555(dr.GAVRIČ)
JOSEPHINA83(dr.RELJIČ)
SILVA  (dr.BOKAL)
LENCI(dr.VOGLER)

user posted image user posted image user posted image

Metulček-cekinček,ROŽI_,ANDREJA83,MIHIKA1,....

Kalkulator izračuna PDP po IVF oz. ICSI: http://www.ivf.ca/calcu.htm
Znaki hiperstimulacije:
http://med.over.net/forum5/read.php?67,4215040,4215086#msg-4215086
Vse pomembne zadeve glede postopkov IVF in ICSI: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2696207
Lekarne na meji:  http://www.farmacistitrieste.it/farmacie_elenco.php
Naročanje na GK:
narocanje.spec.gin.amb@kclj.si

Tel. št. oddelka SIII na GK/LJ: 01 23 23 048

NOVE NOSEČKE FEBRUAR : MURI83,ANONIMEN
NOVE NOSEČKE MAREC: MIŠKA26,

Dekleta in fantje, za preglede, UZ-je, punkcijo, ET, karkoli tud žurke, vpisujte ODEBELJENO, PODČRTANO in v drugi BARVI napisano od ostalega teksta. Kateri tega ne bo naredil/a, ga/jo lahko "pomotoma" spustimo, pol pa da nau kake zamere, ker ni vpisana.

Statiska uspešnost  (borke ki sodelujejo na RR):

Mesec    Št. bork v pos. do testa      Št. Nosečk             Uspešnost

JANUAR                   5                             0                     0%
FEBRUAR                17                             2                    12%
                                  MAREC

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 213
16.3.2012 8:26:12   
andreja83
Pozdravljene punce,

učera sem bila na uz za postopek z pingvinčki, tk da zdej je vse ok, začela že z tabletami estrofem in naslednji petek 23.3. imam naslednji uz.

Samo neki mi ni bilo čisto jasno, ko je dr. reko da naj kao dans začnem z tabletami ( s tem da je danes že 3.dan user posted image ) kolker se še jst spomnem pa sm pri prejšnjem postopku začela z drugim dnem. Tak da sm kr učer že vzela dve, sej nima kaj biti a ne? Mogoče pa je bil samo zmeden? Dans pa bom normalno na 8 ur.
Pa sam za informacijo še povem da imam 12 pingvinčkov user posted image

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 214
16.3.2012 8:33:56   
latka
andreja83, jaz sem takrat z Estrofemom začela prvi dan M, verjetno ni nobene razlike, če začnemo prej ali kasneje, potem nam ne bi vsak G drugače govoril.

Pri tolikšnem številu pingvinčkovuser posted image user posted image user posted image pa ima da rata, pa ne samo eden!!user posted image

(odgovor članu andreja83)
Neposredna povezava do sporočila: 215
16.3.2012 8:50:24   
*zabica*
Jaz sem prvič prišla v neplodnosto ambulanto zaradi tega, ker mi je moja osebna gin. našla pregrado...Dr. R na UZ ni videla pregrade, smo pa štartali postopek umetne oploditve, naredili so mi tudi laparoskopijo in je bilo vse BP. ker so bili postopki neuspešni, sem odšla k svoji gin. po novo napotnico. Ta mi je zopet naredila UZ in zopet našla pregrado (že 3-jič), zato sem odšla do dr. Tomaževiča, ki mi je to tudi potrdil :) Se pa pregrade ne vidijo vedno oz. so slabo vidne...jaz prof. Tomaževiču zaupam 100%, ker je res strokovnjak na tem področju....

(odgovor članu Storžica 81)
Neposredna povezava do sporočila: 216
16.3.2012 9:38:33   
jona klara
IZVIRNO SPOROČILO: *zabica*

Jaz sem prvič prišla v neplodnosto ambulanto zaradi tega, ker mi je moja osebna gin. našla pregrado...Dr. R na UZ ni videla pregrade, smo pa štartali postopek umetne oploditve, naredili so mi tudi laparoskopijo in je bilo vse BP. ker so bili postopki neuspešni, sem odšla k svoji gin. po novo napotnico. Ta mi je zopet naredila UZ in zopet našla pregrado (že 3-jič), zato sem odšla do dr. Tomaževiča, ki mi je to tudi potrdil :) Se pa pregrade ne vidijo vedno oz. so slabo vidne...jaz prof. Tomaževiču zaupam 100%, ker je res strokovnjak na tem področju....

se strinjam, on je še edini na gklj ki muu zaupam, drugi pa ne vidijo pregrad, ker ne znajo videti oz. niso dovolj pametni, jaz sem čula za primere,ki jim ni uspelo ker so jim kr na pregrade delali postopke, pol so pa prišli do profesorja, je pa to vse rešil.Določeni so res pacarji

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 217
16.3.2012 10:03:40   
*zabica*
Jaz sem že ena izmed njih...se zdravim že 3 leta v neplodnostni, za mano so neuspeli postopki, verjetno ravno na račun pregrade.....Evo, zdej sm dobla datum za operacijo, bom na vrsti že v mesecu aprilu user posted image

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 218
16.3.2012 10:14:02   
jona klara
zabica- dobro opravi!

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu *zabica*)
Neposredna povezava do sporočila: 219
16.3.2012 13:00:18   
espérer

IZVIRNO SPOROČILO: tamala86

krisam poznam eno, ki ima tudi težave s ščitnico, pa je lahko jedla samo TIFOL, ker vsebuje samo folno kislino.

Ne morem verjet, da sem dubila UZ erdvic že za v ponedeljek!user posted image Ker, večinoma kamor sem klicala, so rekl konc aprila, začetk maja...tko da sem imela srečo.

Še eno vprašanje - jutr naj bi dobila user posted image  in šla potem delat hormonske teste, Reševa me je napotila v Adria lab, samo tam je za plačat, moj ginekolog pa prav da morm vse z njo urejat, ker ma ona mojo napotnico za IVF...tko da nej bi te stvari urejala ona. A potem dobiš od zavarovalnice povrnjeno al ne...ker zame ni glih mal 70 evrov, morm delat LH, PRL, FSH, E2 - estradiol in AMH. A kera ve kaj je Amh? 
Veliko srečk user posted image !

krisam poznam eno, ki ima tudi težave s ščitnico, pa je lahko jedla samo TIFOL, ker vsebuje samo folno kislino.

Ne morem verjet, da sem dubila UZ erdvic že za v ponedeljek!user posted image Ker, večinoma kamor sem klicala, so rekl konc aprila, začetk maja...tko da sem imela srečo.

Še eno vprašanje - jutr naj bi dobila user posted image in šla potem delat hormonske teste, Reševa me je napotila v Adria lab, samo tam je za plačat, moj ginekolog pa prav da morm vse z njo urejat, ker ma ona mojo napotnico za IVF...tko da nej bi te stvari urejala ona. A potem dobiš od zavarovalnice povrnjeno al ne...ker zame ni glih mal 70 evrov, morm delat LH, PRL, FSH, E2 - estradiol in AMH. A kera ve kaj je Amh?
Veliko srečk user posted image !

Mene je tudi dala na pregled za tale AMH ( antim¨llerjev hormon) in prav ta postopek je najdražji, pa še na izvide se čaka 3-5 tednov. Mi je pa razložila, da nej bi bilo tole nekaj v zvezi z določitvijo doze in zdravil, katere naj bi jemala pri zdravljenju neplodnosti. Na internetu pa sem zasledila, da naj bi ta hormon določal menopavzo ...... torej ali si že v njej ali ne......

Lp

(odgovor članu tamala86)
Neposredna povezava do sporočila: 220
16.3.2012 14:54:41   
miška26
Eno vprašanje mogoče boste tiste,ki ste že rodile ali bile kdaj noseče več vedle,
sploh ker smo tukaj sam take ki težko zanosimo in bi vse naredile da se plod obdrži.
Ali je katera že slišala za to, da bi lahko vaginalni UZ povzročil splav?
Ali vsi zdravniki delajo vaginalni UZ na začetku?
To me je ena zadnjič malo prestra, čeprav sem na netu našla članke in komentarje na to od
Pušenjaka,... pa pravijo da ni varjante, no tudi sama ne verjamem v to,čene tega nebi izvajali!
Kaj menite?

(odgovor članu espérer)
Neposredna povezava do sporočila: 221
16.3.2012 15:07:54   
Felidae
Živjo punce, midva sva bila danes pri Rešu in je bla kar slaba situacija. Očitno na Menopur slabo reagiram, ker je na desni strani našel ene tri in na levi dva folikla, pa še to je bil eden malo večji, ostali pa precej majhni (manj kot 1 cm).
Terapijo mam še vedno isto, ponovni UZ pa v torek 20.3.
Je bil kar presenečen da sem tako slabo odreagirala, glede na to da sem od poletja še shujšala za par kil in je očitno pričakoval da bom na Menopur bolje odreagirala kot sem na Gonal. user posted image user posted image Upam da bodo vsaj kvalitetni... pa da se vsaj eden prime ... ah ...

lep vikend vsem!

(odgovor članu krisam)
Neposredna povezava do sporočila: 222
16.3.2012 15:21:37   
andreja83
Hvala latka,

ja jst upam da bo kaj več sreče user posted image user posted image user posted image , sm bla učera kar fejst presenečena ko sem dobila pošto domov. Zdej pa morm držat pesti, da se potem ko bo čas za to uspešno še odmrznejo! Pol pa da si najdejo primerno mesto, ampak do tam je še kar neki časa user posted image

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 223
16.3.2012 21:20:24   
Dorianna

IZVIRNO SPOROČILO: miška26

Eno vprašanje mogoče boste tiste,ki ste že rodile ali bile kdaj noseče več vedle,
sploh ker smo tukaj sam take ki težko zanosimo in bi vse naredile da se plod obdrži.
Ali je katera že slišala za to, da bi lahko vaginalni UZ povzročil splav?
Ali vsi zdravniki delajo vaginalni UZ na začetku?
To me je ena zadnjič malo prestra, čeprav sem na netu našla članke in komentarje na to od
Pušenjaka,... pa pravijo da ni varjante, no tudi sama ne verjamem v to,čene tega nebi izvajali!
Kaj menite?

Sem bila ena izmed bork pred 3 leti, ko smo vendarle zagledali +. V celotni nosečnosti mi enkrat niso delali vaginalnega UZ, čeprav nisem med suhicami. Je pa res, da ga radi uporabljajo G, ki morda niso toliko vešči uz na trebuhu, ker se - če je nosečka bolj 'obdarjena' - težje vidi skozi maščobo.
Mislim pa, da ni vaginalni UZ noben problem glede strahu pred splavom. Če bi bil, ga ne bi delali.
Zato kar pogumno naprej! user posted image

(odgovor članu miška26)
Neposredna povezava do sporočila: 224
16.3.2012 22:47:07   
Anonimen
Oj sotrpinke...

jaz imam še kar podaljšano fazo menopurja...folikli rastejo a bolj počasi, tako da imam ponovni UZ v nedeljo 18.3...dejte mi povedat pri kateri velikosti ste dobile stopko? in če mi ena samo obnovi..ko si dam stopko imam punkcijo naslendji dan ali čez dva dni? mal sem zbrkala tele dneve in datume, pa me mal zanima da vem planirat v službi svojo odsotnost.

Držim pesti za vse nas
user posted image

Vita

(odgovor članu Dorianna)
  Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?