Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 13.3.2012 15:46:53
|
|
|
|
andreja83
|
Muri82 bravo za srčka , sm komi čakala da poveš veselo novico Elerab jst držim pesti da uspe, ti pošiljam ogromno za srečo. Men se pa dans že izcedki prikazujejo, ki nakazujejo da prihaja , tk da dokler ni krvi še ne rabim poklicat a ne? Potem bi po vsej verjetnosti šla v četrtek na uz, tud če se dans zvečer pojavi, ker meni logično je da je v četrtek potem drugi dan , si prav razlagam?
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 13.3.2012 16:56:27
|
|
|
|
Martina Ayla
|
Danes prevzela zdravila za dolgi protokol; morda greva celo na IMSI, pa čeprav pravijo, da je to samoplačniško...... Upam, da tokrat uspe! Prvi UZ imam 27. marca :) Čestitke vsem nosečkam, za druge pa držimo pesti, da nas kmalu osreči +!
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 13.3.2012 18:33:20
|
|
|
|
miška26
|
Muri82 bravoooo, lepo,lepo. Jest bom tudi mirna ko slišim srček on mine 3 mesece. Z ginekologinjo imam pa srečo, je bližnja sorodkinja elarab mene je 8. dan po ET, transver 5. dan,začelo popoldan enako bolet kot pred in med menstro, še eno majhno roza kapljico sem našla, itak takoj v jok konec je, pa sem drugi dan naredila test in je bil že +. Šlo je za vgnezditveno kri, ene 6. dan po ET-ju me je pa malo hiperca napadla. Sem imela pa še par dni na vsake tolko krče in kuhalo me je kot pri menstri. Sem pa zadnič nekje prebrala, da žensko ko je noseča, še nekaj mesecev čuti menstrualne cikle, čeprav nima menstruacije v tem času.
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 13.3.2012 20:06:57
|
|
|
|
Anonimen
|
hej dekleta Muri82 super novička...uživaj na polno in še vedno držim pesti da boš hudega ven Andreja misli pozitivno, pesti in dobrih želja iz naše strani pa itak ne manjka Ina82 No jaz sem bila na UZju...nekaj se premika..imela sem nekaj jajčk največji je bil velik 13 potem pa mal 10..in tako dalje...upam da napredujejo, kako daleč smo pa vidim jutri 14.3.2012 ko imam ponovni UZ. Vem da je potreben samo eden in ta borec..kljub temu pa so opcije večje če jih bo več. Mislim na vas vse in držim pesti Vita
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 13.3.2012 22:28:17
|
|
|
|
Felidae
|
Muri82 super :) držimo pesti da bo še naprej tako :) Andreja83 jst tud tako mislim, če pride dans zvečer, bi štela prvi dan v sredo Andreja_p upam da tole grozno virozo čimprej preženeš da se lahko posvetiš tvojima dvema pikicama
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 14.3.2012 7:10:12
|
|
|
|
tatyancha
|
Punce dobro jutro! Najin posvet za drugi postopek se je malo premaknil, sem včeraj klicala za spremembo datuma in so naju prestavili na ponedeljek, 19.3.Komaj čakava, da se začne nova borba in pridno papava vitaminčke. Navijam za vse nas...lep dan želim vsem
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 14.3.2012 10:03:24
|
|
|
|
ninon
|
živjo punce...skos vas berem in držim pesti za vse :) js čakam na M k mi zamuja že 2 dni,morm poklicat u LJ ko jo dobim ampak danes se mi je pojavil samo zelo rahel roza izcedek...ne vem kaj naj nardim...čakam pa čakam pa čakam...skos hodim na wc pa gledam pa nič...že komi čakam da dobim da končno gremo v postopek...zdej ko je čas ko sem komi dočakala 12.03. da jo dobim,zdej je pa ni od nikoder...
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 14.3.2012 10:07:50
|
|
|
|
elarab
|
andreja 83, hvala za spodbudo. miska 26, upam da se mi bo izteklo dobro... ko sem zanosila pri 1. otrocku sem imela hudo hiper in si drugace zacetka nosečnosti ne predstavljam:-)
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 14.3.2012 11:18:17
|
|
|
|
tamala86
|
Muri82 za srčka! Midva sva imela včeraj posvet pri Reševi in morm zdj samo še testirat hormone pa UZ ledvic narest in potem takoj pokličeva, se naročiva in če bo vse ok, lahko začnemo...se zna zgodit da že aprila... . A katera ve, kje prideš hiter na vrsto za UZ ledvic, na napotnico? En lep sončen pozdravček vsem!
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 14.3.2012 11:39:21
|
|
|
|
miška26
|
Živč. elarab ti čisto verjamem Povejte mi, a jajčniki pol, ko hiperca mine in se začnejo manjšat tudi bolijo? Mene desni hoče vsake tolko malo bolet, že včeraj me je, pa danes spet, Če sem na miru ne ampak v kakšnem gibu ga pa čutim
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 14.3.2012 12:24:50
|
|
|
|
elarab
|
jaz sem bila do 3. meseca nosečnosti napihnjena, grozno. tako da ti ne morem povedati, če bolijo, ker me je kar naprej nekaj žokalo po trebuhu:-)
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 14.3.2012 16:43:20
|
|
|
|
andreja_p
|
Dekleta hvala za vaše spodbude in nasvete.Danes sem prišla iz bolnice,saj sem imela uroefekt,so mi našli v krvi urin,v urinu pa bakterije,...tako da to sem preživela.Sem bila pa že dehidrirana in v ponedeljek zato so mi dali 2l NaCl in včeraj še eno flašo.Voda je bila res že rdeča,sam jaz si nisem mislila da je to možno,kljub temu da pijem.Včeraj ko mi je pa tekla tista flaša,sem opazila,da sem že napihnjena in seveda začela piti kot nora,tako da upam dane potujem nazaj v bolnišnico.Ju3 bom poklicala svojo ginekol. kdaj naj pridem,da me pogleda.V prvem postopku ni bilo tak hudo.Sedaj pa komaj sedim in pridobila sem na teži,cca 4kg. A mislite,da bo kaj narobe,če počakam še nekaj dni?Ležim pa pijem lahko tudi doma.Kaj mi svetujete.Hvala
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 15.3.2012 7:02:25
|
|
|
|
coala
|
muri82 čestitam za srčka zdaj pa lepo počivaj in uživaj Andreja_P ja po moje maš kr močno hiperstimulacijo 4 kilograme je veliko če si pridobila,jaz bi nekoga vprašala mogoče ginekologa pri katerem si v postopku,ker moja svakinja je tudi imela tako hiperstimulacijo da je imela že vodo v pljučih,je morala ostat v bolnišnici na opazovanju če bi slučajno morali vodo izčrpat.Je pa bil to uspešen postopek imajo zdaj enega sinčka,sicer sta se prijela oba ampak je eden kasneje mislim,da čez en mesec odmrl.Se mi zdi da se s to hiperco ni za igrat sploh če se ti teža za toliko pveča.
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 15.3.2012 7:32:05
|
|
|
|
šičko
|
Žabica - hvala ti za odgvovor. Sem že klicala in se prijavila, tako da imam prevzem zdravil 30. 3. 2012. Kako pa pri tebi? V kateri fazi si zdaj? Muri 82 super, čestitke za srčka, čuvaj svojo pikico. Navijam in držim pesti za vse skupaj in za vsako posebej, da čim prej zagledamo te magične črtice.
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 15.3.2012 11:30:02
|
|
|
|
Storžica 81
|
andrejap mislim, da je bolje da se greš pokazat ginekologu. jaz sem v prvi nosečnosti imela hiperstimulacijo. Voda mi je začela zastajat, na wc skoraj nisem hodila, težko sem sedela, hlače nisem mogla imeti zpete...... Ostala sem v bolnišnici en teden. dobra stran hiperstimulacije je bila, da jo je povzročila nosečnost. Upam, da je tudi pri tebi tako. lepo se imejte, čim več pluskov. Po treh neuspešnih IVI-jih se vam pridružim aprila. 23.03. imam posvet.
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 15.3.2012 11:54:43
|
|
|
|
andreja_p
|
Hvala za vse nasvete.Sem klicala ginekol. in glede na to da grem na vodo,na vsake pol ure mi je svetovala da naj še veliko pijem in počakam,če se bo slučajno kaj poslabšalo pa nazaj.Moram biti pozorna koliko odvajam in težo si moram merit vsako jutro.Jaz upam,da se ne bo poslabšalo in da bo kmalu konec skrbi.Do testa bomo počakala.Nimajo mi kaj pomagati in glede na to,da sem včeraj prišla iz infekcijskega oddelka,pa da so mi vzeli kri in vodo in so bili izvidi o,k,mi je ginekol, rekla da naj spremljam svoje telo.Če se mi pa odvajanje spremeni,zmanjša pa takoj na pregled. Jaz sam upam da moji dve pikici nista v nevarnosti.Ne vem pa,če je možno,da sta se že tak hitro prijele,saj je bil transfer na soboto,napihnjenost sem opazila v torek,so mi pa vstavili 2 BC????kaj ve mislite je možno da so se tak hitro vgnezdile????
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 15.3.2012 12:01:35
|
|
|
|
Storžica 81
|
nevem ti reči. jaz sem takrat na torek imela IVI, na petek pa sm že opazila napihnjenost, ki je samo stopnjevala.
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 15.3.2012 12:30:47
|
|
|
|
krisam
|
tudi mene to zanima, sem ravno tako med trepetalkami in tistimi ki se jim dnevi do testa neznansko vlečeeeejoooo. že kmalu po transferju sem čustila napihnjenost in zelo neprijetno je ker si kot balon, ne morem nositi oblek oz še najbolj raztegnjena trenirka me tišči. v prsih napeto kt da niso moje, poleg tega me vsake toliko časa bradavice tako pečejo da komaj zdržim...mi gre kar na jok. sicer drugih bolečin nimam ampak tole z bradavicami je pa katastrofalno..bog ne daj da mi nabreknejo ker mislim da mi bodo kar odpadle..KAJ TO POMENI? Prvi teden je minil super, počivala sem in pila vitaminčke pa vse zdravo pa tko, včeraj pa sem na papirju opazila čisto majčkena rjavkasta sluz ampak manj kot za eno kapljico, in danes zjutraj spet...ali je to kaj narobe ali gre za vgnezditev. transfer sem imela 6.3. in so mi vstavili 1BC...a mi zna katera odgovorit kaj je z tem izcedkom in z mojimi bradavicami??? Pa srečno vsem trepetalkam, vsem v postopku in vsem nosečkam...upam da se vam kmalu pridružim
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 15.3.2012 12:38:36
|
|
|
|
jona klara
|
sem imela posvet pri Tomaževiču, nov iv f štartamo maja,spetz mild protokol, ni pa najbolj vedel zakaj ni uspelo, mu je bilo žal...upam, da sedaj pridemo do blastociste. športnica-kaj tebi on tudi napiše mild?kako je bilo včeraj? kaj je rekel, a tri imaš ponavadi blastocisto, pride do nosečnosti, pol pa gre narobe, ali je problem bil v moruli? kdaj štartaš? krisam- ne vem, lahko je nosečnost, če bi bilo narobe kaj bi bila sveža kri.Glede vgnezditvene pa je ponavsdi vgnezditev prva dva dni po et.
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 15.3.2012 13:58:40
|
|
|
|
miška26
|
Trepetalki mene je napihnilo 6. dan po ET, že fejst,začelo se je pa že prej, samo nisem bila tako pozorna, malo napihnjena sem bila že na dan ET, od zdravil..., vgnezditveno kri sem pa imela 8. dan po ET, bila je pa roza majhna kapljica, samo enkrat. Doktor mi je reku,da če ni napihnjenosti,najbrš ne bo uspeha, tko da je to dober znak,sem pa jest kljub napihnjenosti ful lulala Dežim pesti,da uspe. Jona klara tebi tudi srečno,upam da tokrat uspe!
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 15.3.2012 14:04:51
|
|
|
|
krisam
|
kar se tiče napihnjenosti sem bila jaz že od punkcije naprej napihnjena, je pa res da sem bila po transferju veliko bolj napihnjena in sem še zdaj kot žoga. res komaj čakam 21.3 da naredimo test, ker sem si rekla da doma ne bom delala testa, ker sem potem vedno razočarana, zato se bom pustila čakati naj oni naredijo svoje pa upam na Pomislila sem da bi lahko bil ta rjav izcedek, ki se je res pojavil samo enkrat, da se ni takoj spucala vgnezditvena kri in je zato potemnel...ne vem ali pa je to psiha in se hočem sama sebe prepričati da je to to.
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 15.3.2012 14:09:24
|
|
|
|
krisam
|
aja pa še eno vprašanje, mogoče ni za v to temo ampak le..katero folno jeste...jaz imam sicer težave z ščitnico in bi morala jesti tiste brez joda...ali mi zna katera svetovati???
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 15.3.2012 14:26:07
|
|
|
|
tatyancha
|
Krisam, jaz sem prej jemala Tifol, zdaj ko se pripravljamo na drugi poizkus pa sem šla na Elevit, ker vsebuje tudi veliko drugih stvari.Ko sem prebrala tvoje vprašanje sem šla prav pogledat navodila za Elevit in tam piše da ne vsebujejo joda. Držim pesti ....
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 15.3.2012 14:37:26
|
|
|
|
tamala86
|
krisam poznam eno, ki ima tudi težave s ščitnico, pa je lahko jedla samo TIFOL, ker vsebuje samo folno kislino. Ne morem verjet, da sem dubila UZ erdvic že za v ponedeljek! Ker, večinoma kamor sem klicala, so rekl konc aprila, začetk maja...tko da sem imela srečo. Še eno vprašanje - jutr naj bi dobila in šla potem delat hormonske teste, Reševa me je napotila v Adria lab, samo tam je za plačat, moj ginekolog pa prav da morm vse z njo urejat, ker ma ona mojo napotnico za IVF...tko da nej bi te stvari urejala ona. A potem dobiš od zavarovalnice povrnjeno al ne...ker zame ni glih mal 70 evrov, morm delat LH, PRL, FSH, E2 - estradiol in AMH. A kera ve kaj je Amh? Veliko srečk !
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 15.3.2012 15:43:39
|
|
|
|
ninocka26
|
Baje je folna kislina najboljša v Femibionu (je sedaj tudi na voljo brez joda). Naj bi se najbolje absorbirala v telo.
< Sporočilo je popravil ninocka26 -- 15.3.2012 15:44:05 >
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?