ronja
|
Ja naš je glavico držal pokonci med podiranjem kupčka že v porodnišnici Enako, vsi 3je. Meni je to zdaj kar nekak normalno... Pase kravice lepo, obrnil se je pa samo 1x, ampak glede na to, da je komaj 7 tednov star, je to že ogromno, hehe. še dobro, da sem vzela precejšnjo dozo mleka v flaški (kar 180ml) in je vse spila- nisem mogla verjet To pravim, kimica, da je praksa drugačna kot teorija . Glede previjanja pa pretiravaš! To ni neko strašno zapleteno opravilo, jasno pa, da so babice malo iz prakse, ker je že nekaj desetletij, odkar so previjale, vsaj če je to 1. vnuk - ko parkrat probajo, jim pa ravnotako gre - naredijo malo drugače kot me, ampak od tega otroku ne bo hudega. Mej vedno s sabo 1 komplet za preobleč, pa je, ti je itak pametno, če imaš dojenčka, saj se lahko tudi pobruha ali mu gre kaj čez pleničko, itd... Komplicirat okoli takih malih traparij pa je res brezveze! Zbiraj svoje bitke - če boš težila pri vsem, te ne bojo upoštevali pri ničemer, vsaj kadar te ne bo zraven - in ni nujno, da bo dragi za, da njegova mama ne sme imet nikoli otroka zato, ker es tebi zdi, da tvoja tašča ne zna previt,.. Zateži tam, kjer je nevarno (se strinjam za vodo iz pipe), ostalo pa J* ga, desi se. In če se vidva odločita, da bosta cel dan na obiskih, niso oni krivi, da potem mala ne spi - saj sta ji vidva ritem sesula - vzemita bolj na izi - 1 obisk na dan, takrat ko je mala itak budna, pa je. kokoš, napakaj si en tak mali kuferček za v voziček; jaz imam enega ves čas v vozičku in enega v avtu in vedno kamorkoli gremo imam s seboj: 1 komplet za preoblečt, če se slučajno mali polula/pokaka, da gre čez (na sprehodu mu še dam plenico gor, ker je premraz,d a bi ga zunaj odvijala zdaj) in eno previjalno torbico: 3 plenice, 1 previjalna podloga, mala kremica za ritko in vlažni robčki. Tako ga lahko previjem kadarkoli in kjerkoli (ok, zunaj je zdaj še mrzlo, ampak ne rabim previjalne postaje - samo pač en ogrevan prostor, kar je veliko lažje najt). V vozičku daš potem pod otroka tisto previjalno podlogo, če bi slučajno kaj naredil med previjanjem, pa ga lepo previješ v njem. Otrok je navadno tako še bolj zadovoljen, ker se v vozičku počuti varnega, ker ga pozna. Priporočam;). Moj mali je pa zdaj ugotovil, da mami ponoči nima tamalih in ima lahko mami samo zase - precej nepraktično . No, saj danes je spal ponoči - no, se je dojil na 2 uri, ampak vmes je spal, samo zjutraj ga je zbudila lubijevabudilka, ga je on previl, se je mali drl in zbudil tamalo, tamala pa potem taveliko... POtem ko mi ga je ratalo nazaj uspavat, sta ga pa onidve zbudli... Ne vem, kirega smajlija naj dam tle zraven, najboljš, da tega - če ne veš, a bi se jokal al smejal, zberi slednje, hehe. No, saj zdaj mi ga je ratalo uspavat nazaj, res pa je, da smo budni od 6h... Mi smo meli pa kraaaasen vikend! V soboto smo šli na Bled, malidve ful pridno hodli po stopnicah na blejski grad (lubi je pa voziček nesel), pogledali muzej (mali vse prespal),... vse super! V nedeljo smo delale z malima barčice in potem smo jih zvečer spuščali po Gradaščici (Gregorjevo) - skratka, res lep vikend, sva rabila nekaj takega, ker tale teden bo ubitačen: - včeraj je imela Ronja ORL pregled (in je VSE V REDU! Ušesa so se ji čisto pozdravila, sluh je brezhiben - prejšnjič ni bil), potem sva morali še po mojo napotnico za eritemsko - danes grem v kup štacun: moram v bc po čelado za tamalo, ker ji je premala, pa v hipermarket v taveliko nabavko, pa še v Mulerja sem mislila it... - jutri ima Lejla pregled, ker so ji zadnjič na sistematiki pozabli pogledat učke in ker urin ni bil ok in ga mora še 1x dat - v čet. imam najprej jaz eritemsko ambulanto, potem ima Svit tehtanje, pa še zvečer ima Ronjin prijateljček rd in jo moramo peljat in ker bo športni rd, rabi kratko majco, kratke hlače in superge, kar je vse še pri moji mami bogu iza nogu in mora lubi po njune poletne cotke in seveda moram naredit prej darilo zanj... Skratka: pestro, ampak potem je pa nekaj časa mir z zdravniki (upam). kasija, ko je dojenje vzpostavljeno, ni treba ponoči dojit - če pa hočeš povečat ponudbo, pa je to vsekakor dobrodošlo (to je bil nasvet za tiste, ki jim zmanjkuje mleka in bi rade dojile). Čaj za dojenje: tud meni ni bilo logično, zakaj bi deloval, ampak res pomaga. Ni zdaj to nek čudež, ampak, če ti proti večeru začne zmanjkovat mleka in ga piješ že zgodaj popoldan je boljše. Al pa ko maš bolj naporen dan,... beti, po moje je fora v fitohormonih - kot ima soja inše par drugih rastlin fitoestrogen in dejansko pomaga ženskam v menopavzi, imajo pač te zeli nekaj, kar deluje tako kot prolaktin. Saj veliko rastlinskih snovi ima vpliv na nas, to ni nič čudnega:). Tudi meni čaj za dojenje zelo pomaga. Če sem zmatrana, ga spijem, če nisem si ga pa skor ne upam, ker potem imam joške ko pamela anderson in me vse tišči.