|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
9.3.2012 20:44:14   
lily32
Mi imamo takega: http://www.bolha.com/otroski-kengurujcki-nahrbtniki-otroci/kengurujcek-infantino-oglas1278760502, a malo pobrskaj. Naš je star že 3 leta. Zdaj je veliko drugih modelov, vprašaj za mnenje tu na RR.

Ja, ko ima user posted image 3 mesece že drži glavico pokonci.

Glede nogic pa imaš gotovo malo prav, saj strokovnjaki bolj priporočajo nošenje v slingih. Vsaj kar se daljšega in pogostega nošenja tiče, naj ne bi kengurujčki dobro vplivali na razvoj. user posted image Ne vem, naši deklici sta vidno uživali v njem. In če ga uporabiš za občasno nošenje, mislim, da ne more škoditi. A če boš še kje vprašala za mnenje, boš ugotovila, da so tudi glede tega zelo različna. Še ena stvar o kateri se boš morala odločiti po svoje. user posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
9.3.2012 20:49:56   
ronja
Problem kenguruja je v tem, da je otrok pokonci in hrbtenica ni podprta kot v slingu - tam otrok leži in po celi hrbtenici se teža razporedi, nič je ne stiska skupaj kot v navpičnem položaju, ki ga p. ne priporočajo. Ne vem, kolegica je imela tamalo na fizioterapiji, pa mi je razlagala, kaj pravijo tisti, ki se ukvarjajo s posledicami nepravilnega ravnanja in kar se mene tiče: bolje prečiti nego lječiti...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
10.3.2012 8:14:49   
miami10
Kengurujček-tudi brat mi je reku da kengurujčki niso dobri za hrbtenico...ampak kaj ko pa si slinga ne znam naštimat ali pa mali ni všeč user posted image ...moja mala ima 5200g in je full težka pa nima še niti 2mesecev...poleg tega pa imam jst zaradi službe čist Z**** hrbtenico in jo težko nosim, ker imam mravljince...no sicer pa je me danes zagrabil heksenšus in mravljince do lopatice po levi strani...tko da hvala bogu da je vikend ker ne vem kako bi nosila malo user posted image

nastavki-a ima katera izkušnje z nastavki? ko se je treba hranit na levi bradavici kjer je nastavek je to MUČNO...meni in mali...ona ne zna prijeti-ne vem ali je nastavek prevelik ali v čem je težava, potem pa user posted image in ker ji ne znam pomagat, ne moram pa za 1x biti brez nastavka user posted image se jst zraven...je pa res da sem ugotovila da moja user posted image ne zna držat dude in ji zato skos pada ven...in previdevam da tudi nastavka ne zna prijet...kakšna ideja?

zhx in lep vikend

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
10.3.2012 10:08:04   
trnuljčica
Miami jaz sem prvega dojila po nastavku. Ne vem v čem je problem pri vaju. Definitivno vem da obstajajo dve velikosti. Pri čemer imajo določene znamke normalno velikost , ki je vsaj za mene ogromna...user posted image
Vem da je naš težko prijel na začetku, dokler nisem ugotovila, da moram nastavek naštimat čimbolj tako, da se prilega bradavici. Torej, da je čimmanj zraka notri oz da ne pade dol. Nekako vakum se ustvari pri pravilni namestitvi.
Lahko pa ni nič narobe , ampak samo ni navajena občutit nastavek in prostestira.user posted image

Mamicaa hvala za ponujeno pomoč. Upam, da bom še vsaj en mesec al dva lahko dojila. Bomo videli...

Ne morem verjet... Pa ravno smo razpravljali o dolžini spanja... Sem se zbudila, ker je mala nekaj migala v posteljici ob 6 ih zj (po 7 urah). Ugotovim, da ona samo kaka, pa vetrove spušča v spanju... Ter, da mi bo eno dojko razneslo... Razmišljam al jo zbudim, pa se odločim, da se bo verjetno sama zbudila,od vsega črevesnega dogajanja...user posted image Zaspim in se zbudim čez dobro uro. Zaščitna blazinica mi je spustila, druga dojka tudi boleča... ajaj in sem morala malo zbuditi iz spanja po 8 ih urah. Sem jo morala previti, da se je razbudila... Potem je z mano nazaj zaspala. Še spi...
Očitno ni samo AM zaslužen za dolžino spanja. Tudi modeluser posted image user posted image ... No, saj tudi midva nisva v prvo trofila spalni model... Kar je ok. Saj sem spet sama do pon popoldan.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
10.3.2012 10:31:18   
miami10
trnujulčica...pri meni se naredi vakum user posted image ...oz zelo redko...sicer pa "pleše"...bom probala ugotovit kako naredit vakum. Čigave nastvke si pa imela? Moji so aventovi-pa mi že po obliki niso všeč...
če drugič ne želiš zbuditi user posted image , pa te bolijo joški-to se je zgodilo tudi meni...pa sem šla in ti jih polivala s toplo vodo, da je mleko začelo odtekati...sicer že sam da sem dala blazinico dol je začelo kapljat...blazinici pa meniredno spuščajo pa jih menjam na max 2dojenja.

blazinice-katero firmo uporabljate? Jst sem probala to-to, babylove(dm), chicco...in moram rečt da mi baby love konstantno spuščajo, to-to mi niso preveč všeč, chicco so pa drage... kok sm jst zahtevna user posted image

p.s. če ima katera dm kupončke za chicco blazinice in jih ne bo izkoristila, jih bom jst fulll vesela (kupončki so bili v knjižici, v času nosečnosti in veljajo do 31.3.) hvala user posted image

< Sporočilo je popravil miami10 -- 10.3.2012 10:45:48 >

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
10.3.2012 12:07:53   
kimica86
Dober dan vsem user posted image

No, moja mala miškica je spet pridno spančakala ponoči.. Zaspala je okrog 23h in se zbudila ob 5:30.. Jaz sem pa HB uspela it do 24h spat, tako, da sem si kar fajn odpočila user posted image
Pa je potem po previjanju in hranjenju ponovno ob 7h zaspala in se zbudila že ob 9h, ker jo je napenjalo in se je morala fejst sprdnit.. Pa sva jo z dragim fejst pocartala, da je nehala jokat, sva jo previla in potem sem jo nahranila in ob 11:15 je spet zaspančkala.. Če se do 14h ne zbudi, jo bom pa kar sama zbudila, ker danes bi pa šla na en sprehod, že, ki včeraj nisva šle, ker je prespala od 12h do 15:30, potem je pa bilo že prepozno za sprehod..
No, včeraj smo po 14 dnevih spet imeli zvečer krčke, ki so HB trajali samo pol urce user posted image Sem ugotovila, da, ko jo fejst stisnem k sebi, k mojemu obrazu in ji nežno šepetam ter ji ponudim malo za papcat, da se hitreje umiri in preneha prej bolet..

Dejte mi povedat, a katera izmed vas široko povija svojega otročka???? In tiste, ki ne povijate široko in ste imele pred kratkim UZ kolkov, a je bilo vse v redu s kolki????
Jaz bi povijala široko, ma, ki je cela procedura s tem ob vsakem previjanju pa še moja tamala je fullll sitna med previjanjem, ker ne mara imeti nage riti in nogic.. Pa še vse gromozansko zgleda potem tam spodaj, da ne vem, če bi ji pajacek sploh bil prav user posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
10.3.2012 12:18:59   
pinia30
Dejte mi povedat, a katera izmed vas široko povija svojega otročka???? In tiste, ki ne povijate široko in ste imele pred kratkim UZ kolkov, a je bilo vse v redu s kolki????
Jaz bi povijala široko, ma, ki je cela procedura s tem ob vsakem previjanju pa še moja tamala je fullll sitna med previjanjem, ker ne mara imeti nage riti in nogic.. Pa še vse gromozansko zgleda potem tam spodaj, da ne vem, če bi ji pajacek sploh bil prav

Naša štruca je imela ''đnapakico' na kolkih (beri: levi 2B). Po odpustu sva imeli čez tri tedne kontrolo in še vedno ni bilo OK. Pediatrinja je takrat le rekla, da se široko več ne povija in da če ob naslednjem pregledu ne bo Ok, nas bo napotila k ortopedu. No HB je bilo ob kontrolnem pregledu čez 14 dni vse v mejah sprejemljivega. Pa moram reč, da je bila vsakič res ORENK pogledana/premerjena. No potem smo imeli pregled kolkov standardno še pod okriljem svojega pediatra po posvetovalnici v ZD Domžale in moram reč, da ti pregledi so pa kar nekaj. Stari pediater ali kdor koli je že to meril, jo je premeril v manj kot 4 minutah...dojenčki so iz njegove ambulante za UZ hodili kot po tekočem traku...dvomim, da on kaj dobro pogleda. Dobro, da so naši punčki kolke dobro pogledali že v bolnici.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
10.3.2012 12:32:18   
kimica86
Nam je pa lih pediatrinja rekla, da jo vsaj do UZ kolkov povijamo široko!!! Ker moji tamali v P niso naredili UZ kolkov in imamo šele 19.3. ta UZ v Valdoltri..

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
10.3.2012 13:21:46   
mefisto
Dober dan!

Na hitro se malo javim, večji sin praznuje rojstni dan in pečem princeske.

IZVIRNO SPOROČILO: Mistica
Mefisto – kako je s hranjenjem pri vas? Kaj boljše? Pri nas je isto kot sem nazadnje pisala, samo, da je dojenja in mojega sekiranja vedno manj, dodatka in protestiranja pa vedno več user posted image

Mistica pri nas je tudi ostalo enako. Oz. jaz sem se že skoraj sprijaznila da ta otrok pa se ne bo dojil. Se niti kaj ne trudim več in prišparam njemu drenje meni pa živce. Sprijaznila sem se tudi, da je postala prsna črpalka moja najboljša prijateljicauser posted image . Si mleko črpam vsake 3-4 ure, tako da zaenkrat čeprav se ne doji, pije skoraj vse obroke moje mleko. AM mu dam le za en obrok in še to ne vsak dan.

Ronja tvoje poste pa je tako fajn brat. So polni nasvetov, optimizma, preprostosti in ljubezni. Kapo dol, si lahko vzgled marsikateri mamici.

miami10 jaz sem uporabljala dokler se je hotel dojit nastavke od MAM, ker imam malo manjše bradavice in ni hotel pravilno zagrabit. Z nastavki je šlo precej boljše. Meni je vakuum nastal, ko je malo vlekel, predtem pa ne sem si jih mogla držat.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
10.3.2012 16:29:18   
beti 1
Pozdravljene!

Uff, ste ble spet pridne s pisanjem. Dobro, da sem vas tudi na dopustu malo prebrala, če ne niti pod razno nebi mogla slediti.

Vijolica: Vse najboljše!!!user posted image user posted image user posted image
Kako je zdaj pri vama z dojenjem in polivanjem, sta že kaj rešila?
Jok: sama sem bila v prvi nosečnosti prepričana, da svojega user posted image  ne bom nikoli pustila jokati. Potem pa je toliko prejokal, da je to kako joče večina spominov, ki jih imam na njegovo prvo leto. Jokal je ne glede na to, kaj si z njim počel, je izražal svoje razočaranje nad svetom, v katerega je prišel. To še vedno počne, samo da sedaj za to uporablja besede in jezo. Bilo je tudi obdobje, ko je enostavno rabil (kako čudno se to sliši) svojih 15-30 min joka, da je zaspal. Če sem ga pustila pri miru je pač odjokal svoje in zaspal, če sem ga nosila, božala, ali se kakorkoli drugače z njim ukvarjala, pa je vse skupaj trajalo tudi 3x dlje, pa v tem času je še več jokal, tako da sem ga pač pustila in večkrat skupaj z njim user posted image , ker mi je bilo hudo. Tudi pravilo 90s pri njem ni nič veljalo. Ponavadi se je tudi zbudil s histeričnim jokom.

Dojenje ponoči: sama si nisem nikoli črpala, ko so user posted image  začeli spati po 6 ali več ur ponoči, pa nisem nikoli imela težav s količino mleka zaradi tega. Je pa res, da imam v osnovi več kapacitet za proizvodnjo, kot moji user posted image  potrebujejo. Razen pri prvem, ki je veliko "proč zmetal" zaradi polivanja.

Kengurujček: uporabna alternativa so trakovi, če vam zavezovanje ne ustreza, pa mehke nosilke (ala Boba), ki menda omogočajo bolj fiziološki način nošenja (podpirajo nogice do kolen, hrbtenica je fiziološko ukrivljena,...). Slinga tudi sama nikoli nisem uspela uporabljat, verjetno tudi nisem znala user posted image  prav notri dat, sta oba jokala, ko sem poskusila in sem to opustila. Trak pa mi sedaj pridno služi. Pri prvem sem pa imela kengurujčka od Peg-Perego, ki pa jih seveda ne delajo več. Je pa moja sestra s pridom uporabljala Tomy kengurujčka s 3 načini nošenja.

Kimica: ne/-široko povijanje je smernica, ki naj bi se je pediatri načeloma držali. Pred 8 leti je bilo še obvezno, pred 6 leti so ga že opuščali, sedaj pa ga priporočajo le še pediatri, ki niso naklonjeni novostim zaradi dobrih izkušenj s preteklimi smernicami. Po trenutnih smernicah ti je ni treba široko povijati, če imaš to željo, pa jo lahko. Nekateri so šli celo tako daleč, da odsvetujejo pralne plenice, ker uporaba le-teh enako vpliva na kolke, kot široko povijanje.

Rekreacija: najprej je treba okrepiti mišice medeničnega dna in spodnjo globoko trebušno mišico. Tudi potem ni za pričakovati, da boste lahko takoj spet odtekle svojih 10 ali več km. Začele naj bi nekako znova, postopno, razen če vam je uspelo kondicijo zadržati praktično do poroda, kar uspe le izjemam.
Iz lastnih in tujih izkušenj svetujem previdnost pri vsem, kar lahko neugodno vpliva na vezi, saj so le te povsod po telesu še par mesecev po porodu zmehčane, lahko pa tudi več kot 1 leto in so zato poškodbe pogostejše. Pa treba si je nabavit orng športni nederček, ki prepreči dodatne neugodne vplice gravitacije. Brez tega je kljub relativno praznim dojkam lahko npr. tek prava muka. Pa seveda naj bi vse počele v aerobnem območju.

Mi smo srečno prestali dopust v KG. Vreme je bilo naklonjeno vsem, tako smučarjema, kot nama z user posted image . Smo šli skupaj tudi v bazen, male seveda nismo dali v vodo. user posted image  

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
10.3.2012 17:51:27   
SkrbniAta
miami 10 - z nastavki lahko poskusiš tako, da jih zmočiš, preden jih namestiš - pri nas se je obneslo... Ponoči je sicer malo nadležno, ker moraš zaradi tega vstajati, a saj ne vzame več kot kakšne pol minute.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
10.3.2012 17:54:17   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ne moreva ga dat na čisto vse in se nama zdi bolj pametno,d a ga dava cepit proti bakterijskemu vnetju ušes, tako da bova dala to.

lilly, midva sva cincala za 3. (ne predolgo, kot vidišuser posted image ), pa ti povem, da ti ne bo nikoli žaluser posted image .

Kdaj pa se lahko cepi proti bakterijskemu vnetju ušes?
Me zanima, ker od pediatra nisem nikoli dobila nobenih informacij o tem. Je pa večja že 3x imela vnetje, zato me zanima, ker bi mogoče malo cepila, če je še čas.

Hvala za spodbudo za tretjega user posted image . Dolgo tudi midva ne bova mogla cincat, ker jih imam 36 in bi rada čim prej zaključila. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1
Slinga tudi sama nikoli nisem uspela uporabljat, verjetno tudi nisem znala user posted image  prav notri dat, sta oba jokala, ko sem poskusila in sem to opustila.

Podobno je bilo pri nas. Naša ni hotela imeti pokrčenih nogic, jih je ves čas stegovala in se dvigala. user posted image Verjetno je bila tudi že prevelika za privajanje. Če bomo imeli še enega, bom uporabljala sling od začetka.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
10.3.2012 18:27:48   
kokosh
nastavki - jaz dojim z aventovimi in brez njih sploh ne zna zagrabiti (velike in tezke prsi). Nastavek je treba simetricno namestiti in malce navlaziti, da vakuum bolje tesni. Jaz ponavadi kar razmazem mleko, poskusi ga pristaviti z nastavkom takoj, ko se zacne prebujati in z eno roko podpiraj dojko. Nama kar gre, najbolj nadlezno je, ko se v nastavek nalije mleko, potem pa vakuum spusti in se mleko polije po meni :D

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
11.3.2012 10:05:39   
Mistica
Ojla, pozdravljne!

Imam eno vprašanje glede slingov - tiste, ki uporabljate Sleepy wrap ali kake podobne trakove. Sedaj jo imam še v položaju za novorojenčke- tako kot eno lunco. Kdaj jo lahko dam v položaj, ki je podoben kot pri kengorujčku? Po 3. mesecu ali počakam že dlje?

Pa še nekaj bi vas vprašala- glede spanja. A se še kateri user posted image full oglaša in preteguje med spanjem? Naša se je že od rojstva veliko oglašala med spanjem, a v zadnjih par tednih je postalo to še huje. Samo, ko odspi prve 3-4 ure je dokaj mirna, potem ko zaspi naslednji cikelj, skoz miga z rokicami in nogicami in se oglaša čeprav spi oz. ima zarpte učke. In to traja ponavadi od 3h do 7h zjutraj ali še dlje. Ima katera podobno situacijo? Jaz jo poskusim stisnit k sebi, jo imet potem pri sebi v postelji, a ne pomaga, ker ona še vedno miga in se steguje, mi pa seveda ne moremo spat. user posted image

Vnaprej hvala za vsak nasvet.

Lp

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
11.3.2012 10:32:17   
camino79
Imam vprašanje...spet.user posted image
SESANJE - po privajanju na dudo jo je naša sedaj vzljubila...tudi zaspi ponavadi z njo, vendar jo po 20 min pljune ven. Ali lahko to zelo škodi zobkom/čeljusti? Jo ima tudi čez dan, pa ne vedno, opažam pa, da je začela za njo sitnariti. Skoraj bi jo raje dajala na prsi...Je pa začela sesati rokico oz. prstke na roki. Jaz jih ji vedno umaknem, samo ponoči je valjda ne morem videti...to se mi zdi pa še bolj škodljiva navada kot duda. Kaj predlagate? Sama sem pomislila na rokavičke...samo bo najbrž sesala tudi te.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
11.3.2012 11:20:25   
miami10
Mistica-jst sem mojo malo posnela ker tako krili in cmoka in jamra in brca in celo že gleda, pa si mislim aha je budna pa zaspi nazaj...in tako spanje lahko traja tudi po 2 uri...na začetku sem jo včasih že ogovorila, pa me ni šmirglala...zdej pa vidim da to njeno spanje oz. prebujanje user posted image

Camino79-ne sekiraj se zaradi dude...tudi mi smo zrastli gor ob dudah pa imamo lepe zobe...če pa bi bilo kaj mimo, je zobna tehnologija že super...moja sicer ne mara preveč dude-oz ugotvaljam da je sploh ne zna držat...in tudi naša zaspi z njo, ko ji uspe jo zagrabit...tko da se jst ne bi sekirala oz jst se ne...rajši vidim da ima dudo, kot pa da bi vlekla prst...ker ko bo večja dudo ji lahko vzamem-sicer bo vik in krik, prsta pa ji ne morm odrezat...in naša že "sega" po prstu-enih 3x ji je celo ratalo ga spravit v usta in cuzat...

uživite v prekrasni nedelji user posted image

p.s.brat je pri pregledu albuma ugotovila da mu manjka 105 slikica safari manie...če ima kdo višek, bomo navdušeni user posted image

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
11.3.2012 13:52:46   
beti 1
Duda: moja starejša sta jo oba mela. Prvi do malo več kot leta, ko mu jo je odpeljala trolauser posted image , drugi pa jo je sam odklonil pred 6 mesecem, pa imata oba super zobe in griz ipd. Če je user posted image  nima praktično nonstop v ustih nevarnost za zobe ni tako velika. Sama sem vedno pazila, da sta jo imela samo za tolažbo, ne za igračo,... Ker nekateri otroci jo imajo tudi takrat, ko je ne potrebujejo, npr. med igranjem,... Se mi pa zdi zelo pomembno, da mu ne dovoliš, da se nauči govoriti z dudo v ustih, ker to pa lahko negativno vpliva na nadaljni razvoj govora.
Naša jo tudi ima, ker je bila že v porodnišnici pravi mojster v iskanju palčkov, ju je dala v usta kljub rokavičkam na rokah. user posted image user posted image  Kadar ji ne paše jo odločno zavrne, kadar jo kaj muči pa tako vleče, da se bojim, da jo bo celo pogoltnila. user posted image user posted image user posted image

Mistica: naša tudi kar veliko godrnja in se premika v spanju, sploh če jo muči prebava. Ker tvoja že itak tako malo spi, bi jo jaz malo opazovala. Če bi opazila, da v serijah ponavlja ene in iste gibe in zvoke v istem zaporedju (kot da bi jo npr. 1x posnela pa 10_x_ predvajala) bi na to opozorila pediatra, po možnosti je fino to tudi posnet. Ker so tudi motnje, ki se pojavljajo samo v spanju. Je pa to težko reči, kdaj se isti gibi preveč ponavljajo, ker user posted image  že itak ponavljajo osnovne gibe in le postopno dodajajo nove. Lahko pa so v spanju zelo aktivni, se tudi smejijo, odpirajo oči, moj starejši je vse gibalne mejnike (obračanje, sedenje, plazenje,...) "treniral" tudi v spanju, pa je sicer po opisu zelo podoben tvoji.
Sleepy wrap: jaz ga tudi imam, pa jo dam v položaj, ko ima noge kot žaba in trebuh proti meni, ne v tistega, ko moraš dat trak čez pol in bolj leži na hrbtu (kot v slingu oz. štorklji), ji pa s trakovi podprem glavico.

A vaši user posted image  že kaj kravice pasejo? Naša če jo dam na previjalno na trebuh veselo gleda naokoli, pa tudi v položaju za podiranje kupčka na ramenu kadar je budna drži glavo pokonci in je spoh noče več spustiti.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 11.3.2012 13:55:02 >

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
11.3.2012 14:23:01   
camino79
Hvala obema za odgovore.

Kravice pa moja že tudi veselo pase, ja. Še posebej rada na ramenu, ko podira kupček...z glavo tako opleta, da si ne morem privoščiti biti nepazljiva.
Zanima pa me, kdaj nehajo podirat kupčke ob asistenciuser posted image ? Da sami oprvaijo te zadeve?user posted image
In kdaj je glavica dovolj stabilna (oz. vrat dovolj močan), da ni več nevarnosti?

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
11.3.2012 15:54:44   
Mistica
miami in beti, hvala za vajin odgovor.

beti - o kakšnih motnjah bi bilo lahko govora (da malo poguglam)? Dejansko se njeno "obnašanje" dogaja vedno ob približno istem času, tj. v drugem in tretjem ciklu nočnega spanja, ne vem pa če se gibi ponavljajo zaporedoma, ker se ponavadi takrat trudiva spati. V bistvu miga z rokiami in nogicami kot recimo čez dan, če jo dam na hrbet. Pediatrinji sem omenila to pretegovanje, miganje in glasove, pa je rekla, da je to čiz normalnouser posted image

(odgovor članu camino79)
Neposredna povezava do sporočila: 1094
11.3.2012 17:14:58   
beti 1
Mistica: če se giblje enako kot, ko je budna, potem je vse OK. Ima zgleda res tolko energije, da še ponoči ne more bit pri miru. Ko malo zraste bo verjetno dobra športnica. Nekatere oblike krčev se pojavljajo samo v spanju, ali pa predvsem v spanju, ampak pri tem gre res za stereotipno ponavljanje.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
11.3.2012 18:35:50   
Mistica

Mistica: če se giblje enako kot, ko je budna, potem je vse OK. Ima zgleda res tolko energije, da še ponoči ne more bit pri miru. Ko malo zraste bo verjetno dobra športnica. Nekatere oblike krčev se pojavljajo samo v spanju, ali pa predvsem v spanju, ampak pri tem gre res za stereotipno ponavljanje.

beti- hvala za pojasnilo. Zdijo se mi enaki gibi kot čez dan, saj naša mala skoz miga, res skoz. Me čudi, da jo nič ne utrudi. Vsekakor pa jo bom sedaj ponoči bolj opazovala. Sumila sem na krče ali napenjanje, pa se mi zdi, da ni to (sva tudi druge kapljice proti krčem začela uporabljat, pa ni nobene razlike (kapljice ji dajeva preventivno, saj jih je v prvih tednih parkrat imela)). Je pa bilo prejšnji teden par noči mir in je šele tretji cikel tako "razgrajala". Res nisem več pametnauser posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1096
11.3.2012 23:38:30   
trnuljčica

Potem pa je toliko prejokal, da je to kako joče večina spominov, ki jih imam na njegovo prvo leto. Jokal je ne glede na to, kaj si z njim počel, je izražal svoje razočaranje nad svetom, v katerega je prišel. Tudi pravilo 90s pri njem ni nič veljalo. Ponavadi se je tudi zbudil s histeričnim jokom.

Tako kot pri nas pri prvem...user posted image
Še porodniško bi si lahko podaljšala pa si nisem, ker enostavno več nisem zmogla...
Edino da sem ga jaz nosila vse tiste ure za zaspat... Sem pa zato, ko je bil okoli 2 let postala , netolerantna, za cviljenje in jok za brez veze pri njem... Čudno, prej sem to zmogla ure, sedaj mi gre na živce takoj ko začne...user posted image No, saj verjetno je človeško in normalno, po vsem ...

Dojenje in nočno spanje: jaz kar verjamem v tisto o nočnem dojenju in vzdrževanju... in me je zato kar strah... Včeraj je mala recimo spala od 23 do 7, pa od 7(vzela sem jo k sebi) do 12, nato od 13 do 17ih. Vsakič sem jo morala zbuditi, zaradi dojenja... Pa še skrbelo me je kaj vraga ji je... Udarila se nikjer ni, bolna ni... No, pol je bila budna do 24(kot vedno). A nisem ziher če ne bi zaspala, če bi jo dala spat(zehala, malo tečkala)...
Me pa skrbi, ker je očitno, da odkar ni pri meni v postelji, enostavno prespi noč... Že prej pa je prespala dopoldan... Samo ponoči, pa se je dojila 1x... Sedaj pa ne vem, če ne bo to sedaj, premalo spodbude... Včeraj sem jo raje vzela k sebi ponoči, da bo ziher mlek...
In se mi je zdelo, da je po šestih nočeh takole, danes bilo res manj... Čeprav ona se ni pritoževala... Meni so se pač zdele mehkejše...
A tebi je praviš laufalo nočno nedojenje in normalna ponudba podnevi...
Pijem le vodo. Brez čaja za dojenje... A ima ta sploh kaj vpliva če je spodbude manj?

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 11.3.2012 23:39:56 >

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
12.3.2012 8:13:46   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Dojenje in nočno spanje: jaz kar verjamem v tisto o nočnem dojenju in vzdrževanju... in me je zato kar strah...

Pijem le vodo. Brez čaja za dojenje... A ima ta sploh kaj vpliva če je spodbude manj?

Če hočeš, ti za par noči posodim našo, ki se zbuja na 2-3 ure. user posted image

Jaz sem opazila razliko v količini mleka tiste dneve, ko nisem pila čaja.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
12.3.2012 10:12:10   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Če hočeš, ti za par noči posodim našo, ki se zbuja na 2-3 ure. user posted image

Ne, ne... user posted image Jaz še not vnašam prvo porodniško pred 4 leti. user posted image
Sem danes ugotovila, da narava sama uredi stvari... Očitno ji je bilo le malo premalo včeraj in se je ob 3.30 zbudila. user posted image No, me ne rabi skrbeti več...user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
12.3.2012 10:20:35   
trnuljčica

A vaši user posted image  že kaj kravice pasejo? Naša če jo dam na previjalno na trebuh veselo gleda naokoli, pa tudi v položaju za podiranje kupčka na ramenu kadar je budna drži glavo pokonci in je spoh noče več spustiti.

Ja, že nekaj časa. A je starejša. Na ramenu pa jo je držala menda slabih 14 dni.
Ma, vsakemu obiskovalcu v prvih tednih, ki se je čudil glede njenih vratnih mišic, sem rekla, da so današnji otroci napredniuser posted image in tako zaključila nadaljnje razprave...
Malo sva z MM prvič videla na previjalni na trebuščku, da je držala glavo gor kot kobra in gledala v ogledalo naju, pri 3 tednih. Sicer res ni trajalo več kot 5 sekund, a je bilo...

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejo
Raziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......