beti 1
|
Pozdravljene! Uff, ste ble spet pridne s pisanjem. Dobro, da sem vas tudi na dopustu malo prebrala, če ne niti pod razno nebi mogla slediti. Vijolica: Vse najboljše!!! Kako je zdaj pri vama z dojenjem in polivanjem, sta že kaj rešila? Jok: sama sem bila v prvi nosečnosti prepričana, da svojega ne bom nikoli pustila jokati. Potem pa je toliko prejokal, da je to kako joče večina spominov, ki jih imam na njegovo prvo leto. Jokal je ne glede na to, kaj si z njim počel, je izražal svoje razočaranje nad svetom, v katerega je prišel. To še vedno počne, samo da sedaj za to uporablja besede in jezo. Bilo je tudi obdobje, ko je enostavno rabil (kako čudno se to sliši) svojih 15-30 min joka, da je zaspal. Če sem ga pustila pri miru je pač odjokal svoje in zaspal, če sem ga nosila, božala, ali se kakorkoli drugače z njim ukvarjala, pa je vse skupaj trajalo tudi 3x dlje, pa v tem času je še več jokal, tako da sem ga pač pustila in večkrat skupaj z njim , ker mi je bilo hudo. Tudi pravilo 90s pri njem ni nič veljalo. Ponavadi se je tudi zbudil s histeričnim jokom. Dojenje ponoči: sama si nisem nikoli črpala, ko so začeli spati po 6 ali več ur ponoči, pa nisem nikoli imela težav s količino mleka zaradi tega. Je pa res, da imam v osnovi več kapacitet za proizvodnjo, kot moji potrebujejo. Razen pri prvem, ki je veliko "proč zmetal" zaradi polivanja. Kengurujček: uporabna alternativa so trakovi, če vam zavezovanje ne ustreza, pa mehke nosilke (ala Boba), ki menda omogočajo bolj fiziološki način nošenja (podpirajo nogice do kolen, hrbtenica je fiziološko ukrivljena,...). Slinga tudi sama nikoli nisem uspela uporabljat, verjetno tudi nisem znala prav notri dat, sta oba jokala, ko sem poskusila in sem to opustila. Trak pa mi sedaj pridno služi. Pri prvem sem pa imela kengurujčka od Peg-Perego, ki pa jih seveda ne delajo več. Je pa moja sestra s pridom uporabljala Tomy kengurujčka s 3 načini nošenja. Kimica: ne/-široko povijanje je smernica, ki naj bi se je pediatri načeloma držali. Pred 8 leti je bilo še obvezno, pred 6 leti so ga že opuščali, sedaj pa ga priporočajo le še pediatri, ki niso naklonjeni novostim zaradi dobrih izkušenj s preteklimi smernicami. Po trenutnih smernicah ti je ni treba široko povijati, če imaš to željo, pa jo lahko. Nekateri so šli celo tako daleč, da odsvetujejo pralne plenice, ker uporaba le-teh enako vpliva na kolke, kot široko povijanje. Rekreacija: najprej je treba okrepiti mišice medeničnega dna in spodnjo globoko trebušno mišico. Tudi potem ni za pričakovati, da boste lahko takoj spet odtekle svojih 10 ali več km. Začele naj bi nekako znova, postopno, razen če vam je uspelo kondicijo zadržati praktično do poroda, kar uspe le izjemam. Iz lastnih in tujih izkušenj svetujem previdnost pri vsem, kar lahko neugodno vpliva na vezi, saj so le te povsod po telesu še par mesecev po porodu zmehčane, lahko pa tudi več kot 1 leto in so zato poškodbe pogostejše. Pa treba si je nabavit orng športni nederček, ki prepreči dodatne neugodne vplice gravitacije. Brez tega je kljub relativno praznim dojkam lahko npr. tek prava muka. Pa seveda naj bi vse počele v aerobnem območju. Mi smo srečno prestali dopust v KG. Vreme je bilo naklonjeno vsem, tako smučarjema, kot nama z . Smo šli skupaj tudi v bazen, male seveda nismo dali v vodo.
|