|
RE: za tiste, ki imate otroke doma 1.3.2012 12:56:08
|
|
|
|
ronja
|
.zaenkrat naš lutkovni oder samuje in letata z lutkami naokrog po sobi user posted image . sta bolj za akcijsko gledališče. Haha, bi morala videt mojidve, ko "igrata" - najprej se vse dogaja za odrom, tako da tisti spredaj nič ne vidimo, potem, ko pa končno kaka lutka pogleda skozi okence odra, pa skozenj zlezeta tudi onidve (moji mali lutkarki ). Imamo pa uno malo lutkovno gledališče iz Hoferja - si lahko misliš, kako to zgleda - ko da sva ju preščipnila nekam in ju mava v nekih kamricah, da jih krmiva - ko ene ličinke, ki jim samo glava ven iz lončka gleda (ok, ok, pač biološka primerjava, profesionalna deformacija;). atrij... i mama, bi, sine... Aha, ti bi samo načrte, to ti pa lahko dam, tega mava pa več kot preveč . Samo nimava jih kam postavit, hehe. Meni se zdijo fajn igrala: peskovnik (po možnosti ne plastičen, samo to je moja kaprica;), če imaš vrt je super, če ima vsak otrok še svojo gredico, če je plac še kak tobogan, gugalnica je sploh nujna, vsaj za moje otroke, jaz bi jo še v stanovanje obeslia:D, pa mi bi si vsi 4je želeli en trampolin, ki zdrži vsaj 85 kg . Glede na to, da punci zgledata po nama in plezata ko opici po vsem, po čemer se da in ne da plezat, bi po moje ful uživali, če bi jima iz vrvi spletla eno tako mrežo (recimo iz tobogana do tal), da bi po tistem plezali... Pa eno "zunanjo blatno kuhinjo" bi jima lahko naredila... Pa... uf, bom rajši nehala sanjat - se bojim, da bosta odrasli prej, predno nam bo to ratalo realizirat... kot smo mi mojemu očetu, on je mel tudi kup idej za nas, samo časa nič . izabelina, lahko delata gnezdilnice, recimo. Ali pa če lahko dobiš kje loj, lahko naredita lojno pogačo (to je sicer bolj popularno pozimi, zdaj ne vem, koliko ptic bo prišlo, ampak je pa ena ideja za naprej mogoče). Pa lahko jim date ven raznorazne "smeti" - beri: lase iz glavnika, prah (mucke od oblek) iz sušilca, nitke svakojake, ipd... da imajo za gradit gnezda. Vse skup zviješ v kepo in daš v mrežasto vrečko (od agrumov, recimo) ter obesiš nekam ven. Pa seveda ji lahko narediš pobarvanke na temo ptičev ipd... Mi imamo na hodniku obešen ob tleh velik plakat z najpogostejšimi pticami in potem vsaka obkroži tisto vrsto, ki jo je videla - zdaj sta jih že precej nabrali - imata različne barve barvice, da se ve, katero je katera videla, če je ne vidita obe. Če nimaš plakata, pa sprintaj najpogostejše ptice iz neta in naredi kartice, pa da jih zbira, tiste, ki jih vidi v naravi... Za gregorjevo lahko spuščate ponekod ladijce/svečke po vodi, mi bomo to šli (samo če niso iz naravnih materialov. potem poberi potem stvari ven, da ne onesnažuješ)
|