|
RE: za tiste, ki imate otroke doma 24.2.2012 11:21:08
|
|
|
|
ronja
|
Pri nas je tele dni pomlad, jupi. Jutri planiramo malo na Krk, jeee! Fauš! Glede Waldofske: ja, verjamem, da majo svetnike in da je vse malo mešano. Pri nas waldorfska nima nekih hudih svetih zadev razstavljenih (vsaj ne preveč opazno), tudi mislim, da nimajo molilnice, kapelice, ipd... kot recimo ponekod montesori vtrtci in kot škofijska šola. "Pravi" kristjani (tako oni sebe poimenujejo, da me ne bo kdo napadel, meni je vseeno, v kaj kdo verjame:) baje tako zavračajo vile in škrate, večina pa jih vzame od vsakega, kar jim je všeč, tako da imaš en kup vmesnih variant... Jaz sem brala par waldorfskih blogov o homeschooling (ne mislim doma šolat otrok, samo za ideje dobit, je pa fajn) in je bilo precej ateistk, pa še ena knjiga je bila prav neka Waldorfska, pa je pisalo, kako si kake praznike priredijo, zato sem mislila, da v originalu to ni versko - mogoče pa se motim, ne poznam toliko tega...). Sicer so pa tele naravne mizice itak čisto poganske, če smo picajzli, hehe. Karkoližeso, meni so všeč, samo res ne vem, kam bi zdaj lahko stisnila še en tak kotiček... Upam, da jima bo še zanimivo enkrat v prihodnosti, ko se preselimo... Če ne, bo pa vsaj Svitu, hehe:)
< Sporočilo je popravil ronja -- 24.2.2012 11:29:44 >
|