2sneg13
|
Ne uporabljat kamilic za učke. Tiste ki dojite dajte svoje mleko v učka večkrat na dan, najboljše zdravilo. Če ne dojite pa fiziološko. Kamilice so strup!!! Drugače smo pa tud mi fajn, danes smo bli prvič zunaj že pred 8 zj, sem taveliko peljala v vrtec.Drugače sem pa vsak dan zunaj pred 9 zj. V večini smo v 3 rundah zunaj, včasih celo 4. res imamo srečo s tem vremenom. Jutri gre pa naša frajlica prvič v marelo voziček, s prvim naklonom gor, ker je pravi firbec,leži samo še če spi. Danes je že bila,ampak pri mojih doma prej dopoldne,sam tisti voziček je skozi pri mojih starših. Mi smo v vrtec vpis tudi opravili, ravno včeraj sem dobila šifro otroka. Če ne dobim varstva v vrtcu, bodo pa moji, njegovi malo merkali, jaz pa grem itak skrajšani del. čas delat. Za GH bom kar lepo počakala do 6 meseca,tudi pravo sezono sadja bomo imeli , meni tile fruteki in podobno ni všeč. Bio je zakon! Prva je jedla frutke pri 1 letu, ker ni hotela celih koščkov sadja, potem v vrtcu je bil pa preobrat! Zelenjavo sem tudi kuhala sama, začela sem pa z bučkami, ki so najmanj alergene,hitro prebavljive,pa seveda krompirček. Potem je bil korenček, cvetača, brokoli, ohrovt...ko je to osvojila je jedla če celo čorbico iz te zelenjave. Ma je tolk fajn kuhat, če imaš jedca!Moja taprva je bla. Pri krompirju sem vedno dodala žličko olja, ker maščobo morajo dobit. Zelenjavo sem začinila z majhnim ščepcem soli, dodala kumino, ki je prijetnega vonja in okusa! Pitje tekočine smo začeli z redčenim jabolčnim sokom, kašice so bile prvotne pa iz jabolka in albert keksov!Pa fajn je,ko narediš tega mal več ,spraviš v lonček in počaka v hladilniku za drug dan.To se sploh splača delat če imaš kakšne opravke in nimaš ponovnega dela s kašicami, saj zdržijo do 2 dni v hladilniku! Tak, GH se ne bojim, ker kombinacij je milijon za skuhat. Pa naše mame se splača poslušat in vprašat za nasvet, nikar komplicirat po knjigah priporočil
|