|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktobrčki 2011
7.3.2012 21:45:29   
strumf
mojcakk. kupjeno kašico lahko shraniš za en dan v hladinik ji ne bo nič.

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 401
7.3.2012 21:49:53   
2sneg13
kaj pa če bi sama kuhala doma? Jaz iz trgovine kašic nisem dajala, ker sem nekako pristaš bio, če se le da. In definitivno je boljše, porabiš lahko še naslednji dan.
Seveda pa nadaljuj,če si začela, ne obupat. Boš vidla kolk bo teh odporov še kasneje, ko bo otrok vceloti že na GH. Tole zdaj je mala malca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...čist tko...pri 2 letih te otrok že pošlje nekam...in tvojo kuho.user posted image

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 402
7.3.2012 22:41:20   
Mimona29
MOj soncek bo jutri ze 5 mesecev!!!

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 403
8.3.2012 14:58:41   
Janja506
Jaz sem tudi začela s kupljenimi kašicami, notri so sestavine preverjene kakovosti, žal smo v taki sezoni, ko na domačem vrtu ni ravno nekih produktov za uvajanje GH, sama pa ravno tem trgovskim centrom z bio izdelki ne zaupam. Tudi kupljene kašice so lahko BIO, če želiš. Sedaj, ko smo mi že navajeni jest po žlički, pa sem začela sama kuhat, predvsem zato, da se navadi malo zelenjave (te v kupljeni obliki - obliki kašic - ni ravno dosti). Jemo že dva dni bučko s krompirjem. Naslednji teden začnem kuhat zelenjavo v mesni juhi, potem pa začnemo še z mesom delat kašice.
Kaj ŠPINAČO lahko jemo? Ve katera?

(odgovor članu strumf)
Neposredna povezava do sporočila: 404
8.3.2012 15:34:47   
Najin_pikec
Jaz Aljošiju dam zaenkrat korenček in riževo kašico. Večinoma mu sama kuham, sem pa tudi že probala v kozarčku korenček od HiPP-a. Moram rečt, da je zelo priden jedec user posted image . Bi on kar še po žlički jedel, ampak je treba uvajat počasi. Jutri bom korenčku dodala še krompirček in upam, da mu bo všeč.
Glede špinače v baby-booku piše, da se začne uvajat pri 7m (če začneš z uvajanjem pri 6m, torej ko GH uvajaš 1 mesec).

Se pa zdele že ene par dni na veliko obrača iz hrbta na trebušček user posted image . Potem ga pa mami skoz popravlja nazaj na hrbet, ko mu je položaj na trebuščku prenaporen user posted image . Tudi iz trebuha na hrbet se je že obrnil, ampak se je pri tem malo v bučko udaril, pa se verjetno še spomni, da je blo auch...

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 405
10.3.2012 6:56:40   
mojcakk
bi kuhala,pa ne upam,da nebi kej zaštrikala..strah me je..je pa res,da nisem nikjer zasledila nobenga "recepta".kak se to kuha,dela..ma mogoče katera kakšenga,al pa če bi lahko ktera povedla,kak je pripravla hrano za malega bučkota..bi lepo prosila..user posted image ..js pravim tak,da si pri prvem zmeram "tele"..usaj jst..user posted image

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 406
10.3.2012 12:52:42   
2sneg13
Vzameš najmanjši krompirček, ga skuhaš,pretlačiš. Skuhaš korenček pretlačiš....potem bučke, brokoli, cvetača...vsakič več dodajaš. Lahko daš čisto malo soli, žličko olja, zaradi maščob. Drugače pa kontaktiraj kakšno punco na forumu uvajanje goste hrane, ki ima v elektronski obliki malo paparico. Super zadeva!!!! Jaz sem imela pri prvem otrokuinje blo res fajn, milijon kombinacij hrane, hitro skuhano!!!! Res priporočam! Sama žal nimam več, lahko se pa potrudim in mi kolegica pošlje na mail.Ok?

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 407
10.3.2012 19:47:20   
Najin_pikec
Mojcakk na spletni strani otrocarije.net najdeš brošuro z nasveti in recepti. Meni se zdi kar uporabna zadeva.
A od začetka ste ve dajale svojim user posted image  tolko GH kot je želel, al ste ga prej nehale hranit. Ker Aljoši bi kar še jedel, ampak mu po nekaj žličkah neham dajat in se še podojiva.

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 408
11.3.2012 12:45:13   
Janja506
Jaz našemu pripravljam hrano sedaj v Aventovem kuhalniku. Ta teden je jedel bučke s krompirjem, sledeči teden pa bomo jedlikorenček s krompirčkem, potem pa začneva še meso uvajat. Sedaj ga malo z zelenjavo "silim", ker sadje tako ima ful rad (sladkosned bo, tako kot mami).
Našemu malčku dam GH vsak popoldanski obrok (med 12-13h) ter ga popolnoma nadomestim namesto mleka, to pomeni, da poje kolikor mu paše in nato na koncu popije še sok za žejo (korenček, jabolko, voda). In je kar zadovoljen s tem. Nato se ponovno hraniva okrog 17h, ko poje 140mL mleka.

(odgovor članu strumf)
Neposredna povezava do sporočila: 409
11.3.2012 14:05:32   
Najin_pikec
A če naredite večjo količino kašice, a preostanek zamrznete? Jaz sem korenčkovo kašico dala v zamrzovalnik, za krompir me pa malo skrbi. Drugače pa smo zaenkrat probali riževe kosmiče, korenček in krompirček, naslednji teden mu bom pa še bučko dodala.

Včeraj je bil prvič pri moji mami čez dan v varstvu (enkrat ga je že čuvala ponoči, ampak je ves čas spal), midva z Andrejem sva šla pa na eno kosilo, pa par stvari nabavt. Sva lahko v miru pojedla, ne da bi se skoz bala, da bo hotel v naročje glih ko bova jedla user posted image . Ampak itak da še vedno večino časa na tamalega misliš... Še kakšen mesec, dva pa bova šla že v kino lahko user posted image .

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 410
11.3.2012 16:42:11   
2sneg13

IZVIRNO SPOROČILO: Janja506

Jaz našemu pripravljam hrano sedaj v Aventovem kuhalniku. Ta teden je jedel bučke s krompirjem, sledeči teden pa bomo jedlikorenček s krompirčkem, potem pa začneva še meso uvajat. Sedaj ga malo z zelenjavo "silim", ker sadje tako ima ful rad (sladkosned bo, tako kot mami).
Našemu malčku dam GH vsak popoldanski obrok (med 12-13h) ter ga popolnoma nadomestim namesto mleka, to pomeni, da poje kolikor mu paše in nato na koncu popije še sok za žejo (korenček, jabolko, voda). In je kar zadovoljen s tem. Nato se ponovno hraniva okrog 17h, ko poje 140mL mleka.

user posted image user posted image user posted image user posted image

Najboljši način pri uvajanju! Res. Zdej komot daš po zajtrku že en obrok sadne kašice. Potem ko to osvojite pa tudi popoldansko kašico iz sadja. In tako imaš 3 obroke GH,2 pa ostaneta še dolgo dolgo mlečna! Tako sem jaz delala in je bila res pravi jedec! Tem kašicam dodajaš tudi piškotke,sploh popoldan, da jih malo bolj nasitijo do večerje! Ko osvojiš večino zelenjave, kar čorbo skuhat in jo imaš komot za 2,3 dni, vendar krompir kuhat posebej ! Ga na koncu pretlačiš z dozo hranjenja, tako tudi zgostiš čorbo. Ma res je vse na izzi tole!

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 411
11.3.2012 18:02:37   
Najin_pikec
Najbrž neumno vprašanje, ampak vseeno: zakaj moram krompir posebej kuhat? Jaz sem ene parkrat korenček in krompirček skupaj kuhala, bučke npr. bi pa bolj na koncu kar h krompirju dodala, ker rabijo manj časa, da se skuhajo.

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 412
11.3.2012 19:36:58   
mojcakk
najin_pikec: 2sneg13 je rekla,da krompir skuhaš posebej,če skuhaš čorbe toliko,da jo daš v hladilnik za 2-3 dni,ker krompir ni dobr,če stoji..pri nas rečemo,da rata "postan"..samo ga skuhaš posebej,pa zmešaš z ostalo čorbo..user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 413
11.3.2012 20:53:46   
Janja506
Punce jaz grem jutri v Avstrijo v lekarno, rabi katera kaj?

Jaz vsak dan skuham svežo kašico, sedaj imam že malo prakse, tako da nekje vem, koliko morem pripravit, da napolnim aventovo posodico. Trenutno še ve kašice pogrejem pred hranjenjem, kdaj mu lahko dam kar hladno kašico? Ker za te sadne kašice, ne rabim nič kuhat sadja samo operem, olupim in spasiram, kajne? PA kako je s temi jabolkami, mislim, da se morejo takoj pojest, ne smejo porjavet, ker sicer zapirajo, drži?

(odgovor članu strumf)
Neposredna povezava do sporočila: 414
12.3.2012 7:13:14   
babkaa
janja506....jaz tudi imam aventov kuhalnik, mu vsaki dan sproti kuham, jaz tudi jabolko 5min prekuham, mi je ta kuhalnik res super zadeva, prvo skuhaš nato obrneš in spasiraš ter je že pripravljeno pa to vse v eni posodi. jaz mu ne dajem nikoli mrzle hrane..

(odgovor članu Janja506)
Neposredna povezava do sporočila: 415
12.3.2012 7:14:43   
babkaa
janja506... za jabolke nevem, jaz rajši nebi dajala, če že nekaj časa stojijo...

(odgovor članu babkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 416
12.3.2012 11:17:05   
Najin_pikec
Mojcakk, hvala za odgovor. He he, če ne bi blo motečih dejavnikov in bi mal natančneje brala, tud ne bi trapastih vprašanj postavljala user posted image . Saj to, da se krompirja prevečkrat ne pogreva še jaz vem, pa se ne morem glih hvalit s svojimi kuharskimi veščinami user posted image .
Janja506, jaz trenutno ne rabim nič iz Avstrije. Ampak hvala, ker si preverila, če katera kaj nuca user posted image .

(odgovor članu babkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 417
12.3.2012 13:18:26   
pokamoka
hej, hej...
Hja jaz se bolj malo oglašam tu gori, ampak vas redno berem. Pa ne smem reči, da nimam časa za pisanje, ker mi moj mali dečko dovoljuje precej stvari... samo nekako se ne spravim k pisanju:):):) Pa vsakič posebej obljubim, da se bom poboljšala, pa ni nič iz tega, zato zdaj ne bom nič obljubljala.))::):)

Kratko poročilo iz našega življenja:
Torej, naš dečko je star že preko petih mesecev. Ima že dva zobka, ki jih je dobil pri štirih mesecih. Nismo mogli verjeti:):):) Ni bilo nobenih bolečin, samo pokukala sta ven in to je bilo to:) Še vedno se doji pri meni... zadnjih deset dni pa tudi že poizkuša zelenjavo. Zdaj pozna korenček in krompir. Sva pa tudi že začela s kašico za malico (no, to je v bistvu med obrokom ob šestih popoldne). Jaz sadja še ne bom dajala, ker mi je rekla babica, da naj ga bi šele po sedmem mesecu... oz. takrat enkrat. Pa itak imamo štiri dni en okus in naslednjih dni nov okus... in bomo lepo počasi prišli do konca šestega meseca in potem bomo začeli še sadje.
Moramo pa biti pozorne na gluten, ker ga je po novem treba dati otročku do šestega meseca starosti. Jaz bom kar gris skuhala na vodi in primešala svoje mleko in bo dobil gluten. Sama imam tolk mleka, da se pri meni lepo nahrani...

Naj pa povem, da sva imela na začetku kar težave z žlico, ker nekako ni poštekal, da tisto, kar mu dam z žlico v usta mora pojesti po grlu navzdol. Pač mu je deloval neki refleks in je lepo pridno z jezičkom vso hrano ven iz ust dajal. No, zdaj je pa že poštekal, da je to treba pojesti:):):)

Smo na štirih dnevnih obrokih, ker več jih noče. Pa nič mu ne manjka... pač dobi toliko kot hoče, če pa več noče, pač noče... in s tem se ne obremenjujem, ker lepo napreduje v rasti in v teži.

Spi tudi lepo... od devetih zvečer do osmih zjutraj v enem kosu. Res je priden. Popoldne gre še spat za uro ali dve... drugače pa tako enkrat dopoldne in enkrat proti večeru še po pol ure. In je lepo spočit in celi dan (več ali manj) dobre volje.

Veliiiiko hodiva ven z vozičkom. Ne mine dan, da ne bi šla vsaj za dve uri. Zdaj, ko se dnevi daljšajo, bova hodila dvakrat (enkrat dopoldne in drugič še po popoldanskem spancu). Res mi je super, da je tako vreme. Tudi mi imamo psičko, ki hodi z nami. Lepo ga je sprejela. Je bila pa prva, ki ga je videla in povohala, ko smo prišli iz porodnišnice in ga je res lepo sprejela.

Ste govorile o pripravi obrokov:
Jaz samo skuham (krompir pol ure, korenje eno uro, bučke bom deset minut...) in potem to zmečkam z vilici ali s paličnim mešalnikom. Vode, v kateri je zelenjava kuhana ne zavračam, ampak s tistim pač malo razredčim vso to hrano. Ja, pa jaz ne mešam različnih zelenjav skupaj. Še ne... bom videla, kako bo pozneje.

No, toliko za zdaj... zdaj grem k sinku...
Lepo bodite, pa se beremo...
pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 418
12.3.2012 16:20:35   
Najin_pikec
Spi od 21h do 8h???? Nujno rabim recept, kako pripravit user posted image  da tako dolgo spi. Mi se ponoči še kar dojimo na 3-4 ure, včasih se zbuja še pogosteje ampak ga probava s fenom prepričat, da še mal zaspi... user posted image .
Danes sem mu prvič dala bučko, zraven sem dodala še malo riževih kosmičev. Pa ponavadi mu dam pri večerji par žličk riževe kašice, da bi ponoči lepše spal.
Pri nas tudi že drugi zobek prebija, eden je pa že čist pokukal ven.

(odgovor članu pokamoka)
Neposredna povezava do sporočila: 419
13.3.2012 7:10:22   
mojcakk
mi pa še nimamo nič zobkov,ampak je na nekaterih delih dlesni čutiti takšna trda bunkica,pa vse,kar dobi v rokice,gre v usta,tak da mislim,da bo kmalu..joj,kok naš user posted image spi..mam občutek,da čist preveč..zbudi se zjutraj okrog 6,se napapa,gre nazaj spat,spi do 7-8,se previjema,je buden do 9,ko gre po hranjenju spet spat,spi 2-3 ure,okrog 12 se napapa,gre okrog 13 spat,se zbudi 14:30,ko ati pride,se nahrani,pa gre do 16-17 spet spat,pol je pripravljen na igro,včasih je buden do 20,včasih gre vmes spat,se ob 20 nahranima,zrihtama za spanje,gre spat,ob 22 ga v spanju nahranim,in spi do 6 zjutraj..včasih se orog 2-4 zbudi,se pogovarja,mu dam dudico,in zaspi nazaj(po moje,če bi bil lačen,bi kričal in zahteval hrano..)včeraj na primer je spal,jedel,spal,jedel..včasih je pa kakšen dan,ko nič ne spi..je pa skoz dobrovoljček,se smeji,pogovarja..ampak,najbolj srečen je pa z atijem..takrat pa vriska pa se smeji verjetno kak dolgo bi ga žulil(zadnjič ga je 2 uri,pa se je skoz smejal)..včasih imam občutek,da je mama samo mašina,da narihta flaško,ati je pa igrača,s katero se iga..dobro,sej se z mano tudi pogovarja,smeji,ampak nikoli tako,kot z atijem..

zdaj smo že v tej fazi,da ko ga dam v posteljico,joka,ga vzamem na roke,začne kričat,ga vrnem v posteljico in zaspi kot polhek..z povšterčkom pa nodijem seveda,včasih z dudico,včasih brez..zvečer ga pa ob 20 po hranjenju dam v posteljico,gleda diaprojekcijo na stropu,se pogovarja,včasih tudi 30 minut,in kar naenkrat zaspi..ob 22 pa kakor ga položim v posteljico,tako bi zaspal..

predvčerajšnjim je mali pogruntal,da se lahko obrne iz trebuščka na hrbetuser posted image ,in sedaj bi bil skoz samo na tleh,in imel nekoga,ki bi ga obračal na trebuščka nazaj..pa počasi se že premika naprej proti igračkam..ampak res počasi..je taka mala vrtavka..user posted image
pa tudi v posteljici se skoz obrača..sem mu mogla kupiti spalno vrečo,ker je ponoči se razbrcal,in so bile nogice zunaj..enkrat si je frajer(ne vem,kaj je ponoči počel),ampak si je žabice slekel..tak da je imel gole nogice,pa še razkrit..user posted image
tudi posteljico smo mu mogli dodatno obložiti..na treh straneh je imel obloge iz pene,na sprednji strani pa nič..pa enkrat ponoči poslušam,je nekaj ropotalo v posteljici,grem pogledat,pa je z glavico udarjal v rešetke posteljice..sem takoj zvila dekno,pa mu jo narihtala,da ne more več..
moram it,prebuja se..user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 420
13.3.2012 11:51:35   
2sneg13
Uf, naša tudi spi zdej že 3 tedne 9 ur, potem pa še 3.user posted image S tem, da jaz imam red, naša gre spat ob 20 zvečer. Nekak imamo že od prvega dne nek ustaljen urnik za hranjenje in spanje! Kar je prav fajn!
Bo pa tud naša zdej dobila zobka, je čisto na koncu. Me je kar strah dojenja. S tavelko je bla muka, ker jih je tolk dobivala enega za drugim, se je prav kregala z bradavico. Auč, res je bolelo dojenje od 4 meseca naprej pri njej!

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 421
13.3.2012 16:52:55   
Najin_pikec
Mi smo se pa ponoči skoz zbujali user posted image . Že zvečer  po kopanju se je takoj zbudil, ko sem ga preložila v posteljico, tko da sem ga ene 4x ven vzela. Na joški je takoj zaspal, ko sem ga dala v posteljico pa spet jok. No na koncu je spal kar med nama... Me prav zanima, kdaj bo ponoči spal po 8 ur v kosu, ma že s 6 ur bi bila zeloooo zadovoljna user posted image .
Naš tud brca na veliko, žabice si je že večkrat slekel, nogavičke pa praktično že od začetka ves čas nazaj obuvam user posted image .

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 422
14.3.2012 7:59:51   
mojcakk
sem se prehitro pohvalla..včeraj sem ga praktično celo dopoldne nosila pa uspavala..sumim na krče..danes je frajer potegnil kar do 7..se najedel,in zdaj spet spi..user posted image
s čim ve mažete dojenčkove glavice??mi imamo od johnsonsa,pa mu glavica včasih prav "smrdi" ..umivamo jo 2x na teden..šampon imamo pa od bubchena..temence so že skoraj izginile..user posted image
včeraj smo spet naterali še atija v šetnjo,in moram rečt,da mali sploh ni spal v vozičku(evo uro njegove vožnje v eno smer-pretežno makedam),ampak je cel čas nadobudno gledal okoli,grizel rokico in se pogovarjal..user posted image
ve že imate športni del v vozičku??

Neposredna povezava do sporočila: 423
14.3.2012 8:23:30   
pokamoka
heeej:):):)

Najin pikec: recept za naše spanje??? Ej, ti ga ne znam povedati. Če bi ga vedla, bi ga delila z vami. Pri nas se je že od začetka samo enkrat na noč zbudil, da je pojedel in spal dalje. POtem pa je to ukinil in zdaj lepo spi v enem kosu. Danes še kar spi. Ampak verjetno bo kmalu pokonci. Ne vem, če je kaj s hrano povezano... pojma nimam... jaz sem ga dojila konstantno... zdaj pa samo še dodajam hrano (korenje, krompir...) pač uvajanje hrane. In zadeva laufa...

Mojcakk: mi glavo umivamo z mustelo. Že od vsega začetka. Jaz mu jo vsak dan z vodo umijem, dvakrat na teden pa tej vodi dodam šampon. In to je to. Športni del vozička mi uporabljamo že fuuul dolgo, ker je dečko tak velikan in ni več mogel biti v košari. Imam pa poleženo naslonjalo, tak da na pol leži. In seveda ga imam privezanega.

Punce, a ste kaj že študirale o dopustu??? Kdaj in kam??? Hmmm... ker jaz razmišljam o juniju, pa verjetno takrat morje še ni dovolj toplo. Hmm... verjetno bo treba it nekam, kjer je kak bazen... da bomo lahko vsaj malo plavali in čofotali.

toliko za zdaj...
se beremo:)
pa pa

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 424
14.3.2012 8:43:37   
Janja506
Dobro jutro.
Mi smo danes za zajtrk pojedli prvič kašico (jabolko). Mi zna katera povedat kombinacijo sadno mlečne kašice, da bi mu jo naredila za zajtrk. KAko pa je z glutenom, kdaj naj začnemo s tem. Mi že sedaj celo kosilo pojemo samo kašico, včasih več včasih manj.

Mi še nismo v športnem vozičku.

(odgovor članu strumf)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?