|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
16.2.2012 9:24:52   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: caelia

IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

še glede vrtca komentar na to, kar je pisala caelia... pozanimaj se v svojem vrtcu!!!! Ker pri nas so nekatere stvari drugačne in ima res vsak vrtec po svoje urejeno (že samo roki za prijavo so pri nas nekje konec aprila), kar sem ugotovila že, ko smo prvega vpisovali. Ali pa preberi pravilnik, je verjetno na netu. No, pri nas te prosijo, da vpiši otroka in ga lahko daš kadarkoli noter, lani so enega med poletnimi počitnicami uvajali. Še enoto lahko izbiraš. 

ja, saj pravim, da ma vsaka občina drugače.. tako kot sem napisala jaz, je v Logatcu.

Ja, sem samo želela podkrepiti tvoj odgovor user posted image

In ja, tisti bodiji z malo hlačkami zraven so super. Tetra plenic pa ne dajat preko vozička, ker uv sevanje gre skozi, ustavi pa tiste žarke, ki povzročijo, da zapremo oko in potem tisti škodljivi sijejo direkt v odprto očko! Dat je treba gosto plenico (jih tudi prodajajo), odejo ali senčnik.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 16.2.2012 9:27:32 >

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
16.2.2012 10:13:22   
Arwen_84

še glede vrtca komentar na to, kar je pisala caelia... pozanimaj se v svojem vrtcu!!!! Ker pri nas so nekatere stvari drugačne in ima res vsak vrtec po svoje urejeno (že samo roki za prijavo so pri nas nekje konec aprila), kar sem ugotovila že, ko smo prvega vpisovali. Ali pa preberi pravilnik, je verjetno na netu. No, pri nas te prosijo, da vpiši otroka in ga lahko daš kadarkoli noter, lani so enega med poletnimi počitnicami uvajali. Še enoto lahko izbiraš. 

ja, saj pravim, da ma vsaka občina drugače.. tako kot sem napisala jaz, je v Logatcu.

Hvala za odgovore...ja, to vem da je v vsaki občini drugače. Me je v okviru zanimalo samo, če se da otroka prijavit v občini, kjer imaš začasno prebivališče...(sem dobila info, da ja...samo imajo prednost tiste s stalnim). Vlogo bom oddala nekaj dni po rojstvu, ne glede na datum sprejema in komisijo...ko pač bo, bo...če nebo prišel nikamor bomo reševali naprej.
Ker bom uveljavljala porodiški, nadomestilo ob rojstvu otroka, itd - vse v občini, kjer imam stalno prebivališče sem se ''bala'', da mi bodo rekli, da naj tam tudi iščem vrtec...(čeprav bomo dejansko živeli v Kp).
Priimek
Ja, sej o tem sem razmišljala..da pride do nekih brezveznih komplikacij na mejahuser posted image . Otroka itak prijaviš na svoj stalni naslov (parter ga ima na Štajerskem, tko da ne pride v upoštev), priimek daš od obeh (samo, da se izogneš tem komplikacij), čeprau bi raje vidla, da ima samo njegovega...jaz si priimka brez poroke ne morem dodat zraven, ali je tudi to možno...user posted image .
Tnx za pomočuser posted image

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
16.2.2012 10:19:36   
tulpek
Arwen, itak da si lahko dodaš ali spremeniš priimek, samo na UE greš, nekaj plašaš za spremembo in potem še za nove dokumente, pa je. Ampak ceneje pride, če daš otroku oba.  

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
16.2.2012 10:47:33   
Arwen_84
Ja, samo isti priimek (samo tako enkrat odan) verjetno še ne pomeni, da to potrjuje da je otrok moj, ne? Mislim, da moraš imet še vedno s sabo neko potrdilo al rojstli list..jaouser posted image s to papirologijo...To da ima otrok oba pa se mi zdi ena klobasa teh priimkov...Ravo mi je sodelovka razlagala, da je tudi pri njej blo tko...tudi z otroškim dodatkom, dohodnino, itd...več dokazovanja in komplikacij...problem je baje tudi pri očetovkem dopustu (teh 15 dni) - ker ima on stalni na Štajerskem, začasni v Kp...in mu baje lahko ne odobrijo, ker kako bi naj skrbel za otroka, ki pa ima prebivališče v izoli? (nevem, če je začasno enakovredno) - v smislu kako bo ''''skrbel'''' za otroka, če niti ne živita skupaj.

Al je res najboljše, da si spremeni svoj stalni naslov (tako, da bomo vsi trije imeli stalnega v Izoli in vsi trije začasnega v Kp) - mamija, če ne greva eno popoldne po službi na urad se poročituser posted image . Baje je tudi pol pri uveljavljanju dodatkov, jemanju kredita, itd ...vse lažje.user posted image Tašča me pa zadavi, ohh yeeahhuser posted image ! - zato, ker ne bo fešte...drugače nam tko že vsi s tem ''''utrujajo''''.

< Sporočilo je popravil Arwen_84 -- 16.2.2012 10:48:49 >

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
16.2.2012 10:59:29   
tulpek
Midva sva imela ob rojstvu prvega tudi stalni naslov vsak na svojem koncu, 50 km narazen, pa ni bilo nekih problemov, o katerih ti je govorila sodelavka. Itak je zdaj to že stalna praksa user posted image user posted image user posted image . ja glede klobas in priimkov imaš pa prav, potem ko se bodo pa poročali in bo imel fant 2 priimka in punca 2 priimka... in si lahko misliš naprej: ali samo punca 2 nova, ali 2 nova in 2 stara... ali se ne poročita in ima otrok 4 priimke user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
16.2.2012 11:51:43   
Arwen_84
tulpek

user posted image Primer iz službe...sestanek, neki posl. parterji iz nevem kje...pomoje je 2min govoru svoje ime, potem še priimke ...in pol, ko konča s svojo ''predstavitvijo'' mi da roko in reče:''Please, just call me Alex'' - ki pa nima veze niti z enim od unih, ki jih je prej našteluser posted image

Bom na CSDju vprašala kaj bi blo najboljše s kombinirat s temi naslovi in priimki...da bomo imeli vsi čimmanj brezveznih nevšečnosti, nič ne skrivamo, tko da bom povedala tako kot je dejansko situacija. Sej je še sto drugih tako menda, bodo že vedli...pol pa si preberem nov družinski zakonik počez in povprek, da bom vedla vsaj kaj se res grejo in, če bodo te stvari vsja malo bolj urejene potemuser posted image . Dovolj sem morila RR s tem...thx anywayuser posted image

Na obali imamo sonček, brez enga samega oblačka..tko, da tiste, ki rabite malo dodatnega vitamina D - pošiljam!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
16.2.2012 12:48:43   
Tasha10
Ojla punce!

Hvala za odgovore glede očetovstva in poletnih oblačilc za naše male razgrajače user posted image . Bodiji z kratkimi rokavi in hlačkami se tudi meni zdijo super.

Ali ste se že kaj odločale, če boste šle na akupunkturo? Jaz razmišljam, da bi šla - kaj pa ve?

Zdaj pa pičim jaz z mojo user posted image na sprehod, na sonček.

Uživajte!

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
16.2.2012 13:07:49   
Gorga
Ojla user posted image

ovnica te je pa res pozno naročila na naslednji pregled. Vsaj meni se tako zdi. Moja G zadnje dva meseca naročuje na preglede na dva do tri tedne, zadnji mesec vsak teden in te najmanj da vsaj na CTG mal. Mene z user posted image user posted image pa naroči še večkrat.

modrček za dojenje - jaz nisem rabila za dve št. večjega kot ga sicer nosim. V obeh nosečnostih so se mi takoj po zanositvi prsi povečale za eno številko in modrček za dojenje sem potem imela tudi tolk velik in mi je bil ok. Dojila pa sem polno. V bistvu ne moreš vedet kako bo.

Bom dopisala samo kar se še meni zdi, da se rabi oz. niste že druge napisale:
Seznam za P - V PO porodnišnici sem dobila 3x mrežaste gatke in 2pak vložkov. Za naprej si moraš sam poskrbet. Jaz sem imela s sabo še kremo za bradavice. Drobiž za kavo na avtomatu. Duda.
Komplet za dojenčka za domov - jaz sem ga naštimala v predal in zraven še napisala listek, da bo moj vedel kaj vse prinesti na dan odhoda. Ne bom vzela tega s sabo, ko grem rodit, ker je nepotrebno.
Za nego dojenčka - 1 posoda s toplo vodo za umivanje in čiščenje pri previjanju je bila zame dovolj, ker sem ga čistila s toto krpicami in odpadne direktno metala v koš. Sterilne zložence in fiziološko za čiščenje popka pri nas prinese kar patronaža.
Za mamo doma - čaj za dojenje
Ostalo pa približno kot ste že zapisale.

Lp user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
16.2.2012 13:39:45   
caelia
IZVIRNO SPOROČILO: Arwen_84

Ja, samo isti priimek (samo tako enkrat odan) verjetno še ne pomeni, da to potrjuje da je otrok moj, ne? Mislim, da moraš imet še vedno s sabo neko potrdilo al rojstli list..jaouser posted image

Glej, isti priimeka še vedno ne pomeni, da je otrok tvoj- če čist realno pogledaš. samo, če masta iste priimke, je manj možnosti, da te bo kdorkoli vprašal "čigav je? "
saj nas ubistvu noben ne sprašuje po DNK testih in tem, ne?? Mislim, pomisli kolikokrat so tebe všrašali za dokazilo, če si res mamina in očetova?
ker če imajo starši in otrok enak naslov (in priimek) je pač logično, kdo "spada" skupaj. Pač, manj papirologije.

Primer moje sodelavke je res izjema, so pač jo meli za sumljivo al kaj jaz vem...user posted image  ker je mela drug priimek in drug naslov kot otrok, mali pa star dve leti...

No, ta isti primer sem povedala moji prijateljici, ki je rodila lani oktobra..

Si je šla samo zaradi ljubega miru dodat še fantov priimek, plačala je 60 eur se mi zdi.. ker je dražje, če si "krnekaj" dodajaš zraven.
Po poroki je sprememba priimka zastonj, samo pač nov dokument plačaš. (to pa vem zato, ker sem se jaz lani poročila in menjala vse dokumente)

Sprememba stalnega prebivališča  (ali začasnega) pa je tak zastonj. greš na upravno, poveš kateri bo tvoj novi naslov, če nisi latnik stanovanja, rabiš zraven dovoljenje lastnika nepremičnine.

Jaz im moj mož in sin smo vsi rabli dovoljenje tasta, da se lahko "vselimo oz. prijavimo" na naš novi stalni naslov. Ker je pšač tast še vedno lastnik hiše, ki smo jo mi obnovili in se vanjo vselili. To dovoljenje je pač neka izjava, ki jo napiše na A4 list, navede svoje podatke in podpiše. Nič kaj ekstra. To oddaš na upravni, oni te prepišejo na stalni naslov in ti izdajo začasno potrdilo o stalnem prebivališču. s tem potrdilom potem greš urejat spremembe osebne izkaznice, vozniške.. pač, dokumentov.  Razen zdravstvene ti ni treba menjat, če ne menjaš priimka. če pa tudi priimek potem pa ja.

No, o tem sm se precej razpisala.. ker sem morala jaz skozi vse to..
Najprej sem prvo leto menjala samo stalni naslov- zaradi službe, ker mi niso hoteli izplačevati potnih stroškov na stari naslov, potem čez eno leto sem pa morala menjati vse dokumente zaradi poroke- sprememba priimka.

Upam, da sem ti zdaj kaj pomagala s tem...

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
16.2.2012 14:42:51   
Skarjice
Pozdravljene,

Oblekice za april: Prva je bila aprila in sm imela sledeče. Bombažne žabice/hlače ter bodi ali tetra majica + hlače in jopica
iz pliša za čez. Copatke. Bombažna kapica. Dekica za čez pokrit ter plenička za čez lupinico, ko se gre ven.
Pajacke iz pliša št. 56 in 62. Od 68 št. naprej imam poletne cunjice. Kratke bodije, nekaj dolgih bodijev, dolge majčke, bombažne pajacke,
bombažne hlače, kratke rokavčke in kratke hlačke. Št. 74 skoraj nimam, ker je potem tak preskok v rasti.

Poleti sm oblačila kratek bodi + kratke hlačke, ter bombažna majica za čez, jopica. Po plasteh potem slačila čez dan.

*Bombažnih žabic za pod pajacek imam samo 2 ali 3 pare. Bodijev veliko (ker se jih pogosto menja- drekec), ter plenic.
A bomo široko povijal al ne se bomo še odločil...

Kozmetika:
ZA DOJENČKA:

- mandeljevo olje
-fiziološko raztopino...... od niveje v ampulicah
-pleničke.... pampers Muller
-Zaščitna krema za obraz (za otroke).... mini embalažica, pri prvi skor nisem rabila
-Otroški šamponjček.... mini embalažica
-Bombažna vata
-Robčki za brisanje ritke
-sterilni zloženec
-Duda (2)
-čaj za novorojenčke
-Ščetko za čiščenje stekleničk
-adaptirano mleko.... (malo, 5 vrečkic).
-alkohol za popek

Doma mam še črpalko za mleko, 2x flaška, krpice, bombažne pleničke, 2x privijalna plenička, brisačko za po kopanju, podlogo za previjalno, krtačko za lase, škarjice, termometer za v banjo, pralni prašek Persil-Sensitive, vatirane palčke,...

ZA MAMICO:
- blazinice za dojenje
- modrc za dojenje (velikost kot jo imam sedaj).
- vložki + ene pleničke za probo
-spodnje hlačke za enkratno uporabo
-čaj za doječe mamice
-za mazanje presredka
-lekadol

No to mam tud zaenkrat naštimano. Ostalo ko bo čas. Komaj čakam porodniško, da bo malce bolj na easy.

Papirje na CSD tudi oddala. 1x izpolni delodajalec, 1. sam.

Kar se vseh teh papirologij tiče, se pa z vami popolnoma strinjam, da je ogromen vsega, informacij pa ne dobiš
na enem mestu in moraš skakat od enega uradnika do drugega.

Mejte se!

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
16.2.2012 15:02:28   
klarcy
čiščenje popka opažam, da vse nameravate čisti popek z alkoholom, zanimivo nam je pa v MS rekla, naj ne čistimo z alkoholom popka, ker peče, ampak samo s sterilno gazico in fiziološko, potem naj ga obrišemo s suho gazico, nato pa naj položimo še eno gazico na popek in zapnemo pleničko čez.

modrčki za dojenje jaz sem si kupila enega za eno košarico večjega v DM, pa mi je zdaj še malo prevelik. zdej bom pa počakala in si bom enga kasneje kupila, da vidm če se bo kej povečala košarica. se mi je pa obseg povečal, zato sem si kupila podaljše za obseg modrčka, ker so mi prešnji modrčki še kar prav glede košarce, me pa vse tišči v obsegu.

sprememba naslova zaradi vseh teh komplikacij, sem si ravno danes spremenila naslov in bom imela zdaj enakega kot fant in kot otrok, ker živim pri njemu in tudi otrok bo itak prijavljen na ta naslov. tako da bomo imeli zdaj vsi vsaj enak naslov. pa še v ločeno gospodinjstvo sva se prijavila. in sem prav vesela, da sem se tako odločila, :)

< Sporočilo je popravil klarcy -- 16.2.2012 15:03:58 >

(odgovor članu Skarjice)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
16.2.2012 15:09:35   
Gorga
IZVIRNO SPOROČILO: klarcy

čiščenje popka opažam, da vse nameravate čisti popek z alkoholom, zanimivo nam je pa v MS rekla, naj ne čistimo z alkoholom popka, ker peče, ampak samo s sterilno gazico in fiziološko, potem naj ga obrišemo s suho gazico, nato pa naj položimo še eno gazico na popek in zapnemo pleničko čez.

Jaz ga ne bom z alkoholom, ker tudi pri ta prvem nisem, ampak tako kot si ti napisala. Kot sem že napisala pri nas prinesejo kar patronaže par kompletov sterilnih zložencev in fizološko. Dala pa je še nek prahec za celjenje.

< Sporočilo je popravil Gorga -- 16.2.2012 15:10:11 >

(odgovor članu klarcy)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
16.2.2012 15:17:17   
Arwen_84

Glej, isti priimeka še vedno ne pomeni, da je otrok tvoj- če čist realno pogledaš. samo, če masta iste priimke, je manj možnosti, da te bo kdorkoli vprašal "čigav je? "
saj nas ubistvu noben ne sprašuje po DNK testih in tem, ne?? Mislim, pomisli kolikokrat so tebe všrašali za dokazilo, če si res mamina in očetova?
ker če imajo starši in otrok enak naslov (in priimek) je pač logično, kdo "spada" skupaj. Pač, manj papirologije.

Upam, da sem ti zdaj kaj pomagala s tem...

caelia

Se popolnoma strinjam..meni je tudi butasto, da v bolnici - če si poročen avtomatsko napišejo očetovstvo na tvojga moža, će pa nisi pa moraš papirje (priznanje) nosit...hah, kdo pa trdi, da je tvoj mož res oče otroka?user posted image - spoh če si poročen..par mescev pred rojstvom in podobno - pač tega stvar birokracije, ki nima smisla se mi zdi. Bom pač nosla zraven še en pok papirjevuser posted image
Stalnega naslova sem v podnajemniško pa nebi spreminjala, ker to za sabo povleče en kup stroškov-menjava dokumentov, itd...sploh pa, ker imava namen enkrat kupit nekaj svojega..in bo v roku 1 leta, dveh...spet treba menjatuser posted image . Lahko bi si dal on začasno, kjer imam jaz stalno-samo potem ne bi mogli bit vsi trije skupaj na začasnem (ker on dveh menda ne more imet)user posted image ...ma dobro, bomo že zrihtali. Pa v tem podn. ima lastnica stalni naslov prijavljen- zaradi vrtca.
čiščenje popka
tko so nam rekli, da je veliko bolj učinkovito..ker pa je alkohol hladen na dotik...bodo lahko kakšne protestacije...ampak samo s tem res razkužiš...voda vse okoli še omehča - če ni do konca obrisano. Samo en poteg (brez mazanja gor, dol), gaza, brez uporabe trakov za leplenje gaze gor (deloma se jo malo stabilizira z pleničko), ker so tej traki too much za otroško kožo...Tko je blo nam naročeno-sicer pa tko na začetku to dela patronažna, tko da nadaljuješ kot dela ona, še vprašaš...in teh problem kaj in kako vnaprej nimaš.

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
16.2.2012 15:27:27   
tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: Skarjice

Št. 74 skoraj nimam, ker je potem tak preskok v rasti.

Js pa 68 skoraj nimam user posted image user posted image user posted image user posted image

Akupunktura... sem bila prvič, ni pomagalo, da ne bi šla preveč čez rok - dobiš tudi za to eno iglo, so mi pa sprožili 11 dni čez.... sem se pa odprla prej kot v 3 urah od začetka dodajanja umetnih popadkov, tak da možno, da je kaj skrajšalo to fazo. No, sedaj ne bom šla. Sem pa tudi pridno pila čaj malinovih listov od 36. t in do konca.

(odgovor članu Skarjice)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
16.2.2012 18:14:52   
Tasha10
Ojla Tulpek!

Akupunktura- jaz bom verjetno vseeno šla na akupunkturo - nikoli se ne ve. Pa tudi čaj nameravam pit. Edino za masažo presredka se ne bom odločila, ker že itak se skozi s temi vaginaletami ukvarjam(glivično vnetje) in se ga sploh ne morem rešit - uporabljam pa canesten vaginalete + kremo.

Pa še eno butasto vprašanje - na katere dele telesa pa ti dajejo igle?

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
16.2.2012 19:17:01   
čikica
Lep pozdrav.
Pa smo končali z MS šolo. Danes je bila veliko bolj zanimiva. Prvi del nam je patronažna povedala kaj potrebujemo (oblačila) za začetek. Ne preveč, ker hitro prerastejo. Tudi za higieno nam je bilo naročeno naj ne nakupimo ne vem kaj. Do njenega obiska naj bi imele doma kremico za ritko (baje je čist dobra tista iz zmešana iz lekarne), vlažilne robčke za umivanje otroka (taka naj bi bila praksa v naših koncih - umivanje, s tem je mislila brisanje splovil, za vratkom in pod pazduhami, kjer se jim rade naberejo smetke od ob oblačil). Za čiščenje popka pa nam je predlagala, da si nabavimo alkoholne robčke, ker jih kasneje lahko uporabiš še za kaj drugega (no meni so ostali od IFV). Tako prakticirajo pri nas. Ta del mi je bil najbolj všeč. Drugi del v šoli je bil vezan na vzgojo otroka - predavateljica je govorila samo o svojih izkušnjah, na pa kaj bolj na splošno. V tretji uri smo poslušali uslužbenko Centra za socialno delo (ta nam je prinesla ogromno enih zloženk) Roki za oddajo dokumentacije so: 60 dni pred rokom poroda (porodniški dopust, očetovski dopust, za porodniško nadomestilo, očetovsko nadomestilo); 30 dni pred rokom je potrebno obvestiti delodajalca o starševskem dopustu (tako mati kot oče), vlogo za otroški dodatek pa je potrebno oddati v 90 -ih dneh od otrokovega rojstva, v tem času se ureja tudi otrokovo zavarovanje (prva dva meseca je otrok zavarovan avtomatično po tistem staršu, ki ima urejeno zavarovanje). Tako piše v zloženki Zavarovanje za starševarstvo in Družinski prejemki. In zadnji del smo imele telovadbo, kjer smo se učile pasjo dihanje in pa vaje za žile.

Tako da bova jutri obiskala Center in uredila dokumente (v ponedeljek je moj zadnji rok, pa tudi potni list velja samo do ponedeljka - tako kot ponavadi, vse delam zadnji dan).

Uživajte.

(odgovor članu Tasha10)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
16.2.2012 20:36:57   
nusi
čer

najprej spiham jezo - torej, jaz, ki v življenju nisem imela slabe krvi, še takoj po porodu menda tako dobro, da je dohtar kar pogledal in me pohvalil ikmam zdej čist za en drek kri user posted image , premal železa pa še dveh stvari user posted image . matr sm besna, pa kako je to možno, res je, da bl za en drek jem, ker pač tamalga rihtam in pol sem skos neki v pogonu, ampak se mi je zdej, da vseen csaj sadje in zelnjavo redno jem. Mah... zdej sm dobila tablete železa, da se mi bo še bl rit zaprla user posted image

oblačila - moj je bil majski in sem ga vozila naokrog na začetku v bodiju z dolgimi in bombažnih hlačka do pasu s podplati (žabicah), pa po potrebi deko čez. Kadar se je shladilo je dobil čez že kakšno jopco, poleti je blo pa tko vroče, da samo bodi brez rokavov in to je blo to.

Popek - alkohol, pol pa fiziološka, pa dokler se ne zaceli še gazica čez, sao položena, nč zalimana

kreme za sončenje - naj sploh ne bi uporabljali do enega leta in jaz je tudi nisem. tamal je bil v senci, oz sem imela namonteran gor dežnik, sicer je res veliko dela, ampak še najbolj hladno, ker tiste tetra plenice ne samo, da nimajo uv zaščite, ampak spodaj rata cela savna.

porodnišnica - meni so kar prav prišli tudi moji vložki in mrežaste gatke, pa seveda natikači

(odgovor članu čikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
16.2.2012 21:32:40   
_ada_
Lep večer, no jaz sem že dva dni tacala sam naokol pa po trgovinah, sem mela preveč energijeuser posted image .No zato me pa tišči zdej v spodnjem delu trebuha.
Am joj kr pozabila sem kaj sm hotla rečt...nosečniška pozabljivost hehe
aja tako mi dela preglavice iztekanje kolostruma in mi lih včeraj sredi btc-ja pricurlja še dobr d sm šla na wc da sem sploh opazlauser posted image .
..čista izguba časa, ker niso povedal nič kar ne piše v baby booku, oz. so že same rekle al to vam bojo itk patronažne pokazale, oz. so dal publikacije v katerih tako vse piše. Edino kar sem izvedla je da imamo pravico do obiska patronažne babice že pred porodom in da nam pač lahko pove vse kar nas zanima.
Aspirator za nosek...kaj menite ker je bolši:električni ali tisti, ki se priklopi na sesalec.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
16.2.2012 22:01:15   
nusi
aspirator za nos

moje mnenje - imam baby vac za na sesalc in elektronskega - living lab. Tisi elektronski mi je čist mim, prov nč vn ne spravi, ampak možno, da sem ga narobe uporabljala, ker eni ga ful hvalijo, meda je point v tem, da drugo nosnico zatisneš. Baby vac se nam pa ful obnese, vse vn potegne, kar je ob ornk prehladu zlata vredno , ker če probaš to delat s tisto pumpico na dah, te kap rukne tolk vlečeš.
Ne en in ne drugi pa nista primerna za redno higieno noska . to pomeni samo z vlažnim svalkcom vate mal ven mačke polovit. Oba lahko ob stalni uporabi poškodujeta sluznico, kot sem rekla - ob hudih prehladih, sploh če ima tamal težave z dihali ali ušesi pa sta nepogrešljiva.
Edin - baqby vaca je to, da rabš sealec, kar zna bit problem na dopustu

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1794
17.2.2012 8:23:26   
Arabella1

Pozdravljene souser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: **Tinkara78**

Arabella- jaz sem tak tak. Viroza me spet zdelala. Od kašlja me je vse bolelo v predelu trebuha in me je moj skoraj že odpeljal na sprejem. V petek imam pregled. Mala mi tak dol pritiska. Jo čutim direkt v nožnici. Samo ni še dol obrnjena, ker brca bolj levo desno. Upam, da ne ostanem spet not. Včasih se mi zdi, da se spodaj odpiram. Tak, da večino časa preležim.

Sicer pa februarja še nisem bila v bolnici user posted image .

Tinkara upam, da ostaneš brez bolnice vsaj do konca februarja, sej verjetno ne pogrešaš tistih neudobnih postelj... user posted image

papirji... midva nisva poročena, imava pa zdaj (od srede) oba stalno bivališče na istem naslovu, torej ena skrb manj.. tudi meni je potekel potni list 12.02. user posted image tako, da sem naročila novega, dokler ga ne dobim (baje da se čaka cca 5-10 dni) ne morem urejat na csd, ker se rabi osebni dokument zraven.. ma ni nobene panike še, je še dovolj časa.

od opreme za user posted image in mamico vidim, da ste vse že napisale user posted image pridne user posted image jaz bi še to predlagala:
stol počivalnik in blazino za dojenje, zelo praktična kombinacija za dojenje, ter tudi samo cartanje user posted image

za mamico pa (ne vem, mogoče je katera že napisala) kremo za prsne bradavice, ki ratajo takoj na začetku baje hudo občutljive, ta krema user posted image ni škodljiva

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
17.2.2012 9:03:15   
Hinata
No, ste se kar razpisale, pa še o temah, ki me zanimajo....npr. to urejanje papirjev. Tudi jaz si moram zrihtat verjetno vsaj začasno prebivališče na naslovu, kjer bomo vsi živeli...kar odlašam s tem in v bistvu pravno gledano "na črno" nekje živim user posted image . Stalnega prebivališča še ne bom spreminjala, ker mi je škoda zaradi tega vse dokumente spreminjat....bi raje videla, da se poročiva in takrat pač vse uredim. Bi tudi jaz želela, da imamo kot družina enoten priimek...ampak mojemu ne diši poroka....ga samo stroški skrbijo, čeprav se to lahko čisto preprosto izvede....saj ne rabiva neke filmske poroke....ah, moderni moški user posted image
Me pa tudi malo zanima glede vrtca, če recimo otroka prijavim na svojem stalnem naslovu ali na partnerjevem, kjer bomo tudi živeli. Ali bi bili potem na slabšem glede vrtca, če bi ga prijavila na svojem?

Glede oblačilc pa še zase ne vem, kako se bom oblačila aprila/maja....tole vreme je letos itak malo zmešano, ne vem ali bi bila pomlad ali zima :) Jaz sem bolj hladne sorte in sem še notri v jopi in pod deko (res pa da nimamo zelo zagreto stanovanje) Bom šla verjetno kar sproti v nabavo, sploh ne vem....še dobro da bova nekaj tudi dobila od drugih...vsaj za začetek, da ne bo nagec user posted image Za vse ostale drobnarijice bom pa verjetno zadnje trenutke po trgovinah letala. Po eni strani bi že takoj rada vse zrihtala za dojenčka, da ga samo še domov pripeljemo, po drugi strani pa odlašam z malenkostmi in z dokončnim urejanjem zadev...user posted image

Danes sem spet na veliko sanjala...pa skoraj vedno mi nekja ne paše, saj se ponavadi zbujam z jokcanjem. Itak večinoma pozabim, kaj točno se je dogajalo, ampak vseeno vem, da mi nekja ni bilo všeč. No, vsaj malo boljše spim zadnje noči in se zbujam malo prej, da ravno ne prespim celega dopoldneva :)

Včeraj je bilo tako lepo sončno, danes pa spet bolj sivkasto. Sem včeraj naredila čistilno akcijo in malo posedela na sončku, ni se mi pa dalo sama v kak hrib...pa mi je kar malo žal, ker danes pa ni tako lepo :/ No ja, je pa vsaj malo bolj čisto okrog mene...samo kaj, ko se pospravljanje zelo kmalu nič vem ne pozna...je kaj kmalu lahko vse spet nastlano user posted image

Lepo se imejte in navijam za sonček user posted image

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
17.2.2012 9:13:34   
tulpek
Mi imamo baby vac še od prvega. uporablja se, kot je napisala nusi. Za vsakodnevno pa malo z vatko not potipaš, pa je. Je pa odvisno od otroka, naš dolgo ni bil bolan in niti nismo imeli kaj za čistit.

Meni je pa vozniška včeraj potekla user posted image user posted image user posted image pa sem se 2 dni prej spravila k zdravniku in na UE za podaljšanje, čeprav sem celo leto prej vedela user posted image user posted image user posted image No, glavno da je to za mano in imam celih 10 let mir user posted image user posted image user posted image .

Krema za sončenje: itak da ne, dojenčkov se sploh naj ne bi izpostavljalo močnemu soncu. Bo kar v senci v košari. Pa saj meni tudi ne paše vročina in smo poleti čez dan noter, na morje bomo šli šele septembra.

Čikica, pri nas so pa precej proti vlažilnim robčkom za take male, voda in vata, to je to, ne pa ves kup tistih sestavin, za katere se sploh ne ve, kaj so. Tista hladilna krema za ritke iz lekarne je pa najboljša, nima nič dodanih parfumov ali česa drugega, kar se sploh ne rabi, samo da diši. Edino če pride do kakšnega vnetja, rdeče rikte je boljše dat roza bepanthen ali kakšno drugo kremo, ne vem imen, ker nam je bepanthen vse popravil oz. sploh ni bilo nič hujšega... je pa neka praška krema ali podobno.

Tasha, meni masaža presredka ni pomagala, tak da je zdaj sploh ne bo. Glede igel pa, če se prav spomnim, dobiš eno v glavo in potem v vsako roko eno in nogo dve, ampak ne vem točno lokacij, možno tudi, da je malo drugače. Potem jo pa še dobiš v mezinček na nogi - ta igla pa je za to, da ne greš preveč čez rok user posted image user posted image user posted image . Boli pa ne, js se zelo bojim igel, da mi ni bilo panike. No potem tako napikan ležiš tam kakšnih 20 minut, potem ti jih pa vzame ven.

Nekje sem prebrala na seznamu čaj za novorojenče: no, mi tega nismo potrebovali (spila sem sama), ker ni hotel oz se je dojil in po flaški ali žlički ni hotel pit. AM smo vrgli vstran, ker je bilo mleka preveč in je samo patronažna delala neko nepotrebno paniko, verjetno imajo kakšno pogodbo in procente, če jim povečujejo prodajo AM user posted image user posted image user posted image . Vse čist napsihirajo (vsaj pri nas) in prvi razlog, zakaj otrok joka je to, da nimaš ok mleka in moraš po AM.... No, zdaj ji bom kar lepo povedala, če bo kaj poskušala, pa tako bo druga, ker smo se vmes preselili.

Na pozabite na vložke, gre fulll po njih in jih je fajn imet malo na zalogi, če boste šivane so najboljše vir natur, ker v ene druge se lahko zapletejo šivi, saj imajo neko mrežico. Saj možno, da se je v 2 letih kaj spremenilo in je kaj novega na trgu, še nisem gledala.

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
17.2.2012 9:19:18   
tulpek
Hinata, za vrtec je odvisno, koliko je vpisa, če ostajajo mesta fraj, ni problema, sicer je pa boljše, da so naslovi tam, kjer bo vrtec. Samo sprememba naslova na stane toliko, če nimaš osebne user posted image V potni list ti kar tam natisnejo naslov, nova vozniška je pa 15 eur in 1 cent user posted image user posted image user posted image
In v Lj imajo še eno foro, da morata bit starša vsaj 2 leti prijavljena v lj, da dobita kar veliko dodatnih točk.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
17.2.2012 10:11:07   
Anonimen

Punce, podatke za seznam pišite okrepljeno in/ali s kakšno drugo barvo (podčrtan A zgoraj v vrstici za urejanje besedila).

user posted image

PDP
nick, starost, število user posted image , številouser posted image , pregled, kraj, spol user posted image ali user posted image

27.3. 2012
user posted image  cmokica*, 1user posted image , MB, NP, user posted image

01. 04. 2012
user posted image ina11
user posted image ovnica8, 31let, Lj, 1user posted image , user posted image

03. 04. 2012
user posted image aprilcica12
user posted image MARTOMI, 2user posted image , 1user posted image , NP

04. 04. 2012

user posted image nusi, 28 let, 2user posted image , LJ, (maj 2010) 
 user posted image Mareli, CE, 2user posted image , 1user posted image NP

05. 04. 2012
user posted image frinina, 31 let, 2user posted image , Koroška, NP
user posted image  pobalinkaa, 30let, 1user posted image , Domžale, user posted image , NP 13.2

06. 04. 2012
user posted image rozinca33, 35let, 2user posted image (jul 10, feb 02), user posted image

07. 04. 2012
user posted image trikratmami, 37 let
user posted image Sapin,  1user posted image (maj 2010)
user posted image _vanilija_, 29 let, 1 , NP   user posted image
user posted image KlaraMay, 29 let, LJ, 2user posted image ,1user posted image (april2011), user posted image

8.04.2011
user posted image krispin, 32let, LJ, 1user posted image , user posted image
user posted image 2.mami, 32 let, 1user posted image (jan. 2010), user posted image

09. 04. 2012
user posted image caelia, 26let, 4user posted image , 1user posted image , user posted image

10. 04. 2012
user posted image 1.4.2012, 2 user posted image
  user posted image Katrin* (Kaja), 21 let, LJ, 1user posted image
user posted image aniani,  user posted image

11.04.2011
user posted image Lency85, 26 let,
user posted image Adryanca, 28let, Kranj, NP 14.2, user posted image

12. 04. 2012
user posted image domci, 2user posted image (maj06, junij10)
user posted image  Gorga, 32 let, Vipavska dolina, 2user posted image (jan 10), NP   user posted image user posted image
user posted image _ada_, 1 user posted image , NP 17.2 user posted image

13. 04. 2012

14. 04. 2012

user posted image Putpuri, 26 let, Primorska, 2user posted image ,  NP  user posted image user posted image  
user posted image Urška018, user posted image
user posted image loncha

15. 04. 2012

user posted image Blueone, 27 let, Kranj, 2user posted image
user posted image ancika83, 28 let ,1user posted image (maj 2010), Lenart, user posted image
  user posted image **Tinkara78**, user posted image , 1user posted image , NP
user posted image Katy13, 30let, 2user posted image (doma april 08)
user posted image Pikapolonica13

16. 04. 2012

user posted image mancica, 26 let, LJ
user posted image Arabella1, 33 let, user posted image

18. 4. 2012
user posted image Tasha10, 29let, Račeuser posted image , NP 22.2

19. 04. 2012
user posted image Nana09, 1 user posted image (april08)
user posted image Rafaelica (čikica), NP 29.2, user posted image

20. 04. 2012

user posted image TINČIVA, 30 let, 3user posted image , 2user posted image , NP , user posted image

21. 04. 2012
user posted image tulpek, 29 let, 2user posted image , 1user posted image ,  NP  2.3
user posted image VERONCY, 3user posted image , 1user posted image
user posted image Jean P., 30let, LJ, NP , user posted image

22. 04. 2012

user posted image zup2, 31 let, LJ, 3user posted image (maj 2010)
user posted image JanaB, 1user posted image (mar. 2010), user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image akva, 30 let, LJ 2user posted image
user posted image Skarjice, 2user posted image , 1user posted image , NP

23. 04. 2012

user posted image  Arwen_84, 27 let, 1user posted image , NP   user posted image

24. 04. 2012
user posted image ribella, 27let, 1user posted image , NP  user posted image

25. 04. 2012
user posted image 1.april, 35let, Lj, 1user posted image NP , user posted image
user posted image Angelica Wald, 26let, LJ, 3user posted image , 1user posted image (feb.07)
user posted image karincooo, 20let, MS, 1user posted image

26. 04. 2012
user posted image tjaška87, 24 let, 2user posted image , 0user posted image
user posted image  primorka111, 1user posted image (junij2010)

27. 04. 2012
user posted image  Hinata, NP
user posted image danijela1987, 24let, 1user posted image , Sodražica, user posted image ,
user posted image Aprilcek2012, 25let, LJ, 1user posted image , NP  
user posted image mala pikica, 32let, 3 user posted image , 1user posted image , user posted image

28. 04. 2012
user posted image Barbela, 31let, 2user posted image 1user posted image (jul 05), Topolšica, user posted image , NP
user posted image Piči1, 5user posted image , 1user posted image
user posted image tassha, dolenjska
user posted image baloncek*, user posted image

29. 04. 2012

user posted image Juxy, 37 let4user posted image2user posted image , Domžale,
(doma jan 11 & jan 01), user posted image
user posted image letalo, 31 let, 2user posted image , NP
user posted image ursap, 28let, 1user posted image , LJ,  NP

30. 04. 2012
user posted image aurska, 2user posted image , 1user posted image
user posted image  kala 28, Domžale,  NP
user posted image Kurumba, NP

X. 04. 2012
user posted image kofetarka
user posted image roxane21, 35let, Lj, 2user posted image , 1user posted image  

user posted image jezesna, 1user posted image
user posted image klarcy
user posted image soreta
user posted image aniani
user posted image cimetovka

SKUPAJ NAS JE ŽE 74 user posted image

user posted image z user posted image user posted image :   Putpuri, JanaB, Gorga

user posted image  ......20 fantkov
user posted image .......9 punčk 
user posted image ......46 presenečenj

Z nami so pot začele in žal so odšle:    user posted image  
Dr.Knowitall, samado, Keri16, liia user posted image user posted image user posted image

Punce, podatke za seznam pišite okrepljeno in/ali s kakšno drugo barvo (podčrtan A zgoraj v vrstici za urejanje besedila).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1799
17.2.2012 10:19:24   
Katrin*
Pozdravljene sonosečke,
evo pooo zelo dovgem času sem spet malo na formu.... sem v 32. tednu nosečnosti.... vse je ok... samo križ me boli in otročiček neverjetno brca, točno pod rebra, da imam včasih občutek kokr da imam polomljenja :) ampak vse se da preživeži.... je pa res, da je neverjeten občutek kaj mu dogaja notri :):)

evo še malo novih podatkov:
Katrin*( Kaja ) , 21 let, 1user posted image , 1user posted image , 24.2.2012 nasledni pregled, Brezje pri Dobrovi ( rodila bom v Ljubljani), spol bo user posted image nisva želela izvedeti.... :)

upam, da ste ostale ok :) :) :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?