ursonok
|
hello, jaz po mega žretju :) Punčkastost, oblekice itd. ja, jaz sem bila kot otrok tudi vedno fantovska - s kratkimi lasmi, podivjana, v hlačah in trenirkah .. Ampak nisem imela nikoli nobenega kompleksa, živeli smo "na vasi", kjer je bilo to normalno, vse punčke, ki so bile pa "punčkaste", so bile ponavadi od priseljencev iz mesta, fensi-šmensi, ponavadi zadržane, bolj pri omejenih in sploh nezanimive . To mi je malo ostalo še zdaj - sicer nosim oblekice, sploh v nosečnosti, ampak drugače se ne lišpam sploh. Make up, neke maskare in pudri - to mi je čisto tuje. Tudi ob "posebnih priložnostih" a la poroke itd., se požvižgam na to. Sem mlada in lepa, ne potrbujem "korektivov" Ne rečem, ene ženske se znajo (skromno!) zrihtati, se namazati tako, da ne veš, da so namazane. A večina tega ne zna, takoj vidiš, da je namazana. In sploh ne razumem tega, še posebej, če je drugače zanemarjena - debela, tečna, brez nekega notranjega sija... V takem primeru ji nobeno lišpanje ne pomaga. Včasih pa čisto očarana stopim s tramvaja - ko notri vidim kakšno žensko v poznih tridesetih ali že čez 40, brez make upa, vitka in urejena, s ful lepo kožo in obrazom nasploh ... Tisto ti res polepša dan. (To zdaj nakladam zato, ker smo se zadnjič na poljskem forumu skregali - tam vse babnice trdijo, da se mora punca po dvajsetem začet mazat, ker drugače je nezanimiva in suhoparna, in da nobena lepota, ki je "naravna", po neki starostni meji ni "dovolj". Bulšit!) Ne vem še, kaj bom pri 45-ih, a res upam, da se mi še vedno ne bo dalo mazati. Verjamem pa, da se neke ženske BOLJE POČUTIJO, če se namažejo, tj. imajo občutek, da so nekaj "naredile zase". Meni je to, kot že rečeno, tuje. Jaz se recimo tako počutim po plavanju - in če se one tako počutijo z make upom, potem morda lahko razumem, da brez tega ne morejo na cesto. Populis - ta oblekica je čisto ok, neka taka u izi cunjica, zgleda čist cosy . Jaz sem imela v mislih neke rozaste, kičaste, s polno pripetimi rožicami, čipkami in podobnim sranjem. Pa ful je suhcen ta vaš hudiček! Dolgih las pa pri majhnih otrocih še vedno ne štekam. No, tudi jaz imam (spet) rada krajše ... Itak je tako, da so otroci pač odsev svojih staršev, a ne ... Če tebi nekaj sede, boš pač otroka tako vzgajal, oblačil, strigel itd. Jaz sem pa poklicala v P . So me imeli še v računalniku, ker sem pred tremi leti tam rodila. In imam CTG v ponedeljek ob 13h. Joj, že vidim, kako bom stran metala čas v tisti čakalnici ... Grrrr. No, a če je treba je treba.
|