|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2012
2.2.2012 22:10:34   
ovnica7
Tudi jaz sem v 27.t in imam obseg trebuha 100cm. Ampak drži, da to ne pomeni kaj dosti. Moja teta je bila babica in je rekla, da se je nekaterim še tik pred porodom skoraj ni videlo, da so user posted image . Največ je odvisno kako user posted image  leži, malo pa koliko bioprena si pridelaluser posted image . Če so meritve UZ ok, se ne sekirat glede obsega.

Mene je do sedaj tudi kakšne 3x ponoči zagrabil krč v mečih in to tako, da so me v dveh primerih mišice bolele še 3 dni, enkrat pa je precej hitro popustilo. Zdaj od časa do časa vzamem magnezijevo šumečo tableto, pa tudi kalcijevo.

Strelca - tebi se je najbrž user posted image  obrnila na glavo, če brca po rebrih.user posted image Mene še vedno pod popkom. Sicer pa imam v ponedeljek UZ in bomo kaj več videli.

(odgovor članu calypso)
Neposredna povezava do sporočila: 1576
3.2.2012 9:03:31   
lona85
Pozdravček souser posted image !

Uf, kako spet piha, pa kakšen mraz je zunaj... user posted image Komaj čakam vroče poletje, zima mi res ni pisana na kožo.

Sem ful vesela, ker sva z mojim kupila voziček, ki gre celo v avto, kar je pri dvojnih vozičkih redkost... no edino če imaš karavana ali pa enoprostorca ni problema user posted image Ena skrb manj user posted image Pa še lepe barve je in zelo praktičen user posted image

Obseg trebuha: ja to je čisto odvisno, meni še pravijo, da je bolj majhen pa sta dva podnajemnika notri user posted image znanka, ki ima manj kot teden dni rok pred mano z enim user posted image pa ima občutno večji trebuh. Samo to je odvisno od lege user posted image in tvoje konstrukcije, pa seveda vsaka nadaljna nosečnost - ponavadi se pri naslednjih trebušček hitreje pozna in malce bolj zraste user posted image Tako, da se nič sekirat po nepotrebnem. Če je na pregledu pri G vse ok, verjemi da je res user posted image

Malo sem še gledala za lupinicami (bom vzela kar prek bolhe, saj so v večini zelo lepo ohranjene in dosti bolj ugodne - rabim pač 2). Katere ste kaj imele pri prejšnjih user posted image ? Sama se najbolj nagibam k Maxi cosi in z isofix sistemom. Kakšni nasveti?

Počasi sem rekla, da si bom kar napisala spisek kaj vse rabiva za user posted image user posted image , saj je lažje kupovati malo postopoma, kot pa vse naenkrat in na koncu. Pa še user posted image user posted image se lahko odločita, da želita prej priti na ta svet (hehe, če bi bila sama na njunem mestu, že ne bi prej rinila iz toplega na mrzlo user posted image ).

Lep vikend user posted image

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1577
3.2.2012 9:23:33   
lana24
JAz sem v prejsni user posted image mela maxi cosi isofix in je ful dobra...priporocam...
Drugace pa me zanima ce so kateri napovedali prezgodnji porod?Mene nekaj strasijo...Prejsno user posted image sem sicer rodila v 36 tednu,zdaj pa se bojijo da nebi se prej...A kateri uhaja urin?jaz samo kihnem pa mi uide,pa tele keglove vaje nic kaj ne pomagajo...
Lep vikend vsem user posted image

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 1578
3.2.2012 11:45:48   
strelca
ovnica7 moja pika poka se je že obrnila okol, smo vidli na 3d, tko da je veselo brcanje po želodcu in rebrih user posted image
midva imava že maxi cosi lupinico, vzela bova še tist isofix sistem za bone pri baby centru, ker so imeli zadnjič akcijo in sva vzela voziček pa sva dobila 120€ bonov user posted image

greva še ta tretjič na 3D ultrazvok.. prvič je gospodična mela nogo pred obrazom, zdej nazadnje je mela rokico.. pa še posteljica je spredej.. jao jao... tko da gremo ponovit še tretjič 3D ultrazvok v torek in potem kar bo pa bo user posted image

(odgovor članu lana24)
Neposredna povezava do sporočila: 1579
3.2.2012 11:54:35   
srcek12
Lana24 tudi meni, ko kihnem uhaja urin, pa se ne obremenjujem preveč s tem. Mene so tut neki strašil zaradi krajšega materničnega vratu. Zakaj pa naj bi ti prej rodila? Kako pa je bilo s tvojim dojenčkom, ko si prej rodila?

(odgovor članu strelca)
Neposredna povezava do sporočila: 1580
3.2.2012 12:25:31   
calypso
za uhajanje urina, oz. proti temu user posted image  je treba redno izvajati keglove vaje, vsaj prvo stopnjo. to se toplo priporoca ne samo zaradi uhajanja urina ampak tudi zaradi zdrave spolnosti. kakih 40 ponovitev na dan pa ja gre ;) jaz to izvajam medtem ko sem v avtu in cakam na semaforju ali pa tudi ko gledam tv...za to pa res ne rabimo ne veliko casa, ne nek poseben prostor.in tako kot vse vaje za misice ni dovolj da se jih dela 2 dni pa da so ze vidni 100% ucinki. tut za 6-pack je treba kar nekaj trbusnjakov naredit, tako da kar pridno vadit pa bo....
drgac krci, ja magnezij pomaga, samo pri meni je bil pomoje bolj razlog ker sem ful plavala tist dan z malimi plavutkami in sem zmatrala noge, ker vitamine in minerale redno jemljem. samo tako hudo pa da bi me 3 dni noge bolele pa ni bilo se nikoli. ker masaza ni pomagala, sem samo vstala iz postelje se malo sprehodila in je bilo takoj boljse in sem cez 2min ze spala. edino moj je mislil da me luna nosi, ko sem naredila krog po spalnici user posted image  nic mu ni bilo jasno hahaha
luna24...sploh ne vem zakaj kaksni zdravniki toliko strasijo in sem prav utrujena od tega da vsi vec al manj nosecnost obravnavajo kot bolezen. ce bi bilo kaj tako hudega bi ti rekli da moras mirovat 24x7, drgac pa sanse da gre kaj narobe ali pa da se dete prej pojavi je vedno.da se pa vnaprej okrog tega sekiramo, pa ne vem ce pomaga. mi2 oba z bratom sva prisla prej, on 4 tedne prej jaz 3, pa sva bila oba ok in mami tudi.in sli smo tudi takoj domov. vsak ima svoj ritem in se dobro da smo si razlicni. sicer pa sploh to racunanje tednov je itak 'od oka' in se lahko tudi oni zmotijo, tako da sploh ni nujno da je tvoj otrok prisel v 36. tednu user posted image  ne se sekirat. tvoj otrok bo prisel ko bo prisel njegov cas, tako kot vsi ostali. in bo vse ok.bos videla.

(odgovor članu srcek12)
Neposredna povezava do sporočila: 1581
4.2.2012 15:42:13   
Chocolat

Vidim, da smo bolj ali manj v podobnih "težavicah". Ponoči budne kot sove, čez dan pa jamramo da smo zaspaneuser posted image

Počutje; ok, pijem le magnezijeve tablete ker sem imela krče, drugače pa kar gre.

Ima katera od vas tole nosečniško črto čez trebuh ? Mislim da se ji reče "linea negra" in se nekje sredi nosečnosti pojavi, potem pa izgine. Jaz sem jo v prejšnjih nosečnostih imela, sedaj pa je prvič nimam in mi je kar malo čudno. Itak se pri enih pojavi, pri drugih ne, samo zanima me, če jo ve imate.

Kreme proti strijam: meni moje kremce za trebušček počasi zmankuje. Priporočate kakšno posebej dobro ? Rada bi takšno, ki se hitro vpije v kožo. Se priporočam za kakšen dober in ne preveč drag nasvet.

Pust: naš starejši bo gusar ali pa vitez. Ni šans, da bi bil medvedek kot lani, je rekel. Ti mulc...

Pozdravček sonosečkam iz bele Ljubljane.

(odgovor članu calypso)
Neposredna povezava do sporočila: 1582
4.2.2012 18:35:40   
betty.ford
lana24 znanka je prvega rodila nedonošenega, drugega pa normalno donošenega. je verjetno odvisno od nosečnosti do nosečnosti.
malo bolj jih skrbi zaradi tvoje prejšnje nosečnosti, a še ne pomeni, da bo isto.

jaz sem imela prejšnji nosečnosti skoraj bp (če izvzamem sladkor) v tej nosečnosti pa nosečnost res občutim. fizično in psihično. se verjetno pozna user posted image ali kaj?
upam, da bo s tem vesoljčkom vse okej in da ne čuti preveč moje "nosečniške obremenjenosti".

sneg mi odgovarja. naj ga čez noč čim več zapade, da jutri izkoristimo bližnji hrib. komaj čakam!

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1583
4.2.2012 18:38:08   
betty.ford
chocolat, jaz te črte nisem imela doslej in jo tudi tokrat nimam. ampak to izgine s porodom, ne?
imam pa polno popokanih žilic po nogah (dobila napotnico za dermatologa in upam, da me vzamejo pred porodom) - upam, da se bodo te dale kaj porihtat.

(odgovor članu betty.ford)
Neposredna povezava do sporočila: 1584
4.2.2012 18:41:13   
betty.ford
pa sproti pozabljam user posted image

kreme proti strijam (no, tu imam malo več sreče, ker imam raztegljivo kožo) jaz tokrat ne uporabljam, se občasno s kakšnim mlekom namažem ali oljem za dojenčke (tam tudi piše, da je dobro za preprečevanje strij).

sem pa v prejšnjih nosečnostih uporabljala neko zeleno kremo. joooj, pozabila, kako se reče. kupovala sem jo kar v lekarni. mogoče ti tam tudi fajn svetujejo, kaj je bolj primerno in aktualno (čeprav so vedno bolj marketinško usmerjeni tudi oni)

Neposredna povezava do sporočila: 1585
5.2.2012 8:30:49   
monita
linea negre nimam, niti je nisem imela prvič
krem proti strijam ne uporabljam, ker je vse to sama kemija ki se vpija v telo in je to en sam velik strup... tak da se z ničemer ne mažem....
v torek pa veselo na pregled;že komaj spet čakam... čeprav me čaka pitje cukra in mi je že zaj slabo, če samo pomislim na to... komaj pa čakam da vidim malo pikico in da sedaj končno pove katerega spola bo, ker do sedaj nama še ni nič sigurno povedala... enkrat je samo rekla da kaže na punčko, ampak ni sigurno da bo res...

Neposredna povezava do sporočila: 1586
5.2.2012 11:52:19   
Chocolat
Linea negra: ja,to zgine s porodom. Je pa bila pa vedno zelo očitna, tokrat pa nič, tako da jo kar pogrešam.

Kremce: bom poskušala kakšno čimbolj naravno najti, pa sporočim kaj sem se odločila. Mene koža čez trebuh kar srbi (sklepam, ker se razteza) tako da brez dnevnega vlaženja ne bi zdržala. Dosedaj nisem po porodu pridelala kakšne strije, upam da bo tudi tokrat tako.

Papirji za porodniško: ste že kaj gledala ? Jaz sem šla na spletno stran CSD Šiška in natisnila obrazce, da se psihično pripravim na tole izpolnjevanje (se mi zdi da je morje papirjev za izpolniti). Pa od G moramo dobiti potrdilo o pričakovanem datumu poroda (PDP), ki je potem merilo za oddajo obrazca. Menda to G izda od 30 tedna nosečnosti dalje. Potem pa te papirje oddamo od 60 do 30 dni pred nastopom porodniške,  torej imamo še čas (feb, marec).

Pojedli (na srečo imam 2 pomočnika) vse muffine, ki smo jih včeraj zvečer naredili. Kam grem z mojim apetitom :(

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1587
5.2.2012 11:56:39   
Chocolat
BettyFord: jaz se tudi kdaj sprašujem, če ne obremenjujem svojega pikca z mojim tempom dela v službi. Potem pa še obveznosti doma. Službeno imam še en pomemben projekt za zaključiti in ga čisto na koncu ne morem prepustiti drugim v zaključek.  Tako žal vztrajam, čeprav si kdaj mislim, da vsaka do svojega delodajalca ne bi bila tako uvidevna kot sem jaz. Ampak žal kdaj preko sebe ne moremo...delaš tako kot misliš da je prav. Imam sestro, ki me tolaži, da je ona imela v zadnji nosečnosti tempo tako doma kot v službi, pa je njen tretji otrok najbolj miren tako da upam, da bo tudi pri tebi in meni tako.

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1588
5.2.2012 13:26:11   
čili
Uh to se tudi jaz sprašujem in obremenjujem. Moj tempo je res hud ( služba -vrtec, doma dveletnik in 12 letnik-pubertetnik)   in moram nujno vprašat G na naslednjem pregledu kaj meni o tem in kakšna je dolžina materničnega vratu... 

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1589
5.2.2012 13:31:41   
čili
kreme nisem pretirano uporabljala v nobeno nosečnosti in sem hb ostala brez strij. Se mi zdi, da je več ali manj od kože odvisno kako se bo končalo .. drage kreme so samo stran metanje denarja. Kadar imam suho kožo se namažem kar s kremo ali olčkom od malega, katere so vedno blage in kbrez strupov user posted image

Linea negra se mi pojavi zelo pozno v nosečnosti. Bi jo pa imela raje malo prej.. se mi zdi to en lep dodatek na trebuščku.

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 1590
5.2.2012 13:45:19   
mausikaa
uf kreme...če že potem Weleda, včasih pa tudi samo navadno olivno olje, nekako se poskušam čimbolj izogibati kemiji-ne samo v nosečnosti ampak tudi na splošno...
Linea negra se mi je že pojavila, ni sicer še tako temna ampak je pa že, se mi pa zdi, da buhiji sedaj pospešno buhtijo user posted image , razmišljam, če bi si ga šla fotkat pa se mi zdijo cene eno malo pretirane...

pri nas je prav lep dan, na trenutke se celo sonček pokaže, pa lepo belo je zunaj...

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 1591
6.2.2012 8:37:33   
monita

IZVIRNO SPOROČILO: čili

Kadar imam suho kožo se namažem kar s kremo ali olčkom od malega, katere so vedno blage in kbrez strupov 
[

tudi otroške kreme imajo strupe notri, ravno tako olja

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 1592
6.2.2012 16:29:18   
tajčica2
živjo,
najceneje in najbolj naravno je navadno olivno olje, pa manj gela uporabljati pri tuširanju, tiste ki vas srbi koža. sem pa uporabljala tudi weledo (v DMju).pa ko ste že pri tem opravilu recite svojemu dragemu, če vas lahko še po nogicah namaže (in zmasira) ker ve ne dosežeteuser posted image

kar pa se tiče tiste črte na trebuhu, pa je tokrat nimam...mogoče še bo.

ali se katera od vas prehranjuje brezmesno (lakto-ovo +ribe). Ste dobile kakšne posebne napotke  od G?
LP

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1593
6.2.2012 16:35:55   
tajčica2
živjo punce,
najceneje in najboljše je olivno olje. pa manj gela za tuširanje uporabljat tiste, ki vas srbi koža.

pa ko ste že pri tem opravilu, recite svojemu dragemu, če vam namaže (in zmasira) še nogice, ker jih ne dosežeteuser posted image

tiste črte čez trebuh tokrat nimam, hmm mogoče še nastane.
zanima me ali se katera prehranjuje brezmesno (lakto-ovo +ribe)? Ste dobile kakšne posebne napotke od G?

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1594
6.2.2012 18:53:00   
ovnica7
IZVIRNO SPOROČILO: tajčica2

zanima me ali se katera prehranjuje brezmesno (lakto-ovo +ribe)? Ste dobile kakšne posebne napotke od G?

Jaz sem lakto-ovo vegi. Ne uživam mesa in rib, uživam pa jajca in mleko. Nobenih posebnih napotkov nisem dobila od G. Res pa mi je rekla naj jemljem ves čas nosečnosti folno kislino, ampak bolj zaradi pomoči pri delitvi celic, če sem prav razumela, in ne zaradi moje prehranske usmerjenosti. Ne ukvarjam se nekaj posebno s sestavo živil, ampak očitno mi kar uspeva, ker kri je vedno OK. Vsake toliko vzamem kakšne dodatne vitamine ali alge v tabletkah (prah mi je bljak).

Linea negre jaz nimam, kožo pa si tudi mažem z olji (mandljevo, olivno..) in kakšnih drugih krem ne kupujem. Trenutno pa me bolj kot strije, ki se še niso pojavile (upam, da ne bodo user posted image ), skrbi celulit, ki pa se je precej razbohotiluser posted image . Če ima kakšna pozitivne izkušnje s kakšno tehniko za odpravo celulita (saj v user posted image  se ne mislim iti kakšnih diet, terapij ali večjih fizičnih naporov, ampak morda kasneje) se priporočam za nasvet.

Sem pa imela danes UZ in naša user posted image  tehta cca 900guser posted image .

(odgovor članu tajčica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1595
7.2.2012 8:44:05   
monita
danes ob sedmih bi morala met pregled za KS in še enkrat da bi ponovila UZ... pa nisem šla, ker niso bile ceste nič splužene... moj je šel že zjutraj ob pol petih v službo in me ni mogel pelat, sama pa si nekak nisem upala po tem snegu vozit... tak da sem klicala in je rekla da naj pridem v četrtek ob sedmih... mi je žal, ker nebom vidla pikice, ampak mi je moj reku da bolje da ne grem kot pa da se mi še kaj naerdi na cesti... tak da bo šel v četrtek dragi z mano :)

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1596
7.2.2012 8:55:53   
betty.ford
monita, kar bodita na toplem.
mi sicer nimamo toliko snega... ga je zapadlo za vzorček, da nas draži in da z obuvali nosimo umazanijo v stanovanja, vrtce,... upam na še več. da bomo imeli vsaj nekaj zime. februar bi bil lahko res ves snežen, ne?

jaz sem do nadaljnega na bolniški. moram priznat, da se prav čudno počutim.
saj, ko si v službi, imaš željo vse skupaj pustit pa se malo odpočit, a ko nastopi bolniška,... kot da bi imela preveč časa, se mi zdi.
pa potem gledat stvari, ki čakajo, da bi se jih dotaknila in jih spravila v red... se prepričujem, da jih ne vidim. user posted image

lepo bodite, majčice!

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1597
7.2.2012 9:02:52   
betty.ford
Imam sestro, ki me tolaži, da je ona imela v zadnji nosečnosti tempo tako doma kot v službi, pa je njen tretji otrok najbolj miren tako da upam, da bo tudi pri tebi in meni tako.

ja user posted image
mi je hecno, ko sem pričakovala prvega, sem si želela živahnega otroka, vedoželjnega in kot gobo vpijočega... ja, točno takšnega sem dobila. me je izmučil, da sem bila prepričana, da je dovolj, če imam samo enega.
pa je prišel drugi in tu sem si želela bolj mirnega, da bi ga lahko dohajala. neverjetno, kako se želje izpolnijo! če bi bil moj drugi otrok moj prvi otrok, bi jih lahko imela veliko - enostaven (dobro, ima svoje trme in obdobja, kot vsak otrok)
za tretjega pričakujem nek podoben karakter kot je drugi otrok. naj bi bila isto zoidikalno znamenje tako da je verjetno kar velika, če verjamem v to. user posted image

za vse pa si želimo, da bi bili zdravi, ne? user posted image

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1598
7.2.2012 11:46:51   
tajčica2
Bety.ford is tvojih ust v božja ušesa. moj prvi otrok je tako kot opisuješ tudi ful živahen in do 18.meseca se je hotel dojiti tako kot prvi dan. danes smo prekinili s tem, se pa še vedno zbuja kake 4xna noč in čaka flaško (no ne dam mu je čisto vsakič ko zahteva ampak ga poskušam nazaj uspavati). tako da sem rekla da bom hitro še imela enega otroka dokler sem še v formi kar se nespanja tičeuser posted image
a te smem vprašati zakaj pa si na bolniški, kaj so ugotovili?
jaz sem rekla moji G, da imam občutek kot da mi bo ven padel, pa me ni niti vaginalno pregledala, samo rekla mi je naj v baby centru kupim nek trak za okoli kolkov, da jih skupaj drži ?user posted image  upam, da je res samo to, da sem že malo razrahljana in ne kaj bolj resnega.

Neposredna povezava do sporočila: 1599
7.2.2012 11:54:09   
tajčica2
kar pa se hrane tiče, pa je rekla moja G, da če jemo ribe, pa mlečne izdelke in jajca da se nimam kaj bati in da je to celo priporočljiv način prehranjevanja.
kri imam ok in pravtako moj prvorojenec tako da zase vem, da se ne rabim bati ker skrbim za hranilen vnos živil, škoda le da nimajo v vrtcih več posluha za bolj zdravo prehrano.

me je pa vseeno zanimalo, če so kakšna posebna priporočila glede prehrane v nosečnosti.
lp

(odgovor članu tajčica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?