|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE 2012
7.2.2012 13:08:05   
betty.ford
tajčica več stvari je botrovalo (se mi zdi da je glavna nosečniška sladkorna, iz katere še ostale stvari izhajajo.

bolniške zelo neradi dajejo - vsaj jaz sem dobila ta občutek. če sem kdaj kaj zajamrala, so mi pojamrali nazaj. ampak to nosečnost pa... sicer nisem takšen tip človeka, ki bi bil veliko na bolniški, a če bo kaj narobe, bom morala jaz s tem živeti in ne ostali.

sicer sem premišljevala, da bi še letošnji dopust pokoristila pred porodniško, da res ne bi bila komu v preveliko breme. user posted image

dojila sem pa tudi jaz dolgo... drugega. če ne bi bila noseča in bi mi zmanjkalo mleka, bi ga verjetno še zdaj user posted image
je bil star 2,5 let, ko se je odstavil user posted image user posted image user posted image
prvi je bil bolj klasičen: se je z 8 meseci odločil, da me ima dovolj in da je dovolj velik za svet user posted image

kar se tiče prehrane, menim da je zdravo prehranjevanje najboljše. otrok tako ali tako črpa iz tvojega telesa. če se ti dobro počutiš, se bo tudi on.
čimmanj nepotrebnega balasta in junka.

(odgovor članu tajčica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
7.2.2012 15:49:42   
zori82
Ročno izdelane črke (imena na tablici ali pa magnetki), ki ji lahko obesite/nalepite na vrata otroške sobice ali pa kar na steno oz. na hladilnik :) http://www.facebook.com/pages/%C4%8Crkarije/268792466523839

(odgovor članu betty.ford)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
8.2.2012 8:27:36   
monita
jaz pa upam da se bomo sedaj dojili, ker prvič, sem skos morala dodajat in po treh mesecih ni hotela več pri meni jest... upam da bo sedaj popolnoma drugače

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
8.2.2012 8:41:34   
biba_leze*
IZVIRNO SPOROČILO: monita

jaz pa upam da se bomo sedaj dojili, ker prvič, sem skos morala dodajat in po treh mesecih ni hotela več pri meni jest... upam da bo sedaj popolnoma drugače

Enako upam, da tudi mi. Jst sem si pa prvih 6 mesecev samo črpala, mleka je bilo sicer vedno za izvoz in mogoče sem dodala 2x, a kaj ko je bila naša bejba preveč lena in ni sploh hotla pri meni jest.

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1604
8.2.2012 17:10:08   
Chocolat
Ojla sonosečke. Mi pravkar z enournega sprehoda. Kako zebe brrr..topel čajček in dekica, pa bo hitro topleje. Je pa zelo pasalo malo gibanja.

Jaz se z dojenjem še ne obremenjujem. Itak je veliko od otroka odvisno, nekaj pa seveda tudi od vztrajnosti matere. Konec koncev je važno le, da dobro rastejo, pa če zaostajajo kakšen gram (to je ponavadi vzrok, da mamice začnejo dodajati) pa pač zaostajajo. Predvsem tiste, ki so mamice v prvo, jih znajo z raznimi tabelcami in grafi (koliko bi otrok moral biti težek) patronažke in pediatri orank zasekirati. No, vsaj mene so...v drugo se jim ne bom dalauser posted image

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
8.2.2012 20:51:25   
monita
mi se prvič nismo skoraj nič dojili, tudi če je že kaj malega bilo mleka je blo potrebno vsakič tudi dodajat, ker nisem imela mleka, pri treh mesecih pa ni hotela več pri meni niti probat nič... zato upam da se bomo sedaj samo dojili in nič dodajali... z raznimi tabelami pa se ne obremenjujem, ker to je neko povprečje, od katerega odstopa vsaj 80% otrok.... mi smo bli prvič vedno nadpovprečni; glede teže in višine pa sploh... glavno je da bodo malčki zdravi, pa naj bo z našim mlekom ali pa z dodajanje...

(odgovor članu Chocolat)
Neposredna povezava do sporočila: 1606
9.2.2012 9:09:28   
betty.ford
imata prav, prvorodke znajo kar prestrašit s temi tabelami in merjenji.
jaz sem bila v porodnišnici pri prvem jokala kot dež. vsaka sestra drugače kar se tiče dojenja. jaz pa še brez mleka (prve tri dni se ti pravzaprav šele dela, otrok ga pa ne potrebuje prav veliko, ker mu je bolj pomembno počivanje po naporu, ki ga je vložil, da je prišel iz maternice ven)
potem pa kar naenkrat ogromne prsi, iz katerih pa ni hotelo nič pritečt...

doma pa nama je uspevalo. vsaka mama mora s svojim otrokom najti svojo povezavo.
pri prvem sem si občasno dodatno izčrpavala mleko, ker sem se bala mastitisa (mleka sem imela preveč) in ker mulčku ni odgovarjalo, ker je iz prsi preveč brizgalo in ga žgečkalo po grlu...
teorija dojenja je nekaj povsem drugačnega od prakse.

me je velikokrat imelo, da bi opustila pa prešaltala na kupljeno mleko, a je vseeno dojenje cenejše in preprostejše, ker ti ni treba pogrevat in pripravljat. samo dojko ven pa je.

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
9.2.2012 12:04:27   
Jasmina 85
Pozdravljene

Se strinjam z vama betty.ford in chocolat o teh tabelah in njihovih mnenjih!!!
Jaz sem tudi v porodnišnici jokala kot dež, vseskup mi je bilo preveč-obiski,dojenje... pol sem še v poporodno depresijo pala.... tak da sem dojila celih 10 dni.

Sedaj sem trdno odločena da bo marsikaj drugače. Par dni nazaj sem si naredla izpiske o dojenju, kateri mislim da mi bodo pomagali,...vse sem preštudirala.Sedaj poslušam svoje srce in želje, ne pa da bom vsem nagodila kot sem pri hčerki.

Marsikaj bo drugače že zaradi tega, ker vem katere napake sem delala pri hčerki in jih v drugo ne namenim ponavljati. Ne rečem da nebo odstopanj v mojih "načrtih", bom se ga pa poskušala držati.
Odkrito povedano, sem marsikaj že pred zanositvijo rekla,če še kdaj zanosim si želim da bo......

Tak da naredite si plane, poslušajte svoje srce in želje. Če boste ve srečne bo potem otrok tudi :)))))
Lepo bote

lp

Neposredna povezava do sporočila: 1608
9.2.2012 19:44:07   
jagodamalina
Hejla...
Še ena Majčica se javlja... Rok imamo 1.5.2012 :) Imeli bomo user posted image  punčko :)
Žal mi je da nisem že prej delila vsega veselja z vami in spremljala forum... :(
Super in želim vsem veliko sreče in čimhitreje veliko cartanja :)

(odgovor članu Jasmina 85)
Neposredna povezava do sporočila: 1609
10.2.2012 9:34:33   
monita
mi smo pa imeli včeraj pregled...tisto glukozo pit je pa bljak...
skratka beba je vredu, meli bomo še eno pupo, sedaj menda sigurno....
sladkor je bil pa tudi ok.... hb

jas si nekih načrtov ne mislim delat kako in kaj, ker bomo vidli kako bo stanje in bomo sproti se prilagajali bebi...ker da zdaj splaniram kak bo pa vse, potem pa nebo šlo vse po načrtu se mi še zmeša... preden sem imela prvega otroka je bilo vedno vse po načrtu, od kar pa imava otroka pa je vse bolj sproščeno, ker enostavno ne moreš met vse tak ko prej....
seveda imam v načrtu da bom dojila in sem odločena da se bomo samo dojili če pa se bo mala drugače odločila, pa se pač bo... se ne obremenjujem s tem, edino želim si pa

(odgovor članu jagodamalina)
Neposredna povezava do sporočila: 1610
10.2.2012 15:35:08   
strelca
jagodamalina dobrodošlaaaaaa user posted image

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1611
10.2.2012 16:04:46   
lona85
Pozdravljene souser posted image in še nova user posted image jagodamalina! user posted image

Uf, kako zunaj piha... Brrr....

Lep vikend vsem user posted image

(odgovor članu strelca)
Neposredna povezava do sporočila: 1612
10.2.2012 20:47:41   
jagodamalina
:) pozdravljene :)

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
11.2.2012 5:01:06   
Chocolat
IZVIRNO SPOROČILO: jagodamalina :Še ena Majčica se javlja... Rok imamo 1.5.2012 :)

Welcome v majskem klubu 2012user posted image

A še katera ne more spati ? Sem se prišla pofočkati da boste verjele našim nespečnostnim nočnim zgodbam.

(odgovor članu jagodamalina)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
11.2.2012 8:17:53   
monita
mene pa že tri dni glava v eno boli...mislim da me en zob boli....in od tega še cela glava....

pri nas tak sneg pada, da bomo kar notri...mogoče da gremo po kosilu malo ven.... včeraj smo bili zunaj, je mala tak uživala, sta se z mojim sankala in pa vozila z žakljem, ji je bilo tak všeč, da se je na koncu že sama z žakljem vozila

Neposredna povezava do sporočila: 1615
11.2.2012 17:39:16   
ovnica7
Dobrodošle noveuser posted image

Tudi mene vsake toliko daje nespečnost, sem budna tam nekako po 4. zjutraj.. Kakšne 2 dni se zbujam, tretjo noč pa spim, ker je najbrž že preveliko pomanjkanje spanca.

Jaz sem včeraj že dobila nalog za prevoz za rešilca in napotnico za porod. Saj ne vem kdaj točno začno to dajat (jaz sem v 28t), ampak očitno je, da vstopamo v zadnje tromesečje in stvar postaja nekoliko resnejšauser posted image . Sem vprašala zakaj se rabi napotnica za porod, pa je G rekla, da je vse to izdajanje napotnic brez veze, ker itak rešilec mora prit, kadar ga nekdo nujno potrebuje. Roditi je pa tudi treba, pa če je napotnica ali ne..user posted image  Tako, da gre za eno pogruntavščino našega zdravstva, upam, da je bil za to kdo nagrajenuser posted image .

(odgovor članu monita)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
12.2.2012 15:38:38   
Chocolat
O, madonca napotnica za porod. To pa ze ultra resno zveni ! Ce se ne motim ti enkrat po 30 tednu zacnejo G izdajati potrdila o pričakovanem datumu poroda (PDP). To potrdilo rabis na Centru za socialno delo da potem urejas tiste papirje za porodnisko. Me moramo to zrihtati enkrat marca, kajne ?!

Lepo bodite, uzivajte belino, v Lj je takooo lepo belo vse.

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 1617
12.2.2012 16:44:37   
manja91
hei
nekje sem zasledila,da gin.,ne dajejo več potrdil o predvidenem datumo poroda,da se to baje vidi na kartici??tiste ki ste že šle dat kri za sladkorno,ali ste mogoče kak teden ali dva bile brez sladkega?

Neposredna povezava do sporočila: 1618
12.2.2012 19:39:52   
lana24
Jaz sem normalno jedla vse pre dkontrolo sladkorja,pa je bilo vse ok...Drugace pa sej je datum poroda napisan v materinski knjižici...

(odgovor članu manja91)
Neposredna povezava do sporočila: 1619
13.2.2012 15:17:10   
mausikaa
jaz sem jedla normalno do testa za sladkorno - isto priporočam tudi tebi, kajti če se boš 14 dni "pazila" potem rezultat mogoče ne bo pokazal dejanskega stanja, s tem pa lahko narediš škodo sebi in bejbiju...no edino, če se že zdaj zelo zdravo prehranjuješ...jaz sem bila ravno danes na Polikliniki, sem dobila malo morje navodil glede hrane itd. no zaenkrat ni noben bav-bav, samo res ne vem kako bom jedla 6 obrokov na dan, pa količine ki naj bi jih pojedel se mi tudi zdijo kar velike...bomo videli...

(odgovor članu lana24)
Neposredna povezava do sporočila: 1620
14.2.2012 8:45:21   
monita
jas sem tudi normalno jedla, nič se nisem pazila...KS je pa vredu; hvala bogu...

zajle pa zajtrk in potem šibamo k enim kolegom se sankat...mala že komaj čaka user posted image jas pa tudi

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1621
14.2.2012 12:06:27   
Majčica82
IZVIRNO SPOROČILO: mausikaa

jaz sem jedla normalno do testa za sladkorno - isto priporočam tudi tebi, kajti če se boš 14 dni "pazila" potem rezultat mogoče ne bo pokazal dejanskega stanja, s tem pa lahko narediš škodo sebi in bejbiju...no edino, če se že zdaj zelo zdravo prehranjuješ...jaz sem bila ravno danes na Polikliniki, sem dobila malo morje navodil glede hrane itd. no zaenkrat ni noben bav-bav, samo res ne vem kako bom jedla 6 obrokov na dan, pa količine ki naj bi jih pojedel se mi tudi zdijo kar velike...bomo videli...

Sva bili mi2 mogoče včeraj skupaj tam? Ob 11.30? user posted image user posted image

Kar se pa hrane tiče, ugotavljam, da dejansko že približno tako jem, le premalo obrokov na dan imam, bo treba zadevo malo razdelit, pa mislim, da bo o.k.

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1622
14.2.2012 13:34:10   
mausikaa

IZVIRNO SPOROČILO: Majčica82

IZVIRNO SPOROČILO: mausikaa

Sva bili mi2 mogoče včeraj skupaj tam? Ob 11.30? user posted image user posted image

Kar se pa hrane tiče, ugotavljam, da dejansko že približno tako jem, le premalo obrokov na dan imam, bo treba zadevo malo razdelit, pa mislim, da bo o.k.

zgleda da sva bili res user posted image  no tudi mene baše število obrokov, se bo treba navaditi pa bo vse ok

(odgovor članu Majčica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1623
15.2.2012 10:29:30   
srcek12
Pozdravljene,

kako ste kaj, kako kaj prživljate nosečnost? Dejte mi povedat kje kaj čutite brcike? Jst mam punčko nizko in se mi zdi, da jo čutim vse od popka navzdol. A vi veste kako vam cukrčki ležijo?

(odgovor članu mausikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1624
15.2.2012 11:22:58   
metuljcek321
Živjo, majčice!

Sem po olgem času prišla malo na Ringarajo pokukat, pa vidim, da tudi tukajle laufa debata - krasno.

Če pa hočete, se nam pridružite na Facebooku v zaprti skupini, kjer potekajo zelo živahne debate. Kontaktirajte simonmojco, pa vas bo prilepila notri.

(S)mejte se, sonosečke

Families are like fudge - mostly sweet with a few nuts.
(author unknown)

(odgovor članu srcek12)
Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?