|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2012
1.2.2012 9:11:03   
julieb

user posted image

NICK / starost / kraj/  št.user posted image  / št.user posted image  / kaj bo? 

1.7.
user posted image bincha / 26 let / Kranj / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image

2.7.
user posted image
bankc / 28 let / Primorska / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image

3.7.
user posted image mala06 / 33 let / Šentjur / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image

5.7.
user posted image polho3006 / 36 let / ? / 2user posted image / 1user posted image / user posted image

6.7.
user posted image beti82 / ? let / ? / 2user posted image / ?user posted image / user posted image
user posted image mala_roo / 25 let / Celje / 4user posted image / 0user posted image / user posted image

7.7.
user posted image tamy82 / 25 let / Ajdovščina / 3user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image Ajsika / 28 let / LJ / 1user posted image / 0user posted image / user posted image  
user posted image vali88 / ? let / ? / ?user posted image / ?user posted imageuser posted image

8.7.
user posted image Soncek17 / 27 let / LJ / 3user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image sunny21 / ? let / LJ / 1user posted image / 0user posted image / user posted image

10.7.
user posted image nina166 / 29 let / Savinjska dol. / 3user posted image / 2user posted image / user posted image  
user posted image miska6 / ? let / ? / ?user posted image / ?user posted imageuser posted image   
user posted image Katka86 / 25 let / Rogaska slatina / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image   

11.7.
user posted image fabula / ? let / ? / 2user posted image / 1user posted image / user posted image

12.7.
user posted image TinKkara / 36 let / ? / 1user posted image / 0user posted image / user posted image

13.7.
user posted image P1ka23 / ? let / Celje / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image Tyraa / 25 let / ?user posted image / ?user posted image / user posted image

14.7.
user posted image kajčy / 26 let / NM / 2user posted image / 1user posted image / user posted image

15.7.
user posted image rola / 25 let / KR / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image

16.7.
user posted image ancy7 / 24 let / Ajdovščina / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image sandra85 / 26 let / Portorož / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image iwa / 29 let / Radovljica / 2 user posted image / 1user posted image / user posted image

17.7.
user posted image tallla / 33 let / Domžale / 3user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image Suzy29 / 30 let / Laško / 5user posted image / 1user posted image / user posted image
marettimara / 37 let / NG / 1 / 0 /

18.7.
user posted image šalčkaa / ? let / ?user posted image / ?user posted image / ? / user posted image
user posted image miska32 / 32 let / NM / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image borovnicka / 30 let / MB / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image nikolinca / ?let / ? / ?user posted image / ?user posted image / user posted image

19.7.
user posted image Caarmen / 28 let / Radovljica / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image tigica / ? let / ? / ?user posted image / ?user posted image / user posted image

20.7.
user posted image xdmx / ? let / ? / 1
/ 0 / user posted image
user posted image alysa / 34 let / Slovenj Gradec / 2user posted image / 1user posted image / user posted image
user posted image lidy31 / 31let / Črna na Kor. / 1user posted image / 0user posted image / user posted image
user posted image 2bambinos / 30 let / Gorenjska / 1 / 0 / user posted image  user posted image  

21.7.
user posted image sisi8 / ? let / Štajerska / 4user posted image / 3user posted imageuser posted image
user posted image buškolinka / 31 let / LJ / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image  
user posted image spelap / 24 let / Celje / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image ThinkPink / 29 let / MB / 2user posted image / 1user posted image / user posted image
user posted image * bobika* / 30 let / Celje / 2 / 1 / user posted image

22.7.
user posted image valek / 30 let / Ptuj / 2user posted image / 1user posted image / user posted image
user posted image Maat / ? let / 3user posted image / 2user posted image / ? / user posted image
user posted image katerina / 37 let / LJ / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image  
user posted image Vegi / 18 let / KR / 2user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image me ni / 38 let / Gorenjska / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image Sitnoba / 29 let / NM / 2user posted image / 1user posted image / user posted image

23.7.

user posted image uta_ / 33 let / Kamnik / 1user posted image / 0user posted image / user posted image
user posted image afnica mala / 34 let / ? / 2user posted image / 1user posted image / user posted image

24.7.
user posted image Katalenca / ? let / ? / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image

25.7.
user posted image Tečnobica / ? let / ? / ?user posted image / ?user posted image / user posted image
user posted image Natty77 / 35 let / Celje / 3user posted image / 2user posted image / user posted image

26.7.
user posted image  capyka1981 / 31 let / Šentjur / 1user posted image / 1user posted image / user posted image

27.7.
user posted image latila / 36 let / LJ / 1user posted image / 1user posted image / user posted image

28.7. 
user posted image Arya / 23 let / Velenje / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image SamoTi / 28 let / Ptuj / 1user posted image / 0user posted image /
user posted image
sanyy / ? let / Ljutomer / ? / ? /  

30.7.

user posted image amyZ / 25 let / Krško / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image julieb / 33 let / Pomurje / 3user posted image / 1user posted imageuser posted image

1.8.
junior08 / ? let / ? / 2 / 1 / user posted image  

2.8.

user posted image ananaska78 / 33 let / Celje / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image

x.7.

user posted image asteraki / 31 let / ? / 3user posted image / 2user posted image / user posted image
user posted image zvezdica** / ? let / ? / ? / ? / user posted image
user posted image Afrodita / 25 let / ? / 1user posted image / 0user posted image / user posted image
user posted image Tanza / ? let / ? / ?user posted image / ? / user posted image   
user posted image julji / 23 let / ? / 2user posted image / 1user posted image / user posted image
blondi20 / ? let / ? / ? / ? /  
bavsi / ? let / ? / ? / ? /  

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Naslednji pregled:
1.2.
2bambinos,
marettimara, Vegi
2.2.
xdmx, mala06, bincha
3.2.
Soncek17
6.2.
julieb, julji
7.2.
iwa
9.2.
amyZ, Katka86
10.2.
fabula
14.2.
afnica mala, polho3006
16.2.
rola
20.2.
SamoTi
21.2.
vali88
22.2.
Arya, nina166
23.2.
*bobika*
2.3.
Soncek17
, TinKkara
12.3.
polho3006 (sladkor)

Morfologija:
14.2.
polho3006, afnica mala
21.2.
beti82
27.2.
mala06 (sladkor), mala_roo
2.3.
bankc, Soncek17
5.3.
iwa
9.3.
afnica mala

AC:
3.2.
TinKkara
7.2.
afnica mala

me ni
Maat

3D:

SKUPAJ NAS JE : 71
OD TEGA Z DVOJČKI :  1

user posted image : 8
  user posted image : 6 

Z nami so pot začele:
 butt3rfly, cebela2, MioBambino, racka8, 31Goga, julij82 

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net                          - mama.si
- nosečnica.si                             - babybook.si
- noseča.com                             - pregnancy.org
- bibaleze.si                               - bambino.si
- mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
- Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
- Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
- Priznanje očetovstva
- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

Upam, da nisem kje kaj spregledala.

Moj fantič Lionel 10.02.2010
Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 1826
1.2.2012 9:13:17   
julieb
user posted image user posted image user posted image user posted image

Danes navijamo za dobro opravljene preglede:

2bambinos, marettimara, Vegi

user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 1827
1.2.2012 9:18:49   
julieb
Oj, punce enostzavno se nisem uspela javiti, doma imamo bolančka z bronhitisom, mene je dobil močan prehlad posledično spimo temu primerno malo. Še dobro, da sem na bolniški in sem lahko s tamalim doma.

Sem se ravno včeraj z mojim lubijem zafrkavala, da smo več spali, ko je bil mali dojenček. user posted image

Zgleda, da so to predpriprave za poletje.

Drugače smo vredu, brcike so vsaki dan bolj zanimive.

Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 1828
1.2.2012 9:46:00   
TinKkara
julieb

za seznamček: morfologijo imam 02.marca

hvaalaaa

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 1829
1.2.2012 10:00:30   
2bambinos
Pozdravljene punce ter vse nove!user posted image

Že zelo dolgo nisem nič pisala, ker niti nisem imela neki pametnega za povedati ali vprašati, sem vas pa redno dnevno prebirala...

Danes sem bila na UZ. Žal več ne merijo velikosti od glave do ritke, temveč le velikost glavice, trebuščka, itd. (kratice EFW, BDP, HC, AC, FL, OFD, HEM, CSP), tako da je iz prejetega grafa in tabele težko si predstavljati realnega otročka. Koliko razberem iz grafa, sta moja dva srčka na zlati sredini. Sem v 15t6dneh in eden naj bi tehal že 128g. Ta drugega ni uspela neki dobro pomeriti - sta spet bila tako zelo v gibanju in sta se kar med sabo brcala...

Sem pa ostala na bolniški (zdaj mi že teče preko zavoda) in ne boste verjele - že na 2.DAN BOLNIŠKE sem imela inšpekcijo doma!! Dobro, da sem bila doma in noter, saj sem se še pred 15min lenobno sprehajala na sončku v bližini doma. Me je vprašal kaj delam trenutno - sem rekla, da grejem včerajšnjo pico in to je zapisal v zapisnik!! Potem sem šla podrobno brat njihovo odločbo in nikjer mi ne piše, da se lahko sprehajam v okolici doma!! In od ginekologinje in od splošne imam dokument, ki je bil poslan Zavodu, da se moram sprehajati 1-2uri na dan ter imeti predpisano ustrezno prehrano. Oni so pa to prezrli. In sem klicala tja ter vprašala, ali potemtakem po njihovo ne smem niti do lekarne (300m proč) in: "NE, POČAKAJTE DOMA, DA VAM DRUGI PRINESEJO ČE KAJ RABITE!" mi je odvrnila tajnica.... Mislim .... Sestra pri splošni zdravnici mi je na povedano rekla, da so zadnje čase kar občutljivi in da imajo res nosečnice na piki... Punce, pazite, ko ali če ostanete doma na bolniški! K meni je prišel ob 13.30h, kot en obrtnik je izgledal, tako nedolžno...

Še malo bruham, sploh vmes med umivanjem zob mi čisto obrne želodec. Ter mehur - boli, pritiskata dol!! Sem si kupila nosečniški pas v Sanolaborju na ježka (15€), medtem ko obstaja še en, z enimi magneti, a ta je bolj za kasneje bi rekla (62€). Konstantno moram stiskati te mišice, delati Keglove vaje, čeprav se mi zdi, da sem jih do sedaj znala zelo dobro uporabljati..user posted image Sedaj pa ker dva mala lumpka pritiskata dol, se mi lahko zgodi tudi, da se polulam nevede v hlačke... Ter krči so še prisotni.

Trebušček je velik kot, da sem v 6.mescu so mi rekle kolegice.
Nosečniške hlače nosim že od praznikov. Zredila se pa nisem po kg niti dekagrama! No, te dni mi pa spet paše sladko (čokolada), tako da bo zdaj mogoče šlo gor.
Modrc sem pa tudi nabavila v trgovini Popek - krasen je! Kar podoben športnemu modrcu, je pa primeren tudi kasneje za dojenje in mehek, neverjetno mehek! Včasih ga baje imajo tudi za med spanjem, če so zelo boleče prsi, mi je povedala prodajalka.

Vozičkov in ostalih stvari nimam še nič. Zaradi vraževerja bom raje počakala na maj, a moja paleta vozičkov bo verjetno bolj omejena kot pa vaša. Bom pa poskušala dobiti rabljene stvari, ker je ful drago, sploh ker bom morala nabaviti za 2 user posted image user posted image . V družini pa ni nobenega, ki bi mi lahko karkoli posodil. Posteljci zanju bosta verjetno kar iz Ikeje, ker se mi zdi najcenejše, priročno in luštno.

Trenutno sva tudi midva pospešila obnovo stanovanja, drugače že 2 leti na izi pacava. Zdaj pa je treba kuhinjo ter vso notranje pohištvo še. Bo kar zalogaj in zato bomo sami probali večino narest verjetno.

Že nekaj dni se mi zdi, da čutim prve gibe. In to za popkom. Sama imam zelo občutljiv popek, npr. nikomur ne dovolim, da bi mi vtikal prst v popek, me takoj zaskeli. In lumpka se zgleda igrata točno za mojim popkom, kar občutim kot da bi me kdo pucukal za njega ali pa kot da me neki orng požgečka tam. Me kar zmrazi ob tem... Je pa res lepo, da je vse ok in če mi že hočeta ponagajati, jima z veseljem dovolimuser posted image

Za seznam: 14.2. posvetovalnica, 7.3. morfologija, 11.4. kontrola rasti.

Prijavila sva se tudi v šolo za starše, malo prej zaradi možnosti zgodnjega poroda, prvi teden aprila.

Lep pozdravček vsem!

< Sporočilo je popravil 2bambinos -- 1.2.2012 10:01:15 >

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 1830
1.2.2012 10:09:37   
afnica mala
2bambinos- sem te imela prav pred parimi minutami v mislih kako si kaj ti in tvoja 2 user posted image . samo da ste ok....

ja, zavod mora šparat, zato bodo čedalje bolj preverjali in tudi dr. nočejo kar tako podalševat bolniške na račun zavoda - jaz vem za eno poškodbo kolena

(odgovor članu 2bambinos)
Neposredna povezava do sporočila: 1831
1.2.2012 10:25:06   
latila
o, punce, kako ste me prijazno sprejele, hvala!

TinKkara: živjo, ja glede NS in dvojnega hormonskega testa sem imela kar srečo, rezultat je bil glede na moja leta več kot dober (NS 1,4, skupni rezultat NS+DHT pa 1:6028), tako se nisem odločila za AC. No, bom pa tolk bolj držala pesti zate v petek in za ostale, ki greste na AC. user posted image ITAK da bo vse srečno šlo, lejte, kolk tednov nam je že uspelo "nabrat" user posted image !

< Sporočilo je popravil latila -- 1.2.2012 10:31:31 >

(odgovor članu TinKkara)
Neposredna povezava do sporočila: 1832
1.2.2012 10:26:53   
amyZ
Nobenega razumevanja do nosečnic. Če ne moreš delat 8ur na dan moraš biti pa 24ur na dan med štirimi stenami. Kot da to je pa zdravo za nosečnico in otroka. Ne moreš verjet kakšne zahteve imajo, verjetno boš mogla iz naslonjača tudi vse kupit user posted image . Mogoče bi morala povedati, da si kuhaš zelenjavo in omakco ne pa da si greješ pico user posted image  hehe...

Madona koliko nas že je, rastemo kot gobe po dežju!

Sicer pa moram reči, da otroke zanimajo vse sorte stvari, kar sem se naučila pri naši mali. Mene je pri cca. 5 letih vprašala kako pride do dojenčka. In je bilo treba razložit celoten proces s cenzuro. In to mene, ne mami. user posted image  Jaz sem potem mamic razložila kaj sem ji povedala, da ne bo ona kej drugače pa bo potem zmedena, ampak je ni nič spraševala.

Jaz pa zadnje dva dni skoraj ne čutim nič v trebuščku, zadnjič me je ful špikalo, zdaj pa ne več. Se mi je pa maternica premaknila malce višje, saj jo že zatipam nekje med sramno kostjo in popkom. Naslednji teden pa pregled, jaz tako upam, da mi bo naredil UZ!!! Kar tako, da vidim malega.

Dobro opravite preglede vse, ki jih imate danes!

Neposredna povezava do sporočila: 1833
1.2.2012 10:32:49   
Anonimen
Jaz res ne razumem kaj je z vami, da zelite, da vam delajo UZ kar tako. Razumem, da je lepo videt svojega otrocka, seveda, komu pa ni, ampak a senic ne vprasate kako to lahko skoduje otrocku? Je bil tudi na Ringaraji clanek na to temo in UZ je upravicen samo iz zdravstvenih razlogov, nikakor pa ne kar tako, samo da se vidi otrocka. Verjamem, da ne mislite nic slabega, ampak dajte malo razmislat v prvi vrsti za korist otroka, ne pa iz nekih egoisticnih nagnenj. To je priblizno tako, kot da bi si ful zelela videt svojo stegnenico in bi samo zato sla na rentgen. Seveda ni isto, ampak verjetno razumete point? UZ je diagnosticna preizkava in vsako zarcenje otroka je lahko zanj skodljivo, sploh ce je kar tako, malo za zabavo.

(odgovor članu julieb)
  Neposredna povezava do sporočila: 1834
1.2.2012 10:33:13   
Anonimen
Jaz res ne razumem kaj je z vami, da zelite, da vam delajo UZ kar tako. Razumem, da je lepo videt svojega otrocka, seveda, komu pa ni, ampak a senic ne vprasate kako to lahko skoduje otrocku? Je bil tudi na Ringaraji clanek na to temo in UZ je upravicen samo iz zdravstvenih razlogov, nikakor pa ne kar tako, samo da se vidi otrocka. Verjamem, da ne mislite nic slabega, ampak dajte malo razmislat v prvi vrsti za korist otroka, ne pa iz nekih egoisticnih nagnenj. To je priblizno tako, kot da bi si ful zelela videt svojo stegnenico in bi samo zato sla na rentgen. Seveda ni isto, ampak verjetno razumete point? UZ je diagnosticna preizkava in vsako zarcenje otroka je lahko zanj skodljivo, sploh ce je kar tako, malo za zabavo

(odgovor članu julieb)
  Neposredna povezava do sporočila: 1835
1.2.2012 11:04:44   
julieb
Jaz tudi ne razumem, da se je potrebno za tovrstne poste skrivat za anonimnostjo, v kolikor želiš konstruktivno sodelovati si dobrodošla na forumu julijke2012, če pa želiš vedno najti v naši debati kako napako ali pa kar tako nas grajati, te prosim, da nas pustiš pri miru.
Nosečnice smo že itak malo bolj v stresu, zato nam prosim vsaj tukaj pusti razpravo po naših željah.

Hvala za razumevanje!

< Sporočilo je popravil julieb -- 1.2.2012 11:13:40 >

Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1836
1.2.2012 11:06:17   
2bambinos
Glede UZ lahko mogoče v pomoč in lažje razumevanje povem neki iz mojega primera: ker nosim dvojčke, sem imela že ful UZ pregledov. Skoraj na dva tedna, sedaj pa bodo na 4 tedne.
Ne zdi se mi, da je tako zelo škodljiv, ker sicer ga v nobenem primeru ne bi uporabljali tako pogosto. Rentegen je sevanje, UZ pa deluje na odboju. Seveda je pa bolje, da se nosečnic ne izpostavlja ničemur, če je le možno - ne premnogim UZ, sploh ne rentgenu (če ni nujno), ne magnetnemu valovanju (ki ga je ulala veliko že doma), ne elektromagnetnemu sevanju (vsi aparati),... a kaj ko ne živimo v sterilnem, idealnem okolju kot pred mnogimi mnogimi leti. Vsak zdravnik ravna najbolje kar zna in če presodi, da je treba več UZ, je treba več UZ. Ter če mamica čuti, da nekaj ni tako kot bi moralo biti, lahko upravičeno poseže po UZ. Kaj pa recimo tiste zdravnice ginekologinje, ki zanosijo in med dnevnimi pregledi svojih pacientk opravljajo neštete UZ preiskave in pri tem definitivno "oplazijo" tudi svoje trebuščke? Malo mogoče v razmislek. LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1837
1.2.2012 11:11:25   
julieb

user posted image

NICK / starost / kraj/  št.user posted image  / št.user posted image  / kaj bo? 

1.7.
user posted image bincha / 26 let / Kranj / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image

2.7.
user posted image
bankc / 28 let / Primorska / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image

3.7.
user posted image mala06 / 33 let / Šentjur / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image

5.7.
user posted image polho3006 / 36 let / ? / 2user posted image / 1user posted image / user posted image

6.7.
user posted image beti82 / ? let / ? / 2user posted image / ?user posted image / user posted image
user posted image mala_roo / 25 let / Celje / 4user posted image / 0user posted image / user posted image

7.7.
user posted image tamy82 / 25 let / Ajdovščina / 3user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image Ajsika / 28 let / LJ / 1user posted image / 0user posted image / user posted image  
user posted image vali88 / ? let / ? / ?user posted image / ?user posted imageuser posted image

8.7.
user posted image Soncek17 / 27 let / LJ / 3user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image sunny21 / ? let / LJ / 1user posted image / 0user posted image / user posted image

10.7.
user posted image nina166 / 29 let / Savinjska dol. / 3user posted image / 2user posted image / user posted image  
user posted image miska6 / ? let / ? / ?user posted image / ?user posted imageuser posted image   
user posted image Katka86 / 25 let / Rogaska slatina / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image   

11.7.
user posted image fabula / ? let / ? / 2user posted image / 1user posted image / user posted image

12.7.
user posted image TinKkara / 36 let / ? / 1user posted image / 0user posted image / user posted image

13.7.
user posted image P1ka23 / ? let / Celje / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image Tyraa / 25 let / ?user posted image / ?user posted image / user posted image

14.7.
user posted image kajčy / 26 let / NM / 2user posted image / 1user posted image / user posted image

15.7.
user posted image rola / 25 let / KR / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image

16.7.
user posted image ancy7 / 24 let / Ajdovščina / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image sandra85 / 26 let / Portorož / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image iwa / 29 let / Radovljica / 2 user posted image / 1user posted image / user posted image

17.7.
user posted image tallla / 33 let / Domžale / 3user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image Suzy29 / 30 let / Laško / 5user posted image / 1user posted image / user posted image
user posted image marettimara / 37 let / NG / 1 / 0 / user posted image

18.7.
user posted image šalčkaa / ? let / ?user posted image / ?user posted image / ? / user posted image
user posted image miska32 / 32 let / NM / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image borovnicka / 30 let / MB / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image nikolinca / ?let / ? / ?user posted image / ?user posted image / user posted image

19.7.
user posted image Caarmen / 28 let / Radovljica / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image tigica / ? let / ? / ?user posted image / ?user posted image / user posted image

20.7.
user posted image xdmx / ? let / ? / 1
/ 0 / user posted image
user posted image alysa / 34 let / Slovenj Gradec / 2user posted image / 1user posted image / user posted image
user posted image lidy31 / 31let / Črna na Kor. / 1user posted image / 0user posted image / user posted image
user posted image 2bambinos / 30 let / Gorenjska / 1 / 0 / user posted image  user posted image  

21.7.
user posted image sisi8 / ? let / Štajerska / 4user posted image / 3user posted imageuser posted image
user posted image buškolinka / 31 let / LJ / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image  
user posted image spelap / 24 let / Celje / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image
user posted image ThinkPink / 29 let / MB / 2user posted image / 1user posted image / user posted image
user posted image * bobika* / 30 let / Celje / 2 / 1 / user posted image

22.7.
user posted image valek / 30 let / Ptuj / 2user posted image / 1user posted image / user posted image
user posted image Maat / ? let / 3user posted image / 2user posted image / ? / user posted image
user posted image katerina / 37 let / LJ / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image  
user posted image Vegi / 18 let / KR / 2user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image me ni / 38 let / Gorenjska / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image Sitnoba / 29 let / NM / 2user posted image / 1user posted image / user posted image

23.7.

user posted image uta_ / 33 let / Kamnik / 1user posted image / 0user posted image / user posted image
user posted image afnica mala / 34 let / ? / 2user posted image / 1user posted image / user posted image

24.7.
user posted image Katalenca / ? let / ? / 2user posted image / 1user posted imageuser posted image

25.7.
user posted image Tečnobica / ? let / ? / ?user posted image / ?user posted image / user posted image
user posted image Natty77 / 35 let / Celje / 3user posted image / 2user posted image / user posted image

26.7.
user posted image  capyka1981 / 31 let / Šentjur / 1user posted image / 1user posted image / user posted image

27.7.
user posted image latila / 36 let / LJ / 1user posted image / 0user posted image / user posted image

28.7. 
user posted image Arya / 23 let / Velenje / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image SamoTi / 28 let / Ptuj / 1user posted image / 0user posted image /
user posted image
sanyy / ? let / Ljutomer / ? / ? /  

30.7.

user posted image amyZ / 25 let / Krško / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image
user posted image julieb / 33 let / Pomurje / 3user posted image / 1user posted imageuser posted image

1.8.
user posted image junior08 / ? let / ? / 2 / 1 / user posted image  

2.8.

user posted image ananaska78 / 33 let / Celje / 1user posted image / 0user posted imageuser posted image

x.7.

user posted image asteraki / 31 let / ? / 3user posted image / 2user posted image / user posted image
user posted image zvezdica** / ? let / ? / ? / ? / user posted image
user posted image Afrodita / 25 let / ? / 1user posted image / 0user posted image / user posted image
user posted image Tanza / ? let / ? / ?user posted image / ? / user posted image   
user posted image julji / 23 let / ? / 2user posted image / 1user posted image / user posted image
user posted image blondi20 / ? let / ? / ? / ? /user posted image  
user posted image bavsi / ? let / ? / ? / ? / user posted image  

Naslednji pregled:
1.2.
2bambinos,
marettimara, Vegi
2.2.
xdmx, mala06, bincha
3.2.
Soncek17
6.2.
julieb, julji
7.2.
iwa
9.2.
amyZ, Katka86
10.2.
fabula
14.2.
afnica mala, polho3006, 2bambinos
16.2.
rola
20.2.
SamoTi
21.2.
vali88
22.2.
Arya, nina166
23.2.
*bobika*
2.3.
Soncek17

12.3.
polho3006 (sladkor)
11.4.
2bambinos (kontrola rasti)

Morfologija:
14.2.
polho3006, afnica mala
21.2.
beti82
27.2.
mala06 (sladkor), mala_roo
2.3.
bankc, Soncek17, TinKkara
5.3.
iwa
7.3.
2bambinos
9.3.
afnica mala

AC:
3.2.
TinKkara
7.2.
afnica mala

me ni
Maat

3D:

SKUPAJ NAS JE : 71
OD TEGA Z DVOJČKI :  1

user posted image : 8
  user posted image : 6 

Z nami so pot začele:
 butt3rfly, cebela2, MioBambino, racka8, 31Goga, julij82 

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net                          - mama.si
- nosečnica.si                             - babybook.si
- noseča.com                             - pregnancy.org
- bibaleze.si                               - bambino.si
- mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
- novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
- Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
- Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
- Priznanje očetovstva
- Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 1838
1.2.2012 11:15:14   
Anonimen
2bambinos saj ravno to sem zelela povedat, UZ se uporablja v zdravstvene namene in ce je razlog za UZ zdravstvene narave, se ga seveda naredi, ne dela pa se ga samo zato, da vidimo svojega otrocka! O sami skodljivosti ni zadostnih podatkov, so pa ugotovili, da manj kot se ga dela, boljse je, zato se sama ne bi nikoli odlocila zanj samo zato, da bi potesila lastno egoisticno zeljo, da vidim otrocka.

(odgovor članu julieb)
  Neposredna povezava do sporočila: 1839
1.2.2012 11:15:33   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: *bobika*

sandra85 in iwa upam da  bo vajinima sončkoma čimprej bolje , naš je včeraj jamral da ga boli levo uho in mu namažem s tea tree kremo, pa je bilo ok, potem je pa rekel danes ,da ga desno uho boli.. upam da ne pride do vnetja ..

hvala user posted image hvala bogu je TT padla pod 38, sam upam da ne bo spet do večera narasla...vnetih uhic še ni imel, ampak si bom vseeno zapomnila za tole kremo, hvala za info. upam, da je tudi tvoj malček vredu

2bambinos ne morem vrjet! na nosečnice so se spravili?!?! kaj pa tisti, ki so po mesece doma, pa jim v bistvu resnično nič ni in pridejo do bolniške preko vez (komisije)??? je pa res butasto, da imaš prepoved sprehodovuser posted image   do kdaj pa imaš bolniško?  kar se popka tiče, imam pa tudi js zelo občutljivega, prav zaskeli me če mi kdo prst not porine...user posted image

Tinkkara kakorkoli se boš odločila, bomo držali pesti za vaju!

že 2 dni čutim "premikanje" in sem 100% da ni "kruljenje" user posted image   me pa spet spodaj mal špika...grem počivatuser posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1840
1.2.2012 11:17:18   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: julieb

Jaz tudi ne razumem, da se je potrebno za tovrstne poste skrivat za anonimnostjo, v kolikor želiš konstruktivno sodelovati si dobrodošla na forumu julijke2012, če pa želiš vedno najti v naši debati kako napako ali pa kar tako nas grajati, te prosim, da nas pustiš pri miru.
Nosečnice smo že itak malo bolj v stresu, zato nam prosim vsaj tukaj pusti razpravo po naših željah.

Hvala za razumevanje!

user posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 1841
1.2.2012 11:20:44   
sandra85
Ultrazvok plodu ne škoduje   Najnovejše raziskave trdijo, da ultrazvočni pregledi ne škodujejo plodu. Pogostejše ultrazvočne preglede pa zdravniki predlagajo le takrat, ko ocenijo, da bodo pripomogli k boljšemu predporodnemu varstvu. "Ultrazvočni (UZ) pregledi z za to prirejenimi in nastavljenimi UZ aparati ne škodijo plodu, ne glede na njihovo število in trajanje preiskave. Sicer strokovnjaki, ki se ukvarjajo z vplivi različnih oblik energije na tkiva, na življenje in na dedno snov, opozarjajo, da naj se kljub varni uporabi vseeno pri preiskavah nosečnic in njihovega ploda vedno uporablja najnižje učinkovite energije ultrazvoka, ki še zagotavljajo ustrezno informacijo oziroma sliko," je povedal ginekolog in porodničar mag. Stanko Pušenjak, dr. med.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 1842
1.2.2012 11:21:15   
bankc
Dobro jutro vsem!

Evo jaz sem danes malo potegnila, sem že popila kavico, sedaj vas pa malo berem!

2bambinos lepo da si se spet oglasila in lepo da sta tvoja dva tako živahna user posted image user posted image user posted image

Julieb se pa strinjam s tabo! Če ima kdo kaj za povedat in si želi sodeovati v naših razpravah naj, vendar ne na tak način, da se spotika ob vsako našo besedo in še posebej če se skriva pod Anonimen!

Mi je pa prav všeč koliko nas je že zdaj julijk user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 1843
1.2.2012 12:26:00   
nina166
Vsem bolančkom pošiljam en kup pikapok, da se čimprej pozdravite user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

UZ: koristi UZ zelo presežejo stranske učinke, takoda jaz glede količine UZ sploh nimam pomislekov. Drugače pa tega nebi debatirala, ker se mi zdi že res malo prehudo.

amyZ ja se je treba kar uskladit glede razlag user posted image  Domen je bil star dobri 2 leti, ko me je enkrat zvečer ko sem mu pravljico brala vprašal kako pride dojenček v trebuščka...takrat sem bila ravno noseča). Ker se mi je zdel še malo premali, da bi mu to razlagala sem mu rekla, da pač enostavno not zraste. In čez nekaj dni me vpraša: "Mami, kaj ti je že dal ati mleko v zize, da bo lahko dojenček pil?" Sem ga vprašala zakaj bi mi ga mogu ati dat in je rekel: "Ja zato, ker ti je tud dojenčka dal ati v trebuščeka, saj mi je povedal, da ni kar sam zrastu in da ga je on dal not." Pač moški user posted image  user posted image

Inšpekcije: ja ja je treba šparat, bognedaj da bi kaka nosečnica bila na bolniški, če se onim zdi da bi lahko delala. To da pa naši ljubi politiki sestavljajo vlado več kot en mesec, da si delajo norca eden iz drugega in iz vseh nas in dobijo za to še pošteno plačano, to je pa drugo....kaj me vse to razpizdi...vedno šparajo tam ko nebi blo treba.

2bambinos moja tašča je nekaj časa nazaj pazila 2 otroka in si je kupila voziček za dvojčke...je bil kot nov, fajn noviček in je dala za njega komaj 100€. Tud rabljene stvari se da dobit fajne in pa še poceni.

*bobika* pri nas tudi krema tea tree vedno pomaga pri ušeskih...odkar jo uporabljamo, še nista imela vnetih ušes

(odgovor članu bankc)
Neposredna povezava do sporočila: 1844
1.2.2012 12:45:47   
amyZ
Se strinjam, da se, če se kaj pokritizira ni potrebno skrivati za anonimnostjo. Saj lahko tudi drugače poveš svoje mnenje, če pa je namen napadati potem pa razumem. Sicer pa sem mogoče res egocentrična, ker želim UZ. Verjamem pa, da ni toliko stranskih učinkov kot jih je bilo včasih na starejših napravah. In če bi bilo tako nevarno ne bi priporočali NS kjer si cca. 20min na UZ ali pa da ne odrekajo 3D/4D, kjer UZ traja precej časa. In verjetno tisti G, ki naredijo več UZ kot je potrebno verjetno ne iz namena škodovati otroku, saj verjetno oni najbolj vedo kaj je dobro in kaj ne.
Vem pa da marsikaj škodi otroku, marsikaj česar se ne moremo kar tako izogniti. Tako da kaj škoduje in kaj ne je veliko polemik, odvisno kaj potem vzameš v zakup. Tako je moje mnenje.

2bambinos - verjetno mora biti prav posebna izkušja, ko vidiš kar dva otročka. Kasneje, če boš imela možnost jih opazovati se bo že videlo kdo je glavni user posted image . Se že v trebuhu pokažejo karakterji in včasih je nekdo bolj gospodovalen kot drugi. Moja mami je bila malce manjša od svoje dvojčice, imela je zares malo prostora in posledično temu zvite noge (žal UZ-jev takrat še ni bilo), in je bila tudi ko se je rodila vedno bolj v ozadju, medtem ko njena sestra je pa zahtevala vso pozornost user posted image . In prav zanimivo ju bo opazovati kakšne bodo razlike med njima, in katere bodo podobnosti. Čisto enkratna izkušnja! Sicer priznam, da to zdaj govorim, ko vem da imam enega, vendar vem da naslednjič mogoče ne bo tako, glede na gensko podlago. user posted image
Upam pa, da res najdeš čim cenejše zadevice, oblačilca, ker je res dvojni zalogaj tole.

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 1845
1.2.2012 12:46:04   
afnica mala
tea tree- a to se namaže v ušesu ali okoli? Kolk pogosto pa? Pa kdaj? Ko začne bolet? A pri vnetju ušesa najprej rahlo boli al kar takoj močno?  Jaz imam eno od Justa, sam bo treba dobit novejšega datuma... jaz sem včasih tea tree izdelke dnevno uporabljala- sploh za stalno vnetje grla....

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 1846
1.2.2012 12:52:01   
me ni
IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

Hvala za razumevanje!

user posted image

Še jaz user posted image

A se ne da takih neumesnih postov zbrisat? Ali še bolje blokirat take in drugačne Anonimneže, ki samo zdrahe delajo? Se ne bi čudila, če je tale Anonimnež moškega spola, ker razen graj na naše razmišljanje od Anonimen še nisem zasledilauser posted image

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 1847
1.2.2012 14:14:29   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: me ni

IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

Hvala za razumevanje!

user posted image

Še jaz user posted image

A se ne da takih neumesnih postov zbrisat? Ali še bolje blokirat take in drugačne Anonimneže, ki samo zdrahe delajo? Se ne bi čudila, če je tale Anonimnež moškega spola, ker razen graj na naše razmišljanje od Anonimen še nisem zasledilauser posted image

če pošlješ kateri od moderator ZS, lahko izveš, kdo se skriva za anonimnostjo in osebo, če je res tečna, blokira ali zgolj začasno opozori...user posted image

(odgovor članu me ni)
Neposredna povezava do sporočila: 1848
1.2.2012 14:29:10   
*bobika*
IZVIRNO SPOROČILO: afnica mala

tea tree- a to se namaže v ušesu ali okoli? Kolk pogosto pa? Pa kdaj? Ko začne bolet? A pri vnetju ušesa najprej rahlo boli al kar takoj močno?  Jaz imam eno od Justa, sam bo treba dobit novejšega datuma... jaz sem včasih tea tree izdelke dnevno uporabljala- sploh za stalno vnetje grla....

jaz mu namažem notri in okoli.. takoj ko začne bolet, ker če je že fejst vento, potem več ne pomaga..
najprej skeli, potem pa ornk boli..
tudi jst mam od Justa (sem njihova svetovalka) ,pa sem res ful zadovoljna z učinki..

Neposredna povezava do sporočila: 1849
1.2.2012 15:32:06   
julieb
Očitno sem imela do sedaj srečo z inšpekcijami in bolniško, sem že od potrjene nosečnosti na bolniški pa v prvi sem bila od petega meseca dalje, pa me nikoli niso prišli obiskat.

2bambinos kako pa to izgleda, a si ga povabila noter, ali sta kar na vratih rešila? Nimam navade odpirati vrat tujcem, tako da bi bil pri meni problem, da se sploh ne bi odzvala prišleku.

Ste videle punce koliko nas že je? Julija bo pestro.

Rada bi samo pozvala tiste z PDP x.7. naj javijo točnejše podatke, da bomo imele točneše podatke, škoda je, da vodimo evidenco za punce, ki so junijke ali avgustovke pa tam več sodelujejo. Saj ne da bi jih metala ven, samo radovedna sem kam pašejo. user posted image

Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 1850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......