ursonok
|
Zdravo, mater ste naklofale ... Jaz sem čisto ded. Vikend je bil čuden. V soboto smo bili na obisku pri kolegici, trije otroci, naša, pa še dva malo mlajša fantka. Moram priznat, da me je kar malo zaskrbelo dejstvo, da bomo dobili fantka. V primerjavi z našo tamala sta oba precej nesocializirana, ful agresivna, eden skoz tepe - udarja z roko ali pa daje čelno. Kar tako. In nasploh se znata obnašat kot dve živali. Ne vem, eni pravijo, da fatki pač "taki so", ampak jaz vseeno upam, da je le nekaj odvisno od vzgoje in da je možno imeti doma malo bolj nežno in uvidevno bitje ... Včeraj je bil pa eden najhujših dni. Totalno neprespana, prehlajena, vse mi je šlo na jetra, tamala je vstala ob 6h, čez dan koma, ampak valda ni hotela spat . Tako da te, Kimsy, popolnoma razumem, jaz sem čist adijo, razpoloženje 'de profundis', kar jokam nekaj, vse mi gre na jetra, sploh si nisem podobna. Jaz sem glede sebe prepričana, da je to zaradi nespanja in zaradi hormonov. To nespanje me bo ubilo, res. Pa tudi jaz sem prepričana, da to ni depra - no, ŠE ni ... Sem se včeraj zvečer dobila s kolegicami, ki vse že imajo otroka, ena celo dva - starejša ima 2,5 let, mlajša 1 leto. No, celotna zgodba nikakor ni vzpodbudna. Depresija, mastitisi, kronična utrujenost. V treh urah, kar sem bila z njimi, je eksnila 6 pirov in ene petkrat je šla na čik . Kadit je valda začela zdaj, po drugem porodu. Prvič v lajfu. Skratka, pravi, da je res ful zajebano. Pri nas na srečo ne bo tako majhne razlike (ona se je za to odločila, ker jih ima mož že 45). A vseeno. Jaz sem že zdaj čisto na tleh zaradi tega pomanjkanja spanja. Me res malo skrbi, kako bo. Edino pozitivno sporočilo, ki mi ga je dala, je bilo: "iz dneva v dan bo bolje, boš videla". Jea. Caelia, sprašujem zato, ker sem se sama "razvadila", da delam od doma in si lahko organiziram, kdaj delam, kdaj spim itd. In bi me čisto ubilo, če bi morala ob točno določenih urah vsak dan nekam it. No, a kot vidiš iz mojih postov, mi pri počutju to ne pomaga kaj dosti Sladkor ja, sem si merila zadevo (kar zabavno, moram priznat): - na tešče imam 3,3 - po res obilnem zajtrku (ki je moj največji obrok), ko me vse tišči, imam 4,51 - po celodnevnem jedenju imam zvečer pred spanjem 4,4 - po telovadbi imam 4. Tako da sem res dolgočasen primerek . Itak že zaradi alergij par let ne jem mlečnih zadev, sladkorja, pšeničnih tvorb, mesa. A sem mislila, da ti kolači ali pa preveliki obroki vseeno slabo vplivajo na sladkor. Pa je zgleda vse idealno A sem že omenila, da sem FUL prehlajena? Grlo me boli za umret, smrkam. Ej, zaradi tega nespanja se od tamale takoj nalezem. Ona tri dni malo kašlja in je potem ok, jaz pa podležem totalno. Sem tako jezna. Danes po zajtrku sem zakomirala za 3 ure! Zdaj komaj prihajam k sebi. Dela pa ful Ja, mi je ravnokar ena organizatorka nečesa poslala za prevest dva teksta. Za enega prosi, ali ga lahko prevedem "do srede zjutraj". Me je kar pogrelo. Sploh ker vem, da sta teksta do nje prispela že pred parimi tedni. In ona pošilja to tik pred rokom. Halo, imam samo še jutri! Ampak ljudje, ki pač niso iz "foha", nimajo pojma, kako to zgleda, da prevajat tudi ne moreš na skretu, malo na hitro. Čeprav se tem ljudem verjetno tako zdi. Drekci pekci. Handling nimam pojma, kako je to videti. Nam ni nihče nikoli omenjal. No, morda se bomo tokrat sami kaj podučili Logistika pri porodu ja, mene tudi to malce skrbi. Ker smo tukaj popolnoma sami. Menimo se z enim kolegom, ali lahko pripeljemo tamalo tja. A ta kolega tudi dela in ima pač svoj lajf. Jah, ne vem. Bomo videli. Nočem se še zaradi tega v naprej sekirat Aha, pa zdaj so mi kar naenkrat vsi začeli govorit, da imam "res majhen trebuh" glede na to, da grem čez en mesec in še malček rodit. Tudi prav.
|