|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
21.1.2012 19:43:48   
Skarjice
Pozdravljene,

Vanilija, sm full vesela zate! user posted image

Cunjice... Men so tudi prinesli zelo stare, pa sm jih vzela se zahvalila,
pa spravila. No nisem niti ene od tistih rabila. Niti prala jih nisem.

Sm pa rabila tetra pleničke, v katerih sm bila jaz kot otrok. Ni velike razlike
med novimi in tistimi. Pa posteljnina, so imeli včasih veliko boljšo kot jo sedaj
prodajajo.  Nekaj imam še od mojega očeta, na roko všiti vzorčki- zelo lepa.

Drugače pa že kar težko čakam, da se začne porodniški dopust.

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
21.1.2012 20:11:17   
ursap
jaz bi tko stare cunjice pregledala in oprala samo tisto kar mi je všeč, potem pa bi vidla, če bi šli madeži ven. če bi šli, bi uporabila, drugače pa ne. pa verjetno bi še enkrat oprala, za vsak slučaj zarad vonja in madežev. mogoče mal kompliciram, ampak to sm jest. user posted image

drugače pa smo že v 27. tednu in kr ne morm verjet kako hitr gre vse skupaj. ta tedn bom mogoče oprala cunjice, ki jih bomo najprej rabili. potem pa sproti ostalo. user posted image

ta tedno morm še k svoji zdravnici, da spet komisiji napiše predlog za bolniško. držim pesti, da podaljšajo do konca. user posted image

(odgovor članu Skarjice)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
21.1.2012 21:28:26   
nusi
joj punce, šele zdej vidim kolk je luštno tistim, ki ste na bolniški - izvzete tiste s stalnimi obiski bolnišnic. Sem bila doma od torka do petka, ker sem dobila neko virozo, ampak v petek sem bla res že bolš in sem lepo v miru zjutraj kavo spila, se stuširala, mal pospravla, uživala, počivala... ah, sej bo kmal porodniška - zame 8.3.2012 user posted image . Pol pa hitr vse cunje preprat, prelikat, se nakofetkat in na user posted imageuser posted image , ker po porodu bo itak neki cajta kriza user posted image .  Res je čist drugo če si tkole doma, lahko se posvetiš sebi oz. nosečnosti, tamal je bil itak dopoldne v vrtcu, tko da sem imela res cajt zase. No jst za enkrat nimam še velik cunjic na zalogi, dobim enkrat februarja še od prijatelce tamale bodije in še kej, mal bomo sport dokupili po potrebi.

gorga - ja s temi ušesi je res hudič, mi smo se cel mesec borili, no sej 27. imamo kontrolo pri otologu, ampak upam, da smo se izmazali, vam pa čimhitrejše okrevanje.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
22.1.2012 18:19:05   
čikica
En lep pozdrav. Najprej naj povem, da sem se pred časom na ta forum prijavljala pod imenom rafaelica. Zdaj imam drugega, ker se mi je pokvaril računalnik, pa tudi gesla si nisem zapomnila. 

Vidim, da ste zelo pridne s pisanjem. Vsem souser posted image  čestitam za rezultate, vsem, ki pa se spopadata z težavami, držim pesti, da se bo vse uredilo.

Moj pregled 3.1.2012 (25 teden) je minil OK. Vse je bilo v redu, razen beljakovin, ki so še vedno v urinu. Vzeli so mi tudi kri za tosko, pa ni panike. Pa tudi UZ je naredila, in je ugotovila, da je zelo živahen. Glede spola pa bomo nadaljevali tradicijo in tako bomo tudi pri nas najbrž imeli user posted image  , čeprav so vsi navijali za user posted image (razmerje bo sedaj 8:1). Meni osebno je vseeno, samo da bo zdrav otrok. Naslednji pregled imam 30.1.2012.

Glede zdravja pa naj povem, da me je pred in med prazniki zelo bolel želodec. Ginekologinja mi je rekla, da lahko vzamem rupurut, če je hudo. In po jedi ne smem sedeti, priporoča, da se vsaj pol ure sprehajam itd. Pojavile so se tudi bolečine v križu, tako da "hodim kot bi imela ravne noge". Pa tudi noge imam zvečer že otečene (včasih se sploh ne vidijo kosti v gležnju).

Po mojih izračunih bom nastopila s porodniško 22.3.2012, še prej pa bom vzela 10 dni dopusta (drugače mi bo propadel), tako da bom doma že 8.3.2012.

Z mojim sva že kupilo posteljico in prevajalno mizico z banjico. Cotk že tudi imava kar precej. Kupiti morava samo še vozek in pa počivalnik, ki se kasneje spremeni v stolček za hranjenje. Pa še nekaj drobnari bo potrebno (nepotrebno) kupiti.

Lep večer želim vsem skupaj.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1604
22.1.2012 19:10:08   
Arwen_84
Tko, mi smo ravno iz 3D pregleda v Postojni. Potrjena je user posted image , je gin lepo pokazal lulikouser posted image . Drugače je tudi vse ok...slikice pa so bolj čudne, ker je tamala držala roko na obrazu cel čas pregleda (cca 25min)....tko, da nismo dobli pogleda celega obraza...in ko se je z nosom dotikala zgornje stene je bila slikica prau grozna (kot en duhec brez nosa)...no, vsega nam ni dal na CD, ker je reku, da se preveč čudno vidi in da naju nebi blo kaj strahuser posted image . Tudi moj trebuh je od zunaj pritiskal, da bi odmaknila roko...pa nič, enkrat je zazehala (je tudi posnel filmček) in to je bilo tudi vse. Jo je premeril čez in čez, težka je 945g (sem v 27 tednu in 7/7) PDP po izračunih UZ je pa 2 dni kasneje...ampak glede na to, da se je vsem v familji mudilo ven (v 37 tednu)...ne verjamem, da bo čakala do koncauser posted image No, kakorkoli samo naj bo na varnem in toplem, čim dlje!NP 31.1, ko imam tudi cuker test.

Sicer pa...kljub temu, da slikice niso ravno najlepše...jo bomo 100 % čez 3 mesece že videli v živo...kar bo pa neprecenljivo!user posted image

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu čikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
23.1.2012 9:12:12   
Arabella1
Pozdravljene souser posted image

vanilija hvala za info, bomo šli tudi tja pogledat user posted image

zakaj dat šivat posteljnino? glavni razlog je pri nas ta, da smo dobili sposojeno zibko, ki je temno rjave barve in jaz bi rada, da gre blago čez... pri vseh kompletih, ki jih je mogoče kupit pridejo tiste obrobe samo po notranji strani in se tiste letvice od zibke vidijo ven user posted image

V soboto sem bila pridna in zlikala najprej vse plenice user posted image (samo da dobim malo časa doma bom dala slike gor)... porabila sem 3 kotličke vode.... skupaj s cunjicami (kar je bil manjši del max 45 minut) je bilo likanja cca 5 ur user posted image user posted image naslednjič, torej aprila... bom dala najprej pri pranju oznako lažje za likanje.. nato pa še pri sušenju.....

V soboto sem dobila sms od kolegice, je rodila fantka, rok je imela 2.2., takrat sem se zavedala, da bo 1,2,3 tu april.... tiste, ki imate doma že user posted image kako so potekali vaši prvi porodi, kakšen nasvet.....

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1606
23.1.2012 9:43:22   
Anonimen

Punce, podatke za seznam pišite okrepljeno in/ali s kakšno drugo barvo (podčrtan A zgoraj v vrstici za urejanje besedila).

user posted image

PDP
nick, starost, število user posted image , številouser posted image , pregled, kraj, spol user posted image ali user posted image

27.3. 2012
user posted image  cmokica*, 1user posted image , MB, NP, user posted image

01. 04. 2012
user posted image ina11
user posted image ovnica8, 31let, Lj, 1user posted image , user posted image

03. 04. 2012
user posted image aprilcica12
user posted image pobalinkaa, 30let, 1user posted image , Domžale, user posted image , NP 30.1
user posted image MARTOMI, 2user posted image , 1user posted image , NP

04. 04. 2012

user posted image nusi, 28 let, 2user posted image , LJ, (maj 2010) 
 user posted image Mareli, CE, 2user posted image , 1user posted image NP

05. 04. 2012
user posted image frinina, 31 let, 2user posted image , Koroška, NP

06. 04. 2012
user posted image rozinca33, 35let, 2user posted image (jul 10, feb 02), user posted image

07. 04. 2012
user posted image trikratmami, 37 let
user posted image Sapin,  1user posted image (maj 2010)
user posted image _vanilija_, 29 let, 1 , NP   user posted image
user posted image KlaraMay, 29 let, LJ, 2user posted image ,1user posted image (april2011), user posted image

8.04.2011
user posted image krispin, 32let, LJ, 1user posted image , user posted image
user posted image 2.mami, 32 let, 1user posted image (jan. 2010), user posted image

09. 04. 2012
user posted image caelia, 26let, 4user posted image , 1user posted image , user posted image

10. 04. 2012
user posted image 1.4.2012, 2 user posted image
  user posted image Katrin* (Kaja), 21 let, LJ, 1user posted image
user posted image aniani, 271272user posted image , user posted image

11.04.2011
user posted image Lency85, 26 let,
user posted image Adryanca, 28let, 301302user posted image , Kranj, NP 14.2, user posted image

12. 04. 2012
user posted image domci, 2user posted image (maj06, junij10)
user posted image  Gorga, 32 let, Vipavska dolina, 2user posted image (jan 10), NP 1.2  user posted image user posted image
user posted image _ada_, 1 user posted image , np 17.2 user posted image

13. 04. 2012

14. 04. 2012

user posted image Putpuri, 26 let, Primorska, 2user posted image ,  NP  user posted image user posted image  
user posted image Urška018, user posted image

15. 04. 2012

user posted image Blueone, 27 let, Kranj, 2user posted image
user posted image ancika83, 28 let ,1user posted image (maj 2010), Lenart, user posted image
  user posted image **Tinkara78**, user posted image , 1user posted image , NP
user posted image Katy13, 30let, 2user posted image (doma april 08)

16. 04. 2012

user posted image mancica, 26 let, LJ
user posted image Arabella1, 33 let, user posted image

19. 04. 2012
user posted image Nana09, 1 user posted image (april08)
user posted image Rafaelica (čikica), NP 30.1, user posted image

20. 04. 2012

user posted image TINČIVA, 30 let, 3user posted image , 2user posted image , NP 31.1, user posted image

21. 04. 2012
user posted image tulpek, 29 let, 2user posted image , 1user posted image ,  NP 3.2, 2.3
user posted image VERONCY, 3user posted image , 1user posted image
user posted image Jean P., 30let, LJ, NP 16.2, user posted image

22. 04. 2012

user posted image zup2, 31 let, LJ, 3user posted image (maj 2010)
user posted image JanaB, 1user posted image (mar. 2010), user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image akva, 30 let, LJ 2user posted image
user posted image Skarjice, 2user posted image , 1user posted image , NP

23. 04. 2012

user posted image  Arwen_84, 27 let, 1user posted image , NP 31.1  user posted image

24. 04. 2012
user posted image ribella, 27let, 1user posted image , NP  user posted image

25. 04. 2012
user posted image 1.april, 35let, Lj, 1user posted image NP 3.2, user posted image
user posted image Angelica Wald, 26let, LJ, 3user posted image , 1user posted image (feb.07)
user posted image karincooo, 20let, MS, 1user posted image

26. 04. 2012
user posted image tjaška87, 24 let, 2user posted image , 0user posted image
user posted image  primorka111, 1user posted image (junij2010)

27. 04. 2012
user posted image  Hinata, NP
user posted image danijela1987, 24let, 1user posted image , Sodražica, user posted image ,
user posted image Aprilcek2012, 25let, LJ, 1user posted image , NP  
user posted image mala pikica, 32let, 3 user posted image , 1user posted image , user posted image

28. 04. 2012
user posted image Barbela, 31let, 2user posted image 1user posted image (jul 05), Topolšica, user posted image , NP
user posted image Piči1, 5user posted image , 1user posted image
user posted image tassha, dolenjska

29. 04. 2012

user posted image Juxy, 37 let4user posted image2user posted image , Domžale,
(doma jan 11 & jan 01), user posted image
user posted image letalo, 31 let, 2user posted image , NP
user posted image ursap, 28let, 1user posted image , LJ,  NP 13.2

30. 04. 2012
user posted image aurska, 2user posted image , 1user posted image
user posted image  kala 28, Domžale,  NP
user posted image Kurumba, NP

X. 04. 2012
user posted image kofetarka
user posted image roxane21, 35let, Lj, 2user posted image , 1user posted image  

user posted image jezesna, 1user posted image
user posted image klarcy

SKUPAJ NAS JE ŽE 66 user posted image

user posted image z user posted image user posted image :   Putpuri, JanaB, Gorga

user posted image  ......18 fantkov
user posted image .......9 punčk 
user posted image ......40 presenečenj

Z nami so pot začele in žal so odšle:    user posted image  
Dr.Knowitall, samado, Keri16, liia user posted image user posted image user posted image

Punce, podatke za seznam pišite okrepljeno in/ali s kakšno drugo barvo (podčrtan A zgoraj v vrstici za urejanje besedila).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1607
23.1.2012 9:44:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: čikica

En lep pozdrav. Najprej naj povem, da sem se pred časom na ta forum prijavljala pod imenom rafaelica. Zdaj imam drugega, ker se mi je pokvaril računalnik, pa tudi gesla si nisem zapomnila. 

Saj lahko greš na možnost pozabljenega gesla in ti na mail pošljejo novega... sem že večkrat to delala.

(odgovor članu čikica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1608
23.1.2012 10:36:49   
Hinata
Pozdravljene! Zadnji mesec je kar švignil mimo mene in prešnji teden sem imela pregled, na katerem sem opravila laboratorijske preiskave in gin je poslušala srčka. Ker se ji je zdelo, da se nisem nekako kaj preveč zredila, se je odločila, da bo naslednji mesec z uz preverila rast. Kar me prav nič ne moti, saj bo mogoče takrat user posted image manj sramežljiv in bo razkril spol :)

Zadnji mesec je minil brez večjih posebnosti. Brce so pač vsakodnevna stalnica, zvečer je še najbolj živahno in tudi preko trebuha se lahko vdiijo premiki, kar je zanimivo za opazovati :) Od sorodnikov sva prevzela nekaj otroških stvari, nekaj pa sva kupila rabljeno. Tako, da imava zdaj že nekaj večjih kosov opreme za dojenčka, npr. voziček, posteljica in jogi, banjica in stolček za hranjenje.
Vem, da bo treba še kar nekaj zadev kupiti oz si jih sposoditi, ampak kjub temu, da je do konca samo še ene 3 mesece, se mi sploh še ne mudi. Dejansko se mi zdaj manj mudi kot kakšen mesec nazaj, ko sem brskala za vso to rablejno opremo in iskala najboljše opcije...Doma me sicer kar vprašajo, naj povem, kaj bom potrebovala za dojenčka, da bi oni kupili....ampak v bistvu sploh ne vem kaj vse in koliko bom rabila. Si bomo najprej čim več sposodili in dokupila samo najnujnejše.

Je pa res, da sem veliko tudi že razmišljala o porodu, kje bi in kako.....ugotavljam sicer, da najraje sploh ne bi šla v porodnišnico, ampak je v Sloveniji to praktično nemogoče... Sem že kar v velikem pričakovanju na končni izdelek te nosečnosti :D
Sicer si pa ne želim roditi prezgodaj. Včeraj sem se že kar malo prestrašila, ker sem v zelo kratkem času naštela kar nekaj braxton-hicsovih popadkov. Nisem sicer delala neke panike, čeprav se mi je celo malo zdelo, da niso čisto neobčutni....sem šla potem raje kar spat in pozabila na to. Drugod sicer piše, da naj bi ob zelo pogostih teh lažnih popadkih šel do ginekologa, ampak se mi ni zdelo potrebno, če preneha in če ni drugih znakov, da bi se kaj prezgodaj dogajalo....
Imate tudi ve kakšne izkušnje s tem, da niso bili to samo občasni krči, ampak kar zaporedni in v krajšem času?

Toliko za danes :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1609
23.1.2012 12:11:30   
pobalinkaa
En lep pozdravček,

Upam da se ostale bolje počutite kot jaz sama danes...Celo noč nismo spali, premetavanje iz enega boka na drugega, potem malo na hrbet...skratka noč je bila dolga, tako da sem šele po peti uri zaspala...in glej ga zlomka kmalu zatem se je oglasila budilka ki me je opomnila, da je treba vstat za v službo.user posted image . Po prihodu pa presenečeno ugotovim, da bo potrebno najprej na stranišče; zbruhala sem vso tekočino, ki sem jo imela v želodcu in se počutim prav obupno. V zgodnji nosečnosti nisem imela težav s slabostmi in bruhanjem ...zdaj pa sem vsauser posted image .

Skratka moje počutje je že več kot en teden slabo, boli me križ, imam občasne bolečine v spodnjem delu trebuha, nad sramno kostjo, bolečina je podobna kot pri menstruaciji in ob sprehodih ali cca 1 urni hoji po nakupih na desni strani v višini boka...Upam da ni kaj narobe in je to pač del tega da mora trebušček še zrast, me je pa malo strah glede na to da se mi pojavlja pred bolečinami in po njih tudi otrdevanje trebuha... Ima katera kaj izkušenj s tem? Včeraj sva z mojim šla na 1,5 urni sprehod (slabih 5 km), pa me je v tem času najmanj trikrat prav bolelo pri premikanju- na desni strani... ALi mislite da sem pretiravala? Drugače imam kar nekaj kondicije in še vedno hodim na plesne -plešem klasični orientalski ples...takih bolečin nikoli niti na treningu nisem čutila...

30.01.2012 imam naslednji pregled in bom povprašala še G kako je s tem, ne bi pa rada nekaj panicirala če ni treba...

Kar se tiče opreme in cunjic, nimamo še popolnoma nič (no ja, dva bodija sem že kupila; si nisem mogla kaj), so nama pa ponudili in bova seveda z veseljem vzela (posteljico, sterilizator in stolček za hranjenje), kar se tiče oblačilc, sva pa verjetno tudi midva tista, ki še nisva rekla zdaj pa lahko; saj sva se zmenila, da bova počakala z nakupi do konca februarja; živiva namreč v malem stanovanju in imava stisko s prostorom, tako da nisi ne veva ali se bova še selila, ali bova za nekaj časa ostala še v tej garsonjeri...

Uživajte v sončku, božajte svoje trebuščke in prosim za kak nasvet oziroma izkušenj glede zgoraj omenjenih težav user posted image

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 1610
23.1.2012 12:27:00   
Hinata
Glede na to, da se ti pojavljajo bolečine in otrdevanje trebuha, bi ti svetovala, da pokličeš ginekologa in mu podrobneje razložiš težave. Pa tudi zato, ker si bruhala, kar tudi ni nekaj običajnega v tem obdobju nosečnosti...Čisto možno je, da bo vse v redu, bodo pa vsaj lahko preverili, kaj se dogaja. Res pa je, da imaš pregled čez 1 teden, kar lahko omeniš tudi ob klicu. Če boš govorila samo z medicinsko sestro ti bo verjetno v vsakem primeru svetovala, da se prideš pokazat, saj preko telefona ne morejo vedeti, kaj se dogaja s teboj. Meni po vsake pregledu reče, pregled čez toliko časa, če bi se pa vmes kaj dogajalo, da se ne bi dobro počutila ali karkoli, kar bi me skrbelo, pa da se brez problema oglasim. Odločitev pa je na tebi. Upam, da je vse v redu :)

(odgovor članu pobalinkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1611
23.1.2012 12:48:30   
klarcy
meni tudi trebuh pogosto otrdeva. ponavadi se to dogaja zvečer. samo mislim, da naj ne bi bilo to nič nenavadnega.
ampak glede na to, da se ti pojavljajo še bolečine in bruhanje pa vseeno raje pokliči gin. in pojdi tja, da se prepričaš, ali je vse v redu.

< Sporočilo je popravil klarcy -- 23.1.2012 12:51:20 >

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 1612
23.1.2012 14:26:16   
2.mami
Dober dan souser posted image  po dolgem času!

Sem vesela ko vas berem kako vse lepo napredujete. user posted image user posted image user posted image user posted image  Še posebej zate Vanilija, da se je srček popravil in da je vse v redu. user posted image user posted image user posted image
Jaz sem zmerno o.k. Virozna od četrka, je prav en user posted image  prehlad tole - skoraj kot gripa. To zimo sem že tretjič bolna in upam, da tudi zadnjič. user posted image

Šla sem na test za sladkor - 3 urni, diagnostični na Kliničnem, in ni bilo nič. Vrednosti vse v mejah normale. Medtem ko je prvi test nameril kar 9,4 sladkorja (od 7,9 dovoljene) po popiti glukozi. user posted image  Mi je prav odleglo, da nimam sladkorne user posted image

Novica je še ta, da smo prvorojenca končno preselili v njegovo sobico, s posteljico vred, s tem da pri njem spi očka... user posted image  Počasi, upam, pa bo spal tudi sam v veliki postelji. Sicer bomo pa kupili košek za spalnico za malo user posted image . user posted image

Včeraj zvečer smo bili s prvorojencem tudi prvič na urgenci. Ko se je kopal, se je udaril v rob banje...prebil brado, dobil 3 šive...ne vem kako mu je to uspelo. user posted image . Je bilo pa kar nekaj "kopalcev" tam, tako da izgleda, da se to relativno pogosto dogaja.

Glede starih cunj bi rada opozorila na pikice na oblačilih! Če so črne, je to plesen in je zelo nevarna za user posted image . To so spore ali glive, ki jih dojenček vdihava - definitivno za vreči v koš! Mi smo shranili lupinico v kleti, kjer je splesnela. Po pranju in namakanju v kisu so ostale 3 pikice na pasovih, ki niso šle ven. Smo kupili novo lupinico.

Pri izbiranju med EA in Ultivo, sem se jaz odločila za EA. Grem rodit v Postojno ravno iz tega razloga. Pri prvem porodu sem imela masko in dolantin v žilo - res te zadane, bolečine komaj omili, ti je pa nekaj časa vseeno zanje user posted image  Na koncu sem bila totalno izčrpana in zadeta ko user posted image  Tokrat računam na malo milejši porod.

Jaz lažnih popadkov nisem občutila. Sem imela nekaj krčev - podobnih menstrualnim - zadnji mesec ampak to je bilo od 1 pa do 3 na noč. Vsake toliko me je zasekalo v nožnici, da sem se malo zvila, kaka bolečina v nogi, križu, vranici, ampak to je bilo pa to...user posted image

Prave popadke sem vse brez izjeme čutila v križu. Kot da bi te vsake toliko eden malo z nožem zabodel. Najprej bolj rahlo, potem pa.... kabum! user posted image  Še malo pa bom ponovila vajo...

Ja, hitro gre čas. Malo bo treba še zobe stisnit, potem se bomo pa posvečali čisto drugim, prijetnejšim stvarem user posted image

Srečno vsem! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu klarcy)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
23.1.2012 16:06:29   
krispin
Meni se je otrdevanje trebuha kar umirilo, včasih se pojavi proti koncu dneva, če se "preteram" in takrat pomaga, če se za pol urce, urco uležem. Na daljših sprehodih (7km) se mi pojavijo bolečine v boku, kolku, čez ritnico do križa in to praviloma na levi strani (kdo bi vedel zakaj). Vse skupaj precej omilim, če namesto po ravnem, grem vsaj pol sprehoda navzgor - izgleda da mojim mišicam to bolj paše.

Me pa neprijetno boli in peče okrog popka, včasih imam občutek, da se bo kar razvezal. Pa še čez vikend sem naredila neumnost in znosila precej knjig iz ene sobe v drugo. Zdaj pa ne samo da me boli, še občutek imam, da se mali malo manj premika - verjetno zato, ker je spet obrnjen z hrbtom navzven... Če me bo preveč žrlo, bom poklicala G, ampak se že zdaj prav idiotsko počutim... Upam da se pikec zvečer obrne naprej in me pošteno načofa. user posted image

pobalinkaa, pokliči zdravnico. Če ne drugega, te bo pomirila.

vanilija, super je slišat, da je srček tip top user posted image

Glede izbire porodnišnice sem se jaz odločila kar za Ljubljano. Če bi slučajno šlo kaj narobe, je v Lj vse na kupu, pa tudi nimam kakšnih posebnih želja glede poroda - ne mislim rodit v vodi, pa tudi EA me ne gane... Na smrt me je strah igel, že samo vstavljanje kanile v roko mi je grozno, da bi mi jo pa zapičili v hrbet... Ne hvala. Bi najprej rabila splošno anestezijo. user posted image

(odgovor članu 2.mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
23.1.2012 20:15:56   
ovnica8
Krispin hehe jaz sem ista...noro se bojim inekcijskih igel in mi je bilo na predavanju o anasteziji kar rahlo slabo ko so govorili o EA. Razmisljam pa da bi vzela ultivo (tisti kateter v zilo bom fasala v vsakem primeru,ce pa si lahko vsaj malo omejim bolecino pa zakaj pa ne...itak bo panika pri vstavljanju ampak pol bo pa mir.
Tudi jaz se na momente spozabim da imam trebuscek in probam kar prevec nosit naokoli,ampak mi potem mali takoj z brcami javi da mu to ni ok.
Bolecine v krizu imam jaz ze kar nekaj casa in bom sla sedaj v porodnisnico na fizioterapijo ker postaja neznosno in se na momente premikam kot kaksna stara mama. tudi medenicni pas mi ne pomaga vec... no ja me bodo ze tam skup spravl ;-)

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 1615
23.1.2012 22:18:52   
krispin
No, me je mali že dodobra nabrcal in naboksal, dovolj, da sem se potolažila, da je vse ok - pa tudi bolečine okrog popka so malo manjše. user posted image

Glede igel mene daje paranoja že od nekdaj in tudi zdaj v nosečnosti, ko imam občutek da sem skoz kot na krvodajalski akciji, ni nič boljše. Se pa res ful potrudijo, da me ne zakoljejo preveč - ko že v laboratorij vstopim vsa zelena od strahu. Me pa prav zanima, če mi bo porod kaj spremenil odnos do igel in lajšanja bolečin. Pred leti sem se na urgenci raje zmenila, da mi zlomljen prst ravnajo na živo user posted image , kot pa da bi dobila 3 injekcije v sklep... (pa ne obžalujem).

Eno vprašanje - kako ste se kaj odločile glede košar za voziček? Bo katera raje polegala športni del ali boste vseeno kupile košaro?
Midva sva si prejšnji teden ogledovala vozičke in varianta s poleženim športnim sedežem nama ne izgleda glih komot za tamalega, prej kot neka zasilna rešitev, tako da razmišljava, da bi kupila košaro in jo bomo recimo ponucali tudi za posteljico, predvsem na morju, ker bo tam večja prostorska stiska kot doma.

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
24.1.2012 7:43:45   
Arabella1
dobro jutro souser posted image

kako ste kaj? Jaz opažam zadnje čase, da če pozabim razmigat malo roke in noge, da mi začenjajo otekat user posted image , pa včeraj zvečer me je zgaga pekla user posted image in opažam, da sem vedno bolj okorna, vedno bolj spominjam na živalico v moji profilni sliki user posted image ... no še 11 tednov.. razen če bo naš user posted image se odločil, da bi kaj prej prišel na svet.

Krispin midva sva kupila komplet voziček, torej športni del in košaro, pa lupinico zraven. Košara je zelo praktična tudi za spanje, kot si že omenila. Jaz si niti ne predstavljam kako bi bogo mičkeno dala v poležen športni del user posted image , za lupinic pa se ve, da je namenjena transportu v avtu in še to ne več kot uro, uro in pol....

Včeraj smo imeli v mš dojenje, dobra tema, povedala nam je koristno stvar, da je to, da se kao ne sme jest surovega sadja in zelenjave po porodu neumnost, da je treba lepo počasi začet, no to sicer ne pomeni, da prideš domov in poješ skledo fižola.... user posted image

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 1617
24.1.2012 8:42:56   
krispin
Dobro jutro punce user posted image

Tudi jaz se počutim vedno bolj kot neka letalonosilka ali pa vsaj avtobus, čeprav vsi pravijo, da sploh nimam tako velikega trebuha. No, meni se zdi ogromen! user posted image

Midva greva konec tedna v šoping, po lupinico in familyfix, verjetno bova istočasno nabavila tudi košaro. Voziček sva k sreči dobila. Se pa že zdaj sprašujem kam bomo vse dali, ko se bomo odpravljali na dopust ali pa na kakšen izlet za par dni... Te robe je vedno več, voziček ni ravno med najmanjšimi in vedno bolj se mi zdi, da je pred leti imel prodajalec avtomobilov prav, ko nama je na vsak način poskušal prodati karavana... user posted image user posted image Upam da se bo mali rad nosil v slingu in bomo voziček lahko kdaj pustili doma...

Z materinsko šolo začneva februarja, me prav zanima kako bo :) Upam da bo čim manj buč (oz. fižola ;))).

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 1618
24.1.2012 9:08:30   
Skarjice
Jutro,

Jaz imam tudi otrdevanje trebuha in krče. Po sprehodu imam vedno čisto
trd trebuh. Krči so pa tudi v zadnjem tednu pogosti in malce bolj boleči.
Bruham občasno tudi, ampak bolj zjutraj, zvečer.

Pobalinkaa, če te skrbi ti kar pokliči GK, sej so zato tam, da ti pomagajo.

Glede sprehodov mi je pa GK prepovedala hojo v hrib in daljše sprehode.
Ampak to bolj zaradi MV. Bom čisto brez kondicije na koncu nosečnosti user posted image

A še katero srbi trebuh? Mene za pop. Se mažem z ojem, kremo, pa ne pomaga.
Mi je pa v zadnjem tednu ogromno zrastel, to pa opamaž pri cunjah, ker majice ne gredo
več čez trebuh.

Glede igel pri porodu, pa se jaz tudi zelo bojim igel in ko oddajam kri me boli. Ampak vejamite ali ne,
pri porodu me to sploh ni bolelo. Niti nisem čutila. Morda zaradi "bolj bolečih" popadkov, strahu,.... pojma nimam.

Arabella, a so vam v MŠ rekli, da se med dojenjem lahko čisto vse je ali je vseeno kakšna omejietev?

Neposredna povezava do sporočila: 1619
24.1.2012 10:02:29   
krispin
IZVIRNO SPOROČILO: Skarjice
A še katero srbi trebuh? Mene za pop. Se mažem z ojem, kremo, pa ne pomaga.
Mi je pa v zadnjem tednu ogromno zrastel, to pa opamaž pri cunjah, ker majice ne gredo
več čez trebuh.

Ja, je bilo za znoret... Jaz sem se pol začela mazat z l'Occitane karitejevo kremo za telo in moram rečt da je boljše, srbečica in tudi občutek, da imam kožo do konca našponano sta izginila.

Drugače pa ravno gledam spletno trgovino od Babycentra. A se splača včlanit ali čisto preveč spamajo? Nekaj opreme bova kupila tam, vsega pa verjetno ne... In ko berem pogoje za članstvo in vidim, da ti pošiljajo pošto na dom, pa SMS-e... ? Koliko je tega?

(odgovor članu Skarjice)
Neposredna povezava do sporočila: 1620
24.1.2012 11:04:19   
Arabella1
Skrajice :rekla je nekako tako, da pretiravanje v nobeno stran ni dobro, v sadju in zelenjavi so vitamini, ki user posted image koristijo. Odsvetuje se fižol, pa zelje, to napenja tako mamo, kot tudi user posted image . S sadjem se začne postopoma, najprej 1 olupljeno jabolko (baje je v olupku od jabolka tisto, ki napenja), čez kakšen dan lahko pojemo že dve... rekla je tako, da je v večini primerov vzrok napenjanja kravje mleko. Odsvetuje se pekoča hrana, pa kakšna eksotika. Svetuje se pitje zadostne količine vode.

Krispin pri baby centru ne razgrajajo tako, da bi bilo moteče, jaz vse kar dobim je vsake toliko reklamo na dom v papirni obliki, sms pa samo ko je kakšna akcija, za kar je dobro vedet, v eni izmed teh akcij sva midva kupila voziček in lupinico (za vsakih 50 eur nakupa si dobil bon za 10 eur) za bone, ki sva jih dobila, sva kupila košaro za na voziček, no še 90 eur sva dodala. Drugače je pa tako eni so bolj zagovorniki baby centra, drugi bolj pikapolonice...

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 1621
24.1.2012 12:50:30   
**Tinkara78**
Pozdravljene!

Samo da vas zelo na hitro pozdravim. Končno so me izpustili iz bolnišnice. Injekcije prestala. Mala divja na polno. V sobi smo bile same super punce. Danes so premerili malo. Vse mere krepko prehitevajo. Maternični vrat je ok. Mala je težka prek 1700 g in to v 28 t 4/7. Računala sem tam nekje 1300 g in me je skoraj vrglo z mize. Tak, da nosim orenk punco user posted image . Drugače počutje ok. Vsak dan imela CTG - brez posebnosti...

Bom prebrala za nazaj. Vse dobro vam želim!!

Neposredna povezava do sporočila: 1622
24.1.2012 17:09:25   
TINČIVA
OJ,tudi jaz se vračam zopet nazaj,bila sem od nedelje v user posted image porodnišnici LJ,imela sem rjavi izcedek zato so me zadržali na opazovanju,MV je o.k.,cerklaža tudi drži,posteljica tudi o.k.,maliuser posted image ima 1180g(v nedeljo),izcedka ni več zato so me danes poslali domovuser posted image :-) !Hvala Bogu se bom vsaj naspala,ker tam je obup sploh postelja,pa vroče ajoj.
POZDRAVČEK,aja kupila sva voziček QUINNY FREESTALY 3XL-črn.

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 1623
24.1.2012 17:42:19   
KlaraMay
Punce me smo se na BuciBuci forumu zaklenile, tko da ko se boste gor registrirale prosim napište, da vas notri spustimo. K smo že slikce naših bušijev pa to začele limat in odpirat take teme.

Bi bilo pa fajn, da še ktera pride, da nas bo čimveč user posted image

link: BuciBuci Aprilčice2012

KlaraMay - Srečna Aprilčica 2011 in Aprilčica 2012 :-)
http://forum.bucibuci.com (pridi pogledat !!!!!)

(odgovor članu TINČIVA)
Neposredna povezava do sporočila: 1624
24.1.2012 17:45:01   
KlaraMay
tinčiva: Jst sm za tamalo kupla quinny buza in pa globoko košaro lih od modela quinny freestyler, ker je večja in je za dlje. V svetlo rjavi - bež barvi. Super je!

No zdej ga bom prodajat začela, ker sem zdej kupla vozek za 1 ali 2 otročka (novo v sloveniji) Baby Jogger City Select, v diamond beli barvi. Zakon je user posted image

KlaraMay - Srečna Aprilčica 2011 in Aprilčica 2012 :-)
http://forum.bucibuci.com (pridi pogledat !!!!!)

(odgovor članu KlaraMay)
Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
30 dejstev o nosečnosti
Nosečnost je eno izmed najlepših življenjskih obdobij. Prinaša pa tudi marsikatera presenečenja.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?