Arwen_84
|
Pozdravljene so , midva zaključujeva šolo za starše v Kp (traja 2x na teden po 1,5h) in obsega 7 predavanj...meni je kar všeč..predvsem pa je sestra ful realna in ne vsiljuje nekih ''pravil'' v številkah...ampak vedno poudari, da naj poslušamo sebe in otroka in da je vsak razred zase, in se tudi ona na domu temu prilagaja. Tudi gled ekupovanja stvari, itd...pač kaj vse se da s čim drugim skombinirat in kaj vse prodajajo na tržišču, ki v praksi sploh ni uporabno, itd. Vem, da smo predvsem prvorodke bolj ''panične'' glede vsega, da bo kaj zmanjkalo, kupe in tone vprašanj, itd...ampak bo pa pri ta drugem malo lažje:) Vse ima svoj čar. Včeraj smo imeli predavanje o porodu, kjer so naši partnerji dobili tisto potrdilo, da so lahko pri porodu...nekje ne koplicirajo, drugje pa baje ni šans brez tega (kar se mi zdi spet neumno). Včeraj sem sestro pozabla vprašat kako je pa z ''smejalnim'' plinom, ki ti ga v nekaterih bolnicah dovajajo med popadki...oz med porodom (kolegica pred 2 mesci rodila v LJ - je rekla, da je zakon...da kot bi bla malo opita in zato bolečine manjše oz vsaj zdelo se ji je tako, pa še ful šivana je bla (8 šivov)...nevem, če imajo to povsod (kolegica v Izoli tega ni dobila), če je plačljivo, itd. Mene zanima, ker je sam vdihavanje in nobenih igel zraven... Drugače pa je vse ok, v nedeljo mamo 3D pregled in kar nemorem čakat . Kar se mi zadnje 14 dni pojavlja pa so bolečine v rebrih (spodnji tel), kot da mi trebuh že gor pritiska in me kosti bolijo (ne od brcik), če ful časa sedim...ponoči pa se zbujam, ker me bolijo kosti v bogih (medenica), ko ležim postrani (spim z blazino). Pol se skozi obračam iz enega na drugi bok...in ko preprosto nemorem več se dam na hrbet in noge u luft na blazino...samo je res ful neprijetno, boli me pa tko da skorja noge ne morem premaknit. Homeopatinja mi je rekla, da sem bolj ''koščene'' sestave in da nimam ''oblog'' zato mi vse na kosti pritiska ...samo nevem, kako naj si pomagam - še 3 mesece tako bo kar huda. Če ima katera kakšno podobno izkušnjo, bo nasvet dobrodošel. Še vedno pijem železo in se mi je s tem odvajanje še bolj upočasnilo..tko, da sem po 4 dneh že kot balon...in je isto al pijem donat in Mg al pa ne..sme pa zmanjšala dozo, d avidim če bo kaj boljše. Po antibiotikih in canestenu ni blo nobenih stranskih učinkov...izcedek pa se mi tudi ni zmanjšal...no, bomo vidli v 32 tednu, ko spet vzamejo bris..če bo spet streptokok bom obsojena na carski , ampak raje tako kot da bo z punčico karkoli narobe. Nič, grem delat naprej...da bom lahko šla prej domou...več kot 6h je že tko težko zdržat, pa še na uvajanju imam zamenjavo..tko da delam dvojno oz. še dodatno zraven. En kup sončka iz Kopra