|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2012
18.1.2012 8:53:32   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: Arabella1

Ima katera kakšne ideje za imena fantkov?

Aljoša
Jaša

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 1576
18.1.2012 9:07:19   
**Tinkara78**
Pozdravljene!

Na hitro. Uredila očetovstvo. Trajalo par minut na UE. Zraven moraš imeti dokumente, kraj rojstva, predviden termin poroda in oba prisotna.

Nabavila sem si nekaj za oblečt, ker mi je trebuh tak zrasel, da ni bilo več zadosti blagauser posted image . Privoščila nove modrce. O številki nebiuser posted image . Perem si stvari za petek. Upam, da bom samo za vikend ostala not in da grem vsaj v ponedeljek domov.

Opravila sladkorni test. Prvi hitri test je bil 3,4 in potem še odvzem krvi po dveh urah. Rezultate izvem v petek, prav tako za mikrobiološki test. Streptokok spada med mikrobiološka testiranja? Moram pod nujno preveriti v petek.

Trebuh mi od zadnjega sprejema na oddelek še nobenkrat ni otrdel, čeprav mala divja, da me vse meče. Imam pa v petek prvi CTG in prosila bom naj izmerijo dolžino materničnega vratu. Upam, da to itak imajo v planu. Da vidim kje sem. Če bo okrog 1,5 cm upam, da me pustijo domov.

Ne vem še kje bom rodila. Do 35. tedna te odpeljejo v MB (prvi porod sem imela v MB), po pa tukaj v lokalni porodnišnici. Do MB rabim sigurno 40 min zmerne vožnje. Bomo videli.

Še dva tedna pa prehitim sama sebe in potem se začne za mene vse kot da je prvičuser posted image . Ker sem prinesla hčerko iz bolnice ko je bila stara 2 meseca in je imela že svoj ritem spanja, hranjenja, .... odpadel ji je popek, ... bo za mene tokrat tudi vse novo. Zadnjič sem ponoči na oddelku ugotovila, da otroci ponoči tudi jokajouser posted image user posted image . Moja je jokala samo eno noč in imela en dan krče.

Uživajte.

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 1577
18.1.2012 9:54:41   
krispin
IZVIRNO SPOROČILO: **Tinkara78**

Pozdravljene!

Na hitro. Uredila očetovstvo. Trajalo par minut na UE. Zraven moraš imeti dokumente, kraj rojstva, predviden termin poroda in oba prisotna.

Dokumenti - osebni dokumenti ali še kaj drugega zraven (ne vem, kakšen obrazec itd...)? A kraj rojstva lahko dokazuješ še s čim razen z rojstnim listom?

Glede zdravil: jaz sem bila precej konservativna, decembra, ko me je res kuhalo sem pojedla par tablet lekadola - dokler vročina ni padla. Sicer pa za nos fiziološko raztopino, za grlo pastile islandskih lišajev, sirup smrekovih vršičkov, naredila sem tudi par inhalacij s tistimi kapljicami 31, ker sem imela sluznico res čisto sesuto... Drugega pa nič. Čaj, med, limona, dekca in čas... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1578
19.1.2012 7:11:39   
Arabella1

IZVIRNO SPOROČILO: **Tinkara78**

Ima katera kakšne ideje za imena fantkov?

Aljoša
Jaša

nobeno ne pride upoštev user posted image ampak vseeno hvala za predloge user posted image

Kako ste kaj souser posted image včeraj smo imeli še drugi dan predavanj MŠ... spet skoraj 3 ure.... tema nega novorojenčka...ta predavanja niso najbolj posrečeno organizirana, sicer sama predavanja niso slaba..amapak ne morejo pričakovat da bomo user posted image tam na neudobnih stolih sedele skoraj 3 ure, brez odmora.... ne gre.. osnovno pravilo je, da možgani spremljajo 45 minut, potem rabijo malo pavze itd... če bi dali to na več dni bi bilo dosti boljše... v ponedeljek je še dojenje.. ostalo pa je februarja. Ne vem ali imamo samo tu tako dolgotrajno in obsežno to, ali imate tudi drugje user posted image

Ali ima katera mogoče kakšen nasvet kje kupit na severnem primorskem metrsko blago? Dali bi namreč šivat posteljnino za zibko user posted image

user posted image danes ponoči me je prvič zgrabil krč v nogo, na srečo je hitro minil user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1579
19.1.2012 7:44:32   
Arwen_84
Pozdravljene souser posted image ,

midva zaključujeva šolo za starše v Kp (traja 2x na teden po 1,5h) in obsega 7 predavanj...meni je kar všeč..predvsem pa je sestra ful realna in ne vsiljuje nekih ''pravil'' v številkah...ampak vedno poudari, da naj poslušamo sebe in otroka in da je vsak razred zase, in se tudi ona na domu temu prilagaja. Tudi gled ekupovanja stvari, itd...pač kaj vse se da s čim drugim skombinirat in kaj vse prodajajo na tržišču, ki v praksi sploh ni uporabno, itd. Vem, da smo predvsem prvorodke bolj ''panične'' glede vsega, da bo kaj zmanjkalo, kupe in tone vprašanj, itd...ampak bo pa pri ta drugem malo lažje:) Vse ima svoj čar. Včeraj smo imeli predavanje o porodu, kjer so naši partnerji dobili tisto potrdilo, da so lahko pri porodu...nekje ne koplicirajo, drugje pa baje ni šans brez tega (kar se mi zdi spet neumno). Včeraj sem sestro pozabla vprašat kako je pa z ''smejalnim'' plinom, ki ti ga v nekaterih bolnicah dovajajo med popadki...oz med porodom (kolegica pred 2 mesci rodila v LJ - je rekla, da je zakon...da kot bi bla malo opita in zato bolečine manjše oz vsaj zdelo se ji je tako, pa še ful šivana je bla (8 šivov)...nevem, če imajo to povsod (kolegica v Izoli tega ni dobila), če je plačljivo, itd. Mene zanima, ker je sam vdihavanje in nobenih igel zraven...

Drugače pa je vse ok, v nedeljo mamo 3D pregled in kar nemorem čakatuser posted image . Kar se mi zadnje 14 dni pojavlja pa so bolečine v rebrih (spodnji tel), kot da mi trebuh že gor pritiska in me kosti bolijo (ne od brcik), če ful časa sedim...ponoči pa se zbujam, ker me bolijo kosti v bogih (medenica), ko ležim postrani (spim z blazino). Pol se skozi obračam iz enega na drugi bok...in ko preprosto nemorem več se dam na hrbet in noge u luft na blazino...samo je res ful neprijetno, boli me pa tko da skorja noge ne morem premaknit. Homeopatinja mi je rekla, da sem bolj ''koščene'' sestave in da nimam ''oblog'' zato mi vse na kosti pritiskauser posted image ...samo nevem, kako naj si pomagam - še 3 mesece tako bo kar huda. Če ima katera kakšno podobno izkušnjo, bo nasvet dobrodošel.
Še vedno pijem železo in se mi je s tem odvajanje še bolj upočasnilo..tko, da sem po 4 dneh že kot balon...in je isto al pijem donat in Mg al pa ne..sme pa zmanjšala dozo, d avidim če bo kaj boljše. Po antibiotikih in canestenu ni blo nobenih stranskih učinkov...izcedek pa se mi tudi ni zmanjšal...no, bomo vidli v 32 tednu, ko spet vzamejo bris..če bo spet streptokok bom obsojena na carskiuser posted image , ampak raje tako kot da bo z punčico user posted image karkoli narobe.

Nič, grem delat naprej...da bom lahko šla prej domou...več kot 6h je že tko težko zdržat, pa še na uvajanju imam zamenjavo..tko da delam dvojno oz. še dodatno zraven.

En kup sončka iz Koprauser posted image

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

Neposredna povezava do sporočila: 1580
19.1.2012 11:57:57   
Trikratmami
Arwen, jaz nisem čist nič koščena, pa tako trpim user posted image . Bolečine v kolkih, medenici, križu. Je pa res, da mene najbolj boli, ko sem v službi in se zasedim. Pa tudi, če se vstanem brez bolečin, mali začne razgrajat in čutim, kot da mi brca v križ in začne bolet ko user posted image . Včasih ne vem, kako bom zdržala do konca. Sem imela tudi hude bolečine po prejšnjem porodu, pred pa ne. Evo, je prav pasalo malo se "izjadit".

A glede streptokoka je pa nujno carski naredit? Sem v prejšnji nosečnosti zasledila (se mi zdi), da je pomembno, da vejo za okužbo, pa potem takoj otroku dajo antibiotike in je OK.

Oh, ena je spraševala, če je tukaj še kakšna Dolenjka. No, jaz sem, iz NM.

Imena za fante (jih imam nekaj na zalogi, ki pa pri nas niso bili sprejeti iz različnih razlogov): Adam, Ben, Leon, Primož, Mark. Toliko zaenkrat iz glave.

No, dober tek, če gre še katera na kosilo user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 1581
19.1.2012 22:36:45   
_vanilija_
Ali ima katera mogoče kakšen nasvet kje kupit na severnem primorskem metrsko blago? Dali bi namreč šivat posteljnino za zibko

V Gorici maš eno trgovino pri stadionu, mi se zdi na Rejčevi ulici (kebab strasse user posted image ), tista stavba na desni strani, če greš proti Prvomajski, stavba je nekakšne oranžno sive barve, z balkoni ki so polkrožni. V isti stavbi je tudi ena trgovina z bicikli.

In še ena je v italijanski Gorici, če greš proti Lidlu in Famili, na levi strani je trgovina, malo pred Lidlom ali Familo, nisem 100% prepričana. Tko, če znaš govorit italijansko, lahko tam kupiš.

Neposredna povezava do sporočila: 1582
20.1.2012 7:44:15   
Arabella1

IZVIRNO SPOROČILO: _vanilija_

V Gorici maš eno trgovino pri stadionu, mi se zdi na Rejčevi ulici (kebab strasse user posted image ), tista stavba na desni strani, če greš proti Prvomajski, stavba je nekakšne oranžno sive barve, z balkoni ki so polkrožni. V isti stavbi je tudi ena trgovina z bicikli.

In še ena je v italijanski Gorici, če greš proti Lidlu in Famili, na levi strani je trgovina, malo pred Lidlom ali Familo, nisem 100% prepričana. Tko, če znaš govorit italijansko, lahko tam kupiš.

ja to trgovino poznam, a nimajo noter tudi gobeline in podobno robo, ter kakih 5 let nazaj so imeli hudo ugodne cene za modrce, bom šla pogledat user posted image italijansko sicer prav tako dobro kot slovensko ne znam, ma za blago bi se znala zmenit, samo a niso tam pred lidlom in familo na levi strani samo avtomoto trgovine user posted image hmmm razen tam dol naprej, od pitarello ali kaje je tista trgovina s čevjlji, ko je ena taka ala kitajska trgovina user posted image bo treba malo prefirbcat.

Drugače sem pa najdla včeraj na netu eno uporabno trgovino http://www.posteljnine.si/si/vzorci/ za blago mi je odgovorila da je 4 eur za m cena (širina blaga 1,5m) se mi zdi zelo poceni, pa še druge stvari imajo, zgleda uporabno.

Ta vikend sem si zadala pa plan, da bom zlikala vse cotke za user posted image začela bom s 50.tetra plenicami, ki so prišle iz sušilnega stroja dobesedno kot bi jih potegnil iz kokošje riti user posted image

Danes se začenja 28. teden user posted image hitro gre čas, no sej tudi roba se počasi nabira, edino ime je treba še najdit.. tu pa je problem... rada bi ime, ki ga nima vsak, da ni že kakšen sosed s takim imenom, ali kakšen v žlahti, pa zaradi kratkega priimka je želja da ima ime več kot 4 črke user posted image no še 3 mesece časa imamo.. upam, da najdemo kaj... user posted image

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 1583
20.1.2012 12:24:03   
Gorga
Ojla punce user posted image

Mene pa zadnje tri dni srbi trebuh za ponoret. Tako me je srbel v prvi nosečnosti šele v zadnjem mesecu. Je videt, da imam dvojno dozo user posted image user posted image  v sebi. Kmalu bo velikost trebuha taka kot je bila preden sem šla prvič rodit user posted image .

1. april boni brez "derivatov" iz te knjižice so: Fructal selection 100% sok - 25%, Chicco zaščitne blazinice za prsi -25%, Weleda olje za nego v nosečnosti -25%, oblačila v trgovini Popek -20%, posteljina za košek Galeb -25%, otroška oblačila Carter's -25%, Chicco igralna podlaga -25%, Chicco voziček Trio enjoy fun-25%, Neonato previjalna in voziček Reverso 4Seasons -20%. Ostali pa vsebujejo že mal nafte user posted image

Arabella kaj pa če bi šla po Soči z gliserjem? Tam bo verjetno manj prometnih zamaškov user posted image . Šalo na stran. Poznam tisto cesto. Lahko prideš hitro, lahko pa se ti res zavleče. Držim pesti, da ko bo šlo zares, da bo šlo vse gladko! Za metersko blago pa vem samo za trgovino v našem kraju. To pa je tebi najbrž že malo predaleč.

Arwen in trikratmami kosti v medeničnem delu vas lahko bolijo tudi zato, ker se že mehčajo oz. pripravljajo za razmik med porodom.

Lp user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1584
20.1.2012 12:26:11   
nusi
Ta vikend sem si zadala pa plan, da bom zlikala vse cotke za user posted image začela bom s 50.tetra plenicami, ki so prišle iz sušilnega stroja dobesedno kot bi jih potegnil iz kokošje riti user posted image

en dobronameren nasvet - tetra plenic ne daj nikoli v sušilca do konca, mogoče če jih samo napol posušiš imaš še šanse user posted image . Po mojih izkušnjah je najbolje, da jih opereš, lepo zložiš - prepogneš, pustiš malo stat in potem obesiš. Mislim, da jih boš morala še enkrat oprat če jih boš hotla zravnat user posted image , vsaj mene je vedno minilo, da bi tiste zmečkance likala.

Neposredna povezava do sporočila: 1585
20.1.2012 12:38:31   
Gorga
Se strinjam z nusi. Tudi jaz sem tetra plenice oprala, stresla da so se poglihale in dala kar na sušilo, ker so res zelo hitro suhe. Sej lih to je prednost tega materiala. Je mehek, ful vpije in se hitro suši. Zlikane so bile samo 1x in to takrat, ko smo jih privlekli na plan s kašče in preprali. Pa še to je naredila kar moja zlata mama user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1586
20.1.2012 12:40:11   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: Gorga

Zlikane so bile samo 1x in to takrat, ko smo jih privlekli na plan s kašče in preprali. Pa še to je naredila kar moja zlata mama user posted image

ma mi smo imeli  obvezno široko povijanje 3 mesece in smo ih likali - no mož ji je user posted image , da so bolj trdno stale - sam upam, da nm tokrat ne bo treba, ker to je pa noro kolk pranja in likanja, še likalnik nama je crknil vmes user posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 1587
20.1.2012 12:51:19   
Gorga
Naš je bil tudi široko povijan do prve kontrole. Ampak ker ga je sračkal in imel krčke po vsakemu dojenju, se meni poleg pranja, spravljanja in kuhanja res ni dalo ubadati še z likanjem. Pazila sem, da sem jih dala lepo naglihane sušit in se nisem sekirala, če plenica ni bila u nulo gladka user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1588
20.1.2012 13:22:44   
Skarjice
Hej,

Ja likalo naj bi se dokler se popek ne zaceli, kar je v direktnem stiku s popkom.

Pa kar je iz sušilnika ni potrebno likati. A to drži tudi za stvari, ki so v direktnem stiku s popkom pa
ne vem. Glede sušilnika sem jaz izvedela pri prvorojenki šele potem kasneje, ko sm se pritoževala,
da imam ogromno dela.

Pa glede pranja, so meni priporočali Persil sensitive- tekoči prašek, ker so dojenčki zelo občutljivi na pralni
prašek.

Jaz absolutno nimam še časa, ne prostora, da bi se lotila prati cunjice. Pa malce upam, da se bo kdo ponudil, da
mi malce pomaga.

Glede širokega povijanja, se pa to ne dela več. Čeprav v nekaterih porodnišnicah, nekateri zdravniki to še vedno
priporočajo. Veliko staršev potem naredi kompromis in široko povijajo do prvega ultrazvoka kolkov, če je bil prvi ultrazvok ok.
Nekateri široko povijajo tudi zato, da potem novorojenčka lažje pestujejo, ker je malce bolj stabilno za prijeti.

Pa glede pleničk, katere so bolj "zdrave" tiste za enkratno uporabo pa tiste za večkratno, se pa mnenja, raziskave spreminjajo
iz leta v leto. Pa katere so bolj ekološke tudi.

Tako, da je potrebno pri vseh teh stvareh malce po zdravi pameti delat.

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 1589
20.1.2012 13:39:21   
1.april

Ojla punce user posted image

Mene pa zadnje tri dni srbi trebuh za ponoret. Tako me je srbel v prvi nosečnosti šele v zadnjem mesecu. Je videt, da imam dvojno dozo user posted image user posted image  v sebi. Kmalu bo velikost trebuha taka kot je bila preden sem šla prvič rodit user posted image .

1. april boni brez "derivatov" iz te knjižice so: Fructal selection 100% sok - 25%, Chicco zaščitne blazinice za prsi -25%, Weleda olje za nego v nosečnosti -25%, oblačila v trgovini Popek -20%, posteljina za košek Galeb -25%, otroška oblačila Carter's -25%, Chicco igralna podlaga -25%, Chicco voziček Trio enjoy fun-25%, Neonato previjalna in voziček Reverso 4Seasons -20%. Ostali pa vsebujejo že mal nafte user posted image
....

Gorga, hvala za info user posted image

jaz si trebuh mažem/masiram dvakrat dnevno; zjutraj in zvečer - po tuširanju. Obakrat z orehovim oljem, zaenkrat se koža lepo razteguje, upam, da tako tudi ostane. Sej važno je, da se trebuh malo pomasira z kremco/oljčkom; to je tako kot za gube. Sama krema ne dela žudežev, v kombinaciji z masažo pa so rezultati boljši.

Včeraj sem imela res naporen dan, pa še trebuh me je nenormalno bolel/zategoval, ter vlekel h tlom. Preveč sem se utrudila, zato pa je tamal telovadil celo noč in temu primeren je bil moj spanec user posted image Danes sem ko ožeta cunja, pa kje je še večer (vmes grem še na eno podelitev diplome, ne moje).
Ampak, pol mi pojstla ne uide user posted image user posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 1590
20.1.2012 14:07:30   
Gorga
IZVIRNO SPOROČILO: Skarjice

Hej,

Ja likalo naj bi se dokler se popek ne zaceli, kar je v direktnem stiku s popkom.

Glede širokega povijanja, se pa to ne dela več. Čeprav v nekaterih porodnišnicah, nekateri zdravniki to še vedno
priporočajo. Veliko staršev potem naredi kompromis in široko povijajo do prvega ultrazvoka kolkov, če je bil prvi ultrazvok ok.
Nekateri široko povijajo tudi zato, da potem novorojenčka lažje pestujejo, ker je malce bolj stabilno za prijeti.

Jaz samo pišem kako sem jaz delala in bom verjetno tudi zdej enako. Ne talam nasvetov, ampak klepetam user posted image

Široko smo povijali, ker je imel en kolk ocenjen z B. Tudi tokrat bom široko povijala, če bodo izvidi taki, da po potrebno, če ne pa ne. Tetra plenice sem prala na 90°C in čez popek sem dala sterilno gazico kot so mi pokazali že v porodišnici in kasneje še patronaža. Vse je bilo ok.

In seveda se strinjam s tabo, da je potrebno pri vseh teh stvareh delati po zdravi pameti in svojem občutku.

(odgovor članu Skarjice)
Neposredna povezava do sporočila: 1591
20.1.2012 14:28:30   
Arabella1

Arabella kaj pa če bi šla po Soči z gliserjem? Tam bo verjetno manj prometnih zamaškov user posted image . Šalo na stran. Poznam tisto cesto. Lahko prideš hitro, lahko pa se ti res zavleče. Držim pesti, da ko bo šlo zares, da bo šlo vse gladko! Za metersko blago pa vem samo za trgovino v našem kraju. To pa je tebi najbrž že malo predaleč.

user posted image user posted image z gliserjem bi šlo, če ne bi bila dva jeza vmes user posted image sploh pa od doma do šempetra, prideš v dobre pol ure, pač odvisno od vožnje, prometa itd... najbolj po polžje pa je 45 minut, torej me nima kaj skrbet user posted image

ja za plenice bom vedela aprila.. da jih boma dala na program za likanje sušit.. tam pridejo baje zelo uporabniku prijazne iz sušilca in samo zložiš... ma kaj ko se jaz začnem pritoževat šele ko imam kup zmečkanih plenic v vrsti za likanje... bom probala doma dat sliko.... da se boste malo smejale user posted image

prej sem naročila dormeo jogi za posteljico, sem imela še neki novoletni popust 5 eur, ni neko bogastvo za prihranit, ma škoda pa je pustit, da propade user posted image

kar se tiče likanja plenic nam je rekla v mš da ni potrebe po likanju, čez popek se itak da sterilna gaza, kar se tiče širokega povijanja, je odvisno kako ti rečejo v porodnišnici, če so kolki bolj slabo ocenjeni je široko povijanje nujno, tako, da bomo videli, midva morava vzeti še kakšno povijalno plenico, te nove imava zdaj samo 3, vsaj še kakšna bi bila dobrodošla, drugače imava 10 uni starih (naša generacija... so bile še zapakirane)

pa še to glede previjanja in hranjenja... v mš je rekla tako, v porodnišnici delajte tako kot vam rečejo, najprej previt, potem hranit, doma pa zamenjajte vrstni red, bo manj joka, pa manj sivih las user posted image

tako, še dobre pol ure in konec službenega dela tedna, jutri pa veselo likanje user posted image , nedelja pa bo namenjena počitku.

Aja kakšna so vaša mnenja o ulitvi? Za epiduralno anastezijo jaz nisem.....

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 1592
20.1.2012 17:01:03   
ovnica8
Ja mene tudi se caka gora plenic in oblekic za preprat in zlikat,samo najprej moram pocakati,da dobimo otrosko sobico in da se tisto vse pripravi,potem bom lahko sele stvari pospravila...upam da zacem cimpreje,ker se pocasi priblizuje datum....se 10 tednov mi je ostalo.
Glede poroda me ne skrbi prevec,sem bila na predavanju o EA in ultivi in ce ze bi vzela ultivo. EA pri meni itak odpade ker me je grozno strah inekcij in nebi prenesla same ideje da mi rinejo eno ogromno iglo v hrbtenico. Je pa res da ti edino EA cisto omili bolecino poroda,ultiva ti jo samo zmanjsa.

Neposredna povezava do sporočila: 1593
20.1.2012 19:01:46   
nusi
lajšanje bolečin - nisem zagovornik maske ali ultive,ker v bistvu nista protibolečniski, ampak si od njiju le omotičen/zadet in z glavo nisi pri stvari. Poleg tega se prenašata na otroka, pa mi ni, da bi ga že taprvo sekundo zafilala s temi zadevami user posted image . Če že, pol sem za ea, ker deluje lokalno, glavo ohraniš pa trezno, je pa res, da os precej zmanjšali dozo, zato, da porodnice lažje in bolje sodelujejo pri porodu, kar pomeni, da manj blokirajo bolečino, pa še vedno bolj kot karkoli drugega. Zapletov z ea praktično ni, vsaj ne v postojni, razen nekaj primerov, ki so imele hud glavobol. Verjamem, da ni prijetno, ni pa usodno, tko da... Js sm taprvič čist brez vsega, sej vse lepo in prav, ampak tokrat grem z EA user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1594
20.1.2012 21:34:12   
aniani
Oj!
Tako, pa smo se še mi pridružli:). Pričakujemo user posted image , in sicer 10. 4. , čeprav je bilo najprej rečeno po menstrualni 5.4., po nuhalni 4.4., na koncu pa je reko 10.4... Bo pa to najino prvo deteceuser posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1595
20.1.2012 22:06:20   
_vanilija_
Dober večer user posted image !!!

Arabella, zdej sem šla na sprehod s psom po Gorici in sem vidla še eno tgovino z blagom (Manufaktura), Delpinova cesta, nasproti Park casinoja, na teli strani je še restavracija Pecivo, Mercator... In sem vidla da majo 40% popust user posted image Happy shopping!!! Ma to ti je ful dobra ideja, ker posteljnina je ful draga... Jst sem plačala 60 eur, ma mi se zdi da bi blo cenejše če bi jo sešila in bi recimo šla v OBI kupit spužvo za ograjico... user posted image

Gorga, v materinsko šolo gremo v Zdravstveni dom v Novi Gorici. Na zadnje smo gledali nekaj o dojenju na TVju, ma vse je blo kot ena reklama da je treba dojit, ampak nič konkretnega.... Tko da bom zdej mogla brati po internetu... user posted image

Tinkara kako si ti?

Jst pa mam eno dobro novico.... user posted image je začel delat brez aritmij in tahikardij!!!! Zdej dela kot da se nič nikoli ni zgodilo!!!! Zdravnica v Ljubljani je bla šokirana ko je vidla na UZu da srček dela normalno user posted image Za enkrat bom imela kontrole še vedno 2x na teden, ampak upamo da se ne bo več dogajalo. Otroček pridno raste, dans je imela 1.400kg user posted image

Ultiva/EA
: Jst bi se, če bi blo v Šempetru, verjetno odločila za Ultivo... Ampak v Šempetru nimajo Ultive, razen če prideš rodit med 8 in 13 uro ?! Kot da bom jst izbirala kadaj bom pršla rodit.... EA itak nimajo v Šempetru... Še razmišljam da bi šla rodit v Postojno... Ma bomo vidli kaj bojo rekli zaradi . Takrat ko so ble aritmije in tahikardije so rekli da bom mogla iti v Ljubljano zaradi Pediatrične klinike....

Kje ste kupovale tetra plenice? Jst za enkrat nimam nič od cotk, nisem še nič kupovala.

Pa mam eno težavico user posted image Mama od mojega user posted image mi je prejšni teden dala eno vrečo 30 let starih cotk (od mojega ko je bil dojenček), ki so 30 let stale na nekakšnem podstrešju... Te cotke tolk smrdijo po vlagi, majo tiste rumeno/rjave črte, nekakšne rjave pikice (kot da so zarjavele).... Jst ne vem a bi sploh porbala to oprat... Ko mi je dajala te cotke je govorila ma to je malo umazano, tudi to je malo umazano.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Recimo da bi ponucala eno ali 2 reči, ampak nekakor nisem za to da bi mojemo prvemu otroku oblačila nekaj kaj je 30 let staro, nekaj kar umazano stoji že 30 let (itak mislim da se ne bo opralo), poderano.... user posted image . Pa ni vojna, for God's sake!!!! Tudi jst ko sem doma ne oblečem kakšne umazane ali poderane cujne... A ne otročku.... Jst bi rada šla v shopping da jst izberem kar jst hočem za mojega otročka....  Upam da se bo vse raspadlo ko bom dala v stroj.....

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 1596
21.1.2012 10:28:55   
klarcy
jst v tolk stare cotke raje ne bi oblačla otroka. če je kakšna malenkost, da se ti zdi še uporabna, ostalo pa naj ji tvoj kar vrne nazaj. sej res niso oblačila zdej taka dragocenost kot so bila včasih, pa tut tolk draga niso. jst sm dobila nekaj let (do 5- 10 let) stare stvari, pa bom samo izbrala lepše in tiste, ki niso sprane in so še mehke, ostalo bom pa kupila. itak pa uživam v nakupovanju cotk za malega user posted image

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 1597
21.1.2012 12:26:41   
_ada_
am 30 let stare cotke,no to je že res mal preveč...tam do 7 let je še nekak sprejemljivo,seveda če so dobro spravljene,saj se itak sam prakrat oblečejo,ko hitr prerastejo..
tetra plenice-tele tosama to.to so dobre.no jaz sem jih sicer dobila,od bratca še ko je star 4 leta,tak da so fajn še ohranjene.

(odgovor članu klarcy)
Neposredna povezava do sporočila: 1598
21.1.2012 12:59:43   
Gorga
Ojla user posted image

Včeraj smo sumili, danes pa še potrdili pri dežurni zdravnici, da ima tamali vneto levo uho. Dobil je antibiotik in upam, da bo kmalu ok, ker vročine nima. Moja user posted image user posted image  veselo obračata kozolce, trebuh me malo manj srbi.
Danes sem iz BC dobila lupinici in me je kar pogrelo, ko sem odprla škatlo. Ena ni ta prava.... user posted image . Sem že klicala tja, ampak moram počakat do ponedeljka, da bo to uredila tista, ki ji delala naročilo. Uf! user posted image
vaniliija super za user posted image  od vajine pikice user posted image
Kar se pa tiče cotk. Moja mama je imela tudi še vse od mene in mojega brata na kašči. Ampak je imela vse tako dobro zaščiteno, da niso imele niti vonja in jih je bilo potrebno samo preprati in zlikati. Tiste, ki pa jih je tebi dala tašča pa dvomim, da jih boš spravila k sebi. Tiste lise verjetno ne bodo šle proč nit na 90°... Kar je neuporabnega ti kar brez slabe vesti vrni nazaj oz. dej kar tvojmu v vrečko in naj nese user posted image

vanilija, Arabella jaz sem eno nizko obrobo kupila v Ikei in tisto imela dokler se mali ni začel rolati po postli med spanjem. Pol pa je možek zrihtal blago in mama je šla kupit spužvo ter sešila prevleke. Tako je res najceneje.

Lep sobotni pozdrav vsem! user posted image

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 1599
21.1.2012 19:21:47   
nusi
stare cote - jaz že ne bi dojenčka v neke stare napol zgnite cunje dajal, pa ne zato ker os rabljene ampak pomoje je to res že čist fuč in preparel in tut razbarvat jih n emorš več, v varikini bodo pa razpadle. Na tvojem mestu bi vzela ven kar se ti zdo ok, ali za spomin, ostalo pa vrnila, dala zraven eno čokolado al kavo al neki in se lepo zahvalila, povedala, da sva si z user posted image izbrala nekaj kar nama bo za spomin in bal bla bla... pa to je to, pa še užaljena ne bo pomoje če ji daš kaj v zahvalo in se lepo elegantno izogneš. Al pa pač vse pobašeš, daš v omaro in nikol ne oblečeš user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?