sirenetta
|
En dan me ni gor pa ste se razpričale, da sem vas zdaj skoraj eno uro brala, . Bankc mali je v redu! Danes je bil v vrtcu, samo na igrišče pa nisva nič šla, ker ima še malo zabasan nosek, pa mrzlo je bilo kot da se je končno tetka zima spomnila na nas. Sem pa izkoristila dan za uredit zavarovanje za avto - sem že bila pripravljena, da bo ziher treba spet kaj ročno štelat ali kakšne druge zadeve poštimat pa je šlo iz prve skozi tehnični, . Pa na CSD sem sproti nesla papirje za porodniško, tako da tudi to je zdaj zrihtano. Na koncu sem zavila še v Mullerja kupit par malenkosti za dojenčka, v bistvu je bil to prvi nakup za . Saj večino stvari imam tako doma od prvega, pa še vedno čakam na UZ da vidimo, če je ali - če je punčka si dam duška in vsaj kakšne malenkosti (tipo dudice, termometer za banjico itd.) kupim roza-viola ali oranžno. Doma imam itak vse (voziček, lupinico, poteljnino...) v plavih, zelenih tonih od sina. No, je pa bila zlata moja soseda, ki ima punčko v vrtcu z mojim sinom in mi je prinesla en kup pajackov in oblekic od njene ta male, tako da mi ne bo treba za oblečt nič kupovat. Simona84 dobrodošla! Upam, da se ti sladkorna poštima, da ne bo treba več toliko pikanja. Vidim, da imaš rok malo pred mano - če boš od volje, pridi polukat tudi kaj k marčevkam! Glede testa za sladkorno pa obstajajo neke indikacije, na podlagi katerih naj bi ginekologi poslali nosečnice na testiranje: starost nosečnice, predispozicije (sladkorna v družini), teža nosečnice, s preveliko težo iz prejšnje nosečnosti,...Če nosešnica ustreza kateremu od navedenih kriterijev, se ginekolog odloči za testiranje. V prejšnji nosečnosti sem bila tako kot Kimica pri Vitezici in me ni poslal na testiranje, kljub temu, da sem po dveh od zgornjih kriterijev spadala v rizično skupino...samo takrat nisem imela pojma, tako da nisem niti nič vprašala za testiranje...pa tudi če bi, sem ziher, da me ne bi poslal. Tako kot mi ni hotel opravit drugega (obveznega!) testiranja krvi za toxo, železo itd. in tako kot mi ni niti omenil nuhalne svetline, za katero sem izvedela od kolegic, kljub temu, da sem bila stara več kot 30.let in torej z že malo povišanim rizikom. No, to so bili razlogi, da se mi je zameril in takoj ko sem rodila sem se prepisala k Smajili in razlika je kot dan in noč. Pa poznam še nekaj punc, ki so bile tudi razočarane nad njim in so se zdaj že prepisale drugam. No na srečo je bilo, kljub netestiranju, z mojim vse ok, sicer se je rodil s težo 4020 in zlateničen (ene 10 dni pred rokom) tako da je vprašanje, če nisem celo imela povišan cuker pa sploh nisem niti vedela, . Nimam pa še izvidov testiranja v tej nosečnosti - na testu (tistem ta prvem v bolnici v laboratoriju) sem bila takoj po novem letu in naj bi me poklicali, če kaj ne bi bilo v redu. No, do zdaj me še niso klicali, tako da upam, da je vse ok. Sicer pa se mi lušta sladko za pop...(toliko kot sem pojedla sladkega v tej nosečnosti ziher nisem v zadnjih treh letih - nikoli nisem bila za sladko), vode bi spila ogromno, redim se tudi kar lepo, tako da če pri vsem tem nimam sladkorne lahko samo skačem v luft od veselja. Evo zdaj sem se pa razpisala pa še za te dva dni za nazaj
|