|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
10.1.2012 19:40:29   
noelina
Anonimen,hvala za nasvet,res bom tako naredila.Dobrodošla,kadarkoli.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
10.1.2012 20:02:29   
KajaNagaja
Oj oj...najprej sožalje neolini... user posted image

Js mam 26.1. morfologijo in pregled krvi za sladkorno...upam da bo šlo skoz brez diete...če pa ne se pa tud ne bom sekirala...kej manj cukra ne bo škodlo, slanega že zdj ne jem...jem pa že zdj velik dietnih izdelkov...tko da bi najbolj pogrešala edino sladko (sladoled, banane...). Aja...a je v nosečnosti ta sladkorna odvisna od tega kaj poješ al pač to maš v sebi?

Pa še nekej me zanima...rodila bom na Jesenicah, ampak sem iz Kranja. Ker se v šolo za starše ne bi vozila vsakič na Jesenice, bi hodila v ZD Kranj...a je to možno?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
10.1.2012 20:14:00   
noelina
KajaNagaja hvala za izrečeno sožalje. Meni so rekli,da nosečniška sladkorna pride zaradi porasta hormonov in upočasnjene prebave. Zadnje čase nas imajo glede sladkorja bolj pod drobnogledom,kot je bilo to včasih,zato nas je toliko. Meja je izredno nizka,5,1.Po porodu pa navadno izgine. Visok sladkor,ki ga ima mati,je visok tudi za otroka...posledica so debeli dojenčki,povečani notranji organi...pa ni to nekaj strašnega,ješ 5do6x na dan,lahko vse,vendar v majhnih količinah.

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
10.1.2012 20:18:07   
noelina
Pa še to,ali že razmišljate kaj o imenih??? Meni rojijo po glavi predvsem ponoči,ko ne morem spati. Pa nič konkretnega..user posted image

(odgovor članu noelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
10.1.2012 23:18:21   
Morgan
Noelina, iskreno sožalje ob izgubi!

Tudi jaz si že skoraj en teden merim cuker 6x na dan, se držim diete in moram rečt, da mi je zdaj še bolj slabo kot prej.user posted image Pa so slabosti že skoraj izvenele... Zredila se nisem še nič, pred dieto sem shujšala par kil, zdaj pa še eno dodatno odkar pazim na dieto. Sicer se pa tudi v prvi nosečnostni nisem veliko zredila, 5kg do konca, samo takrat nisem imela diete zaradi nosečniške sladkorne.

Naslednji pregled imam 18.1., pa moram se pohvalit da že par dni čutim gibe! user posted image

Noelina, tudi jaz grem v LJ na UZ plodovega srčka. Drugače sem sicer iz MB.

(odgovor članu noelina)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
11.1.2012 7:56:24   
KajaNagaja
Imena - jih imava že izbrana! Za punčko že pred nosečnostjo, za fanta so bile pa kar borbe...ni bil noben ime obema všeč...pol sva pa le skup pršla :)

(odgovor članu Morgan)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
11.1.2012 8:44:07   
kale
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Noelina priporočam,da se greš osebno naročit.če se po telefonu naročiš,moraš potem itak nest napotnico v roku petih dni v bolnico.vsaj pri meni je bilo tak.

se oproščam,da vdiram v temo user posted image

Pol je pa to zdaj na novo. Pred letom in pol še to ni bilo tako in si napotnico prinesel, ko si pač bil naročen. Se bom pozanimala po tel., da ne hodim zastonj tja...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
11.1.2012 8:49:23   
kale
IZVIRNO SPOROČILO: KajaNagaja

Pa še nekej me zanima...rodila bom na Jesenicah, ampak sem iz Kranja. Ker se v šolo za starše ne bi vozila vsakič na Jesenice, bi hodila v ZD Kranj...a je to možno?

Jaz mislim, da je to možno, a raje prej pokliči. Mogoče greš 1x v Jesenice pogledat le porodne sobe, ki si jih navadno ogledajo v šoli za starše.

imena- smo imeli že zbrana pred user posted image . Upam, da našmu fantiču, ne bo odpadel lulči, saj ga že zdaj ogovarjam po imenu user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1058
11.1.2012 8:52:05   
kale

user posted image

PDP,
nick, starost, številouser posted image , število user posted image  , naslednji pregled, morfologija, kraj/porodnišnica, spol 

1.6.
ilanaaa10 - 22 let, 2user posted image , Štajerska/
mina88- 23 let, 1user posted image , morfologija 19.1., KP/Izola

2.6.
mtt - 34 let, 3user posted image , ? user posted image , 17.2. morfo., Gorenjska/

3.6.

4.6.
sugar grl – 27 let, 1user posted image , KR/

5.6.
titi29 - 29 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/, user posted image

6.6.
Simonka83 - 28 let, 2user posted image   okolica Domžal/ 
Ploha - 24 let, 3user posted image , 2user posted image , 25.1., Gorenjska/

7.6.
žogica81 – 30 let, 4user posted image , 1user posted image , 9.1. morfo.,  27.1., Štajerska/
Lanaa – 28 let, 2user posted image , 1user posted image , Dolenjska/
kepca- 30 let, 2 user posted image , 1user posted image , MB/, user posted image

8.6.
KajaNagaja – 23 let, 1user posted image , 26.1. morfo., KR/Jesenice
tigrica78, 2user posted image , ?user posted image , , MB

9.6.
Daisy_ - ?, 3user posted image , 1user posted image ,

10.6.   
Saraah – 30 let, 1user posted image , LJ/
googica – 26 let, 2user posted image , 1user posted image , Gorenjska/
Srecka010- 31 let, 2user posted image , 1user posted image , LJ/LJ

11.6
nimanorwen- 26 let, 2user posted image , 1user posted image , 2.2. morfol., okolica LJ/LJ, user posted image

12.6.
Vrtnica00 – 25 let, 1user posted image , , ?/ NM 
mary12 - 31let, 2user posted image , 1 user posted image ,   /, user posted image
noelina- 38let, 2user posted image , 1user posted image , 14.2., MB/
13.6.
baby12 – 22 let, 1user posted image   , 4.1., Kamnik/

14.6.
tashy21- 4 user posted image , 2 user posted image , /, user posted image
LeJo- 33 let, 2user posted image , LJ/LJ, user posted image

15.6.
Morgan – 18.1., MB/

16.6.
Patišonka – 32 let, 1user posted image , /
17.6.
~Biba~- 30 let, 1 user posted image ,  / ,

18.6.
metuljčica1 – 27 let, 3user posted image , 2user posted image ,  Koroška/
19.6.
buba1982- 29let, 2 user posted image , 1user posted image , MB/
Malinova- 31 let, 2user posted image , 1user posted image , ,

20.6.
škratka 007 – 33 let, 1.2., 15.2. morfo., KP/, user posted image
legenda_m - 30 let, 2user posted image , 1user posted image , okolica Kamnika/

21.6.
kale – 30 let, 2user posted image , 1user posted image , 30.1., Ptuj/MB, user posted image
Pecorella –2user posted image , 1user posted image , 12.1., / , user posted image
tintinek –28 let, 2user posted image , 1user posted image , , MB/MB
mylinn- 25 let, 1 user posted image , LJ/,

22.6.
Babybee81 - 2user posted image , 1user posted image , 3.1., /,  
tejci1981 - 30 let, 2user posted image , 1user posted image , , štajerska/MB
taraji- 39 let, 2user posted image , 1user posted image , /

23.6.
pikalonca- 32 let, 3user posted image , 2user posted image , 7.2. morfo.
24.6.

25.6.

Lanolina – 33 let, 3user posted image , 1user posted image , LJ/
vim - 2user posted image , 1user posted image ,  ., /,  user posted image

26.6.

27.6.
Isabelle
- 2user posted image , 1user posted image
malina86- 25 let, 1user posted image , 9.2., LJ/LJ
LILA100- 3user posted image , 1user posted image , 16.1., MB/
pikica159- ?user posted image , / , user posted image
jupi ja- ?user posted image , 16.1., CE

28.6.
Afrodita1
- 3user posted image , 2user posted image , /,

29.6.

30.6.
kronca1- 28let, 2user posted image , 1user posted image ,

x.6.
SKORPY
– 29 let, 2user posted image , 1user posted image , Savinjska/
Polho3006 – 36 let, 2user posted image , 1user posted image ,
Pikica80- 2user posted image ,

SKUPAJ NAS JE : 51

NOSEČKE Z DVOJČKI : /

PRIČAKUJEMO:       5   user posted image
                                4   user posted image
                                2  user posted image

POT SO Z NAMI ZAČELE:
*Teya D user posted image
*cuero76 user posted image
*modrookica user posted image
*Živica user posted image
*Pkica user posted image
**viva* user posted image
*delfinka82 user posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- otročarije.net 
                         - mama.si
-
nosečnica.si                             - babybook.si
-
noseča.com                             - pregnancy.org
-
bibaleze.si                               - bambino.si
-
mojezdravje.si                         - parrentsconnetct.com
-
pregnology
-
novorojenček.com (darilo ob rojstvu otroka)
NOSEČNOST PO TEDNIH
OTROŠKA IMENA
ŠOLA ZA STARŠE

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1                       - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
11.1.2012 11:05:50   
pikalonca
Tudi pri nas se že en čas menimo o imenih. Pa mislim, da bosta na koncu imela kar otroka glavno besedo user posted image .
Vsak ima izbrano po eno ime za fanta, a za punčko imata skupno. Torej bi bilo najboljše, da bi se rodila punčka user posted image .

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
12.1.2012 8:40:49   
kale
Sem si prav oddahnila, ko sem izvedela, da so rezultati krvnega sladkorja ok user posted image . Zaenkrat mi torej ne bo treba k diabetologu...

Kje se pa potepate user posted image ? A ste se vse preselile na FB user posted image

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
12.1.2012 8:46:48   
KajaNagaja
Js sem pa danes stopila na tehtnico in me je skoraj kap! Od prejšnjega tedna sem dobila gor 1kg!!!! Tko da naslednjih 14 dni se ne dotaknem piškotarije in čokolade....Groza! Tole je šlo čist prehitro gor...

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
12.1.2012 8:52:45   
kale
kajanagaja - jaz se tud prehitro redim, zdajle imam že enih + 4,5 kg user posted image .Samo ne vem, če se bom lahko odpovedala določenim stvarem, sploh zdaj, ko vem, da je s sladkorjem vse ok user posted image . Včeraj, ko sem se vozila s službe sem se počutila tako slabotno, da me je bilo strah, da bom skupaj padla. Pa še tamalo sem imela v avtu . HB sem imela pri sebi eno čokoladico in mi je bilo potem hitro bolje...

Neposredna povezava do sporočila: 1063
12.1.2012 9:07:27   
škratka 007
Dobro jutro user posted image

Kale -  čestitke user posted image za dobre rezultate krvnega sladkorja, si kar predstavljam kako ti je odleglo

KajaNagaja - te kile so res groza, tudi jaz se zadnje čase bolj poredko tehtam. Piškotkom in ostalim sladkarijam pa se imam namen odpovedat že zaradi testiranja krvnega sladkorja, ki naj bi ga imela okoli 24 tedna. No sicer do takrat je še nekaj časa user posted image , tako da lahko še malo grešim s sladkarijami user posted image user posted image user posted image
Sicer pa sem se včeraj vpisala na telovadbo za nosečnice user posted image , tako da bom z lažjim srcem grešila. Moram pa povedat, da je bilo super user posted image , mi je prav pasalo po tolikem času se malo razmigat. Pa še prijetna skupina je, pa toliko nosečk na kupu. Sem pa na koncu, ko smo delale keglove vaje in se sproščale skoraj zaspala user posted image . Očitno sem bila kar izmučena user posted image , ma ne od telovadbe, od tega, ker si nisem celi dan vzela nič počitka, šele od 19:00 na telovadbi.

No toliko od mene, lep sončen dan vsem.

Neposredna povezava do sporočila: 1064
12.1.2012 9:55:54   
vrtnica00
KajaNagaja vem kako ti jeuser posted image
jaz sem dva tedna zapored dobila po 1kg, pol se je pa ustavilo. tako da sem zdj +2,5kg. ampak se ne čudim, da se jih v tako kratkem času pridobila. to so bli prazniki, pa piškotke smo pekle doma in treba blo piškotke seveda vsak dan probat, če so res dobriuser posted image pa lačna sm bla skoz. zdj sem se pa umirila, ni več tiste katastrofalne lakote, da bi morala cel hladilnik pojest, jem normalno. zvečer kakav in kakšno sadje. upam, da se mi ne bo apetit spet grozno povečal, ker pol bom pa spet stokala, ko bom vstala na tehnico. ker že tiste dva tedna me je vsakič skor kap, ko sm stopila gor, sem rekla jaz bom mela min +30kg, če bo šlo tk naprejuser posted image . ampak kaj ko je težko, če si lačen, si lačen in pika!user posted image

drugač pa moja bebica je zelo pridna zadnje 3 dni, veselo brcauser posted image user posted image user posted image sem tudi jaz dočakala to, ker sm vam že prav zavidala kako vi občutite svoje maleuser posted image

(odgovor članu škratka 007)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
12.1.2012 10:56:09   
vrtnica00
mene pa nekaj zanima. tiste, ki ste že rodile. a je katera od vas imela epiduralno?
včeaj je blo nekaj govora v materisnki šoli o tem, pa me zanima, če ima katera kaj izkušenj o tem....

(odgovor članu vrtnica00)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
12.1.2012 11:36:52   
KajaNagaja
kale - jaz sem tud zdaj +4,5kg (20.teden)...groza!

Pri nas pa zgleda nosečke nič ne telovadijo, ker so v našem centru skenslal vadbo za nosečnice, dokler ne bomo vsaj 4 (do zdaj sva 2)! Tako da zdaj hodim na pilates in mi inštruktorica prilagaja tiste vaje, ki jih ne smem delat. Drugače pa skos nekaj okrog letam, počivam zelo zelo malo, tako da ne vem od kje sem se ta teden tolko zredila...no upam da ni problem v sladkorni.

Neposredna povezava do sporočila: 1067
12.1.2012 11:58:56   
vrtnica00
pomoje ni vse v hrani. nekaj smo se ziher zredile tudi zaradi samega otroka, krvi, vode, prsa, maternica... nekaj pa že mora vse to prispevat k temu, glede na to da smo že skor 5 mescev user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1068
12.1.2012 12:59:13   
kale
IZVIRNO SPOROČILO: vrtnica00

mene pa nekaj zanima. tiste, ki ste že rodile. a je katera od vas imela epiduralno?
včeaj je blo nekaj govora v materisnki šoli o tem, pa me zanima, če ima katera kaj izkušenj o tem....

Jaz sem imela EA in priporočam, saj je bila po EA bolečina občutno manjša in tud brez težave sem čutila, kdaj moram pritiskat. V bistvu si sploh nočem predstavljat, kako bi bilo brez tega, glede na to, da sem dobivala umetne popadke in so si sledili eden za drugim... Tako pa imam svoj porod v najlepšem spominu in se že veselim drugega user posted image .

Pa čestitke za 1. brcike user posted image !

Neposredna povezava do sporočila: 1069
12.1.2012 14:49:11   
tejci1981
Dan!

Se mi zdi al RR malo šteka????

Evo moje poročilo:
Danes navadni pregled, malo me je pretipala, poiskala srčka in povprašala po počutju in to je blo to, zredila sem se z 1 kg.....morfologijo imam čez  mesec - NP 15.2. - KOMAJ ČAKAM!!!!!
Opažam pa, da tudi jaz čutim rahle metuljčke v trebuhu user posted image

Prsi - standardne user posted image

Sladkor - danes sva se pogovarjali z sestro, pa je rekla, da sem imela pri 1 odvzemu krvi (sicer brez pitja sladke vode) 4,3, redim se tudi ne nenadzorovano, tako da baje ni neke panike in da grem na test za sladkor nekje v drugi polovici.....
Imena - za punčko je moja želja Lili že iz 1user posted image , samo se moj ne strinja,....za fantka pa še nič ne vem

Noelina - iskreno sožalje!

Epiduralna - sem jo prvič pogumno zavrnila, jo bom tudi v drugo.....user posted image

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
12.1.2012 15:20:01   
KajaNagaja
tejci1981 - v 4 mesecih si se zredila za samo 1kg??? Svaka čast :)

(odgovor članu tejci1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
12.1.2012 15:40:47   
pikalonca
Lep sončen pozdrav z dolenjskega konca user posted image .
Glede epiduralne sem se pa tudi jaz že ujela pri razmišljanju. Za taprvi porod nisem niti pomislila na to, ker sem želela izkusiti najbolj naravno pot. In sem jo...in ni mi žal zanjo, ker je potekalo vse bp. In tako sem šla optimistično tudi na drug porod, pa so mi umetni popadki prekrižali ideale poroda. Priznam, da mi drug porod ni ostal ravno v lepem spominu, saj sem komaj predihovala popadke. Umetno je pač umetno user posted image . In tako sedaj za v tretje vse bolj resno razmišljam o tej poti z epiduralno.
Drugače sem pa fasala beli tok z glivicami. Madona me dol vse srbi in peče. Sem začela z domačimi zdravili in če do pon ne bo boljš šibam v lekarno ali k G. Iste težave sem imela tudi pri prejšnjih dveh nosečnostih, ampak ne že tako kmalu. pam, da se ve ne boste srečevale s tem problemom...
Kar pa se kg tiče... danes zjutraj sem se tehtala in ugotovila, da sem zavoljo diete, ki so mi jo predpisali zaradi povišanega sladkorja prišla nazaj na prednosečniško težo. In sploh ne vem ali naj me to veseli...
Uživajte v sončnih dneh, ki so pred nami in sem prav vesela, da vse bolj veselo čvekamo tukaj user posted image

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

Neposredna povezava do sporočila: 1072
12.1.2012 17:05:17   
tejci1981
IZVIRNO SPOROČILO: KajaNagaja

tejci1981 - v 4 mesecih si se zredila za samo 1kg??? Svaka čast :)

Ja - HB!!! Upam na čimmanj!

IZVIRNO SPOROČILO: pikalonca

Glede epiduralne sem se pa tudi jaz že ujela pri razmišljanju. Za taprvi porod nisem niti pomislila na to, ker sem želela izkusiti najbolj naravno pot. In sem jo...in ni mi žal zanjo, ker je potekalo vse bp. In tako sem šla optimistično tudi na drug porod, pa so mi umetni popadki prekrižali ideale poroda. Priznam, da mi drug porod ni ostal ravno v lepem spominu, saj sem komaj predihovala popadke. Umetno je pač umetno . In tako sedaj za v tretje vse bolj resno razmišljam o tej poti z epiduralno.

Evo tak je tudi pri meni, v drugo bomo pa videli kak bo, upam, da me ne presenekti kaj umetnega user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1073
13.1.2012 9:51:55   
vrtnica00
helo user posted image
včeraj sem dobila mail od bibaleze za 19.teden nosečnosti in piše tako:
Vaš dojenček je v teh 19 tednih že zelo zrasel, tehta približno 200 gramov.
V idealnih pogojih ste do sedaj pridobili že od tri in pol do šest dodatnih kilogramov. Od tega je 170 gramov težka posteljica, več kot 300 gramov plodovnica, vaše prsi pa so skupaj postale težje za približno 340 gramov.

Se pravi, da smo na račun user posted image pridobile nekaj čez 1kg. Tejci ti si kot pod predpisihuser posted image

(odgovor članu tejci1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
13.1.2012 10:14:23   
KajaNagaja
Ja...mene je tud prejšnji teden razveselil ta mail...takrat sem mela ravno 3,5kg plusa...pol je šla pa kr 1kg gor v enem tednu...čakam na mail za 20. teden...mogoče me potolaž :D hahaha

Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......