ursonok
|
Zdravo, danes me cel dan ni bilo - tu imamo praznik (trije kralji), tako da je tamala doma in ni cajta za nič. Strašno sovražim zimske praznike - zunaj veter, dež in mraz, ostalo pa vse zaprto. Spala sem seveda premalo, ker se je tamala zbudila malo čez 6h . Sem bila po zajtrku (beri okoli 11h) tako uničena, da se niti premikati nisem mogla. Sem mojadva nagnala ven, sta šla v neko kavarno z otroškim kotičkom, jaz sem pa malo zadremala. Šele po treh urah dremeža (vmes 2krat wc, 3krat sem mislila, da sta že nazaj, ene parkrat so me pa sosedje zmotili s svojim rogoviljenjem) sem prišla malo k sebi. Jaz sem v tej nosečnosti TAkO utrujena, da ne vem več, kaj naj. Zaradi tega sem psihično na dnu, ful pesimistična, ne vem več, kaj sem si sploh mislila, ko sem šla v to. In mrzlica me trese ob misli, kaj šele bo po porodu ... No, zdajle sem dokaj ok in skušam malo nadoknaditi - delo mi gre ful počas . Ja, tudi jaz občudujem tiste, ki zdajle pišete dipl, mgr-je in ostalo. Jaz sem neznansko vesela, da sem se pred dvema mesecema znebila tega dr-ja. Zdajle ne bi bila sposobna nič. Še prevajanje, ki je načeloma lažje od pisanja dr, mi gre počasi. Komaj se skoncentriram. Če bi bila naspana, bi šlo, ampak nisem in nič ne kaže, da kaj kmalu bom . Moram pa končat knjigo pred porodom Pregledi Jaz jih imam na en mesec, vedno dam kri in vodo. UZ mi bo delala spet v ponedeljek. Že komaj čakam. Malo se bojim tehtanja, ampak ok, kaj čmo. Treba je prevzemati odgovornost za svoja "dejanja". Jetra, ja, so tako rekoč telesno smetišče. Baje jih že tako ni dobro prepogosto jesti. Železo ja, iz mesa se kao bolje absorbira ... Ampak to me nekako ne gane. Meni je zanič, pa tudi živali se mi malo smilijo ... No, ne vem. Se moram pa pohvalit - sem včeraj zvečer dobila izvide - kri se mi izboljšuje . Še vedno je pod normo, ampak ni več krize. Jem pa po dve tableti na dan in pijem sveže stisnjen pesin sok - zjutraj na tešče. Če bo šlo tako naprej, bom imela ob porodu že učbeniške izvide . Urin je tudi ok, tako da sem pomirjena. Samo še UZ mora štimat, pa smo na konju. Datum poroda Bi katera rada kaj prej rodila kot pred PDP? Jaz bi rada kak teden, lahko tudi dva prej (če ne bom, bo CR na PDP). Pa ne vem, kako naj kaj neagresivno pospešim zadevo. Ok, seks in to, ampak to že prvič ni zaleglo . Neki malinovi listi baje delajo čudeže ... Nameravam iti pa tudi do homeopainje - po kaj za želodec in nekaj za "naravno spodbujanje" poroda. Zadnji teden februarja bi bil zame idealen . Populis me veseli, da ti tekne . Mi ga imamo tudi ful radi, sploh tamala - humus in suši, tega bi se lahko najedla do nezavesti. Sem kar vesela, da ima rada take zadeve (in ne sladkih). Vrtci mi tukaj itak ne bomo dobili državnega - ker jih je malo, ker smo tujci, pa ker sva oba kao "na svobodi", kar za njih pomeni, da se praskaš ... Privat je pa tudi treba že ob rojstvu rezervirat. Če bomo še tukaj, bo šel v isti vrtec kot tamala - ko bo star pol leta (me od jeseni naprej čaka ogromno dela ). Smo bili res zadovoljni, majhna skupinica, veliko tetk, šefica ima sama dva otroka in je čisto obsedena z otroki in vzgojo in vrtci ... Res je bilo enkratno. Smo skoraj jokali, ko je bilo treba iti v "tavečjega". Nič, grem še kaj narest. Pride bodite!
|