|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
28.12.2011 13:57:24   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Jogi sva pa midva kupila kar v BC za 20 eur in se mi zdi dober. trdi je in ima prevleko spodaj če se mali polula. Tako poceni ga ni bilo nikjer. Je pa res da je malo tanjši, mislim da okoli 8cm. ampak čisto dovolj za to kepico.user posted image

Mi smo za jogi dali 70 eur (15 cm visok) v Pikapolonci.. Dela moja kolegica dol in mi je tega predlagala, ker je prav ortopedski!! Najbolj poceni je bil 35-40 eur, ma to ni lih primeren jogi za novorojenčka!! Tudi od ležišča je odvisno kako bo user posted image spal.. Ker konc koncev, v posteljici bo naša žabica spala vsaj 2-3 leta in tisti nizki jogiji sploh ne pridejo v poštev user posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4451
28.12.2011 14:18:42   
tanika1
Hej!
Nena čestitke za Gašperja, lepo se crkljajta! :)
Modrčki za dojenje: jst sem mela prvič 2 iz Mullerja, pa sem jih res dolgo uporabljala, ker sm skoz tud blazince nosila, drugač mi je itak premočilo. Zdej pa tudi razmišljam, da bi si kupila s trdimi košaricami, sm slišala, da jih majo v Mothercare, pa se že kar nekaj časa spravljam v Lj, pa mi nekako ne uspe. V H&M jih pa še nisem vidla, bom naslednjič spet pogledala.
Včeraj sm mela pregled in prvi ctg. pa se mojuser posted image tok premika, da mi na boku sploh ni mogla mert, tko da sm pol na hrbtu ležala. In kar naenkrat mi je ratal slabo, pa čist mokra sm ratala-sindrom vene kave. No pol k sm se na bok obrnila in so mi odprle okno, je blo hitro dobro. Drugač mam pa tokrat ok hemoglobin in mi ne bo treba železa jest, sem ful vesela.
Naslednji pregled mam pa spet 4.1., pa mam spet ctg in uz, zaradi kontrole rasti, ker je bla prejšnjič mal panika, da je premajhna razdalja simfiza fundus, tokrat je blo pa bolje.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4452
28.12.2011 14:24:03   
**Nelly**
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Na CSD- ju v Kopru je potrebno papirje za očetovski dopust prinesti pred rojstvom otroka.. Po mojem je bolje, da tako tudi naredi, da ne bo potem slučajno imel kašnih problemov.. To ne ureja CSD in delodajalec, ampak samo CSD in možek!! Delodajalcu se samo sporoči, da bo koristil dopust.. Ne vem pa, če je potrebno kašne papirje odnest na podjetje, to sem pozabila vprašat..

Pri nas na CSD-ju se papirji oddajo, ko je štručka že na svetu, ker mora papir vsebovat podatke o novorojenčku... tako, da nič prej.. vsaj na našem CSD-je ne user posted image Mojemu lubiju so v službi rekli, da ne mora nič prinest not papirjev, ker so o koriščenju obveščeni že s tem, ko jim je prinesel izpolnit papir in pa da jih CSD tudi obvesti... edino kar mora je javit svojemu delovodji, da gre, da mu pač najdejo zamenjavo... to pa je tudi vse... samo kot smo že do sedaj ugotovile... ima izgleda vsak CSD svoj način dela...  čeprav, naj bi bili zakoni povsod enaki...user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: tix

Meni se je otrdevanje malce zmanjšalo. Imam pa občutek, da se mi je čez noč ful trebuh spustil. a to že kaj pomeni? v prvo nisem imela takega občutka. Ne bi pa rada šla zdej rodit, ko vsi nekaj smrkamo v hiši

Pomeni, pomeni 10-14 dni pred porodom se trebuh spusti, ker se tamali/a pripravlja za it ven Tako, da don't worry

Seveda pomeni, da se porod napoveduje... čeprav je odvisno od vsake posameznice... recimo jaz kar mam prijateljice/sorodnice in se jim je trebušček spustil... so rodile v roku med 2-10 dnevi, tako da... se prav na to zanašat ne moreš... sestrična svojih popadkov sploh ni čutila, trebuh imela visoko in sploh ni vedela, da bi se kaj napovedovalo... pa jo je naenkrat malo močneje zabolelo in bolečina je držala, pa je šla... in prišla v porodnišnico full odprta, rodila pa v roku 2 uric, pa je bila prvorodka... zato pravim, da je vsaka nosečka drugačnauser posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4453
28.12.2011 14:35:43   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: **Nelly**

Pri nas na CSD-ju se papirji oddajo, ko je štručka že na svetu, ker mora papir vsebovat podatke o novorojenčku... tako, da nič prej.. vsaj na našem CSD-je ne user posted image Mojemu lubiju so v službi rekli, da ne mora nič prinest not papirjev, ker so o koriščenju obveščeni že s tem, ko jim je prinesel izpolnit papir in pa da jih CSD tudi obvesti... edino kar mora je javit svojemu delovodji, da gre, da mu pač najdejo zamenjavo... to pa je tudi vse... samo kot smo že do sedaj ugotovile... ima izgleda vsak CSD svoj način dela...  čeprav, naj bi bili zakoni povsod enaki...user posted image

Seveda pomeni, da se porod napoveduje... čeprav je odvisno od vsake posameznice... recimo jaz kar mam prijateljice/sorodnice in se jim je trebušček spustil... so rodile v roku med 2-10 dnevi, tako da... se prav na to zanašat ne moreš... sestrična svojih popadkov sploh ni čutila, trebuh imela visoko in sploh ni vedela, da bi se kaj napovedovalo... pa jo je naenkrat malo močneje zabolelo in bolečina je držala, pa je šla... in prišla v porodnišnico full odprta, rodila pa v roku 2 uric, pa je bila prvorodka... zato pravim, da je vsaka nosečka drugačnauser posted image

Podatki o novorojenčku se naknadno dopišejo.. Ko smo mi izpolnjevali obrazce in sem jih osebno nesla, sem vprašala: kako je pa s podatki user posted image ?? V naprej ne morem vedet imena (če ga nisva še izbrala), datuma rojstva ipd.. Je rekla, tisti dan, ko pride partner sem in sporoči, da bo od danes naprej koristil dopust, pove še podatke otroka.. Je pa res, da ni povsod enako.. Ma bi pa moralo biti, ker konc koncev CSD bi moral imet papirje že pred rojstvom, da vedo že prej kdo vse bo koristil dopust- vsaj moje mnenje je tašno.. Ma pri nas se itak ne ve kdo pije in kdo plača user posted image user posted image

No ja, res je odvisno od posameznice.. Ene prej rodijo, druge kasneje!! Jaz sem omenla 10-14 dni iz lastnih izkušenj (od kolegic in znank).. Jaz bom zame raje računala npr. 5-7 dni.. Kar je sigurno je sigurno user posted image

< Sporočilo je popravil kimica86 -- 28.12.2011 14:47:01 >

(odgovor članu **Nelly**)
Neposredna povezava do sporočila: 4454
28.12.2011 15:05:58   
**Nelly**
No ja, vsak CSD dela po svoje...

Jaz mam še samo 5 dni do pdp-jauser posted image ... trebušček se mi je že fajn spustil, čeprav je najina štručka že v 34 tednu bila full nisko... kar mi je G povedal na takratnem (zadnjem) UZ... je komaj izmeril glavico user posted image , mi je tisto stvarco za UZ že čist po kosti tiščal, ker ima naša mala glavico tako nizkouser posted image ...  prijateljica je v isti situaciji (drug G), samo z razliko, da je ona morala počivat, ker kao ni dobro nosit tako nizko... jaz pa še danes vse lepo in z veseljem delam po hiši, skačem, perem, pospravljam... ona boga pa leži...  tako da... niti G niso vsi enotnega mnenja... jaz samo upam, da bo naša štručka prijokala kak dan-dva pred pdp user posted image , lahko že danesuser posted image jaz sem ready user posted image

beti1 ta nasvet za stopnice mi je kar všečuser posted image , ampak kaj ko imava v hiši le eno samo stopnicouser posted image mi ni kaj veliko v pomočuser posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4455
28.12.2011 15:20:13   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: **Nelly**

No ja, vsak CSD dela po svoje...

Jaz mam še samo 5 dni do pdp-jauser posted image ... trebušček se mi je že fajn spustil, čeprav je najina štručka že v 34 tednu bila full nisko... kar mi je G povedal na takratnem (zadnjem) UZ... je komaj izmeril glavico user posted image , mi je tisto stvarco za UZ že čist po kosti tiščal, ker ima naša mala glavico tako nizkouser posted image ...  prijateljica je v isti situaciji (drug G), samo z razliko, da je ona morala počivat, ker kao ni dobro nosit tako nizko... jaz pa še danes vse lepo in z veseljem delam po hiši, skačem, perem, pospravljam... ona boga pa leži...  tako da... niti G niso vsi enotnega mnenja... jaz samo upam, da bo naša štručka prijokala kak dan-dva pred pdp user posted image , lahko že danesuser posted image jaz sem ready user posted image

beti1 ta nasvet za stopnice mi je kar všečuser posted image , ampak kaj ko imava v hiši le eno samo stopnicouser posted image mi ni kaj veliko v pomočuser posted image

Hehehe.. Ma ne danes, no.. Počakaj vsaj 1.1., da bo pravi januarček user posted image user posted image
Kar se pa stopnic tiče, če imaš doma samo eno.. Pejdi skakat malo k sosedom- po mojem se ne bojo pritoževali user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4456
28.12.2011 17:24:39   
Mistica

user posted image

PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , naslednji pregledi, morfologija, kraj, user posted image ali user posted image ali user posted image , Porodnišnica

25.12.11.

Kasija, 33, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image , Postojna

1. 1.
2. 1.
**Nelly**, 24, 1user posted image , 0user posted image , 3.1., MS (okolica), user posted image , MS
Glamur 11, 31, 1user posted image , 0user posted image , 30.12., ?, NM

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
katjaaxx, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
louisa, 30, 1user posted image , 0user posted image , 2.12., okolica Kranja, LJ

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, user posted image , Postojna
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, Krško-Sevnica, Brežice
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , 15.12., Izola, user posted image , Celje/ Izola
diana79, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?, Krško, user posted image , Brežice

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image ,  ?, ?, user posted image & user posted image
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , ?, Bela Krajna, Novo mesto
Noseča babi, 40, 4user posted image , 3user posted image , ?, LJ

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, user posted image , Lj
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, MB, user posted image , Maribor
soncnica28, 32, 1user posted image , 0user posted image , 22.12., Sodražica, Trbovlje
pinia30, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, Domžale, user posted image

7.1.
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?
katra55, ?, 4user posted image , 1user posted image , 12.12., ?
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , 5.1., Brežice, Novo mesto
aishaa84, 27, ?user posted image , 0user posted image , ?, Savinjsko
dekletce, 29, ?user posted image , 0user posted image , ?,  MB, user posted image , MB
petrai, ?, 2user posted image , 1user posted image , 4.1., Bohinjuser posted image , Kranj

8.1.
9.1.

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 20.12., MB, user posted image

11.1.
binca4, 33, 1user posted image , 0user posted image , ?, LJ, user posted image
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , 21.12., MB, user posted image
oranža, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?

12.1.
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , 4.1., KR, user posted image , Kranj
tanika1, 27,2user posted image , 1user posted image , 4.1., NM
luši, 22, ,2user posted image , 1user posted image , ?, Kranj (okolica)
ursah, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, Vrhinka, user posted image , Postojna

13.1. 
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, SG

14.1.
TaraN, 22, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, user posted image
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , 9.12., Domžale, user posted image , Lj
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , 20.12., ?, user posted image
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , 29.12./ 5.1., Mb, user posted image , Mb
ana.nunez25, 25, 2user posted image , 0user posted image , 1912., Domžale, user posted image , Lj
tinkibinky, 25, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica Domžal

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
biba*12, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica Kopra, user posted image , Izola

17.1.
cukrček11, 27, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, user posted image , Maribor
sasy22, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, Lj (okolica)

18.1.

Kitty21, 21, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, user posted image

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 30.12., LJ, user posted image , Ljubljana
camino79, ?, 4, 0, ?, ?, MB

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image
bozena.cvic, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
kimica86, 25, 1, 0, 9.12., Ankaran, user posted image , Postojna

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?
Klavdy4, 21, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
Matkurja, 29, ?user posted image , 0user posted image , 4.1., okolica Postojne, user posted image , Postojna

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , ?, MS, user posted image
Kristyz, 32, 2 , 1 , 21.12., LJuser posted image , LJ
rosistar, 32, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , ?, Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica LJ
january, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
Nananina, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?Zapuže, user posted image

24.1.
tix, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Tržiča, Kranj
maleni, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?., ?
miami10, 27, 1user posted image , 0user posted image , 6.1., LJ, user posted image , LJ

25.1.
piška goriška, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica NG
sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, NM
Trobentica_, 32, 2user posted image , 0user posted image , 14.12., Divača, user posted image , Postojna

26.1.
beti 1, 34, 3user posted image , 2user posted image , 3.1., LJ

27.1.
tamaalaa, 21, 1user posted image , 0user posted image , ?, Kranj, user posted image

28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
Smejka11, 30, 2user posted image , 0user posted image , ?, MB, user posted image & user posted image ,
Ptuj ali Maribor

29.1.
lepa79, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, Bela krajina
Gio, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?

30.1.

pathra, 24, 2user posted image , 0user posted image , 28.12./4.1., Koper, user posted image
urshek, 23, 1user posted image , 0user posted image , 14.12., Cerknica & Velenje, user posted image
*dina*, 31, 1user posted image , 0user posted image , 5.12., Bela krajina, user posted image

31.1.
tetkabaletka, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, LJ

x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?
greti, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

2.2.
bugimajstr, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, Bela krajina, user posted image , NM

3.2.
Roberta69, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image

4.2.
arupnik3, ?, ?user posted image , 1user posted image , ?, ?

SKUPAJ NAS JE: 83user posted image user posted image user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI:
mopsy user posted image  user posted image
Smejka11 user posted image user posted image

PRIČAKOVANI user posted image ali user posted image :
user posted image = 19
user posted image = 19

Z nami so pot začele:
nisika user posted image
dspela user posted image
Marley and me user posted image

KORISTNE POVEZAVE:

Matične celice - javno shranjevanje

Matične celice - zasebno shranjevanje: - NEOCELICA, BIOBANKA

Masaža presredka

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4457
28.12.2011 17:24:44   
Mistica
  JANUARČKI 2012 

14.12.2011
Kasija - user posted image , Haja, 3380 g, 51 cm

16.12.2011
Smejka11 - user posted image & user posted image
diana79 - user posted image

21.12.2011
n€na - user posted image , Gašper, 2760 g, 52 cm

user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4458
28.12.2011 21:15:03   
tix

se prav na to zanašat ne moreš... sestrična svojih popadkov sploh ni čutila, trebuh imela visoko in sploh ni vedela, da bi se kaj napovedovalo... pa jo je naenkrat malo močneje zabolelo in bolečina je držala, pa je šla... in prišla v porodnišnico full odprta, rodila pa v roku 2 uric, pa je bila prvorodka... zato pravim, da je vsaka nosečka drugačnauser posted image

,
v prvo je bilo pri meni podobno, sicer sem popadke čutila ampak jim nisem posvečala posebne pozornosti, niti nisem dobro vedela da so, potem prišla skoraj čisto odprta v P in potem rodila v 3h

Neposredna povezava do sporočila: 4459
28.12.2011 21:45:35   
coccinella
Hey hey!

No danes sem bila na PDC in sem oddala kri in urin, jutri pa bomo videli, kako bo naprej. Na PDC imam pregled in posvet glede CR in verjetno mi bojo dali datum.

Ali katera ve, kako je s prisotnistjo partnerja, ko imaš CR? No vem, da v sobi kjer bodo izvajali CR ne bo, ampak ali počaka zunaj in potem dobi otročka za crklat?

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4460
28.12.2011 22:24:40   
ronja
nena, moji možgani so trenutno v zelo slabem stanju, tako da ne vem, če sem ti že čestitala, nazaj pa ne grem gledat - torej: boljše 2x kot nikoli: čestitam (še enkrat?)user posted image

na atb in čisto brez zraka (astme...)

E tu, brutus?user posted image

v smislu "saj bo minilo do poroke"

haha, kasija, do najine ziheruser posted image , ko si mrtev, se verjetno ne sekiraš za tuzemske bedarije in blesave ljudi, pa bilokdo da to biouser posted image . no, tole ma da zrihtamo že precej prej, natančneje pred Svitovim rojstvom, ker si ne predstavljam bit par dni brez lubija par dni potem, ko bojo trije in en ne bo nič spal...
Naj ti dete spi ponoči! Haja, pusti mamico malo spat, bo potem boljše volje podnevi, se ti splačauser posted image .

Eno je reč in prepovedat drugo je kaj ljudje upoštevajo... Eni so pač trdovratni...

A lahko podpis?user posted image

CUKER- od kar so mi dala v porodnišnice za jest vse kar ne paše k diabetikom, tudi sama jem vse...tudi iz bele moke...in glej glej...niti 1x (razen na predbožičnem kosilu-ker sem pretiraval) se sladkor ni dvignil čez mejo...tako urejen sladkor k ma zdej ga nisem mela nikoli...en user posted image zame...

miami, jaz ugotavljam, da bolj kot se držim, slabše je. Kadar vem, da nisem ok, se namreč ful bolj držim, da bi s hrano not prinesla, pa ni nič boljše. Če jem čisto po njihovi dieti, potem imam VEDNO ketone in non stop sem lačna in zmatrana ko pes. mi pa zadnje čase cuker spet nekaj nagaja, pa sem mislila, da sem že vse pogruntala... Očitno neuser posted image . Nimam več pojma, kaj naj. Danes sem mela 2x čez mejo, pa sem sama kuhala in točno vem, kaj sem dala not, nič prepovedanega, moka je bila samo polnozrnata, vse po propisih, nisem se najedla do sitega (to že vem, da ne smem), še na sprehod sem šla... mah, sem bila tako žalostna, da niti en k* dan ne mine brez nekih problemov.

Jutri imam g. in že vidim, da bo mali mel še vedno prevelik buši - kaj pa naj, če ga ma že skoz, shujšal ziher ni...

Ma, po pravici povedano, tako komaj čakala pa še nikoli nisem, vedno je bil zadnji mesec nekak najlepši, zdaj pa je ubitačen! Zmatrana sem, vse mi je težko, za stvari, ki jih naredim z levo roko, usput, se moram ful matrat (recimo naredit eno ušivo torto za rd mojemu očetu, ki ga mam ful rada, smo pri njem na obisku, skratka - nič takega... pa sem jo pacala celo popoldne, prerisat par krojev in izrezat - cela procedura! itd itd... z malima se sploh ne grem ne vem kaj igrat, ker mi glavo raznese, ko se dereta (od veselja), pa non stop mi je slabo za pop*), neproduktivna sem, cuker mi skače, čeprav se res trudim s hrano (recimo nekaj, kar ni prepovedano in kar sem že vsaj 10x jedla, pa je bilo ok, mi nabije cuker - mislim wtf???) in danes sem šla na sprehod, da bi bilo boljše, pa me je začelo spet hudičevo bolet... nočem slabega temu otroku, pa karkoli naredim, je narobe... Grrrrr!!! Nočem se vdat in to itak ne pride v poštev, ampak po pravici povedano, ne vem več, kam naprej. Saj se bom sestavila oz. se že sestavljam, samo danes je bil res blesav dan (pa je bil še boljši med zadnjimi dneviuser posted image ). In jutri bo en ful naporen... Ufa!

Res sem si želela, da bi en sam teden te nosečnosti minil brez nekih pretiranih problemov, brez novih bolezni, brez sekiranja, brez pretresov, brez zdravnikov... Saj jih je 40, madona, no! In želim si samo en teden! Ko ni treba nič! Pa nikako da dođem do tega! No, saj mam še par tednov, samo zdaj bom mela preglede, pa tudi če bi bilo vse tipitopi...

Aja, pa tam, kjer se mi je prejšnijč pojavil zoster, se mi spet delajo ene take pikice... Ful podobne... niti nisem opazila zadnje dni, ker je bilo vsega toliko... Ampak ne zginejo in so zoprne (bolijo). Tak da... I really really want out! In potem se v takih trenutkih nate spravijo s svojim egoizmom še ljudje, ki jih imaš rad in imaš res vsega poln kufer. Da ne bom samo jamrala: saj ne rečem - imam ljudi, ki mi stojijo ob strani (lubi, prijateljice, oče, pa tamali me mata tudi radi, saj nimata izbire, če sem pa mamiuser posted image ) in vem, da što ne ubije, jača... Samo vseeno. Mam počasi poln kufer. Sem upala, da bo do novega leta vse to že za mano, pa se še kar vleče in vleče in en kup zunanjih dejavnikov nama onemogoča, da bi lahko končno potegnila črto (recimo vremeuser posted image - mora glih jutri snežit v višinah??!!)

coccinella, tako je, med operacijo ga ven naženejo, pa mu potem otročička prinesejo za kengurujčkat, medtem pa tebe zašijejo.

PS: sorry, k jamram, samo lubi me bo mel po moje enkrat dost, ker mu skoz neki jokam (dobesedno, pa še tečna sem, pa od otrok včasih samo bežim, tudi dobesedno...) zadnje časeuser posted image . (obljubim, da bo boljše po poroduuser posted image ). Ampak kot pravi Jordan: "It's not how hard you try along the way - it's having something inside you to finish it!" In pa: "You can knock me down but I get up again - you can never ever keep me down!" moji najljubšiuser posted image .

Navsezadnje:
- še par dni in Svit uradno ne bo več nedonošenček. In zakaj bi se morali popadki spet začet ravno zdaj v teh par dneh? na koncu ga bomo pa še čakaliuser posted image
- Danes se probam spet lepo naspat in mogoče bo jutri cuker spet ok - navsezadnje ni tako zelo grozno visok - polovico vrednosti danes je bilo ok, celo zelo ok, polovica je bila nad 7. Če ne bo ok, lahko še vedno grem že prej še na diabetološko, sicer jo imam pa že 3.1. Bom odnesla s sabo rezultate svoji g., da bo pogledala, kaj si misli.
- Kar se moje familije tiče: s polovico (fotr, sestra) itak nimam problemov, druge pol pa ko j*user posted image . Ni vredno, res ne. Težko se je to prepričat, ampak navsezadnje kaj dosti vpliva itak nimam. Poizkusila sem se zmenit, če ne gre, bom rešila drugače in bomo že preživeli tudi par dni sami, da bo lubi zrihtal in preselil zadeve, da bo mir in konec vsega sranja, mogoče bo dete celo kaj spalo in mogoče ne bom tako zmatrana kot pri prvih dveh.
- Darila imam že zavita, tako da mi do konca leta dejansko ni nič več tako nujno treba; torto in juho imajo skuhano za jutri (otroke bo dedi pazil medtem, ko naju ne bo), jutri bo res precej letanja, ampak tatežje zadeve bo itak lubi naredil.
- Pikice ne bojo zoster, če bi pa bil, se bo pa lepo umiril, ko pridem k sebi.
- Vse ostale bolezni (astma, recimo), ki mi trenutno grenijo življenje, pa se bojo tudi pobrale, od koder so pač prišle, ker jih mam poln kufer.
- Januarja bom mela še par dni, ko bosta punci lepo zdravi v vrtcu, da si v miru dop. spočijem ušesa, mogoče ju bo kdaj še lubi peljal v vrtec, da mi ne bo nikamor treba in bom lepo v miru sešila enega pajacka temu mojemu srčku in se v miru pripravila nanj. In vse bo ok. Samo da pridem do tega januarjauser posted image .
- Če bo pred rojstvom ratalo preselit zadeve, super, če ne, pa pač potem, svet se zato ne bo podrl.

Ok plan?user posted image No, držite mi pesti jutri - za pregled, za to, da mi ne bi vožnja in dirkanje spet sprožilo popadkov (čeprav zadnjič ni bila vožnja kriva, ampak selitev), pa da rata vsaj kaj zrihtat.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4461
28.12.2011 22:24:41   
Trobentica_
Se javljam na brzino, ker sem tako utrujena, da bom zdaj zdaj padla dol. Tale celodnevna ljubljanska megla res utrudi človeka user posted image . Še dobro, da je bil potem na poti domov ful lep sončni zahod v naših koncih user posted image .
Danes imeli pregled, vse ok, za seznam - naslednji pregled 12.1.2012, takrat tudi prvi CTG.
Prejšnji teden bila tudi na pregledu očesnega ozadja in je vse ok, mi je "dovoljeno" naravno rodit user posted image .
Lahko noč vsem user posted image .

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4462
29.12.2011 0:03:50   
vijolica2
Jaz bi pa samo rada nekoga-kogarkoli-kjerkoli prosila da se mi kašelj umiri, ker bi rada spalauser posted image . Ker to ni normalno! Čez dan nič, ko se pa začne večer in jaz raznem razmišljati o spanju se pojavi. Tako da me sedaj boli že vsaka rebrauser posted image Me je kar malo strah da nebi dobila od tega napenjanja popadkeuser posted image .
Še 6 ur pa pride dragi iz službe, samo kaj ko vem da bo dolga noč user posted image

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 4463
29.12.2011 0:10:23   
coccinella

Jaz bi pa samo rada nekoga-kogarkoli-kjerkoli prosila da se mi kašelj umiri, ker bi rada spalauser posted image . Ker to ni normalno! Čez dan nič, ko se pa začne večer in jaz raznem razmišljati o spanju se pojavi. Tako da me sedaj boli že vsaka rebrauser posted image Me je kar malo strah da nebi dobila od tega napenjanja popadkeuser posted image .
Še 6 ur pa pride dragi iz službe, samo kaj ko vem da bo dolga noč user posted image

Poznam to, sem tudi jaz kašlajla tako kot user posted image , pa najbolj ponoči. Meni je malo pomagalo, da sem si dvignila vzglavje in se z arniko namazala po prsih. Nevem, mogoče tudi tebi pomaga.

Neposredna povezava do sporočila: 4464
29.12.2011 9:07:32   
Kasija
ronja sem se že spraševala, kaj te sekirajo, da ne prideš nič pogledat. saj se bo vse uredilo, se mora. pa ne preveč selit stvari, saj jih lahko dragi. nič bolje ne bo, če boš zato rodila pred rokom. januarja pa res tamali dve v vrtec, pa si vzami dopoldneve zase. saj jima vrtec ne škodi, kvečjemu obratno, pa ti si boš spočila. ker po rojstvu svita boste vsii doma, se moraš šparat še za takrat. za sladkorno si imela pa boljše rezultate, ko si poslušala svoje telo, a ne? sicer pa se mi zdi, da proti koncu nosečnosti rastejo vrednosti same po sebi. mogoče rastejo tudi ne-sladkim nosečkam, pa ne vemo?
haja spi, hvala za skrb. kako? samo in edino pri meni v postelji. sem obupala, da bi jo prestavljala v njeno posteljo in zdaj spiva ko dve objeti polhki. jo bom pač malo kasneje navajala na spanje v posteljici, zdaj se paše naspat.

nelly stopnice boš pa že našla nekje user posted image . mi jih imamo dvojne v hiši, ker je ozka in visoka. tako da sem nehote pridno vadila za porod. user posted image

csd smo že ugotavljale, da imajo na vsakem drugo logiko in postopke. moj je šel včeraj oddat papirje za otroški dodatek in ta novo vlogo za znižanje plačila vrtca in otroške. pa sem mu na srečo vse razložila, kaj je kaj in kaj mora vprašat. tako da je uredil in je vztrajal pri svojem (mojem), čeprav je rekel, da so zmedeni. saj jim ni za zamerit, so konec novembra prvič dobili obrazec. recimo sploh ne vedo, kako bo z dodatkom za veliko družino? na novem obrazcu tega ni, star ne vedo, če velja user posted image  zmeda. tiste, ki ste rodile decembra (ali boste), morate oddat nov in star obrazec za otroške dodatke. star za december in nov za - se ne ve user posted image  halooo, ni vedela, če ti potem obračunajo po novem ali starem od januarja dalje. res imamo srečo, da rojevamo v času menjave formularjev user posted image

janchek za obrat user posted image  sem ti držala pesti!

mistica saj ne nosiš prstanov? če zatečeš, ti jih bodo morali prerezat, da jih dobijo dol.
glede zatekanja meni tudi ni nikoli pomagalo noge gor držat. to je mogoče za kakšna mala zatekanja. koprivov čaj pa ja, ta je pomagal. sicer pa na koncu ni pomagalo nič sem bila pač zatečena in to je bilo to.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4465
29.12.2011 9:42:48   
soncnica28
Evo nas iz CTG-ja. Je blo vredu, en mal večji popadek se je vmes pokazal, drugače pa še ni hujšega, tako da imam naslednjič 3.1.2012. Saj dnevi tako hitro bežijo in zdaj pa res že kar komaj čakam, da v roke primem najino štručko.

Drugače se kr držim, mal nespečnosti je še, pa mal krčev, ampak se ni nekaj za pritoževat.

Vidim, da imate težave z majhnimi košaricami pri nedrčkih za dojenje. Joj, jaz imam pa z velikimi. Že tako imam košarico D ali E, zdaj v nosečnosti sem imela F, ne vem pa kaj bo, če bodo prsi še polne mleka. En moderc za dojenje sem si kupila v Lisci, enega pa preko neta od Alise. Sicer iz tujine se da tudi G in H naročit, pri nas se jih pa zelo težko dobi, tudi v Mothercare trgovini jih nisem našla. Tko da upam, da prve dni ta dva, ki sem jih kupila, spravim gor, pol bom pa kej preko neta naročila.

Lepo se imejte in pazite nase in na svoje bebice!

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4466
29.12.2011 9:58:00   
pathra
Soncnica.. vem kako je to.. jaz imam tudi probleme z velikimi številkami... že na začetku sem si mogla kupit modrc G košarice, ki me zdej celo malo tišči... torej si bom mogla nabavit H.. groza..

(odgovor članu soncnica28)
Neposredna povezava do sporočila: 4467
29.12.2011 10:27:00   
kokosh
Modrčki za dojenje (velike številke) = user posted image . Safr že itak, tudi brez prilastka dojenje user posted image Sama sem nekje na EF košarici in sem edini približno pameten modrček za dojenje našla v ljubljanskem Leclercu (billet doux). Upam pa, da ne bom deležna kakega divjega povečanja oprsja po porodu, saj imajo na voljo samo košarice do E user posted image

Če kateri kaj pomaga - triumphovi mamabel modrčki so čist mehki in ne dajejo kaj prida opore. H&M, Muller in DM so pa itak samo do D in bi malce nadstandardno obdarjena človekinja potrebovala še samokolnico za zraven :D

Skratka, jaz upam, da čimprej vrnem na dobri stari D/E user posted image

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 4468
29.12.2011 10:35:22   
Mistica
Dobro jutro souser posted image !

Čestitike vsem, ki ste imele pregled ali CTG user posted image

Ronja - fajn odpravi na pregledu in javi kaj ti bodo rekli. Sicer pa, kar daj tu iz sebe in se izkašljaj ter potarnaj user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija
mistica saj ne nosiš prstanov? če zatečeš, ti jih bodo morali prerezat, da jih dobijo dol.

Kasija - ah, kje pa, še v ne-nosečniškem stanju jih zelo zelo redko nataknem. Sem samo parkrat probala enga dat gor po teh krčih v členkih, ker me je zanimalo, če tudi odtekam. Pa je HB šel lepo gor in tudi dol (saj ga ne bi niti slučajno potiskala gor)user posted image
Ti si rodila v Postojnski porodnišnici, a ne? Kako je z obiski? V MŠ so nam rekli, da so dovoljein samo za očete in sorejence, ampak sedaj ko sem bila parkrat na CTG-ju nisem nikjer opazila kakega opozorila ali pa sem bla tok slepauser posted image . Kako je bilo s tem, ko si bila ti noter?

Lep pozdravček in super dan vsem želimuser posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4469
29.12.2011 10:40:20   
Matkurja
Mistica, jaz sem pa ravno nazadnje na teh vratih zgoraj, preden greš na oddelek, brala na listu, da je dovoljeno samo partnerjem in zdravim sorojencem. Al sem pa samo sanjala. user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4470
29.12.2011 11:20:18   
trnuljčica
Kokosh a v Leklercu so jih imeli le ob kakšni akciji za user posted image al jih imajo tudi sicer?

Meni se je evidentno buši spustil ca 1 teden nazaj. Tega se v prvi user posted image ne spomnim. Je pa res, da sem takrat rodila v 38 tednu. Sedaj sem že čez tisti čas... Pa otrok z rokami maha nekje na kost, da vidim zvezde... Namesto da bi se umiila je vedno bolj divja, sploh zadnji teden. No, saj upam da zdrži do datuma, ki so ga določili... Sem pa razmišljala, da če bi se začeli popadki prej in bi bila kar odprta bi verjetno kar rodila, kot imela cr. Bom že oči skupaj držala... Edino g je rekla, da je že boljše da je cr, ker je sicer v glavični, samo ravno narobe obrnjena. In da tako rodit ne gre...user posted image Nimam pojma kaj v tem primeru... Mala pa je res stacionarni tip- že sto let je tako...

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 4471
29.12.2011 11:37:10   
beti 1

Jaz bi ti predlagala sirup smrekovih vršičkov, pa Prospan verjetno tudi lahko, ker je na naravni bazi. Poleg tega si lahko v lekarni kupiš Fitobalm mazilo za otroke, ki blaži kašelj in odpira nos, so notri zelišča, samo ni mentola in kafre, da ne peče in hladi toliko, ga lahko potem če bo treba še za user posted image  porabiš. S tem se po prsnem košu namažeš, pa meni ponavadi pomaga, če si tisti predel še malo pogrejem s kakim termoforčkom, da bolje hlapijo zelišča. Lahko pa tud kakšno olje 33 ali kaj podobnega probaš. Pri zdravnici si bla? Glede na tvoj opis meni vse skupaj bolj diši na preobčutljivost sluznice po prehladu, kot na sam prehlad. Mojemu malemu v takih primerih najbolj pomaga Claritine. Je tudi že staro preizkušeno zdravilo, ki se uporablja tudi že pri čisto majhnih user posted image  in lahko tudi v nosečnosti, vsaj za kakšno noč, da se malo naspiš.

Ronja: če prav razumem si ostala brez uporabe kleti pri bratu. Tudi sama se strinjam z ostalimi, ki pravijo, da to prepusti tvojemu ljubemu in ostalim, ki so za take selitve zdaj bolj fit. Glede na vse imaš dobro urejen sladkor. Kar se pa tiče tega, da se zadnji mesec vleče, se meni tudi, pa se mi nič takega ne dogaja, razen ponavljajočih se slabosti in bruhanj. Pa zdi se mi da sem vsaj 10_x_ bolj počasna in okorna, kot pri prejšnjih 2 nosečnostih, pa zagotovo ne samo zarad tega, ker sem zdaj 6 let starejša. user posted image user posted image user posted image  Pa tudi jaz bi dala mali 2 po novem letu vsaj za nekaj časa v vrtec, da imaš vsaj par uric zase, ker potem bo naporno, tudi če bo Svitko priden in bo lepo spal, kar bo, ti obljubim. user posted image user posted image user posted image

Kasija: jaz sem šla na CSD dopolnit točko o življenjskih zavarovanjih na obrazcu za vrtec, pa po navodilu gospe z ministrstva nisem imela s sabo police, una na CSD jo je pa hotla met. Pr nas se še med sabo niso zment kaj in kako. Mi je po telfonu rekla, naj pridem decembra to dopolnit, pa da naj povem datum, kdaj sem oddala. Potem pa pridem gor, pa mi una na šalt_erju reče, da pa ne more takrat iskat moje vloge in da naj to pridem dopisat januarja. Samo moje police pa ne bodo videl, ker po mojem do tega nimajo čisto nobene pravice.
Zna bit, da bomo čez par mescev spet vse na starih obrazcih vlagal, ker so tele tko ad hoc uvedli, da bo ena sama velika zmešnjava in čisto nič koristnega od vsega skupaj. Glede dodatka za veliko družino je bilo že prej tako, da ti je, če si uveljavljal otroški dodatek pripadal avtomatično, se pravi ti ni bilo treba posebej dajati vloge. Sedaj pa sploh imajo centri navodilo, da preverijo in odločijo o vseh pravicah, ki ti pripadajo, čeprav jih npr. na obrazcu nisi označil. Bo pa treba verjetno težit, da se bo to tudi zares zgodilo.

Trebuh: pri prvem se mi je spustil 1 teden pred porodom, takrat se mi je tudi edinkrat v celi nosečnosti zgodilo, da mi ej nekdo rekel, da bo zagotovo punčka, ker do takrat so mi čisto vsi napovedali fanta. Drugič sem rodila konec 37 tedna in se mi trebuh ni kaj dosti spustil. Sedaj mam pa že ene 3 tedne tak nihajoč trebuh, večino dni je spuščen, po dekompresiji, pa včeraj tudi brez, mam pa spet vse skupj čisto gor v rebrih.

Trnuljčica: verjetno ima glavico obrnjeno prečno glede na medenični vhod in to menda res ne gre, čeprav, če se ti je spustila po pregledu, se je glavca verjetno morala obrnit, da je lahko "not" padla.
Naša je pa še vedno kot vrtavka, ne samo da "skače" gor in dol, tudi sicer se vsaj parkrat na dan obrne, tako da mi skoraj vsakič ko se v ogledalo pogledam trebuh drugače stoji, pa tudi tišči me drugje, he, he. Samo pesti držim, da si sproti odvozla, kar prej zavozla. HB mamo v družini dolge popkovnice in je posledično manjša verjetnost, da se kaj zakomplicira. Prvi je imel pravi vozel na popkovnici, drugi pa nekajkrat zavito okoli vratu, pa noben ni imel težav s prekrvavitvijo, ker je blo še dost "kabla". 

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 29.12.2011 11:53:18 >

Neposredna povezava do sporočila: 4472
29.12.2011 11:38:18   
kokosh
trnuljcica - zdi se mi, da imajo stalno na oddelku s spodnjim perilom. Cena je okoli 15 EUR.

Neposredna povezava do sporočila: 4473
29.12.2011 12:40:24   
trnuljčica
Hvala kokosh. Bom šla pogledat 3.1. ker v tole norišnico  od trgovin sedaj  več ne grem...Upam da zdržim do takrat... No, saj imam enega še iz prve user posted image iz Mullerja in je za začetek dovolj.

Beti ja prečno je bila. Toliko pa se na uz spoznam. Pa še pokazala mi je... Problem je, da je to bilo 2 dni nazaj (uz). Trebuh se je spustil ca 1 teden nazaj... Pa še g je z veliko težavo izmerila glavico...  Mojauser posted image je bolj stacionarna. Rit ima vedno na istem mestu, samo sedaj pač nižje, glava vedno dol. Enkrat samkrat v teh ž uz je imela hrbet na drugi strani, sicer pa enako glavično prečno, kasneje pa glavično... Čista razlika od prvega, ki je bil sicer stalno v medenični, samo je stalno skakal not in se vrtel. Ta user posted image samo rito boči ven in maha z rokami v moje medenične kosti...user posted image
Ma saj je mala verjetnost, da bi po popadkih, če pridejo pred določenim dnevom D (za cr in sterilizacijo) bila ful odprta. Glede na to, da je bil prvič cr... Saj v drugih primerih se res ne bi igrala z očmi.  Če bi mi pač rekli sedaj pa še samo malo ok, 12 ur pa pomoje res ni pametno...  Sicer bom morala službo menjatuser posted image user posted image ... So včeraj sosedje MM vprašali, če me lahko najamejo za poslikavo sobe od njihove male.user posted image   Ji ravno rihtajo novo sobo in jim moj pomaga...Hudič je samo da tudi pri umetniški službi rabim očiuser posted image .

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 29.12.2011 12:48:34 >

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 4474
29.12.2011 12:56:14   
trnuljčica
Držim pesti danes zate Mefisto... Menda imaš g... Jaz bi na tvojem mestu tudi tako naredila z naročanjem na uz za zastoj v ukc...  Malo skepse ne škodi... Saj naša naredi res vse kar mora plus veliko več. Samo je pač bolj pri komplikatorjih in takoj vse pošlje naprej pri malih odstopanjih od normale...Tudi jaz sem namreč poklicala za drugo mnenje g v LJ, ker mi je g dala spet celo goro zdravil za streptokoka. In sem se pač pozanimala, če je to res potrebno pri cr... Pa kako je z atb ob cr... Imam srečo, da je ena moja prijateljica g v Lj  ukc...

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 29.12.2011 12:57:14 >

Neposredna povezava do sporočila: 4475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?