ronja
|
JUPIIIII, svit ni več nedonošenček!!!! Najprej poročilo iz g. pregleda: buši raste, spodaj ni nič gledala, tamali se ne redi, je pa seveda še vedno bolj buckast. Naj bi imel 3200g, kar naj bi bilo sicer ok za ta čas, ampak višja ko je nosečnost, večja je napaka, tako da je lahko večji ali manjši. Pravi, da zdaj lahko počnem kar čem, ker sem danes 37. tednov. saj se bo vse uredilo, se mora ja, problem je samo to, da se ne samo . Ampak bomo zrihtali, ni vrag, saj sem že kaj hujšega preživela . januarja pa res tamali dve v vrtec, pa si vzami dopoldneve zase. saj jima vrtec ne škodi, kvečjemu obratno, pa ti si boš spočila. ker po rojstvu svita boste vsii doma, se moraš šparat še za takrat. kasija in beti, ja, saj jaz bi ju rada imela v vrtcu, samo sta bili zdaj skoz bolni... Sicer vem, da imata krasne vzgojiteljice in fajn skpini in da se imata tam čisto ok in nimam slabe vesti zaradi vrtca, itak smo res veliko skup, tako da ni problem. Pa Lejla mora itak met svoje praznovanje rdja v vrtcu . Smo šli zadnjič kupit stvari za praznovanje, ko smo šli v veliko nabavko, je šla z nama, da je zbrala, Ronja je pa pri dediju počakala. Samo kaj dosti počitka vseeno ne bo: če ti povem za naslednji teden: - 2.1. bo lubi selil stvari, jaz bom verjetno šla kaj pogledat, ker moram povedat, kaj naj gre kam - v enih škatlah imam še blago, ki ga bom kmalu rabila, v enih je tako, ki lahko počaka, v enih so druge stvari... potem zvečer/ponoči bi rada naredila Lejli torbico - mucko, ker si jo želi - za njen rd. Pa še vabila za njene prijateljčke moram naredit... - 3.1. imam najprej zjutraj diabetološko in upam, da bom dovolj zgodaj fertig, da bom lahko potem doma še zavila darila za Lejlo in spekla torto. Potem popoldne imamo naše praznovanje in obdarovanje (samo mi 4je). Pa zmenit se moram za praznovanje v vrtcu, rada bi vse čim prej, da me kaj ne prehiti, nočem, da zaradi Svita ona ne bi imela svojega rdja... Pa seveda vabila raztalat in nekak dobit vse starše, da zvem, če bojo prišli na zabavo... - 4.1. bo verjetno imela Lejla praznovanje v vrtcu, jaz bom pripravljala zabavo zanjo. - 5.1. imam dop. g. in spet ne bom mogla nič naredit, popoldne bo verjetno zabava (verjetno je boljše čet. kot pa pet., ko jih veliko gre že na vikend, ne?) - 6.1. je prvi dan, ko zaenkrat! še nimam nič nujnega planiranega - razen pospravit za zabavo ... Tako da... - 7.1. (sobota) bo lubi spet selil in potem počasi se bojo stvari umirile (srčno upam). me pa kar malo zmrazi, ko pomislim, da ne bom mela še en teden časa niti dobro pomislit na tamalega... NI čudno, da me zeza s svojo slinavko , da se vsaj spomnim nanj, hehe. Ampak miško, jaz se vseeno spomnim nate, samo moram poskrbet še za že rojene - prekletstvo needincev, nimaš kaj, jaz sem bila na istem . za sladkorno si imela pa boljše rezultate, ko si poslušala svoje telo, a ne? sicer pa se mi zdi, da proti koncu nosečnosti rastejo vrednosti same po sebi. mogoče rastejo tudi ne-sladkim nosečkam, pa ne vemo? Ja, res je. Samo me je groza, da mi je zadnje čase narasel cuker vsakič, ko sem jedla POLNOZRNATE testenine, enkrat po polnozrnatih palačinkah, prej sem jedla pa recimo polnozrnate vaflje (v katerih je še deci olja!), pa je bilo vse tipitopi. Me vse skup malo mede... Očitno res ne smem nič jest, to edino mi ne zviša cukra . Sem vprašala g., kaj je boljše: cuker ali ketoni, je rekla, da ketoni. Ok, ketoni it is... Je pa smotano, ker ne najdem vzorca. Edino, kar bi bilo logično je, da testenin pač pojem več, ker krompirjev fen glih nisem, riža tudi ne pojem veliko in potem se pač testenin bolj najem kot tistega... Tako da bom zdaj par dni počakala s testeninami, naslednjič si jih bom pa zvagala. Ker včeraj sem mela cuker po polnozrnatih pirinih testeninah (samo polnozrnata pirina moka) s paradižnikovo omako (domača, vem, kaj je bilo not in dejansko nič, razen paradižnika, žličke olivnega olja, kaper, par oliv, česna, skratka res NIČ prepovedanega, nobenega cukra, kečapa, nobenih ojačevalcev okusa, nič takega)... haja spi, hvala za skrb. kako? samo in edino pri meni v postelji. sem obupala, da bi jo prestavljala v njeno posteljo in zdaj spiva ko dve objeti polhki. jo bom pač malo kasneje navajala na spanje v posteljici, zdaj se paše naspat. Mojidve sta bili isti. Pač smo spali skupaj. Ne rečem - oba sva si želela imet svojo posteljo nazaj, ampak otroke smo si zmislili, zdaj jih pa mamo . No, saj še zdaj dostikrat prikolovratita, tako da se še nisva čisto razvadila, hehe. modrčki za dojenje: jaz sem mela ful probleme kaj najt, ker imam majhen podprsni obseg, pa ogromnega čez prsi... Tako da je potem ful težko najt košarico 70-75 G/H... Ampak sem našla pri Felini enega in potem kupila 2 komada, samo žal so zdaj trgovino že zaprli. Ronja: če prav razumem si ostala brez uporabe kleti pri bratu. Tudi sama se strinjam z ostalimi, ki pravijo, da to prepusti tvojemu ljubemu in ostalim, ki so za take selitve zdaj bolj fit. Prrav razumeš. Besna sem bila zato, ker on te kleti sploh ne rabi in ker mi je prej obljubil, da jo lahko še nekaj časa imamo, pa ker je dal take datume. Saj potem se je hotel nekaj ven mazat, samo je težko razumet narobe: spraznite do aprila (svit bo takrat star 2,5 meseca!!!). Zato hočem vse skup končat in da se mi ni več treba ubadat s tem in mislit nanj, ker to ne vpliva najboljše name, ne na moj cuker (ker mi je stresno, če mozgam, kako je lahko tak egoist). Za povrh se mami to ni zdelo nič narobe . Ampak to je že druga zgodba - to je pač njen SIN, jaz sem pa samo hčerka... Majkemi, da ne bom delala razlik med otroki, pa če se svet podere! Sem mela v tej ful probleme zaradi tega, ker sem se strašansko bala, da bom taka. Ampak sem se pomirila in ugotovila, da ni šans, da bi bila... Me je par prijateljic fajn pomirilo, pa res sva glih kontra karakterja z mojo mami, tako da mislim, da sem se sekirala brez veze . Glede na vse imaš dobro urejen sladkor. Hvala, se trudim, res! Samo glave pa ne morem izklopit. Saj je ful boljše, ne rečem, se že ful manj sekiram, kot sem se, samo se mi zdi, da je vse skup malo za menoj prišlo. Enostavno sem utrujena od vsega. navadno imam vedno energije za izvoz, zdaj pa se mi zdi, kot da bi mi jo izpili. In mi gre strašansko na živce, da mi je potem zmanjkuje za tiste, ki pa so tu zame in ki jih imam rada in me majo radi nazaj (punci, lubi, oče,...) in sem tečna in žalostna in taka brezvezna. No, saj danes sem že malo boljša. Pa včeraj mi je uspelo končat še ježka za darilo za Ronjo (sem Lejli sfilcala enega škratka, pa sem morala še Ronji skvačkat ježka, ker sta si to zaželeli v pismu dedku Mrazu). Tako da sem boljše, samo ta preklet cuker! Danes zjutraj sem na željo mojega očeta probala še njegove diabetične žemljice (na splošno ne maram kruha, sovražim ga, rada ga pečem, tu se pa konča, nikoli nisem bila kruhar, obožujem jogurte) in imela po 30g te k* diabetične zadeve cuker 7,1 (ostalo je bilo tudi vse po reglcih: pomaranča, jogurta celo pol manj kot dovoljeno, žlička lahkega namaza). Zdaj razmišljam, kako naj mu dopovem, da NOČEM VEČ JEST KRUHA! Ker res non stop teži s tem. Vem, da mi dobro hoče, ker pač sam obožuje kruh, samo jaz ga pa ne, pa še probleme mam po njem! 7,1 sem mela cuker po pol litra čok. milkshaka! Bi si rajši to privoščila potem! mah, moram dat ven! Majhen otrok doma - porodnišnica: kaj boste tiste s takšno varianto naredile glede varstva, ko bo treba it rodit? Moj se kar mal izmika, da mu ne bi blo treba it, ker bo treba otroka spedenat, pa se ga kaj dost v bistvu ne rabim, ta drugič sem itak sama vse super zrihtala :), samo si mislim, kar doživi mal trpljenja :), ker drugače mi reče, da zame to ni nic posebnega, da rojevam bolj tako kot bi bila pri frizerju :) pri nama to nikoli ni bila debata: on si je vedno želel in kolikor vem, si še vedno želi bit zraven, prvič je firbec po naravi, drugič je rad z mano čisto tako, sploh v kakih takih pomembnih trenutkih, jaz si ga vedno želim met zraven, sva fajn par za v stresu bit skup - si pomagava, vedno nama je lažje, če sva skup. Nočem ga zraven zato, da bi vedel, da se matram, to itak ve. Rada bi ga zraven, zato da on prvi vidi svojega sinčka, da imam tam nekoga, ki mu zaupam, da bi on kengurujčkal malega, če bi šlo kaj narobe in bi bil potreben cr, da se malo pocartava, da imamo skup tiste 3 ure, ko smo samo mi 3je... Ker kasneje tega itak ne bo več... kam bova dala malidve? Odvisno od tega, kdaj bo porod. Če bo dop., bosta v vrtcu, če bo ponoči in na hitro, bova rekla sosedi, sicer pa ju bova peljala k tašči. Sicer pa - kar se poroda tiče: se ga že kar veselim, samo upam, da vseeno še mičkeno počaka, vsaj še 1 teden, da zrihtam vse stvari tu in da bo za ziher malo bolj zrel. ne bi rada, da ma kako zlatenico in da morava bit še dlje v p. itd... je pa smotano, ker me potem že vsi drugi strašijo: ja, če bo pa otrok velik, potem bo pa težek porod, a ne? ja, hvala lepa, lih to zdaj rabim... Saj se trudim po najboljših močeh, hudiča! kg: meni teža od te sladkorne diete po začetnem padcu stoji. No, najprej sem prvi teden, ko sem imela prav dieto in se je ful držala, sem shujšala, potem ko sem dobila merilček, pa se mi je nekak ustalila na 67 (zjutraj, na tešče, brez obleke, pri g. je to 68). Včeraj sem imela 67,5, danes pa 66,5, tako da nisem čisto ziher, če je ta vaga tukaj prava. Ampak če je to, kar je danes pokazala, res, potem sem ful zadovoljna .