|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  174 175 [176] 177 178   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
24.12.2011 22:27:55   
miami10
user posted image n€na cestitke!!

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4376
24.12.2011 22:41:05   
trnuljčica
Iskrene čestitke za fantka Nena.user posted image Želim veliko zdravje in srečnih trenutkov.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4377
25.12.2011 9:37:59   
Janchek81
iiiiiiiiiiiiii n€na ... čestitkeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ...velik crkljanja user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4378
25.12.2011 10:06:19   
coccinella
Suoer N€na, čestitke! Veliko crkljanja vam želim!!!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 4379
25.12.2011 13:24:47   
Kasija
nena čestitke user posted image

pa srečen božič vsem, ki ga praznujete!

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 4380
25.12.2011 13:32:38   
miami10
hej...vrjetno uzivate bozični dan v krogu svojih najdražnjih...
Danes se mi zdi da imam pa tako velik trebuh, user posted image user posted image niti ni tako poskočna...in če bi rekli bi rodila kmalu podpišem...komi čakam ta dan, vedno bolj in bolj...
jutri pa začnem ustvarjat v po stenah otroške sobice user posted image
Lep dan in praznovanje še naprej...

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4381
25.12.2011 17:09:04   
mefisto
Dober vecer!

Se po dolgem času malo javljam.

Najprej vsem, ki ste rodile Č E S T I T K E !!!!

Zadnji teden se pri nas odvija zelo slabo. Mali je hudo zbolel (bronhitis, vnetje ušes, bruhanje, kašelj, visoka vročina....ni da ni) Tako, da smo mogli odpovedat operacijo žrelnice. Ker neprespane noči, letanje okoli zdravnikov ni dovolj, pa sem tudi jaz pošteno prehlajena. Grlo me boli za znoret, sem poizkusila že možne zvarke, pa nič ne pomaga.
No, jaz imam do PDP-ja še tri tedne, ampak spet mi je moja G. dala  napotnico za porodnišnico, ker je dete manjše.  Da naj odločijo, če bodo sprožili porod prej tako kot so mi pri prvem. Sem tako besna, ker dete čist normalno raste, le po spodnji meji. V 14 dneh je pridobil 400g, sedaj jih ima 2400, torej če rodim na rok bo ravno na treh kilah. Se opravičujem, ampak sem se mogla razpisat.user posted image

Janchek držim pesti, da obrat uspe. Tudi jaz sem računala, da bom mogla it na njega ampak si je na srečo naš falot premislil in se obrnil v zadnjih dneh.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 4382
25.12.2011 18:20:58   
coca cola
Nena čestitkeeeeeeeeeee user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 4383
25.12.2011 18:33:00   
Matkurja
Evo mene. Danes sem imela prvič CTG. Je prav zanimivo poslušat srčka. Je slišati, kot da bi nekdo na pinco putr delal. Pol mi je dr. naredu še UZ. Otroček ima že 3 kile. Še vedno za en teden prehiteva.
Mi je pa blo zanimivo, ko sem čakala na CTG na hodniku poslušat v sosednji sobi eno, ki je rojevala. Nii mi všeč, da bodo mene takole druge poslušale.

Kimica, žal mi ni uspelo imet sestanka z babico, ker so meli ravno dva poroda in morva žal z dragim še enkrat prit.
Aja, G. mi še vedno ni dal napotnice.

Naslednji pregled imam 4.1.

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 4384
25.12.2011 19:06:10   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Evo mene. Danes sem imela prvič CTG. Je prav zanimivo poslušat srčka. Je slišati, kot da bi nekdo na pinco putr delal. Pol mi je dr. naredu še UZ. Otroček ima že 3 kile. Še vedno za en teden prehiteva.
Mi je pa blo zanimivo, ko sem čakala na CTG na hodniku poslušat v sosednji sobi eno, ki je rojevala. Nii mi všeč, da bodo mene takole druge poslušale.

Kimica, žal mi ni uspelo imet sestanka z babico, ker so meli ravno dva poroda in morva žal z dragim še enkrat prit.

Jaz sem tudi bila tako navdušena, ko sem poslušala srčka- no ja, bolj malo ga je bilo slišat, ker je toliko kažina delala not, da je večinoma samo šumelo.. hehe user posted image
Jaz pa upam, da mi zdaj v petek naredi še UZ, da vidim koliko je težka- upam, da nima več kot 2500-2600g.. hehe user posted image
Ajej, kam so pa te rinile rojevat na božič.. hahaha user posted image So mogle vsaj še 1 dan počakat user posted image

Kako to, da ti ni dal napotnice?? Zakaj pa ga nisi vprašala?? Jaz imam 30.12. pregled, ma ne grem ven iz ordinacije dokler je ne dobim- no way..

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4385
25.12.2011 21:23:41   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Jaz sem tudi bila tako navdušena, ko sem poslušala srčka- no ja, bolj malo ga je bilo slišat, ker je toliko kažina delala not, da je večinoma samo šumelo.. hehe user posted image
Jaz pa upam, da mi zdaj v petek naredi še UZ, da vidim koliko je težka- upam, da nima več kot 2500-2600g.. hehe user posted image
Ajej, kam so pa te rinile rojevat na božič.. hahaha user posted image So mogle vsaj še 1 dan počakat user posted image

Kako to, da ti ni dal napotnice?? Zakaj pa ga nisi vprašala?? Jaz imam 30.12. pregled, ma ne grem ven iz ordinacije dokler je ne dobim- no way..

Saj sem mu rekla pa je zgleda tekom pregleda pozabil.. Bo že.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4386
26.12.2011 0:07:43   
kimica86

Saj sem mu rekla pa je zgleda tekom pregleda pozabil.. Bo že.

Ne vem kako lahko na to pozabi?? user posted image Zato pa mu jaz vse kar rabim povem na koncu, ko piše po kartonu in materinski, da ne more pozabit user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4387
26.12.2011 8:40:07   
vijolica2
Pozdravljene punce.

Kako ste?

Jaz nisem dobro še vedno sem bolana, vročino sem sicer v pol dneva zbila, ampak moje grlo je GROZNO!. Tako me boli, da komaj požiram. Probavam z vsemi možnimi domačini zvarki in nalost ni nekega učinka. Ne vem kaj naj naredim, a naj grem na urgenco? A mi bodo dali antibiotik ali me bodo domov poslali z nasvetom da naj pijem čaj????

Mesfito ne razumem zakaj bi morala prezgodaj roditi? ALi ni bolje da čim kasneje oz. pri roku da bo otrok še pridobil?? S temi mejami so že rahlo tečni.
Jaz sem samo enkrat zvedela koliko je moj težak, pa še to sem morala sama vprašati, CTG še nikoli nisem imela, naslednji pregled imam pa 5.1. (če ne rodim prej-nejgove besede) ne vem vse mi je smotano, saj naj bi ga zadnje tedne večkrat videla jaz ga pa manjkarat - G mislim.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4388
26.12.2011 10:04:15   
mefisto
vijoliva2 vidim da sva na istem. Moje grlo je isto groza. Jaz že tudi razmišljam ali naj grem k zdravniku, ampak okoli dežurnih mi nekako ni za hodit. Bom počakala na jutri.

Kar se tiče pa mej rsti pa nimam več komentarja. Vse skupaj mi gre že grozno na živce. Ne bi rekla če bi otrok hiral, ampak on pridobiva.user posted image No pregled v porodnišnici imam 5.1. pa bomo vidli. Prvi CTG pa 29.1.
Jaz imam sedaj preglede pri moji G. vsak teden. Ma sej več ne veš kaj je boljše.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4389
26.12.2011 10:32:54   
Glamur 11
user posted image user posted image user posted image Nena cestitke za Gasperja! user posted image

Mi imamo se en teden do pdp. Tako da je naslednji ctg 30.12.2011 (za na seznam ) , potem pa tako kot ste rekle mi je rekla tudi sestra - da so pregledi po pdp na vsake dva dni. Upam da gremo okrog pdp kmalu po user posted image .

Janchek - drzim pesti da obrat uspe!

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 4390
26.12.2011 12:18:43   
ronja
nena, čestitke!!!

No, jaz imam do PDP-ja še tri tedne, ampak spet mi je moja G. dala napotnico za porodnišnico, ker je dete manjše. Da naj odločijo, če bodo sprožili porod prej tako kot so mi pri prvem. Sem tako besna, ker dete čist normalno raste, le po spodnji meji. V 14 dneh je pridobil 400g, sedaj jih ima 2400, torej če rodim na rok bo ravno na treh kilah. Se opravičujem, ampak sem se mogla razpisat

Ma, kaj se grejo??? Pa saj če raste, potem raste - ne bi rekla, če začenja zaostajat v rasti! Potem jasno, je lahko kaj narobe, ga vzamejo ven, ker ma boljše šanse zunaj. Ampak če je pa ves čas na spodnji meji, je pa lahko pač malo manjše dete ali pa ni bil datum spočetja najbolj natančno določen in to je to. Ko vem, da so tile malo prezgodaj bogi, brezveze! Te čisto razumem, da si besna ko ris! Moje sočutje, skratka, več ti pa ne morem dat, ker nisem dohtar. Jaz bi ti ga pustila not, rekla, da pazi, če se dovolj giblje, ga večkrat pogledala, to je pa to. AMpak lažje jih je kar ven pobrat, pa mir, itak. Samo ni pa bolj prav.

Nii mi všeč, da bodo mene takole druge poslušale.

Saj si lahko tihouser posted image . Ne, resno: saj se ne deremo vse. Glih kot miška ne moreš bit, ampak jaz se nisem nikoli prav drla, tako da ni glih panike glede intimeuser posted image .

Ne vem kaj naj naredim, a naj grem na urgenco? A mi bodo dali antibiotik ali me bodo domov poslali z nasvetom da naj pijem čaj????

Jaz bi stavila na 2. varianto. Za ab morajo vzet kri, da vidjo, če ni viroza-  pri tej namreč ab ne pomagajo, ker virusi niso bakerije (eni sicer tudi na nekatere viruse vplivajo, samo navadno če je res huda viroza, nič ne pomaga razen odležat), bo beti več povedala.

Jaz sem pa upala, da letos ne bom mela več pregledov, pa ga imam  v četrtek. No, bova združila koristno z nujnim in še spraznila tisto k* klet in da mam potem mir s tem, da spim ponoči in imam ok cuker (sem ugotovila, da je odvisen od mojega splošnega počutja nekje dobrih 50%, nespanje prinese torej nekje 80% (ker potem sem bolj zmatrana), s hrano se da malo korigirat, ni pa to taglavno. Kadar ne morem spat, torej ful pazim pri hrani, ampak vseeno je takrat slabše kot pa kadar sem ok, pa nisem pod stresom, pa lahko pojem kar čem takrat...). No, vsaj nekaj sem pogruntala, hehe, moj znanstveni duh je zadovoljenuser posted image . Mi gre pa na živce, da ne znam izklopit problemov, ampak jih moram vedno najprej rešit.Ful nepraktično, amapk taka sem že od malega...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 4391
26.12.2011 12:40:24   
ronja
Sem pa zdaj 2 dni spet imela ketone in to fuuuul - ampak ne vem, kaj naredit: če ne spim (ni, da ne bi hotla, ampak ne morem, družinski problemi, primarna družina, ne moji lubi, oni so super), mi cuker hitro skoči gor in se pač moram ful držat diete, da ne gre čez mejo. Samo potem imam pa ketone. Jupi. Karkoli naredim, je narobe.
Če pa probam rešit probleme, da bom lahko spala, dobim pa popadke (to je bilo pa v soboto zvečer), ker pač reševanje vključuje precej fizične aktivnosti, ki trenutno izzove popadke... Any advice?
ne znam pa izklopit in se ne sekirat, nikoli nisem znala, sem probavala 1 mesec, pa enostavno ne gre...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4392
26.12.2011 15:46:48   
Matkurja
Ronja, vse lepo un prav, če bi imeli v porodni zaprto okno, ki gleda na hodnik s čakalnico. Zarad mene se lahko dere. Sam tle se je slišalo skor šepetanje, ko se je z možem pogovarjala. No ne lih šepetanje, ampak vseeno. eno intimo bi pa res rada imela.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4393
26.12.2011 16:01:38   
ronja
Aja, to misliš. Ja, to pa verjamem, da je zoprno. Tudi v Lj. imajo vrata od porodnih non stop odprta, vsaj zadnjič, ko sem bila jaz not, je bilo tako. Pri Lejli je bilo tako hitro, da nimam pojma, po moje niso meli časa niti vrat zapret, mogoče jih je lubi, ko je uletil, samo je bilo itak tako hitro fertig, ker sva bila doma do zadnjega, da se nisva uspela v tistih 5ih minutah v porodni kaj strašno intimnega menituser posted image , itak sta bili babici zraven. Pri Ronji se ne spomnim, mislim, da sva mela vmes zaprta vrata, pa tudi porodna ni bila na začetku, ob čakalnici, tako da ni bilo teh problemov.Me je pa ob živce spravljal radio, ker ni deloval cd player in sem lahko celo noč poslušala samo slovensko muziko (to je meni skor hujše trpljenje kot poroduser posted image ).

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4394
26.12.2011 17:04:19   
vijolica2
Joj danes se pa zelo slabo počutimuser posted image ne vem kaj je to. Ali sem kaj takega pojedla ali kaj. Nekaj časa me tako trebuh bolel da sem se že ustrašila da ne bodo popadki prišli. Bila sem pa že 4x na wcju in imam diarejo (lepše zveni :))user posted image : še sedaj ni trebušček dober. Kar pojem se mi zdi da gre ven iz mene.user posted image Poleg tega me je pa ravno dragi zapustil ker je šel v nočno, tako da bom samauser posted image

Tudi jaz upam na bolj intimno vzdušje pri porodu. Kako pa bo pa se mi sanja ne.

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 26.12.2011 17:05:02 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4395
26.12.2011 18:25:39   
Mistica

user posted image

PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , naslednji pregledi, morfologija, kraj, user posted image ali user posted image ali user posted image , Porodnišnica

25.12.11.

Kasija, 33, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image , Postojna

1. 1.
2. 1.
**Nelly**, 24, 1user posted image , 0user posted image , 27.12., MS (okolica), user posted image , MS
Glamur 11, 31, 1user posted image , 0user posted image , 30.12., ?, NM

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
katjaaxx, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
louisa, 30, 1user posted image , 0user posted image , 2.12., okolica Kranja, LJ

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, user posted image , Postojna
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, Krško-Sevnica, Brežice
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , 15.12., Izola, user posted image , Celje/ Izola
diana79, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?, Krško, user posted image , Brežice

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image ,  ?, ?, user posted image & user posted image
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , ?, Bela Krajna, Novo mesto
Noseča babi, 40, 4user posted image , 3user posted image , ?, LJ

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, user posted image , Lj
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, MB, user posted image , Maribor
soncnica28, 32, 1user posted image , 0user posted image , 22.12., Sodražica, Trbovlje
pinia30, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, Domžale, user posted image

7.1.
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?
katra55, ?, 4user posted image , 1user posted image , 12.12., ?
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , 5.1., Brežice, Novo mesto
aishaa84, 27, ?user posted image , 0user posted image , ?, Savinjsko
dekletce, 29, ?user posted image , 0user posted image , ?,  MB, user posted image , MB
petrai, ?, 2user posted image , 1user posted image , 27.12., Bohinjuser posted image , Kranj

8.1.
9.1.

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 20.12., MB, user posted image

11.1.
binca4, 33, 1user posted image , 0user posted image , ?, LJ, user posted image
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , 21.12., MB, user posted image
oranža, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?

12.1.
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , 4.1., KR, user posted image , Kranj
tanika1, 27,2user posted image , 1user posted image , ?, NM
luši, 22, ,2user posted image , 1user posted image , ?, Kranj (okolica)
ursah, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, Vrhinka, user posted image , Postojna

13.1. 
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, SG

14.1.
TaraN, 22, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, user posted image
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , 9.12., Domžale, user posted image , Lj
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , 20.12., ?, user posted image
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , 29.12./ 5.1., Mb, user posted image , Mb
ana.nunez25, 25, 2user posted image , 0user posted image , 1912., Domžale, user posted image , Lj
tinkibinky, 25, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica Domžal

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
biba*12, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica Kopra, user posted image , Izola

17.1.
cukrček11, 27, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, user posted image , Maribor
sasy22, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, Lj (okolica)

18.1.

Kitty21, 21, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, user posted image

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 30.12., LJ, user posted image , Ljubljana
camino79, ?, 4, 0, ?, ?, MB

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image
bozena.cvic, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
kimica86, 25, 1, 0, 9.12., Ankaran, user posted image , Postojna

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?
Klavdy4, 21, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
Matkurja, 29, ?user posted image , 0user posted image , 4.1., okolica Postojne, user posted image , Postojna

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , ?, MS, user posted image
Kristyz, 32, 2 , 1 , 21.12., LJuser posted image , LJ
rosistar, 32, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , ?, Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica LJ
january, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
Nananina, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?Zapuže, user posted image

24.1.
tix, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Tržiča, Kranj
maleni, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?., ?
miami10, 27, 1user posted image , 0user posted image , 6.1., LJ, user posted image , LJ

25.1.
piška goriška, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica NG
sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, NM
Trobentica_, 32, 2user posted image , 0user posted image , 14.12., Divača, user posted image , Postojna

26.1.
beti 1, 34, 3user posted image , 2user posted image , 3.1., LJ

27.1.
tamaalaa, 21, 1user posted image , 0user posted image , ?, Kranj, user posted image

28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
Smejka11, 30, 2user posted image , 0user posted image , ?, MB, user posted image & user posted image ,
Ptuj ali Maribor

29.1.
lepa79, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, Bela krajina
Gio, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?

30.1.

pathra, 24, 2user posted image , 0user posted image , 28.12./4.1., Koper, user posted image
urshek, 23, 1user posted image , 0user posted image , 14.12., Cerknica & Velenje, user posted image
*dina*, 31, 1user posted image , 0user posted image , 5.12., Bela krajina, user posted image

31.1.
tetkabaletka, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, LJ

x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?
greti, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

2.2.
bugimajstr, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, Bela krajina, user posted image , NM

3.2.
Roberta69, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image

4.2.
arupnik3, ?, ?user posted image , 1user posted image , ?, ?

SKUPAJ NAS JE: 83user posted image user posted image user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI:
mopsy user posted image  user posted image
Smejka11 user posted image user posted image

PRIČAKOVANI user posted image ali user posted image :
user posted image = 19
user posted image = 19

Z nami so pot začele:

KORISTNE POVEZAVE:

Matične celice - javno shranjevanje

Matične celice - zasebno shranjevanje: - NEOCELICA, BIOBANKA

Masaža presredka

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4396
26.12.2011 18:27:36   
Mistica
user posted image JANUARČKI 2012 user posted image

14.12.2011
Kasija - user posted image , Haja, 3380 g, 51 cm

16.12.2011
Smejka11 - user posted image & user posted image
diana79 - user posted image

21.12.2011
n€na - , Gašper

user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4397
26.12.2011 18:42:22   
Mistica
Dober večer!

No, pa je prazničen vikend že skoraj mimo. Upam, da ste ga lepo preživele in da se lepo počutite!

IZVIRNO SPOROČILO: pathra
Aja glede na poste na FB je menda N€na v sredo 21.12.2012 rodila fantka Gašperja.. čestitke user posted image

n€na - ČESTITKE user posted image Polno polno crtanja vam želim in zdravega otročičkauser posted image

vijolica - jaz sem imela v oktobru tudi vnetje grla, ki se mi je zdelo hujše kot običajno. Pomagalo mi je, da sem pred spanjem, včasih pa tudi čez dan, počasi po grlu požrla žlico medu z limono. V 2-3 dneh se mi je pozdravilo. Priporočam, če mogoče tega že nisi poskusila. Sicer pa ti želim hitro in predvsem popolno okrevanje user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: mefisto

No, jaz imam do PDP-ja še tri tedne, ampak spet mi je moja G. dala  napotnico za porodnišnico, ker je dete manjše.  Da naj odločijo, če bodo sprožili porod prej tako kot so mi pri prvem. Sem tako besna, ker dete čist normalno raste, le po spodnji meji. V 14 dneh je pridobil 400g, sedaj jih ima 2400, torej če rodim na rok bo ravno na treh kilah. Se opravičujem, ampak sem se mogla razpisat.

mefisto - saj je prav, da si dala iz sebe! Tudi jaz ne razumem več ničesar kar se tiče te rasti! Imam še 1 teden do PDP-ja in me je G dala na CTG-je, da bodo videli ali je vse ok oz., da bom pomirjena, saj pri svoji G nimam več pregledov. Tudi na napotnici piše, da me daje na kontrole zaradi možnega zastoja rasti, šla sem že na dva CTG-ja, v P povedala, da sem na kontroli zaradi rasti, pa me nihče še nič dodatno ni pregledal ali opravil še kakega UZ-ja ali karkoli komentiral, napotnice še pogledali niso. A potem, če je CTG ok, se smatra, da je bebi ok in da nimajo namena kaj prej sprožit poroda zaradi rasti al kako? Sicer upam, da mi res ne kaj sprožijo, a vseeno... Meni ni nič več jasnouser posted image

Matkurja - tudi brez napotnice boš lahko rodila, ne skrbiuser posted image Sicer pa, glede na datum naslednejga pregleda- takrat boš mene poslušala- he heuser posted image user posted image user posted image Malce za šalo! Tudi jaz sem opazila, da se sliši ven iz tiste sobe, kjer je kad, če se ne motim, je CTG ravno zraven, a ne? Upam, da se takrat ne bomo sekirale ali nas kdo sliši/ vidi ali kaj podobnega... ali pa da bo šlo tako hitro kot pri Ronjiuser posted image

En lep pozdravček vsemuser posted image

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 4398
26.12.2011 21:07:23   
trnuljčica
Mefisto vidim, da imaš rok 5 dni za mano.
Moja user posted image je bila na 37 0/7  2760 g. Enako kot tvojuser posted image se je v 2 tednih zredila za 400 g (od 35 do 37). Hb me več ne vodi kot zastoj. Ker je pred 2-  1,5 mes res faj dobila nazaj tisto, kar je izgubila, ko sem bila bolna, na atb in čisto brez zraka (astme...). Hb, ker sicer so te kontole rasti tu in tam res pretirane... Vsaj meni se je zdelo tako v prvi user posted image ...  Vse podvajat...(uz...) Ne vem zakaj. Naj en vodi in  se en odloča... Da ne govorim kako je to hudo, ko imaš že enega otroka doma in ti res ni da ti stalno grozijo s prezgodnjim porodom, ti pa bi bil prvemu maksimalno dostopen...
No moj prvi je bil pač potem majhen. Sicer je bilo potem evidentno, da mu je notri nekaj falilo, ker je potem rekordno hitro vse dal not... Ampak prožili mi pa prej niso. Hb. Ker je bil že tako majhen in nezrel in sploh kriza zaradi tega pri dojenju, ker ca 2 tedna ni sploh nič vlekel...  Pri manjšem je verjetno še huje...
Je pa res, da seveda je fajn, da delajo kontrole, da se to sploh ugotovi. Če gre seveda za zastoj... Seveda, da je potem prav, da sprožijo... Saj ne vem kaj naj si mislim... Po drugi  strani pa je znanka imela sprožen porod  v Lj v 37 tednu zaradi zastoja in je mala imela 2000 kg in ji ni bilo prav- v smislu kaj so komplicirali... Ker je mala vseeno zrasla med zadnjima pregledoma... Samo to se mi zdi vseeno resen zaostanek... In je po pravici ne razumem... Sicer pa saj se ve kdaj sprožijo po stroki...Če zaostaja 3 tedne. No, vsaj tako je bilo včasih, sedaj nisem več in.user posted image
Kdo te pa vodi v bolnici?
Vseeno držim pesti, da bo user posted image še v mejah in te pustijo pri miru ...

Jaz imam jutri ctg. Morala bi imeti tudi g, pa me je pozabila poklicat... Bomo videli jutri kaj bo... Mene sedaj vodi le še zaradi pritiska in otekanja... Ta teden spet 2 +. Groza. Na dieti. Sam bolje to kot zastoj. Tako da sočustvujem s tabo in te razumem...

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 26.12.2011 21:11:57 >

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4399
26.12.2011 21:25:43   
Kasija
mefisto upam, da se izkaže, da te ne bodo silili v nepotrebne postopke. držim pesti!

ronja jaz tudi ne znam izklopit problemov. tako da ne vem, kako naj ti svetujem. po moje si ali pa nisi tak karakter, to se je težko naučit. zavidam tistim, ki zmorejo. občasno mi uspe tako, da si skušam naslikati veliko sliko. v smislu "saj bo minilo do poroke" (za otroke, jaz sem že poročena user posted image ). primerjat s čim mnogo hujšim recimo. upam, da rešite težave-sicer pa vsaj jaz sem v nosečnosti in posebaj okrog poroda povsem neuporabna za reševanje težav. vse preveččustveno jamljem in je še slabše.

sicer pa uživamo v idili trojnega starševstva. z možem streževa, kuhava, pobirava igračke, izpolnjujeva zahteve in pričakovanja najinega potomstva user posted image . poleg tega je mož zbolel, pa stari starši so bili bolani na obisku (nahod, ampak vseeno halo user posted image ). zdaj vem, zakaj priporočajo brez obiskov za zimske otročke sploh. haja še ni bila zunaj, jaz sem šla na sprehod enkrat. za hajo čakam na sonce, ki noče sodelovat. si že zelo želim začeti aktivno življenje po eni strani, po drugi sem pa še kar utrujena. haja rada ponoči joka in ima svoj uro do tri dolg interval nespanja. podnevi pa spi ko polh, komaj jo zbudim. ampak saj bo. do januarja je še mož doma, potem pa če se ne javim, me je pogoltnilo družinsko življenje user posted image .

uživajte v nosečnosti še naprej. nasprehajajte se še za mrzle mesece. zdaj je pa januar res za vogalom. user posted image

pa še to: ko sem rodila v postojni ni bilo prostora na oddelku, pa so me pustili še nekaj ur v porodni sobi. seveda v sosednjo je medtem ena prišla rodit. sta se s partnerjem pogovarjala, jaz pa z dojenčkom v sosednji sobi ločena z zaveso. sem se res aktivno trudila, da ne bi poslušala. je bilo nerodno za oboje. je bilo mnogo bolj prijetno rojevat ponoči, ko sem bila sama. pa še manj osebja, v bistvu samo babica oziroma babici in zdravnica anestezistka.  

< Sporočilo je popravil Kasija -- 26.12.2011 21:32:59 >

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  174 175 [176] 177 178   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  174 175 [176] 177 178   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?