|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
20.12.2011 18:50:19   
ronja
Poporodne vraže:
- umivanje las: lahko takoj, ko prideš dovolj k sebi, da ne zlezeš skupaj pod tuše, se pravi odvisno od zahtevnosti poroda. Se pa res priporoča fenanje, ker je telo vendarle v stanju, ko se hitreje prehladimo. Vraža o 6 tednih izvira še iz obdobja, ko so se kopali v čebru pred zakurjeno pečjo in se nosečnice do takrat seveda niso mogle kopat, oziroma do konca čišče. Tudi sedaj je tuširanje zaželjeno in dovoljeno, kopanje s seden jem v vodi pa prepovedano zaradi možnosti vnosa infekta v maternico, ker MV do konca čišče ni še zaprt kot sicer.

haha, beti, sva istočasno isto pisaliuser posted image Se pa podpišem tudi pod ostalo. Lahko je porod veliko bolj utrudljiv, jaz sem prvič zgubila precej krvi in ko sva šla na sprehod, 9. dan po porodu (8. dan so me ven spustili, ker je mela probleme), sem se komaj komaj privlekla do klopce, vsega skup mogoče pol km. Potem sem morala tam kar nekaj časa počivat, da sem bila sposobna it nazaj. Drugi porod je bil pa tak, da se nič ne spomnim, da česa ne bi mogla, sedela sem po turško že 1. dan, takoj iz porodne ven, celo noč nisva spali, pa sem bila vseeno super.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4276
20.12.2011 19:00:47   
ronja
Spolnost pa, saj veš tudi to je aktivnost...

ja, vem, vemuser posted image . No, sem danes vpr. g. in je rekla, da lahko, zakaj ne. Sem rekla, ja, da si nisva upala, ko sem mela une popadke, pa pravi, ja, lahko pa sproži porod. Faca, me zezauser posted image . je rekla, da naj vsaj do božiča počakava, ampak mislim, da bova kar do novega leta, ziher je ziher. Bom pa očitno morala malo več spat, če bom hotela not prinest nemiganje...

Aja, pa zadnjič sem ti prilimala smernice. Zagotovo je 90 min po jedi. Kaj pa oni mučkajo pa nimam pojma...

Sem prebrala tisto, ampak tam tudi piše 90 min. po prvem grižljaju... NO, saj pri meni je kasneje vedno samo manj, tako da ni problema, če iščemo maksimume.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4277
21.12.2011 7:39:48   
Mistica

user posted image

PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , naslednji pregledi, morfologija, kraj, user posted image ali user posted image ali user posted image , Porodnišnica

25.12.11.

Kasija, 33, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image , Postojna

1. 1.
2. 1.
**Nelly**, 24, 1user posted image , 0user posted image , 21.12., MS (okolica), user posted image , MS
Glamur 11, 31, 1user posted image , 0user posted image , 2.12., ?, NM

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
katjaaxx, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
louisa, 30, 1user posted image , 0user posted image , 2.12., okolica Kranja, LJ

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , 20.12., ?, user posted image , Postojna
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, Krško-Sevnica, Brežice
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , 15.12., Izola, user posted image , Celje/ Izola
diana79, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?, Krško, user posted image , Brežice

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image ,  ?, ?, user posted image & user posted image
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , ?, Bela Krajna, Novo mesto
Noseča babi, 40, 4user posted image , 3user posted image , ?, LJ

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, user posted image , Lj
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, MB, user posted image , Maribor
soncnica28, 32, 1user posted image , 0user posted image , 22.12., Sodražica, Trbovlje
pinia30, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, Domžale, user posted image

7.1.
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?
katra55, ?, 4user posted image , 1user posted image , 12.12., ?
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , 22.12., Brežice, Novo mesto
aishaa84, 27, ?user posted image , 0user posted image , ?, Savinjsko
dekletce, 29, ?user posted image , 0user posted image , ?,  MB, user posted image , MB
petrai, ?, 2user posted image , 1user posted image , 21.12., Bohinjuser posted image , Kranj

8.1.
9.1.

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 20.12., MB, user posted image

11.1.
binca4, 33, 1user posted image , 0user posted image , ?, LJ, user posted image
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , 21.12., MB, user posted image
oranža, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?

12.1.
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , 21.12., KR, user posted image , Kranj
tanika1, 27,2user posted image , 1user posted image , ?, NM
luši, 22, ,2user posted image , 1user posted image , ?, Kranj (okolica)
ursah, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, Vrhinka, user posted image , Postojna

13.1. 
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, SG

14.1.
TaraN, 22, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, user posted image
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , 9.12., Domžale, user posted image , Lj
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , 20.12., ?, user posted image
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, Mb, user posted image , Mb
ana.nunez25, 25, 2user posted image , 0user posted image , 1912., Domžale, user posted image , Lj
tinkibinky, 25, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica Domžal

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
biba*12, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica Kopra, user posted image , Izola

17.1.
cukrček11, 27, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, user posted image , Maribor
sasy22, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, Lj (okolica)

18.1.

Kitty21, 21, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, user posted image

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 23.12., LJ, user posted image , Ljubljana
camino79, ?, 4, 0, ?, ?, MB

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image
bozena.cvic, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
kimica86, 25, 1, 0, 9.12., Ankaran, user posted image , Postojna

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?
Klavdy4, 21, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
Matkurja, 29, ?user posted image , 0user posted image , 25.12., okolica Postojne, user posted image , Postojna

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , ?, MS, user posted image
Kristyz, 32, 2 , 1 , 21.12., LJuser posted image , LJ
rosistar, 32, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , ?, Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica LJ
january, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
Nananina, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?Zapuže, user posted image

24.1.
tix, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Tržiča, Kranj
maleni, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?., ?
miami10, 27, 1user posted image , 0user posted image , 25./28.11., LJ, user posted image , LJ

25.1.
piška goriška, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica NG
sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, NM
Trobentica_, 32, 2user posted image , 0user posted image , 14.12., Divača, user posted image , Postojna

26.1.
beti 1, 34, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ

27.1.
tamaalaa, 21, 1user posted image , 0user posted image , ?, Kranj, user posted image

28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
Smejka11, 30, 2user posted image , 0user posted image , ?, MB, user posted image & user posted image ,
Ptuj ali Maribor

29.1.
lepa79, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, Bela krajina
Gio, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?

30.1.

pathra, 24, 2user posted image , 0user posted image , 28.12./4.1., Koper, user posted image
urshek, 23, 1user posted image , 0user posted image , 14.12., Cerknica & Velenje, user posted image
*dina*, 31, 1user posted image , 0user posted image , 5.12., Bela krajina, user posted image

31.1.
tetkabaletka, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, LJ

x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?
greti, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

2.2.
bugimajstr, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, Bela krajina, user posted image , NM

3.2.
Roberta69, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image

4.2.
arupnik3, ?, ?user posted image , 1user posted image , ?, ?

SKUPAJ NAS JE: 83user posted image user posted image user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI:
mopsy user posted image  user posted image
Smejka11 user posted image user posted image

PRIČAKOVANI user posted image ali user posted image :
user posted image = 19
user posted image = 19

Z nami so pot začele:

KORISTNE POVEZAVE:

Matične celice - javno shranjevanje

Matične celice - zasebno shranjevanje: - NEOCELICA, BIOBANKA

Masaža presredka

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4278
21.12.2011 7:42:51   
Mistica

user posted image JANUARČKI 2012 user posted image

14.12.2011
Kasija - user posted image , Haja, 3380 g, 51 cm

16.12.2011
Smejka11 - user posted image & user posted image
diana79 - user posted image

user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4279
21.12.2011 8:09:27   
Mistica
Dobro jutro souser posted image !
Kako se počutite in kako ste spale danes?
Jaz sem že dobro uro budna kot sova, za mano je že prva user posted image , zunaj pa se prebuja mrzlo jutro...

Včeraj smo imeli zadnji pregled (UZ), sedaj sledijo CTG-ji, še 2 tedna pa bo dan Duser posted image

Glede masaže presredka, pa se strinjam s tistimi, ki ste za in s tistimi, ki v to ne verjamete. Kot sem napisala in kot sta tudi npr. beti1 in Kasija napisali, najbrž je bolj pomembno to, da se z masažo in/ ali pitjem čaja psihično pripravljaš na porod. In kot sem že napisala, vsaka ženska je drugačna in edinstvena in kljub masaži so bile punce rezane in obratno. Gotovo vse tiste, ki niso/ niste bile rezane, tudi niste masirale, je tako? Nekatere pa ste, najbrž. Tako da ...
Aja, pa še to - včeraj sem šla ravno malo po opravkih, trgovinah, ... pa vsi sprašujejo "A se že kaj bojite poroda?" Mislim, kaj ni to ubijalsko za psiho??? Me je kar malo iz tira vrglo, že tako se obremenjujemo in se trudimo pozitivno razmišljati, pa nihče ne vpraša "A se že veselite poroda?" Saj ne moremo vedeti kaj nas čaka, a ne?! No, najbrž sem bila samo malce bolj občutljiva, a vseeno... user posted image

Matkurja - čaj iz malinovih listov sem jaz kupila v Sanolaborju, najbrž ga imajo tudi v lekarni.

ana.nunez - da nisi mogoče masirala proti vagini? Na koncu seznamčka oz. na tej povezavi lahko najdeš nasvet oz. navodilo kako masirati.

Lep dan vam želimuser posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 4280
21.12.2011 8:57:31   
mamicaaa
Trnuljčica, kako to da ti že hodiš na CTG? Zaradi CR? Meni je namreč rekla, da mam prvi CTG v 38.tuser posted image , tak mi je tudi v knjižico vpisala datume, torej danes teden mam prvič. Se bojim, da se je zmotla. No, saj danes mam pregled pa bomo vidli kaj bo sestra L rekla.
Ti bo delal CR F.M.?

Sara 2010
Hana 2012

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4281
21.12.2011 9:20:29   
trnuljčica
Mamicaa meni je tudi sestra od g napisla v mk datume 38 39 in 40 teden (dan pdp).
Ampak potem sem morala priti v bolnico v sprejemno amb, kjer so tudi ctg, ker mi je operater tako določil- da mi da datum. In ko sem tja prišla v 35 tednu(za naročiti se) je sestra mislila, da sem se prišla naročit za ctg, ker oni v bolnici imajo drugačno prakso od najine g. No, skratka, jaz sem se tako morala tam pojaviti v 36 tednu zaradi cr in določitve datuma, pol so me pač vzeli tako kot vse ostale - tudi v 36 tednu na ctg. Mi je bilo prav hecno, da sem bila tam 2x in spoznala 3 user posted image z datumom 10.1., ki so čakale na ctg...
Malo je sestra 2x komentirala da ima najina g neke , svoje, datume za ctg, in delala user posted image , ki se z njihovimi ne ujemajo... Ampak jaz se ne spuščam tja- naj se zmenijo... Skratka druge imajo to 2 tedna prej kot določi najina g.
V mojem primeru so po pravici povedano tisti datumi od najine g čisto skregani z zdravo kmečko logiko, ker zaradi cr bi lahko imela potem kvečjemu 1 ctg- to je naslednji teden, nato pa bi bil  že dan sprejema...user posted image

Ja on mi bo delal cr. Upam, ker z 1.1. postane šef- da ne bo imel preveč birokracije...user posted image

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4282
21.12.2011 9:21:24   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Sem jim poslala mail in so odpisali,d a je dobri prit en mesec pred PDP in sem odpisala, če lahko v nedeljo, ko bova ravno tam in je napsiala, da načeloma lahko, če bom koga tam dobila.

Aha.. No, če so ti odpisali tako, pol ok.. Kako pa to, da imaš ctg v nedeljo in še to na praznik??? Pri nas ni govora, da te takrat naročijo.. V Kopru od 24.12. do 27.12. ter od 31.12. do 3.1. ni nobenega na voljo.. Samo dežurni (urgenca)..

Moj G. je ravno dežuren pa je rekel, če lahko pridem takrat.

Hvala vsem za odgovor glede umivanja itd. Včeraj je una spet načela to temo. In sem ji povedala svoje mnenje, moj je pa reku da sem imela tak glas, ki mu ni bil všeč, tko da sva se na koncu še skregala doma. Eh. Pa moj je reku njej še tam, da kje to piše, da se ne sme umivat las itd. pa je rekla, da so njej v bolnici tko rekli, pa da patronažna ji je tud tko rekla, pa njena mami tud.

Sej jst sem ful pazljiva pri glavi. Imam ful enih las in se ful časa sušijo zato (razen poleti) ful pazim, da ne grem tisti večer ven, zjutraj pa itak ni šans, da bi si jih umila, razen, če vem, da bom še vsaj 4 ure doma.

No, una je včeraj rekla tudi eno glede dojenja. Da prve tri dni ni nč dojila, ker ni blo skor nč mleka. Pa ji bl tupim, da je tisto bil kolostrum in da je bil otroček s tistim zadovoljen ker ima še majhen želodček in da zato tudi hoče večkrat jest (ne zato, ker bi blo premalo) in da so v Šempetru ji dajali flaško za dodajanje. Da je šele tretji dan dobila take bolj težke in napete dojke in da takrat se je začelo dojenje. Ne vem no, a jst preveč knjig berem in sem ful pametna... sam mi grejo pa ti njeni nasveti že dalj časa nekam. Že prej mi je skoz svetovala kako pa kaj, ko nisem zanosila cca 4 leta. Bo ona meni govorila kako pa kaj, ko pa je sama že dvakrat zanosila v prvo. Grrrrrrrrrr. Ej, tolk sem razpaljena, ko pomislim nanjo in njene nasvete.

Mistica, se popolnoma strinjam s tvojim mišljenjem. Namesto, da bi ti vlivale pozitivo, pa nekaj negativnega sprašujejo. Jaz pa mislim, da bom porodo preživela, pa tudi če bo "malo hujše" za zdržat. Ampak zaenkrat imam kar take pozitivne misli o njem.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4283
21.12.2011 9:48:58   
mamicaaa

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Mamicaa meni je tudi sestra od g napisla v mk datume 38 39 in 40 teden (dan pdp).
Ampak potem sem morala priti v bolnico v sprejemno amb, kjer so tudi ctg, ker mi je operater tako določil- da mi da datum. In ko sem tja prišla v 35 tednu(za naročiti se) je sestra mislila, da sem se prišla naročit za ctg, ker oni v bolnici imajo drugačno prakso od najine g. No, skratka, jaz sem se tako morala tam pojaviti v 36 tednu zaradi cr in določitve datuma, pol so me pač vzeli tako kot vse ostale - tudi v 36 tednu na ctg. Mi je bilo prav hecno, da sem bila tam 2x in spoznala 3 user posted image z datumom 10.1., ki so čakale na ctg...
Malo je sestra 2x komentirala da ima najina g neke , svoje, datume za ctg, in delala user posted image , ki se z njihovimi ne ujemajo... Ampak jaz se ne spuščam tja- naj se zmenijo... Skratka druge imajo to 2 tedna prej kot določi najina g.
V mojem primeru so po pravici povedano tisti datumi od najine g čisto skregani z zdravo kmečko logiko, ker zaradi cr bi lahko imela potem kvečjemu 1 ctg- to je naslednji teden, nato pa bi bil  že dan sprejema...user posted image

Ja, saj zato je meni čudno, da naj bi mela v 38.t prvič CTG. V prvi nosečnosti vem, da sem ga imela od 36.t dalje vsak teden (btw to je bilo lani aprila, ne pred desetimi leti, da bi se toliko spremenila praksa pa isto G sem imela), ampak, ko sem pri G vprašala če se že naj naročim na CTG mi je rekla, da mi prvi pripada v 38.t, ker baje zavarovalnica več ne krijeuser posted image . Zdaj pa bodi pameten. No, saj je vseeno, če bo kaj narobe bom itak šla prej tja.

Ja on mi bo delal cr. Upam, ker z 1.1. postane šef- da ne bo imel preveč birokracije...user posted image

Oooo, lepo. Potem bo on namesto K.P. al kak?

Sara 2010
Hana 2012

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4284
21.12.2011 9:57:55   
trnuljčica
Matkurja te čisto razumem, da te take  pripombe, nasveti vsevednih  razkurijo. In vem, da četudi ti rečem, da se ne ubadaj s takimi primerki, se nekaj časa ne boš mogla tega držati, ker tako pač je. Potrebna je pač neka zgornja meja tolerance in določen čas  mora preiti in ko ti bo ta počila, ti bo gladko do Pakistana... Prej pa ne. Sem imela podobno izkušnjo večletnega zanositvenega neuspeha in pametovanj. Pa potem še več pametovanj kaj je narobe z našimuser posted image , da je stalno buden, nič ne spi, in se posledično od utrujenosti stalno joče...
A ti povem analizo : vedno so to ženske! Vedno iste! Te bodo pametovale pri tvoji sposobnosti zanositve, kaj je narobe s tvojim user posted image , dojenjem.../oz s tabo-user posted image , zakaj ti kosilo ne uspe tako kot njej, zakaj tvoja polt ni tako lepa kot njena, zakaj .... Te ženske so te sposobne ustaviti   na cesti in pametovati (neznane v mojem oprimeru- brez heca, vsak dan se mi je to dogajalo...).
Enkrat samkrat me je ustavil moški. Vozičkam in me velika dlan potreplja po rami...Sem mislila, da me bo glih kap... In se obrnem in starejši moški gre mimo in reče: joj, tale bo pa pevec kaj in se spodbudno nasmeji... Sem samo odg, da zagotovo bo...

Nasvet: ko dobiš user posted image zaupaj svoji intuiciji.  Prepusti se...Ti si z user posted image 24 ur 7. Kdo ga pozna boljše od tebe oz od staršev... Kdo boljše od tebe ve kaj štima ali ne z dojenjem, hrano, spanjem ... Verjemi na koncu se je v mojem primeru izkazalo, da so se vsi motili (od tistih pametnih žensk, do strokovnjakov...)in sem imela prav jaz. In ko je bilo to dokazano na papirju in je mali bil primerno obravnavan so se stvari 50 % izboljšale... 100% pa po prenehanju alergij... Zaupaj sebi in bo vse ok.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4285
21.12.2011 10:02:40   
trnuljčica
Predstojnica sedaj  ni K.O.P.
Je A.S.

Se pa strinjam, da je lepo, da kdaj pride tudi pravi človek tam kot je treba. Upam, da tudi stvari uredi...

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 21.12.2011 10:03:59 >

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4286
21.12.2011 10:12:47   
beti 1
Matkurja: ti se kar spihaj, jaz bi se na tvojem mestu tudi. Nekateri pač mislijo, da so specialisti čisto za vse, čeprav dejansko marsikdaj pojma nimajo, oziroma kvasijo neumnosti, samo zato da bi izpadli bolj pametni kot sogovornik, al pa celo tisti, ki so bli oziroma so bolj bogi.
Z obravnavo v Šempeterski porodnišnici se pa na žalost ni za hvaliti, ker so po ocenah kakovosti že nekaj let na zadnjem mestu v Slo.  user posted image

Trnuljčica: hvala za ponujeno pomoč. Iščeva pa res na severu, Tolmin in okolica.

Moj starejši je bil pa v ponedeljek deležen nečesa prav posebnega. Ne samo, da je mel dedka mraza pri MM v službi na rojstni dan, dedek mraz mu je s spremstvom tudi voščil in zapel vse najboljše. Je skor skoz streho zrasu od ponosa. user posted image user posted image user posted image  Me je pred tem prepričeval, da ve, da sva midva tista ki rihtava darila za dedka mraza, pa je potem na to kar pozabil.
A se ve kaj spomnite, do kdaj ste verjele v dobre može? Meni se zdi, da do nekje 8,9 leta ma nisem prepričana.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4287
21.12.2011 10:18:15   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: mamicaaa

Ampak, ko sem pri G vprašala če se že naj naročim na CTG mi je rekla, da mi prvi pripada v 38.t, ker baje zavarovalnica več ne krijeuser posted image .  No, saj je vseeno, če bo kaj narobe bom itak šla prej tja.

Nimam pojma kaj zzzs krije glede ctg (od kdaj)... Bi pa rekla da so g s koncesijo veliko bolj na tekočem kaj zares mora kako biti, ker imajo tudi več nadzorov. 
Ca 2 mes nazaj sta imeli neko inšpekcijo ravno  na dan mojega  pregleda- so me prenaročili na kasneje... In sta bili čisto adijo... Psihično te uniči...

Kot si rekla- tako boš šla tja takoj , če bo kaj... Saj zato nama je tudi izdala to toliko prej- če ne čutiš user posted image ,... Pa saj najina g je super!

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 21.12.2011 10:25:46 >

(odgovor članu mamicaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4288
21.12.2011 11:12:24   
Kasija
meni gredo tudi na živce taki in drugačni komentarji. strašenje glede poroda pa sploh. je pa tega veliko več v prvo. zdaj mi kaj pametujejo, pa potem vprašajo a je prvi, pa rečem ne tretja in utihnejo ko ribe. user posted image  kar naenkrat mi ni več zabavno pametovat. zmagovalno živciranje mi je, ko me neznani ljudje sprašujejo a dojite? mislim, in kaj če ne bi? kako mora biti to zoprno tistim, ki ne dojijo. sicer pa se pridružujem mnenju, da poslušat sebe, partnerja, svojo intuicijo. ta te najbolje vodi.
moj starejši je bil hiter na reakcijah kot malček - tam 1,5 do 2,5 let. je odrinil, opraskal, udaril. pa mi je ogromno ljudi solilo pamet. od tega, da to pobira od naju (ja, ponavadi se doma tepemo user posted image ), do ne vem česa še vse. potem so se redno hvalili s svojimi pridnimi otroci, ki pa res nikoli ne tepejo. in? ma ni minilo dolgo, so njihovi prišli v isto fazo. pa recimo glede spanja, ko ni hotel spat. potem sem jih vprašala, kako dajo oni otroka spat. ja, kako - pelješ ga gor, daš ljubčka in spi. pri prvem sem se sekirala, kaj delam narobe. pri drugem sem ugotovila, da zagotovo nič. ker drugi je spal sam od sebe. je odvisno od karakterja otroka. potem sem se odločila, da bom nasvete upoštevala vedno in izključno od ljudi, ki so imeli enake težave in so jih premostili. in tudi nasvete dajem samo, če sem vprašana (ok, vsaj trudim se) in samo tam, kjer smo imeli težave, pa smo jih uredili.

matkurja dojenje po porodu sem sprobala obe varianti. v ljubljanski porodnišnici so absolutno proti flaški. nekaj v zvezi s tistim nazivom otroku prijazna porodnišnica. in ti ne dajo flaške, razen če si ultra odločen in tečen in se skregaš. tam sem bila v prvo in se seveda nisem, itak nisem vedela, kaj bi. in je moj prvi jokal skoraj dva dni skupaj ponoči in podnevi. ko zdaj pomislim nazaj, mi gre še kar na jok, da sem ga pustila. pri drugem sem šla v postojno, kjer ti otroka vzamejo na oddelek med 23h in 5h in mu takrat itak dajo enkrat ali dvakrat flaško. pa niso proti a priori. takrat sem mislila, da se pa zdaj kar ne bo dojil in sem bila vsa prestrašena. in kaj se je zgodilo? nič. ni jokal, lepo je napredoval na teži, čez dan je malo dobil pri meni, zvečer po flaški. in že doma je spal ko polh ponoči. v tretje prvi dan nisem dodajala, ker ni jokala. drugi dan je jokala in sem jo vsakič podojila najprej jaz (da se začne delat mleko!), potem sem pa šla po flaško. v postojni imajo čajno kuhinjo, kamor prideš in rečeš za flaško in jo takoj dobiš. ne rabiš nič prosit in razlagat.  je spila vsakič okrog 40ml. bi rekla, da je pred tem pri meni  dobila 10ml z veliko truda. tretji dan sem dobila mleko in se doji brez težav naprej. čeprav je ponoči ravno tako dobila po flaški mleko v porodnišnici.
zdaj sem se razpisala, ampak mi je res hudo, da sem prvega pustila lačnega. glede dojenja je tako, da se - po mojih izkušnjah - moraš sam poučit. prebereš kakšno knjigo, si zapomniš par položajev, trikov. v nobeni od porodnišnic ni bilo dovolj osebja ali kaj jaz vem česa, da bi ti kdo prav asistiral. v postojni sicer pridejo pomagat, ampak se čaka, ker je samo ena sestra, ki to obvlada. če je v ljubljani še isto, je pa dobro imet kar svojo flaško in mleko s sabo, da se ne rabiš pregovarjat z njimi.

beti1 nikoli nisem verjela v dedka mraza. starši so mi povedali oziroma niso skrivali kdo kupuje darila. svojim otrokom tudi ne skrivam.  pa nimam nič proti temu, kaj drugi govorijo svojim otrokom, da ne bo katera huda. se mi ne zdi nič narobe, da otrok verjame v dedke mraze, vila, palčke in kaj že vse. pač odločitev vsakega posameznika.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4289
21.12.2011 11:29:48   
soncnica28
Živjo user posted image !

Danes je pri nas na Dolenjskem spet tak sonček, da človeka kr ven sili, ampak moram vse spakirat, ker se danes seim k staršem v Trbovlje, kjer bom počakala do poroda (še 16 dni) in bom tudi tja hodila na preglede in ctg-je. Jutri imam prvega, me prav zanima kaj bodo povedali.

Naš dojenček ima že dva dni prave telovadne vaje, več ne ve vem ali brca ali boksa, ce trebuh mi valovi in če sedim, me kar prestavlja. Očitno mu res počasi zmanjkuje prostora.

Včeraj so me klicali iz G ambulante in sicer, da je bil test za streptakokus negativen, tko da fajn, bo ena pikica manj pri porodu.

Nič, lepo se imejte in se javim iz Trbovelj!

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4290
21.12.2011 12:23:01   
**Nelly**
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Dobro jutro souser posted image !
Kako se počutite in kako ste spale danes?

Pozdravček user posted image !

Mi zadnje dni spet spimo obupno in ravo danes ponoči je blo več kot obupno spati... zbujanje na vsakih 15-30 min, potem me je vsako urco tiščalo na wc... ta noč je blo katastrofauser posted image user posted image nič se nisem naspala... mislim, da bi se počutila bolje in seveda tudi izgledala bolje, če niti minutke nebi spala... me je noč bolj utrudila, kot kar koli drugegauser posted image

mamicaa

Meni je namreč rekla, da mam prvi CTG v 38.t

Zgleda, da je vse to odvisno od G, ker jaz sem danes 38t 2/7 in sem danes imela že četrti CTG user posted image . Moj G izvaja CTG vsak teden enkrat od 34. tedna dalje, zadnji UZ pa mi je opravil ravno v 34. tednu. Se prav spomnim kako happy sem bila ta dan... sem imela CTG in še UZuser posted image user posted image

Mistica za na seznamček pa imamo naslednji pregled 27.12. spet ctg user posted image user posted image je tako lepo poslušat kako srček bijeuser posted image user posted image

No moj G pravi, da je vse v najlepšem redu in da se vidiva naslednji tedenuser posted image . Sem končno dobila tudi napotnico za porodnišnico, tako da...user posted image moj lubi pravi, zdaj pa lahko gremo rodituser posted image user posted image user posted image , ker on bi rad darilo za božičkauser posted image user posted image user posted image . Jaz pa pravim, naj počaka še malo, vsaj do božičauser posted image , pol enkrat med božičem in novim letom, pa kar korajžno naj prijokauser posted image . Sem po eni strani zelooo nestrpna, po drugi me je pa prav strahuser posted image user posted image user posted image . Sem neka zmedenauser posted image .

Punce a ste že kaj začele pripravljat za božič? Jaz sem ravno razmišljala, da bi se vrgla v peko božičnih keksov, da me res kje naša nagajivka v mojem trebuščku ne presenetiuser posted image . Saj so mi ostali le še zadnji dnevi... 12 dni do pdp user posted image .

Joj, je tako lepo posijal sonček pri nas, me kar ven vleče, a kaj ko pa je user posted image mrzlo.

Ah, in da še pokomentiram te porodne vraže... jaz nič ne dam nanje, tako kot tudi ne na tiste, da ne smeš kupovati nič za bebija pred rojstvom in tako naprej... mislim, da je vse to plod življenje pred mnogo mnogo leti, ko še ni bilo "napredne tehnologije" in seveda so vse pripisovali "obnašanju" nosečnice... čeprav nosečnica ni imela nič z določenim stanjem, je bilo kaj drugega narobe... in pomoje vse te vraže prihajajo ravno iz tistih časov, ko se "nič" ni dalo ugotovit parvi čas in seveda s tem se niti pomagat ni moglo. No to je moje mišljenjeuser posted image .
Nič punce, grem na kosilček (je lubi danes kuhaluser posted image ), potem pa mislim, da se bom kar v peko dala. Se tipkamo in lepo božajte bušije.

< Sporočilo je popravil **Nelly** -- 21.12.2011 12:31:51 >

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4291
21.12.2011 12:52:10   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

matkurja dojenje po porodu sem sprobala obe varianti. v ljubljanski porodnišnici so absolutno proti flaški. nekaj v zvezi s tistim nazivom otroku prijazna porodnišnica. in ti ne dajo flaške, razen če si ultra odločen in tečen in se skregaš. tam sem bila v prvo in se seveda nisem, itak nisem vedela, kaj bi. in je moj prvi jokal skoraj dva dni skupaj ponoči in podnevi. ko zdaj pomislim nazaj, mi gre še kar na jok, da sem ga pustila. pri drugem sem šla v postojno, kjer ti otroka vzamejo na oddelek med 23h in 5h in mu takrat itak dajo enkrat ali dvakrat flaško. pa niso proti a priori. takrat sem mislila, da se pa zdaj kar ne bo dojil in sem bila vsa prestrašena. in kaj se je zgodilo? nič. ni jokal, lepo je napredoval na teži, čez dan je malo dobil pri meni, zvečer po flaški. in že doma je spal ko polh ponoči. v tretje prvi dan nisem dodajala, ker ni jokala. drugi dan je jokala in sem jo vsakič podojila najprej jaz (da se začne delat mleko!), potem sem pa šla po flaško. v postojni imajo čajno kuhinjo, kamor prideš in rečeš za flaško in jo takoj dobiš. ne rabiš nič prosit in razlagat.  je spila vsakič okrog 40ml. bi rekla, da je pred tem pri meni  dobila 10ml z veliko truda. tretji dan sem dobila mleko in se doji brez težav naprej. čeprav je ponoči ravno tako dobila po flaški mleko v porodnišnici.
zdaj sem se razpisala, ampak mi je res hudo, da sem prvega pustila lačnega. glede dojenja je tako, da se - po mojih izkušnjah - moraš sam poučit. prebereš kakšno knjigo, si zapomniš par položajev, trikov. v nobeni od porodnišnic ni bilo dovolj osebja ali kaj jaz vem česa, da bi ti kdo prav asistiral. v postojni sicer pridejo pomagat, ampak se čaka, ker je samo ena sestra, ki to obvlada. če je v ljubljani še isto, je pa dobro imet kar svojo flaško in mleko s sabo, da se ne rabiš pregovarjat z njimi.

Jaz pa moram reči, da v ljubljanski porodnišnici nisem imela problema s flaško (to je 3 leta nazaj). Ko so mi jo pripeljali sem jo podojila in če sem rekla za flaško so mi jo brez ptoblema prinesli, tudi 2x, če je bilo potrebno user posted image

spanje no jaz pa sem končno včareaj zelo dobro spala, no saj, če primerjam prejšnje dni, danes pa spet malo slabše. user posted image

CTG jaz sem imela prvi CTG ravno na zadnjem pregledu, sem bila v 36t.

Drugače sem imela v ponedeljek, 19.12 na pregledu, in so mi naredili CTG in je vse vredu, dobila pa sem tudi napotnico, da se naročim na posvet za ponoven CR. Tako da sem poklicala in sem dobila dva datuma: 28.12. moram oddati kri in urin in 29.12, pa imam posvet z anasteziologom in da mi še opravijo še ostale preglede (CTG, UZ,...) in da mi dajo datum za CR.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4292
21.12.2011 13:34:37   
miami10
hej...no jst se kar v porodnisnici...nekako me ne spustijo domov...so rekli ce bo danes vse oly, da bom jedla in da bo sladkor ok, grem jutri domov...jupi
sicer pa brez komentarja na hrano...vceraj sem dobila 3kom belih skutinih strukljev, k ze itak ne grejo k sladkorni, sploh pa ne glede na to da sem 1dan nazaj bruhala, je to TEZKA hrana...ampak jim to ni jasno, valda mi je blo spet slabo.
Danes za kosilo kruhovi cmoki??? No comment...aja pa o 3e zelenjave...dobila pa 15peresckov solate to je to...me drzi da napisem pritozbo na kuhinjo, ce vejo kaj je diabetes inb kaksna hrana gre zraven...
Sicer mi 2x na dan delajo ctg, zakaj ne vem...mi bodo pa danes naredili se uz, tega se veselim...
TIX-ne bom se rodila
BOZICNI PISKOTI-kot da sem vedla kaj bo, sem jih spekla prejsnji teden...
En pozdravcek vsem...

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 4293
21.12.2011 13:36:52   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: miami10

hej...no jst se kar v porodnisnici...nekako me ne spustijo domov...so rekli ce bo danes vse oly, da bom jedla in da bo sladkor ok, grem jutri domov...jupi
sicer pa brez komentarja na hrano...vceraj sem dobila 3kom belih skutinih strukljev, k ze itak ne grejo k sladkorni, sploh pa ne glede na to da sem 1dan nazaj bruhala, je to TEZKA hrana...ampak jim to ni jasno, valda mi je blo spet slabo.
Danes za kosilo kruhovi cmoki??? No comment...aja pa o 3e zelenjave...dobila pa 15peresckov solate to je to...me drzi da napisem pritozbo na kuhinjo, ce vejo kaj je diabetes inb kaksna hrana gre zraven...
Sicer mi 2x na dan delajo ctg, zakaj ne vem...mi bodo pa danes naredili se uz, tega se veselim...
TIX-ne bom se rodila
BOZICNI PISKOTI-kot da sem vedla kaj bo, sem jih spekla prejsnji teden...
En pozdravcek vsem...

Ja boga reva no user posted image  jst bi bla sestradana user posted image  Upam, da ti čas čimprej mine, da bo  vse ok in da greš čimprej domooooov user posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 4294
21.12.2011 13:58:58   
kimica86
Kar se tiče dojenja, mi je par mamic povedalo kako gre.. Ponavadi prva 2-3 dni ni toliko mleka, ene ga imajo malenkost več, druge spet manj.. Najbolj važno je tisto prvo mleko (mlezivo), ki naj bi ga user posted image dobil 30min-1uro po porodu.. Nekje 3-4 dan pa naj bi začelo mleko fajn tečt.. V Postojni ga itak čez noč nahranijo s flaško, tako, da lačen ne bi smel bit..

Meni gredo tudi precej na živce tašni, ki te hočejo "prestrašit".. Sicer, sem že sama zadosti prestrašena, ker ne vem kako bo vse potekalo, ampak, ko te nekdo vpraša: In se že kaj bojiš?? OMG, prav bi ga s kladivom po glavi user posted image
Ne vem kako je bilo drugim, ko ste bile prvič noseče, jaz imam sicer en rešpekt in se moram res uno psihično pripravit, saj imam še 1 mesec do pdp..

Jaz sem pa imela prvi CTG v 34. tednu (9.12.), zdaj pa ga bom spet imela v 37. tednu (30.12.).. Tako, da po mojem, do poroda bom imela še enega vmes.. Ma več kot 3 jih ne bo.. Ne vem pa, če G naredi še kašen UZ.. Jaz bi namreč tako rada videla koliko je težka ta moja žabica in velika user posted image

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 4295
21.12.2011 14:41:50   
Matkurja

kimica, a si že dala kri za HIV in hepatitis? me zanima cena.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4296
21.12.2011 14:50:05   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

kimica, a si že dala kri za HIV in hepatitis? me zanima cena.

Ja, sem bila v ponedeljek in danes so mi že poslali izvide user posted image Seveda, vse negativno.. hehehe user posted image
Cena je pa bila 36,27 eur.. To je bilo pri nas v Izoli!! Ni neki full.. Pazi pa, da boš rekla za hepatitis C in HIV.. Ker za hepatitis B so ti že vzeli kri takrat kot za sifilis, da ti ne bi 2x in ta stane duplo več od C.. Samo za informacijo user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4297
21.12.2011 15:07:48   
vijolica2
Punce a nismo bile za te stvari že testirane na začetku?

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4298
21.12.2011 15:20:39   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Ne.. Na vse ne.. Na hepatitis C in HIV ne, razen, če te izrecno G pošlje narest te teste z napotnico, v primeru, da si imela stike z nekom, ki bi lahko bil okužen s tem virusom ipd..

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4299
21.12.2011 15:21:09   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Mislim da ne. Ker v Postojni zahtevajo to posebej, če greš rodit v vodi.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?