|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
22.12.2011 11:57:23   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Kimica 86: se ti pridružujem pri prebavnih težavah, zgleda nekaj takega po svetu hodi zdaj, mene tudi že par dni zvija, včeraj sem šla 2x bruhat, danes mam zapestnice proti slabosti in sem zaenkrat še uspela zadeve obdržat v sebi. Bomo videli, če bo tako še do večera. Pa še mala se mi je "dvignila" in me spet bolj v rebra  in želodec tišči. V glavnem hitro okrevanje želim. user posted image user posted image user posted image
Glede mravljincev v rokah, moja babica ima te težave, sicer zaradi starosti, ampak razlog je isti (utesnitev živca), njej pomaga, če si da za čas spanja v dlan zvito nogavico, oziroma nekaj mehkega in jajčastega, čez pa kako mrežico, da tega med spanjem ne izgubi.

Ma sej mi ne hodi nič na bruhanje, ampak samo neko zvijanje v trebuhu, pa polna sem plinov.. Zgleda, da tamala pritiska kaj tudi na črevo user posted image
Mravljinci v rokah so baje kar pogosti v času nosečnosti- namreč, nisem edina user posted image , ki jih ima.. Baje, da user posted image pritiska na hrbtenico.. Bo treba potrpet še ta 1 mesec.. hehe user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4326
22.12.2011 12:10:37   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Jaz sem se pa danes kar prej zbudila, ker nisem imela več volje za se premetavat po postelji.. Prsti na rokah mi skozi mravljinčijo, da o krčih v mečih niti ne govorim pa še neke prebavne motnje imam, ki me neki zvija v trebuhu user posted image Ponavadi vsako jutro pospremim dragega v službo in se uležem nazaj v posteljo, ma danes prav nimam volje.. Se pa tolažim, da bo morda jutri bolje user posted image

Jaz bom pa svojo torbo za v P in torbo za user posted image kar ta teden pripravila user posted image , tako, da bom v novo leto vstopila pripravljena na dan D- nikoli ne veš kdaj bo ta žaba želela ven.. hehe user posted image

mene že od petega meseca mravljinči. Začelo se je v nogah (ko sem vstala iz postelje sem se mogla prov prijet) pa prsti na rokah. Zdaj se je pa preselilo v zapestja. Me pa boli samo en gib, če dam dlan v smeri mezinec - palec.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4327
22.12.2011 12:16:51   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

mene že od petega meseca mravljinči. Začelo se je v nogah (ko sem vstala iz postelje sem se mogla prov prijet) pa prsti na rokah. Zdaj se je pa preselilo v zapestja. Me pa boli samo en gib, če dam dlan v smeri mezinec - palec.

Mene to mantra od nekje 25 tedna.. Zapestje me je sicer tudi bolelo, vendar prej, potem je to nehalo.. Kar se tiče krčev v mečih: jih dobim le, ko želim pretegnit noge v postelji, zato sedaj pazim kako jih pretegnem, ker, če ne vidim zvezde user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4328
22.12.2011 12:33:34   
soncnica28
Ojla!

Evo mene s CTG-ja. Dojenček je tolk brcal, da je po celmu hodniku odmevalo, da je mogla dati sestra bolj potiho aparat :) Zdaj imam spet čez en teden ctg, čez 14 dni pa pregled pri G. v porodnišnici.

Drugače pa sem bolj slabo, prehlajena sem še vedno full, poleg tega pa sem ponoči še bruhala. Pa mi ni blo tko slabo, ampak ko sem se obračala po postelji, me je začelo peči v grlu in se mi je kar dvignilo. Pa ne vem al je to zgaga, al kakšna trebušna viroza. Tko da danes pijem Donat, če bo kaj bolje.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4329
22.12.2011 12:59:36   
Matkurja
Jaz sem bla pa včeraj tko slaba, da sem komaj skuhala, danes sem ap polna energije.

Me je pa ponoči tko dol bolelo, kot da bom res menstro dobila. Upam, da ne bodo v nedeljo rekli, da ostanem tam.

O SMS-u nisem še razmišljala. Mi pa tale od Beti1 dopade. še kak predlog mogoče?

(odgovor članu soncnica28)
Neposredna povezava do sporočila: 4330
22.12.2011 13:04:37   
pinia30

IZVIRNO SPOROČILO: pinia30

ojla bejbe user posted image
mi smo včeraj imeli prvi ctg in hkrati UZ, da preverimo ali se je mala rita že obrnila na glavo. Z dragim sva upala, da se je...pa naju je g kar hitro obvestila, da še kar čiča...sva dobila 15 min, da se odločiva o cr user posted image . Ja itak sva bila presenečena.
Ampak vseeno smo vse uštimali in določili, da naša štruca pride na dan 3.1. (če se ne odloči kaj prej pogledat na svetuser posted image )

Uf, uf - tole bo zdaj zdaj user posted image user posted image

V katerem tednu pa si, da ti je že predlagal CR???

37 5/7 - lahka račeva 38 teden user posted image .
Če bi me na uz naročila kaj prej, bi se lahko pogovarjal tudi o zunanjem obratu ampak....pa ta ginekologinja (nadomeščala je mojo) je določila tudi kar nekaj večjo težko kot moja g user posted image ....tako da jaz tem meritvam teže več ne varjamem dosti.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4331
22.12.2011 13:08:36   
pinia30

IZVIRNO SPOROČILO: soncnica28

Ojla!

Evo mene s CTG-ja. Dojenček je tolk brcal, da je po celmu hodniku odmevalo, da je mogla dati sestra bolj potiho aparat :) Zdaj imam spet čez en teden ctg, čez 14 dni pa pregled pri G. v porodnišnici.

Drugače pa sem bolj slabo, prehlajena sem še vedno full, poleg tega pa sem ponoči še bruhala. Pa mi ni blo tko slabo, ampak ko sem se obračala po postelji, me je začelo peči v grlu in se mi je kar dvignilo. Pa ne vem al je to zgaga, al kakšna trebušna viroza. Tko da danes pijem Donat, če bo kaj bolje.

hm, a se na ctgju ne sliši samo bitje srčka? user posted image In se gibanje le prikazuje kot črta user posted image oz graf?
No morda ima tvoja g kaj bolj sofisticirano napravouser posted image

(odgovor članu soncnica28)
Neposredna povezava do sporočila: 4332
22.12.2011 13:57:13   
beti 1
pinia30: CTG je okrajšava za kardiotokograf, kar pomeni, da sledi utripu ploda in napetosti oziroma krčenju mišic maternice, ti 2 stvari se tudi rišeta kot črta na papirju oz. ekranu. Kadar je user posted image  zelo aktiven pa poleg bitja srca zazna tudi njegove gibe, sploh če ga sonda malo tišči in brca v njo to lahko fejst hrešči.

Soncica hitro se pozdravi!!! user posted image user posted image

Kimica: mravlinčenje v rokah je res povezano z nosečnostjo, a nima kaj dosti opraviti s hrbtenico temveč z živcem v zapestju, škodit ne more, če probaš, ali bo tud tebi pomagalo, ampak v končni fazi boš vsaj zaenkrat res kmalu rešena tega. Se pa lahko ponovno pojavi kasneje v življenju, sploh, če imaš delo, ki obremenjuje zapestje (ročno delo, delo s tipkovnico,...), takrat pa ni za se zanest na to, da bo minilo, je fajn poiskat pomoč zdravnika. 

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 22.12.2011 14:02:39 >

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 4333
22.12.2011 14:02:18   
trnuljčica
Matkurja tole je od našega prvega:
Mamici v veselje in atiju v  ponos, na svet sem prijokal brez zobkov in bos. Ime mi je xx, rojen ob xx uri, velik xx in težek xx.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4334
22.12.2011 15:36:31   
Mistica
pinia30

IZVIRNO SPOROČILO: pinia30

ojla bejbe user posted image
mi smo včeraj imeli prvi ctg in hkrati UZ, da preverimo ali se je mala rita že obrnila na glavo. Z dragim sva upala, da se je...pa naju je g kar hitro obvestila, da še kar čiča...sva dobila 15 min, da se odločiva o cr user posted image . Ja itak sva bila presenečena.
Ampak vseeno smo vse uštimali in določili, da naša štruca pride na dan 3.1. (če se ne odloči kaj prej pogledat na svetuser posted image )

Uf, uf - tole bo zdaj zdaj user posted image user posted image

V katerem tednu pa si, da ti je že predlagal CR???

kimica - Samo tako v info - pri takih vprašanjih si lahko pomagaš s seznamom in vidiš, kdaj ima katera rok.

Lp

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4335
22.12.2011 15:41:18   
Mistica
Pozdravljene

Evo, tudi nas iz CTG-ja. Vse ok, me je pa zelo presenetilo kok se sliši in kake spremembe so, ko user posted image bebi brca direkt v tele "napravice" user posted image

Vsem, ki se slabo počutite želim, da se čim prej pozdravite!

sms - nekaj sva že sestavila s svojimi besedami, nekaj preprostega in luštnega.

pinia30 - lep datum! Vse tukaj gor bomo močno držale pesti da bo 3.1. vse potekalo tako kot mora!

beti1 -  user posted image za dobre izvide!

sončnica - tudi tebi čestitike za CTG.

Pozdravčekuser posted image

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 4336
22.12.2011 15:45:30   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

kimica - Samo tako v info - pri takih vprašanjih si lahko pomagaš s seznamom in vidiš, kdaj ima katera rok.

Lp

Hehehe.. Pa res, na to sem čisto pozabila, čeprav imamo seznamček.. Hvala user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4337
22.12.2011 16:12:11   
vijolica2
Evo mene z pregleda. Pikec je vredu, mi je naredu UZ in napisal napotnico. Ni mi pa delal CTG-ja :( ne vem zakaj, sem pa že v 37 tednu. Naslednič sem naročena 5.1 in bo takrat naredil CTG, če ne bom slučajno prej rodila (njegove besede). Ta ctg mi oa ne gre najbolj v glavo, zakaj ga ni naredil.user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4338
22.12.2011 16:46:01   
miami10
hej!! JST SEM DOMA...jupi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Čeprav sem napotnico čakala do 15.30, sem skoraj user posted image ...ampak vem da sestre niso nič krive, pa pol nisem njim težila, dr. pa itak ne srečaš kr tko...
včeri so mi naredili UZ...naša user posted image user posted image ima 2900g in je noro poskočna...MV je popolnoma zaprt, so mi rekli da vrjetno ne bo nič prej...ampak jst mislm da bo user posted image
Prehrana-no comment...to ni prehrana za diabetike-NEVER!!!
sicer sem vas pa spremljala (hvala bogu za mobitel)...tako sem si vsaj malo krajšala čas.

Mistica-moj naslednji pregled 6.1.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4339
22.12.2011 16:46:29   
tix
vijolica - jaz ga v prejšnji user posted image tudi nisem imela do 37t, potem sem pa itak rodila. Zdej mam pa naslednji pregled "šele" pri 38t pa nisem nič še naročena na ctg. Sej če otroka dobro čutiš pomoje nima večjega pomena ta CTG (do pdp-ja)

miami - velkom :)

< Sporočilo je popravil tix -- 22.12.2011 16:52:52 >

Neposredna povezava do sporočila: 4340
22.12.2011 16:54:00   
vijolica2
Tix ja jaz sem si tudi tako razlagala, da mi še ni delal ctg-ja ker pikeca res dobro čutim. Samo jaz še ne mislim iti rodituser posted image

Miami10- Dobrodošlauser posted image

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 4341
22.12.2011 20:09:39   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2
Evo mene z pregleda. Pikec je vredu, mi je naredu UZ in napisal napotnico. Ni mi pa delal CTG-ja :( ne vem zakaj, sem pa že v 37 tednu. Naslednič sem naročena 5.1 in bo takrat naredil CTG, če ne bom slučajno prej rodila (njegove besede). Ta ctg mi oa ne gre najbolj v glavo, zakaj ga ni naredil.user posted image

Vijolica - če je vse ok, naj bi s CTG-ji začeli po PDP (če še ne rodiš do takrat, seveda), tako je meni razložila G. Tiste, ki imajo G v porodnišnicah, jim ga največkrat naredijo že prej oz. je full odvisno od G do G (kot vsak pregled, a ne). Jaz sem recimo v 38.tednu in sem bila danes prvič na CTG (preventivno, drugač me ne bi dala do PDP-ja). Ti priporočam, da uživaš te dneve do poroda in se ne sekiraš ali boš imela CTG ali ne. Važno je, da bebija čutiš.user posted image

miami - dobrodošla doma! user posted image Kako kaj počutje? Ste ok z bebico?

< Sporočilo je popravil Mistica -- 22.12.2011 20:10:47 >

Neposredna povezava do sporočila: 4342
22.12.2011 20:37:28   
petrai
Živjo vsem skupaj!

Mi smo imeli včeraj CTG že tretjega, dete ni nič pri miru in zato je ves čas prekinjalo zapis, ker se je umikal tiščanju sond, zato je trajal 1/2 ure. Je pa tudi pri meni ful hreščalo. ko se je premikal. Za enkrat se še nič konkretnega ne dogaja, je pa G rekla, da če bi se user posted image močno umiril, ali pa bi se začeli popadki stopnjevati, da naj nič ne čakamo ampak se kar v porodnišnico odpravimo. Upam, da bomo čez ta vikend še zdržali, ker imamo v načrtu, da gremo k mojim staršem in bi bila Mia in pa nečaka zelo razočarani, če nas nebi bilo.
Za seznamček naslednji pregled 27.12.

Lep pozdravček

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4343
22.12.2011 20:37:43   
kimica86

Jaz sem pa imela prvi CTG v 34 tednu nosečnosti.. Meni je bolj čudno, ker ni nič omenjal UZ, jaz pi pa tako rada videla mojo žabico koliko je velika in težka user posted image Naslednji petek imam ponovno pregled in upam, da mi naredi UZ, če ne ga bom pa kar vprašala, kaj me briga user posted image

A MV pogleda tudi prek UZ al mora standardno to pogledat tam spodaj?? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4344
22.12.2011 20:48:45   
vijolica2
Mislim da MV more pogledat tam spodaj. Meni že dolgo ni naredil vaginalnega. Tako da ne vem al sem še čisto zaprta ali ne. verjetno semuser posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4345
22.12.2011 20:59:15   
kimica86

Mislim da MV more pogledat tam spodaj. Meni že dolgo ni naredil vaginalnega. Tako da ne vem al sem še čisto zaprta ali ne. verjetno semuser posted image

Uhhh, torej upam, da mi ga do naslednjega leta ne pogleda, vsaj 1 teden pred pdp- jem, da slučajno kaj ne sproži.. hehe user posted image Jaz upam, da sem še fejst zaprta, saj imam še polne 4 tedne do poroda user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4346
23.12.2011 11:56:56   
Janchek81
Evo ... sm iz pregleda ... v torek grem v porodnišnico, da mi otročka obrnejo, ker je še vedno glavica zgorej .... drugače pa smo baje velki že 3kg user posted image tko da ... naj bi blo pa drugo vse OK user posted image So kateri že obračali otročka? Kakšen nasvet?Pregled pa imam u petek 30.12. .. to je to user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4347
23.12.2011 13:40:20   
beti 1
Pozdravljene!

Miami: lepo, da so te spustili domov, uživaj, kolkor lahko! user posted image user posted image user posted image

Mistica: hvala user posted image

Janchek: http://www.ringaraja.net/clanek/zunanji-obrat-v-nosecnosti_4364.html?page=1  upam, da bo pomagalo, odsvetujem pa branje komentarjev na forumih o tej temi, ker so tako kot pri porodu nekateri zelo pretirano negativni.
Jaz sem šla iz dekompresije na CSD in bla čist user posted image  od jeze. Kličem prejšnji teden zarad življenjskih zavarovanj v povezavi z vlogo za subvencijo vrtca, pa mi noben ne zna kaj dosti povedat, razen tega da naj čimprej pridem to dopisat. Potem dobim odgovor z ministrstva, zberem podatke, ugotovim, kdaj sem dala vlogo, grem danes tja, pa me una na šalterju samo pisano gleda, češ da "sedaj pa res ne more moje vloge iz kupa iskat" in tega vpisovat, naj pridem januarja to dopolnit. Če bi mi že una prej to rekla, bi mela čist dost časa za kavico in klepet. To bo spet ena štala s temi obrazci ipd., bo treba fejst vse prebrat pa preverit, da nas ne bodo na.....user posted image

A vas je sonček vse potegnil na prosto?

Ronja: si tako zaposlena z darili in pripravljanjem zabav, ali se kaj drugega dogaja, da se bolj malo oglašaš?

Grem še jaz na sonce, sedaj ko se je pokazalo.

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 4348
23.12.2011 14:34:57   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Janchek: http://www.ringaraja.net/clanek/zunanji-obrat-v-nosecnosti_4364.html?page=1  upam, da bo pomagalo, odsvetujem pa branje komentarjev na forumih o tej temi, ker so tako kot pri porodu nekateri zelo pretirano negativni.

Jst ne morm sploh prebrat celga članka user posted image  mi kr prazn vse da k dam BERI DALJE user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4349
23.12.2011 14:38:12   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Jst ne morm sploh prebrat celga članka user posted image  mi kr prazn vse da k dam BERI DALJE user posted image

Tisto kar je rumeno napisano moraš prepisat in dat beri dalje user posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 4350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  172 173 [174] 175 176   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?