|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  169 170 [171] 172 173   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
20.12.2011 10:44:52   
ronja
Ronja a nisi rekla, da ste bili pred kratkim vsi bolni? Še tri tedne po infektih (tudi virusnih) se sladkor uravnava , po svoje, in skače gor in dol. MM se takrat sploh ne sekira, ker ne more nič naredit glede tega... Žal... Edino, da manj grešiš kot prej, če ne bo pač še bolj po svoje...

Bolane smo skoz nekaj... Tudi zdaj... Pa zmatrana sem ko pes!

Fizična aktivnost (tudi user posted image ) pa kar fajn upliva na vrednosti... Sam se mi zdi da imaš tu menda zdaj abstinenco...

Rekel mi sicer nihče ni, samo si tudi vprašat nisem upala... Prejšnjič, ko sem mela take popadke, so mi rekli, da lahko kar pozabiva do 37. tedna... No, saj danes imam g. pa jo bom vprašala.

Klinc je to, da ne morem met obojega: ali letam okoli (recimo včeraj sta bili malidve doma in sem posledično počivala mogoče 15 min, če je bila sreča milauser posted image ) in sem mela cuker tipitopi, največja vrednost je bila 6,4, vse ostale so bile pod 6, pa sem si 6x merila in jedla  tudi prepovedano hrano (po tisti je bilo še boljš kot po njihovi zapovedani...) no, samo potem me je pa buši zvil in ko je šel lubi na basket, smo do konca spekle ene diabetične piškote - dišijo, ko tapravi, so pa sicer najbolj zanič piškoti, kar sem jih kdaj v življenju speklauser posted image , potem pa sem se sam zvila na tla in tam čakala, da pride... Na srečo sta bili malidve s tem čisto zadovoljni, ker sem pač ležala pri njima na tleh in sta me lahko pokrivali, mi brali in me futrali z raznoraznimi lesenimi in lego torticami (niso slabo vplivale na cuker v krvi;). ampak nočem met več popadkov, saj jih ni bilo veliko, samo se ustrašim, če ne drugega, pa vem, da če pa še enkrat zares zalaufa, se pa ne bo več umirilo...

Tak da sem kar malo obupana včasih... Danes sem ju dala v vrtec, pa je Ronja jokala, da jo boli uho, pa trebušček, pa da ji je slabo... In nisem mela pojma, a blefira ali ne. Navadno vedno vem, zdaj pa da me ubiješ, nisem vedela... Vem samo, da mam danes g. in da moram it (so mi prestavili, ker je ta teden potem ni več). Če bi bilo vse tipitopi s Svitom, bi magari g. prestavila na po novem letu, tako si pa tega res ne upam. Ma, včasih je življenje res zaj*!

khurde, ja, saj bi sklepala, da mi pšenica ne dela težav, samo zakaj sem pa potem po uni črni žemlij mela cuker 7,3??? NIč mi ni jasno, ker ni konsistentno. Edini vzorec, ki ga najdem je spanje: manj kot 6 ur - problemi, več kot 6 ur - ok. NO, bomo videli, kako bo danes, ko je blo lih 6 h.
tko da 90 minut po zadnjem grižljaju.

Meni so zabičali, da po prvemuser posted image Vedno sem merila tako, razen, kadar sem testirala, kako deluje, takrat sem večkrat zapored.

cuker je odvisen tudi od razpoloženja osebe. če si pod stresom, je večji, ne glede na zaužito hrano.

Super, torej j rešitev, da se mi slako j*, če mam popadkeuser posted image . Hmmm... Pa da fliknem malidve v vrtec, tudi če sta bolni, da se ne bom terala... user posted image Nekak mi to ni glih sprejemljivo... Saj vem: teorija je eno, praksa pa drugo...

roberta, saj lahko greste v toplice, samo kopaj se ti ne tam, saj ma lahko mami otroke na skrbi, ko bojo v vodi, ti jih pa iz kopnega opazuješ. Lih višek užitka to ni, ampak ne vem, no, jaz zadnje 14 dni res ne bi tvegala - če bi ti videla une revčke na ie, ki se s čim okužijo... Nočeš tega. pravijo pa, da je problem tudi to, da na koncu, tudi če je mv še zaprt, se pojavijo razpokice - in za une mikromini bakterije je to dovolj... Ne vem, mene so v p. zelo debelo pogledali, ko sem rekla, da sem se hotla it kopat... Pa sem bila 34 tednov noseča in je bilo do teh popadkov vse tipitopi zaprto.

miami, drži se!

A si katera dela masažo presredka?

Sem si kupila olje, hotela sprobat, pa še nisem prišla do tega, ko sem dobila popadke, tako da si zdaj ne upam (ne priporočajo, če grozi prezgodnji porod). Bom danes vprašala g., kako je s tem. Tudi vaginalnih kroglic namesto kegljevih vaj ne upam zdaj uporabljat...  niti malinovega čaja pit. Bom z vsem tem začela drugo leto...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4251
20.12.2011 11:21:49   
Kasija
malinov čaj sem pila od 36 tedna dalje eno skodelico na dan. lahko bi dve, pa sem imela še en drug čaj za pit (nekaj za prečiščevanje sečnih poti po nasvetu sestre pri g). ne vem, če pomaga. jaz vidim pozitiven učinek že v tem, da se miselno pripravljaš na porod. si skuhaš čaj in avtomatično ti misli zaidejo k poanti čaja - porodu, dojenčku, kako bo šlo. sicer vsaj jaz sem kak dan kar pozabila, da sem noseča.

miami10 hitro naj te pozdravijo, pa da se tole mučenje z inzulinom čimprej konča user posted image  user posted image

a katera še ve, koliko časa je treba počivat po porodu? sem se najbrž - ok, no pač definitivno z tremi otroci in vsem - nekoliko preforsirala prvi dan doma in me je vse bolelo. včeraj in danes upam tudi bom presedela več ali manj. ampak koliko časa?

sicer pa kot vidite ja haja en priden dojenček, ki spi,  pa moj mož je priden mož user posted image  in je peljal otroka ven. tako da imam čas celo pokukat na rr. itak se probam disciplinirat, da počivam, pa mi računalnik prav pride.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 4252
20.12.2011 11:26:57   
ronja
a katera še ve, koliko časa je treba počivat po porodu? sem se najbrž - ok, no pač definitivno z tremi otroci in vsem - nekoliko preforsirala prvi dan doma in me je vse bolelo. včeraj in danes upam tudi bom presedela več ali manj. ampak koliko časa?

Kasija, ne bo ti všeč in je skregano s prakso, ampak v principu ti bo vsak g. odg. da prvih 6 tednov... Kako to v praksi izvest, nimam pojma. Se trenutno ubadam s podobnim problemom, še pred rojstvom... Ampak počivaj, kolikor se da! (takes one to know oneuser posted image ). Pa kako tortico pojej zameuser posted image .

sicer vsaj jaz sem kak dan kar pozabila, da sem noseča.

no, to se pa meni ne more zgodituser posted image . Je pa res, da ni glih, da bi se zasanjala, kako bo dojenček, pa vse... Bolj je tisto: "Počaki še, no, pliz!"

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4253
20.12.2011 12:02:02   
ana.nunez25
masaza presredka...prejsn tedn sm se clo spravla..po nekje 2 minutah pa obupala...pac najprej se masira od zunaj..kar je se slo..pol pa pac prst mors not dat in postopoma masiras, raztezas..ubistvu nevem kaj se loh raztegne tm..k men se zdi da je pac kost tmuser posted image user posted image user posted image al pa sm narobe razumela kako izvajat..mogoce bom se probala...sicer pa lubi pride ze cez 1 tedn..bo treba nadoknadt za nazaj..user posted image ce bo seveda izvedljivo..in s tem se zihr razteguje..je pa res tut to odvisno od vsake posebej..in od velikostiuser posted image ..nj bi se pa ta masaza izvajala 3-4x tedensko, ne vsak dan..

o pocivanju po porodu...ta stari pravjo nekje 6 tednov..ampak jst mislm da ce ob porodu ni blo nobenih zapletov se teh 6 komot skrajsa na 2ali mogoce3 tedne..ampak to ne pomen da 2 tedna niti ustanes ne..ampak da pocnes normalne stvari in ksne tezje prepustis mozu oz. jih pac pustis za pol..
in tut z user posted image  kao nj nebi sou vn tok casa..ja da res nm zaprta not u stanovanju...v primeru lepega vremena krajsi sprehod ne skodi pomoje

za nama je prvi CTG..je biu kr aktiven cel cas, je blo slisat k da nekdo igra na bobne u sosednji sobi ko je se brcat zaceu heheeh..zdj bom sla se 3x do 39.tedna je rekla G in upam da po tistem zadnjem ze kr u P zavijem...user posted image

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 4254
20.12.2011 12:08:58   
khurde
ronja, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

khurde, ja, saj bi sklepala, da mi pšenica ne dela težav, samo zakaj sem pa potem po uni črni žemlij mela cuker 7,3??? NIč mi ni jasno, ker ni konsistentno. Edini vzorec, ki ga najdem je spanje: manj kot 6 ur - problemi, več kot 6 ur - ok. NO, bomo videli, kako bo danes, ko je blo lih 6 h.
tko da 90 minut po zadnjem grižljaju.

Meni so zabičali, da po prvemuser posted image Vedno sem merila tako, razen, kadar sem testirala, kako deluje, takrat sem večkrat zapored.

cuker je odvisen tudi od razpoloženja osebe. če si pod stresom, je večji, ne glede na zaužito hrano.

Super, torej j rešitev, da se mi slako j*, če mam popadkeuser posted image . Hmmm... Pa da fliknem malidve v vrtec, tudi če sta bolni, da se ne bom terala... user posted image Nekak mi to ni glih sprejemljivo... Saj vem: teorija je eno, praksa pa drugo...

ma, jaz bi sklepala, da je not kako barvilo al kak aditiv, ki ti ne paše. probaj julin žemlje, te so bolj "bio", jih tudi moja sme.

jah, stres je ornk dejavnik. jaz sem recimo lahko pojedla četrt kile ajde s paradižnikovo omako in lečo, pa precej zelene solate in sem imela po uri in pol cukr 4'8. naslednjič, ko smo mel kake probleme doma, pa sem pojedla manj iste stvari in imela čez 6. pa način merjenja je pomemben. najbolj fajn je, da krvi ne stiskaš iz prsta, ampak da je luknjica dovolj globoka, da sama pride ven. in da se sprostiš ene 10 minut pred merjenjem. globoko zadihaš, mal umiriš, pa prst pogreješ, "zmehčaš". ker jaz sem imela razlike v pol minute po 1'2 med merjenji in so mi rekli, da je odvisno tudi od načina in vsega.

ja, spočitost, stres, hidriranost, aktivnost vse to je pomembno.

pa mogoče poglej, če kaj takega piješ. kaj novega. meni so magnezijeve tablete ful zvišale glukozo v krvi in jih nisem pila med in v bližini glavnih obrokov, ko je bilo potrebno merjenje.

hm... meni so pa rekli po končanem obroku, ko se vse poje in ko neham  jest, pogledam na uro, naštimam opomnik in merim čez 90 minut... tko da ne vem user posted image

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4255
20.12.2011 12:09:01   
ronja
Ne, na sprehod lahko greš takoj, ko so temperature nad 0. Pod nulo pa res ne priporočajo zaradi novorojenčkovih dihal, zato Lejla prvi mesecc ni mogla ven, je bil cel januar pod 0! Ne prej ne potem noben januar ni bilo skoz pod 0! Takrat pa! Sem skoz težila, če že lahko greva, pa so vsi rekli, da rajši ne (p., babica, ki je prihajala na dom, pa še ena druga patronažna (k meni sta kar dve prišli;),...) Sicer pa, če je lepo vreme, greš komot ven. Midve z Ronjo sva takoj šli. Samo jaz sem bila še bolj švoh in sem se komi nazaj privlekla...

ubistvu nevem kaj se loh raztegne tm..k men se zdi da je pac kost tm

Zadaj, ana, zadaj! Med anusom in sramnimi ustnicami je samo presredek, sama koža, nobene kostiuser posted image . Spredaj je sramna kost, tam nimaš kaj, ampak boš tudi spredaj čutila, kako ti to kožo vleče na vse strani, brez skrbiuser posted image . Razen če boš mela epiduralno;).

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 4256
20.12.2011 12:12:38   
ronja
probaj julin žemlje, te so bolj "bio", jih tudi moja sme.

ja, saj točno to žemljo sem pojedla!

Pijem samo vodo, deit in nesladkani čaj, pa še to samo zeliščnega, sadnega ne več, ker ga kao ne priporočajo -  že ves čas. Meni 90 min. po obroku pade bolj kot če merim 90 min od začetka, tako da verjetno je boljše, da merim prej, če iščemo maksimume... Ker v tistih 10ih minutah mi pade ful (sem parkrat merila mal prezgodi, ker mamo eno uro drugač nastavljeno, pa sem potem zmerila še ob pravem času in vedno je bila 2. meritev nižja).

A ti maš tole sranje še zmeraj??? Ti je ostalo? Saj nisi spet user posted image ali česa ne vem?

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 4257
20.12.2011 12:13:56   
bugimajstr
doberdan!vidim da kar pridno čvekate.:)bi sam pokomentiral to sladkorno..moja draga jo ma tudi.in je na inzulinu.ma sej ni to tako grozno.je pa ritual ki ga kao naj nebi pozabil.katera hrana pa najbol cukr dvigne moraš pa glih sam sprobat.moja tut čokolado poje pa ji manj cukr dvigne kot bel kruh.tako da za usako rit je druga dieta.:)sicer pa se mi zdi da s tem cukrom zdaj na polno pretiravajo.

pa da uprašam..a na fb je tut slučajno kaka skupina januarčkov?ker po pogovoru z g sem skoraj prepričan da bo naša bejba januarček.ker je spet zelo nisko in v štartu za vn.sam naj počaka lepo na konc januarja da bo use tip top uštimano po bajti.

ja pa če je kaka belokrajnka tu gor bi lahk šli kdaj na kak kofe.:)

Neposredna povezava do sporočila: 4258
20.12.2011 12:21:01   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: miami10

oj...no jst pa pisem iz porodnisnice...ne ni mi odtekla voda in nimam popadkov, ampak kot veste sem na insulinu, pa sem vso vecerjo vrnila nazaj in potem sem mela hipo. Pa sem pila sladko vodo pa se je zgodba ponovila, nic nisem zadrzala v sebi, iz hipe pa tudi nisem sla ker je insulin delu. Tko da je po mene prisel resilec in so me sprejeli v porodnisnici in sem na infuziji. Upam da bo jutri oky in me spustijo domov.

Miami, drži se.

IZVIRNO SPOROČILO: ursah

Vse bolj razmišljam o porodu...v bistvu me ni nič strah, sem zelo pozitivna in vem da bo vse OK, edina stvar, ki se je bojim, je epiziotomija. A si katera dela masažo presredka? Jaz si je kljub temu, da naj bi pomagala, ne delam, ker nekako ne verjamem v to, da bi nekaj ful pomagala (statistika pač pravi, da v Slo več kot pol porodnic prerežejo, medtem ko je v marsikateri drugi državi ta % precej nižji...pa dvomim, da si tam ful bolj masirajo presredek)...kaj pa vem...grem si šlauf poiskat v klet, edino to mi še manjka v torbi za P.

Jst tudi ne bi tega... Kar nekako upam, da bo voda tko zmehčala, da ne bo potrebno. Greva pa v nedeljo se poleg CTGja se zmenit še za porod v vodi. Upam, da najdem koga, glede na to, da bo praznik.

IZVIRNO SPOROČILO: katra55

IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

Ima katera od vas izkušnje s pitjem čaja iz malinovih listov? Po ljudski modrosti naj bi pospeševal potek poroda. Kaj in kako se lotiti te zeliščarske misije?

Jaz ga pijem že od 34 tedna nosečnosti. Zjutraj spijem eno skodelico čaja iz plahtice, zvečer pa eno skodelico čaja iz malinovih listov, če bo pa kaj pomagalo pa povem po porodu.

A plahtica tudi pomaga? Jst jo mam doma, pa se nisem do zdaj upala pit. Se pravi, da naj to sprobam. No, vsekakor bom počakala na nedeljski CTG, ker me vsak dan ščipa na trenutke tam dol, kot menstrualni krči. Ne bi rada še rodila. Bi rada imela letnik 2012 pol pa komot.
Kje se pa kupi čaj iz malinovih listov? A v kašni navadni štacuni?

Morm povedat, da mi je ena pametovala zadnjič o porodu in po porodnem času. Kao, da tega in onega ne smeš jest (se je pol moj oglasu, če bom sploh kaj lahko jedla še po porodu, ker je tolk naštela), pa da si glave ne smeš umit ne vem kolk časa, pa da ne smeš mila uporabljat pri tuširanju ne vem kolk časa... Sm samo z očmi na skrivaj zavijala pa z mojim sva si mežikala. Zdej me pa res zanima, če ste tudi ve, ki ste že rodile kaj od tega prakticirale. OK, pri hrani vem da ne smeš neki jedi, ki napenjajo, ampak da si pa glave ne bi umila, to je pa tumač. Zastopm, da res ne prvi, drugi dan, ampak ko prideš domov pa že.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 4259
20.12.2011 12:25:52   
ana.nunez25
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Zadaj, ana, zadaj! Med anusom in sramnimi ustnicami je samo presredek, sama koža, nobene kostiuser posted image . Spredaj je sramna kost, tam nimaš kaj, ampak boš tudi spredaj čutila, kako ti to kožo vleče na vse strani, brez skrbiuser posted image . Razen če boš mela epiduralno;).

ja sj to vem da zadaj..sam kako pa pol od znotraj raztezas to...je treba prst utaknt tja not k gre pac moski ud..al ne..user posted image user posted image  hehehehe...to je cist mem...sam skoda mi je k sm kupla to olje pa ga nm porablauser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4260
20.12.2011 12:43:18   
ana.nunez25
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja
Morm povedat, da mi je ena pametovala zadnjič o porodu in po porodnem času. Kao, da tega in onega ne smeš jest (se je pol moj oglasu, če bom sploh kaj lahko jedla še po porodu, ker je tolk naštela), pa da si glave ne smeš umit ne vem kolk časa, pa da ne smeš mila uporabljat pri tuširanju ne vem kolk časa... Sm samo z očmi na skrivaj zavijala pa z mojim sva si mežikala. Zdej me pa res zanima, če ste tudi ve, ki ste že rodile kaj od tega prakticirale. OK, pri hrani vem da ne smeš neki jedi, ki napenjajo, ampak da si pa glave ne bi umila, to je pa tumač. Zastopm, da res ne prvi, drugi dan, ampak ko prideš domov pa že.

to je tut men tasca rekla..na dominikanski to ful govorijo tut...men se je to zdel bedno in prakticno nesprejemljivo..jst si 2xtedensko umivam glavo ker se mi hitro mastijo..kako bom kao 6 tednov zdrzala da si je nebi umila...pa sj se mi utrga...
zenske dol recimo ko majo menstruacijo si je ne umijejo, pocakajo da jim mine..in po porodu si je nj nebi lih zarad krvavitve...tasca pac prav da zdj ne cutmo posledic..da jih kao na stara leta....to so pac stare vraze, v katerih je mogoce kj resnice, ampak jst jo bom umila ko bo treba
za milo ne vem, vem recimo da ce dojis si nj nebi ksne mocne kreme po telesu(prsih) mazala, ne ksnih parfumov, ker so malcki se zlo obcutljivi, sploh pa na ksne mocne vonje...

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4261
20.12.2011 13:04:52   
tanika1
Hej!
Končno sm vas uspela prebrat, sej od četrtka sem doma, sam mam skoz ene opravke, za user posted image nimam praktično še nič pripravljeno, no en stroj sem oprala in zlikala, zdej pa čakam previjalno, da lahko notri zložim. No pa kombinezonček sm kupila, ker pri prvem ga nismo rabili.  Je pa mali zdej tok vesel, da sem doma, da se moram cel dan z njim ukvarjat, prov noče k babici, čeprov ga je ona pazila, ko sem bla v službi, tko da kar težko kaj naredim. Moram si napisat spisek kaj rabim od kozmetike, da grem še to nakupit, pa torbo moram pripravit,.....
Pa čestitke vsem, ki ste že mamice. Želim vam čimveč crkljanja, pa da bodo otroci pridno spali in si boste lahko odpočile.
V četrtek sm mela pregled pri ginekologinji, pa mi je zmerla razdaljo simfiza fundus in je blo sam 32 cm, sm bla pa že 36 tednov noseča. Pa drugače pravjo, da mam velik trebuh. Tko da mi je pol spet uz nardila in je ugotovila, da je user posted image že zelo nizko in je zato manjša razdalja, pa mogoče malo bolj suh/a in mi je rekla nej mal več počivam. Tko da zdej hodim spat popoldne, ko gre tud mali.

Glede umivanja glave po porodu- nam so v materinski rekli, da jo lahko takoj, ampak si jo moraš posušit s fenom. Jaz drugače tega nikoli ne delam, vem pa da sem po porodu nekajkrat res sušila. Milo se lahko uporablja kakšn nevtralno, ki nima premočnega vonja, pa dobro ga je treba sprat. deodorantov in parfumov pa res boljše, da se ne uporablja. Ampak men je lih to manjkal, ker sm se takrat veliko bolj potila kot sicer. Sem šla pa zato mal večkrat pod tuš, itak sm mela epiziotomijo, tko da sm se tuširala po vsakem lulanju.

Neposredna povezava do sporočila: 4262
20.12.2011 13:19:20   
Matkurja
Jaz si zdaj umivam glavo na en teden in toliko bom tudi po porodu. Nekih hudih mil ne uporabljam, vedno kupim kako bio varianto. In če se enkrat na dan ne umije z milom, bom smrdela.Pa že raje milo, kot potem kak strupen deodorant. Krem pa itak ne uporabljam.

Men se zdi, da je danes čisto drugače. Včasih niso imeli toliko ogrevanih sob in raznih fenov pa so se punce prehladile. Danes se težko to zgodi, tako da mislim, da niti na stara leta ne bomo tega občutile.

Neposredna povezava do sporočila: 4263
20.12.2011 13:26:02   
kimica86
Kogarkoli sem vprašala glede prvega izhoda iz hiše po porodu, je bil odgovor: 30 dni po porodu je ženska z eno nogo praktično v grobu in so nekako tudi sprehodi "prepovedani"!! Še najbolj pozimi (nov-feb).. Putimo zdaj recimo prvo posvetovalnico, ker tam se samo v avto vsedeš pa odpelješ, se ne sprehajaš naokoli.. Tako, da jaz imam rok 20.1. in ziher se ne bom šetala naokoli pred začetkom marca- pod nobenim pogojem!! Itak bom potrebovala vsaj 2-3 tedne, da pridem k sebi in da se ulaufam, glede na to, da sem prvorodka in ne vem točno kako gre vse to.. Potem bom pa ja počakala še kašen teden doma..

Jst tudi ne bi tega... Kar nekako upam, da bo voda tko zmehčala, da ne bo potrebno. Greva pa v nedeljo se poleg CTGja se zmenit še za porod v vodi. Upam, da najdem koga, glede na to, da bo praznik.

A potem si se odločila, da greš na razgovor za porod v vodi?? A so ti kaj odpisali?? Hmmm.. glede na to, da imajo fulll gužvo, bi po mojem moral kdo delat.. Konc koncev v zdravstvu ni praznikov in vikendov in dojenčki tudi ne bojo čakali na nepraznik, da pridejo ven.. hehe user posted image Načeloma bi bilo bolje, da izbereš kašen drugi dan za it tam, da ni lih božič- po mojem..

IZVIRNO SPOROČILO: ana.nunez25

to je tut men tasca rekla..na dominikanski to ful govorijo tut...men se je to zdel bedno in prakticno nesprejemljivo..jst si 2xtedensko umivam glavo ker se mi hitro mastijo..kako bom kao 6 tednov zdrzala da si je nebi umila...pa sj se mi utrga...
zenske dol recimo ko majo menstruacijo si je ne umijejo, pocakajo da jim mine..in po porodu si je nj nebi lih zarad krvavitve...tasca pac prav da zdj ne cutmo posledic..da jih kao na stara leta....to so pac stare vraze, v katerih je mogoce kj resnice, ampak jst jo bom umila ko bo treba
za milo ne vem, vem recimo da ce dojis si nj nebi ksne mocne kreme po telesu(prsih) mazala, ne ksnih parfumov, ker so malcki se zlo obcutljivi, sploh pa na ksne mocne vonje...

Mahhh, kar se tiče hrane pa lahko rečem samo, da jaz bom jedla kar mi zapaše, razen hrane, ki napenja in povzroča krče.. Logično je, da se ne bom najedla pasulja, ker mislim, da bi se mojemu bogemu otročku sfuzlalo od krčev.. Umivala se bom redno, lase si bom, če bo z menoj vse ok umila dan pred odhodom domov iz P.. Jaz si jih tudi umivam 2x tedensko, ker imam bolj masne lase.. Za spodaj pa imam intimno milo, ki je Ph nevtralno..
Da se pa med menstruacijo ne bi umivala 5-6 dni, OMG!!! Jaz se takrat umijem 2-3x na dan, saj prvo to smrdi in drugo, lahko dobiš spodaj kašno vnetje pa še nateče..

< Sporočilo je popravil kimica86 -- 20.12.2011 13:28:17 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4264
20.12.2011 13:40:35   
ana.nunez25
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Da se pa med menstruacijo ne bi umivala 5-6 dni, OMG!!! Jaz se takrat umijem 2-3x na dan, saj prvo to smrdi in drugo, lahko dobiš spodaj kašno vnetje pa še nateče..

med menstruacijo si ne umivajo las...da se nebi spodi umivale bi blo grozno..ker dol ze zaradi konstantne vrocine(30ºC) to ne pride v postev...hihihi

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4265
20.12.2011 13:43:51   
ronja
je treba prst utaknt tja not k gre pac moski ud..

Jap, točno ke. Od tam bo namreč tudi dete prišlo, druge poti niuser posted image , razen če te razrežejo.

Sprehode, če je vreme lepo, v Lj. dovolijo: babice v mš, babice, ki pridejo na dom (ali patronažne), pediatri, vsi, kar sem z njimi govorila. Samo da naj ne pretiravamo, to pa itak ugotoviš, ko začneš skup lestuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 4266
20.12.2011 13:45:14   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: ana.nunez25

med menstruacijo si ne umivajo las...da se nebi spodi umivale bi blo grozno..ker dol ze zaradi konstantne vrocine(30ºC) to ne pride v postev...hihihi

Hahaha.. No, potem sem pa narobe razumela user posted image user posted image Se mi je zdelo čudno, da katera ženska se ne bo spodaj umivala v tem "krasnem času" user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4267
20.12.2011 14:03:56   
beti 1
miami:  tega ti pa res en zavidam, hitro okrevanje želim user posted image user posted image user posted image

Poporodne vraže:
- umivanje las: lahko takoj, ko prideš dovolj k sebi, da ne zlezeš skupaj pod tuše, se pravi odvisno od zahtevnosti poroda. Se pa res priporoča fenanje, ker je telo vendarle v stanju, ko se hitreje prehladimo. Vraža o 6 tednih izvira še iz obdobja, ko so se kopali v čebru pred zakurjeno pečjo in se nosečnice do takrat seveda niso mogle kopat, oziroma do konca čišče. Tudi sedaj je tuširanje zaželjeno in dovoljeno, kopanje s seden jem v vodi pa prepovedano zaradi možnosti vnosa infekta v maternico, ker MV do konca čišče ni še zaprt kot sicer.

-počitek: je tudi zelo odvisen od tega, kolko te je porod in nosečnost zdelala. Jaz že par dni po 2 porodu nisem vedela, da sem sploh rodila in mi ni bilo problem (fizično) hodit od 10 dneva starosti dalje tudi po 3x na dan na pediatrijo, ker je mali pač tam ležal. Je blo psihično bistveno bolj naporno. Je pa treba poslušat svoje telo, če greš čez tisto, kar zmore se pojavijo bolečine, čišča se pojača, lahko se tudi krči maternice znova pojavjo, pa kakšna slabost,....

- sprehodi: pri prvem sem začela hoditi na pol urne sprehode, ko je bil star okol 3 tedne. Je bla edina varianta, da je čez dan za ziher spal, če sem ga nesla ven v kengurujčku. Meni je bil tisti januar naklonjen, je blo večinoma nad 0. Za novorojenčke res priporočajo izogibanje temperaturam, ki so več kot nekaj st. pod ničlo. Delno se temu lahko izogneš, če ga daš v nosilko na prsa, tako da ma tudi glavo pod tvojo bundo (no, ponavadi si je treba sposodit večjo št.) in ne pride direktno mrzel zrak do njegovega noska.

- mila: ne priporoča se miljenje bradavic in uporaba močnih parfumov. Bradavice naj bi se očistile med samim dojenjem (v mleku so antibakterijske snovi), pa user posted image  nima ravno nekih hudih bakterij v ustih, ko se rodi. Z miljenjem pa spraviš dol mastni sloj, ki ščiti občutljivo kožo pred poškodbami in ragadami, tko da to res ni fajn. Močne vonjave, pa kot so že druge napisale zarad user posted image , ker ga lahko motijo pri dojenju. Miljenje povsod drugod je dovoljeno, za intimne predele pa veljajo ista načela kot sicer.

- hrana: zmernost je mati modrosti, je pa tukaj veliko odvisno tudi od user posted image , nekateri prenesejo tudi napenjanje brez joka in stoka, spet drugi so tako občutljivi, da jih lahko pol mandarine za nekaj ur spravi iz tira, tako da je pač treba probat, lepo počasi in postopno. Moja stara mama še vedno meni, da bi porodnica morala prvi teden 3x na dan jest juho iz mesa vsaj leto dni stare kure. user posted image user posted image user posted image  Pa ja de!

A sem še kaj pozabila?

Čaji: tudi sama mislim, da bolj kot samo pitje čaja pomaga psihična priprava na porod in to, da v njegov učinek dejansko zaupaš. Če te je kljub pitju čaja popadkov strah in se proti njim boriš, namesto, da bi jih sprejel, noben čaj ne bo olajšal poroda, samo ustrezna uporaba sredstev proti bolečinam.

masaža:  tistim, ki imajo že v osnovi dovolj elastično in raztegljivo kožo verjetno res ne koristi kaj dosti, oziroma jo ne rabijo. Pri tistih, ki so ravno na drugi strani spektra spet seveda ne more delati čudežev. Če pa si ravno nekje vmes, pa je lahko tista pika na i, ki pripomore, da epiziotomija ni potrebna, ali pa je vsaj manjša. Mene je MM začel masirati v zadnjem tednu.

Šibam po opravkih, če ta teden od vsega norenja sem in tja ne bom rodila, potem ne vem, kdaj bom.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 20.12.2011 14:07:59 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4268
20.12.2011 14:41:59   
tix
Jaz sem iz pregleda. Vse OK. G mi je rekla, naj še 2 tedna zdržim pol pa lahko že rodim :) nekak upam, da se bo tako zgodilo user posted image

miami10 - midve imava na isti dan pdp, malo naj te še obdržijo 2v1, če le ne bo preveč škodovalo user posted image

Še moje izkušnje, je pa res, da sem prvič rodila nekje sredi največje vročine:

- umivanje las: tuširala sem se že drugi dan v P, ker je bilo za znoret vroče in edini način hlajenja, lase sem se umila ko sem prišla domov, si jih pa nisem fenala ker tudi drugače tega ne počnem. Saj doma pa le kurimo in ni prepiha.

sprehodi: takoj naslednji dan ko sem prišla iz P malo okrog hiše, več nisem upala, mali se mi je pa tudi zdel tako majčken v ogromnem vozičku user posted image Pozimi pa baje odsvetujejo sprehode če je pod nulo.

mila: jaz sem uporabljala kar tiste kot ponavadi

hrana: jaz sem se na začetku zeloooo pazila, še sama nevem zakaj, mi je pa pomagalo sem takoj prišla na težo pred zanositvijo iz 13+, ni pa mali imel nobenih težav, pa mislim, da smo pač imeli srečo ne točno zaradi prehrane

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 4269
20.12.2011 16:19:18   
trnuljčica
Ctg danes sem ga ponovno imela. Pa pred tem svojo g. Joj koliko zavidam tistim, ki imaste pregled svojega g in ctg na istem mestu. Mene je tole norenje z enega na drug pregled danes ubilo. No, saj v četrtek, ko sem 3,5 ure čakala na odčitanje ctg tudi. Danes samo 2 uri. Naslednji torek pa ponovno oboje- g+ ctg v ukc. A glih so si oboji morali izbrati isti dan v tednuuser posted image ...
No sedaj vem datum porodauser posted image (ko je g dežuren). Zaupam vam samo to,  da ni v tem letu- pa ni 3.1.user posted image Ostalo naj ostane presenečenje... Saj ko me ne bo 7 dni boste že pogruntaleuser posted image .

Ronja ja nimaš kaj, saj meni je jasno, da kaj veliko fizične aktivnosti ti ne smeš imeti, če ne bodo spet krči... Spolnost pa, saj veš tudi to je aktivnost...user posted image Pač upoštevaj g. Če pa si skoz prehlajena po malo, pa tako ni čudno, da je cuker enkrat gor, drugič dol... Ker takrat je res lahko vse po reglcih pa ni ok, pa vse mimo pa je ok. MM je zelo malo bolan. Ampak tisto 3 x v 10 letih mu je pa cuker čisto zmrdalo točno res okoli 3 tedne še po tem, ko je bil ok...
Aja, pa zadnjič sem ti prilimala smernice. Zagotovo je 90 min po jedi. Kaj pa oni mučkajo pa nimam pojma...

Miami upam, da te čimprej spustijo ven ter da ne doživiš več tega.

Malinovi listi nimam pojma, a delujejo, ker sem imela prvič cr in se nisem ukvarjala z mehčanjem mv, da me kaj ne prehiti... So se pa danes punce pred ctg ravno o tem pogovarjale... Večina začne v 36 tednu s pitjem, menda pa lahko že od 34. Ena je ful pohvalila.

Pranje las po porodu- me ne zanima kaj pravijo vraže (tako kot obešanje perila, stegovanje... in popkovnica, umivanje las med menstro itd). Meni se je vedno zdelo, da te vraže služijo le temu, da v naši družbi je pač tako, da nekdo vedno mora biti kriv, če se zgodi to ali ono. To da včasih ni krivca že ne more biti... Jaz pač gledam na to racionalno...
Jaz imam kar mastne lase po 3 dneh in ni šans, da si jih ne operem. Prvič sem si jih oprala  3 ali 4 dan, pa sem imela cr- sem pa res vprašala če lahko... In sestra ni imela nič proti, še pripravljena je bila stati zraven in mi pomagati pod tušem... Gelov in deodorantov, razen tistega v stiku proti potenju ne uporabljam. Ker me  duši po deodorantih zaradi astme .  Že če grem za kakšnim fejst naparfumiranim se moram kar umakniti.. Geli in mila pa so strup za mojo suho kožo... Je pa res, da verjetno ni fajn pretiravati s tem, kot je Beti rekla. Pa še user posted image prepozna mamin vonj...

Izhodi prvič smo šli ven 1 teden po porodu. Nato vsak dan . Po treh tednih (ko je MM šel v službo) vsaj 2 x dnevno. Seveda zaradi psa. Tokrat bo enako. Pes mora ven, mali pa v vrtec...

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 20.12.2011 16:21:52 >

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 4270
20.12.2011 16:23:04   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Kogarkoli sem vprašala glede prvega izhoda iz hiše po porodu, je bil odgovor: 30 dni po porodu je ženska z eno nogo praktično v grobu in so nekako tudi sprehodi "prepovedani"!! Še najbolj pozimi (nov-feb).. Putimo zdaj recimo prvo posvetovalnico, ker tam se samo v avto vsedeš pa odpelješ, se ne sprehajaš naokoli.. Tako, da jaz imam rok 20.1. in ziher se ne bom šetala naokoli pred začetkom marca- pod nobenim pogojem!! Itak bom potrebovala vsaj 2-3 tedne, da pridem k sebi in da se ulaufam, glede na to, da sem prvorodka in ne vem točno kako gre vse to.. Potem bom pa ja počakala še kašen teden doma..

A potem si se odločila, da greš na razgovor za porod v vodi?? A so ti kaj odpisali?? Hmmm.. glede na to, da imajo fulll gužvo, bi po mojem moral kdo delat.. Konc koncev v zdravstvu ni praznikov in vikendov in dojenčki tudi ne bojo čakali na nepraznik, da pridejo ven.. hehe user posted image Načeloma bi bilo bolje, da izbereš kašen drugi dan za it tam, da ni lih božič- po mojem..

Sem jim poslala mail in so odpisali,d a je dobri prit en mesec pred PDP in sem odpisala, če lahko v nedeljo, ko bova ravno tam in je napsiala, da načeloma lahko, če bom koga tam dobila.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 4271
20.12.2011 17:01:09   
vijolica2
Glede cukra jaz sem ugotovila da če pijem vodo med jedjo in nasploh čez dan- do 2 litra je cuker super. Probajte z vodo mogoče vam bo pomagalo.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4272
20.12.2011 18:03:30   
kimica86

Sem jim poslala mail in so odpisali,d a je dobri prit en mesec pred PDP in sem odpisala, če lahko v nedeljo, ko bova ravno tam in je napsiala, da načeloma lahko, če bom koga tam dobila.

Aha.. No, če so ti odpisali tako, pol ok.. Kako pa to, da imaš ctg v nedeljo in še to na praznik??? Pri nas ni govora, da te takrat naročijo.. V Kopru od 24.12. do 27.12. ter od 31.12. do 3.1. ni nobenega na voljo.. Samo dežurni (urgenca)..

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4273
20.12.2011 18:44:25   
ronja
Morm povedat, da mi je ena pametovala zadnjič o porodu in po porodnem času. Kao, da tega in onega ne smeš jest (se je pol moj oglasu, če bom sploh kaj lahko jedla še po porodu, ker je tolk naštela), pa da si glave ne smeš umit ne vem kolk časa, pa da ne smeš mila uporabljat pri tuširanju ne vem kolk časa... Sm samo z očmi na skrivaj zavijala pa z mojim sva si mežikala. Zdej me pa res zanima, če ste tudi ve, ki ste že rodile kaj od tega prakticirale.

Matkurja, en nasvet: skozi eno uho not, skozi drugo ven, zato maš dveuser posted image .
Ma, kaki! jedla sem vse, kisam si itak ne solate, ampak v p. sem pojedla tudi kisano solato in v kisu vloženo zelenjavo, agrume, ma čisto vse. MOjidve nista imeli problemov in bilo bi čisto brezveze, da bi puščala tisto malo zelenjave, kot jo dobiš v p., če itak otroka ne napenja. če ga, pa tako vidiš in pač skineš tisto, kar bi znalo bit vzrok. Napenja lahko pa svašta: zelje, fižol, kis, agrumi, kečap in vse ostalo, kar ima raznorazne ojačevalce not... Ampak to vidiš, kakega otroka imaš - eni niso občutljivi. Res pa je, da tudi mene nikoli ne napenja in da tudi nisem ljubiteljica fižola in podobnih zadev. Ampak sadja in zelenjave, tudi oboje surovo, sem pa ogromno pojedla, pri Ronji tudi veliko češenj, pa ni mela ma baš nobenih problemov. Boš videla, kak bo tvoj mali.

Kar se glave tiče, je po moje fora v tem, da so včasih, ko je bilo svinjsko mraz in so bile ženske vse boge po porodu, si šle umivat glavo ven, na mraz (ker so meli pač kopalnice zuni) in se prehladile. Pa je ostalo, da kao ne smeš. kar se mene tiče, sem si umila lase že 1. dan po porodu in sem še živauser posted image .

V Mš so nam prvič rekli, da se komot tuširamo že 1. dan in da je to celo zelo zaželjeno, sicer cela soba smrdi in potem noben od novorojenčkov noče pit - sploh pa ne tisti, ki mu mama smrdi, ker je cela prešvicana od poroda. Tako ad jaz sem se stušala takoj, ko sem prišla v porodni blok.
Glavo sem si pa obakrat umila še v p., torej prve 3 dni enkrat. Ne sekiraj se, ne bit glih z mokro glavo na prepihu, valjda (sej tega verjetno tudi zdaj ne počneš), ampak to je pa to.

ja, parfumi in odišavljena mila niso fajn, ker to ni glih najbolj užiten vonj - dojenčki nočejo pit, če jim smrdiš. Ampak tudi če se spodaj ne boš 6 tednov umivala, ne bo dosti drugačeuser posted image oz. ne bo ravno prelestno dišalo, da ne rečem, da bi se zelo znalo kaj vnet... Me mamo srečo, da imamo vode na voljo, kolikor želimo. Ene nimajo...

matkurja, tudi jaz si umivam glavo 1x na teden, vendar pa če je malo bolj naporen porod, verjemi, da ti bo pasalo umit že prej... Ker je to tako, kot da bi pretekel en maraton - človeku se paše umit - čisto.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 4274
20.12.2011 18:46:39   
ronja
Glede cukra jaz sem ugotovila da če pijem vodo med jedjo in nasploh čez dan- do 2 litra je cuker super. Probajte z vodo mogoče vam bo pomagalo.

To sem pa tudi jaz ugotavljala - več ko pijem, boljš jeuser posted image . No, zdaj mam že dva dni cuker super - v gl. med 5 in 6. Očitno je 6 h spanja nekak minimum za zdajšnje obdobje. Pa ronja mora spat v svoji postelji teh 6h.user posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  169 170 [171] 172 173   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  169 170 [171] 172 173   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?