|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  155 156 [157] 158 159   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
12.12.2011 12:44:12   
beti 1
Baby center: 50:10, za vsakih 50€ nakupa dobiš bon za 10€, tj. 20% popusta.
Samo še danes.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 12.12.2011 12:45:15 >

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 3901
12.12.2011 13:26:36   
Trobentica_
IZVIRNO SPOROČILO: miami10
A ima katera izkušnje z garderobnimi sobami/omarami AKRON??

Kar sem imela jaz izkušnje z njimi, so samo pozitivne. In sicer se je šlo za vgradno omaro v spalnici. Meni so se zdeli takrat super. Prej pridejo in vse zmerijo, se dogovoriš točno kako pa kaj, potem pa pridejo zmontirat, vse pospravijo za sabo in to je to. Moji starši imajo spalnico celo njihovo (vgradna omara, postelja, omarice) in kolikor je meni znano, sta zelo zadovoljna. Kaj pa te zanima?user posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3902
12.12.2011 14:00:28   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Limono???? Zakaj pa limono ... sam men je to čudn k mi je rekla u petk G, da nej grem na polikliniko ob 7.30 in da opravim ta test in da ob 9.30 pridem k njej na pregled in me je tud to uro naročila .... pol ko tkole berem od TRobentice_ bi mogla bit naročena šele kasnej ... ja vem, da morm bit na tešče, to so mi pa rekl ja user posted image  Tud rekl so, da nej mam pol sabo za papcat, da ne bom lačna ... user posted image

limono, da popraviš okus sladke vode. Lahko te je naročila tudi le na presejalni test, kjer dobiš manj sladkorja, pa vzamejo ti kri samo na začetku in po eni uri. Za jest pol pa obvezno. user posted image

Ja sej piše da gre za presejalni test ... a je to različno od unga ki ga zgorej opisujete .. ker vseeno je rekla, da nej me dajo na glukozni test, ko sem gledala 'napotnico' pa piše gor presejalni test ... kaj je razlika?

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3903
12.12.2011 14:02:42   
pathra
Miami.. ta sladkor je res za pogruntat.. meni je jogurt dvigoval sladkor in jabolka.. tako da zdej jem vsak dan isti zajtrk: kava z mlekom (200g mleka.. včasih si dam malo manj), 3 mandarine (nekje 180g) in polnozrnat toast (60g) z sirom (šmarski rok 25g)... od kar jem ta zajtrk mi sladkor lepo pade pod 6,5.. sem pa sicer brez inzulina.. če bi nadaljevala prejšnji zajtrk (jogurt, kosmiči, kos sira ali kot une piščančje salame v ovitku, jabolko) bi pa ziher dobila inzulin.. ker sem mogla prehodit kar veliko, da sem ga dala pod 7,0.. pa mi ni vedno uspelo, zdej pa mi gre celo brez sprehodov sladkor dol. Za večerjo pa sem opustila kruh in presedlala na riž ali testenine in kar gre.. moreš ugotovit kaj ti zviša sladkor in to menjat z drugimi stvarmi.. vsaj tako sem jaz naredila.

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3904
12.12.2011 14:03:07   
Janchek81

Janchek-sori ampak ne bo ti uspelo pridt do 9.30 v leonišče, razen če boš pozitivna na cuker in bo test končan prej...
Si se naročila za cuker? Ker se mi zdi da so meni rekli da morm bit tam 7.15...ampak oky mogoče se jst kej zmešala...potem vas bo tam cca 10-15, vsem vam morajo nastavit kanile in vzet kri...šele ko dobijo rezulatate krvi na tešče, pijete cuker 75g v cca 3dl vode (limono imaš lahko, ker ne dviga sladkorja in dejansko popravi okus)...točno 1uro po tistem pitju ti bodo vzeli ponovno kri, in točno 2 uri po pitju...razen če bo kateri od prejšnji rezultatov že čez mejo, ti test prekinejo, moraš pa pol it na polikliniko in tam počakat, da ti da osnovna navodila in recepte za ketone...tko, da jst bi poklicala na tvojem mestu v leonišče in se prenaročila...(samo moja ideja)...upam pa da ne paše me nas "srečnice" s sladkornouser posted image

NImam se kej prenaročit, ker grem to pred pregledom, ne vem ane, če so pa kej zamešal so si pa sami krivi, jaz tud ne morm vsega vedet al kako user posted image  joj in ta naš zdravstvo user posted image  No ja, pač bom tm ob 7h ( poliklinika - 1 nadstropje , tako mi pise ) in bom pol vidla kako in kaj .... upam, da mi uspe....pa ja vejo kaj delajo al kako user posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3905
12.12.2011 14:13:51   
Trobentica_
Ja sej piše da gre za presejalni test ... a je to različno od unga ki ga zgorej opisujete .. ker vseeno je rekla, da nej me dajo na glukozni test, ko sem gledala 'napotnico' pa piše gor presejalni test ... kaj je razlika?

Presejalni je krajši. Ti odvzamejo kri le 2x, najprej na tešče in potem po pitju cukra, samo še 1x.
http://otrocarije.blogspot.com/2008/09/test-glukoze-sladkorja-z-50-g-glukoze-o.html
Čeprav tukaj piše, da če presegaš vrednosti, da te pošljejo na tistega daljšega...jaz sem bila recimo le na daljšem.

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 3906
12.12.2011 14:16:22   
Trobentica_
NImam se kej prenaročit, ker grem to pred pregledom, ne vem ane, če so pa kej zamešal so si pa sami krivi, jaz tud ne morm vsega vedet al kako user posted image  joj in ta naš zdravstvo user posted image  No ja, pač bom tm ob 7h ( poliklinika - 1 nadstropje , tako mi pise ) in bom pol vidla kako in kaj .... upam, da mi uspe....pa ja vejo kaj delajo al kako user posted image

Ne sekiraj se, sigurno so te naročili tako kot je prav user posted image . In glede na to, da greš na ta krajši test, boš pravi čas prišla na pregled user posted image .

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 12.12.2011 14:17:31 >

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 3907
12.12.2011 14:18:53   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: Trobentica_

Ne sekiraj se, sigurno so te naročili tako kot je prav user posted image .

Sej ubistvu se ne sekiram , samo vseeno se mi zdi pa trapast, ker ponavad na ta cuker test dajo že nekje v 28 tednu, ne pa u 34 tednu oz. naslednji teden bom že 35 teden ... se prasas a te dajo samo zato, ker pač maš zastonj al zato, ker naj bi blo akrkol narobe ... sej več človek ne zna bit brihten user posted image  Bomo vidli kaj bo .. pač grem tja in je to to ...

miami10 maš ti tud v 1. nadstropju tam kje je laboratorij za odvzem krvi in urina ... kje bi naj pa mogla to sladkano vodo pol popit?

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3908
12.12.2011 14:43:29   
ursah

Vijolica2: ja, jaz ga imam že cca 1,5 leta, odkar imamo Niko. Tako da je že dobro preiskušen v vseh okoliščinah user posted image . Meni je super, bi sicer imela par manjših izboljšav, sedaj ko sem že "izkušena" uporabnica - ampak vnaprej, ko prvič "na suho" kupuješ voziček itak ne moreš vsega vedeti. Drugače pa price-performance je meni odličen, uporabljala sem ga na ful različnih terenih, je pravi traktor med vozički user posted image  (v pozitivnem smislu - prideš vsepovsod, tudi po snegu se da). Pa še lepi so, vsaj meni osebno.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3909
12.12.2011 15:35:17   
miami10
Janchek-men je tole vse skupaj ČUDNO...jst sem šla na polikliniko v pritljižje, ambulanta za diabetes (odd B), soba 3 in tam so mi dali vsa navodila, kdaj pridem, kako pridem, koliko časa traja in da nej prinesem limono. Ker na polikliniki v Lj  delajo samo še 75g teste (in tudi tem rečejo presajalni)...teste pa zaradi prostorske stiske delajo v kliničnem centru, pritljičje takoj za dvigali...v prvem nadstropju na polikliniki imajo res laboratorij (to itak veš tudi sama), ampak tam ti sigurno ne bodo dali pit sladkorja. Prenaročit sem misla za Leonišče oz. pregled pri tvoji dr, sicer pa povej zakaj zamujaš če boš dejansko zamudila.
01/5225320 (12-14h) imajo ure za informacije na diabetološki, pa če imaš voljo pokliči in prašaj...

Moj cuker je pa katastrofa...ni pomembno katero sadje je, ni pomembno gibanje, insulin mi ne pokrije zajtrka...sem pa imela pred kosilo hipo (3,7), kljub temu da sem jedla malico kot je treba in sem bila cca 30min od kosila...tako da komi čakam jutri, da vidim kaj naumijo...si pa mislim da bom dobila nočni insulin...

lp

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 3910
12.12.2011 15:47:55   
beti 1
Janchek: presejalni test z glukozo v nosečnosti je un krajši, praviloma se ga res dela prej, lahko pa tudi kadarkoli do konca nosečnosti. Samo v Lj. kao šparajo, pa delajo direktno OGTT, ker je bolj natančen. V 1. nad poliklinike maš laboratorij (to ti verjetno tudi piše na sprednji strani napotnice na prvi črti pod okenčki), tam boš dobila tudi sladkor za pit. OGTT pa delajo v okviru klinike za endokrinologijo, kot tudi vsa svetovanja in izdajanje aparatkov,.... Včasih je blo v pritličju poliklinike, zdaj je pa v KC zarad prostorske stiske, kot je napisala Miami.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3911
12.12.2011 16:44:46   
pathra
Miami.. kdaj si pa daješ inzulin.. zjutraj in zvečer al kako? Nekje sem brala da je eni inzulin prepočasi deloval in je pomagalo to, da si je 10 minut prej dala inzulin kot je predpisano in je pol blo v redu...

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3912
12.12.2011 17:02:47   
vijolica2
IZVIRNO SPOROČILO: ursah

Vijolica2: ja, jaz ga imam že cca 1,5 leta, odkar imamo Niko. Tako da je že dobro preiskušen v vseh okoliščinah user posted image . Meni je super, bi sicer imela par manjših izboljšav, sedaj ko sem že "izkušena" uporabnica - ampak vnaprej, ko prvič "na suho" kupuješ voziček itak ne moreš vsega vedeti. Drugače pa price-performance je meni odličen, uporabljala sem ga na ful različnih terenih, je pravi traktor med vozički user posted image  (v pozitivnem smislu - prideš vsepovsod, tudi po snegu se da). Pa še lepi so, vsaj meni osebno.

o super. Ja midva komaj čakava da ga začneva uporabljatiuser posted image vedno ko ga vidiva v sobi sva navdušena. Ja ravno velike gume so naju tudi pritegnile poleg vsega drugega, ker imamo razgiban teren, sedaj si pa ti samo še potrdila da je res dobr. user posted image user posted image user posted image Pa še barva mi je čisto waww :))

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 3913
12.12.2011 17:30:36   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Kako to misliš? Saj vsak otrok, dokler ne drži sam glavice, mora biti obrnjen nazaj, da gleda v sedež. Drugače ne gre.

Jaz hočem videt svojega otroka v sedežu kaj počne, tako, da gledanje nazaj proti prtljažniku ne pride v poštev.. Itak je v svoji lupinici in je vseeno kam je obrnjena.. Midva želiva, da je obrnjena v svoji lupinici tako, da jo vidimo..

Kimica - tako kot so ti že punce napisale, je potrebno user posted image voziti v lupinici zgolj v nasprotni smeri vožnje. Baza je narejena tako, da lahko lupinico pritrdiš zgolj v nasprotni smeri vožnje in kot so mene v trgovini opozorili, je baza dejansko namenjena tudi temu, da ne bi po pomoti obrnil lupinice v smer vožnje. Priporočam ogled kakega videa na you tube, kar se tiče nameščanja in tudi varnosti oz. zakaj je nujno, da je lupinica obrnjena v nasprotno smer vožnje pri možnih trkih. Ti bo takoj jasno.
Aja, baza je uporabna zgolj za lupinico. Bodi pozorna, da je potrebno, ko daš lupinico v bazo tudi namestiti pas preko lupinice. Isofix je tisiti, ki ga lahko uporabiš tako za lupinico kot tudi za kasnejše (večje) avtosedeže- če kupuješ lupinico+isofix, je pametno že sedaj razmišljati tudi o avtosedežu, ki bo pasal na ta isofix.

Tudi nam v MŠ niso predavali o sedežih – velika škoda!

Coccinella in Kasija – drži pesti za jutrijšnji pregled, sporočita kaj vama bodo rekli.

Trnuljčica – tudi zate držim držim pesti- da bo datum v Januarju!

Ursah – Nosilka – mi smo nabavili Sleepy Wrap, ki je v bistvu trak za nosit otroka in je primeren od rojstva dalje. Bi pa kasneje kupila tudi kako ruto ali kengurujčka, če se bo že trak dobro izkazal in bo bebi užival v njem.
Sicer pa ima trgovina MOJ ŠKRATEK 1x na mesec delavnice, kjer lahko poskusiš vse te trake in slinge, ki jih tudi on prodajajo in se lažje odločiš. Tu je povezava: http://www.mojskratek.si/default.asp?mID=sl&pID=naslovnica_sl

Pozdravček vsem

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3914
12.12.2011 17:33:23   
Mistica

user posted image

PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , naslednji pregledi, morfologija, kraj, user posted image ali user posted image ali user posted image , Porodnišnica

25.12.11.

Kasija, 33, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image , Postojna

1. 1.
2. 1.
**Nelly**, 24, 1user posted image , 0user posted image , 14.12., MS (okolica), user posted image , MS
Glamur 11, 31, 1user posted image , 0user posted image , 2.12., ?, NM

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
katjaaxx, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
louisa, 30, 1user posted image , 0user posted image , 2.12., okolica Kranja, LJ

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , 20.12., ?, user posted image , Postojna
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, Krško-Sevnica, Brežice
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , 15.12., Izola, user posted image , Celje/ Izola
diana79, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?, Krško, user posted image , Brežice

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image ,  ?, ?, user posted image & user posted image
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , ?, Bela Krajna, Novo mesto
Noseča babi, 40, 4user posted image , 3user posted image , ?, LJ

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, user posted image , Lj
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, MB, user posted image , Maribor
soncnica28, 32, 1user posted image , 0user posted image , 22.12., Sodražica, Trbovlje
pinia30, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, Domžale, user posted image

7.1.
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?
katra55, ?, 4user posted image , 1user posted image , 12.12., ?
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , 22.12., Brežice, Novo mesto
aishaa84, 27, ?user posted image , 0user posted image , ?, Savinjsko
dekletce, 29, ?user posted image , 0user posted image , ?,  MB, user posted image , MB
petrai, ?, 2user posted image , 1user posted image , 15.12., Bohinjuser posted image , Kranj

8.1.
9.1.

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 6.12., MB, user posted image

11.1.
binca4, 33, 1user posted image , 0user posted image , ?, LJ, user posted image
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, MB, user posted image
oranža, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?

12.1.
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , 21.12., KR, user posted image , Kranj
tanika1, 27,2user posted image , 1user posted image , ?, NM
luši, 22, ,2user posted image , 1user posted image , ?, Kranj (okolica)
ursah, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, Vrhinka, user posted image , Postojna

13.1. 
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, SG

14.1.
TaraN, 22, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, user posted image
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , 9.12., Domžale, user posted image , Lj
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , 20.12., ?, user posted image
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, Mb, user posted image , Mb
ana.nunez25, 25, 2user posted image , 0user posted image , 1912., Domžale, user posted image , Lj
tinkibinky, 25, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica Domžal

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
biba*12, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica Kopra, user posted image , Izola

17.1.
cukrček11, 27, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, user posted image , Maribor
sasy22, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, Lj (okolica)

18.1.

Kitty21, 21, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, user posted image

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 23.12., LJ, user posted image , Ljubljana
camino79, ?, 4, 0, ?, ?, MB

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image
bozena.cvic, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
kimica86, 25, 1, 0, 9.12., Ankaran, user posted image , Postojna

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?
Klavdy4, 21, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?
Matkurja, 29, ?user posted image , 0user posted image , 12.12., okolica Postojne, user posted image , Postojna

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , ?, MS, user posted image
Kristyz, 32, 2 , 1 , 21.12., LJuser posted image , LJ
rosistar, 32, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , ?, Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, okolica LJ
january, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
Nananina, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?Zapuže, user posted image

24.1.
tix, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Tržiča, Kranj
maleni, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?., ?
miami10, 27, 1user posted image , 0user posted image , 25./28.11., LJ, user posted image , LJ

25.1.
piška goriška, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, okolica NG
sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, NM
Trobentica_, 32, 2user posted image , 0user posted image , 14.12., Divača, user posted image , Postojna

26.1.
beti 1, 34, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ

27.1.
tamaalaa, 21, 1user posted image , 0user posted image , ?, Kranj, user posted image

28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?
Smejka11, 30, 2user posted image , 0user posted image , ?, MB, user posted image & user posted image ,
Ptuj ali Maribor

29.1.
lepa79, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, Bela krajina
Gio, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?

30.1.

pathra, 24, 2user posted image , 0user posted image , 24.12., Koper, user posted image
urshek, 23, 1user posted image , 0user posted image , 14.12., Cerknica & Velenje, user posted image
*dina*, 31, 1user posted image , 0user posted image , 5.12., Bela krajina, user posted image

31.1.
tetkabaletka, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, LJ

x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?
greti, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?

3.2.
Roberta69, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, LJ, user posted image

4.2.
arupnik3, ?, ?user posted image , 1user posted image , ?, ?

SKUPAJ NAS JE: 82user posted image user posted image user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI:
mopsy user posted image  user posted image
Smejka11 user posted image user posted image

PRIČAKOVANI user posted image ali user posted image :
user posted image = 18
user posted image = 19

Z nami so pot začele:

KORISTNE POVEZAVE:

Matične celice - javno shranjevanje

Matične celice - zasebno shranjevanje: - NEOCELICA, BIOBANKA

Masaža presredka

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3915
12.12.2011 17:58:55   
ronja
Uganite, kje sem pa jaz danes bila!

namig:
pa še dobra motivacija, da se spravimo vse pakirat tele torbe za porodnišnico

Sem mela še boljšo motivacijo, da se spravim to zrihtat...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3916
12.12.2011 18:05:56   
beti 1
Cocinella: sem bla danes v Bauhausu imajo tudi nekakšno leseno omarico s koleščki, ki ima predalčke, če te zanima. Je pa to ob oddelku kopalnic, pa vse skupaj ni zaprto, ampak mrežasto. Če maš v mislih tiste plastične poličke, ki jih poljubno sestavljaš (sem jih ene parkrat pr kakšnem frizerju vidla), jih pa nisem vidla.

Ronja: v porodnišnici? Evo jaz še povečerjam, potem se pa odpeljem do mojih in sama prespim noč pred jutrišnjim pregledom pri g.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3917
12.12.2011 19:20:22   
Janchek81

Janchek-men je tole vse skupaj ČUDNO...jst sem šla na polikliniko v pritljižje, ambulanta za diabetes (odd B), soba 3 in tam so mi dali vsa navodila, kdaj pridem, kako pridem, koliko časa traja in da nej prinesem limono. Ker na polikliniki v Lj  delajo samo še 75g teste (in tudi tem rečejo presajalni)...teste pa zaradi prostorske stiske delajo v kliničnem centru, pritljičje takoj za dvigali...v prvem nadstropju na polikliniki imajo res laboratorij (to itak veš tudi sama), ampak tam ti sigurno ne bodo dali pit sladkorja. Prenaročit sem misla za Leonišče oz. pregled pri tvoji dr, sicer pa povej zakaj zamujaš če boš dejansko zamudila.
01/5225320 (12-14h) imajo ure za informacije na diabetološki, pa če imaš voljo pokliči in prašaj...

Moj cuker je pa katastrofa...ni pomembno katero sadje je, ni pomembno gibanje, insulin mi ne pokrije zajtrka...sem pa imela pred kosilo hipo (3,7), kljub temu da sem jedla malico kot je treba in sem bila cca 30min od kosila...tako da komi čakam jutri, da vidim kaj naumijo...si pa mislim da bom dobila nočni insulin...

lp

Bom vidla naslednji petek kako in kaj, šla bom tko kot mi je naročeno, poliklinika I nadstropje potem me bojo pa ja tm napotili naprej pa vam javim kako in kaj .... upam na najboljs in da bom do ure pregleda ze fertik.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3918
12.12.2011 20:06:52   
ronja
vijolica, predno kupuješ isofix, poglej, če ima tvoj avto nastavke zanj (moraš zatipat na zadnjih zicih spodaj, včasih piše, da so, p ajih ni.

Kimica: HB si svoje želje oziroma pomisleke izrazila tukaj, preden je šlo kaj narobe v avtu. Sama varnost v avtu, sploh otrok, jemljem zelo resno, zato tudi sledim zadevam (npr. testi avtosedežev), striktno upoštevam navodila proizvajalca za uporabo avtosedežev, zelo uporabni pa so tudi nasveti Sveta (zavoda?) za varnost v prometu (ali kako so že?), ki ti povejo tudi praktične trike, ki jih sicer moraš ugotoviti sam.

beti, podpis. Se splača it na uno predavanje, a ne?user posted image kimica, otrok je v lupinici do max 18 mesecev, če je res bolj droben, moji sta bili zelo dolgo, dalj kot katerikoli, kar jih poznam, pa še vedno ne vem, če do leta in pol. Pa sta res drobižka, večina jih gre že precej prej ven. Meni se zdi luoinica najbolj varna (dokler je otroku prav), ker gleda v nasprotno smer vožnje in dobi ruker v hrbet. Kar se grdega zica, ki ga gleda, tiče, lahko kupiš recimo tako žabico, ki ima ogledalo in če si potem naštimaš eno malo ogledalce, ga lahko gledaš v tistem ogledalu:) Pa imaš dober občutek in varnostuser posted image Ker meni se vseeno zdi otrok bolj varen na zadnjem sedežu, sploh se pa nakterih airbagov na sopotnikovem sedežu ne da izklopit in v tem primeru je zelo zelo nevarno imet lupinico spredaj, saj lahko blazina že v primeru nedolžnega trka zaduši otroka.

Baza ni nujna, če lupinico pravilno pripneš. Nekateri avtomobili namreč nimajo možnosti prtirditve isofixa (recimo naš, ker je pač starejši. Midva lupinice sploh ne jemljeva ven in jo res pregledava, ko jo nameščava, tako da je to ravno tako varno potem. Samo manj možnosti napačne uporabe je z isofixom.

ja, ljubljana je res lepauser posted image . Jaz jo imam zelo rada in decembra in poleti je res čarobna, pa ogromno se dogaja. Samo žal te dni sploh še nismo mogli it pogledat lučkuser posted image . Upam, da bo kmalu priložnostuser posted image .

kile: po današnij vse prej kot prijetni noči sem imela 67,7, tako da ni krize - to je 11 kil plusa.

slingi. jih obožujem, ne bi mogla brez, sem si jih naredila 5 različnih modelov, definitivno ej top pouch.

bc: sva izkoristila že v soboto in šla kupit avtosedež za Ronjo (ko ga bo rabila, zdaj ji je tisti do 18 kg še ok, še ni tako velika, da bi ji naramnice prišle pod rame), ampak zdaj so meli akcijo in je 40E znižan, pa še tehle 20 E bonov... se kar pozna. - Original bi dala za ta sedež 150, zdaj je bil 110, pa še 20E bonov sva dobilauser posted image

mimi, upam, da ti rata nagrunata tale cuker!

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3919
12.12.2011 20:16:07   
ronja
Ronja: v porodnišnici?

Bingo! Prezgodnji popadki, redni, boleči, celo noč, odprli so me 1,5 cm (pred tem sem bila zabetonirana, sem imela v čet. g. in je rekla, da zgleda, ko da bo šel čez rok, saj sem pisala...) in celo noč so se odločali, ali bo šlo naprej v porod ali ne. Injekcije za razvoj pljučk mi niso dali, ker sem že 34 tednov noseča, če bi prišla 3 dni prej bi mi jo pa dali - nihče ne pogleda, v kakem stanju so njegova pljuča, če bi bilo to mogoče dobro zanj. Zdravil za ustavljanje popadkov in poroda mi tudi niso dali (se spomniš, beti,kako so nam zabičali, da moramo nujno v p., če se to začne, ker znajo ustavit porod? No, to je vse skup en larifari! NIČ ne dajo in lepo čakajo, kaj bo. To znam tudi sama doma, pa še bolj mir bi bil.)

Potem sem zatežila, da hočem domov, pa sem seveda morala počakat na, miami, ugani, koga... diabetologinjo, seveda! Ker bi morala met danes zjutraj obravnavo, pa sem bila v porodni takrat... In nisem mogla prit (to je bilo celo sprejeto kot opravičilo, ne moreš verjet). No, sva se rahlo skregali z ga. diabetologinjo, ker se je njej zdel moj cuker staršni problem, meni pa definitvno ne moj največji trenutno (komu bi pa se, po noči popadkov v 34. tednu in urejenem cukru???) Sem ji povedala, da me tole šibanje od zdravnika do zdravnika izčrpava in da mam potem popadke, kar pa ni tako superduper za tega mojega otroka, za katerga njo tako strašno bojda skrbi. Kar se mene tiče, so diabetologi kreteni.

Sicer ti pa tam dajo sladkorno dieto: zjutraj KORZUNI KRUH, popoldne za kosilo  beli štruklji,... Cuker je bil obkrat ok, čeprav sem samo spala vmes. tako da... kaj naj rečem?

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3920
12.12.2011 21:05:04   
miami10
Pathra-dajem si insulin pred zajtrkom in pred večerjo...rekli so 15min, jaz ponavadi počakam kar 20min...ampak sem imela že dlje časa občutek da lahko pred kosilom pojem glih kar si zmislim in potem kosilo pa nisem šla nikoli čez mejo...zadnjič sem goljufala in pojedla 6marelic oblitih s čokolado (mi je Ronja nardila lušte user posted image ), pa sem imela cuker po kosilu 4,7...ker sladkorja zjutraj ne spravim pod 6,6...sem si danes dala 22e (prej že 2 dni 20e) in sem padla v hipo pred kosilom, seveda sem vmes pojedla malico...in glej ga zlomka, tudi ketone sem imela pred večerjo...tko da neki ne bo šlo...nej mi dajo dolgodelujoči insulin, pa tegale pomočnika samo za zraven pa bo pomoje vse oky...bom se jutri oglasila kaj sem zrihtala...ampak imam občutek da se bom skregala...user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3921
12.12.2011 21:14:06   
ronja
ampak imam občutek da se bom skregala...user posted image

Go for it! Itak drugače čisto nič ne dosežeš pri njih, ker jih z logičnimi argumenti ne moreš prepričat (izjema je una ena sestra). Jaz sem se tudi skregala, da letos ne mislim še 1x k njim hodit, ker mi je grozeči prezgodnji porod mal hujša reč kot pa to, da mi ona pogleda številkice in preveri v merilčku, če nisem goljufalauser posted image . Mislim, WTF? Če bi hotla goljufat, je 100 načinov, kako lahko to naredim, lahko si navsezadnje sploh ne merim, če nočem. Ona me tak ne more prepričat. Če ap ona ne zaupa, potem pa tudi jaz njej ne morem. Kje je fora? Enkrat samkrat sem mela čez mejo, napisala, kaj vse sem takrat požrla (res ful preveč), pa danes zvečer sem mela spet čez mejo, ker sem spet pojedla vsega vraga (kar so pa sami krivi, ker so mi prav ONI pisali napotnico in odpustnico takoooo dolgo in sem domov prišla čisto sestradana!)

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3922
12.12.2011 21:15:33   
Kasija
ronja ne prehitevaj, jaz sem prva na seznamu user posted image
vidim, da so te vsi skupaj spravili ob živce. name diabetologinja in porodnišnice podobno delujejo. razen če tam dejansko grem rodit. bom jutri zvečer en podoben post napisala sigurno po pregledih. gre pa moj z mano, za varnostnika. če se ne bom znala postavit zase. ti si se vidim user posted image

miami samo tole je pa moreče, da nikakor ne urediš tega sladkorja. ker potem si je grozno merit vsakič. jaz sem si zadnjič merila po pommes frites (strogo prepovedani ne?) in je bil 6,4 user posted image  prejšnji dan pa čez 7 po zajtrku iz skute, paradižnika in v glavnem vse po predpisih? tako da skrivnosten je tale sladkor. upam, da se ti uredi!

za sling me pa kar spomnite za eno demonstracijo, ko bo čas. komot na kavici ali kako drugače. pride še ronja s pouchem pa katera ima sleepy wrap pa bomo kompletne user posted image

jaz bi šla pa počasi že rodit. tole se že malo vleče... ali pa bi se samo rada izognila pregledu jutri. saj kaj mi pomaga vedet, koliko je velika. rodit jo bo treba tako ali drugače.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3923
12.12.2011 21:34:39   
ronja
ronja ne prehitevaj, jaz sem prva na seznamu

Be my guest! Jaz NOČEM še zdaj rodit! Zdaj mam spet popadke, samo so tko bolj redki in niso na 5 min, kot včeraj... Samo da se tole pomiri... Edina dobra stran poroda letos bi bila to, da mi unih diabetologov ne bi bilo več treba gledatuser posted image

vidim, da so te vsi skupaj spravili ob živce. name diabetologinja in porodnišnice podobno delujejo. razen če tam dejansko grem rodit. bom jutri zvečer en podoben post napisala sigurno po pregledih. gre pa moj z mano, za varnostnika. če se ne bom znala postavit zase. ti si se vidim

Jap, do zdaj se nisem nikoli. Zdaj pa, ko vidim, kako tole vpliva na Svita in da se dejansko LAHKO prezgodaj rodi zaradi tehle budaleštin, se pa ne grem več. Mami tigrica se je zbudila (navadno se potem, ko se otrok rodi, ampak "for you I will make an exception"... Mam pa že preveč izkušenj z raznoraznimi bluzenji zdravnikov in vem, kdaj je kaj smiselno in kaj ni. To, da se hodim tja kazat na 14 dni, da bo pogledala moje rezultatke in rekla, ok, NI smiselno: zato, ker s tem šibanjem sem pa tja dejansko ogrožam tegale otročka! Ker me tja ne more pripeljat lubi, pa z mano tam viset par ur, pa me odpeljat nazaj, ker ima službo. Ker rabi dopust za potem, ko se mali rodi! Je kr mal pogledala, ko sem ji rekla, da so moja prioriteta pač otroci. Čudo božje, a ne? kaj pa pričakuje? Vesela naj bo!

Aja, so mi pa naredili tudi uz. Kar se tiče glavice in trebuščka, sta oba velika čisto enako - za iste tedne, noge ma pa res mal krajše, j* ga, pač ne bo maratoncuser posted image . Ampak je baje vse še popolnoma v sorazmerju... Tako da... mam dost tega, da mi serjejo po glavi čisto popolnoma brez kakršnekoli osnove za to! in pol ona kr govori, kao da so to bli lažni popadki, sem ji povedala, da se dr.-jem in babicam niso zdeli, da si lahko tudi ctg pogleda, pa da so me odprli in da ja, definitivno tile zdaj, ker prej sem bila zaprta... In valjda jim ni najbolj všeč, kadar jim poveš, da nimajo prav. Da to je neki, česar se mam za bat precej bolj kot pa mojega urejenega cukra (tega tut reva ni mogla zanikat, ker je mela knjižco pred sabo) in da je treba mal pretehtat, kaj je boljše za tega otroka: al da teram okoli, pa dobim popadke al da pač ne grem tja pokazat knjižce in pač pazim na cuker in si merim doma. Ja, saj nimam  napisanega strogega mirovanja... Mislim halo??? Po noči popadkov, ko smo vsi skoz trepetali, al bo šlo dalje v porod al ne???? Bi ona rada mene sprehajala okoli tko, zato, da bo vidlda, da prave številkice pišem??? Da ta samonadzor ni vedno tko dober, pa da eni goljufajo, itd... Mislim halo, no? Pa če bi hotla goljufat, mi tut njena kontrola tega ne bo preprečla, ni res? Pa kaj bo nardila 14 dni pred porodom tut ne vem... Ampak ajde. Takrat lahko pridem, letos pa me res ne vidijo več. In tudi v p. ne, dokler ne bo porod v 2. fazi, majke mi!

So bile pa babice super in tudi sestre na oddelku E, svaka čast! Da ne bom sam pizdilauser posted image

Ampak saj pravim: sem se skregala do konca, ker mam res poln kufer teh diabetologov. (mi je rekla, da sem težak sogovornik - to sem vzela kot velik komplimentuser posted image ) Tako da zdaj grem tja 3.1., za Lejlin rd, takrat bo že 37 tednov, hvalabogu. Ampak res no! Pa dej uporabljajte mal možgane, sej kaka celica bi pa morala bit tam not, a ne?

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3924
12.12.2011 21:43:55   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Kimica - tako kot so ti že punce napisale, je potrebno user posted image voziti v lupinici zgolj v nasprotni smeri vožnje. Baza je narejena tako, da lahko lupinico pritrdiš zgolj v nasprotni smeri vožnje in kot so mene v trgovini opozorili, je baza dejansko namenjena tudi temu, da ne bi po pomoti obrnil lupinice v smer vožnje. Priporočam ogled kakega videa na you tube, kar se tiče nameščanja in tudi varnosti oz. zakaj je nujno, da je lupinica obrnjena v nasprotno smer vožnje pri možnih trkih. Ti bo takoj jasno.
Aja, baza je uporabna zgolj za lupinico. Bodi pozorna, da je potrebno, ko daš lupinico v bazo tudi namestiti pas preko lupinice. Isofix je tisiti, ki ga lahko uporabiš tako za lupinico kot tudi za kasnejše (večje) avtosedeže- če kupuješ lupinico+isofix, je pametno že sedaj razmišljati tudi o avtosedežu, ki bo pasal na ta isofix.

Tudi nam v MŠ niso predavali o sedežih – velika škoda!

Zdaj vem in seveda bomo poskrbeli, da bo za varnost naše male žabe najbolje poskrbljeno user posted image Sicer sem že ustvarjala na youtube- u in iskala, vendar se ne znajdem- vedno vrže neki **** ven user posted image Sej, preden se sploh odločimo za kupit bazo, bomo prej testirali lupinico brez, da vidimo kako se bo obneslo.. Če bo ok, je ne bomo niti kupovali, če nam potem za večji avtosedež ne pride v poštev.. Isofix pa žal ne moremo kupit, ker naši sedeži v avtu niso prirejeni za isofix- je pač avto letnik 2002 ali 2003.. Ta isofix pa naj bi bil primeren za avtomobile od letnika 2005 dalje- kot sem razumela user posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  155 156 [157] 158 159   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  155 156 [157] 158 159   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

nakup plenic
nada56

Bi kupili plenice preko spleta?

DA, ker bi prihranili čas (25%)

DA, če bi bili še drugi artikli za dojenčke (8%)

DA, če bi bila dostava še isti dan (11%)

NE, grem raje v trgovino (36%)

NE, ne maram nakupov preko spleta (19%)

Število vseh glasov: 208

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!