|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
12.12.2011 21:49:04   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

beti, podpis. Se splača it na uno predavanje, a ne?user posted image kimica, otrok je v lupinici do max 18 mesecev, če je res bolj droben, moji sta bili zelo dolgo, dalj kot katerikoli, kar jih poznam, pa še vedno ne vem, če do leta in pol. Pa sta res drobižka, večina jih gre že precej prej ven. Meni se zdi luoinica najbolj varna (dokler je otroku prav), ker gleda v nasprotno smer vožnje in dobi ruker v hrbet. Kar se grdega zica, ki ga gleda, tiče, lahko kupiš recimo tako žabico, ki ima ogledalo in če si potem naštimaš eno malo ogledalce, ga lahko gledaš v tistem ogledalu:) Pa imaš dober občutek in varnostuser posted image Ker meni se vseeno zdi otrok bolj varen na zadnjem sedežu, sploh se pa nakterih airbagov na sopotnikovem sedežu ne da izklopit in v tem primeru je zelo zelo nevarno imet lupinico spredaj, saj lahko blazina že v primeru nedolžnega trka zaduši otroka.

Baza ni nujna, če lupinico pravilno pripneš. Nekateri avtomobili namreč nimajo možnosti prtirditve isofixa (recimo naš, ker je pač starejši. Midva lupinice sploh ne jemljeva ven in jo res pregledava, ko jo nameščava, tako da je to ravno tako varno potem. Samo manj možnosti napačne uporabe je z isofixom.

No, večina kolegic/znank pravi, da so njihovi otroci bili max. do 1 leta v lupinici, ker se začnejo sami neki dvigovat in prerastejo to lupinico.. Tako, da bomo vidli kaj in kako.. In sva z dragim razmišljala, da res kupiva tisto ogledalce, da bova lahko imela otroka pod nadzorom.. Pri nas se da airbag izključit, vendar ga je potrebno ročno, kar je tudi zamudno.. Nekateri avtomobili imajo možen izklop s ključem.. Bomo pa še vidli z bazo kaj in kako.. Prvo bomo poskusli brez baze, da vidimo kako se ta stvar obnese user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3926
12.12.2011 21:59:27   
Mistica
Ronja - user posted image user posted image user posted image Kako se počutiš sedaj? Držim pesti, da nas ne prehitiš, vsaj tistih, ki smo na seznamu pred tabo, tako kot pravi Kasija.

Sicer pa sem imela danes tudi jaz zelo negativno izkušnjo v porodnišnici v LJ na pregledu. Ne bi zgubljala besed o tem! user posted image user posted image user posted image user posted image

Lahko nočkouser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3927
12.12.2011 22:03:12   
trnuljčica
Jaz sem danes user posted image . Ne vem kdaj sem bila takšna nazadnjeuser posted image Če mi katera razloži z luno, konstelacijo zvezd... bom vesela.user posted image user posted image

Pa še mali je zbolel. Tu sem še 3x bolj  user posted image . Ne vem na koga bolj. Na neodgovorne starše, ki po 2 tedna zdravijo otroke v vrtcu s kašljem, da bi ga še jaz pogledala. Al  na tiste v vrtcu, ki kot so mi rekli ne morejo nič, če nima vročine, pa pazite predlagali, (lani), če jim jaz sama rečem... A so maluser posted image user posted image Joj, user posted image user posted image user posted image . Evo sem fejst razumljiva. Še požrem, da ne more vsak vzeti bolniške in ga da bolnega notri. Ne razumem in nikoli ne bom razumela, zakaj mora ta isti otrok z babico(>60) še popoldan na 2-3 urno delavnico izdelovanja okraskov, ko je vidno adijo (ene trem sem se še jaz izogibala,kolikor sem mogla, da me ne okužijo...user posted image Resno!).
Potemtakem bi moral moj tja, da se jaz slučajno ne okužim, ker vročine nima, je virusni infekt, ni na antibiotiku, praktično mu nič ne fali, ne?user posted image Kaj me briga, če okuži zdrave... Pa še dedka mraza imajo jutri...user posted image user posted image user posted image Pol mu pa razloži zakaj ne more tja, če so drugi 2x bolj bolni...
No, saj to sem čakala že 2 tedna... naš je pač fejst vzdržljiv- zboli 2 x letno...

Mal sem se spihala... Mogoče bi morala zgoraj dodati, da ni za brat, le za spihat si dušouser posted image ...

Kimica jaz se iz prakse pri prvem spomnim, da smo ga vedno vozili spredaj. Tudi ko smo bili vsi skupaj v avtu.  Ker sem jaz hotela, da sem v kontaktu z malim kričačemuser posted image , ko sem se sama vozila... In se potem navadiš. Pa še airbag bi moral vključiti nazaj tisti, ki bi se sicer spredaj vsedel. Je pa res, da je to pri naših avtih  dokaj enostavno- s ključem. Samo enkrat sem ga dala nazaj- za na morje- in sem jaz sedela zraven...

Otroka pa sem /sva vedno dala v lupinico doma in jo odnesla do avta...

Se pa strinjam, da če imaš izofix, al bazo in to premeščat s sedeža na sedež  ali iz avta v avto je suser posted image . Boš videla pri naslednjem  sedežu... Zato smo mi po lupinici nabavili 2 sedeža za v vsak avto. Sedaj pri tretjem sedežu pa 2 za naju in še enega ima babi- je pa res da tisti  verjetno ni primerljiv varnostno... Je pa boljši kot samo jahač...

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 12.12.2011 22:08:32 >

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3928
12.12.2011 22:06:45   
trnuljčica
Joj ementaler od user posted image možgančkovuser posted image user posted image user posted image :

Ronja drži se,user posted image , ne se jezit- škodi zdravju in lepotiuser posted image , pa kot je Kasija rekla- ona ima prednost!user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3929
12.12.2011 22:07:18   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86
Isofix pa žal ne moremo kupit, ker naši sedeži v avtu niso prirejeni za isofix- je pač avto letnik 2002 ali 2003.. Ta isofix pa naj bi bil primeren za avtomobile od letnika 2005 dalje- kot sem razumela user posted image

Ni toliko odvisno od letnika, veš. Pejd z roko pod naslonjalo sedeža oz. med sedežem in naslonjalom, zadaj in spredaj in če najdeš take železne kaveljčke v obliki črke U, potem imaš možnost namestiti Isofix. Nekateri novejši avtomobili majo dokaj podobno stvar, samo, da je čez še taka plastika, kjer ponavadi piše Isofix in ga takoj vidiš že na stolu. Sem preverila avtomobile letnik 2002 in menda še enega starejšega in oba imata te kaveljčke, tako, da je najboljše, da preveriš konkretno v avtu.
Za samo bazo pa teh kaveljčkov na rabiš, ker se baza pritrdi samo s pasovi. Če najdem kak video, ti pošlem link.

Lp

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3930
12.12.2011 22:23:26   
Kasija
ronja user posted image  

mistica user posted image  karkoli se je že zgodilo, skozi eno uho noter in drugo ven. kaj pa sploh vedo o tebi? nič.

kimica pa vidva bosta doktorirala iz tehle avtosedežev. edino pravilno user posted image . isofix pa preveri, če ga imaš - kot so ti že napisale so to taki kaveljčki.

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3931
12.12.2011 22:40:52   
trnuljčica
IZVIRNO SPOROČILO: Mistica

Isofix pa žal ne moremo kupit, ker naši sedeži v avtu niso prirejeni za isofix- je pač avto letnik 2002 ali 2003.. Ta isofix pa naj bi bil primeren za avtomobile od letnika 2005 dalje- kot sem razumela user posted image

Ni toliko odvisno od letnika, veš.

Res je. Moj prejšnji avto je bil 2004 in je imel Isofix.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 12.12.2011 22:43:33 >

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3932
12.12.2011 22:41:54   
pathra
Ja ta sladkor je res en višek znanosti hehe... Miami.. mislim da je res problem da ti inzulin prepočasi deluje, ni druge razlage. Glede kosila pa si jaz vedno privoščim.. sem jedla že raviole, pražen krompir, njoke, tudi v restavracije sem že šla na kosilo.. pa je blo v redu.. tako da če ti kosilo ne povzroča težav si tudi ti privošči..

Kaj vi si morete še ketone merit.. meni pa tega niso dali za merit.. razumi ti te razlike v praksi... morem pa rečt da so v kp kar v redu te diabetologinje.. nič preveč ne komplicirajo.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3933
12.12.2011 22:46:34   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Kimica jaz se iz prakse pri prvem spomnim, da smo ga vedno vozili spredaj. Tudi ko smo bili vsi skupaj v avtu.  Ker sem jaz hotela, da sem v kontaktu z malim kričačemuser posted image , ko sem se sama vozila... In se potem navadiš. Pa še airbag bi moral vključiti nazaj tisti, ki bi se sicer spredaj vsedel. Je pa res, da je to pri naših avtih  dokaj enostavno- s ključem. Samo enkrat sem ga dala nazaj- za na morje- in sem jaz sedela zraven...

Otroka pa sem /sva vedno dala v lupinico doma in jo odnesla do avta...

Se pa strinjam, da če imaš izofix, al bazo in to premeščat s sedeža na sedež  ali iz avta v avto je suser posted image . Boš videla pri naslednjem  sedežu... Zato smo mi po lupinici nabavili 2 sedeža za v vsak avto. Sedaj pri tretjem sedežu pa 2 za naju in še enega ima babi- je pa res da tisti  verjetno ni primerljiv varnostno... Je pa boljši kot samo jahač...

Ehhh, mi tega ključa nimamo, tako, da je potrebno ročno- roko nekam zatlačit.. To zna moj boljše user posted image
Ma, mi ne bomo kupovali 2 avtosedežev, ker moj avto je bolj družinski tako, da, če gremo kam skupaj, bomo pač z mojim šli.. Moj ima svoj avto, bolj za privatne in službene zadeve.. hehe user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3934
12.12.2011 22:50:37   
kimica86

Ni toliko odvisno od letnika, veš. Pejd z roko pod naslonjalo sedeža oz. med sedežem in naslonjalom, zadaj in spredaj in če najdeš take železne kaveljčke v obliki črke U, potem imaš možnost namestiti Isofix. Nekateri novejši avtomobili majo dokaj podobno stvar, samo, da je čez še taka plastika, kjer ponavadi piše Isofix in ga takoj vidiš že na stolu. Sem preverila avtomobile letnik 2002 in menda še enega starejšega in oba imata te kaveljčke, tako, da je najboljše, da preveriš konkretno v avtu.
Za samo bazo pa teh kaveljčkov na rabiš, ker se baza pritrdi samo s pasovi. Če najdem kak video, ti pošlem link.

Lp

Smo že ugotovili, da nima isofixa.. Je moj mehanik, popravlja avtomobile, prodaja avtomobile itd.. Tako, da smo že to prečekirali.. hehe user posted image Za bazo pa že vem, ja..

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3935
12.12.2011 22:59:00   
Kasija

Lp

Smo že ugotovili, da nima isofixa.. Je moj mehanik, popravlja avtomobile, prodaja avtomobile itd.. Tako, da smo že to prečekirali.. hehe user posted image Za bazo pa že vem, ja..

kimica čisto si me zavedla s svojimi vprašanji. sem že razmišljala ti rečt da dej to svojmu za domačo nalogo, da porihta lupinico. potem sem pa razmišljala, da je najbrž kaj filozofskega po poklicu, pa da ne boš jezna user posted image  on pa avtomehanik - sem udarila mimo user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3936
12.12.2011 23:02:15   
trnuljčica
Aha, mi moramo imeti vsaj 2 sedeža zaradi služb. Pa še tako mora babi vsaj 1 x tedensko po njega v vrtec... 1 sedež vsaj 3 x tedensko ne bi na noben način šlo skozi...

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3937
12.12.2011 23:06:35   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

kimica čisto si me zavedla s svojimi vprašanji. sem že razmišljala ti rečt da dej to svojmu za domačo nalogo, da porihta lupinico. potem sem pa razmišljala, da je najbrž kaj filozofskega po poklicu, pa da ne boš jezna user posted image  on pa avtomehanik - sem udarila mimo user posted image

Hehehe.. Ja, kaj čmo user posted image Bo on pogruntal vse kako mora kam it, ma tudi on ni vedel, da mora bit otrok obrnjen v nasprotno smer vožnje..

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3938
12.12.2011 23:11:30   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Aha, mi moramo imeti vsaj 2 sedeža zaradi služb. Pa še tako mora babi vsaj 1 x tedensko po njega v vrtec... 1 sedež vsaj 3 x tedensko ne bi na noben način šlo skozi...

No ja, midva osebno bova imela samo enega, ker prvo leto, ko bom zaprosila za skrajšan delovni čas (4ure), tamale ne bova dala v vrtec.. Če pa bo katera od babic želela imeti avtosedež, naj kar kupi.. hehe user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3939
13.12.2011 8:34:01   
miami10
ronja-kako te razumem..upam da to uspe tudi meni danes...sem itak komi do sem prisla ker me tako f**** bolijo kosti, da nisem nic skoraj spala, pa je blo zdej 1 teden ok. Zdej sem ze tu in cakam, in prov cutim kako noro visok je moj sladkor ker mi je prov slabo in kr bruhala bi...
Pathra-ja ocitno tale moja slinovka zjutri cist crkne...danes me ne dobo odpravli dokler mi ne dajo konstruktivne resitve za moj problem in da ga resijo...ker me vse skupaj ubija...visoki sladkorji tko kot sem zgoraj napisala, hipe si tut ne zelim vec, vsi rezultati nad 6,6 me skrbijo in obremenjujo...adijo pamet...ja ketone si pa moram se vedno merit 2x dnevno...
MOJ DAN-vstanem zmerim sladkor, pojem ferum lek in kozarec limonade, cez 10min si dam insulin, vmes si zmerim ketone, 20min po insulinu spijem magnesol in jem zajtrk...zjutri mam vec dela kokr ce bi v sluzbo hodila...grrr
javim kaj sem opravila...lp

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3940
13.12.2011 8:53:57   
ronja
kimica, če otroka ne misliš met v lupinici sicer (kar ni preveč priporočljivo, ker so tam slabo predihani), potem je pravilno zapeta lupinica čisto varna. Isofix je fajn, ampak če ga nimamo, pač ne pride v poštev. Je pa pravilno zapeta ravno tako varna. Najboljše je, da maš lupinico v avtu in je ne vlačiš okoli, otrok ej tako rajši v naročju kot v tistem not, pa itak je fajn, da so čim manj not, če so pač normalni otroci, kar računamo, da bojouser posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3941
13.12.2011 8:57:35   
ronja
In sva z dragim razmišljala, da res kupiva tisto ogledalce, da bova lahko imela otroka pod nadzorom..

Meni so ta ogledalca fajn. Sem mogoče mal trapasta, čisto priznam, ampak sem bolj mirna, če vidim, kaj se dogaja zadaj in se potem ne obračam nazaj, kar je gotovo bolj varnouser posted image . Jaz imam zdaj dve taki ogledalci, zato da vidim obe tamali (ker sta vsaka na eni strani avta trenutno, potem bo itak cela zadnja klop zasedena). Če ju kam sama peljem, je meni to ful lažje - da vidim, a je katera zaspala, ali kaj prčka, ko je Ronja parkrat poskusla dat roko izpod naramnice, sem jo lahko takoj ful najurila in smo to v kali zatrliuser posted image ipd... Skratka - čeprav je to res "nepotrebno", je pa meni fajn.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3942
13.12.2011 9:21:54   
ronja
Kako se počutiš sedaj?

Trenutno nimam popadkov, sem jih pa mela včeraj zvečer, samo ne tako redne in so se umirili, hvalabogu. Sicer sem nekje vmes: malo zaskrbljena, malo še vedno jezna, ker se mi zdi, da me nihče ne razume, malo žalostna (glej prva dva razloga, zakajuser posted image ), malo sem pa že bolj pomirjenauser posted image . Ampak kot pravijo Stonesi: you're not the only one with mixed emotions... In oni že vejo (so moj omiljeni banduser posted image ). Brez glasbe bi pa guznila.

jem dietni zajtrkuser posted image : jogurt, ovsene kosmiče in borovnice - to mi je na srečo zelo všeč in bi lahko jedla velikokratuser posted image , tako da tega se ne bom naveličala do konca, po mojeuser posted image . Sicer bi bila ga. diabetonelogična zelo vesela, ker sem že kar konkretno shujšala - danes sem imela 67,0 in za to cifro nisem več upala, da bi jo videla pred porodom (sem pa upala, da je po porodu tudi ne bom videla, sevedauser posted image ).

Sicer pa sem imela danes tudi jaz zelo negativno izkušnjo v porodnišnici v LJ na pregledu. Ne bi zgubljala besed o tem!

mistica, ti se kar razpiši! Verjemi, da je boljše dat IZ sebe, pa čeprav zato kdaj malo težiš ljudem okoli sebe! Ampak vsaj ne tlačiš v sebi, ker itak enkrat pride na dan in vruhne kot nekaj čisto tretjega, dostikrat pa pri tem nasrka kak čisto nedolžen človek, ki ga najuriš za brezvezeuser posted image (poznam, moja mami je bila taka - so jo v službi razpenili, nadrla je pa nas doma - sem si obljubila, da jih bo pri meni fasal tisti, ki me je razbesnel in se tega držim - zato sem se pa lepo skregala z ga. diabetonelogično, ker nisem hotla bit potem sitna do otrok. meni to kar laufauser posted image ).

Jaz sem danes user posted image . Ne vem kdaj sem bila takšna nazadnjeuser posted image Če mi katera razloži z luno, konstelacijo zvezd... bom vesela.

na luno in konstelacijo zvezd se ne spoznam, lahko ti pa razložim čisto biološko: hormoni, nosečnost,... pa touser posted image , Pa dodaj še bolnega otroka in kup problemov zaradi enih blesavih staršev... pa maš zmagovito kombinacijo za eno tigricouser posted image

Pa še mali je zbolel. Tu sem še 3x bolj user posted image . Ne vem na koga bolj. Na neodgovorne starše, ki po 2 tedna zdravijo otroke v vrtcu s kašljem, da bi ga še jaz pogledala. Al na tiste v vrtcu, ki kot so mi rekli ne morejo nič, če nima vročine, pa pazite predlagali, (lani), če jim jaz sama rečem...

Joj, kako te razumem! Ker to se REEEEES FUUUUL pozna! Pri nas sta bili 2 leti NON STOP bolani! NON stop! Sploh se nista mogli čisto pozdravit, ker sta po 1 ali 2 dnevu v vrtcu spet zboleli! in VEDNO je najprej zbolela Ronja! Vedno! Pa je Lejla mlajša... Ampak Ronja je bila do letos v skupini, kjer so starši v vrtec ves čas vozili bolane (to še vedno delajo, zato recimo zadnjič samo njihova skupina ni imela delavnic v vrtcu, ker so bili samo 3je otroci v vrtcu). In sta vzg. na sestanku povedali, da otroci povejo, da jim je mami dala ponoči calpol, pa jih potem zjutraj pripeljala v vrtec, pa da naj prosim povejo, če je otrok bolan, da vsaj ne bosta šli z njimi na Grad, ker se je že zgodilo, da po 5 otrok ni moglo nazaj, ker so bili čisto bolani in izmozgani. Tako da če že pripeljejo bolane, da naj vsaj povejo, da bojo ostali not... Tak da... Poleg tega si lahko videl bolane otroke v garderobi, včasih so se mi v dno duše zasmilili! Kako lahko daš takega v vrtec??? Ko sem Ronjo uvajala, je bila tam ena punčka, ki sta ji vsake pol min. brisali nos, čisto rdeče učke od vročine, ves čas je spraševala, kdaj pride oči... Meni se je srce trgalo! In NE, to ni bil samo moj občutek. Ko sem parkrat izpostavila ta problem, so bili itak vsi prepričani, da so njihovi otroci skoz zdravi (japajade), vzgojiteljici pa sta se vedno čudili, kako to, da Ronja zboli, saj v vrtcu so zdaj vsi zdravi, razen tistih dveh, ki sta pa itak skoz bolna v vrtcu. Ja, ko da je virusem kaj mar, da so že parkrat preskočili iz ene osebe na isto drugo osebo. Mislim - kak argument! "Ja, pa saj so vsi zdravi, razen pač tistih dveh, ki sta itak skoz bolna..."
Skratka: jaz sem zdaj fuuuuuuul zadovoljna z novo skupino! ROnja je NEPRIMERNO MANJ BOLNA, prvič se je tudi zgodilo, da je najprej zbolela Lejla (je pa pri njih res ful razsajalo v skupini, malo od stresa, ker so jim skoz menjali vzg. in je bil čisti kaos in so praktično vsi zboleli, samo ne vsi na1x) in se je od nje nalezla še Ronja (tega skor ne mroeš preprečit - saj takrat vedno paziva, da ne bi pili iz istega kozarčka, da da bi ena dotaknila robčka od druge (moraš bit pa ful pozoren, ker bolani otroci pač skoz smrkajo), itd... Samo se itak tok prelupčkata, da vse skup nima velikega efektauser posted image .

Ronja drži se,user posted image , ne se jezit- škodi zdravju in lepotiuser posted image , pa kot je Kasija rekla- ona ima prednost!

Ma, klinc, dol mi visi za lepoto zdajuser posted image . Zdravje pa ne bi škodilo. Ampak se mi zdi, da če ne bi  pop*, bi to cijazenje h ga. nelogični še precej bolj škodilo mojemu/njegovemu zdravju... Tako da - bitke moraš znat zbirat, pravijo, ta je čisto ok, da je bilauser posted image .

morem pa rečt da so v kp kar v redu te diabetologinje.. nič preveč ne komplicirajo.

Faušuser posted image : pri nas imajo tak sloves, da ti čisto vsak reče, da ne povej po pravici, pa delaj po svoje, celo zdravniki! VSI drugi zdravniki!

ronja-kako te razumem..upam da to uspe tudi meni danes...sem itak komi do sem prisla ker me tako f**** bolijo kosti, da nisem nic skoraj spala, pa je blo zdej 1 teden ok. Zdej sem ze tu in cakam, in prov cutim kako noro visok je moj sladkor ker mi je prov slabo in kr bruhala bi...

user posted image user posted image user posted image Drži se punči! Maš moj blagoslov, da ga. diabetonelogični pokvariš še ta dan (ker jaz sem ji baje pokvarla včerajšnjega - no, the feeling was mutualuser posted image )

Pathra-ja ocitno tale moja slinovka zjutri cist crkne...

Jaz moram tudi za zajtrk malo bolj pazit, za malice in povečerjek lahko žrem pa čokolado, pa po pol ure mam cuker super! PO moje je to zato, ker pač nekateri ljudje nismo navajeni zjutraj toliko jest in rabimo čas, da se zalaufamo. vsaj jaz sem bila vedno taka, nisem marala zajtrkov oz. sem jih imela kasneje. Potem te pa silijo z nekim svojim sistemom in se čudijo, če ne dela.user posted image Ja, nismo vsi isti, a ne?
danes me ne dobo odpravli dokler mi ne dajo konstruktivne resitve za moj problem in da ga resijo...

keep to that!
Aja, pa mogoče bi lahko magnezij v kaki drugi obliki pila, magnesol baje ful dvigne cuker, vsaj nam so ga prepovedali...

.zjutri mam vec dela kokr ce bi v sluzbo hodila...grrr

Jp. Vsekakor je pa v službi bolj zanimivo in glih 10000x bolj logično vse skupuser posted image

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3943
13.12.2011 9:43:28   
urshek
Mistica, tudi js mam slabo izkušnjo z LJ. Sem bila v petek pri njih, ker sem imela popadke na 3minute. In sem prišla tja, so me priklopli na CTG (ki je celih 20min. piskal), me je potem še zdravnica pogledala in rekla, da mi ni nič in naj grem nazaj v Cerknico. Sem šla še v Postojno po drugo mnenje in so bli res popadki. MV je 16mm in lijak 7mm. In sem bila pri njih 3 dni. Dobivala sem Spasmex inekcijo na 8ur, da so se popadki umirili. Ampak mi ni nič... user posted image
Lupinca - od mojga nečak je star 11 mesecev in se je poslovil od lupince. Na eni strani mu noge štrlijo dol in na drugi strani mu glava gleda čez. Za te lupince je res čist odvisno.

< Sporočilo je popravil urshek -- 13.12.2011 9:49:11 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3944
13.12.2011 10:01:55   
ronja
Dobivala sem Spasmex inekcijo na 8ur, da so se popadki umirili. Ampak mi ni nič...

Meni v Lj. kot rečeno niso dali nič. Da so popadki, so pa celo naši ugotovili, ampak ga. diabetologinja pa vseeno boljše ve, kaj je bilo, ker itak ni bil porod, torej niso bili pravi popadkiuser posted image . Ok... in jaz naj temu bitju neumnemu zaupam al kaj? Saj se morate hecat...

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 3945
13.12.2011 10:14:13   
urshek
Res sem hvaležna za postojnsko porodnišnico! user posted image

< Sporočilo je popravil urshek -- 13.12.2011 10:15:13 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3946
13.12.2011 10:31:49   
ronja
kasija, a si se ti navduševala nad hiškami za punčke? Lej, kaj sem našla! Kaj takega bi rada kdaj nareidla svojima malima (oz. svojim malim, če bo tudi mali navdušen):
http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=395400.0
Po moje bi jima kar dogajalo... Ampak čeprav je majhno, vseeno ne bi meli kam dat... Pa dokler bo Svit še zelo mali, je mogoče boljše, da ni preveč takih tini mini reči okoli, da ne bi česa v usta nesel (saj veste)... Čez kako leto bo pa tole verjetno pri tavelikih še vedno aktualnouser posted image . Zdaj itak ne morem kaj takega naredit (oz. boljši izraz - ne bi bilo varnouser posted image ). Je pa kulska, ne?

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 3947
13.12.2011 10:34:46   
ronja
Aja, sem ugotovila, da čez vikend nisem nič napisala, kako smo se imeli, ker je bil ponedeljek potem tak, da je vse skup malo zasenčiluser posted image . No, bilo je fajn:
V soboto smo imeli dedka Mraza pri njegovih in sem bila letos zelo lepo presenečena, da nismo dobili nobenih glomaznih igrač, skoraj nič plastike (dve barbiki, ampak sta vsaj mali, še dobro, da so tako suhe ) in pa ne morete verjet: nič sladkarij! MOgoče so bili solidarni, ker so vedeli za mojo sladkorno . Malidve sta dobili zimska pajaca za ven (je tašča vprašala, kaj rabita in sem povedala, da to in je iskala in našla:), pa eno igrico, 2 barbiki, pa ene stenske nalepke. Nič glomaznega, kar ne bi imeli kam dat .
Ampak sem pa dobila ful lepega blaga od svakinje! Vsa vesela!!! Pa od tašče in tasta smučarske rokavice, kar sem si zaželela (so fajn, pa vprašajo, če mamo kake želje). Ker pozimi zna bit na biciklu (in tudi sicer) hudičevo mraz, jaz imam slabo prekrvavitev okončin (nizek tlak) in zato mrzle roke in ne bi rada Svitka mrazila s svojimi ledenimi rokami... Tako da bo tole super:).

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3948
13.12.2011 11:02:16   
kokosh
Včeraj je bil pa res en nosečniški dan :D Na pregledu smo ugotovili, da naš fant raste in je z mamo vse ok. Ko berem o vaših tegobah, se počutim kot traktor (RR 120/70, hgb 130, +7kg, spanje super, nič nočnega obiskovanja wcja,  skratka - nobenih sitnosti).

Porabila sem zadnje bone od oktobrske akcije v BC in ne samo to - klonila sem in naročila globoko košaro za Mutsyja. Pride enkrat naslednje leto, upam, da čimprej po novem letu (konec januarja bi šli mi že ven). Sicer imam ob nakupu nove košare grozljivo slabo vest, ker me bo barvna skladnost vozička stala 160 eur. Tolažim se s tem, da z MM doslej nisva pretiravala pri nakupih za dojenčka (posteljica, košek in cunjice so družinska dediščina, glavnina vozička pa je prijazno darilo bodočih starih staršev).  Je pa to slaba tolažba, medtem ko se na balkonu sonči originalni tripp trapp, babybjornov kenguru pa bo pripotoval do naju med prazniki (auč, ja).

MM je opravil tečaj za očete in prav uživa v tem, da je bil eden najmlajših bodočih očetov. Mojo slabo vest pa tolaži z nagajivim nasmeškom, da je tole najin prvi, nikakor pa ne zadnji otroček :D

Zdaj upam le še, da malček počaka pri meni do naslednjega leta. Tole 2011 je bilo za naju zares zares noro - MM je diplomiral in se zaposlil, odločila sva se za otročka in se poročila (končno :D), jaz pa sem se preselila. Naj ostane še kaj za naslednje leto :)

< Sporočilo je popravil kokosh -- 13.12.2011 11:03:20 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3949
13.12.2011 11:19:13   
ronja
Sicer imam ob nakupu nove košare grozljivo slabo vest, ker me bo barvna skladnost vozička stala 160 eur.
hehe, če se boš ti zato bolj fajn počutila, se splača. Če bi te vsak dan jezilo barvno neskladje, ko bi šla ven, pa tudi ne bi bilo fajn. POleg tega - kdo pravi, da bo ta voz samo za 1 otroka? Če strošek razdeliš na 2 ali 3 ali še več delov... bo strošek vsakič manjšiuser posted image In mogoče boš lahko komplet ugodneje prodala kot vsako posebej, če boš prodajala kasneje voziček.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Nosečniški testi
ninicananica

Na podlagi česa se odločite za nakup določenega nosečniškega testa?

reklama (8%)

cena (39%)

zanesljivost (42%)

svetovanje/priporočilo (5%)

blagovna znamka (6%)

Število vseh glasov: 121

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!