kimica86
|
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1 Če je baza namenjena tudi za avtosedež skupine I, se pravi 9-18 kg, oziroma pribl. 9 mesecev do 3 let, se le-ta namesti v smeri vožnje. Različno je narejen del sedeža, ki pride v bazo, ne pa baza. Baza samo olajša pripenjanje. Iz zavoda za varnost v cestnem prometu so nas opozorili, da je pri bazah, ki nimajo noge (podstavka) oziroma niso isofix še vseeno potrebno napeti prečni oziroma zgornji del pasu preko dela lupinice, ki je pod glavo otročka, saj sicer zadeva ni zadosti stabilna. Kimica: HB si svoje želje oziroma pomisleke izrazila tukaj, preden je šlo kaj narobe v avtu. Sama varnost v avtu, sploh otrok, jemljem zelo resno, zato tudi sledim zadevam (npr. testi avtosedežev), striktno upoštevam navodila proizvajalca za uporabo avtosedežev, zelo uporabni pa so tudi nasveti Sveta (zavoda?) za varnost v prometu (ali kako so že?), ki ti povejo tudi praktične trike, ki jih sicer moraš ugotoviti sam. Ob nepremišljenih starših, dedkih ipd. ki po nepotrebnem izpostavljajo otroke tveganju, ker je njim tako bolj prijetno, enostavno, ali se enostavno o tem niso informirali me pa pač popade jeza. Sem videla otroke, ki so bili poškodovani zaradi tega in so se mi preveč smilili, da bi lahko to stoično prenesla. Oziroma ne povedala tega, kar se mi zdi res pomembno na čustveno obarvan in zato bolj zapomnljiv način. Se opravičujem , če je bila za koga moja jeza prehuda. Torej, je potrebno kupit bazo, ki je primerna tudi za avtosedež skupine I?! Kar se tiče testov avtosedežev, tega res nisem spremljala.. Imamo pač komplet od Peg perego.. Tako smo kupili vse v kompletu in upam, da je dober.. Je pa res, da je varnost najpomembnejša, zato sem pa tukaj in sprašujem za mnenje.. Nisem pač vedela, da mora bit otrok obrnjen na drugo stran.. Predstavljala sem si, da pač svojega otroka moraš videt kaj počne zadaj.. Zato se pa zahvaljujem za vse podatke in je prav, da nas tašni kot si ti, ki poznajo zadeve popravijo, če delamo karkoli narobe
|