|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
11.12.2011 16:30:58   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

A lahko prosim posreduješ kakšen link, da si pogledam kako to izgleda? me resno zanima in zveni dobro.

http://babyotroskatrgovinamiska.eu/index.php/sl/75-ISOFIX-Base-0-1/116-Podnozje-baze-nastavljiv.html#.TuTK-GPPE0w

Nekaj podobnega temu.. U glavnem, ko greš v trgovino za otroke (baby center, pikapolonica..) vprašaš po tem.. Rečeš baza za avtosedež, ma ne isofix s tistim podaljškom.. Baza se poveže z varnostnim pasom..

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3851
11.12.2011 16:36:03   
vijolica2
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

A lahko prosim posreduješ kakšen link, da si pogledam kako to izgleda? me resno zanima in zveni dobro.

http://babyotroskatrgovinamiska.eu/index.php/sl/75-ISOFIX-Base-0-1/116-Podnozje-baze-nastavljiv.html#.TuTK-GPPE0w

Nekaj podobnega temu.. U glavnem, ko greš v trgovino za otroke (baby center, pikapolonica..) vprašaš po tem.. Rečeš baza za avtosedež, ma ne isofix s tistim podaljškom.. Baza se poveže z varnostnim pasom..

Hvala. Še eno vprašanje. A v to bazo pašejo vse lupinice?

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3852
11.12.2011 16:40:06   
kimica86

Hvala. Še eno vprašanje. A v to bazo pašejo vse lupinice?

To pa ne.. Moraš povedat katero znamko lupinice imaš in tudi kasneje, ko otrok preraste lupinico in kupiš avtosedež, mora bit iste znamke.. Če maš Peg perego, mora bit Peg perego, če imaš Maxi cosi, mora pač bit Maxi cosi user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3853
11.12.2011 16:47:48   
vijolica2
O hvala ti za vse odgovore. Ampak mislim da se za našo nebo našla ta baza. Imamo voziček baby spa, v katerem smo dobili tudi lupinico in vprašanje da bo na katerega pasala. Škoda. Bomo pa škrata privezovali na klasičen načinuser posted image

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 11.12.2011 16:52:29 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3854
11.12.2011 16:51:24   
kimica86

O hvala ti za vse odgovore. Ampak mislim da se za našo nebo našla ta baza. Imamo voziček babt spa, v katerem smo dobili tudi lupinico in vprašanje da bo na katerega pasala. Škoda. Bomo pa škrata privezovali na klasičen načinuser posted image

Kje ste pa kupli ta voziček z lupinico?? Tam lahko vprašate, če je možno dobit.. Načeloma, vprašati ni greh user posted image Midva imava Peg perego, tako, da bo malenkost lažje..

Neposredna povezava do sporočila: 3855
11.12.2011 16:53:29   
vijolica2

O hvala ti za vse odgovore. Ampak mislim da se za našo nebo našla ta baza. Imamo voziček babt spa, v katerem smo dobili tudi lupinico in vprašanje da bo na katerega pasala. Škoda. Bomo pa škrata privezovali na klasičen načinuser posted image

Kje ste pa kupli ta voziček z lupinico?? Tam lahko vprašate, če je možno dobit.. Načeloma, vprašati ni greh user posted image Midva imava Peg perego, tako, da bo malenkost lažje..

V Lj, te vozičke prodaja privat nekdo doma. Maš prav, vprašati ni grehuser posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3856
11.12.2011 16:58:33   
kimica86

V Lj, te vozičke prodaja privat nekdo doma. Maš prav, vprašati ni grehuser posted image

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3857
11.12.2011 17:00:04   
kimica86
Mi smo pa danes sestavli našo posteljico in previjalno mizico user posted image
Samo še operemo vso robico in pripravimo torbo za porodnišnico in je.. Zdaj sem srečna.. hehe user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3858
11.12.2011 17:01:29   
vijolica2

Mi smo pa danes sestavli našo posteljico in previjalno mizico user posted image
Samo še operemo vso robico in pripravimo torbo za porodnišnico in je.. Zdaj sem srečna.. hehe user posted image

Dober občutek a ne?user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3859
11.12.2011 17:15:58   
kimica86
Super občutek user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3860
11.12.2011 17:24:49   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Kako to misliš? Saj vsak otrok, dokler ne drži sam glavice, mora biti obrnjen nazaj, da gleda v sedež. Drugače ne gre.

Jaz hočem videt svojega otroka v sedežu kaj počne, tako, da gledanje nazaj proti prtljažniku ne pride v poštev.. Itak je v svoji lupinici in je vseeno kam je obrnjena.. Midva želiva, da je obrnjena v svoji lupinici tako, da jo vidimo..

Mi imamo tudi to bazo, ampak še vedno trdim, da je treba imet lupinico obrnjeno tako, da otrok gleda nazaj. To pa zato, ker nima še utrjenih vratnih mišic in bi mu ob trku zlomilo vrat. Če bi ga rada gledala, kaj počne, se v Pikapolonici kupi tako ogledalo, da ga vidiš. No, saj imajo še kje drugje, ampak za tam sem sigurna.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3861
11.12.2011 17:36:07   
Trobentica_
Kako to misliš? Saj vsak otrok, dokler ne drži sam glavice, mora biti obrnjen nazaj, da gleda v sedež. Drugače ne gre.

Jaz hočem videt svojega otroka v sedežu kaj počne, tako, da gledanje nazaj proti prtljažniku ne pride v poštev.. Itak je v svoji lupinici in je vseeno kam je obrnjena.. Midva želiva, da je obrnjena v svoji lupinici tako, da jo vidimo..

Mi imamo tudi to bazo, ampak še vedno trdim, da je treba imet lupinico obrnjeno tako, da otrok gleda nazaj. To pa zato, ker nima še utrjenih vratnih mišic in bi mu ob trku zlomilo vrat. Če bi ga rada gledala, kaj počne, se v Pikapolonici kupi tako ogledalo, da ga vidiš. No, saj imajo še kje drugje, ampak za tam sem sigurna.

Tudi nama je prodajalka, ko sva kupovala voziček rekla, da mora biti dojenček v lupinici obvezno obrnjen kontra iz istega razloga - zaradi varnosti, če se karkoli zgodi. In niti nisva kupovala baze, ker ima lupinica itak nastavke in jo s pasovi pripneš.

< Sporočilo je popravil Trobentica_ -- 11.12.2011 17:46:50 >

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3862
11.12.2011 17:42:20   
Trobentica_
A ve mislite vzeti s seboj v P tudi vaše navadne sp. hlačke? ali samo tiste za 1x uporabo?

Jaz bom imela v P tiste za 1x uporabo, zraven "oblačil za domov", pa bom imela tudi ene svoje sp. hlačkeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3863
11.12.2011 18:24:08   
Glamur 11
ooooo kako ste pridne s pisanjem in pripravami.
da se jaz malo javim, ko je vijolica sprasevala ce katero ze kaj 'trga' moram rect da mene ze mocno trga al se bo izsoo vse do PDP 2.1.11. sicer so oblacila oprana in najboljsa sestrica ter bodoca teta jih je tudi ze vse lepo zlikala, kozmetika nakupljena in tudi lupinica v nizkem startu. sam meni se zdi kot da moram se ne vem koliko stvari uredit :-)
ajbolje da naredim seznam in kljukam - oblect posteljico, cunjice po predalih, napokat torbo.....pabo....user posted image
vijolica- nekaj info glede vprasanj, ki so se mislim da postavila tebi
- oniskovala sem solo za starse v p.NM, kjer sem izvedela da ce je ocka pri porodu dobis poloznico in potem placas, razlika je v ceni in sicer ce je obiskoval solo je 17 eur, drugac pa 25 eur
- moj cuker je ok, sam je pa zanimivo da je v zd nm in bolnici drugacen pristop.....user posted image

o tem da se z user posted image zmenes kaj pametnega pa drzi - midva sva zmenjena da pride januarja - in glede na moj kratki mv ter pocitek od 26. tedna je metoda uspesna', saj bo jutri dopolnjen 37. teden - bravo user posted image -

previjalna - ideja, ki smi jo mi uporabili je da mizar naredi nastavek na obstojeco komodo v spalnici - ce kateri prav pride - nasa komida je bila za previjanje nizka in nekoliko oska tako da bo z nastavkm ok za previjat, en del pa sluzi se kot odlagalna povrsina user posted image

glede pregledov pa so pri nas sedaj ze vsak teden ob petkih, tako da je bil ctg ze dvakrat narejen in je vse v redu in imamo naslednji pregled 16.12.

Lepo pancajte-

Neposredna povezava do sporočila: 3864
11.12.2011 18:28:28   
beti 1
Kimica: da ne boš razočarana, tudi baze za lupinice so tako narejene, da lahko daš dojenčka z lupinico notri pravilno samo tako, da gleda v nasprotno smer vožnje, se pravi v prtljažnik. Ravno zato, ker ljudje niso upoštevali navodil proizvajalcev lupinic in so jih obračali tako, da je dojenček gledal naprej, čemur so sledile hude poškodbe teh otročkov v nesrečah so te baze pravzaprav razvili. Se pravi, da je manj napačnega pripenjanja v avto!!!! Če hočeš gledati svojega otročka med vožnjo, pri kateri bo varen imaš 2 možnosti, ali ga daš na sovoznikov sedež in pač daš izključiti airbag (če ga ne moreš sama s ključem), ali pa pač kupiš za to namenjeno ogledalo, ki ga daš na naslonjalo sedeža in je okrašeno, tako da v pogledu uživa tudi dojenček.
Države S Evrope, ki so na področju varnosti bolj napredne in striktne kot mi se zavzemajo za to, da bi morali otroke do 2 let voziti v nasprotni smeri vožnje.
Kar se mene tiče ne sme biti debate o tem, kaj je bolj pomembno, varnost user posted image  med vožnjo, ali tvoj dober občutek.

Še enkrat: vse jajčke oziroma lupinice so narejene za-to, da se otrok vozi obrnjen v nasprotni smeri vožnje in so za njega varne, samo če se jih tako uporablja.

Če tega ne verjameš pa vprašaj prodajalca v trgovini.

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3865
11.12.2011 19:36:30   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Kimica: da ne boš razočarana, tudi baze za lupinice so tako narejene, da lahko daš dojenčka z lupinico notri pravilno samo tako, da gleda v nasprotno smer vožnje, se pravi v prtljažnik. Ravno zato, ker ljudje niso upoštevali navodil proizvajalcev lupinic in so jih obračali tako, da je dojenček gledal naprej, čemur so sledile hude poškodbe teh otročkov v nesrečah so te baze pravzaprav razvili. Se pravi, da je manj napačnega pripenjanja v avto!!!! Če hočeš gledati svojega otročka med vožnjo, pri kateri bo varen imaš 2 možnosti, ali ga daš na sovoznikov sedež in pač daš izključiti airbag (če ga ne moreš sama s ključem), ali pa pač kupiš za to namenjeno ogledalo, ki ga daš na naslonjalo sedeža in je okrašeno, tako da v pogledu uživa tudi dojenček.
Države S Evrope, ki so na področju varnosti bolj napredne in striktne kot mi se zavzemajo za to, da bi morali otroke do 2 let voziti v nasprotni smeri vožnje.
Kar se mene tiče ne sme biti debate o tem, kaj je bolj pomembno, varnost user posted image  med vožnjo, ali tvoj dober občutek.

Še enkrat: vse jajčke oziroma lupinice so narejene za-to, da se otrok vozi obrnjen v nasprotni smeri vožnje in so za njega varne, samo če se jih tako uporablja.

Če tega ne verjameš pa vprašaj prodajalca v trgovini.

No, no.. Ne se tako jezit user posted image Meni se je zdelo pametno, da pač vidim kaj mi otrok počne- ne moj dober občutek user posted image Sigurno, da je varnost bolj pomembna!! Zdaj me pa zanima še ena stvar.. Ko začne otrok sam držat glavico, npr. po 2 letu, če so vse te baze tako naštimane, da otrok gleda nazaj, potem bo tudi, ko bo star 4-5 let, če bo še vedno v svojem avtosedežu moral gledat nazaj??!! Tega pa še nisem nikjer videla user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3866
11.12.2011 19:50:25   
**Nelly**
IZVIRNO SPOROČILO: Glamur 11

ooooo kako ste pridne s pisanjem in pripravami.
da se jaz malo javim, ko je vijolica sprasevala ce katero ze kaj 'trga' moram rect da mene ze mocno trga al se bo izsoo vse do PDP 2.1.11. sicer so oblacila oprana in najboljsa sestrica ter bodoca teta jih je tudi ze vse lepo zlikala, kozmetika nakupljena in tudi lupinica v nizkem startu. sam meni se zdi kot da moram se ne vem koliko stvari uredit :-)
ajbolje da naredim seznam in kljukam - oblect posteljico, cunjice po predalih, napokat torbo.....pabo....user posted image

Tu pa se še jaz odpišem user posted image user posted image . Nas že "totalno trga"... moj lubi pa že pravi... zdaj bi pa že lahko prijokalauser posted image ... jaz pa pravim, naj kar počaka 2.1.user posted image

glede pregledov pa so pri nas sedaj ze vsak teden ob petkih, tako da je bil ctg ze dvakrat narejen in je vse v redu in imamo naslednji pregled 16.12.

tudi mi smo imeli do sedaj že 2 ctg-ja, naslednjega pa imamo 14.12. (tale podatek je še zate Misticauser posted image ). Zaenkrat je še vse v najlepšem redu... sem prebrala, da nekatere že dol tišči in špika... mene še nič, čisto nič... samo gibe čutim veliko bolj kot sem jih prej, predvidevam, da zato ker ima manj mesta.

(odgovor članu Glamur 11)
Neposredna povezava do sporočila: 3867
11.12.2011 19:56:04   
Trobentica_

...potem bo tudi, ko bo star 4-5 let, če bo še vedno v svojem avtosedežu moral gledat nazaj??!! Tega pa še nisem nikjer videla user posted image

To velja za jajčke oz. lupinice. Ko je otrok starejši itak potrebuje drug/večji avtosedež, te pa so obrnjeni v smeri vožnje.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3868
11.12.2011 20:06:54   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Trobentica_

To velja za jajčke oz. lupinice. Ko je otrok starejši itak potrebuje drug/večji avtosedež, te pa so obrnjeni v smeri vožnje.

Vem, da potrebuje večji avtosedež.. Zato sem pa vprašala kaj narediti v tem primeru!! A se avtosedež (ta večji) ne naštima potem na tisto bazo?? Če se ne, potem mi baza praktično ne pride več v poštev..

Neposredna povezava do sporočila: 3869
11.12.2011 20:49:08   
Trobentica_

Vem, da potrebuje večji avtosedež.. Zato sem pa vprašala kaj narediti v tem primeru!! A se avtosedež (ta večji) ne naštima potem na tisto bazo?? Če se ne, potem mi baza praktično ne pride več v poštev..

No, ne se jezit, saj se samo pogovarjamouser posted image . Bo povedala katera, ki ima že kakšnega otročka oz. ki že ima večji avtosedež in bazo, ampak jaz si predstavljam, da baza ostaja ista, le avtosedež ima tak sistem spodaj, da je obrnjen v smeri vožnje.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3870
11.12.2011 21:08:21   
kimica86

No, ne se jezit, saj se samo pogovarjamouser posted image . Bo povedala katera, ki ima že kakšnega otročka oz. ki že ima večji avtosedež in bazo, ampak jaz si predstavljam, da baza ostaja ista, le avtosedež ima tak sistem spodaj, da je obrnjen v smeri vožnje.

Sej jaz se ne jezim user posted image Samo sprašujem kaj in kako, ker ne vem kako gre, saj bova z dragim prvič starša user posted image
Bomo pa počakali, da nam kašna pove, ki ima izkušnje s temi avtosedeži.. hehe user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3871
11.12.2011 21:17:27   
Kristyz

Meni je tast naštimal ogledalo na zadnjo polico in sem ako otroka videla v vzvratnem ogledalu.....zelo koristno, saj hitro vidiš ko zaspi ali pa ko se samo ne mara vozit in je sitko....
Je pa enkrat tako jokal in po 2 min postal čisto rdeč....sem takoj videla da nekaj ni kul in sem ustavila...

Super uporabno ogledalo....

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3872
11.12.2011 21:44:35   
Kasija
vijolica2 če so tvoji krči podobni lahni elektriki, to še niso popoadki - so predpriprave. jaz jih čutim že kake 2 tedna, tako da ni rečeno, da se ti neznansko hitro bliža porod. prai popadki se začnejo pri vrhu maternice in širijo navzdol, lahko jih čutiš tudi, kot da so v hrbtu in navzdol.

petrai meni je bilo aspirator težko uporabit prav pri novorojenčku, imajo tak mali nosek. mogoče po dveh mesecih. ampak bi ga, če bi bilo nujno. sicer pa ni treba, da otrok sam sedi. v sedeč položaj sem ga dala tako, da ga je mož dal na kolena in naslonil na svoj trebuh.

cocinella meni je kar zdravnica določila datum, ko me je napotila v patološko. ampak prav dolgo pa ne morejo čakat? a ti je povedala, zakaj je otrok toliko večji?

kimica86 avtosedež se naštima na bazo od lupinice - je pač drugačen spodaj. sicer ga nimam, sem se pa enkrat šla pozanimat v trgovino. 

Neposredna povezava do sporočila: 3873
11.12.2011 21:45:00   
beti 1
Če je baza namenjena tudi za avtosedež skupine I, se pravi 9-18 kg, oziroma pribl. 9 mesecev do 3 let, se le-ta namesti v smeri vožnje. Različno je narejen del sedeža, ki pride v bazo, ne pa baza. Baza samo olajša pripenjanje.
Iz zavoda za varnost v cestnem prometu so nas opozorili, da je pri bazah, ki nimajo noge (podstavka) oziroma niso isofix še vseeno potrebno napeti prečni oziroma zgornji del pasu preko dela lupinice, ki je pod glavo otročka, saj sicer zadeva ni zadosti stabilna.

Kimica: HB si svoje želje oziroma pomisleke izrazila tukaj, preden je šlo kaj narobe v avtu. Sama varnost v avtu, sploh otrok, jemljem zelo resno, zato tudi sledim zadevam (npr. testi avtosedežev), striktno upoštevam navodila proizvajalca za uporabo avtosedežev, zelo uporabni pa so tudi nasveti Sveta (zavoda?) za varnost v prometu (ali kako so že?), ki ti povejo tudi praktične trike, ki jih sicer moraš ugotoviti sam.
Ob nepremišljenih starših, dedkih ipd. ki po nepotrebnem izpostavljajo otroke tveganju, ker je njim tako bolj prijetno, enostavno, ali se enostavno o tem niso informirali me pa pač popade jeza. Sem videla otroke, ki so bili poškodovani zaradi tega in so se mi preveč smilili, da bi lahko to stoično prenesla. Oziroma ne povedala tega, kar se mi zdi res pomembno na čustveno obarvan in zato bolj zapomnljiv način.  

Se opravičujem , če je bila za koga moja jeza prehuda.user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu Kristyz)
Neposredna povezava do sporočila: 3874
11.12.2011 21:54:58   
kimica86

Če je baza namenjena tudi za avtosedež skupine I, se pravi 9-18 kg, oziroma pribl. 9 mesecev do 3 let, se le-ta namesti v smeri vožnje. Različno je narejen del sedeža, ki pride v bazo, ne pa baza. Baza samo olajša pripenjanje.
Iz zavoda za varnost v cestnem prometu so nas opozorili, da je pri bazah, ki nimajo noge (podstavka) oziroma niso isofix še vseeno potrebno napeti prečni oziroma zgornji del pasu preko dela lupinice, ki je pod glavo otročka, saj sicer zadeva ni zadosti stabilna.

Kimica: HB si svoje želje oziroma pomisleke izrazila tukaj, preden je šlo kaj narobe v avtu. Sama varnost v avtu, sploh otrok, jemljem zelo resno, zato tudi sledim zadevam (npr. testi avtosedežev), striktno upoštevam navodila proizvajalca za uporabo avtosedežev, zelo uporabni pa so tudi nasveti Sveta (zavoda?) za varnost v prometu (ali kako so že?), ki ti povejo tudi praktične trike, ki jih sicer moraš ugotoviti sam.
Ob nepremišljenih starših, dedkih ipd. ki po nepotrebnem izpostavljajo otroke tveganju, ker je njim tako bolj prijetno, enostavno, ali se enostavno o tem niso informirali me pa pač popade jeza. Sem videla otroke, ki so bili poškodovani zaradi tega in so se mi preveč smilili, da bi lahko to stoično prenesla. Oziroma ne povedala tega, kar se mi zdi res pomembno na čustveno obarvan in zato bolj zapomnljiv način.  

Se opravičujem , če je bila za koga moja jeza prehuda.user posted image user posted image user posted image  

Torej, je potrebno kupit bazo, ki je primerna tudi za avtosedež skupine I?!
Kar se tiče testov avtosedežev, tega res nisem spremljala.. Imamo pač komplet od Peg perego.. Tako smo kupili vse v kompletu in upam, da je dober..
Je pa res, da je varnost najpomembnejša, zato sem pa tukaj in sprašujem za mnenje.. Nisem pač vedela, da mora bit otrok obrnjen na drugo stran.. Predstavljala sem si, da pač svojega otroka moraš videt kaj počne zadaj..
Zato se pa zahvaljujem za vse podatke in je prav, da nas tašni kot si ti, ki poznajo zadeve popravijo, če delamo karkoli narobe user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

meso
čevap

katero meso va je bolše

na žaru (66%)

v pečici (10%)

k kotličku (3%)

v ponvi (4%)

na ražnju (8%)

pohane (9%)

Število vseh glasov: 77

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!