PERSIDA
|
Kopiram od nekod drugod ,ker mi ni dvakrat za pisat Evo preden grem gledat kmeteke še nekaj napišem. Danes imam večer malo za sebe ,ker gospodiča nebi več spala čez dan pol ,pa zvečer čisto izčrpana norita kot pri norcih tak ,da sem jima ob 19 naredila kar zaključek večera ,naredila temo in v 10 minutah ni bilo nobenega.Ne vem od kod energija ,ampak ok.No ,da povem danes smo pekli prve božične kekse za na smreko no več ali manj sta jih bavca izrezovala s svojimi modelčki za plastelin :)))) ,še pomagala dajat v pekač tak,da jaz nisem mela ravno dela :) Moram povedat ,da smo jih delali za na smreko ,ker jaz vsako leto prej postavim smrekico in od vseh keksov je ostala ena žirafa ,en slon ,pa ena zvezdica na vrvici vse ostalo sta pohamsala :)))) Tisti v sklečki niso bili dobri kot tisti na drevesu :)))) Tak,da enih 20krat še jih bomo mogli pečt do božiča :)))) Če,pa katero zanima recept za naše prve kekse je naslednje: 25dag moke mehke,10dag margarine,pol pecilnega praška,2mali jajčki,1žlica limoninega soka,5ml natrena Vse skupaj zmešaš pustiš počivat eno uro,razvaljaš po želji mi smo na 3mm,izrežeš,daš na peki papir ,pečeš pri 180stopinj tako dolgo ,da zarumenijo in vola :)))) V glavnem ustvarjamo na polno.Še dobro ,da je taki čas :) Drugač,pa po dveh dneh vrtca Anže spet driska in bruhanje jaz,pa takoj za njim in sedaj sem tako prehlajena da komaj migam ,ampak se trudimo prebrodit naše viruse. Za jutri,pa tudi gremo malo v družbo tako,da se nekaj dogaja :))) Danes smo bili pozno popoldan zunaj in je bilo tako fajn ko ni pihalo in ni tako mrzlo. Aha še nekaj za včeraj sem prebrala ,da pod pohorje prihaja dedek mraz .Nakar je Tomaž v avtu spal ,ati telefoniral midva z Anžetom ,pa sva bila edina na dedku mrazu :)))))))Nakar greva vprašat v Areno kdaj pride deda mraz in on v soboto.No,pa smo se pa malo na nočni izlet peljali na pohorje:))))) Vidite ,da nm dogaja:))))))))
|