Tečnobica
|
Pozdravljene punce!!! No, pa sem tudi sama pridirkala na ta forum, da podelim nekaj svojih dogodivščin, občutkov, ipd., ki so se mi in se mi bodo pripetile v nosečnosti. Sicer bi se na forum prijavila že veliko prej, pa mi čas tega žalllll ni dopuščal. Moram pa priznat, da ko prebiram vaše občutke, ki vas spremljajo med nosečnostjo se včasih sprašujem, kako je mogoče, da eno malo bitjece - veliko komaj nekaj milimetrov povzroči cel "kaos" v našam teleščku. Ampak očitno tako mora biti Skratka, tudi midva s partnerjem sva tega otročička načrtovala. Sicer sem bila sprva kar malo v skrbeh, saj sem stara 31 let in je to moja prva nosečnost (saj veste kako je ko se ginekologinja, sosedje, babice ipd spravijo nate z vprašanji če razmišljaš o naraščaju,nato pa ti začnejo z biološko uro ipd.- sprva te ne gane, nato se pa človek počasi že res zamisli nad vsem tem obletavanjem). Kljub vsemu omenjeno ni vplivalo na najino odločitev o otročičku. Pa da vam za začetek zaupan eno, kar malce nenavadno zgodbo. 24. 11. 2011 sem ponoči sanjala, da sem naredila test nosečnosti, slednji pa je bil pozitiven. Moje sanje sem takoj zjutraj zaupala svojemu partnetju, ta pa me je samo čudno gledal in se mi smejal. Nadalje sva v dopoldansem času res odšla do lekarne, kjer sva kupila dva testa. Ko sem prišla domov, sem seveda takoj opravila test in ugotovila - noseča sem. Ne vem kako ste ve v istem trenutku odreagirale, ampak jaz sem bila tako šokirana˝, da niti nisem vedela ali se je test zmotil, ali ne. Da bi seprepričala, ali je to res, sem takoj opravila še enega in zopet . O joj, zdaj gre pa zares. Morda sem sprva res malce egoistično odreagirala, ko sem pomislila nič več prostega časa, ter skrb za otroka -sem tega sploh sposobna. Skratka prvih nekaj dni po tem je bilo kar zanimivih in prijeno šokantnih, sadaj sem pa z veseljem že spejela skrb, ter odgovornost do tega bitjeca, ki veselo raste v meni. Po mojih izračunih bi moral biti star že okoli 7 tednov, saj sem dobila zadnjo 17.10.2011, pri čemer sem preko tabel, ki so nam na voljo tudi že izračunala D dan in sicer 25. 7. 2012. Glede prvega pregleda sem bila tudi sama zelo presenečena, saj sem naročena šele 19. 12. - 9. teden. Moram pa vam zaupati, da je v moji glavi cel kaos - pred 2-ma mesecema sem se preselila iz Lj v Mb, prejšnji teden podpisala kartoteko za osebnega zdravnika, se po telefonu naročila, da pridirkam na pregled k ginekologinji, ki jo bom videla prvič v življenju, v torek spoznam celo mojega novega zobozdravnika - bravo jaz , da o vsakodnevni 4 urni vožnji iz Mb do Postojne - kjer službujem ne govorim. Prizeneseno mi je vsaj z bruhanjem in drugimi hujšimi nosečniškimi težavami, s katerimi se trenutno spopadajo ene izmed vas bogih . Držim pesti za vas, da bo vse OK!!!! Moje težave - občasna slabost, napihnjenost, velikaaa psihična občutljivost (sem tečna kot....) - no, to je pa to - ni veliko a ne Ufff... zdaj pa dovolj nakladanja!!! Imam kar dober občutek, ker sem se vam pridružila in zaupala mojo skrivnost, ki jo malokdo pozna Bodite pridne!!!!
|