|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
1.12.2011 9:27:09   
cokolino
Jutro,

tudi meni otrduje trebuh in to že od kakega 16.tedna, pa pijem magnesol, 3krat na dan, sej ne vem, če kej pomaga, škodi pa tudi ne. Sicer otrdi in pol na hitro popusti, to so baje lažni popadki oz. pripravljanje maternice na porod.

No jst pa sem bila prejšnji torek sprejeta v bolnico zaradi bolečin v trebuhu, bolelo me je spodaj in sploh ni popustilo, sicer bolečina ni bila ne vem kako močna, ampak zelo neprijetna. Pa mal me je panika prijela. No ko sem prišla u bolnico, so me pregledali, in ugotovili da mam unetje mehurja. Tako da sem bila do nedelje v bolnici, na antibjotikih. Najprej je blo rečeno da bom noter vsaj še 2tedna, ker mam skrajšan MV in vsak večer imam težek trebuh, pa dol me tišči. No pol v nedeljo pa so mi rekli, da naj grem domov, s tem da čim več počivam. 

Kar se tiče belega toka, jst ga mam non stop, je pa brez vonja, v nosečnosti naj bi bilo to kar pogosto, čeprav jst ga imam tako, ali drugače. Če pa ima izcedek vonj, znajo bit glivice.

Trebuh tudi meni se zdi da mam vsak dan večjega in čisto vsaka stvar me tišči, tako da ko nosim pajkice (nosečniške), si jih kar zavijem dol, pod trebuh, ravno tako kavbojke. Najraje bi odrezala tisto dodatno blago za trebuh, ker me res nervira.

Kg do sedaj sem pridelala 4kg, sicer apetita res nimam, pa moram jest po male obroke, drugače mam občutek, da mi bo želodec razneslo. Sem pa potem tolko bolj pridna pri čokoladah, lahko celo zmažem, pa me nič ne tišči user posted image

Nekatere ste govorile o nizkih pritiskih, jst ga mam na splošno 90/55, no ko mi pade ta spodnji pod 50, pa sem res ko cunja, drugače pa tega sploh ne občutim, je pa nizek pritisk velikooo boljši, kot visok. Mam pa zato srcni utrip vedno okoli 100.

To je to od mene, pa en lep sončen pozdravček iz mojga konca

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
1.12.2011 9:35:18   
Jassika
pattyka za otrdevanje (Ki je, kot so že rekle predhodnice, normalno) lahko popiješ kako magnezijevo tableto (ala magnesol), če gre pa prav za krče pa buscopan, ampak tega ti predpiše G, po mojem (meni so ga). No če bi bli pa krči hudi, pa seveda k G.
babice & dedki sm zanč pozabla pristavit piskerček. Ne vem, a smo "ta mlade" res tko zaj user posted image ratale, al so naše tašče, tasti, mame ipd res bolj vtikajoči. Tudi jaz se moram pri vseh "pogajat" kaj in kako. S tem, da pač svoji mami komot vse rečem in upošteva (vsaj kadar sem jaz zraven), medtem ko tašča pa me ne šmirgla 5 % ko si nekaj zamisli po svoje. Pa ne narobe razumet, zelo jo cenim in je fejst ženska, ampak ima svoj prav. Nič narobe, ampak ne glede vzgoje mojega sina. Včasih dobim občutek, da zase misli, da bi šlo njej bolje od rok user posted image oz. da ve bolje?? In potem tudi malo bolj na "trdo" kaj rečem, da se ustavi. Ampak hb ni zamerljiva in gremo lepo naprej, kot da nič ni bilo. Do naslednjič user posted image
trebuh ja veliki so že, a ne? Sploh tiste, ki ste noseče 2 (ali več), je razlika od 1 očitna a ne? No,mogoče ne za vse, ampak jaz sem mela pri sinku tak trebuh 1 mesec kasneje user posted image Ampak to res nima veze, ker z malo vaje in pravilno prehrano po porodu vse gre user posted image - vsaj za večino!
alna a meja za cukr je zdej 5,1? Pišuka, ko mi je sestra pri G rekla daje 5,2 sem se zasikirala, ker ga doma večkrat merim in mam zjutrej visokega (5,4-6,0 user posted image ) Zdej pa samo upam, da mi narobe kaže aparat in da ne bo panike. V 1 user posted image sem imela 50 OOGT pozitiven, potem pa 100 g negativno - vse OK, kar se zgodi zelo redko, ampak itak da se meni je user posted image . HB. Če si mela 5,0 te ne bojo nikamor več pošiljali in si lahko mirna, je OK. Je bil malo višji, ampak ne preko meje, kar je važno. Ko sem bila jaz pred 2 leti, je bila meja na tešeče 5,4...
No, zdej bom imela do 20.12 malo več časa, ker sem doma, potem pa upam, da grem spet malo delati. Lepo bodite, načvekajte kaj, da bom mela kaj brat user posted image

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
1.12.2011 10:10:28   
Polzi
hov hov - jz tud nosim legice in so mi tko fajne. kupla sem jih v H&M, ker so nosečniške in so višje. Pojdi tja pogledat in jih probaj.
1x na teden dam kavbojke gor in mam čist dost - tud nosečniške me tiščijo, ker  nosim bolj nizko in mi ne pašejo ko sedim.

trebuh - meni se sicer zdi že velik, ampak me hvala bogu me ne moti. Zanimivo je, da me je motil od začetka, ko sem bila napihnjena, da sem mislila, da bom kar poknila. Takrat me je tud v avtu moti pas, sedaj pa zanekrat še ne.

Včeraj sem bila v laboratorijo, so mi vzel kri za cuker in tokso. Mogoč me čaka še pitje glukoze. Ampak bomo že prežvel, če bo treba. Drgač pa upam, da bodo izvidi OK, ker se res držim stran od mačk in zemlje, pa čeprav imamo vsega na pretek user posted image

Pošiljam meglen in bel pozdravček in Celja

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 1953
1.12.2011 10:16:45   
Pattyka
IZVIRNO SPOROČILO: Hov hov

Pattyka - kakšne legice pa nosiš - namreč mene vse čez trebuh žulijo in bi v bistvu rabila ful visoke!

Legice imam bombažne in z elastanom, na notranji strani so pa debele (kot flis mehke), so visokega kroja, sam jaz si jih dam pod trebuh, ker me motijo če jih imam na trebuhu (zaenkrat ko še ni tako mrzlo). Je pa res, da sem jih zlo dolgo iskala...sem dala skozi kakih 5-6 trgovin preden sem jin najdla user posted image   So pa tako fajne za v škornje pa kak dolg puloveček al pa oblekco preko user posted image

Hvala vsem za odgovore glede otrdevanja trebuha...si bom kupila te tablete pa da vidimo če kaj pomagajo user posted image

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
1.12.2011 10:52:06   
Anonimen
Jassika - jaz sicer nimam pojma o tem, koliko bi moralo biti. Ko mi je sestra povedala za izvide, mi je tako rekla. Sem pa nekaj na fitpregnancy.com brala, da razmišljajo o znižanju teh mej. Mogoče so jih že znižali?
A je možno, da tvoj aparat ni več pravilno umerjen? Vem, da je treba merilce pritiska umerjati vsake 2 leti. Mogoče je tako tudi  z merilcem sladkorja?
Zakaj ga pa sploh imaš?

(odgovor članu Pattyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 1955
   [Brisano sporočilo]
1.12.2011 11:47:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1956
1.12.2011 12:28:54   
hrchy
Hej, en lep pozdravcek s severa! jaz sem imela cudovit podaljsan vikend v Stockholmu, odlicno prezivet cas s prijateljico, ki se veseli nasega bibona skoraj toliko kot jaz. Sva si pa privoscili vse, od shoppinga do plesa pozno v noc. user posted image user posted image Prav nekaj, kar sem rabila!!! Mi je vzelo kar nekaj casa, da sem prebrala vse, kar ste napisale, ampak zdaj sem back on track user posted image

Katka, Poldy, Pattyka... kaj je zdaj to, ste kar kolektivno udarile prehlad, al kaj??? Vsem naj gre cimprej na bolje, jaz pa trkam na les, da se tudi mene kaj ne prime (za gripo sem cepljena, eno grozno virozo sem pa ze imela, pa ne bi se ene, hvala)

Jada, bos dala gor kaksno slikco, ko bo sobica koncana? Mene je vceraj moj dragi povabil v delavnico, kjer je stala ze skoraj dokoncana zibka. Me je ful presenetil in se tako lepo zgleda, da so mi kar solze prisle v oci... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image res, ga nisem mogla nehat hvalit... Je pa naredil tako, da se bo dala ponoci tudi k postelji 'priklopit', kasneje se bo pa lahko spremenila v gugalno klopico... Ma res, sploh nisem mogla verjet.
Zdaj se moram samo se zmislit, kako jo bom pobarvala oz. v kaksni barvi bo soba... Trenutno se nagibam k beli, natur les in temno zeleni... Ampak pomoje da bom kar pocakala svojo prijateljico, ki pride na obisk za NL, je dizajnerka in bom potem njo vprasala za nasvet.

Cebela1 tebi dolgujem se odgovor glede tiste nizozemske strani za vozicke - dostava zastonj je samo po Nizozemski, kot sem videla... Za Slovenijo mi ne pokaze cene postnine, ampak za Dansko pride 25 eur... se zmeraj ful ceneje kot ce bi kupila tukaj... tako da bova midva tudi verjetno tam Muro vzela.

Jassika, tebi en user posted image , itak bo vse v redu, pa user posted image - malo vzpodbude za diplomo! Jaz imam tudi se magistrsko za napisat, pa se mi je ne da, po pravic povedano!

Lezanje, pocivanje - tudi meni bi bilo grozno tezko samo pocivat. Ampak kar se mora se mora... Samo da bojo pikoti zdravi. Tukaj je ena user posted image za vse s tezavami! Jaz sem pa na sreco polna energije, kar je tudi prav, ker imam za december velike plane... Jutri pride na enotedenski obisk moja mama (user posted image - vsaj enkrat bo videla hcerko s trebuhom... nazaj v Slovenijo bomo sli sele nekaj mesecev po rojstvu), potem greva v Barcelono, potem pridejo tast in svakinja z otrokom, potem je bozic in ves direndaj okoli tega in potem pride se prijateljica na obisk.
Januarja pa dol padem user posted image user posted image user posted image BTW, a imate ze splanirane bozicno kuho in peko? Jaz zacnem danes user posted image

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 1957
1.12.2011 12:34:39   
hrchy
ajde, se mal mmoram pokomentirat, ko me tako dolgo ni bilo user posted image

Katka

Ta teden pa me je začel bolet tudi hrbet, ne morem spat, ker se zbudim tudi zaradi tega, menjavam položaje, ampak nič ne pomaga, hrbet me boli in se moram vstat. Utrujena pa sem tako zelo . A ima katera kakšen nasvet?

katka, jaz sem si naredila tisto dolgo blazino za nosecnice, pa si jo namontiram okrog sebe... mi je ful prijetno, ko mi podpira hrbet ponoci. Si jo pa dejansko postavim v obliko narobe obrnjene crke V in me tako podpira neg lede na katero stran sem obrnjena.

srbenje trebuha - a še katero nenormalno srbi trebuh ?! Mažem se zjutraj in zvečer z mandljevim oljem, pa me tako srbi, da se ne morem nehat praskat, potem pa je trebuh čist rdeč. Zdaj pa ne vem al je to normalno, ker se koža pač razteguje al kaj.

ja, mene tudi... sicer ne tako mocno kot tebe, ampak kljub temu... ma jaz si ga se mazem ne in res mislim, da bom mogla zacet... ampak mogoce res raje s kakavovim maslom...

Ursonok

Morda predvsem zato, ker je šlo polno mojih trapastih sošolk iz srednje šole na ekonomijo. Ali pa cel kup ljudi, ki sicer niso študirali ekonomije, pa bi radi imeli mag ali dr, pa niso dovolj pametni/delavni, da bi ga dosegli na svojem področju - in gredo to narest na ekonomijo (celo sami priznajo, da je tam lahko, no, vsaj v Lj).

Evo, jaz sem z te ekonomije, pa nimam ’niti’ magistrske. Pa se mi je tud ne da pisat trenutno. Ampak je tudi ne rabim. Mam sreco, da si v IT branzi cenjen bolj po tem, kar znas, kot pa po papirjih.

Ursonok

... ampak ona bi raje samo nekaj letala sem in tja.

To ma pa po moje po superaktivni mamici. user posted image

populis

Takole sem pa zapakirala piškotke za novoletni bazar:

Mnjamsi, se mi cedijo sline!!!!

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1958
1.12.2011 17:29:55   
Hov hov
Meje za cukr - par mesecev nazaj sem zasledila, da so se pripotočene zgodnje meje za cukr in holesterol znižale. Za cukr se ne spomin, mislim da je šla iz 6 na 5.2, za holesterol pa iz 5 na 4 mmol/l. Ni kaj, iz zdravih ljudi hočejo narediti bolane, da lahko prodajajo svoje farmacevstke dodatke. Pred časom sem nekje na internetu našla članek, kako so se ti kriteriji z leti nižali - recimo leta 1980 je bila zgodnja meja holesterola 6,7.

Otrdevanje trebuha - mi lahko prosim razložite, kako to izgleda. Hvala.

Populis - dul lepo si prištimala kekse! Si mi dala idejo za Miklavža - bom spekla parkeljne iz mlečnega testa (vsaj mislim, da se kato reče tistemu sladkemu kruhu)  in jih tako lepo zavila.

Hrchy - me veseli, da si se lepo imela!  P.s. A kaj dobrega pečeš te dni? Kakšna slikca bi me razveselila in pocedila sline,

Ursonok -
Ne samo ekonomisti, v vsakem poklicu vsaj 60% nesposobnežev, če ne več - ne glede na stopnjo izobrazbe. Basta.

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
1.12.2011 17:31:51   
Jassika
hrcy hvala za dobre želje - in user posted image user posted image user posted image za dobro počutje in polno energije. Jst jo mam to user posted image tudi neomejeno (pri sinku je blo malo drugače), ampak zdej itak ne smem kaj extra migat - čeprav na krajše sprehode bom šla, da se mi ne zmeša user posted image
alna aparat mam čist po nesreči user posted image Moja mati je sladkorni bolnik tipa 2 in ga je dobila po nabavni ceni, oz. ful ugodno in ga je vzela za sebe, če ji stari kdaj "škripne". In ga je že v 1 user posted image posodila meni, ker so po pozitivnem prvem obremenilnem testu rekli, da če mam možnost naj si kar kontroliram in probam s prehrano uravnavat cukr. Ker je znano, da tudi če je 1 x povišan pri user posted image in potem spet ni, to vseeno kaže na neko manjšo motnjo tolerance za glukozo. Skratka, merim ga, ker ga imam ravno šanso in da se potem brezmam pri uživanju hrane, ki cukr viša (vem ja, čudna vrsta samokontrole user posted image )

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1960
2.12.2011 6:55:32   
Jada82
Jutro!

Danes sem zgodnja ... mož je šel v službo ob 6h, pa sem bila potem že čisto prebujena in sem kar vstala ....
Samo da na hitro pokomentiram par stvari:

Beli tok - ja, v nosečnosti ga je normalno več. Se spomnim v 1. user posted image sem glih en takle čas mislila, da mi je že voda odtekla, k se mi je kar vlilo ven - je bil pa beli tok ... svašta. Ja, jaz ga imam tudi sicer kar nekaj, ampak zdaj pa občutno več ... brez posebnega vonja ... bel. Včasih preventivno vzamem kakšen Boraks Glicerol (take globule za v nožnico) al pa tiste z mlečno kislino .... Če ima pa vonj, pa če srbi, so pa verjetno glivice, kar je potrebno zdraviti - z zgoraj omenjenim, če pa ni bolje, greš h G.

Trebuh - točno tako, jaz imam v tej nosečnosti glih za 1 mesec večjega, kot v prvi. In me že moti no. Res je kar velik. Težko že počepnem pa kaj takega delam ... Zaletavam se z njim .... uf, pa imam še 3 mesece ... me je kar strah, resnično user posted image Pa saj bo, bomo stisnili user posted image user posted image user posted image

NIč šibam, slišim tamalo, joka .... čao!

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1961
2.12.2011 10:36:12   
ursonok
Umiram user posted image
Najedla sem se za umret! Tamali smo morali zjutraj pripraviti kolač, ker v vrtcu delajo neko sladkarijo - nekaj pečejo ali neke torte delajo, ne vem. Kao Miklavž. No, ker je alergik, ne sme jesti nobene sladkarije. In smo ji zjutraj naredili palačinkino torto user posted image . Palačinke (ajdova moka, kvinojina moka, moka iz čičerike, voda), jih nalagali eno na drugo, vmes pa "polnilo": bio slivova marmelada (brez sladkorja in sladil) z malo kokosovega mleka. Vmes sem eno palačinko namazala še z medom, nekje pa dodala rozine ali suhe jabolčne krhlje. Na vrhu spet marmelada, za okras pa jabolčni obročki in datlji user posted image user posted image
Saj vem, da se vam, ki lahko jeste "normalno" hvala (beri: čokolado, biskvite in ostalo šaro, ki je mi ne smemo), tale opis ne zdi kaj preveč "apetitiš". Meni, ki pa sladkega že več kot leto leto in pol ne jem, je pa to vrhunec razvajanja user posted image
No in zdaj sem najprej maznila zajtrk obilen, kot vedno), potem pa še dva kosa torte. Ne morem verjeti! En navaden user posted image sem!!! Že zdaj me boli želodec user posted image Zakaj se ne morem vzdržat, počakati par ur in potem v napad? user posted image

Nekdo je pisal o problemih z večernim spanjem pri starejšem otroku ...
No, mi zadnje dni popolnoma zgubljamo živce. Ne bom opisovala, kaj vse se je dogajalo včeraj ... Jaz sem bila čisto znervirana. Ne moremo, da ne bi bilo škandala. Toliko časa izziva. Ne oblečt pižame. Ne in ne. Da ona se bo igrala. Ker ji tako paše. Pa totalno zaspana, ura že pozna. Ne vem, ne poznam načina, ki bi deloval. Res je, da sem tudi jaz malo premalo potrpežljiva in precej kolerična po naravi, a vseeno. Za znoret. A bo to minilo? user posted image
Danes me je že strah, ker bom sama z njo ... Morda bo pa bolje - kadar si sam z njo, zna včasih prav presenečati user posted image

Napadi lakote
V prvi nosečnosti sem jih imela non stop (sladkarija), v tej pa prvega šele včeraj (slano ion zelenjava). Sem prišla iz knjižnice popoldne in sem bila strašno lačna - pa čeprav sem jedla doma zajtrk, tam pa kosilce. In sem kar goltala in goltala - koruzne vaflje s humusom, tuno in koruzo. Povrh pa še rižev puding user posted image . Saj potem sem zvečer telovadila 60min, a vseeno. Me je kar strah, kaj še bo user posted image

Nič,
grem delat, potem pa plavat! user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1962
2.12.2011 10:48:59   
tosja
user posted image  lep sončkast pozdrav iz naših koncev user posted image

...v kolikor ni vse ementaler popapal...user posted image

ursonok - pravljice...naš je čist navdušen nad njimi user posted image  Drugače tud zelo brzinsko dete...user posted image
Vsak večer pred spanjem preberema 3-4...se zgodi, da je kdaj zaradi svoje pridnosti prikrajšan in s tem skrajšan seznam na 1  - nikoli pa mu je ne odvzamem.
Včerajšen njegov izbor: Zverjasec, Presneto lep dan, Pedenjped in Mala kengurujčica user posted image  Tudi meni je ta del večera najljubši user posted image  še pupika takrat konkretno sodeluje user posted image

cuker test - jaz sem med srečnicamiuser posted image  ki sem bila na meji in sem ravno včeraj kar po pošti prejela napotnico za diabetologa.
Tudi jaz si merim doma, sem pa ugotovila, da je razlika med domačim merilcem in odvzemom krvi iz žile...doma sem imela 4,9...laboratorij pa 5,1.
In, JA 5,1 je meja! Ta meja se je znižala...tud jaz sem v prvi user posted image  imela 50g in 100g obremenitev. Takrat mi je laborantka jemala kri iz prsta...sedaj pa kr iz žile.
Tako da Jassika, mislim da boš tud ti pristala pri diabetologu user posted image

srbenje trebuha - sicer sama nisem imela te težave ne prvič, ne sedaj...je pa zato moja sestra v 2 user posted image  zaradi neznosnega srbenja zadnjih nekaj tednov ponoči likalauser posted image , da se je zamotila user posted image

virusi in vrtec - naš je ravno včeraj in danes ostal doma zaradi bruhanjauser posted image  sicer je samo v sredo zvečer - malo, me je pa zelo prestrašilo, ker je bruhal v spanjuuser posted image  Tako sva z možem noč prebedela...včeraj pa je bilo vse vredu, le jedel ni...je pa na srečo veliko popil user posted image  Danes zjutraj pa je bil tako lačen, da so se mu kar rokice tresle, sva takoj morala jest, pit...kar v pidžamah...user posted image
Smo v obdobju, ko bo vse polno razno raznih viroz, izogibali se bomo trgovin in sploh večjih nakupovalnih središč, temeljito umivanje rok izvajamo redno...ko bo user posted image  prišel na svet (veliki bratec pove, da pozimiuser posted image ), bo pa zagotovo ostal doma, da mi vsaj v tistem prvem mesecu ne prinese domov...po možnosti vodenih koz user posted image

...kaj še???user posted image

Vsem toplo priporočam v branje knjigo Jesper Julla, danskega družinskega terapevta - o bližini, spoštovanju in mejah med odraslimi in otroki...
To sem jaz! Kdo si pa ti? user posted image  user posted image  user posted image

...pa seveda tudi Družinske vrednote in Kompetentni otrok user posted image  user posted image  user posted image

Vikend pa naj prinese novo mero ljubezni, crkljanja, dobre volje, veselja in sončka!!! Pa pridno božajte bušije user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
2.12.2011 11:05:34   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: populis

kako prvorojenci dojemajo prihod otročka: naša je morda sedaj začela malo bolj vse skupaj razumeti (3,4 leta je stara). ko ležim in je trebuh mnogo večji kot sicer , me boža, se pogovarja z dojenčkom, prepeva pesmice, pripoveduje..... Me pa vsake toliko vpraša kdaj mi bodo že trebuh prerezal, da bo dojenček prišel ven? Včeraj ob tem vprašanju se je malo zamislila in rekla: ampak mami, saj še nimamo posteljice za dojenčka, kje bo pa spal ? user posted image user posted image user posted image

Tudi jaz sem pozitivna okoli sprejetja, bratec bo takrat star skor 4 leta... a sem bila vseeno presenečena, ko sem  brala v Jullovi knjigi... družina je dobila drugo deklico, ko je bila starejša stara 4 leta - v harmonijo in ljubezen, ki je prevevala družino prvih nekaj mesecev je stopilo nesoglasje. Jull opišee primer in ga primerja, kot če bi žena pripeljala domov še enega moža...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1964
   [Brisano sporočilo]
2.12.2011 11:07:01   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1965
   [Brisano sporočilo]
2.12.2011 11:07:56   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1966
2.12.2011 11:10:39   
ursonok
Tosja,
koliko je pa star vaš, da je navdušen nad pravljicami?

Vrtci in bolezni
naša ne zboleva, sploh pa ne na dihalih itd. Včasih malo zasmrka, za kak dan - takrat se midva nalezeva in pri nama je huje, ona je pa po dnevu-dveh spet ok. Trenutno je sploh čisto clean, ne kašlja, ne smrka, ne kiha, nič. Samo tečna in trmasta je user posted image . Si ne predstavljam vzemat otrok iz vrtca zaradi dojenčka. Pomoje se nam vsem skupaj zmeša doma. Tamali od dolgčasa, nama pa od otrok in nemožnosti delanja. Kar RES srčno upam, je, da bo drugi tudi tako zdrav in navdušen nad vrtcem kot taprva user posted image . Midva namreč oba delava "na svojem", doma, tako da bolniške in ostalo nikakor ne pride v poštev. Poleg tega živimo v tujini, stari starši so skoraj 900km stran, tako da ni "babi servisa" - ne za vikend, ne ob boleznih. Ampak mislim, da so otroci pametni in so to dojeli user posted image .

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 1967
2.12.2011 11:18:26   
ursonok
Aha, Tosja, vidim, da ima skoraj 4 leta. No, potem ima naša tamala še nekaj časa, da se unese user posted image

Populis
Baje pri punčkah hočeš jest sladko, pri fantkih pa slano oz. normalno. Pri meni to v celoti drži - pri tamali sem se basala samo s čokolado in podobnimi zadevami, zdaj bi pa raje kaj slanega ...

Jull je zanimiv, ja.
Jaz se kar malo bojim, kaj bo, ko bo prišel novi član. Naša je precej ... hm, trmasta, "ena in edina", se zelo zaveda svojega centralnega položaja. Da ne omenjam babic in dedkov, kjer se VSE vrti samo okoli nje. Bi znal biti šok. No, bomo videli.
baje je dobro, če tamali kako "prinese" neko darilce za tavelikega. Že v porodnišnici oziroma prvič, ko se vidita. Da ga večji lažje sprejme. Jaz ji včasih tudi poskušam razlagati, da kmalu ne bo več edina, ker pride mali bratec ... pa samo čudno gleda user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1968
2.12.2011 11:23:34   
Hov hov
Napadi lakote - meni se non stop lušta mleko - recimo kakav, gres, mlečni riž in palačinke...pa čokolada - eventuelno gre tudi benko....

Tako da če bom čez 14 jamrala za cukt test, mi prosim vržite ta mail pod nos.user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1969
   [Brisano sporočilo]
2.12.2011 11:28:05   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ursonok)
  Neposredna povezava do sporočila: 1970
   [Brisano sporočilo]
2.12.2011 11:31:52   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Hov hov)
  Neposredna povezava do sporočila: 1971
2.12.2011 11:34:55   
poldy
Jst sploh ne vem več, kaj naj nardim...na antibiotikih sem, inhalacije mam, nos si pucam s fiziološko, čaja u medom in limono sem že sita tolk ga popijem, okusa nimam, vonja nimam, noge me komaj držijo, ležat ne morem, diham težko, drisko mam....J....ti pljučnicouser posted image  Dons moram obvezno dohtarja poklicat in vprašat kaj je za nardit, ker čez vikend nimam prav veliko izbire...user posted image

Edina dobra stvar pri tem je, da user posted image  še vedno pridno brca kar nekajkrat na dan, tako da sem vsaj s te strani pomirjena, ker me je zadnič ena prijateljica ful ustrašila, da je pljučnica zelo nevarna za user posted image ...

Neposredna povezava do sporočila: 1972
   [Brisano sporočilo]
2.12.2011 11:36:31   
Brisani uporabnik

(odgovor članu poldy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1973
2.12.2011 11:41:40   
ursonok
Ja, tale "čas zase" se prileže vsake toliko ... Človek drugače lahko kar pozabi, kako je fino samo v dvoje. Pa dogaja se tudi, da če dolgo niso v dvoje, potem sploh več "ne znaš uživati". Baje. (Upam, da se meni to ne bo nikoli zgodilo user posted image )
Mi imamo to urejeno malo drugače - gre pač v Slovenijo enkrat na par mesecev ali pol leta za dlje časa, recimo za 2 tedna. Takrat poskušava izkoristiti, hodiva ven, se dobivava s prijatelji, dolgo spiva in podobno. Poleti pa kam odpotujeva (recimo v Rusijo, kamor tamale res še ne bi vlekla user posted image ). Letos sva bila v Sevilji, jaz tudi na jezikovnem tečaju, vsak večer zunaj do dveh ali treh, pila hektolitre piva (sem bila že noseča, a še nisem vedela!) in se basala z olivami user posted image .
Je pa res, da tudi ko tamale ni, imamo precej dela, do zdaj je bil recimo doktorat, moj tudi ravno zdaj končuje svojo zadevo, tako da ko je tamala v Sloveniji, si vesel, da lahko "čim več delaš", tudi ponoči in za vikend. Noro, a resnično. user posted image A dokler bomo delali to, kar nam je všeč, se sploh ne mislim pritoževat.

Populis
Ja, naša tudi podobno zboleva, če že. Zvečer vročina, tam nekje do polnoči, na ful, okoli 39 ali več. V teh parih urah pokuri vse viruse in se zjutraj zbudi kot nova. Ponavadi gre potem v vrtec in sploh ni nobenih sledi, da se je prejšnji večer kaj dogajalo. Tako je bilo do zdaj kakih dvakrat. Neverjetno, kakšen hud organizem imajo tamali!

Tole s čokolado in Renniji me je pa res nasmejalo user posted image -. To je precej v mojem stilu (tj. pretiravanje v vseh smereh).

Neposredna povezava do sporočila: 1974
   [Brisano sporočilo]
2.12.2011 12:01:58   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ursonok)
  Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.