ursonok
|
Dobro jutro, jaz sem pa danes rahlo neprespana . Je pa zato želodec bolje - včeraj nisem jedla (sicer doma skuhanega, taščinega) ajvarja, in je takoj bolje. Zgleda, da mi paprika ne sede. Diplome, mag, dr - jaz sem doktorirala tukaj v Krakovu, zdaj sem dr. humanistike s področja literarne vede Ekonometrija, ekonomija in vse to ... meni je to živ dolgčas. Morda predvsem zato, ker je šlo polno mojih trapastih sošolk iz srednje šole na ekonomijo. Ali pa cel kup ljudi, ki sicer niso študirali ekonomije, pa bi radi imeli mag ali dr, pa niso dovolj pametni/delavni, da bi ga dosegli na svojem področju - in gredo to narest na ekonomijo (celo sami priznajo, da je tam lahko, no, vsaj v Lj). Upam, da nisem koga užalila - tisti, ki se greste ekonomijo, upam, da vsaj zato, ker vam je zadeva všeč in vas zanima! Otrdevanje trebuha Pomaga magnezij. Jaz pogoltnem eno ali dve kapsuli na dan, sploh če telovadim - da me ne zgrabi kakšen krč v meča Nosečniške obleke Meni je tudi škoda denarja, ne kupim nič več sploh - sicer ne vem, kako bom prebrodila zimo, ker ničesar ne morem zapeti, a bom že nekako. Doma sem itak v pajkicah, zunaj pa v nekih nosečniških hlačah ali pa v debelih žabah in oblekicah. Udobno, pa še vizualno sprejemljivo Starejši otroci Kako sprejemajo vaše naraščajoče trebuhe in vest, da bodo kmalu dobili bratca/sestrico? Naša ima skoraj tri leta, pa ne vem, ali ji je jasno, za kaj sploh gre. Sicer malo čudno gleda moj trebuh, zadnjič je dala roke gor in se je dojenček ravno prekucnil - je bila ful začudena in navdušena, je kar vzklikala: brcnil je, brcnil je! Drugače pa nima potrpljenja, da bi čakala na brce. Ali vi otrokom v tej starosti (3 leta) že kaj berete? Naši se ne da poslušat. Kar vmes začne govorit, kazat sličice, vleči za knjigo, ali pa je ne zanima in gre stran. Ni mi jasno - a naj ne bi bilo tako, da so otroci obsedeni s posušanjem pravljic? Saj jih v vrtcu tudi berejo ... Ne štekam. Res si želim, da bi se včasih lahko zleknili na posteljo in brali skupaj knjige ... ampak ona bi raje samo nekaj letala sem in tja. Eh, sploh ne vejo, kaj je dobro! Nič, zdaj pa končno pravi zajtrk!
|