|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
5.12.2011 14:40:46   
ovnica8
Aja pa se tole sem pozabila napisati. Uporabljam kremo za trebuscek, ki mi jo namesajo v presernovi lekarni v lj in vsebuje olivno olje in kakavovo maslo. Imam probleme z zelo suho kozo in je to edina krema ki mi vstreza. Narociti jo je porebno 1 dan prej,ker jo namesajo posebej zate in stane cca 15€. Upam da sem s tem kateri pomagala.
lp

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 2001
5.12.2011 14:41:17   
ovnica8
Aja pa se tole sem pozabila napisati. Uporabljam kremo za trebuscek, ki mi jo namesajo v presernovi lekarni v lj in vsebuje olivno olje in kakavovo maslo. Imam probleme z zelo suho kozo in je to edina krema ki mi vstreza. Narociti jo je porebno 1 dan prej,ker jo namesajo posebej zate in stane cca 15€. Upam da sem s tem kateri pomagala.
lp

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 2002
5.12.2011 15:21:57   
ursonok
No, jaz sem po zajtrku mrknila za eno uro. Zdaj sem pa z bazena in se počutim user posted image . Tako da bomo še malo oddelali, preden mladič pride iz vrtca.

Hov hov,
valda se tudi jaz zavedam, da ima vsako (moje) dejanje posledice ... ampak gre za to, da se v trenutku nemoči, besa, utrujenosti itd. nisem vedno sposobna imeti pod kontrolo. In to mi gre na živce. Seveda delam na tem, tudi na drugih področjih v lajfu, ne samo v odnosu do otroka. Ampak eni pač nismo popolni user posted image .
Ugotavljam pa, se je bil problem tudi v tem, da sem se je rahlo "odvadila" - je bila le dva tedna pri dedkih na počitnicah. Zdaj smo pa že več kot en teden skupaj, zelo intenziven vikend in sem spet "prežeta" z njo, tako da je že precej bolje.
Ma jaz sem nasploh bolj samotarski tip, tj. sem družabna sicer, rada ponočujem user posted image in podobno, ampak za živeti non stop s kom ... to je pa kriza. Tudi lastnih otrok se moram navadit. Da o starših in starih starših ne govorim - totalno olajšanje, ko sem se odselila od doma. Uf. Edina izjema je moj mož, ki me zelo redko nervira. Morda zato, ker je tudi on rad "v svojem svetu" in me zato večino časa pusti pri miru user posted image

Tašče ...
Kimsy, ti si me čist zadela s tole zgodbo. Mislim, halo. Zadeva me sicer malo spominja na mojo staro mamo - živeli smo namreč v isti hiši s starimi starši. No in mojo staro mamo (babico) smo morali in jo še vedno VSI kličemo "mama". Tudi moja hči. In prav pri njej sem videla, da je bila čisto zmedena - mama sem jaz, zdaj ji pa tam neka starka (prababica) teži, da je prav tako "mama". No in ta moja (stara) mama je cel despot. Res. Tak tip ženske ... Saj nas ima kao vse rada, ampak ona mora imeti vse pod kontrolo, non stop kuha in pita vse naokoli. Moj fotr se ni bil sposoben odselit, ker je pač mamin sinko (kot oče je drugače enkraten). Moja mati je pa res ful trpela v tej hiši, tašča se je vmešavala v vse, v bistvu je ona mene vzgajala, mi kuhala, mi prala. Jaz z mat sploh nimam normalnega odnosa. In vedno sem za to krivila njo, zdaj pa, odkar ne živim več doma (kakih 10 let), vidim, da krivda ni samo na njeni strani. V bistvu bi moral fotr poseči vmes, postaviti mejo, najbolje bi pa seveda bilo, da bi šli živeti na svoje.
Ah, tako je pač bilo. Glavna lekcija, ki sem jo iz tega potegnila, je, da NIKOLI s svojo familijo ne bom živela pri mojih ali moževih starših. Dobro, morda, če bo kakšna vojna ali druga kataklizma, ampak recimo, da nam bo to prihranjeno user posted image

Smo imeli pa mi podobno sceno s starimi starši glede tamaline diete - je alergik in ne sme mleka, pšenice, jajc, slakorja, svinjine itd itd. In so oni smao vihali nos, češ, pretiravate, zmišljujete si, itak lahko je vse. Mleko in pšenica kruh) - to je pač vsakodnevna hrana vseh Slovencev, tudi naših staršev. No in seveda sladkarije - da ji ne smejo dajati sladkarij? Tortic, kolačev, čokoladk, sladoleda?! To je bil za njih hud šok. No in so imeli komentarje v stilu: mah, malo pa že lahko, ali pa: dajajte ji toliko časa, da jo bo alergija minila itd itd. In smo udarili po mizi in rekli: ali se boste držali naših navodil, ali pa je ne boste videli. So se prestrašili in zdaj upoštevajo vse, kar rečemo. čeprav moja stara mama (zgoraj omenjeni despot), še vedno sitnari, češ "kdaj bo končno lahko jedla vse". Ne da se ji dopovedat, da pač nikoli. In da je tako čisto ok.

Ovnica
tale tvoja kremna mešanica se sliši kar ok. Če bi imela suho kožo, bi si jo vsekakor omislila.

A so pri vas tudi že vse trgovine polne ljudi? Tukaj se folku meša user posted image

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 2003
5.12.2011 18:00:52   
Jassika
Čer,
Sireneta hvala za dobre želje user posted image Jaz pa tebi želim, da bo user posted image na UZ manj tiščal nogice vkup in bil bolj radodaren pokazat kaj tam skriva user posted image Mi gremo tudi na dodatni UZ 14.12, da se še 1 prepričamo, da je vse OK in še 1 x pogledajo kaj naše dete skriva med nogicami. Čeprav jaz kar verjamem prvotnim napovedim moje G, da bomo meli user posted image user posted image Sicer pa res, nima veze, samo da bo zdravo!
Tosja ti morem povedat kako se je razvila moja "drama" s cukrom... Namreč 2 dni nazaj mi je zmanjkalo starih lističev in sem vzela nove. Nakar cuker čist noramlen. In kaj sem ugotovila? Da so bili oni prej že več kot 1 leto potečen rok in zato verjetno niso kazali prav user posted image Ampak v bistvu super user posted image Ker današnji 75 g OGTT je pokazal čist normalen sladkor in mi ne bo treba met stroge diete (čeprav to user posted image veliko bolj pazim kaj pojem in se skušam prehranjevati zdravo). Jupijej user posted image user posted image user posted image
Jada vau kera huda soba - take lepe pastelne barve - Mi bi tut, če bi mel plac, pa ma mali na žalost samo predelan kabinet v sobico. Ampak se ne pritožujem - dokler je mali še majhen gre, problem bo, ko in če pride frau (zaradi razlike v splou) kasneje, ko bosta v puberteti. No jaz si kar mislim, da bomo do takrat že nekeje na večjem, ali celo kje v lastni hiški user posted image .
Potrpežljivost - sem mislila, da sem samo jst bolj napaljena, odkar sem user posted image , pa vidim, da nisem edina. Kar mi sicer dela malo lažje pri srcu, ampak vseeno sem jezna nase, da se pustim spravit ob živce. No, tolažim se s tem, da bo po koncu adrenalinskega hormonskega tobogana bolje user posted image
ursanok dobro si povedala tisto o starih starših - sem čisto enakega mnenja - so vsi fejst, ampak s svojo familijo NIKDAR in NIKOLI živet z njimi. Dobro, ne rečem, če res ne bi bilo nobene možnosti - za nekej časa, toliko da se organiziraš po svoje (prišparaš, vzameš kredit, greš v najem, bilokaj), ampak potem pa samo bejž. Je pa res, da lahko mi je to govoriti, ko imamo svoje stanovanje, solidne službe in smo neodvismi od njih.
Če sem kaj pozabila, pa itak še poročam. Mi je super, ker ste bile čvekice in sem mela kaj prebrat user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2004
5.12.2011 18:30:05   
Polzi
hvala vsem za nasvete o prebavi. Sem se oborožila s suhimi slivami in njihovim sokom - sedaj pa v napad nad prebavo. Upam, da mi rata, ker sem napihnjena kot slon, pa me od napenjana že tud trebušne mišice mal bolijo user posted image

kar se tiče tašč nimam pripomb. Zaenkrat z  mojim koristiva še hotel mama, vsa vsepovsod malo - no, bolj pr njemu. Upam da si do marca urediva na svojem, drgač pa definitivno po porodu grem domov. Ne da bi bilo kaj narobe pr tašči, ampak sva trenutno v zgornjem nadstropju, kjer ima sobo tudi brat. Imamo kopalnico za sebe, to pa je tud vse. Tko, da bežim potem raje domov, kot pa da sem pri njemu. No, mogoče nama pa rata do marca uredit. Sicer ni več veliko - neki še za skitat, za zbelt, uredit centralno in opremit. Bomo vidl.

služba - vse mi že preseda, računam, da nekje v začetki februarja odpeketam, da pokoristm še nekaj novega dopusta in kaj starega če ga bo še kaj ostalo. V službi smo ravno šli v neko izčlenitev in se mormo zdej privajat, vse je v povojih, nihče ti ne da točnih navodil za delo..... Ni to za moje živčkre zdejle in moje stanje.....

Jada - sobica je prečudovita, bi jo takoj mela, samo nama ne pride v upoštev ker imava na razpolaga mansardo

cuker test - v katerem tednu ga ponavadi delajo? jz sem šla v četrtek dat kri. zdej mam pa pregled, če bo vse ok šele 29.12 - to bo 29 teden. Ni to že mal pozno?

popolna mama - to vem da tud jz ne bom, ker tud nimam živcev in tudi marsikdaj kaj nardim, kar pol obžalujem. Na žalost pač nismo popolni....

Lep miklavžev večer vam želim in da vas parkeljni ne bodo odnesliuser posted image

Upanje vedno umre zadnje.

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2005
5.12.2011 19:41:35   
pokalona1
Dober večer!

Jaz sem pa danes dobila izvide od petkovega laba.Cukr je okej. Imam pa številne bakterije v urinu in 98 hemoglobina-torej mi železo ne uide. Pa že tako imam probleme s prebavo, po teh tabletah je pa še slabše. Mah, sita sem že.Komaj čakam, da minejo še ti 3 meseci. Utrujena sem kot pes, v službi cele dneve na nogah, ker nas je premalo, pokasiram še delo manjkajočih-skratka, nič luštno.

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 2006
5.12.2011 21:05:12   
Aleda
Hojla,
joj ste pridne za pisat, meni se pa kar ne da. Drugače vas vsak dan skoraj preberem. Midva sva ravnokar iz šole za starše, še dvakrat greva. V petek sem pa dobila podaljšano bolniško do 1. februarja, tako da bom kar lepo uživala še naprej. Potem bom pa verjetno porabila še 10 dni dopusta pol naj bi se mi pa začela že porodniška.

Bivanje skupaj s starši- ko ste že debatirale o tem. Res je super, če si lahko kje na svojem, neprecenljivo. Midva sicer imava hišo kjer bi lahko sama živela ampak žal ne bova mogla. Uredila si bova stanovanje pri mojih v svojem nadstropju, bomo vidli kako bo. Nama prav paše če sva lahko malo sama in zvečer  ko prideva domov  in pa ob nedeljah prav uživava, ker čez dan sva večinoma pri mojih. No pa vse je za nekaj dobro.

Jada- zelo lepa sobica. A te barve ki jih mate po stenah so Jupol junior, ka so že namešane? Midva rabva tut pastelno zeleno in modro, greva v sredo kupit, sam sem zadnjič gledala jupol junior modro in se mi je zdela kar taka močna. Sej čene nama bojo pa zmešal kakšno drugo.

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 2007
5.12.2011 21:11:29   
Hov hov
Polapolona - lahko ubiješ dve muhi na enkrat - suhe slive imajo tudi veliko železa. Drži se v službi, malo za šalo - malo za res: niti treba delat za dva, samo delaj se da delaš za dva user posted image

Kremice - jaz se vsak večer namažem s kako kremo.  Mi je pa terna domača ognjičeva krema in za noge orehova krema.

Spanje - Kaj bi dala, da bi lahko na trebuhu spala! Ne najdem nobene udobne poze, še najmanj pa levi bok. user posted image
kolegica mi je posodila tisto banano za spanje (ne vem kako se reče), ki služi, da jo daš med noge in se na njo nasloniš...prej sem v spanju vzela kovter, in je moža potem celo noč zeblo...Bom videla danes, če se bo obneslo.

Psi, mačke,... - Pri nas imamo dva pesjana. Tiste, ki imajo doma živali, kako planirate spoznati otroka z njimi?

Sex - če ni tabu tema - ali še vse poteka normalno? Mene se mož kar malo "izogiba", pomoje, da se boji, da bi me polomil, ker skoz kaj jambram.

P.s. Če se jutri nič ne javim, so me parkeljni odpeljali. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2008
5.12.2011 21:35:34   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: Pattyka

Edino kar me muči so bolečine v križu in hrbtenici user posted image  Kriva so velika prsa (že pred nosečnostjo) , sedaj pa imam itak še večje...kupila sem si modrc za nosečke, pa še nič ne pomaga user posted image  Upam, da bo, ker še imam pred sabo 3 mes. in se teh bolečin res ne veselim.

Pozdravček vsem, pa čuvajte bušijeuser posted image

Joj, jaz imam tudi tako grozne bolečine v križu, prav obupno je ... včasih se počutim, kot da sem v 9. mesecu ... in me je kar groza, ko pomislim, da sem šele v 6.  user posted image user posted image user posted image Kaj šele bo, jaz že zdaj kdaj kar težko funkcioniram .... recimo danes me je križ že zjutraj začel boleti in sem težko oddelala tudi tiste 4 urice v službi ... ko sem prišla domov, sem šla za 2 uri spat, ker sem bila čisto razštelana ... zdaj me pa spet boli user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pattyka)
Neposredna povezava do sporočila: 2009
5.12.2011 21:38:30   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: Hov hov

Pričetek porodniške - kakor sem računala, se mi se porodniška začne 1. marca, pa če izkoristim še ves dopust in ostanek letošnjega, bom nekje od 20. januarja doma....

Jaz sem računala, da je moj zadnji delovni dan 10.2.
Zdaj pa se nameravam v naslednjih dneh zmeniti za dopust ... če mi odobrijo po mojih načrtih - 6 dni še dopusta iz 2011, 10 dni ta novega dopusta iz 2012 ter za 3 dni nadur .... potem bo zadnji dan 16.1. Torej še 6 tednov ... držite pesti ... čeprav mi ni težko iti v službo ... tkole za 4 ure je prav fajn ... edino skoz bolj me matra križ user posted image

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 2010
5.12.2011 21:43:30   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Hov hov,
valda se tudi jaz zavedam, da ima vsako (moje) dejanje posledice ... ampak gre za to, da se v trenutku nemoči, besa, utrujenosti itd. nisem vedno sposobna imeti pod kontrolo. In to mi gre na živce. Seveda delam na tem, tudi na drugih področjih v lajfu, ne samo v odnosu do otroka. Ampak eni pač nismo popolni user posted image .
Ugotavljam pa, se je bil problem tudi v tem, da sem se je rahlo "odvadila" - je bila le dva tedna pri dedkih na počitnicah. Zdaj smo pa že več kot en teden skupaj, zelo intenziven vikend in sem spet "prežeta" z njo, tako da je že precej bolje.
Ma jaz sem nasploh bolj samotarski tip, tj. sem družabna sicer, rada ponočujem user posted image in podobno, ampak za živeti non stop s kom ... to je pa kriza. Tudi lastnih otrok se moram navadit. Da o starših in starih starših ne govorim - totalno olajšanje, ko sem se odselila od doma. Uf. Edina izjema je moj mož, ki me zelo redko nervira. Morda zato, ker je tudi on rad "v svojem svetu" in me zato večino časa pusti pri miru user posted image

Ja, tudi jaz sem kar vzkipljiva .... uf .... no, ampak v zadnjem času malo berem knjige o vzgoji in se poskušam vsaj malo držat in kontrolirat ... je za vse boljše ... Prvo dobro stvar, ki sem jo naredila je, da sem tamalo nehala siliti jesti ... dobro, nisem zadovoljna, če poje le 2 žlice kosila, ampak ne težim. Pospravim in to je to .... in noben od nas ni slabe volje .... ker jaz sem bila od doma navajena trde vzgoje, sploh glede hranjenja ... tudi sama sem bila slab jedec in me je fotr včasih prisilil, da sem sedela pri mizi, dokler nisem pojedla. No, in glej mene, isto sem počela .... pa sem HB prebrala dobro knjigo in sedaj imamo že več kot 14 dni mir .... pa se mi zdi, da tamala tud kar malo več je .... user posted image user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa čakam knjigo Med staršem in otrokom od dr. Ginotta .... verjetno je kar fajna. Trenutno pa berem knjigo o komuniciranju z otroki ... je bolj taka s praktičnimi primeri in zelo super .... Mah se splača kakšne dobre knjige dobit ...

Skratka, se mi pa zdi, da lahko zelo osebnostno in zrelostno odrastemo ob lastnem otroku ..... ja, jaz delam še ogromno napak, ampak se učim ... ker vem, da je za vse nas bolje ... Vem pa tudi, da pa nikoli ne bom popolna .... ampak lahko sem pa boljša user posted image user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2011
5.12.2011 21:44:29   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: Jassika

Mi gremo tudi na dodatni UZ 14.12, da se še 1 prepričamo, da je vse OK in še 1 x pogledajo kaj naše dete skriva med nogicami. Čeprav jaz kar verjamem prvotnim napovedim moje G, da bomo meli user posted image user posted image Sicer pa res, nima veze, samo da bo zdravo!

Tudi jaz resno razmišljam o dodatnem UZ-ju!!! Mater, da bom pomoje jutri poklicala v Kr. ....

(odgovor članu Jassika)
Neposredna povezava do sporočila: 2012
5.12.2011 21:49:29   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: Aleda

Jada- zelo lepa sobica. A te barve ki jih mate po stenah so Jupol junior, ka so že namešane? Midva rabva tut pastelno zeleno in modro, greva v sredo kupit, sam sem zadnjič gledala jupol junior modro in se mi je zdela kar taka močna. Sej čene nama bojo pa zmešal kakšno drugo.

Ne, nama so barve namešali v trgovini z barvami - Mavrica. Sva zbrala pač po barvni karti ... samo sva že pri prejšnji opremi imela te barve, zdej smo samo šli še enkrat čez .... takrat za prvega user posted image nisva vedela al bo user posted image al user posted image , pa se nama je zelena zdela taka nevtralna, tako da sva to izbrala .... Smo pa takrat imeli malarja, je on prinesel to karto, ker sva se takrat selila in je bilo potrebno pobeliti celo stanovanje.

(odgovor članu Aleda)
Neposredna povezava do sporočila: 2013
5.12.2011 21:58:59   
Jada82
Še tole pokomentiram:

Živali in user posted image : no, zdaj nimamo več mačka, ker ga je junija povozil avto user posted image user posted image user posted image user posted image Ampak prej smo ga imeli ... je takoj, ko smo user posted image pripeljali domov prišel pogledat, povohat .. smo ga tudi pustili, da jo je spoznal, ampak seveda bili vedno zraven. Naša tamala je na začetku non stop jokala, to mu je šlo zelo na živce, tako da je bil takrat bolj zunaj. Kasneje, ko je puzala, ga je pa lovila in mu je tudi šla na živce ... Je prišel notri le zvečer, ko je šla spat .... Ampak načeloma je bilo ok, je bil kar potrpežljiv, je ni opraskal itd. S kužem je verjetno še lažje .... so pa malo ljubosumni, ja user posted image user posted image user posted image user posted image Mu moraš glih tko posvečat pozornost .. samo včasih je kar težko, no ....

Seks: no, evo, priznam, mi2 sva nehala zdaj za en čas ... zato ker imam jaz take težave s tiščanjem dol .... pa se priporoča ob kratkem MV, da ne seksaš ... Tako da ... Nekje do konec januarja ne bova, pol pa spet ... Moj s tem nima problemov ... pač, da ne bi hotel seksat v nosečnosti .... Ampak že prvič nisva nekaj časa zaradi kratkega MV ... se da na druge načine pomagat user posted image user posted image user posted image Pol, ko pa so kritični tedni mimo, bova pa spet ... tud prvič sva tako .... če pa je nosečnost normalna in vse ok, pa ni razlogov, da ne bi! Včasih imajo desci mal zadržkov, no ... ampak moj ne, eheheh. Je pa pol skoz težje dobiti ta prav položaj ... men zarad trebuha kar najbolj paše na boku user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2014
5.12.2011 23:02:35   
pokalona1
hov hov danes me je zjutraj sodelavka hecala, če me že za 2 delavca štejejo, ker sem bila na dveh koncih istočasno razpisanauser posted image
Sicer pa pijem slivov sok, ampak dvomim, da mi bo to dovolj dvignilo nivo železa. Bom mogla še kak kos rdečega mes pojest,pa vsak drug dan bom tableto, pa bo že.

Kar se sexa tiče-pri nas je vse normalno.Potem, ko si drugič noseč moški vidijo, da ni bilo prvič nič narobe, pa ni več dilemuser posted image

Spanje na trebuhu - mene prav čudi, ampak jaz komot spim na trebuhu, pa je skoraj tak kot prvič ko sem šla rodit.To je res neverjetno.Prvič nisem mogla več spat na trebuhu od 14.tedna naprej.Ne vem, kako je to možno, ampak očitno je.

domače živali - imamo psa, ki prve ni preveč dobro sprejel.Pa ne tako, da bi ji kdaj hotel kaj naredit,ampak se mi zdi, da ga je psihično čist potrlo, ker se je vse vrtelo okrog tamale.Tko da se je zdaj izogiba; takrat si je pa nekaj časa celo obsedeno lizala tačke-je rekel vet, da čist možno, da od stresa. Go figure...

< Sporočilo je popravil pokalona1 -- 5.12.2011 23:04:16 >

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2015
6.12.2011 2:31:34   
katka*
Pozdravljene, se je veliko napisalo v teh par dnevih, ste res pridne user posted image .
Vzgoja in potrpljenje - mene je tega kr malo strah, ker vidim že zdaj, da imam ful malo potrpljenja, da hitro vzkipim in res upam, da bom, ko bo user posted image tukaj bolj potrpežljiva, čeprav ne vem. Računam bolj na svojega, ki je res na izi, da se bova nekak uravnotežila, kar se vzgoje tiče. Imam pa tudi knjige od Jesper Juula, tak da me še čaka branje user posted image .
Jada82 - se kr strinjam s tabo glede odraščanja in dozorevanja ob lastnem otroku. Upam da bo meni tudi to dano user posted image . Je pač proces, pri katerem se učiš in traja celo življenje.
Materinska šola - vidim da nekatere že hodite. Kam pa? Je kje boljše kot drugje ali je vseeno? Bo treba počasi nekam it.
Linea negra - jaz sem jo dobila pred kakimi 2 tedni, torej nekje v 24. tednu. Ni čist tak lepa, simetrična, je pa kul, meni je čist ok user posted image .
Prebava - za zdaj nimam težav, upam da se vam vsem porihta, tako kot mora bit.
Bolečine v hrbtu in spanje - sem upoštevala nasvet in spim z blazino med nogami in hrbet me res ne boli več user posted image . Tako da priporočam vsem, ki imate težave.
Porodniška - ja počasi bo treba začet planirat. Jaz sem tudi mislila nekje v začetku februarja, se še moram v službi fiksno zmenit kako bom koristila dopust in kdaj bi točno šla user posted image .
ovnica8 - to glede kreme pa je super nasvet, bom upoštevala, hvala user posted image . Imam res suho kožo in me trebuh srbi kot ne vem kaj.
Jutri me še čaka pregled pri zdravniku, upam da mi bo kaj koristil. Sem čist hripava in brez energije, služba me izčrpava user posted image in se nikakor ne morem do konca pozdravit.
Upam, da ste bile pridne in vas je Miklavž obiskal user posted image . Nočko vsem!

Kakor misliš, tako živiš.

Neposredna povezava do sporočila: 2016
   [Brisano sporočilo]
6.12.2011 8:49:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu katka*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2017
   [Brisano sporočilo]
6.12.2011 9:11:54   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2018
6.12.2011 11:59:37   
ursonok
Porodniška
hm, jaz delam na pogodbe, statusa (prevajalca) si še nisem uspela zrihtat user posted image - pa tudi, če bi si ga, ne bi bilo razlike - tako da enostavno "moram" biti funkcionalna in zmožna za delo. No, po porodu pa itak čim prej za računalnik. user posted image Tukaj zdaj uvajajo jasli že od treh mesecev!!! Čisto po evropskih standardih. To se tudi meni, ki imam ful rada svoje delo, zdi skoraj malo tu mač. Včasih zavidam tistim, ki imajo redno službo in po porodu lahko za celo leto (!!) odmislijo vse, hkrati pa dobivajo dokaj normalen denar (brezposelni oz. študentje dobivajo ok. 190 eur). So pa drugi plusi mojega "poklica", recimo svoboda user posted image .

Seks,
ja, paše, paše ... Morda se malo preveč poredko spravimo, a kaj, ko dopoldne, ko meni najbolj paše, moj včasih ful dela, zvečer, ko imamo pa načeloma čas, sem pa jaz sitna, ker me muči želodec user posted image . Kakih bojazni, da bi bilo kaj narobe, nimamo, občutki so pa tudi kar na nivoju user posted image

Živali
mi imamo - poleg muh in pajkov user posted image poln flet plišastih živali - že od prej, pred prvim otrokom. Morda se bo nekaterim zdelo čudno, a naše plišaste živali kljub zašitim ustom govorijo, imajo svoj karakter, svoje muhe. Tudi potujejo vedno z nami (oziroma "z nama", ko sva bila še sama). Moj je sploh nekaj obseden z živalmi - je hodil na veterinarsko, pa ko je bil majhen, je grmadil doma neke čudne živali - od hrčkov, morskih prašičkov, ovc do ne vem česa še vse user posted image . Jaz sem bolj "anti" - no, morda bi imela psa, če bomo kdaj imeli svojo hiško, ampak ne vem, kdo se bo z njim ukvarjal poleti, ko bom jat bluzila po svetu user posted image . Zadnje čase, odkar pogosteje hodimo v zoo, so mi noro všeč giboni. Res so hudi. Luškani, spretni, na nek način zelo podobni ljudem. Mislim, ene geste ali poze so čisto človeške (kako se zleknejo, kako lenarijo, se praskajo). Sem čisto navdušena! user posted image
Baje je pa zelo dobro za otroke, da "rastejo" ob kakšni domači živali. Razvijejo neko posebno občutljivost za druga živa bitja. To je vsekakor dobra zadeva. Sploh v današnjem svetu, ki je že čisto "narobe svet", kajne.

Danes imamo pa pri nas nenormalno lepo vreme! Toplo, sonček ... Sem zmenjena s kolegico ob 15h v centru - najprej grem uredit neko birokracijo, potem greva pa morda na suši, nato pa na slikarsko razstavo (Turner, če je kdo ljubitelj). Pa morda bom šla še peš do mesta - namesto plavanja user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2019
6.12.2011 12:23:00   
Hov hov
Porodniška - saj meni tudi ne bo uspelo biti celo leto v miru na porodniški z otrokom. Pač bom delala na daljavo. Bo vsaj kaj dodatnega denarja (kao tolažba), pa še jaz nebom čist z foha padla (tudi to je kao tolažba).

Stopnice
- drugače sem tudi jaz fit, ampak štenge pa mi hitro pulz dvignejo...

Materinska šola - bova šla januarja.

Prisotnost moža pri porodu - čeprav bi bila ful vesela, da bi bil ob meni, mu bom verjetno dala "odpustek", ker ne vem ali bo sposoben psihično vse skupaj sfolgat. Že sedaj je ves prestrašen. 

Čuden okus v ustih - neprestano imam v ustih čuden okus, ki sploh ne vem čemu naj bi bil podoben. Ali ima še katera podobne probleme?

Čaji - malo offtopic - Teekane ima ful dobr čaj iz črnega ribeza in limono!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2020
6.12.2011 12:43:48   
ursonok

Čaji - malo offtopic - Teekane ima ful dobr čaj iz črnega ribeza in limono!

Meni vsi sadni čaji ali sadni dodatki k pravim čajem totalno nabijejo kislino, tako da čisto umiram user posted image . Zadnjič sem nekje naročila zeleni čaj z limono in sem mislila, da bom natakarico pobruhala. Safr totaln.
Tako da se nalivam s Pu Erhom, koprivo in meliso.

Prisotnost pri porodu
jaz si ful želim, tudi zato upam, da mi bo uspelo naravno rodit user posted image . Se pa spomnim, da smo v prvi nosečnosti v materinski šoli gledali slajde - kako poteka porod. No, vse meseno in krvavo seveda. In so skoraj vsi moški (z izjemo mojega moža in morda še koga), gledali v tla, vzdihovali, se zgražali, na koncu pa napol prisebni zbežali iz dvorane. Res zanimivo. Pa ali naj ne bi bili ravno moški bolj "taf" in sposobni gledati raznorazne krvave prizore?
Sem pa slišala, da je tudi pri moških, ki si želijo biti pri porodu in tudi so, možna nekakšna poporodna psihična blokada - v smislu, da sem jim ženka začne, hm, nekako gnusiti oziroma da je sploh ne morejo več dojemati "estetsko". In potem ne morejo z njo seksati itd. In se razpadajo zakoni ... No, upam, da nisem koga prestrašila user posted image Mislim, da so to bolj izjeme kot pravilo.

Zdajle sme maznila en home-made desert - stlačeno banano s kokosovim mlekom, rozini in malo lanenega semena. Vse skupaj se je nekaj časa hladilo v hladilniku ... Izpadlo je kot nek sadni puding. Not bad. user posted image

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 2021
6.12.2011 13:08:15   
Caitlin
Da se še jst mal oglasim. Zadnje čase gre čas tako hitro mimo, da mi ga kar zmanjkuje. Pa sem skos doma, kaj bi šele blo, če bi delala.user posted image

Živali ... ja, midva imava kužko, beaglico ki bo januarja stara 1 leto. Scertana je, da je groza. Bi se kar skos božala, igrala, certala, tako da me je kar malo strah, da ne bo preljubosumna. Se bo treba tudi po marcu veliko z njo ukvarjat, da bo vidla, da ji dojenček ni ničesar "vzel". Malo me pa tudi skrbi, kako bo ko jo bom vozila na sprehode skupaj z vozičkom. Če koga vidi (psa, mačka, človeka) steče proti njemu in zelo vleče. In ko bom imela še voziček v roki, zna biti problem. Drugače zelo lepo hodi, če sva sami. No, pa saj pomladi bo že daljši dan in bova za popoldanski sprehod počakali dragega pa bomo potem skupaj šli pa bo lažje.

Potrpežljivost ... mislim, da nisem tako hitro vzkipljiva. Pri nečakih nisem imela nikoli težav, morda včasih v vrtcu, kjer sem delala poleti. Živčke mi včasih krajša le psička, ki jo občasno ne moreš premakniti, pa da ji klobaso pokažeš. Ko ona nekaj zavoha, te ne vidi, ne sliši, nič. Kako bo pa pri lastnih otrocih pa ne vem. No, kaj hitro bo tukaj marec pa bomo tudi novopečene mamice videle kako in kaj. user posted image

Spanje ... joj, zadnje čase ko se zbudim me tako kolena bolijo. Pa imam večinoma en majhen pouštrček med koleni, tako da ne vem kaj bi še naredila, da bi blo bolje. Preko dneva me ne bolijo, samo proti jutru. Me je pa nekaj časa nazaj bolel kolk. Kar vsake toliko me je ušlenilo, posebej ko sem vstala s stola ali postelje. Zdaj me k sreči ne boli več.

Cukr test ... sem danes poklicala, da se naročim, pa sem komaj dobila datum do srede drugega tedna. Nisem mislila, da se je potrebno toliko prej naročiti, ker mi je sestra na pregledu rekla, da lahko grem tudi isti dan, kot imam pregled, le da naj prej pokličem. Še dobro, da sem že danes poklicala, ker v sredo, ko imam pregled, itak ne delajo. Tako da imam zdaj cuker test v petek zjutraj. Jaz še vedno upam, da bom imela tako dobre rezultate že po prvem odvzemu krvi, da mi glukoze sploh ne bo potrebno popiti. user posted image Jah, jaz sem večna optimistka user posted image

Linea negra ... jaz jo imam že od vsega začetka do popka vendar zelo svetlo, komaj opazno. Se mi pa zdi, da je zadnji teden se malo potemnila. Mi kar luštno zgleda. Se mi pa zdi da mi zadnje čase trebuh raste kot bi mala žaba v meni balon napihovala. Do sedaj so mi vsi rekli, da se mi res sploh ne pozna da sem noseča (večinoma nosim kakšne trenirke in neoprijete jopice), ampak sedaj je pa res opazno. No, vsaj meni. Mi je pa mami razložila, da tako kot je ona tudi jaz nosim bolj v križu. Nikoli nisem vedela kako "nosim", no pa mi je kar mami povedala.user posted image

Prisotnost pri porodu ... moj pravi da bo zraven. user posted image Je govoril tudi s sodelavci, kako je bilo pri porodu, pa ga zaenkrat še ni minilo.user posted image Sva se pa zadnjič pogovarjala o epiduralni in ultivi, pa mi je dejal, da mi on bolj priporoča ultivo, saj se za epiduralno kar nekoliko boji, da ne bi šlo kaj narobe. Mi je blo prav fajn slišat, ta ga tako skrbi za mene in malo žabicouser posted image

Tako, zdaj pa počasi pripravit si kosilo, potem pa do naših odnest najinega miklavža in pogledat, če je tudi pri njih kaj pustil za nas.user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2022
6.12.2011 18:41:11   
cokolino
Na hitro da mal pokomentiram...
Cukr test sem mela jst včeraj, no meni ni blo tako škifo, kot nekatere pišejo, da je...očitno sem kar fanj sladkosneda, bi bil pa problem, če bi morala kaj kislega spit (fuj, si ne predstavljam). Uglavnem Caitlin ti si napisala, da upaš, da ti ne bo potrebno popiti glukoze, če bo po prvem odvzemu sladkor ok. Ma meni je bil, in sem vseeeno morala spit, ter nato dat kri čez eno urco in pol še enkrat čez eno urco. Rezultat pa itak zvem v četrtek, ko mam pregled. Je pa malo smotano, ko moraš tam samo sedet in čakat. Še dobro da sem bila edina v čakalnici; to se mi ni še nikoli zgodilo user posted image
Linea negra jst je do sedaj nimam (26.t), pa upam tudi, da se ne pojavi, no če se bo, pa se bo, kaj čmo.
Prisotnos pri porodu ja moj bo zdraven, to mu ni problem, pa tudi komaj čaka.
Epiduralna...a ve jo boste mele? Oz. bilo kako obliko lajšanja bolečin??Ker jst sem zaenkrat mnenja, da bom probala brez, pa imam zelooooo nizeeek prag bolečine, no marec je še daleč, tako, da do takrat se lahk še premislim.
Aja pa še to; potrpežljivost-mene je kar strah, kaka bom kot mama, ker jst sem še kar temperamenta, na hitro pop*****no ma če zmorejo vse (skoraj), bom pa tudi jst user posted image
Pa lep večer

(odgovor članu Caitlin)
Neposredna povezava do sporočila: 2023
6.12.2011 19:40:54   
Caitlin

IZVIRNO SPOROČILO: cokolino

Uglavnem Caitlin ti si napisala, da upaš, da ti ne bo potrebno popiti glukoze, če bo po prvem odvzemu sladkor ok. Ma meni je bil, in sem vseeeno morala spit, ter nato dat kri čez eno urco in pol še enkrat čez eno urco.

Meni na navodilih piše, da prvo vzamejo vzorec krvi, počakaš 30-45 minut in če je vrednost glukoze večja ali enaka 5.1 mmol/L, testa ne nadaljujejo. No, pa tudi če bo potrebno popiti tisto raztopino, ne bo hudega. Bolj bo dolgčas. Bom vzela križanke pa na telefon bom dodala kakšno novo igrico pa bo user posted image

Glede mure 4 ... sva dobila cene novih modelov z baby centra. Športni del 480, košara 197. Na neki nemški strani in amazonu pa je najceneje 426 + 175. Problem zna biti, ker nekateri ne pošiljajo v slovenijo. No, če pa že, je pa poštnina minimalno 20 €. Tako da na koncu si mogoče 50€ v plusu, če naročiš s tujine. Tako da midva bova verjetno počakala še malo, če bo baby center mel kakšno akcijo pa kar tukaj naročila.

Sem pa ravno prišla od naših, kjer mi je nečak povedal, da bo za svoj rojstni dan (junija) dobil sestrico al pa bratca! user posted image user posted image Torej, marca jaz, maja brat, junija sestra. Pestro bo, pestro!user posted image user posted image

(odgovor članu cokolino)
Neposredna povezava do sporočila: 2024
   [Brisano sporočilo]
7.12.2011 8:54:09   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Caitlin)
  Neposredna povezava do sporočila: 2025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.