|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
25.11.2011 11:01:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Nincheq)
  Neposredna povezava do sporočila: 1901
   [Brisano sporočilo]
25.11.2011 11:04:14   
Brisani uporabnik

(odgovor članu marec2012)
  Neposredna povezava do sporočila: 1902
   RE: Marčevke 2012
25.11.2011 11:12:03   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: alna

Šivanje - jaz še nisem rodila, ampak mi je kar nekaj mamic jamralo, da je bolelo kakšna 2 tedna. Temu bi se raje izognila, če bo šlo. Bom poskusila z masažo presredka. Upam, da pomaga. Jada, verjetno si bolj izjema kot pravilo. Ti pa seveda zelo privoščim, da ni nič bolelo.

Alna jaz sem tudi bolj izjema kot pravilo,user posted image ...mene prav tako ni bolelo ko so me prerezali niti ko sem dobila tista 2 šiva - resnično, tega niti čutila nisem. In tudi sem lahko že takoj sedela, pa brez kakšnega povštra ali tistega napihljivega obroča (sem videla da so si ga ene s sabo prinesle kar v porodnišnico).

Me je pa bilo pred porodom tega blazno strah! Najbolj od vsega sem se bala iztisa in tega, da me prerežejo in šivov in ti povem, da resnično je bilo na koncu to totalno neboleče in sploh mala malica. Resnično prisežem!
Najbolj so boleli popadki in to, da se je tako vleklo s temi popadki in konkretnega ni bilo nič samo popadki popadki popadki v nedogled...Tisti izstis in prerez in šivi pa niso bili praktično omembe vredni. Verjamem pa da boli, če se ženska fejst raztrga,user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
25.11.2011 12:25:32   
zmajcy_
očitno je peta bolezen res nevarna za nas... http://bibaleze.si/clanek/malcek/peta-otroska-bolezen.html user posted image

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 1904
25.11.2011 12:47:52   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta

IZVIRNO SPOROČILO: alna

Šivanje - jaz še nisem rodila, ampak mi je kar nekaj mamic jamralo, da je bolelo kakšna 2 tedna. Temu bi se raje izognila, če bo šlo. Bom poskusila z masažo presredka. Upam, da pomaga. Jada, verjetno si bolj izjema kot pravilo. Ti pa seveda zelo privoščim, da ni nič bolelo.

Alna jaz sem tudi bolj izjema kot pravilo,user posted image ...mene prav tako ni bolelo ko so me prerezali niti ko sem dobila tista 2 šiva - resnično, tega niti čutila nisem. In tudi sem lahko že takoj sedela, pa brez kakšnega povštra ali tistega napihljivega obroča (sem videla da so si ga ene s sabo prinesle kar v porodnišnico).

Me je pa bilo pred porodom tega blazno strah! Najbolj od vsega sem se bala iztisa in tega, da me prerežejo in šivov in ti povem, da resnično je bilo na koncu to totalno neboleče in sploh mala malica. Resnično prisežem!
Najbolj so boleli popadki in to, da se je tako vleklo s temi popadki in konkretnega ni bilo nič samo popadki popadki popadki v nedogled...Tisti izstis in prerez in šivi pa niso bili praktično omembe vredni. Verjamem pa da boli, če se ženska fejst raztrga,user posted image .

Joj, pri meni so bili popadki peklenski ... so bili še umetni po vrhu ... svoji so se mi zdeli čist fajn znosni ... ampak ta umetni ... fak!!! Zato tokrat Ultiva! Potem pa iztis ... to mi je bilo pa še najhuje, res, nisem imela več moči, bolelo je kot 100 mater, kar jokala sem zraven ... potem me je babica prerezala .... sem čist čutila ... še slišala sem škarje .. zatulila kot norc!!! No, ko je enkrat glava zunaj, je ok! Ostali del telesa in posteljice sploh nisem čutila ... ko me je dohtar šival, mi je pa itak dal injekcijo najprej - nisem čutila nič user posted image Potem je bilo pa tud brez bolečin ... ko se je celilo .... me je res tako lepo prerezala ... danes se nič ne vidi .... Kar fajn no!

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 1905
25.11.2011 13:46:00   
kimsy
Da še jaz delim z vami svojo "lepo" porodno izkušnjo! user posted image  Popadki kar močni, nč odpirala... Dodajali so mi umetne, ki so kar boleli, ampak sm nekako preživela, user posted image  pol mi je nekaj masirala maternični vrat al kaj jst vem kaj, to me je full bolelo... pol uni popadki na koncu, ki ti jih našopajo kar bolijo, ampak potrpiš. Sam izstis mi je bil popolnoma neboleč in pol iztis postlce tud. Tud ko me je rezala nisem čutila nč, je vrjetno že vse drugo preveč bolelo. user posted image  Na koncu zunaj niz šivov, notranji šivi, ker sm bila kar precej strgana in še 3 šivi na materničnem vratu, ki se je prav tako poškodoval. Pri sedenju me je sicer malo bolelo, samo mi je moj prinesel preveč lep obroč in mi ga je bilo škoda uporabljat za sedenje! user posted image  Kap! Imam še sedaj zapakiranega! Je pa pol pri user posted image  na začetku vse napsihirano, ker sm skoz mela v glavi, kako me bo vse bolelo, pa me razen materničnega vratu ni nč!
Je pa moj takoj po porodu reku, da ne bova imela več otrok ker ne bo pustil, da se tok matram. Ampak res, na koncu skor vse pozabiš. V porodno sm prišla ob 5.3o, rodila 18.30...  Ne rečem, da ne boli, da je lepo... Je pa znosno in konec koncov še noben ni nit ostal! user posted image
bunda-plašč - zaenkrat nosim svoj plašček, sam si zapnem samo prva dva gumba, da se mi ne bi raztegnil. Imam pa doma še nosečniško bundo iz prve nosečnosti, ki se je še kar izogibam. Men te nosečniške obleke
sploh ne potegnejo! Razen črnih elegantnih hlač ne nosim še nič nosečniškega! Pajkice, škornje, čez pa kako lepo oblekico, pa je...
imena - midva imava čisto drugačen okus. Pri prvi sem ime izbrala jaz in sem ga nekako prepričala, da je na koncu odločil on, user posted image   tako, da sem zdaj jaz na vrsti. Je pa res, da glavno besedo bom res imela jaz, ampak se more on strinjat. Vem, da sem se mu po porodu full smilila, pa bi lahko izsilila moje najljubpše ime, pa nisem tok hudobna! user posted image
kg - se full bolj pazim, kot v prvo, ker mam še nekaj zaloge, zdaj imam 1 kg manj, kot isti čas, kot v prvi nosečnosti, pa sm štartala s +3,5 kg. Bi bilo pa vse lažje, če ne bi bilo toliko sladkarij na tržišču! user posted image  Mene samo sladki prigriski uničujejo! user posted image   user posted image  user posted image  

Nič ni nemogoče! So pa stvari lažje in težje dosegljive!

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1906
25.11.2011 14:18:00   
tosja
user posted image  vidim, da je danes petek za porodne zgodbe user posted image

...jaz sem danes čist naspidirana, sem že od jutra v pogonu user posted image  tud na adventni venček sem se spomnila in ga naredila user posted image  user posted image  user posted image  letos v natur-oranžni barvi user posted image
Ga hodim vsako leto delat v vrtnarijo - vse na dohvatu ruke, dobiš mal idej....pa še cena je normalna - danes sem plačala 13 e...itak je najtalepši user posted image  čist moj... user posted image  user posted image  user posted image

Navijam za sončen vikend, poln crkljanja, lepih besed in dejanj...user posted image

...pa pridno božajte bušijeuser posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 1907
25.11.2011 14:41:06   
zmajcy_
Še moja porodna zgodba user posted image

6.1. ( četrtek ) sem imela pregled pri svoji ginekologinji.. zaradi visokega pritiska in malo plodovnice mi je dala napotnico za porodnišnico. Tam so me pregledali in se odločili, da me obdržijo noter in bodo za vikend ali začetek naslednjega tedna sprožili porod.
7.1. zjutraj pride sestra po mene, da so se odločili da mi kar danes sporžijo.. ( bila sem odprta 1cm in CTG mi je risal popadke, ki pa jih nisem čutila ) me klistirajo in začnejo dajati oxytocin po infuziji..( 7h zjutraj ) čutila sem rahle popadke in to je bilo to user posted image  potem so mi dal en gel po katerem sem morala ležati 1h.. popadki so bili malce močnejši.. odprta sem bila 2cm... in to je bilo to user posted image  od tukaj naprej se je vse ustavel user posted image  okol treh popoldan je potem moj šel, saj smo vidla da še neki časa ne bo nič.. jst sem hodila gor in dol, ker so bili popadki taki, da me je bolel če sem ležala če sem pa hodila je pa blo pa kr ok... potem mi je sestra dala inekcijo proti bolečinam, da grem počivat in se naspim saj ko bo šlo zares bom rabila energijo.. po tej inekciji so bili popadki še mal močnejši in odprta sem bila 3cm...potem pa so mi dali še 2 svečki po katerih sem zaspala kot top in so me zbudili naslednji dan ( 8.1. ) ob 5h zjutraj da grem na ctg.. ni blo nobenih popadkov in ničesar user posted image  potem sem dopoldan bila v svoji sobi.. okol enih so pršl po mene spet klistir.. dobila sem spet oxytocin.. ob treh so mi predprl mehur.. ob 6h sem bila odprta 6cm.. potem pa končno ob 20.38 rodila user posted image  proti konccu je bilo že kar boleče ampak ni blo sile.. se mi zdi da sploh niso bile tako zelo močne bolečine kot nekatere opisujejo, očitno imam višji prag bolečine user posted image  nisem bila pa čisto nič šivana user posted image  upam da zdej ne bo tok dolg trajal in da spet ne bom šivana user posted image

sem napisala cel roman user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 1908
25.11.2011 15:50:55   
Nincheq
user posted image joj, s temi porodnimi zgodbami ste me pa prestrašle user posted image Prej sm bla za natur porod, zdj pa sem že skoraj 100% da bom vzela nekaj da nebo bolečin :P :P  user posted image

Upam da bomo imele marca vse lepe porodne izkušnje user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
25.11.2011 15:56:05   
bučka28
Ojla punce!

Fajn ste pridne in ogromno pišeteuser posted image . Vas komaj uspem prebratuser posted image

Škrlatinka, norice, rdečke in peta otroška bolezen v nosečnosti: Glede na to, da precej poznam te stvari s faksa lahko povem naslednje; če ste že prebolele norice pred nosečnostjo, potem se ne morete ponovno okužiti, prav tako pa tudi ne vaš plod, saj ima vaša protitelesa. Po Slovenksem zdravstvenem sistemu ste bile po vsej verjetnosti v otroštvu cepljene proti škrlatinki in rdečkam (razen, če ste bile imunsko zelo oslabljene in vas niso cepeli, ali pa so se straši odločili da ne želijo cepljenja otrok - vendar v našem otroštvu glede tega niso komplicirali in so nas kar vse dali cepiti) torej ste imune tudi proti tema dvema boleznima, prav tako pa tudi vaš plod. Torej če se v stiku z otrokom, ki preboleva katero izmed teh bolezni, vam ni treba skrbeti user posted image Problem je samo peta otroška bolezen,... proti tej pa nismo cepljeni, kako je z iimunostjo če jo že prebolimo sem pa pozabila. Mislim, da ne ostanemo imuni. Se je fino izogibat otrok, ki so okuženi (baje imajo rdeče obarvana lica oz. rdeče lise na licih). Je pa najbolj nevarno v prvi polovici nosečnosti.

Kg Počasi se nabirajo. NIsem pa nič spremenila svojih prehranjevalnih navad med nosečnostjo. Jem ko sem lačna, sicer se ne bašem s hrano, poskušam jesti čim bolj različno in zdravo. Sladkarije so pa za pocrkljat. Sem pa bila pred nosečnsotjo bolj med suhimi, in sedaj izgledam le malo pol izpopolnjena. da ne govorim o tem, da sem super navdušena nad tem, da so se mi vsaj prsi malo povečale user posted image user posted image

Porodne zgodbe: A je katera že rodila z Ultivo? A je v Kr porodnišnici dostopna 24/7?

Glede profi slikanja: Se mi pa zdi, da fotografi fino izkoriščajo naša čustva v nosečnosti in imajo zelo zasoljene cene.

Lep vikend, spočijte se, naberite novih moči za še teh nekaj delavnih dni kar nam je ostalo do novega leta user posted image user posted image

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 1910
25.11.2011 17:36:28   
poldy
Porodne zgodbe....lepo jih je brat in vidt da ima vsaka drugačno izkušnjouser posted image
Moja je bila taka, da so me bolj namatrali, ko so mi vstavljali kanal za EA, kot pa s samim porodom, čeprav je kar dolgo trajalo....Popadkov praktično nisem čutila, sem pa dobila alergijo na EA, tako da me je vse srbelo za skoraj znoretuser posted image , pa srce mi je začel nabijat, da sem skor skup padla, ampak na koncu mi tudi malo ni bilo žal za vse te nevšečnosti od EA.....Tako da v drugo se bom verjetno tudi odločila za EA. Ultive na Jesenicah nimajo, za smejalni plin ne vem, za gel mi je čisto predrago, tako da če bo na razpolago anestezist bom imela EA, drugače pa ne vem kako bom. Ampak vse enkrat mine in tudi porod bo slej ko prej, tko da nekako bomo že....

Mene pa tko v mehur brca, da mam občutek da bom vsak čas polulana....user posted image

(odgovor članu bučka28)
Neposredna povezava do sporočila: 1911
25.11.2011 18:12:41   
ovnica8
IZVIRNO SPOROČILO: populis

IZVIRNO SPOROČILO: marec2012

Pozdravljene,

jaz sem pa spet pri vozičkih. Včeraj sem gledala quinny speedi, mi je kar všeč pa še cena je dokaj sprejemljiva. Ima katera takšen voziček ali pozna koga? Vglavnem rada bi kakšno mnenje.

Pozdravček :)

Meni je od Quinnijev še kr všeč tale freestyle http://www.ceneje.si/za-otroke/vozicki-in-avtosedezi/vozicki/quinny-vozicek-freestyle-3-xl-comfort---black_-_CX00136F8F, res je ogrodje veliko in relativno težko sam je pa top za offroad user posted image

populis jaz sem kupila ta voziček (Quinny freestyle). Pri meni sploh ni bilo debate, ko sem ga prvič videla sem vedla da bom imela tega in nobenga drugega. res je težji in bolj ogromen (ko se zloži) od ostalih je pa baje najboljši če si bolj športen tip....

pravkar pa sem zvedela da je rodila prijateljica, ki je pričakovala user posted image (po Ns, kasneje se pa ni več videlo), dobili so pa user posted image .....user posted image user posted image user posted image

glede kilc sem se jaz zredila že +6user posted image ,ampak me G na pregledu ni nič okarala, samo pravi da naj sedaj počasi napredujem in ne več s takšno hitrostjo user posted image

mali podnajemnik v mojem trebušku pa vsak dan (od jutra do večera in tudi ponoči) pridno telovadi in me je že parkrat prav močno brcnil, da mi je tudi user posted image postalo (nosim ga zelo nisko, zato vstajno poskakuje po mojem mehurju in me določeni njegovi brcki prav močno zabolijo, me je kar malo strah kaj šele bouser posted image ).

lep večer in prijeten vikend vsem souser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1912
26.11.2011 11:49:23   
ircomp
Ojla.
Nekaj me zanima. Sem v 26. tednu. Do sedaj sem dokaj redno in močno čutila brce, sedaj je pa že 3 dni tak mir, da adijo. Tu pa tam mogoče narahlo nekaj migne... G. mi je rekla, da bi morala po 25. tednu redno čutiti brce, meni pa se dogaja ravno obratno. Mislite, da je možno, da je otroček po par dni bolj miren?
Lep vikend vsem! Če nimate sončka, vam ga pošijam jaz user posted image

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
26.11.2011 12:31:59   
miska333
No, končno se vam tudi jaz kaj javim :) Berem vas kar redno, ampak mi vedno zmanjka časa za pisanje!

Da na hitro obdelam vaše teme user posted image :
- plašček: imam enega,ki je širši in upam, da mi bo prav do konca...nimam nobenega interes novega kupovat za 3 mesece user posted image
- epiduralna: jaz sem jo v prvo vzela (v Postojni je ves čas na voljo) in mi ni NIČ žal. Je bilo super, lepo in predvsem neboleče. Najprej sem se nekaj ur matrala z umetnimi popadki brez vsega in je bil potem res pravi balzam! Tako, da tudi v drugo jo SIGURNO vzamem. Bila sem šivana, ker sem se malo strgala (3 šive). Mala je imela pa 4300kg. Peklo me je ene 10 dni. Ampak to, ko sm šla npr. na Wc,pa malo težje sem sedela...ampak nič tako zelo kritičnega! Drugače pa glede vakuuma, nam so na materinski šoli rekli, da to sploh ni več pravilo, da bi bilo  več porodov z vakumom zaradi EA. Da včasih so jih delali, ker se otrok malo počasneje spušča, če vzameš EA, potem pa so ugotovili, da to sploh ni panike. Tudi to, da ne čutiš kdaj moraš potiskati ni res (vsaj v mojem primeru ni bilo), ker popadke še vedno čutiš. Ampak ne bolijo! Pač kot nek pritisk v križ sem jih jaz čutila. V zadnjem letu so rodile še 4 moje prijateljice. 3 z EA (nobenih težav) in ena brez pa še to zato, ker je bila že toliko odprta, ko je prišla v P, da je bilo prepozno. Nimam pa drugače nič proti naravnim porodom, da ne bo pomote. Sem tudi sama rekla, da probam najprej brez...pa imam očitno prenizek prag bolečine user posted image
- fotografiranje: tako v prvi nosečnoti kot v tej me je slikala prijateljica, ki se s tem poklicno ukvraja (če katero zanima ji lahko pošljem kontakt). Mi je obakrat to podarila kot darilo za porod. Sem ful zadovoljna s slikami in res je lepo imeti lepe slike in spomin na to obdobje. In tudi, če ne bi dobila tega darila, bi se odločila in si plačala tako slikanje. Bi kje drugje probala prišparat user posted image

(odgovor članu ircomp)
Neposredna povezava do sporočila: 1914
26.11.2011 12:38:19   
miska333
U še ircomp sem pozabila odpisati.
Jaz sem v prvi nosčenosti, če nekaj časa nisem čutila otroka (kar pomeni, ko sem res paniko začela zganjati...po parih dneh) šla kar v porodnišnico in so mi CTG naredili. Prvič mi je bilo ful bedno it, ker se mislila, da me bojo nahrulili kaj kompliciram, pa so mi rekli, da dobro da sem prišla in da naj kar pridem, če se mi zdi kaj čudno. Pa je bilo vedno ok! Ponavadi je otroček na CTGju čudežno začel brcati in se premetavati, da sem ja izpadla kot popolna paničarka. Se je pa na splošno ful malo rpemikala moja taprva  pa je bilo vse ok...eni so pač bolj mirni! Mislim pa, da je najbol pomembno tam proti koncu bit pozoren na gibe...da zdaj še ni panike.

(odgovor članu miska333)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
26.11.2011 18:55:57   
Anonimen
Miska333 - mene zanima fotografiranje. Mi pošlješ kontakt na ZS? Kako je pa pravzaprav zgledal "fotosešn"? SI bila v studiu, doma ali v naravi?

(odgovor članu miska333)
  Neposredna povezava do sporočila: 1916
26.11.2011 19:51:04   
miska333
alna: sem ti poslala ZSuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1917
27.11.2011 9:20:44   
Jada82
ahruli
IZVIRNO SPOROČILO: miska333

U še ircomp sem pozabila odpisati.
Jaz sem v prvi nosčenosti, če nekaj časa nisem čutila otroka (kar pomeni, ko sem res paniko začela zganjati...po parih dneh) šla kar v porodnišnico in so mi CTG naredili. Prvič mi je bilo ful bedno it, ker se mislila, da me bojo nahrulili kaj kompliciram, pa so mi rekli, da dobro da sem prišla in da naj kar pridem, če se mi zdi kaj čudno. Pa je bilo vedno ok! Ponavadi je otroček na CTGju čudežno začel brcati in se premetavati, da sem ja izpadla kot popolna paničarka. Se je pa na splošno ful malo rpemikala moja taprva  pa je bilo vse ok...eni so pač bolj mirni! Mislim pa, da je najbol pomembno tam proti koncu bit pozoren na gibe...da zdaj še ni panike.

Ja, jaz imam glih za ta primer doma Angelsound ... če je kakšen dan res mir, grem kar poslušat in če slišim srček normalno, je vse ok! Sem pomirjena ... Res pa, da se zdaj še precej obračajo .... imajo še prostor. Mene kakšenkrat brca res v stene trebuha, to ful dobro čutim, včasih spodaj, v vagino, to tko ... manj čutim, včasih pa zadaj v hrbet - to ne čutim ... Tako da .... če vsaj na čase čutiš, pomoje ni problem ..... če pa ti res psihira, pa kar pokliči G! Tako, da pomiritev lastnih živcev in psihe predvsem! Saj ponavadi le to rabimo! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu miska333)
Neposredna povezava do sporočila: 1918
   [Brisano sporočilo]
28.11.2011 9:24:30   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Jada82)
  Neposredna povezava do sporočila: 1919
   [Brisano sporočilo]
28.11.2011 10:29:25   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1920
28.11.2011 11:23:42   
ursonok
Dober dan po daljši pavzi!

Včeraj smo se vrnili po štirih dneh v Sloveniji. Je bilo kar naporno - predvsem vožnja sem in tja (pribl. 10 ur). Sploh za nazaj, ko sva imela sabo tamalo, ki zadnje čase sploh noče spat, tudi v avtu ne, in je zadnje 3 ure težila na polno user posted image .

V Sloveniji bilo kar naporno, ves čas sem letala od enega znanca do drugega. V četrtek sem na obisku skoraj padla skupaj - mislim, da od utrujenosti. No, pojedla sem malo rižote in spila kozarec piva (res 1dcl), potem smo se pogovarjali za mizo, nakar po kakšni uri začnem izgubljati stik z okolico ... Komaj sem vstala, prenesli so me na posteljo, dali ležat - in je bilo takoj bolje. Pritiska sem imela 85-45 user posted image . To se mi še nikoli ni zgodilo, tj. da bi kdajkoli padla skupaj. Sem se kar prestrašila. Potem sem začela malo več spat in jest in se zadeva ni več ponovila.
Ja pa zanimivo - če malo jem, res malo na vsake par ur, se počutim zelo dobro, želodec me veliko manj boli itd. Ampak potem se mi dogajajo take "oslabitve". Če pa jem veliko, sem pri sebi, me pa zato strašno boli želodec. Saj ne vem, kaj je huje user posted image

Še glede hrane - v Lj je v stari Ljubljani nek nov suši (no, nov zame, ki sem tam enkrat na pol leta user posted image , drugače baje obstaja že od januarja). Sem ravno dobila nekaj cvenka in si privoščila gostijo, mnjaaaam user posted image . Ful dobro. Boljši suši kot ga imajo tukaj. Je pa res, da je vse tam pri vas svinjsko drago. Sploh ne štekam, vsi jamrajo, da je kriza, a še vedno se najde folk, ki se tako preserava, da ti ni nič jasno. In to ne neki biznismeni, ampak mlade družine. Jesti zunaj je v Lj res strašno drago. Mah, nasploh ste dragi kot žafran user posted image . Na knjižnem sejmu sem tako rekoč obubožala. (Imam pa zato par hudih knjig user posted image )

Drugače sem ok, mali ves čas brca, boli me nič (no, razen že opevanega želodca), strij nimam, zatekam tudi ne.
Kg - ne vem, ali sem se v zadnjem tednu kaj zredila. Po prehranjevanju sodeč se ne bi smela. Bom šla morda jutri na tehtnico ... Sem pa jaz proti pridobivanju na teži "kar tako", ker si pač noseč in "ti paše".
To, koliko in kako hitro se rediš, pa je seveda odvisno od višine in začetne teže, tj. teže pred nosečnostjo. O tem pa tu ne pišemo, tako da v bistvu sploh ne vemo, kakšen je nekdo, ki je pridobil do zdaj "samo" 5kg, kakšen pa nekdo drug, ki se je zdebelil za "celih" 8. Lahko da je prvi bajsek, drugi pa je končno dobil kako seksi oblinico user posted image .
Skratka, sami kg ne povedo kaj dosti, je pa dejstvo, da zrediti se za 20kg ni ok v nobenem primeru. Če pa si že tako predebel (IBM), pa lahko ostaneš tudi na istem, če ti seveda uspe.

Dedki - vnuki - malo refleksije...
Za po***dit! Tamala je bila v Sloveniji brez naju 2 tedna, pri dedkih in babicah. Ej, razvadili so jo čisto do konca, ovija jih okoli prsta, vse ji nosijo k riti, dajo za jest vse, kar si želi (česar ne mara, seveda ne je), uspavajo jo sto let, božajo, praskajo, pojejo, skačejo ... Cel cirkus. Tamala je cela igralka, takoj, ko ji kaj ni prav, zaigra užaljenost ali zamero, dedkom je pa hudo in ji seveda takoj ustrežejo. Včeraj zvečer, ko smo prispeli domov, se je ni in ni dalo spravit spat. Jaz sem dobila živčni zlom. Dobro, da je mož bolj potrpežljiv in razumevajoč. Sem tako jezna.
Aja, da ne omenjam, da se je v dveh tednih zredila za vsaj 2kg! Z 12,5 na 14,5 kg! Je pravi bajsek, trebuh ima skoraj tak kot jaz. user posted image Če noče jesti zelenjave, ji pač dajo še malo krompirja in piščanca, pa riž, pa vsako jutro palačinke (ker jih ima pač raje od kaše s sadjem), pa litre in litre riževega napitka (doma dobi dva kozarca na dan). Čisto je nora na ribe in je seveda dedke pripravila, da so ji odpirali tuno eno za drugo. Jedla kar brez vsega. Ne moreš verjet. Saj je jedla kao samo "zdravo" hrano, zaradi alergij itak ne sme sladkorja, mleka, jajc, pšenice itd itd. A vseeno. Tu mač! Če bi imeli ti dedki vsaj malo refleksije, če bi znali na svoja dejanja pogledati z distance, bi videli, da so popolnoma nori.
Ne samo, da s tem delajo delo sebi in slabo vplivajo na vzgojo otroka (popolno neomejevanje zahtev in kapric), ampak tudi nam delajo dodatno delo in probleme.
Oh, sem bila tako jezna. Zdaj je že malo bolje, ampak do pomladi ne gre nikamor!

Drugače sem pa lena. Dela imam čez glavo - sem si že sestavila spisek, točno vem, kjer moram začeti, voda mi tako rekoč že teče v grlo, jaz pa surfam po netu user posted image Mislim, da bom morala najprej na bazen, da si napolnim baterije.
Ajde, lepo se imejte!

Neposredna povezava do sporočila: 1921
28.11.2011 11:26:14   
Pattyka
En lep sonček pozdravček user posted image

Kako ste kaj? Mene je zgrabil prehlad čez vikend (kiham non-stop in teče mi z nosu) user posted image  Imela sem fajn deloven vikend...z mojim sva prenavljala spalnico (pleskanje, sestavljanje pohištva,...) in sem se verjetno prehladila. Tako da sem te dni na čaju.
Zaenkrat bova z najino spalnico pri njem zadovoljna ( sva si jo super porihtala, tako da lahko user posted image  pride) , dokler se nova hiša v notranjosti ne porihta do konca. Upam, da se bomo z user posted image  selili konc drugega leta že v novo hišo user posted image

Lep dan vam želim user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1922
   [Brisano sporočilo]
28.11.2011 11:46:19   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Pattyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 1923
28.11.2011 11:56:35   
Hov hov
Ursonok - kje ti živiš, da se ti Ljubljana zdi tako draga? user posted image user posted image user posted image Vsak dan nove akcije!

Babice in dedki - joj, kok sovražim to, da so "babice in dedki kao za razvajat otroke, starši pa za vzgajat". Pri nas smo dogovorjeni - enaka politika vzgoje povsod. Kako bo šlo v praksi pa pustimo času...

Neposredna povezava do sporočila: 1924
28.11.2011 13:33:55   
zmajcy_
Hello!

Kok je lep vreme user posted image  dons sva ble s tamalo 2,5h zuni.. sva šle en krog je tok pasaluser posted image

Jst sm šele zdej začela dojemat, da bomo mel še engauser posted image   je moje razpoloženje super user posted image  mogoč sploh k bo zdej še december pa prazniki pa pri nas imamo vsi rojstne dneve user posted image  

Pri nas je tudi pri babicah in dedkih tko kot jst rečem... če kej ne pustim ji tut oni ne in isto je glede hrane.. ker bo stara šele 11m počasi začenja vse jest.. ampak kar jst rečem da še ne je ( razne sladkarije ) ji seveda ne dajejo. Mam pa res super starše in taščo.. tast pa itk pomoje nikol ne bo mel sam tamale ( ni tak za otroke user posted image )

Mi ne hodimo veliko ven jest.. greva pa z mojim vsake tok časa na pico tuki pri nas, kjer je tavelika pica 5 € in majo full dobre piceuser posted image  tašča pa tačas čuva tamalo.

Kje vi najdete pomen imen? Jst iščem po netu pa nč pametnga ne najdmuser posted image  mi je pa moja sestra razložila kaj pomen Isa ( starejša ), da je to jezus.. drugi bo pa verjetno Amadej, ki pa naj bi pomenil tisti ki ima rad boga.. pa mi sploh nismo verni samo očitno zberemo taka imena.. mi zbiramo imena, ki so nam všeč jst sploh nisem gledala pomena... za prvo sva skos govorila če bo punčka bo Eva... sam jih je tok velik, da sva se odločila za res redek ime pri nas...a je vm tut kej važn a je pogost al ne? men so drgač predvsem všeč kratka imena glede na to da imamo relativno dolg priimek.. ampak moj se je zapiču v Amadej tko da bomo vidl user posted image

Uživejte v teh čudovitih dneh.. upam da jih bo čim več user posted image

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.