Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: sakuL Boli me dejstvo teh prazni obljub. Sem trmasta oseba, zelo, tega me je naučil on. S temi "praznimi obljubami" me je razočaral, prizadel. To si vec kot jasno povedala in pokazala. Saj noramlno živim svoje življenje naprej, on ga tudi (mislim da), ga ne oviram, ampak sem še zmer mnenja, glede na dano situacijo, da se držim na svoji strani, za sebe, tako kot sem se do sedaj. Ne zivis normalno. Drzis se po strani, kar ni normalno zivljenje. Ni to da mi more dajati nasvete, se mi posvečati kot "oče", ampak vseeno sem si želela, da me vidi kako uspevam v živlnjenju, da me spoštuje, pohvali, da je ponosen name.... Si kdaj prmieslila zakaj potrebujes njegovo potrditev o lastni vrednosti? mislim da je naslošno v večini primerih, tako da "zdrava družina" ima odnos starši otroci, saj vedno pravijo, dokler imaš starše si otrok...ampak jaz kot otrok imam svoje življenje, še vedno in za vedno bom povezana z družino, ampak trenutno očeta ni v mojem življenju. Odnos starsi - otrok ni enosmerna ulica. Poteka tudi v smeri otrok - stars. NI mi lahko, pa se ne smilim sama sebi,! Kaj ti ni lahko? Prizadel te je in razocaral. Bos to negovala do konca svojih dni? Daleč stran od tega, smili se mi on....kar je naredil iz svojega življenja, tako močen, vesel, nasmejan, dobrovoljen je bil...sedaj pa je on sam sebi samo še senca, ki nobenemu ne pusti blizu.... Tebi ne bo pustil blizu. Dokler bos sposobna zapisati: "UNA-je pa zgodba zase,. vem da sta dva potrebna za vse to..kukrkol una se je primeni zapečatila.... od nje ne zelim nič, popolnoma nič. Zame žal ne obstaja, pa ni tukaj samo zaradi prevare z očetom..je še veliko drugega v ozadju.... pa hinavščine, pa tako naprej... Potem se ne čudim, da je niti lastna otroka nočeta več videti v svojem življenju. Oba in moj oče in ONA sta ostala kar sama... " Ko bi tvoj oce ali kdorkoli, ki ti govori kako bi rad, da bi ti bil blizu in istocasno na taksen nacin govori o tvojem partnerju... nihce z 2 gr. mozganov ga ne bi resno jemal niti spustil blizu. Postavila si oceta v situacijo, da izbira ti ali ona. Zmaguje ONA in ti bi se pozrla od hudega in sovrastva. Pozrla bi se ker si na drugem mestu pri ocetu. Nikakor mi pa ni jasno kaksno je ozadje, da tekmujes za njegovo naklonjenost z njegovo partnerko, a nevzames si mesti hcerke, ki je itak tvoje. zakaj poskusas biti nekaj drugega v njegovem zivljenju? AMpak to ni moja krivda, ni na meni da vzpostim stik, ali se nekaj trudim ohranjati, če pa ne pokaže tiste PRAVE volje za to. Tvoja krivda je tvoje odklanjanje njegovih odlocitev. Lahko se on odloci s kom bo zivel? Seveda se lahko. On zivi s tem, da te je prizadel (na vsakem koraku mu dajes to vedeti), ti pa zivis z globokim sovrastvom do tvoje "tekmece" in isto sovrastvo prenasas na oceta, ker te ni postavil na prvo mesto. To mu nikoli ne bos odpustila. To daje vzpostavil kontakt za moj RD, je korak, seveda je....samo to je bila njemu samo obveza! samo to je nardil, ker se je počutil dolžnega to narediti, potem pa zopet TIŠINA.... ne duha ne sluha o njem.... Ti zagotovo ves kako se je on piocutil in zakaj je nekaj naredil Glede na dogajanje bi bilo bolj smiselno trditi, da nimas pojma kaj in kako razmislja, niti ga po tem ne vprasas. Si pomislila da mu morda ni do poslusanja ali obcutenja tvojega sovrastva? Poslusanja ocitkov, vedno enega in istega sranja? Vem,da mi bo za novo leto poslal SMS, ker je to zopet njegova obveza (to kar čuti on, da to pa lahko naredi, ker je "Oče")...in to bo to.... In ti bos to gladko preskocila ker ti do njega, kljub vzajemnemu odnosu nimas nobene obveze. oz. on te je razresil tvoje obveze ko je postal "preklet" z UNO. Ja sem ženska, ki pove svoje v obraz, in tudi njemu sem....ve kje sem, kakšna je situacija, in če mu ni vredno, da me vsaj 2x mesečno pokliče, obišče, potem ne bom jaz tista, ki se bo zaman trudila. Postani zenska, ki poslusa kaj se ji govori v obraz. Postani zenska, ki ji trma ne bo vecja od srca. Ne govoim, da bi to moral on narediti, itak je njegova volja, ampak da enostqavno pozabi, nepokliče, ne obišče, ...se mi pa ne zdi vredno pomena pojma, besede "Oče". Jaz te tudi ne bi. Toliko sovrastva in obsojanja... se dobro, da te sploh poklice 1 x na leto. Grdo ali lepo.... jaz bom živela življenje svoje naprej..dokler ga bom, in če bo on zraven oz v mojem življenju, da bo priča dogodkom kot so vnuki, poroka, itd...bo,...če pa ne bo stikov, pa pač ne bo deležen tega. To ni pogojevanje, ampak tako to je. Ocitno sebe bolj kaznujes kot njega. Ceprav ti ni tezko sebe kaznovati za 100 tock, v kolikor njega istocasno kaznujes za 2 tocki. Pravzaprav, ce je ( ti pravis, da to ves) vse pri njemu itak dolznost brez prave volje, se mu zivo ****a kaj si ti o vsem tem mislis. On zivi naprej, ti ga brcas stran. Dobijas to kar hoces. Pogledaj okoli sebe in se odloci kaj hoces. Ce hoces oceta se bos morala sprijazniti s tem, da ni taksen in ne bo taksen kot ti hoces. Je taksen kot je in ce ga taksnega ne mores sprejeti ga pusti pri miru. Za svoj dusni mir se pa nauci odpuscati. To je v tebi in ni odvisno o ni od koga drugega. Resi probleme v sebi in dobila bos oceta. Ne muci tebe oce, tebe muci lastni nemir. Ti si tista, ki niti more odpustiti, niti more prenehati z obtozevanjem, uzaljenostjo.... ti si tista , ki stejes, sestevas in drobis, tista, ki pestvujes hranis in negujes zamere in sovrastvo... Zakaj sploh pomislis, da ima oce kakrsno koli vedenje o tem, da ga ti sploh hoces v svojem zivljenju, saj si naredila vse, da si mu povedala, da ga noces v svojem zivljenju vse dokler ne bo plesal kot si si ti zamislila. Morda se je zato zaprl, morda ga je njegova ljubljena hcerka pohodila in zbrcala kot pasji drek, ker si je drznil zaljubiti se v njegovi hcerki nevsecno zensko. Morda se te drzi stran ker si kot strupena kaca. MOrda on razume kot bi mu ti zastrupila mu vsak trenutek. Resnica ima dva obraza. Si ti gotova, da si je pogledala z obeh strani? Je res tako krasen clovek v enem renutku postal najslabsi clovek na svetu? Z druge strani ti lahko tudi napisem: Ma super si, samo tako naprej. Ne bosta on in UNA frajla zafrkavali. Ti si mocna in bos zdrzala. Pohodi ju in ne daj se. Tvoja "borba je cista" !!?? (karkoli naj bi to pomenilo) in imas popolnoma prav. Ti si najboljsa, brez greha in brez napakice. Onadva sta pa ****, ki sta te prizadela in morata trpeti. Ti si center osoncja in oce se je zaljubil zato , da je tebe prizadel. Nikoli ni bil zmeden, nikoli ni bil clovesko neisguren in labilen, nikoli ni bil v dvomih, premisljal kaj naj naredi. Njemu je vedno vse bilo jasno in vse kot na dlanu... Ma garant je vse to planiral, samo da bi tebe prizadel... Koje sranje. Sicer pa tvoje zivljenje, tvoj oce. BTW: zakaj se pa s sestro videva in jo poklice? kaj ona naredi drugace? Ga je morda sprejela kot cloveka , ki se lahko odloca drugace kot si hcerka zamisli? Premisli.
< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 4.12.2011 17:58:43 >