|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: moj "oče"
26.11.2011 22:10:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

mislim, da sakul (podzavestno ali ne) pričakuje eno opravičilo od očeta za pojedene besede v preteklosti (da bo družino obdržal skupaj potem pa je še vedno naprej šmiral s sosedo) in zato "čaka". sicer pa - jaz bi verjetno tudi. napake in kje smo zasrali si moramo priznat in jih kot take obravnavat. in oče se enih konfrontacij pač (še) ni lotil in se tega izogiba (verjetno pri sebi in pri drugih); to jo imho boli in moti. in čez to sakul noče it kao da nič ni bilo. verjetno tudi drugim to izogibanje in da ne reče bobu bob, gre v nos, zato odtujitev od sorodnikov..

Verjetno bo nekaj v tem smislu; tudi če kot odrasle razumne osebe najdemo razumne odgovore in naše reakcije na vprašanja, ki se nam pojavljajo, še vedno v nas ostaja čustveni svet, v tem primeru odnos oče - hči, ki se ne pojasni samo z razumom, ampak s čustvi in povezanostjo med najožjima družinskima članoma.

Čustva niso dobra osnova za reakcije, zato tudi pravim, da naj SakuL gradi sebe, ker potem bodo reakcije lažje. Ni pa ona edina v tem odnosu in ni edina odgovorna za njega.

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
28.11.2011 8:58:30   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: T.Z.
.. jaz res res ne razumem zakaj mora ON požreti vso obtoževanje, metanje pod nos, trmo itd ker je oče. a on pa ne sme imeti nekaj malega ponosa in ...

Ampak moški nimamo na izbiro veliko oblik čustev. Če si jezen si označen za nasilneža, če si žalosten si označen za revo in od vsega najpogosteje ostane užaljenost. Vendar če je užaljenost lahko v partnerskem odnosu, v odnosu do otroka nikoli ni primerna.

Starš NIKOLI ne sme biti užaljen. Lahko je žalosten, lahko je prizadet, lahko je jezen, nikoli pa ne sme biti užaljen.

Užaljen starš v otrokovih očeh izgubi spoštovanje, s tem pa tudi ponos.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
28.11.2011 16:33:54   
sakuL
OK, tako nevem kdo točno je pisal kaj, ampak vas berem, tudi vse vaše komentarej sprejemem, kot pozitivne in negativne. JA?

kot prvo, sem napisala že, da nisem očetu zamerila to daje prevaral mami, ampak da je obljubljan kaj vse bo naredil za nas, potem pa od njega ne duh ane sluha. On je tisti, ki se je oddaljil od vseh nas, če že ima kakšen stik (po pogovoru s sestro je tega zelo malo)ga ima ravno s sestro (verjetno zaradi otroka). POtem pa v nedogled jamra, da nima denarja, da ni srečen, da se bo odselil, da tukaj nima kaj iskat, da smo si vse uredile življenje in nanj pozabile, ampak konec koncev, si je izbral sam tak življenje.

Saj pravim, če bi me poklical, bi se uglasila, bi šla z njim, to nisem nikoli zanikala, samo prvega koraka pa ne bom naredila.
Prav ali ne, al mi bo hudo, al ne...ko sem ga najbolj potrebovala kot moškega ob sebi,da bi se mu izpovedala kot nekoč, me je pustil na cedili (jaz njega verjetno ne bom in ga tudi ne mislim nikoli), zavedam se tega da mi je oče, in da mi večno bo oče, ampak vseeno, pa želim,da se kot oče izkaže.

in tiste k mi mečete pod nos, da sem kaka mula, pa da nisem dorasla da nisem zrela, itd.... naj se malo zamisli in prebere moj 1.mail.
jaz sem ze zlo mlada odrasla, in skrbim za sebe, nisem vezana na starše, sama si že dolgo let sluzim krh, itd. Ampak nikoli pa nsiem nobenega pustila na cedilu! Nikoli!

Še se spomnem k je ravno v tistih časih (od ločitve je 1, 5 let, vemo pa slabe 2 leti)sem izgubili 3 stare starše, od tega sta bila oba starša od očeta.ja z vem da ga je to vse prizadelo, vse nas je, ampak enostavno je on tisti k vedno igra močnega človeka, da vse zmore sam.... pa ne more... ne pusti si pomagat, to je njego ponos pa basta. Skregal se je tudi z bratom, k mu je povedal svoje...saj pravim od vseh se je oddaljil, potem pa začne s takim, da ga tako ne bo nihče pogrešal, tudi če gre nevem kam (avstralija, tajska..).

vse kar rabm od njega je človešk odnos: oče:hči. samo to...ne obsojam ga, sodil si je sam... kar si je skuhal je sam...samo s tem sva prikrajšani tudi jaz in sestra, teh njegovih čustvev, vzpodbud, pohval, ljubezni, itd...

OPravičil se je že. Saj pravim,da me ni prizadel skok cez plot in potem ločitev, mi bi tudi sedaj lahko funkcionirali in se družili itd...pa on enostavno....ga ni ... ob telih rd-jih si vzame čas in pošlje sms. vse najbolšje. samo to.

UNA-je pa zgodba zase,. vem da sta dva potrebna za vse to..kukrkol una se je primeni zapečatila.... od nje ne zelim nič, popolnoma nič. Zame žal ne obstaja, pa ni tukaj samo zaradi prevare z očetom..je še veliko drugega v ozadju.... pa hinavščine, pa tako naprej... Potem se ne čudim, da je niti lastna otroka nočeta več videti v svojem življenju. Oba in moj oče in ONA sta ostala kar sama...

tehnofil: hvala.

Res je. Oče je bil zame zvezda, pa čeprav je bil v mojem otroštvu zelo malo prisotne, pa se vseeno...isto sem povedala mamici, oče je meni stevilka ena. (bil) to je ona razumela, ker sva bila res povezana. Razumela sva se res.... zelo zelo dobro. Zaupala sem mu vse, popolnoma vse, od težav v šoli, v ljubezni, ...itd... ma vse. NIkoli me ni bilo sram govoriti o nobeni stvari z njim. Včasih sem se z njim lažje pogovarjala o menstruaciji kot pa z mami... Potem pa kaj pa vem kaj mu je iblo, verjetno se je že kaj zapletalo. Ko smo se preselili, se je popolnoma spremenil,... prazniki niso bili več kaj posebnega... ali pa sploh ni bil prisoten,

No da še povem ene izmed njegovih zadnjih pametnih besed izpred enega leta: (to je razlagal mojim prijateljem, k smo ravno praznoval RD)-že po loćitivi
* otroc nikol, ampak res nikol ni denar toliko vreden kot pa ljubezen. Jaz sem celo življenje delal in mislil kako sem osrečil moji hčerki k sem jima domov prinesel igrače, pa dal včasih kak denar. Sem mislil, da bom z denarjem kupil vso to ljubezen od njiju, pa sem se uštel. To sem spoznal prepozno. Vse bi dal, da bi to lahko popravil, pa z nobenim  denarjem tega ne morem.

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 53
28.11.2011 21:14:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Starš NIKOLI ne sme biti užaljen. Lahko je žalosten, lahko je prizadet, lahko je jezen, nikoli pa ne sme biti užaljen.

Užaljen starš v otrokovih očeh izgubi spoštovanje, s tem pa tudi ponos.

user posted image .

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
29.11.2011 12:55:17   
ronja
Saj pravim, če bi me poklical, bi se uglasila, bi šla z njim, to nisem nikoli zanikala, samo prvega koraka pa ne bom naredila.

Ampak on te je že prvi poklical. Kolikokrat te mora on poklicat, da boš ti blagovolila poklicat njega?

Tole:
Prav ali ne, al mi bo hudo, al ne...ko sem ga najbolj potrebovala kot moškega ob sebi,da bi se mu izpovedala kot nekoč, me je pustil na cedili

in tole:
jaz sem ze zlo mlada odrasla, in skrbim za sebe, nisem vezana na starše,

ne gre skup.

V odraslem življenju nam vloge "moškega" ne igra več oče. Temu se (poleg vsega drugaga, kar paše zraven) reče odraslost. Ne temu, da sama služiš svoj denar, temu se reče finančna samostojnosti.

Ampak glede na to, kar pišeš, kako super duper odnos sta imela, je čudno, da bi vama dajal samo denar, če si pa od njega dobila čisto vso podporo, ki si jo potrebovala. Zdaj si odrasla, čas je, da se nehaš zanašat na starše kar se tiče čustvene podpore.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 55
29.11.2011 14:29:07   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

V odraslem življenju nam vloge "moškega" ne igra več oče.

Ne bi smel. Moral bi postati znova stars in ne moski s katerim se deklica zeli porociti (kot je to v neki zgodnji razvojni fazi otroka).

Z ostalim, kar ni citirano se tudi strinjam.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 56
29.11.2011 17:19:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

V odraslem življenju nam vloge "moškega" ne igra več oče.

Ne bi smel. Moral bi postati znova stars in ne moski s katerim se deklica zeli porociti (kot je to v neki zgodnji razvojni fazi otroka).

Z ostalim, kar ni citirano se tudi strinjam.

Oče bi vedno moral biti samo oče in ne igralec določenih vlog.
Vloga moškega princa je lahko samo vloga v domšljiji deklice, ni pa to vloga zdravega odraslega očeta.

V omenjeni zgodbi je preveč igre vlog in premalo resničnega biti, od tu tudi nevrotičen odnos oče - hči. Oče je bil princ, in deklica mala princesa, zdaj pa nihče od njiju ne želi izstopiti iz pravljice. Oče vztraja v njej, čeprav se je grad porušil in so služabniki odšli, princesa pa užaloščeno joka, osamljena pod lipo.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
29.11.2011 19:37:14   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Oče bi vedno moral biti samo oče in ne igralec določenih vlog.
Vloga moškega princa je lahko samo vloga v domšljiji deklice, ni pa to vloga zdravega odraslega očeta.

Vloga v domisljiji deklice, ki ne odraste je vloga za celo zivljenje. V doloceni razvojni stopnji je gledanje na oceta kot na potencialnega "moskega, godnega za poroko" zdravo in sprejemljivo, ker je zgolj relativno kratka razvojna stopnja v procesu odrascanja.

V omenjeni zgodbi je preveč igre vlog in premalo resničnega biti, od tu tudi nevrotičen odnos oče - hči. Oče je bil princ, in deklica mala princesa, zdaj pa nihče od njiju ne želi izstopiti iz pravljice. Oče vztraja v njej, čeprav se je grad porušil in so služabniki odšli, princesa pa užaloščeno joka, osamljena pod lipo.

... in se vedno se obnasa kot zavrzena, uzaljena zena. 
Z druge strani se mi zdi, da ona to situacijo potrebuje, da ima dezurnega krivca za vso bolecino in dokazilo za svojo trdnost, zmoznost in dokazovanje. In ko bo dojela, da ni zrtev oceta temvec same sebe bo morda prepozno. Zato oce nekako in je , vecinoma pa niti ni pomemben. Pomembno je kaj ona naredi s seboj.

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 58
29.11.2011 20:30:11   
Anonimen

In ko bo dojela, da ni zrtev oceta temvec same sebe bo morda prepozno. Zato oce nekako in je , vecinoma pa niti ni pomemben. Pomembno je kaj ona naredi s seboj.

Je žrtev očeta, a hkrati je tudi odrasla oseba, ki mora za svoje življenje prevzeti odgovornost, ne glede na to, kakšno okolje jo je v to situacijo pripeljalo; popotnice so različne, različno bolne ali različno zdrave.

Prevzeti odgovornost za lastni razvoj je nujni pogoj, ki pa očeta ne odvezuje od njegove odgovornosti.

Neposredna povezava do sporočila: 59
29.11.2011 22:53:18   
Frodo Bisagin

In ko bo dojela, da ni zrtev oceta temvec same sebe bo morda prepozno. Zato oce nekako in je , vecinoma pa niti ni pomemben. Pomembno je kaj ona naredi s seboj.

Je žrtev očeta, a hkrati je tudi odrasla oseba, ki mora za svoje življenje prevzeti odgovornost, ne glede na to, kakšno okolje jo je v to situacijo pripeljalo; popotnice so različne, različno bolne ali različno zdrave.

Prevzeti odgovornost za lastni razvoj je nujni pogoj, ki pa očeta ne odvezuje od njegove odgovornosti.

Oce - dozivljenjsko odgovoren, dozivljenjsko kriv. Se ko ga bo odneslo bo odgovoren in kriv ker je to bilo ob nepravem casu in je povzrocil traume s svojim neustreznim ravnanjem. In spet bo nekdo zrtev neprimerne izbire dneva za umreti...  (zika zivac je dezurni krivac, on je obelezeni negativac)

http://www.youtube.com/watch?v=M6F07pwaQeg

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
29.11.2011 23:16:26   
Anonimen

Oce - dozivljenjsko odgovoren, dozivljenjsko kriv.

Drži, odgovoren je do svoje smrti. Krivda ni nasprotje odgovornosti.

Neposredna povezava do sporočila: 61
30.11.2011 0:11:37   
Frodo Bisagin

Oce - dozivljenjsko odgovoren, dozivljenjsko kriv.

Drži, odgovoren je do svoje smrti. Krivda ni nasprotje odgovornosti.

Za kaj je on konkretno odgovoren in za kaj je konkretno kriv?
Kaksno odgovornost ima pravzaprav stars do svojega odraslega otroka?
Ali je otrok avtomaticno zrtev svojega starsa, ce je le-ta neodgovoren?

Vice versa ...
Za kaj je konkretno odgovoren odrasel otrok starsu?
Kaksno odgovornost ima pravzaprav otrok do svojega odraslega starsa?
Ali je stars avtomaticno zrtev svojega otroka, ce je le-ta neodgovoren?

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 62
30.11.2011 19:57:05   
Anonimen

Vice versa ...

Z leti se razmerja odgovornosti in neodgovornosti (in ne krivde) med starši in otroci v osnovi ne spreminjajo. Spremeni se samo identiteta odgovornosti, njena vsebina in pogostost dejanj.

Za kaj konkretno je odgovoren oče v tem primeru? Za to, da poišče pot do otroka in ga nauči in mu da tisto, česar mu do sedaj očitno ni, glede na opisano. Spoštovanje drug drugega kot odraslih oseb, ki sta v odnosu oče - hči in preseganje neke pravljične povezanosti.

Neposredna povezava do sporočila: 63
1.12.2011 8:17:07   
Frodo Bisagin

Vice versa ...

Z leti se razmerja odgovornosti in neodgovornosti (in ne krivde) med starši in otroci v osnovi ne spreminjajo. Spremeni se samo identiteta odgovornosti, njena vsebina in pogostost dejanj.

Seveda se spreminjajo. Tudi po zakonskih dolocilih, ki v vsakem primeru imajo nek smisel.

Za kaj konkretno je odgovoren oče v tem primeru? Za to, da poišče pot do otroka in ga nauči in mu da tisto, česar mu do sedaj očitno ni, glede na opisano. Spoštovanje drug drugega kot odraslih oseb, ki sta v odnosu oče - hči in preseganje neke pravljične povezanosti.

Uciti otroka pri 30, 35, 40, 50 ??
Z otroci je tako, koliko si ga naucil dokler ne odraste, toliko si ga naucil - v glavnem. Ocitno se v pricujejocem primeru niso naucili kje je komu mesto. Sposotovanje med starsi in odraslimi otroci terja razumevanje in dovoljevanje, da stars zivi na nacin, ki si ga izbere, kot tudi dovoljevanje, da stars ne ravna in se ne obnasa kot bi otroku bilo vsec.

Skratka - za sebe si predvsem odgovoren sam. Oce je kazalec drugih tezav in kanal skozi katerega se kanalizirajo druga negativna obcutja (dezurni krivec za vse slabo).  Ce si pa odvisen od postopkov starsa imas pa hud osebnosten problem. 

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
1.12.2011 9:20:36   
mateyka

glede na to da se vse življenje učimo, a ni vseeno če se tudi od očeta pri teh letih še kaj nauči?

Neposredna povezava do sporočila: 65
1.12.2011 18:08:38   
Anonimen

Z otroci je tako, koliko si ga naucil dokler ne odraste, toliko si ga naucil - v glavnem. Ocitno se v pricujejocem primeru niso naucili kje je komu mesto. Sposotovanje med starsi in odraslimi otroci terja razumevanje in dovoljevanje, da stars zivi na nacin, ki si ga izbere, kot tudi dovoljevanje, da stars ne ravna in se ne obnasa kot bi otroku bilo vsec.

Skratka - za sebe si predvsem odgovoren sam. Oce je kazalec drugih tezav in kanal skozi katerega se kanalizirajo druga negativna obcutja (dezurni krivec za vse slabo).  Ce si pa odvisen od postopkov starsa imas pa hud osebnosten problem. 

Dve odgovornosti sta, prva je do sebe in druga je do bližnjih (starši, otroci, tete, strici,.). Če ni odgovornosti do drugih bližnjih, se lahko od 18. leta naprej pogovarjamo samo še o vremenu.

Neposredna povezava do sporočila: 66
1.12.2011 19:50:11   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

glede na to da se vse življenje učimo, a ni vseeno če se tudi od očeta pri teh letih še kaj nauči?

Seveda se lahko, vendar to ne spada v odgovornost starsa. Prav to prevzemanje odgovornosti starsev, da svoje otroke celo zivljenje opozarjajo kaj lahko naredijo napako, im pomagajo sprejemati pravilne odlocitve , jih opozarjajo na primerne in neprimerne partnerje, nacin zivljenja itn.. se bolj uvrsca v vtikanje. Ce vprasas pa vtakljive starse je to odgovorno dejanje do njihovih otrok...

(Ivan Cankar)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 67
1.12.2011 19:53:46   
Frodo Bisagin

Dve odgovornosti sta, prva je do sebe in druga je do bližnjih (starši, otroci, tete, strici,.). Če ni odgovornosti do drugih bližnjih, se lahko od 18. leta naprej pogovarjamo samo še o vremenu.

Morda odgovornost za otroka dokler otrok ni sposoben prevzeti odgovornost za sebe, svoja dejanja, pocutja... potem pa lahko govorimo o razumevanju, ljubezni, podpori.. tezko pa IMO govorimo, da je stars celo zivljenje odgovoren za otroka...
BTW si ti odgovorna za vse tiste s katerimi se ne pogovarjas zgolj o vremenu?

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
1.12.2011 22:00:12   
ODSKOK
SakuL in ostali,

sem nov član foruma,
prebral pa sem skoraj vse prispevke pod tem naslovom. Bi pokritiziral kritike:
Ne glede na to, da otroci odrastemo, ostajajo naši starši tisti,
s katerimi smo v zgodnjih letih gradili občutek lastne vrednosti, odnos do sebe in sveta.
In če smo jim kot otroci zaupali, seveda kot otroci "pretirano" in naivno,
in nas potem izdajo, razočarajo,
smo prizadeti, ranjeni, ne glede na to, koliko smo stari.
Nenavadno bi bilo, če nebi bili.

Menim, da so opisi sakuL primer zrelega soočanja z razočaranjem,
(najprej prvotnim, nato pa še po neizpolnjenih nadaljnjih obljubah)
zato se ne strinam z mnenji večine, ki bi želeli,
da bi se obnašala drugače.

Borba za odnos na strani sakuL iz opisanega je po mojem mnenju "čista",
in ne bi se strinjal, da je to trma,
pač pa zdrav način ohranjanja samospoštovanja,
torej ustrezno postavljena meja nekomu,
da bi se potem ta odzval s priznanjem drugi osebi. Prazne besede (v tvojem primeru očeta) pa žal niso oblika priznanja drugi osebi, zato sledi novo razočaranje. Pretirano iskanje, prošnje za odnos... bi lahko vodil v zmanjšano samospoštovanje,
(ali pa bi bilo posledica tega).
In v zapisu sakuL z dne 25.11.2011 je veliko dokazov, da ne gojiš maščevanja, niti nerealnih pričakovanj, zato še enkrat menim, da je veliko zgoraj navedenih sodb pretrdih.

In še to, primerjati svojih čustev in reakcji med seboj res ni smiselno,
življenjske izkušnje nas naredijo različne,
in takšni so tudi naši odzivi na rane v odnosih.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 69
2.12.2011 10:27:39   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: ODSKOK

Ne glede na to, da otroci odrastemo, ostajajo naši starši tisti,
s katerimi smo v zgodnjih letih gradili občutek lastne vrednosti, odnos do sebe in sveta.
In če smo jim kot otroci zaupali, seveda kot otroci "pretirano" in naivno,
in nas potem izdajo, razočarajo,
smo prizadeti, ranjeni, ne glede na to, koliko smo stari.
Nenavadno bi bilo, če nebi bili.

Popolnoma drzi. Razresitev tezave in nase osebne prizadetosti ne more biti pa na plecih starsa. Ne mores, enkrat , ko se z zadevo soocis cakati, da bo tvoje razocaranje, prizadestost, ranjenost resil nekdo drug. Predvsem si sam odgovoren za sebe in ne mores biti neskoncna zrtev ker se nekdo pac noce podrediti tvojim zeljam kako naj bi se obnasal, da bi bilo za tebe "zdravilno".
Poznamo otroke, ki izhajajo iz druzin, kjer starsi imajo ali so imeli psihicne tezave. Ti otroci so vecinoma sami sebe "pozdravili" in prenehali biti zrtve "tezavnih starsev"... ce bi cakali, da jih starsi pozdravijo... 

Menim, da so opisi sakuL primer zrelega soočanja z razočaranjem, 

Zakaj se potem se vedno vrti v krogu?

Borba za odnos na strani sakuL iz opisanega je po mojem mnenju "čista",

Irelevantno, saj se njej ne sodi. Zeli se ji povedati, da gre lahko naprej s tem ko bo sprejela situacijo taksno kot je in jo zacela resevati. To kar si trenutno zeli, da naj bi oce to in ono, se de facto ne bo zgodilo. In ce bo cakala na oceta, da naredi to kar bi ona zelela od njega, bo spet znova in znova razocarana in prizadeta.
Sama mora sebi pomagati in ne cakati, da bo oce naredil to in ono ter spravil zadevo v red. ta red se med njenim in ocetovim pojmovanjem ocitno prehudo razlikuje.

in ne bi se strinjal, da je to trma, 

Sama tako oznaci. IMO to je nezmoznost ravnati drugace.

pač pa zdrav način ohranjanja samospoštovanja,
torej ustrezno postavljena meja nekomu,
da bi se potem ta odzval s priznanjem drugi osebi.

Spet prisiljevanje oceta na odziv...
IMO  samospostovanje dolocene osebe postavlja meje, da se ohrani. priznanje druge osebe je pa irelevantno ( oz. bi moralo biti) v kolikor je zdravo samospostovanje neodvisno od mnenja druge osebe. V kolikor se nase samospostovanje zrusi ce ga na potrdi/prizna neka oseba, je to samosopostovanje na precej klimavih nogah....

In še to, primerjati svojih čustev in reakcji med seboj res ni smiselno,
življenjske izkušnje nas naredijo različne,
in takšni so tudi naši odzivi na rane v odnosih.

Zamisli zastonj bogatstvo izkusenj. Zastonj vzames, uporabis, premislis, vidis kako je to drugje... Kot recept... premislis katerega lahko uporabis, kateri bi bil dobre za to in ono.. in voila... vec receptov (vec znanja), vec moznosti za uspeh... user posted image  
BTW: videti se iz druge perspektive zna biti mnogokdaj izjemno zanimiva izkusnja.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu ODSKOK)
Neposredna povezava do sporočila: 70
2.12.2011 19:18:02   
ODSKOK
Razumem pogled in mnenja Froda in ostalih, s katerimi sem izrazil nestrinjanje,
a sem se ravno zato oglasil, ker se mi ti pogledi niso zdeli konstruktivni pri soočanu s situacijo.
Več kot toliko ne želim polemizirati, razen če bi sakuL želela nadaljevati.

Neposredna povezava do sporočila: 71
2.12.2011 19:56:42   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: ODSKOK

Razumem pogled in mnenja Froda in ostalih, s katerimi sem izrazil nestrinjanje,
a sem se ravno zato oglasil, ker se mi ti pogledi niso zdeli konstruktivni pri soočanu s situacijo.
Več kot toliko ne želim polemizirati, razen če bi sakuL želela nadaljevati.

Kako konstruktiven pristop user posted image

(Ivan Cankar)

(odgovor članu ODSKOK)
Neposredna povezava do sporočila: 72
4.12.2011 12:51:13   
sakuL
berem vas, beremuser posted image
lepo je slišati mnenja drugih.

Boli me dejstvo teh prazni obljub. Sem trmasta oseba, zelo, tega me je naučil on. S temi "praznimi obljubami" me je razočaral, prizadel.
Saj noramlno živim svoje življenje naprej, on ga tudi (mislim da), ga ne oviram, ampak sem še zmer mnenja, glede na dano situacijo, da se držim na svoji strani, za sebe, tako kot sem se do sedaj.

Ni to da mi more dajati nasvete, se mi posvečati kot "oče", ampak vseeno sem si želela, da me vidi kako uspevam v živlnjenju, da me spoštuje, pohvali, da je ponosen name....

mislim da je naslošno v večini primerih, tako da "zdrava družina" ima odnos starši otroci, saj vedno pravijo, dokler imaš starše si otrok...ampak jaz kot otrok imam svoje življenje, še vedno in za vedno bom povezana z družino, ampak trenutno očeta ni v mojem življenju.
NI mi lahko, pa se ne smilim sama sebi,!
Daleč stran od tega, smili se mi on....kar je naredil iz svojega življenja, tako močen, vesel, nasmejan, dobrovoljen je bil...sedaj pa je on sam sebi samo še senca, ki nobenemu ne pusti blizu....
AMpak to ni moja krivda, ni na meni da vzpostim stik, ali se nekaj trudim ohranjati, če pa ne pokaže tiste PRAVE volje za to.
To daje vzpostavil kontakt za moj RD, je korak, seveda je....samo to je bila njemu samo obveza! samo to je nardil, ker se je počutil dolžnega to narediti, potem pa zopet TIŠINA.... ne duha ne sluha o njem....

Vem,da mi bo za novo leto poslal SMS, ker je to zopet njegova obveza (to kar čuti on, da to pa lahko naredi, ker je "Oče")...in to bo to....

Ja sem ženska, ki pove svoje v obraz, in tudi njemu sem....ve kje sem, kakšna je situacija, in če mu ni vredno, da me vsaj 2x mesečno pokliče, obišče, potem ne bom jaz tista, ki se bo zaman trudila.

Ne govoim, da bi to moral on narediti, itak je njegova volja, ampak da enostqavno pozabi, nepokliče, ne obišče, ...se mi pa ne zdi vredno pomena pojma, besede "Oče".

Grdo ali lepo.... jaz bom živela življenje svoje naprej..dokler ga bom, in če bo on zraven oz v mojem življenju, da bo priča dogodkom kot so vnuki, poroka, itd...bo,...če pa ne bo stikov, pa pač ne bo deležen tega. To ni pogojevanje, ampak tako to je.

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

Neposredna povezava do sporočila: 73
4.12.2011 13:13:24   
posh
sakuL, sem prebrala vse tvoje in ostale poste, ampak kaj bi zdaj tukaj bil najbolj konstruktiven pristop niti sama ne vem. Imam očeta, ki je še vedno oče v  pravem smislu besede, kar pomeni, da se redno videvamo, slišimo, vemo kaj se novega dogaja pri nas ali pri njih. V primeru težav, je na voljo pomagati v kakršnikoli obliki. To poznam in je zame to normalno. Če bi se mi zgodilo to, kar se je tebi, bi kot prvo razjasnila problem z njim in ne samo povedala svoje..bi me zanimalo njegovo mnenje in to do potankosti. Zanimalo bi me tudi kaj pričakuje od mene in obratno. Šele s temi informacijami, bi začela problem reševati.
Če vse to ne bi pomagalo, bi tudi jaz po moje odnehala, prisliti nekoga ne moreš, če noče. Oseba, ki se sama sebi smili-mislim na tvojega očeta- je po moje hudo naporna. Nisem imela tovrstnih težav, tako da ne vem kako to rešiti.
Ti pa res ni lahko. Oče, ki ga ne zanimajo vnuki, poroka ali druge "velike" zadeve, je res razočaranje.

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 74
4.12.2011 17:57:23   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: sakuL

Boli me dejstvo teh prazni obljub. Sem trmasta oseba, zelo, tega me je naučil on. S temi "praznimi obljubami" me je razočaral, prizadel. 

To si vec kot jasno povedala in pokazala.

Saj noramlno živim svoje življenje naprej, on ga tudi (mislim da), ga ne oviram, ampak sem še zmer mnenja, glede na dano situacijo, da se držim na svoji strani, za sebe, tako kot sem se do sedaj.

Ne zivis normalno. Drzis se po strani, kar ni normalno zivljenje.

Ni to da mi more dajati nasvete, se mi posvečati kot "oče", ampak vseeno sem si želela, da me vidi kako uspevam v živlnjenju, da me spoštuje, pohvali, da je ponosen name....

Si kdaj prmieslila zakaj potrebujes njegovo potrditev o lastni vrednosti?

mislim da je naslošno v večini primerih, tako da "zdrava družina" ima odnos starši otroci, saj vedno pravijo, dokler imaš starše si otrok...ampak jaz kot otrok imam svoje življenje, še vedno in za vedno bom povezana z družino, ampak trenutno očeta ni v mojem življenju.

Odnos starsi - otrok ni enosmerna ulica. Poteka tudi v smeri otrok - stars.

NI mi lahko, pa se ne smilim sama sebi,!

Kaj ti ni lahko? Prizadel te je in razocaral. Bos to negovala do konca svojih dni?

Daleč stran od tega, smili se mi on....kar je naredil iz svojega življenja, tako močen, vesel, nasmejan, dobrovoljen je bil...sedaj pa je on sam sebi samo še senca, ki nobenemu ne pusti blizu....

Tebi ne bo pustil blizu. Dokler bos sposobna zapisati: "UNA-je pa zgodba zase,. vem da sta dva potrebna za vse to..kukrkol una se je primeni zapečatila.... od nje ne zelim nič, popolnoma nič. Zame žal ne obstaja, pa ni tukaj samo zaradi prevare z očetom..je še veliko drugega v ozadju.... pa hinavščine, pa tako naprej... Potem se ne čudim, da je niti lastna otroka nočeta več videti v svojem življenju. Oba in moj oče in ONA sta ostala kar sama... "
Ko bi tvoj oce ali kdorkoli, ki ti govori kako bi rad, da bi ti bil blizu in istocasno na taksen nacin govori o tvojem partnerju... nihce z 2 gr. mozganov ga ne bi resno jemal niti spustil blizu. Postavila si oceta v situacijo, da izbira ti ali ona. Zmaguje ONA in ti bi se pozrla od hudega in sovrastva. Pozrla bi se ker si na drugem mestu pri ocetu. Nikakor mi pa ni jasno kaksno je ozadje, da tekmujes za njegovo naklonjenost z njegovo partnerko, a nevzames si mesti hcerke, ki je itak tvoje. zakaj poskusas biti nekaj drugega v njegovem zivljenju?

AMpak to ni moja krivda, ni na meni da vzpostim stik, ali se nekaj trudim ohranjati, če pa ne pokaže tiste PRAVE volje za to.

Tvoja krivda je tvoje odklanjanje njegovih odlocitev. Lahko se on odloci s kom bo zivel? Seveda se lahko. On zivi s tem, da te je prizadel (na vsakem koraku mu dajes to vedeti), ti pa zivis z globokim sovrastvom do tvoje "tekmece" in isto sovrastvo prenasas na oceta, ker te ni postavil na prvo mesto. To mu nikoli ne bos odpustila.

To daje vzpostavil kontakt za moj RD, je korak, seveda je....samo to je bila njemu samo obveza! samo to je nardil, ker se je počutil dolžnega to narediti, potem pa zopet TIŠINA.... ne duha ne sluha o njem....

Ti zagotovo ves kako se je on piocutil in zakaj je nekaj naredil Glede na dogajanje bi bilo bolj smiselno trditi, da nimas pojma kaj in kako razmislja, niti ga po tem ne vprasas.
Si pomislila  da mu morda ni do poslusanja ali obcutenja tvojega sovrastva? Poslusanja ocitkov, vedno enega in istega sranja?

Vem,da mi bo za novo leto poslal SMS, ker je to zopet njegova obveza (to kar čuti on, da to pa lahko naredi, ker je "Oče")...in to bo to....

In ti bos to gladko preskocila ker ti do njega, kljub vzajemnemu odnosu nimas nobene obveze. oz. on te je razresil tvoje obveze ko je postal "preklet" z UNO.

Ja sem ženska, ki pove svoje v obraz, in tudi njemu sem....ve kje sem, kakšna je situacija, in če mu ni vredno, da me vsaj 2x mesečno pokliče, obišče, potem ne bom jaz tista, ki se bo zaman trudila.

Postani zenska, ki poslusa kaj se ji govori v obraz. Postani zenska, ki ji trma ne bo vecja od srca.

Ne govoim, da bi to moral on narediti, itak je njegova volja, ampak da enostqavno pozabi, nepokliče, ne obišče, ...se mi pa ne zdi vredno pomena pojma, besede "Oče".

Jaz te tudi ne bi. Toliko sovrastva in obsojanja... se dobro, da te sploh poklice 1 x na leto. 

Grdo ali lepo.... jaz bom živela življenje svoje naprej..dokler ga bom, in če bo on zraven oz v mojem življenju, da bo priča dogodkom kot so vnuki, poroka, itd...bo,...če pa ne bo stikov, pa pač ne bo deležen tega. To ni pogojevanje, ampak tako to je.

Ocitno sebe bolj kaznujes kot njega. Ceprav ti ni tezko sebe kaznovati za 100 tock, v kolikor njega istocasno kaznujes za 2 tocki. 
Pravzaprav, ce je ( ti pravis, da to ves) vse pri njemu itak dolznost brez prave volje, se mu zivo ****a kaj si ti o vsem tem mislis. On zivi naprej, ti ga brcas stran. Dobijas to kar hoces.  Pogledaj okoli sebe in se odloci kaj hoces. Ce hoces oceta se bos morala sprijazniti s tem, da ni taksen in ne bo taksen kot ti hoces. Je taksen kot je in ce ga taksnega ne mores sprejeti ga pusti pri miru.
Za svoj dusni mir se pa nauci odpuscati. To je v tebi in ni odvisno o ni od koga drugega. Resi probleme v sebi in dobila bos oceta.

Ne muci tebe oce, tebe muci lastni nemir.  Ti si tista, ki niti more odpustiti, niti more prenehati z obtozevanjem, uzaljenostjo.... ti si tista , ki stejes, sestevas in drobis, tista, ki pestvujes hranis in negujes zamere in  sovrastvo... Zakaj sploh pomislis, da ima oce kakrsno koli vedenje o tem, da ga ti sploh hoces v svojem zivljenju, saj si naredila vse, da si mu povedala, da ga noces v svojem zivljenju vse dokler ne bo plesal kot si si ti zamislila. Morda se je zato zaprl, morda ga je njegova ljubljena hcerka pohodila in zbrcala kot pasji drek, ker si je drznil zaljubiti se v njegovi hcerki nevsecno zensko. 
Morda se te drzi stran ker si kot strupena kaca. MOrda on razume kot bi mu ti zastrupila mu vsak trenutek.

Resnica ima dva obraza. Si ti gotova, da si je pogledala z obeh strani? Je res tako krasen clovek v enem renutku postal najslabsi clovek na svetu?

Z druge strani ti lahko tudi napisem:

Ma super si, samo tako naprej. Ne bosta on in UNA frajla zafrkavali. Ti si mocna in bos zdrzala. Pohodi ju in ne daj se. Tvoja "borba je cista" !!?? (karkoli naj bi to pomenilo) in imas popolnoma prav. Ti si najboljsa, brez greha in brez napakice. Onadva sta pa ****, ki sta te prizadela in morata trpeti. Ti si center osoncja in oce se je zaljubil zato , da je tebe prizadel. Nikoli ni bil zmeden, nikoli ni bil clovesko neisguren in labilen, nikoli ni bil v dvomih, premisljal kaj naj naredi. Njemu je vedno vse bilo jasno in vse kot na dlanu... Ma garant je vse to planiral, samo da bi tebe prizadel... Koje sranje.

Sicer pa tvoje zivljenje, tvoj oce. BTW: zakaj se pa s sestro videva in jo poklice? kaj ona naredi drugace? Ga je morda sprejela kot cloveka , ki se lahko odloca drugace kot si hcerka zamisli? Premisli.

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 4.12.2011 17:58:43 >

(Ivan Cankar)

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

dojenje
fantek712

zanima me kako ste vašega otroka odvadile od dojenja preden ste šle nazaj v službo?( problem je vrtec in nočno zbujanje-star je 9 mesecev). Prosim tudi za komentarje, hvala!

čaj namesto dojke ponoči (31%)

duda (19%)

pustim ga jokati (4%)

drugo (46%)

Število vseh glasov: 162

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!