|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
21.11.2011 10:50:33   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Moja mentorca ne sprejema po mailuuser posted image in potem posledično še dlje traj. Ja navadna pošta.

Ojej. Kot da bi bli 20 let nazaj.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3101
21.11.2011 11:28:52   
vijolica2
Jauser posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3102
21.11.2011 11:50:35   
petrai
Janchek81, tut jst sem te na FB dodala, upam na povabilo v supinico.

Drugač pa tut mene ful boli medenica, da se omaj premikam, če pa več kot 1/2 ure sedim je pa še hujše in to že skor dva meseca, pa mi je G rekla da je to čist normalno in če me ful naj pa kakšen Lekadol vzamem.

urshek pridno počivaj in upam da vsaj do 36. tedna zdržita.

Pri nas smo končno sestavili previjalno mizo, in zdaj lahko začnem s pranjem, ker mam končno prostor da pospravim cotke. Je hči ful navdušena, ker je v njeni sobi, edino kar jo moti je, kaj pa ko bo dojenček pokakan, pol bo pa mogla okno odpirat, da ne bo smrdelo. Se pa ful veseli, samo pravi, da smo predolg časa rabli, da se ji je želja uresničla (9. let).

Še za seznam dopolnit 2user posted image , 1user posted image , kraj Bohinj, spoluser posted image .

Lep sončen pozdrav

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3103
21.11.2011 11:52:36   
Kasija
miami10 mislim, da imajo tudi jogi rjuhe. sem jih pa jaz kupila tam in so zelo v redu kvalitete, pralne, pa sem dobila take nežne barve - rumeno, zeleno, belo.
jaz nisem imela insulina (še?) in se kar izogibam pregleda. tako da o tem pojma nimam. vem edino to, da telo različno reagira na hrano. sem bila v kitajski, pa mi recimo ni povišalo, medtem ko drugje takoj skoči. pa meni grozno škodi kruh vseh oblik, razen malo doma pečenega. tudi sadje je hitro presladko. nenevarna je bila recimo velika solata začinjena s posnetim jogurtom. kaj pa če greš na posvet k diabetologu? saj ti pripada, se mi zdi.

kopanje pa ne vem če bi zdržala izven vode. jaz bi se neprestano kopala. sem šla prav gledat po netu, zakaj to naj ne bi bilo priporočljivo in nisem našla dobrega razloga. tako da se kopam doma v banji. za kopališča pa je najbrž razlog, da bi lahko kakšne gljivice dobil? pa najbrž bi si morala kupit nosečniške kopalke - breveze čisto na koncu. tako da od plavanja ne bo nič. a ima katera idejo kam bi lahko šli, da je veliko za počet za otroke, ampak brez kopanja oziroma da kopanje ni glavna aktivnost (ne toplice)?

petrai ti imaš pa že napol najstnico doma user posted image . prav hecno prebrat komentarje starejših otrok. moja dva sta majhna (2in pol, 4), pa še ne vesta povsem kaj ju čaka.

srečanje bi prišla, ampak nisem prepričana, če bom utegnila. tako da sporočite kdaj in kje, pa upam, da se vidimo, če se mi izide.

< Sporočilo je popravil Kasija -- 21.11.2011 11:54:08 >

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3104
21.11.2011 11:58:22   
ronja
Ojla, da se vam malo javim. spet nimam preveč dobrih novic: v čet. sem imela pregled:
-  pa da začnem z (edino) dobro novico: maternični vrat je za te tedne dolg, posteljica še vedno zadaj in še vedno dovolj visoko, spuščala se itak ne bo, po materničnem vratu zgleda, da bo šel Svitko čez rok. Lubi ne verjame nič, on pravi, da bo prej, jaz nisem pametna, sem mela eno 1 teden kasneje, 2. 2 tedna prej, tako da je lahko res kadarkoli... Upam, da bo januarja in pa da ne bo glih 3.
- Ok, zdaj pa slabe: mali ima prevelik trebušček oz. zgleda tak debelinko in me je zato dala še 1x na cuker test. sem ga mela danes zjutraj in zdaj komaj čakam, da začne moja g. delat, da jo lahko pokličem za izvide (namreč so spremenili metodologijo in ne jemljejo več 3x krvi, ampak samo 1x in ne dobiš nobenih rezultatov takoj).
- sem bolana. V urinu so mi našli ogromno bakterij, kar kaže na to, da je tale moja bolezen baketerijska in bom verjetno dobila antibiotik. Danes sem dala še urikult delat, da bojo vedeli, kaj naj mi dajo...
- sem anemična, ampak to sem itak že več kot 2 meseca, samo da mi pač niso vmes pri g. krvi jemali. Vem, da sem že toliko časa, ker je pisalo na izvidu iz infekcijske, (teste sem pa delala pred dobrima 2 mesecema), da sem anemična in da rabim železo. Tako da zdaj mi ga je napisala in po njem veselo bruham, vsak dan (danes ga še nisem vzela, ker ne vem, kako bi potem pokazal cuker test, če bi bruhala vmes -pač rajši za ziher).

še en naj mi omeni blaženo stanje, pa bo blažen ratal, majke mi! Ful mam rada otroke, ampak tele nosečnosti so pa res res res ubitač!

kako ste pa ve?

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3105
21.11.2011 11:58:45   
Matkurja
Kasija zakaj nosečniške kopalke? Jaz sem bila kar v bikinkah.

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3106
21.11.2011 12:02:55   
ronja
uršek, drži se! Če ti kaj pomaga, sama sem bila več kot 1 mesec dobre 2 cm odprta pri Lejli, imela vmes popadke, pa nama je ratalo pregurat do 37 tednovuser posted image . Malo za vlit upanje. Počivaj in RES počivaj! Ne nič dvigovat, niti kakega litoželeznega piskra ne. Niti piskra z vodo za testnine. Poberi jih s penovko ven (takes one to know;). Res ne nič dvigovat! Pusti fascikle, beri tanjše knjige.user posted image pa vsak dan je lažje, vsak dan ko smo bližje, imajo več šans, da so ok.

PS: punce, držite mi pesti za tale cuker test...

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 3107
21.11.2011 12:04:34   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: petrai

Janchek81, tut jst sem te na FB dodala, upam na povabilo v supinico.

sm te dodala user posted image

(odgovor članu petrai)
Neposredna povezava do sporočila: 3108
21.11.2011 12:07:04   
Matkurja
Ronja, jaz sem se pa že spraševala, kje da si. Pošiljam ti en velik objem user posted image

Moj ima tudi večji trebušček pa ni g. nič omenil, da je karkoli narobe. Jaz tudi sumim malo na cuker, ampak prvič mi ni nič pokazalo. Se pa na veliko izogibam cukru.

Za kri mi pa tudi nič niso rekli. Pri nas je tako, da daš kri po pregledu, pol pa če je kaj narobe, te pa pokličejo čez par dni. DO zdaj me še niso. Men pa tašča kuha goveje in konjsko meso in skrbi za moje železo.

Še malo, pa bo prišel Svitko, pol boš pa pozabila, da je karkoli bilo.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3109
21.11.2011 12:19:51   
ronja
Moj ima tudi večji trebušček pa ni g. nič omenil, da je karkoli narobe. Jaz tudi sumim malo na cuker, ampak prvič mi ni nič pokazalo. Se pa na veliko izogibam cukru.

ja, mojo g. je najprej kar dvignilo. Potem se je hvalabogu malo obrnil in je lahko dobila lepši premer in je bilo boljše, vendar je bil še vedno nadpovprečen, ostale meritve pa pod povprečjem - čeprav je rekla, da ni majhen tudi sicer ne, samo da je pa telebajsek (citiramuser posted image ). Mene je najprej skrbelo, da ni kaj drugega narobe kot cuker, čeprav tudi sladkorne res ne bi rada imela. Potem sem malo googlala, pa v glavnem se res samo ta diabetes omenja, tako da sem malo pomirjena. Ko je rekla, da naj bi mel že 1900 g, me je kr mal dvignilo - kako bom jaz to ven spravilauser posted image , pa je rekla, da z lahkoto, ker je 3. No, bomo videli... O kaki lahkoti pri porodih glih ni bilo veliko govora pri meni;), čeprav imam lepe porodne izkušnje, samo vseeno bleče in ne bi mogla rečt, da je bilo lahko. Ampak ko bom do tja prišla (če bo pač dovolj časa počakal) in če bo dete ok, bom itak najsrečnejše bitje na svetuuser posted image .

Pri nas je tako, da daš kri po pregledu, pol pa če je kaj narobe, te pa pokličejo čez par dni. DO zdaj me še niso.

pri meni so nekaj zamutili in sem morala it iskat izvide gor v lab. Potem me pa tam v labu ni pustila it domov, dokler izvidov ne vidi še kaka zdravnica, ker je baje štala. No, potem sem šla nazaj dol, moja je že nehala delat, sem jih dala sestri, da bi jih dala moji sestri naslednji dan, pa jih je sestra pogledala in rekla, da naj kar počakam, da me bo pogledala še una druga zdravnica, ki dela (tak da očitno je res precej povišano, sicer si ne bi dela delali, je bila polna čakalnica)... In potem mi je ta druga zdr. dala še ta drug test delat in sem vse skup naredila danes zjutraj. Trajajo pa ti testi 2 dni, ker delajo na mikrobiološkem inštiutu (againuser posted image ) in traja, da pride vse sem pa tja.
Za cuker pa je tako, da te v principu pokličejo, če je kaj narobe, ampak jaz bi rada vedela, ali lahko normalno jem, ali ne... ne bi rada delala štale svojemu otroku, tudi 1 dan več, zato ker pač ne bi vedela, ker še ne bi pogledali...

hehe, pozabla verjetno ne bom vsega, ampak se bo pa vsekakor splačalouser posted image . Se počasi že prav veselim fantkauser posted image . Najprej mi je bilo ful čudno - tko sem navajen punčk, pa take mamine mazice so, pa cukrčki, pa valjda sta mi lepši kot kirkoli fantek, itd... in si kr nekak nisem mogla predstavljat... Zdaj pa bolj ko razmišljam, več + vidimuser posted image . Praktično za lulat dajat, pa ni treba tako zelo pazit zaradi infekcij (mislim pač nimaš kje pazit;), pa jajčnikov si ne more prehladit (zdaj skoz panično gledam, da ne bi kateri spodnja majca ven ušla, ko gremo ven - če se že matram z otroki, hočem še kakega vnuka kdaj, a ne?user posted image Hec - no, res bi mela kdaj kakega vnuka, ampak ju ne pazim zaradi mene, ampak zaradi njiju, da bosta lahko imeli otroke, če jih bosta hoteli - ker bi se glih požrla, da bi se zdaj kaj prehladili, pa meli kake posledice...) Aja, pa gestacijskega diabetesa fantki ne morejo dobit:). In baje se v puberteti punce zarotijo priti mamam, pa bo mogoče ok, da me bo vsaj kdo še prenašaluser posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3110
21.11.2011 12:32:58   
coca cola
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

n€na ja midva isto računava na to oz. razmišljava, da bi šla na en podaljšan vikend dopustek v Žusterno v koper .... kjer so bazenčki pa morje tud okol, pa una klima .... sam ne vem kok je kej dobr zdj hodt v bazenčke .. kaj mislite punce?

No k mamo na FB lih debato glede srečanja ( 25.11. ob 17h ) pa da še tuki napišemo ... kateri bi od tuki lahko znesl oz. katera bi pršla? user posted image user posted image

Midva sva bla v Čateških takoj po praznikih in meni se je zdelo prav fajn. Samo svetujem za kopanje kak tampon, da ne pride do kakega vnetja, pa tuširanje, pa seveda ne predolgo v vodi. Jaz sem večino samo hodila po bazenu, ker mi ni bilo do plavanja.

Glede srečanja pa sem že ne FB napisala, da bolj ne kot ja. Bi vas rada spoznala, ampak mi verjetno ne bo zneslo.

Mi2 sva bla eno 14 dni nazaj tudi v toplicah pa sem se čist normalno kopala, plavala, namakala. Samo ko sem šla ven iz vode sem se šla takoj stuširat in preoblečt v suhe kopalke. Zaenkrat ni nobenega vnetja.

Ma vi pa ste ene čveke, sej vas sploh ne dohitevam kolk ste pridne v tipkanju user posted image

Jaz grem pa danes odnset na CSD papirje od G, upam da nism prerana, imam še 70 dni do dana D. user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3111
21.11.2011 12:34:26   
kokosh
Hihi, ronja, tale tvoj humoren optimizem je tako prijetno brati.

Naš fantek tehta okoli 2200 in ima okoli 45 cm, glavico pa ima za en teden večjo od trajanja nosečnosti, kar je verjetno že vpliv genov (jaz imam največji obseg glave v moji družini, ampak MM ima pa še večjega :) ). Tako da o verodostojnosti očetovstva sploh ne more biti nobenega dvoma user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3112
21.11.2011 12:35:17   
coca cola
Meni pa G ni že dolgo izmerila MV user posted image , nazadnje so mi ga merili, ko sem bila v 17.tednuuser posted image
Sicer mi pa sploh nikoli ne naredi vaginalnega pregleda, kao zaradi možnosti prenosa bakterij. Hmmm nimam pojma. Naslednji pregled mam itak 5.12. pa bom malo povprašala.

(odgovor članu coca cola)
Neposredna povezava do sporočila: 3113
21.11.2011 12:36:57   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: *dina*

Meni pa G ni že dolgo izmerila MV user posted image , nazadnje so mi ga merili, ko sem bila v 17.tednuuser posted image
Sicer mi pa sploh nikoli ne naredi vaginalnega pregleda, kao zaradi možnosti prenosa bakterij. Hmmm nimam pojma. Naslednji pregled mam itak 5.12. pa bom malo povprašala.

men tud ni delala sploh nbenga vaginalnega pregleda od 15. tedna dalje in mam tud namen v naslednjem pregledu mal povprašat k tole je 2 much, .... kok površno delajo preglede user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3114
21.11.2011 12:41:49   
coca cola

men tud ni delala sploh nbenga vaginalnega pregleda od 15. tedna dalje in mam tud namen v naslednjem pregledu mal povprašat k tole je 2 much, .... kok površno delajo preglede user posted image

Ma meni ga je še takrat samo zato, ker sm ji rekla da imam nek čudn izcedek. Potem me je poslala pod nujno v bolnico ,češ da imam prekratek in lijakast MV. V bolnici so pa ugotovili da je moj MV čist normaln in da imam vnetje user posted image user posted image user posted image
Od takrat mi samo na hitro naredi UZ, pogleda lego user posted image in srčka. To je pa tudi vse

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 3115
21.11.2011 12:44:07   
Janchek81

Ma meni ga je še takrat samo zato, ker sm ji rekla da imam nek čudn izcedek. Potem me je poslala pod nujno v bolnico ,češ da imam prekratek in lijakast MV. V bolnici so pa ugotovili da je moj MV čist normaln in da imam vnetje user posted image user posted image user posted image
Od takrat mi samo na hitro naredi UZ, pogleda lego user posted image in srčka. To je pa tudi vse

no sej mene je pa pregledala isto k sm rekla, da mam mal čudn izcedek inme je pregledala, mi dala une svecke proti glivičnim vnetjem al kaj že je, drgac pa dvomim, da bi mi sploh karkol gledala user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3116
21.11.2011 12:44:13   
ronja
men tud ni delala sploh nbenga vaginalnega pregleda od 15. tedna dalje in mam tud namen v naslednjem pregledu mal povprašat k tole je 2 much, .... kok površno delajo preglede

Če je vse ok, ne delajo ne uz, ne vag. pregledov. Meni je vag. pregled naredila zato, ker sem sumila glivice (in jih res imela, pismu, nikoli sicer nisem mela problemov s tem, v nosečnostih pa zmeri!), uz mi pa naredi zato, ker se je pač meni vrat krajšal, pa posteljica je bila nizko, pa glede na vse bolezni, mora spremljat razvoj otroka.

Če ni posebej indicirano, lahko delajo dodatne uz samo samoplačniško. Pri meni pri vsakem pregledu piše, da je kurativen, ne preventiven, zato lahko te stvari pogleda - samo to mora bit na podlagi nečesa, sicer zavarovalnica teži.

Neposredna povezava do sporočila: 3117
21.11.2011 12:45:41   
Janchek81
ronja sam vseen bi pa mogl po 30. tednu nardit vsaj en vaginalen pregled zaradi MV .. kako naj pa oni vejo al je ok al ni, če niti pregleda ne nardijo????

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3118
21.11.2011 12:48:56   
ronja
Tako da o verodostojnosti očetovstva sploh ne more biti nobenega dvoma

Haha, svit ma pa ene druge proporce podobneuser posted image . Samo ma pa čudno kratke nogice - midva in malidve mamo vsi dolge noge, ta pa ma podpovprečneuser posted image . Upam, da se bo še potegnil, ne bi bilo fajn za njegovo samozavest, da bi bil lih on najmanjšiuser posted image .

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3119
21.11.2011 12:50:49   
ronja
ronja sam vseen bi pa mogl po 30. tednu nardit vsaj en vaginalen pregled zaradi MV .. kako naj pa oni vejo al je ok al ni, če niti pregleda ne nardijo????

I'm on your side, se strinjam, samo povem, kaj pravijo, kako je. Mene v prvi nosečnosti ni gledala nič. Pa sem bila čist fuč, samo ona je rekla, da ji je vseeno, kaj meni fali, to majo drugi za poštimat, ona gleda, če trebuh raste (to je zmerla s šiviljskim metrom) in če je to ok, je njej vse ostalo vseeno. (nimam več iste, ko je Ronja bila na ie zaradi mojih bolezni, sem se zaklela, da jo zamenjam, če bom še 1x noseča in sem jo že v 2.).

Neposredna povezava do sporočila: 3120
21.11.2011 12:57:31   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

I'm on your side, se strinjam, samo povem, kaj pravijo, kako je. Mene v prvi nosečnosti ni gledala nič. Pa sem bila čist fuč, samo ona je rekla, da ji je vseeno, kaj meni fali, to majo drugi za poštimat, ona gleda, če trebuh raste (to je zmerla s šiviljskim metrom) in če je to ok, je njej vse ostalo vseeno. (nimam več iste, ko je Ronja bila na ie zaradi mojih bolezni, sem se zaklela, da jo zamenjam, če bom še 1x noseča in sem jo že v 2.).

men trebuh vedno meri z šivilskim metrom user posted image user posted image  sej človk več ne ve a bi se smeju al joku .. pač površni so pa pika, če bi delal mal boljše meritve in preglede bi marsikatero punco prikrajšal trpljenja ...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3121
21.11.2011 12:57:52   
coca cola
Sej meni tudi buš izmeri s šiviljskim trakom user posted image

Samo se mi zdi čudno, glede na to da je takrat naredila paniko zaradi MV, zdej pa nobene kontrole več user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3122
21.11.2011 12:58:17   
Matkurja

Jaz grem pa danes odnset na CSD papirje od G, upam da nism prerana, imam še 70 dni do dana D. user posted image

A že? Pa misliš, da bodo sprejeli? Jaz mam jutri za odnest, ampak ne bom še. nisva še naslova spremenila.

Neposredna povezava do sporočila: 3123
21.11.2011 13:01:01   
Matkurja
Men pa še nikol ni meru z metrom, zmeraj naredi na hitro UZ. Saj v materinsko nič ne zapiše, se pravi, da zavarovalnica nima kaj teži al kako.

Maternični vrat mi pa tud preko trbušnega UZ zmeri. Mogoče tudi vam, pa tega ne veste, ker nič ne pokomentira.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3124
21.11.2011 13:05:41   
coca cola
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

A že? Pa misliš, da bodo sprejeli? Jaz mam jutri za odnest, ampak ne bom še. nisva še naslova spremenila.

Nimam pojma user posted image
Grem probat, pa da vidim kaj bojo rekli, ne da se mi vse zadnji trenutek delat. če ne bojo hoteli nič ,pa pridem nazaj drug tedn user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?