|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
18.11.2011 12:09:31   
Glamur 11
Hvala za mnenje glede črpalke. Od aventa sem si zbrala komplet in čebo treba bo pa MM šel iskat.
Mi je vse prvic pa.....

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3026
18.11.2011 12:23:05   
Kasija
glamur11 ti kar sprašuj, jaz z veseljem odgovarjam. se še sama spomnim, kaj moram vse pregledat - pripravit - kupit. pa itak vse sprašujemo.

(odgovor članu Glamur 11)
Neposredna povezava do sporočila: 3027
18.11.2011 12:25:14   
martythezebra
Ooo kok ste pridne se je od učerej pa do danes kar nabralo za prebrat.
Jaz sem tudi na galebu gledala to posteljnino in za zibelko jo bom najbrž kar tam kupila. Pa ne da se mi zdj še ubadat s tem kako bojo zašil pa tko. Ker za zibelko rabiš še un baldahinček pa to. Za posteljico imam pa že 6 različnih posteljnin user posted image , nam bo prinesla "teta" iz Italije. Je klicala dva dni nazaj, da je nabavila posteljnino pa kovterček pa par odejic. To je ubistvu ena ful dobra prijateljica od tašče pa ji praviva midva z mojim teta.
Aja pa hvala za odgovore vsem. Vidim, da bo pol treba u nakup novega aspiratorja user posted image . Zamenal pa ne vem, če mi ga bojo ker sem ga kupila že 1 mesec nazaj. Sem pa tud pametna, da kupim brez da se pozanimam na kakšen sesalec pašeuser posted image .  A tut na une mejčkene sesalce ne bi pasalo? Ja bom pa zdj kupila unega čista navadnega.
Včeraj smo zaključli s šolo za starše in so naši user posted image  dobil potrdila, tko da grejo lahko z nami rodit user posted image . Je bil moj res vesel pa še vsi so si med sabo tko ful ploskal. Je bla kr zanimiva tale šola, sam včeraj smo mel dve temi skupaj dojenje+nega novorojenčka in je tolk razlagala o dojenju da je za nego zmankal časa in je blo pol o negi ful use nahitro. Tko, da mi ni blo lih ušeč. No ampak sej mamo internet pa knjige pa revije.
Aja js ležalnik imam, je bla enkrat v Dipotu ena akcija in so bli po 25€ pa ga je tašča kupila. Pol bomo pa vidl kako bo kej uporaben. Bo pomoje bolj uporabna blazina na tleh pa kšn un igralni center.
Še eno vprašanje, ali se bo katera naročila ali pa je že naročena na kakšno revijo? Jaz razmišljam da bi naročila revijo Mama ali pa Moj malček pa ne vem katera je boljša, ali se sploh splača naročit...?
Glede prsne črpalke, meni je kolegica rekla da mi jo posodi če jo bomo slučajno rabil kupovat jo nisem mislila. Mi je pa potem ena kolegica priskrbela ful dud pa flašk pa zraven še črpalko, ker je dobila novo tko da jo mam pol bomo pa vidl al bomo rabl al ne. Včasih jo kšne kljub temu da dojijo rabjo, da si mal izpraznejo mleko al tko nekak.
Nič zdj grem pa mal do kuhinje pa za kosilo pristavit user posted image .

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3028
18.11.2011 12:46:35   
tix

Včasih jo kšne kljub temu da dojijo rabjo, da si mal izpraznejo mleko al tko nekak.

Jaz sem jo nekak na ta način nucala :) ampak ne za izpraznenje ampak za pridelavo :)

(odgovor članu martythezebra)
Neposredna povezava do sporočila: 3029
18.11.2011 13:15:53   
girly
kozmetika: -Mustela tekoče milo in šampon 2v1
- Mustela mleko za telo z cold kremo
-Mustela losjon za čiščenje brez izpiranja
- Sudocream krema za ritko (je full bolja kot Bepanthen, tudi ekcemih in drugih ranah)
Po izkušnjah je vse našteto full dobro, uporabljam že za starejšega otroka in je super. Trdo milo sem imela pri prvem,pa sem ga rabila samo v začetku in bi ga v bistvu lahko nadomestila z tekočim,kar bom zdej tud naredila.

prsna črpalka:
jo imam še od prvega od Aventa (ročna) in mi je full prov pršla, ker nisem imela dovolj mleka in sem dodajala, po vsakem obroku,ko sem podojila pa sem še izčrpala ostanek,da bi bilo več mleka,žal ni uspelo:( stekleničke imam pa tud od aventa in so super za vzdrževanje

adaptirano mleko:
priporočam,da si pred porodom nabavite škatlo adaptiranega mleka, za vsak slučaj,da ne boste tko kot jst potem letale za tem oz. pošiljale svojih dragih in takrat delale študijo,katero mleko je najboljše (pri nas se je obnesel Novalac).lahko se namreč zgodi tudi,da vam (upajmo da ne) zmanjka mleka ravno na kakšno nedeljo ali ponoči...če mleka ne rabite,ga kasneje še vedno lahko porabito za pripravo žitno-mlečnih kašic

ležalnik:
imam od prvega od Hauka. je pa odvisno al želite ležalnik,ki se ponavadi čisto oležejo ali gugalnik,ki se običajno ne.ležalnik je uporaben prve 3 mesece, ko otroka običajno še ne dajemo na tla, pa nočemo,da je vedno samo v svoji postelji oz.po rokah. meni je pršuzelo prav in mi ni žal,da smo ga nabavili

< Sporočilo je popravil girly -- 18.11.2011 13:19:00 >

Kris je najin sonček :)

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3030
18.11.2011 13:26:25   
beti 1
Prsna črpalka: jaz sem jo kupila pri prvem, da jo bom uporabljala za malo izčrpat, preden dojenjem, pa je bil tako nepotrpežljiv in nepredvidljiv, da je nisem rabila. Mi je pa prišla prav pri drugem, da sem si lahko tudi preko noči črpala, dokler je bil na pediatriji. Pa še potem sem si občasno in sem mu res lahko pripravla prvo hrano z mojim mlekom in ne adaptiranim. Imela sem pa Aventovo.

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Punce ... lejte kaj sm zasledila na netu
a je kateri tole kaj znano, veste za kakšno stvar gre? user posted image

http://www.chebeltza.com/za_mamice/milk_bands/milk_band™_-_roza.html

Zapestnica za dojenje, jo prestavljaš iz roke na roko, dokler ima dete zadosti 1 dojko. Sama je nisem nikoli rabila, mi je kar dobro šlo ugotavljanje strani, ki je na vrsti za praznjenje, s tehtanjem oziroma na dotik (se je čutilo, katera je bolj polna). Ko enkrat začne prazniti obe ob enem dojenju pa ni več tko nujna.

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Kasija, brez skrbi, da bomo tudi tukaj klepetale. Sam na FB pa še kak trebušček vidimo in podobno.

jaz svojega ne dam na ogled, bi koga fršlok. me že mesec in pol sprašujejo abo kmalu user posted image

Haha. user posted image user posted image user posted image A jim ne rečeš: Kajj bo kmalu? Saj sem se samo malo zredila... user posted image user posted image user posted image user posted image

Kasija  mene tudi vsi to sprašujejo, sicer trenutno res nimam tko grozno velikega user posted image  se mi je pa že na začetku 4 meseca poznalo, če se nisem potrudila skriti, pa se večini zdi, da zdaj bi pa že moglo biti, ker že tako dolgo traja, pa mam še več kot 2 mesca do konca.

luna in porod : sem si šla prav pogledat, moje rojstvo je od mlaja k prvemu krajcu, starejšega sem rodila pred mlajem, mlajšega pa od prvega krajca k polni luni, tako da čisto nobenega ujemanja. Jaz nekoliko bolj zaupam močnim vremenskim frontam, sem šla obakrat rodit tik preden se je začelo res slabo vreme.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 18.11.2011 13:28:35 >

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 3031
18.11.2011 13:41:00   
tix

Sama je nisem nikoli rabila, mi je kar dobro šlo ugotavljanje strani, ki je na vrsti za praznjenje, s tehtanjem oziroma na dotik (se je čutilo, katera je bolj polna). Ko enkrat začne prazniti obe ob enem dojenju pa ni več tko nujna.

Pri meni je šlo dojenje ravno obratno, na začetku obe, kasneje, je bila ena dovolj.
tudi jaz je nisem uporabljala, ampak sem za razliko imela probleme ugotovit katera je na vrsti user posted image user posted image rezultat je bil da je bila na koncu ena dojka vidno večja od druge . . . ko sem nehala dojit je bilo spet vse OK user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3032
18.11.2011 14:02:03   
mefisto
Dober dan!

Ste pa bile res pridne zadnja dva dni, sem se komaj prebila čez vse poste.user posted image

V glavnem, tudi jaz sem imela včeraj pregled. Dete je ok, ima nekje 1600g, leži pa sedaj počezuser posted image Tako, da ima dve opciji ali se je začel obračat in se bo obrnil dol, ali pa se bo obrnil nazaj gor. No bomo videli čez tri tedne, ko imam naslednji pregled.
Sem pa mogla danes še dati kri za jeterne teste. Ali so vas tudi pošiljali na to?
Aja, pa test za streptokok, je rekla da če želim da ga naj naslednji prinesem in mi bo vzela bris. Se moram še odločit kaj naredit.

posteljnina jaz sem jo kupila od Odeje, stala pa je 27 evrov. Imajo full lepe motive.

prsna črpalka sem jo imela prvič od aventa in morem rečt da sem jo kar nekaj krat uporabila, sploh če je mali predolgo spal in mi je hotlo zize raznest. Sedaj pa sem si kupla komplet s flaško od mum.

kozmetika
za novorojenčka za začetek samo mandljevo olje iz lekarne, kremo za ritko od MB lekarn in ognjičevo kremo za obraz od Bubchen.

adaptirano mleko ja punce ta ideja ki jo je dala girly sploh ni slaba. Tudi jaz sem si ga pri prvem nabavila in ga bom tudi sedaj (že imam napisanega na seznamu, kaj še morem kupit). Mi smo tudi uporabljali Novalac.

ležalnik ga bom definitivno nabavila, ampak zaenkrat se mi še ne sanja katerega.

FB se bi tudi jaz pridružilauser posted image

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 3033
18.11.2011 14:07:14   
petrai
prsna črpalka, obvezno ker sem prvič 14 dni po porodu dobila mastitis in če nisem pred dojenjem malo spraznila prsi tamala ni mogla zagrabit. pa tudi vmes je blo trba črpat er se mi je mleko delalo kot noro, imela sem pa aventovo in jo še vedno hvalijo!

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 3034
18.11.2011 14:11:18   
Mistica

user posted image

PDP
nick, starost, število 
user posted image , število user posted image , naslednji pregledi, morfologija, kraj, user posted image ali user posted image ali user posted image , Porodnišnica

25.12.11.

Kasija, 33, 3, 2, ?, ?, LJ, user posted image , Postojna

1. 1.
2. 1.
**Nelly**, 24, 1user posted image , 0user posted image , 25.11., 29.8., MS (okolica), user posted image , MS
Glamur 11, 31, 1user posted image , 0user posted image , 19.11., ?, ?, NM

3. 1.
Trinita, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

4. 1.

Mistica, 26, 1user posted image , 0user posted image , 21./29.11., 23.8. ?, user posted image , Postojna
Tadea, 20, 1user posted image , 0user posted image , 8.11., 16.8, Krško-Sevnica, Brežice
n€na, 31, 5user posted image , 1user posted image , 1.12., 30.8., Izola, user posted image , Celje/ Izola
diana79, 32, ?user posted image , 0user posted image , ?, ?, Krško, user posted image , Brežice

5. 1.
mopsy, 26, 1user posted image , 0user posted image ,  ?, ?, ?, user posted image & user posted image
valentinčica30 , 33, 4user posted image , 3user posted image , ?, ?, Bela Krajna, Novo mesto
Noseča babi, 40, 4user posted image , 3user posted image , ?, 2.8., LJ

6.1.
kokosh,
25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, ?, user posted image , Lj
presrecna*, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, MB, user posted image , Maribor
soncnica28, 32, 1user posted image , 0user posted image , 7.12., 20.9., Sodražica, Trbovlje
pinia30, 30, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, Domžale, user posted image

7.1.
Srečica17, 43, 3user posted image , 1user posted image , ??, ?
katra55, ?, 4user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
vijolica2, 25, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, Brežice, Novo mesto
aishaa84, 27, ?user posted image , 0user posted image , ?, ?, Savinjsko
dekletce, 29, ?user posted image , 0user posted image , ?,  ?, MB, user posted image , MB
petrai, ?, ?user posted image , ?user posted image , 8.12., ?, ?, Kranj

8.1.
9.1.

10.1.
trnuljčica, 34, 3user posted image , 1user posted image , 21.11./6.12., 5.9., MB, user posted image

11.1.
binca4, 33, 1user posted image , 0user posted image , ?, 7.9., LJ, user posted image
mamicaaa, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, 25.8.&14.9., MB, user posted image
oranža, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

12.1.
martythezebra, 27, 1user posted image , 0user posted image , 30.11., KR, user posted image , Kranj
tanika1, 27,2user posted image ,1user posted image , 30.6., 13.7.,?, 1.9., NM
luši, 22, ,2user posted image ,1user posted image , ?, ?, Kranj (okolica)

13.1. 
lily7a, 20, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, SG

14.1.
TaraN, 22, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

15.1.
mojccaa, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, 25.8., ?, user posted image
coccinella, 32, 3user posted image , 1user posted image , 24.11., 8.9., Domžale, user posted image , Lj
girly, 29, 2user posted image , 1user posted image , 26.10., 1.9. ?, user posted image
mefisto, 31, 2user posted image , 1user posted image , ?, 18.8., Mb, user posted image , Mb
ana.nunez25, 25, 2user posted image , 0user posted image , 28.11., 26.8., Domžale, user posted image , Lj
tinkibinky, 25, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Domžal

16.1.
luštek, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
jernejav, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
ursah, 29, 2user posted image , 1user posted image , ?, 14.9., Vrhinka
biba*12, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, 7.9., okolica Kopra, user posted image , Izola

17.1.
cukrček11, 27, 2user posted image , 1user posted image , 18.10, ?, user posted image , Maribor
sasy22, 29, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, Lj (okolica)

18.1.

Kitty21, 21, ?user posted image , ?user posted image , ?, 5.9., ?, user posted image

19.1.
Janchek81, 29, 2user posted image , 0user posted image , 9.12., 8.9., LJ, user posted image , Ljubljana

20.1.
spacebaby, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, Tržič
ronja, 33, 5user posted image , 2user posted image , ?, 13.9., LJ, user posted image
bozena.cvic, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

21.1.
Enanova, 37, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?
Klavdy4, 21, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?
Matkurja, 29, ?user posted image , 0user posted image , 12.12., ?, okolica Postojne, user posted image , Postojna

22.1.
BLOOM 1, 37, 7user posted image , 6user posted image , ?, ?, MS, user posted image
Kristyz, 32, 2 , 1 , 7.12., 14.9., LJuser posted image , LJ
rosistar, 32, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

23.1.
tecnobica, 32, 1user posted image , 0user posted image , 10.10., 5.9., Vipavska dolina
winterchild2012, 26, 1user posted image , 0user posted image , ?, ?, okolica LJ
january, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?
Nananina, 28, 1user posted image , 0user posted image , ?5.9., Zapuže, user posted image

24.1.
tix, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica Tržiča, Kranj
maleni, 32, ?user posted image , 0user posted image , 20.9., ?, ?
miami10, 27, 1user posted image , 0user posted image , 25./28.11., 19.9., LJ, user posted image , LJ

25.1.
piška goriška, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, okolica NG
sivk1, 30, 3user posted image , 1user posted image , ?, ?, NM
Trobentica_, 32, 2user posted image , 0user posted image , 14.12., 21.9., Divača, user posted image , Postojna

26.1.
beti 1, 34, 3user posted image , 2user posted image , ?, ?, LJ

27.1.
tamaalaa, 21, 1user posted image , 0user posted image , 26.9., 13.9., Kranj, user posted image

28.1.
moj malček, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?
Smejka11, 30, 2user posted image , 0user posted image , 5.10., ?, MB, user posted image & user posted image ,
Ptuj ali Maribor

29.1.
lepa79, 30, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, Bela krajina
Gio, ?, 2user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

30.1.

pathra, 24, 2user posted image , 0user posted image , 23.11., 14.9., Koper, user posted image
urshek, 23, 1user posted image , 0user posted image , 14.12., 14.9., Cerknica & Velenje, user posted image
*dina*, 31, 1user posted image , 0user posted image , 5.12., 26.9., Bela krajina, user posted image

31.1.
tetkabaletka, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, LJ

x.1.
anonimna, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

Maximami, 36, 4user posted image , 2user posted image , ?, ?, ?
greti, ?, ?user posted image , ?user posted image , ?, ?, ?

3.2.
Roberta69, 30, 3user posted image , 2user posted image , ?, 28.9., LJ, user posted image

4.2.
arupnik3, ?, ?user posted image , 1user posted image , ?, ?, ?

SKUPAJ NAS JE: 78user posted image user posted image user posted image

NOSEČKE Z DVOJČKI:
mopsy user posted image  user posted image
Smejka11 user posted image user posted image

PRIČAKOVANI user posted image ali user posted image :
user posted image = 16
user posted image = 19

Z nami so pot začele:

(odgovor članu Mistica)
Neposredna povezava do sporočila: 3035
18.11.2011 14:21:07   
cukrček11
Pozdravljene-
Neverjetne ste, kako vam uspe tolko napisat, saj ne morem sledit :)
Glede prsne črpalke, je fajn če jo imaš, če dojiš, ker pride sigurno včasih do tega da moraš npr. čez dan nekam skočit pa ne morš dojit, ali pa da se s partnerjem menjavata ponoči, da se kakšno noč malo naspiš, meni je to največ user posted image - Če je le partner za to. Moj je zlat kar se tega tiče user posted image
Pa tudi to adaptirano mleko, ko je ena omenila je zelo priporočljivo met na zalogi, vsaj za prve par dni. Moj dragi je moral, pri najinem prvem sinu, prvo noč letet v lekarno ker ni hotel zizat user posted image , pa se je to zgodilo samo prvo noč. Tako da nikoli ne veš.

(odgovor članu petrai)
Neposredna povezava do sporočila: 3036
18.11.2011 14:33:52   
Mistica
Hej, čvekice!
Najprej čestitke vsem za lepo opravljene pregledeuser posted image
petrai - dobrodošla in čestitke tudi tebiuser posted image

Seznamček je ažuriran s kar nekaj novimi datumi. Pridne vse, ki lepo javljate spremembeuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Trobentica_
urshek - jaz pridem danes v šolo, tokrat sama, brez dragega, ker ne more prit. Če bo spet naval, bomo pa vidli user posted image Jst mam namen malo prej prit tja, da se vsaj lahko usedem nekam blizu. Sicer sem se tudi zadnjič, ker sva prišla proti koncu pa je rekla naj pridemo še bližje in je bila celo ena miza čisto spredaj frej user posted image Se vidimo...... (jst mam blond dolge lase, pa dons mam črne pajkice, nek roza oz. ciklam pulover in Ugice obute, pa plašč do kolen, če bo katera hotla pocukat za rokav hihihi...aja pa roza torbo oz. boršo)
Uživajteuser posted image

Trobentica_ - mislim, da sva se midve srečale čiz pri vratih, potem si pa čiz spredaj sedela, a ne?user posted image Sva pa mi2 z Matkurjo naklučno sedle skupajuser posted image

FB - tudi jaz upam, da ne boste vse zbežale tja. Jaz bom vsekakor vztrajala na RR!

IZVIRNO SPOROČILO: miami10
CSD papirji-Janchek tudi moji še stoji na polici jih nisem še oddala...čakam novo osebno, ker sem menjala naslov...in za vse kar ne bom vedla bom pustila prazno in naj mi tiste teta-menda so vse zelo prijazne pač pomagajo-sej zato so tam

miami10 - mislim, da nikjer na papirjih za porodniško ne rabiš vpisovat št. nove osebne ali kaj takega, samo EMŠO,... Je pa bistven osebni dokument, ko gresta priznat očetovstvo. Mi2 sva tole ravno danes naredila na CSD- OBRAZEC NE OBSTAJA, ampak ti tam izpišejo eno izjavo bodočega očeta in strinjanje bodoče mame, ki ga oba podpišeta v 4ih izvodih. Izpišejo pa se podatki iz dokumentov, zato je prav, da imaš tu prave dokumente.

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81
A lahko kaj jaz sama urejam za mojga partnerja, al more bit on vedno zraven? Na primer, da bi predložila obrazec kjer ima zapisano 12 mesečno plačo in tko naprej?

miami10 jaz grem urejat naslednji teden, zato me pa tok  bolj zanima .. pa pomoje bom sestro sabo jemala, ker je to prejšnje leto urejala, mene pa skrbi, da me ne bi kej nategnil pa bi ostala brez kakšnega €, ta naša država je itak ....

Janchek81 - partnerjeve papirje lahko neseš tudi ti in sicer vsaj 30 dni do PDP ali jih pošlješ po pošti. Jaz sem jih danes sama oddala, ni bilo potrebno, da je še on zraven, mora pa ON, ko rodiš in ko se bo dogovoril v službi, javiti v CSD, da je bebi rojen ter kdaj bo koristili očetovski. To lahko naredi preko telefona in se vpiše na obrazce S-1/2 in S-1.
Za priznanje očetovstva, pa kot sem napisala zgoraj- NI OBRAZCA, ampak morata oba tja z osebnimi dokumenti, kjer sestavijo izjavo očeta in soglasje matere ter oba to podpišeta.
Sicer pa greš tja osebno in vprašaš socialno delavko, če greste lahko skupaj še 1x skozi vse obrazce, da vidiš ali je vse ok izpolnjeno in ti ona pomaga, če kaj ne veš. Če boš koristila polno porodniško in če veš kak paket boš vzela, nimaš kaj dost "falit". Jaz sem vseeno še 1x preverila kaj mi je delodajalec vpisal (če so vpisali prave bruto plače), ostalo itak ni nič takega. Glede rubrike o olajšavah pa je res tako kot smo ti pisale že včeraj- ker še nimaš otrok in ker je tvoj zaposlen, tega ne vpisuješ.

Pozdravček vsem!

(odgovor članu Trobentica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3037
18.11.2011 14:47:34   
n€na
Najprej dobrodošle vse nove januarčice user posted image

martythezebra če je aspirator babyvac preverjeno ne gre na vorwerka.

Gre gre na worverka...ga uporabljam jaz pri tamali, kadar je fulll prehlajena. Dam ga na uno gibljivo cev in prižgem na pozicijo A in vleče ven vsega in svašta. Ni nobene panike če gre pri strani zrak.

posteljnine imam dovolj, manjkajo mi pa rjuhe...sem jih posodla nazaj pa nisem nič dobila niti se ne spomnem komu sem jih posodila user posted image ..bom kupla noveuser posted image

Pathra...tega pa še nisem poskusla...kje si ga kupila??

FB..jaz ne bom tja pobegnila, ker me še vedno bolj prepriča RR...Mi je lažje tukaj spremljanti debato.

Včasih se mi zdi, da malce prehitevam (halo, plenice v 34. tednu),

Men se pa zdi da nič ne pretiravaš...če gledam po sebi sem tudi čez dva tedna rodila in nisem imela ama nič pripravljeno user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: soncnica28

Punce, pod katero skupino ste na FB-ju? Jaz vas ne najdem.

Januarčki 2012

Prsna črpalka...jaz je ne bom kupovala...če pa jo bom slućajno potrebovala bo pa moj skoču v šopinjg za njo.

lep dan

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3038
18.11.2011 15:29:41   
vijolica2
Evo, danes sem bila pri G, da je pogledal teste. In je tudi on ful presenečen da imam povečan sladkor (kot jaz) , saj sladkega skoraj nič ne jem, skoz pijem samo vodo. Sladkam zeloo malo ker mi sladko ne ugaja. Jem raznoliko in ne veliko. V nosečnosti sem se zredila za okoli 10 kg-kar se mi ne zdi veliko, saj sem začela z 58 kg. Beba je pa normalno razvita za tedne.
Tako da imam naslednji teden v NM diabetologa in mi bodo naredili test z več sladkorja in bomo videli kaj bo pokazalo. Upam, na najboljše.
Na FB so moje kratice S.K.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 3039
18.11.2011 17:01:02   
pathra
N€na.. v Mercatorju sem ga vzela.. tako je "zbit" da ga komaj režem hehe..

Vijolica2.. jaz sem na istem kot ti.. sladko nisem nikoli marala preveč, zredila sem se do zdej 8 kil in mala je velika točno za te tedne... pa vidiš.. sem vseeno pristala na dieti... je pa tudi velikokrat v redu sladkor pol pri drugem testu... user posted image

< Sporočilo je popravil pathra -- 18.11.2011 17:03:31 >

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3040
18.11.2011 17:24:32   
vijolica2
Pethra ja res je zanimivo da imamo take povišan sladkor. Ko pa vidim prijateljice ko so noseče pa pojejo vse sladko in nezdravo pa imajo dobro. Smešnouser posted image
A ti si drugi test že dala skozi? A si drastično spremenila prehrano? ali samo izdelokov iz bele moke ne uživaš in sladkega?

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 3041
18.11.2011 21:17:51   
Matkurja
No vidte, men so pa izmerli da ni panike, ampak jaz se ponoči še vedno zbujam žejna, pa spijem precej čez dan. In to pijem samo vodo in včasih donat. Zelo redko kak kozarec razredčenga domačega jabolčnika. Sladkarij pa skoraj ne jem. Včasih kak košček čokolade. Ampak po vsaki taki stvari imam ful en čuden okus v ustih. Že če pojem ene tri mandarince. Je pa res, da sem kar pri kilah (ampak od prej, zdaj sem jih dobila 6), pa tudi otroček je za en teden večji, kot bi moral bit. Ne vem, a naj G. še težim, da me da še enkrat na test al kaj? Malo me skrbi.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3042
18.11.2011 21:39:14   
pathra
Vijolica.. ja sem dala skozi.. sej sem napisala rezultate.. imela sem samo po 2-urah za 0,3 preveč sladkorja (imela sem 8,8, meja pa je bila 8,5)... v bistvu zdej pojem še več kot prej... zjutraj sem prej samo kosmiče z jogurtom.. zdej pa treba to + sadje in "meso".. torej piščančja prsa najboljše; za malico (2 krat na dan) sem prej kaj malega prigriznila zdej pa je treba eno enoto sadja in 2 enoti škrobnih torej kruha.. ker drugo praktično ne paše zraven sadja, dopoldanska malica ima še eno enoto mleka; za kosilo nisem nič spremenila, samo uporabljam polnozrnate testenine in riž, krompirja se izogibam ker dvigne kar precej sladkor; za večerjo pa tudi pojem več kot prej... juhico + solatko + kruh + piščančja prsa v ovitku... malo naporno je za mojo denarnico user posted image .. drugače se hitro navadiš. Sladkega sploh ne jem, pijem samo vodo ali donat in kavo z mlekom za malico brez sladkorja. Zaenkrat nimam težav čez dan po obrokih in pred obroki.. samo po zajtrku mi še ni uspelo uredit.. mi pride malo čez 6,5 (ki je meja).

Matkurja.. če te skrbi ji povej da te pošlje še enkrat na preiskavo.. v katerem tednu pa te je prvič poslala?

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 3043
19.11.2011 11:59:58   
katjaaxx
hej hej , jaz sem nova tukaj (čeprav gre že nosečnost proti koncu :D)
PDP imam 7.1 ... po nuhalni mam 3.1 .. no vprašala bi samo koliko kg
so meli vaši sončki na zadnjem ultrazvoku? (mogoče je že kje omenjeno ampak je malo preveč tega za prebrat :D) ..

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 3044
19.11.2011 15:35:05   
miami10
hej...jst sem bom pa sper pritoževala...grrr...že takomi pikanje ni najbolj ljubo kot veste...za "nagrado" mi je pa danes crknil aparatek za pikanje...tist za merit dela, ampak piknit se ne morem...zdej sem pa prosila brata da me je piknil z iglo, pa mi je skor čez prst prebodel, po kosilu mi je partner, je bil bolj uvideven...ampak grozno...ne vem kdo me bo piknil v ponedeljek ko ni nobenega doma...sicer so mi rekli da v lekarni prodajajo te zadeve, ampak se mi zdi neumno plačevat, že tko imam dovolj drugih stroskov...sama sebe piknit z iglo...to pa ne vem če bom zmogla...grrr...in itak se mi to zgodi na sobto...
kje je sonček...user posted image

(odgovor članu katjaaxx)
Neposredna povezava do sporočila: 3045
19.11.2011 16:55:41   
urshek
No, da se še js mal potožim - mi smo v porodnišnnici od včerej popoldne in bomo še nekej časa. Smo dobili eno inekcijo za plučke včeraj in eno danes. Grozi mi prezgodnji porod, ker se maternični vrat mehča in odpira. Tako, da moram imeti strogi počitek in 3x na dan buscopan in magnesol, 3x dnevno ctg. Popadkov hvalabogu (še) ni, ampak pazimo da se slučajno ne zgodi kej. Mormo počakat še vsaj 4 tedne. Držmo pesti! 

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 3046
19.11.2011 17:27:00   
trnuljčica
trnuljčica ti si pa v akciji gnezdenja user posted image  user posted image  nisem še videla te zapestnice. ampak jaz sem ena taka raztresena oseba, ki je itak ali nikoli ne bi obrnila ali pa se ne bi spomnila, če sem jo obrnila user posted image . tako da zame ne pride v poštev. dojila bom pa na povpraševanje, ne na uro. nimam nič proti različnim metodam, ampak meni pač odgovarja bolj freestyle.

user posted image Kasija pojma nimam o kakšni zapestnici govoriš, pa o dojenju na uro...
Mislim, da si me zamenjala s kom. Nimam pa časa vse prebrat in ugotovit, ker se vam je strgaloooo.user posted image
Smo imeli izpad TV, neta in telefona 2,5 DNI. No, korist je bila. Očitna.user posted image Ker sicer jaz in pospravljanje omar....user posted image Sem se vrgla na omaro z oblačili- mojo, od malega in garderobno. No, saj povod je bil, da so v vrtcu zbirali oblačila za Kosovo, menda gredo naši vojaki tja nasl. teden in nesejo... So me vsaj malo dregnili, ker na Karitas nosim že 1,5 leto... Samo urca dela in sem morala imet vsaj urco počitka- krči, križ, da ne govorim... Eh, saj bo...

Sicer pa nisem na FB (STAROMODNAuser posted image + ful proti). Upam, da ne pobegnete tja.user posted image

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 19.11.2011 17:28:24 >

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 3047
19.11.2011 17:34:04   
trnuljčica
Urshek držim pesti, da zdržita čim dlje.user posted image user posted image user posted image user posted image
A si mela kakšne težave , al je na pregledu pri g bilo slučajno ugotovljeno...?

(odgovor članu urshek)
Neposredna povezava do sporočila: 3048
19.11.2011 18:21:53   
urshek
Hvala trnuljčica, tudi jaz upam, da bomo čimdlje zdržal.
Sej to mi je najbolj čudno. Sem bla v sredo še normalno na pregledu, je rekla da je vse okej, da punčka raste, dobiva na kg, itd. In na koncu sm jo prašala, če je normalno, da me kosti tok bolijo. Sej vem, da se širi in to vse, ampak tok, da tudi na nogo ne morm stopit, sem rekla pa verjetno ni okej. In je rekla, da žal, tudi je in da naj počivam. Ampak, če bi mi začel trebuh otrdevat, se naj grem pokazat, če kljub počitku ne mine. In včeri se je to zgodilo. In sm ostala tle. In bom še neki časa. Je bil šok zame, ampak upajmo na najboljše....

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3049
19.11.2011 19:02:17   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: mefisto

FB se bi tudi jaz pridružilauser posted image

Upam da si že v naši skupni, čeprou se še nis pofočkala v dokument na FB user posted image

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 3050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?