|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januar 2012
17.11.2011 15:17:14   
martythezebra
Ja hvala matkurja dobla vse :)))
Sj ubistvu bi s flomastrom pisala tja na te tapolikane lsitke oz. na une etikete k piše gor kako se pere pa material pa to. Sem pa tudi že o tem šivanju premišljevala ja.
Aja danes je prišla od Mullerja reklama in so od ponedeljka naprej modrčki za dojenje v akciji in so po 6,99 €. Je pa znamka beauty baby. Ma mogoče že katera izkušnje, se jih splača kupit.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2976
17.11.2011 16:14:08   
Mistica
IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Matkurja urshek je old fashion...nima FBja ... user posted image

A pol vse, ki hodjo trenutno na MŠ v PO nimajo FB z izjemo mene al kako? user posted image

Še ena brez FB, ki pride v MŠ user posted image
Upam, da bo manjši naval..

Se vidimo.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2977
17.11.2011 16:16:50   
vijolica2
Janchek81, tudi jaz sem poslala povabilo za v skupino januarčki 2012...

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2978
17.11.2011 17:24:50   
pathra
Vijolica.. jaz sem imela po 1 uri z 50g glukoze rezultat 8,9 (meja je 7,8) tako da so me poslali na potrditveni test z 75g glukoze, ki je trajal 2 uri. Tam pa sem imela rezultate 4,7 (meja 5,1) - po eni uri 9,4 (meja je bila 10) - po 2 urah 8,8 (meja je bila 8,5) in so mi postavili diagnozo motene tolerance na glukozo in sem dobila dieto in merjenje sladkorja 6x na dan.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2979
17.11.2011 20:11:42   
vijolica2
Pathra sem presenečena da imaš na takšen rezultat dieto. Kako si pa to meriš? A si se težko prilagodila na dieto? 

(odgovor članu pathra)
Neposredna povezava do sporočila: 2980
17.11.2011 20:30:37   
pathra
Ja imela sem samo zadnji rezultat povišan in zgleda da je to dovolj, da te obravnavajo kot nosečnico z nosečniško sladkorno... prve dni je bilo kar težko... prvi dan sem bila prav zmedena kako si bom kosilo naredila in itak bila cela objokana (itak čustva udarila ven) hehe.. ma potem se navadiš.. za kosilo mi je skoraj najlažje (si naredim riž z zelenjavo in mesom, bolonjsko meso z testeninami itd).. pač si zmeriš zelenjavo, meso, testenine in gre. Pri zajtrku in malici mi zmanjkuje idej in skoraj vedno isto jem, za večerjo pa pojem kakšno solato, juhico z kruhom in kosom pišč. prsi v ovitku.. pač veliko časa porabiš za planiranje obrokov, kar prej nisem nikoli (prej sem jedla pač tisto kar je bilo v hladilniku in nekaj spackala skupaj, zdej pa morem v trgovino po polno vrečko zelenjave in naslednji dan zopet, ker je že zmanjka). Merim pa si pred zajtrkom, kosilom in večerjo ter 90 minut po teh obrokih.. pred obroki mora bit vrednost 4-5,5 po obroku pa pod 6,5... zaenkrat mi še uspeva, s tem da sem mogla po zajtrku uvest sprehod, ker se mi sladkor ni zmanjšal dovolj 90 minut po obroku.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2981
17.11.2011 20:30:59   
camino79
Tiste, ki sprašujete za posteljnino - jaz sem malo brskala v preteklih mesecih/tednih naokoli...V Rutarju me je skoraj sezulo, sicer pa se mi osebno tudi 50e zdi zelo veliko za prevleko za eno odejico. Malo primerjam s cenami za običajno posteljnino.

No, kakorkoli, vsak se itak odloči po svoje, pa ima kaj drugega v mislih, kajne?

Ampak moj je danes šel kupit kar blago. In je našel tako fino, mehko flanelo (se mi zdi kar primerna za zimo in pomlad) v rumeno oranžni za najino pikico...pa kravice so gor!!! In je dal za 2x prevleko za odejico...kaj pa vem, par evrov.
Šivilja pa tudi ne bo računala več kot 10e za to šivanje tega pravokotnika, kajne?
Se definitivno splača malo pošnjofat.

Upam, da vam rata najti kaj sprejemljivega in leeeeeeeeepega.

Neposredna povezava do sporočila: 2982
17.11.2011 21:27:26   
Kasija
martythezebra če je aspirator babyvac preverjeno ne gre na vorwerka. ima okrogel del za v cev, vorwerk pa ima tako sploščeno na eni strani. teoretično samo, če bi vsakiš zaselotejpala gor. ampak ne priporočam, raje vrni. to gre na ta navadne sesalce z okroglo cevjo. ni prezgodaj za nakup kozmetike, saj stoji. a ima katera kratek rok trajanja? jaz imam že večino kozmetike, pa bolj boš proti koncu, manj se ti bo dalo kupovat. vsaj pri meni je tako.
modrčke od mullerja sem imela. so lepo mehki in vse, ampak bolj primerni za manjšo košarico. vsaj meni se ni zdelo, da imam dovolj podpore. so pa lepo pralni, bombažasti in v vsem ostalem super. za to ceno jih imaš sicer lahko za spat recimo, če ti ne bodo ustrezali za čez dan.

posteljnine se meni tudi zdijo pretirano drage. sem se tudi odločila za nakup blaga in jo zašila. če imate kogarkoli, ki šiva, je za razmislit.

camino79 tale tvoj dragi pa ni od muh, da se spravi celo kupovat blago. moj je šel enkrat v eno ogromno trgovino z blagom in rekel, da išče nekaj z rožicami zame. prodajalke so umrle od smeha. so mu pokazale bale enih 50 različnih rožic, potem je pa vseeno kar eno zbral. user posted image

kristyz jaz sem tudi dala kri prejšnjič. za hepatitis če se ne motim.

(odgovor članu martythezebra)
Neposredna povezava do sporočila: 2983
17.11.2011 22:48:02   
n€na
Čveke user posted image user posted image user posted image

Komaj sem vas prebrala, kar tri strani ste naklofale od kar sem bila nazadnje tukaj user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa lepo po vrsti

streptokok...men bo G v 36 tednu vzela bris, sam kok je pa cena pa sem jo pozabla vprašat. Povedala mi je tudi, da se, da antibiotik v primiru prezgodnjega poroda za vsak slučaj, če bi bila slučajno porodnica okužena s to bakterijo.

ana.nunez...fajn, da si na bolniški, ker tisto tvoje delovno mesto res ni primerno za nosečnico. Sploh če si bila celi dan izpostavljena raznoraznim strupom.

miami...jaz sem že kar nekaj časa na inzulinu in moram ti povedat, da je tudi meni se lažje v špeh pikat kot pa v prste. Enkrat sem si ga malo nerodno dala in sem dobila eno tako veliko modrico. Pa pridem h G in me takoj vpraša kaj za en flek imam to. Ji razložim, kako in kaj...Pa me je še vseeno dvomljivo gledala...Sem ji rekla, da z mano moj user posted image lepo ravna in je res modrica posledica napačnega dajanja inzulinauser posted image

za vse ki ste imele pregled.....super, da je z bebicami vse OK.user posted image

Pathra...probaj rženi kruh, ni ravno okusen.

miami...koliko pa si mela povišan sladkor da imaš doziranje štiri enote. jaz sem imela dvakrat čez 8 in sem dobila samo dve enoti inzulina. Dobila sem pa tudi nadaljna navodila, da če imam dvakrat zapored povišan sladkor nad 6,5 si moram začeti dozirati 3 enote.

FB..jaz ga  mam, ampak profil uporablja moj user posted image za igrat igrceuser posted image Ko najdem januarski profil, bom poslala prošnjo za pridružitev. Moje inicialke so H Z

vijolica....upam, da je tvoj sladkor uredu

Jaz sem pa danes sešila eno lušno odejico iz flisa za v košek, ki ga bom imela v dnevni sobi, da bo mali lahko čez dan spal ali pa počival med nami. Je super izpadlo samo moram kupit še en tak lep trak za obrobo. Tudi tamali pupi sem sešila novo posteljnino in je šla vsa vesela spat. REs se splača, da kupiš blago, po možnosti v akciji in sam sešiješ.

Jutri pa začnem šivati čunčko iz cunj....upam, da mi uspe saj imam časa samo do 25.11.

Imejte se lepo user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2984
17.11.2011 23:00:31   
pathra
N€na.. ja sem že presedlala na ajdov kruh in so boljši rezultati :).. neverjetno kaj naredi en kruh hehe..

Glede steptokoka.. tudi moja je rekla da se vzame bris nekje v 36, 37 tednu.. takrat bo tudi meni, ni pa omenila cene..

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 2985
18.11.2011 8:21:18   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Janchek81, tudi jaz sem poslala povabilo za v skupino januarčki 2012...

Sem dobila 3 povabila da jih sprejmem in seveda sem VSE sprejela, samo zdej bi blo še super, da se razkrijete, da vemo katera je katera user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2986
18.11.2011 8:57:16   
tix
evo mene!

Jaz nisem mislila delat testa za STR., samo mi ga potem v 1user posted image je zaradi stalnih vnetij in kratkega MV, bom videla kako bo sedaj.

Če sem se do predvčerajšnjim počutila kot najbolj neobremenjena nosečka, kar se tiče gibanja in energije se je čez noč vse spremenilo - slabo mi je ker mi ful pritiska v želodec, da ne rečem v pljuča, hodim komaj, ker me kar vse tišči nekam, da bolečin v hrbtu ne omenjam posebaj...najbolj me pa skrbi če bo to še naslednja dva meseca (vsaj upam da bo, v prejšnji sem se tako počutila že od 5m pa je zdržal do 37t) jaz pa cel dan sama doma z malčkom . . . pregled imam v torek

Pišem seznam, kaj bo treba še kupit, če bo moral možek brez mene v nabavo :) vsaj kar se tiče kozmetike

Še vedno se spogledujem z ležalniki, pa se še nisem odločila a bi garada imela ker ga ful potrebujem ali bi ga rada imela ker mi je všeč user posted image za to bo še čas po porodu user posted image čeprav za gledat je pa zdej več časa :)

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 2987
18.11.2011 8:57:30   
miami10
Beti1-v stgeno si ne smem dajat ker se tja daje dolgodelujoči insulin, moj pa je kratkodelujoči.
Vijolica2-na polikliniki v Lj po novem delajo samo 75g teste in rezultati morajo biti: na tešče pod 5,3, po 1 uri po 10,o in po 2 urah po 7,8...jst sem padla po 1 uri, ker sem imela 11...in glede na to da ti piše zraven debeli H-to dejansko pomeni high...ampak o 60g testu res nimam pojma in iskreno zanjega slišim prvič...ponavadi so delali najprej 50g in če ni blo oky 100g...ne vem kaj ti naj svetujem...meni osebno hrana ni problem, razen večerja mi gre na živce...nisem tok mesojedca da 2x na dam jem meso...pa tudi nek zelenjavar nisem user posted image ...tko da večerjo kar menjam...kakšno skuto, tanko rezino sira ipd.
N€na-tudi meni gre špikanje v trebuh iz dneva v dan bolje user posted image ...sicer pa za zajtrk nikoli nisem imela sladkorja pod 7,0 bil pa je tudi do 8,2...zato 4e...če pa v 2dneh ne pridem pod mejo si moram zvišat na 6e...tko so mi rekli na polikliniki na učenju. Očitno je zelo odvisno kam hodiš...težko pa rečem če mi 4e pomagajo, ker sem si včeraj dala prvič in je bil rezulat 6,6...danes pa še ni minilo 90min od zajtrka user posted image
CSD papirji-Janchek tudi moji še stoji na polici jih nisem še oddala...čakam novo osebno, ker sem menjala naslov...in za vse kar ne bom vedla bom pustila prazno in naj mi tiste teta-menda so vse zelo prijazne pač pomagajo-sej zato so tam user posted image
posteljnina-jaz sem eno dobila podrajeno, 2 pa sem kupila preko bolhe, sta obe od iste gospe in sta novi pa sem za obe dala 16€...edino kar rabim za postlejico je rjuha.
povšter/blazina-povsod je zraven prevleka za povšter...jst prvič slišim da otrok spi s povštrom? A sem čudna user posted image ...moj nečak ima 2 leti pa nikoli ni mel povštra...kje se pa to sploh kupi? oz. zakaj naj bi ga sploh imela user posted image

Kako bi pregnali tole meglo...grrr

Neposredna povezava do sporočila: 2988
18.11.2011 9:05:33   
Janchek81
A lahko kaj jaz sama urejam za mojga partnerja, al more bit on vedno zraven? Na primer, da bi predložila obrazec kjer ima zapisano 12 mesečno plačo in tko naprej?

miami10 jaz grem urejat naslednji teden, zato me pa tok  bolj zanima .. pa pomoje bom sestro sabo jemala, ker je to prejšnje leto urejala, mene pa skrbi, da me ne bi kej nategnil pa bi ostala brez kakšnega €, ta naša država je itak .... user posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2989
18.11.2011 9:09:47   
tix

A lahko kaj jaz sama urejam za mojga partnerja, al more bit on vedno zraven? Na primer, da bi predložila obrazec kjer ima zapisano 12 mesečno plačo in tko naprej?

Jaz sem lahko vse sama prinesla

Neposredna povezava do sporočila: 2990
18.11.2011 9:10:23   
Janchek81
a je že kakšna vidla tole stran s prevlekami, jaz sem tuki naročila oz. bo Božiček prnesu, men so ful lepše stvari ( motivi ) k na Recinkotu in še cenejš

http://www.galeb.eu/

Neposredna povezava do sporočila: 2991
18.11.2011 9:11:48   
Janchek81
IZVIRNO SPOROČILO: tix

aha ... super .. pol njemu dam da mu v službi izpolnejo in nesem, če mu pa zdej še ne bojo mogl pa nesm naknadno ane? sej to je treba uredit preden se otroček rodi ane? Ful sprašujem, sam me res to zelo zelo zanima user posted image

Jaz sem lahko vse sama prinesla

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2992
18.11.2011 9:22:53   
miami10
Janchek vse lahko sama uredis...edino očetovstvo bo moral podpisat...oz. bosta mogla it skupaj...

Neposredna povezava do sporočila: 2993
18.11.2011 9:28:32   
Janchek81
miami10 a to je pa kksn pildk sam zase user posted image

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 2994
18.11.2011 9:42:11   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: tix

Še vedno se spogledujem z ležalniki, pa se še nisem odločila a bi garada imela ker ga ful potrebujem ali bi ga rada imela ker mi je všeč user posted image za to bo še čas po porodu user posted image čeprav za gledat je pa zdej več časa :)

Jaz tudi gledam ležalnike. In sm razmišljala, da bi kar rabljenega kupila. Mislim, da se imenuje LEMI.

Miami10, jaz bom vzela komplet posteljnino z obrobo in je zraven tudi povštrček. Samo uporabljala ga pa ne bom. Mogoče ga bom rabila kje za kaj podložit.
Razmišljam pa zdaj tudi jaz, da bi šle z mami kupit kakšno blago da mi pol ona to zašije.

a je že kakšna vidla tole stran s prevlekami, jaz sem tuki naročila oz. bo Božiček prnesu, men so ful lepše stvari ( motivi ) k na Recinkotu in še cenejš

Mislim, da so te pri Recinkotu tudi od Galeba. Vsaj tako je prijateljica rekla, ki je pri Recinkotu vzela.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 2995
18.11.2011 9:43:35   
Janchek81

Mislim, da so te pri Recinkotu tudi od Galeba. Vsaj tako je prijateljica rekla, ki je pri Recinkotu vzela.

Sam zakaj pa Recinko nima pol tok izbire, ta galeb.eu ma ful več vzorcev, več izbire .. itd, men so bolj všeč tuki kokr pa pr Recinkotu user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2996
18.11.2011 9:53:41   
tix

Jaz tudi gledam ležalnike. In sm razmišljala, da bi kar rabljenega kupila. Mislim, da se imenuje LEMI.

Vprašanje za tiste, ki ste malo bolj gledale že ležalnike, a se vsi dajo čisto vodoravno ali je to bolj izjema kot pravilo? In kateri se dajo?

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2997
18.11.2011 9:55:09   
Matkurja
Tud cena je ista. Recimo primer ta ki bi ga jaz vzela
http://www.galeb.eu/otroska_posteljnina/GUCIO_120_x_60/7-delna_posteljnina_120_x_60
http://www.recinko.si/7delni-komplet-posteljnine-posteljico-120-p-2371.php

Edino ne vem še kako je s poštnino pri Galebu.

Je pa pri Galebu fajn, ker imajo več na izbiro, pa še lažje je naročat, ker imaš zavihek, kjer izbereš vzorec, pri recinkotu moraš pa v komentarje vpisat.

popravljam... sem probala neki kupit. Dostavna služba je 2,88€, po povzetju pa še 1,5€ (predračun tukaj ne stane nič).
Kolk tega pa nucamo? Dva kompleta posteljnine bo zadost a ne?

< Sporočilo je popravil Matkurja -- 18.11.2011 9:59:41 >

Neposredna povezava do sporočila: 2998
18.11.2011 10:07:22   
Matkurja
Sem šla prav brat mail od kolegice. Ona je doma iz Kočevja in je šla kar osebno v nabavo. In je napisala tole, citiram:
"Jaz sem vzela eno rumeno 7-delno posteljnino s slončki... (ta je bila men všeč), pa eno zeleno z radovednim medvedkom (no, ta je bila pa možu všeč) in kdor jih je vidu, so mu bile lepe, ker niso premočne barve. Tut ena modra z medvedki na oblačkih mi je bila lepa, pa ena z žirafami..."

Torej, imajo tudi na Recinku vse te vzorce, samo predstavljenih nimajo na internetu al kako? Ker to, kar ona opisuje, ni vse na spletni strani od Recinka videt. Al se motim?

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 2999
18.11.2011 10:11:11   
beti 1
Uff, ste ble pridne s pisanjem, ko nisem imela časa spremljat.

FB: upam, da ne boste zdaj vse tja pobegnile, kot so na nekaterih ostalih debatah, jaz sem nostalgično vezana na RR, fb mam bolj po sili razmer.

vijolica 2: tebi so glede na opisano delal enak test kot meni, presejalni, ne prav OGTT. Dobiš 50g glukoze, tista 60 zraven glu, pa je verjetno časovna vrednost 60 min. Meni je že tako dolgo nazaj to delala, da sem pozabila zgornjo še dovoljeno vrednost, ampak glede na to, da imaš H zraven je očitno previsoka. Verjetno te čaka še OGTT.

Janchek: lahko neseš sama, jaz sem tudi 2., papirje mora očka oddat najkasneje 30 dni pred PDP, datum nastopa očetovskega dopusta pa sporoči naknadno po rojstvu. Priznanje očetovstva urejaš na CSD, v materinski je nam rekla, da lahko tudi na upravni enoti, pa nisem še za nobeno slišala, ki bi tam urejala. Če se prav spomnim iz debat je to poseben obrazec, ki pa ga majo samo na CSD in ga ne moreš prej izpolnit.

Aspirator: jaz sem že pri drugem uporabljala tega: http://www.diafit.si/index.php/produkt/product/aspirator-diafit.html 
Je zdržal vsaj 3 leta, potem se je mali končno naučil pihniti. Meni je bil zelo všeč, ker je prenosen, povsod ga lahko vzameš s sabo, baterij tudi ne pokuri ne vem koliko, ima različno velike nastavke za v nosek, čiščenje je ultra preprosto, pa še torbico za prenašanje dobiš zraven. Starega sem na žalost vrgla proč, ker mi ni bilo za ga dajat drugim (čeprav ni problem sterilizirat problematičnih delov) iz higienskih razlogov, tako da sem si sedaj kupila novega, ker so imeli v Lekarni Ljubljana akcijo, sem ravno gledala na net, tam jo zgleda imajo še.

Posteljnina: to je ena od stvari, ki jo še imam. Tudi meni ni jasno, zakaj je vedno zraven povšterček in prevleke zanj, če pa donošeni otroci tega ne smejo uporabljati. Veliko bolj prav tu pridejo tetra plenice, sploh če user posted image  malo bolj poliva, ali pa ko je prehlajen (si znajo že kmalu sami nosek obrisat v posteljnino), tetrico raztegneš čez zgornji del posteljice, po možnosti tako na veliko, da je ne razgrne, ko gia z rokicama (ko je večji) in potem enostavno samo to menjaš, če je treba tudi po vsakem spanju. Moja 2 sta dobila povštre  pred kakim letom, mlajši zato, ker je sicer redno imel pod glavo plišaste igračke s katerimi spi, starejši pa zato, ker je hotel imeti isto. Mlajši praviloma dejansko spi na blazini, starejši jo ima pa vsepovsod, samo pod glavo ne. user posted image

ležalniki: jaz sem ga imela od ABC design, je šel do ravnega. Drugače pa jaz ne šparam besed, če rabim kaj vedet o otroški opremi. Grem kar v Smrkolina ali pa v BC vprašat oziroma pogledat, da se lažje odločim. Glede na starost, za katero so ležalniki namenjeni bi bilo edino smiselno, da gredo vsi v vodoravni položaj, ne omogočajo pa ležanja na ravni podlagi, ki je po mnenju pediatrov edino primerno za res dober razvoj hrbtenice, tako da naj jih tudi ne-bi uporabljal npr. za spanje namesto v posteljici. V skrajni fazi je za kratek čas ustrezen nadomestek tudi jajčka, če je že sicer ne uporabljaš veliko.

Neposredna povezava do sporočila: 3000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  118 119 [120] 121 122   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?