Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 15.11.2011 10:46:11
|
|
|
|
metuljček_cekinček
|
IZVIRNO SPOROČILO: ne111 A se šteje tisti dan k je punkcija kot prvi ali naslednji? Dan punkcije je prvi dan. Držim pesti, da celice lepo oplodijo in razvijajo. Šičko, tebi naj pa kar še tako lepo naprej rastejo.
|
|
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 15.11.2011 10:57:32
|
|
|
|
ne111
|
Joj metuljček, hvala ti!! Me je zelo zelo strah jutrišnjega dne. Pa potem na dan transferja, ker sem bila prisotna ko so dvema puncama povedali da ne bo transferja. Tok mi je šlo na jok k sem ju videla
|
|
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 15.11.2011 19:19:18
|
|
|
|
Linda25
|
ne111 držim pesti zate. Vse bo ok. Misli pozitivno. A ni več možno, da pokličemo in preverimo, kako se razvijajo naši sončki?
|
|
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 15.11.2011 20:27:16
|
|
|
|
krisv
|
Poročilo z mojega 1. posveta: Katastrofa z veliko začetnico. Ponovno se mi je razrasel endometriom, celo sam dr.Reš ni mogel verjeti, kako hitro se mi je po operaciji ponovila ta endometrioza. Ponovna operacija pa absolutno odpade. Potem še pa pregleda izliv mojega in komentar: Pa kak sta se glih vidva skup našla? V glavnem zelo slabo, ampak naju je pomiril, da dokler je pri njemu vsaj en migajoči plavalček, smo brez skrbi. Vsaj kar se njega tiče... Pri meni pa kr ni vedel kaj naj naredi. Nakoncu se je odločil, da mi da za dva meseca neprekinjeno Stediril M, in upajmo, da se bo endometriom zmanjšal. Tako da, še preden smo začeli, smo že končali...
|
|
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 15.11.2011 20:29:47
|
|
|
|
krisv
|
ne111 Čim manj bolečo ponkcijo in čim več kvalitetnih celic. Misli pozitivno.
|
|
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 15.11.2011 21:17:09
|
|
|
|
metuljček_cekinček
|
krisv, kaj pa, če vprašaš za "naravni" postopek. Tj, da te ne stimulirajo dodatno s hormoni (dodatno razraščanje endometrioze), ampak sledijo naravnemu ciklu in vzamejo jajčece, ki se ti normalno razvije. Je težko in šteje za postopek, dobiš pa v najboljšem primeru 1 celico... Sem tudi sama v tem čolnu...
|
|
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 16.11.2011 9:44:29
|
|
|
|
šičko
|
metuljček_cekinček hvala ti za navijanja..... zrastli smo na 18 (celic je 7-8 + kar je še manjših) tako da danes ob 21.00 pade stopka, v petek 18. 11. 2011 pa sledi punkcija. ne111 držim pesti da je bila, ker si verjetno že mimo, punkcija čim manj boleča. Se oglasim kaj čez vikend ko bomo že mimo "ta hujšega"
|
|
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 16.11.2011 10:17:54
|
|
|
|
metuljček_cekinček
|
Evo, končno sem izvedela: po zamrznjenčka grem lahko drugo leto. Joj, če v LJ ne bi vse trajal sto let in bi bili med sabo malo usklajeni (ne da ti en govori to, drugi spet drugo), ali če bi si vsaj dr. zapomnil, kaj ti je nazadnje rekel... No, ja... Je kar je, glejmo naprej. Mogoče pa do takrat rata po naravni poti. Glede nato, da imam še vedno (od mild postopka v avgustu) pospešeno produkcijo jajc...
|
|
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 16.11.2011 10:18:49
|
|
|
|
metuljček_cekinček
|
šičko ne111 koliko celic si pridelala?
|
|
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 16.11.2011 10:57:01
|
|
|
|
pink angel
|
Glede povračila za krvne teste pri Rešu: Meni na računu piše: Izračunani znesek za plačilo v nobenem primeru ne bremeni zzzs ali katerekoli druge zavarovalnice! Nič ne bo s povračilom
|
|
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 16.11.2011 11:33:16
|
|
|
|
*zabica*
|
IZVIRNO SPOROČILO: metuljček_cekinček Evo, končno sem izvedela: po zamrznjenčka grem lahko drugo leto. Joj, če v LJ ne bi vse trajal sto let in bi bili med sabo malo usklajeni (ne da ti en govori to, drugi spet drugo), ali če bi si vsaj dr. zapomnil, kaj ti je nazadnje rekel... No, ja... Je kar je, glejmo naprej. Mogoče pa do takrat rata po naravni poti. Glede nato, da imam še vedno (od mild postopka v avgustu) pospešeno produkcijo jajc... Dve moji kolegici, zannki, sta zanosili po neuspešnem IVF-ju...Meni je dr. na punkciji povedala, da zelo veliko punc zanosi po neuspelem IVF-ju (tudi tiste, ki sicer nimajo svojih ovulacij) , saj so jajčniki še vedno stimulirani in telo polno hormonov...Držim pesti, da rata naravno Šičko: super, da si bila pridna kokoška in čim manj bolečo punkcijo ti želim (BTW: mene sploh ni bolelo, še najbolj boleča je bila inekcija ketonala v tazadnjo, punkcije sploh nisem čutila)
|
|
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 16.11.2011 14:26:47
|
|
|
|
šičko
|
*zabica* ja kar lepo število jajčk sem uspela pridelati. Upam, da jih bo čim več super dobrih. Hvala ti za pomirjajoče besede glede punkcije, čeprav moram reči da sem kar mirna, vse jemljem z veliko žlico pozitive in tako tudi bo.
|
|
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 16.11.2011 15:04:11
|
|
|
|
ne111
|
Ojla punce, evo me preživela !!! tkole bom rekla me je bolelo zelo, ker je bio ogromno foliklov. Na levi strani ježe vmes ekla zdaj je konec pa potem spet joj ni še imamo. zdaj me še zelo zelo boli, rekla je da možno da bom krvavela ker so me tako velikokrat pošpikali. imam pa 13 celic!!!!!!!!! v ponedeljek bomo pa videli kaj bo z njimi. Lepo da ste mislile name se je obrestovalo Kako pa ste ostale kaj?
|
|
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 16.11.2011 16:48:07
|
|
|
|
Linda25
|
ne111 super in bravo za 13 celic . krisv - in misli pozitivno. Vse bo še ok. Če ne bi bilo upanja, sem prepričana, kolikor sem že slišala o Rešu bi direktno povedal brez okolišanj....
|
|
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 16.11.2011 16:50:18
|
|
|
|
hubika
|
Evo mene z prvega uz-ja, endometrij je 7,5 D= imam dva folikla 11 in 8, L= tudi dva folikla 11 in 11. Dr. Kovačeva je rekla da je to dobro, glede na to da se danes 6-tič piknem z gonalom, tak da sem danes dobila že cetrotid, in do petka ko imam ponovni uz, še gonal, za dalje pa bomo videli. Samo tak dalje naj lepo poteka, da bo postopek uspešen . Več pa poročam v petek. Cameleon kako pa pri tebi poteka?
|
|
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 16.11.2011 18:32:53
|
|
|
|
ne111
|
Linda hvala, punce ki hodite k rešu ali vam res predpiše aspirin 100 za večjo možnost vgnezditve? danes so se punce pogovarjale k smo tam ležale, da je treba jesti aspirin od drugega dneva punkcije
|
|
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 16.11.2011 19:29:04
|
|
|
|
Buska
|
IZVIRNO SPOROČILO: pink angel Glede povračila za krvne teste pri Rešu: Meni na računu piše: Izračunani znesek za plačilo v nobenem primeru ne bremeni zzzs ali katerekoli druge zavarovalnice! Nič ne bo s povračilom Preverim jutri na ZZZS, ker mi do danes niso dali odgovora iz prejsnjega tedna, zakaj nam Res zaracunava. Dogovor, da dava kri, vzameva racun in nama bodo povrnili stroske. V pon dozivela sok, kot ti, ko sem prebrala stavek na racunu. Jutri klicem na ZZZS Kranj, ce so iz Lj prejeli kaksen odgovor, ter kako in kaj naprej, saj nismo obravnavane enako, kot v LJ in MB.
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 16.11.2011 19:29:44
|
|
|
|
Buska
|
IZVIRNO SPOROČILO: ne111 Linda hvala, punce ki hodite k rešu ali vam res predpiše aspirin 100 za večjo možnost vgnezditve? danes so se punce pogovarjale k smo tam ležale, da je treba jesti aspirin od drugega dneva punkcije men ga zmeri napise osebna zdravnice
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 16.11.2011 19:49:18
|
|
|
|
Cameleon
|
krisv kot je rekel metuljček obstaja še natur varijanta, ne obupaj. ne111super za celice, pridna si bila šičko nebolečo punkcijo ti želim. hubika super si reagirala! Še moje poročilo z UZ, nič posebnega, en 10 in nekaj manjših ni jih niti merila, bomo videli v petek na ponovnem UZ. Malo počasneje reagiram, tako je bilo tudi v prejšnjem postoku.
|
|
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 17.11.2011 7:56:40
|
|
|
|
ne111
|
Šičko držim pesti, Buška kako pa jemlješ ta aspirin in koliko časa?
|
|
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 17.11.2011 11:39:46
|
|
|
|
Buska
|
IZVIRNO SPOROČILO: ne111 Šičko držim pesti, Buška kako pa jemlješ ta aspirin in koliko časa? ce se prav spomnim od punkcije do testa, ce ga docakas (jaz ga nikoli) ce je +, ga moras nehati piti .... ce je - pa tudi
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 17.11.2011 11:48:29
|
|
|
|
elarab
|
aspirin 100 po et-ju, tudi zaradi manjše napihnjenosti. jaz sem 1. dan po et in 6 dni po punkciji pa sem kot balon... groza. upam da se kaj razreši glede povračila krvnih in računov za prometrium, vsaj nekaj da dobimo nazaj. drugače pa cukica, lahko me napišeš med trepetalke.-)
|
|
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 17.11.2011 11:58:08
|
|
|
|
ne111
|
Elarab upam, da se bo umirilo. a si bila že pre et-jem napihnjena tok? Pri meni pa danes teče malo rjava črna kri drgače še malo boli ampak je veliko veliko bolje!!
|
|
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 17.11.2011 14:24:59
|
|
|
|
elarab
|
drugi dan po punkciji me je napihnilo, problem ker ne moreš skriti pod obleko, videti pa kot da bi bila v 7.m ... imela sem 19 c, prešpikal me je itak še večkrat pa še na živo, in je že takrat rekel naj jemljem aspirin 500 do et. pa še PCO imam in od prej že enkrat hudo hiper. če se bo prijelo je vse odpuščeno...
|
|
|
|
RE: nov/dec 2011 IVF/ICSI 17.11.2011 14:42:40
|
|
|
|
pin
|
Jaz pa sem danes dobila menstruacijo, jutri ob 5.00 uri pa stojim pri Rešu za inekcije. Konec meseca pa punkcija in ET. Lp, pin
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?